Utenriks
Giuliani saksøkes av Dominion
Rudy Giuliani saksøkes for injurier av Dominion, firmaet som har levert en rekke av de elektroniske stemmemaskinene i USA.
49min ABC Nyheter
Xi Jinping advarte mot ny kald krig på Davos-møte
Kinas president Xi Jinping oppfordret til global samling i møte med coronapandemien under åpningen av årets digitale utgave av Verdens økonomiske forum (WEF).
53min ABC Nyheter
Over 2.000 coronadødsfall i Danmark
Det er registrert 27 nye coronarelaterte dødsfall i Danmark det siste døgnet, og landet har dermed passert 2.000 dødsfall.
55min ABC Nyheter
Svensk helsepersonell nektes å jobbe som følge av grensestenging
Sykehusene i grenseområdet mellom Norge og Sverige kan få problemer etter grensestenging. I Värmland får ikke helsearbeidere som bor med arbeidspendlere, jobbe.
14:27 ABC Nyheter
Får denne forskeren rett om viruset – er det veldig gode nyheter
Forskere har funnet ut hvordan koronaviruset mest sannsynlig vil utvikle seg fremover.
13:55 TV 2
Dette betyr brexit for norske studenter
Brexit får konsekvenser for de over 3000 norske studenter.
13:40 VG
Mor og sønn funnet døde
De to ble funnet av naboen. De døde med få timers mellomrom.
13:33 Dagbladet
Oxfam: Pandemien kan føre til historisk økning i ulikhetene
Coronapandemien kan forsterke ulikhetene i omtrent alle verdens land, advarer Oxfam. Verdens ti rikeste skal allerede ha blitt 4.200 milliarder kroner rikere.
13:27 ABC Nyheter
VERDEN

EU-kommisjonen vil ha strenge reisekrav for mørkerøde land
EU-kommisjonen vil innføre en ny kategori – mørkerød – på fargekartet over smittesituasjonen. Fra disse landene anbefaler kommisjonen testing før innreise.
13:06 ABC Nyheter
Human Rights Watch: Vold mot Navalnyj-tilhengere «som vanlig» i Russland
Menneskerettighetsgrupper raser mot oppførselen til sikkerhetsstyrkene under de store demonstrasjonene til støtte for opposisjonsleder Aleksej Navalnyj lørdag.
12:43 ABC Nyheter
Biden vil ha statlige innkjøp fra amerikanske produsenter
USAs president Joe Biden planlegger en presidentordre som skal gjøre at regjeringen kjøper mer fra amerikanske produsenter.
12:27 ABC Nyheter
Langrennsløper Nikolaj Tsjebotko omkom i trafikkulykke
Den kasakhstanske langrennsløperen Nikolaj Tsjebotko ble 38 år gammel. 
12:13 ABC Nyheter
Politibil i folkemengde følte seg truet - kjørte over en person
Sjokkerende videoer av episoden spres på Twitter. En av personene ble overkjørt av politibilen.
11:16 Nettavisen
Taiwan har jaget bort 4.000 kinesiske fartøy
Taiwan bortviste i fjor nærmere 4.000 kinesiske fartøy som drev mudring av sand i taiwansk farvann, opplyser myndighetene i Taipei.
11:02 ABC Nyheter
Tyrkia og Hellas gjenopptar samtaler om gassrettigheter
Tyrkia og Hellas skal for første gang siden 2016 i samtaler for å forsøke å løse den betente floken om gassrettigheter i Middelhavet.
10:59 ABC Nyheter
Kinesiske medier: Ni gruvearbeidere bekreftet omkommet
Kinesiske statlige medier har bekreftet at ni av gruvearbeiderne som var fanget i en kollapset gruve i Shandong-provinsen, er døde.
10:43 ABC Nyheter
Amerikansk marineøvelse i Sør-Kinahavet
Et amerikansk hangarskip med støttefartøy seilte inn i Sør-Kinahavet lørdag, som en del av en øvelse for å markere retten til fri ferdsel.
10:35 ABC Nyheter
Danske fiskere sliter uten adgang til norske farvann
Uten en fiskeriavtale mellom EU og Norge, er det meste av norsk farvann stengt for danske fiskere, som fortviler på vegne av både seg selv og fiskebestandene.
10:11 ABC Nyheter
Et berg av utfordringer venter Biden når han skal løfte middelklassen
Coronakrisen har gjort de allerede enorme økonomiske kløftene i USA enda større. Nå lover Joe Biden at han skal gjenoppbygge den amerikanske middelklassen.
09:56 ABC Nyheter
Merkels stabssjef: Den britiske virusvarianten vil dominere
Varianten av coronaviruset som ble oppdaget i Storbritannia, vil bli den største varianten i Tyskland, mener statsminister Angela Merkels nærmeste medarbeider.
09:52 ABC Nyheter
Kinas president åpner digitalt Davos-møte
Den kinesiske presidenten Xi Jinping skal mandag tale under åpningen av årets nettbaserte utgave av Verdens økonomiske forum (WEF).
09:30 ABC Nyheter
Dokumentarskaper til retten etter dykk til Estonia-vraket
Journalisten Henrik Evertssons team utløste ny gransking av Estonia-forliset etter å ha sendt en dykkerrobot ned til vraket. Nå stilles han for retten. Ti kjente svenske journalister, blant dem Jan Guillou og Janne Josefson, er imidlertid sterkt kritiske til pristildelingen og mener at...
09:26 VG
CNNs ledende Trump-reporter: – Jeg har aldri sett ham så alene
Donald Trump tilbragte sine siste dager som USAs president trist og alene, ifølge CNN-reporter Jim Acosta. Men reporteren tror bare det er stille før stormen.
09:14 ABC Nyheter
Høytstående nordkoreansk diplomat hoppet av i 2019
En nordkoreansk diplomat som var fungerende ambassadør i Kuwait, har hoppet av til Sør-Korea sammen med familien.
08:22 ABC Nyheter
Bidens folk har begynt krisepakkesamtaler i Senatet
Representanter for Joe Bidens administrasjon har begynt å snakke med senatorer fra begge partier om en coronakrisepakke på 16 billioner kroner.
08:10 ABC Nyheter
Forsinket vaksine får Italia til å true med søksmål
Italias statsminister Giuseppe Conte angriper AstraZeneca og Pfizer/Biontech. Kaller forsinkelse av vaksine for «alvorlige kontraktsbrudd».
07:51 NRK
Frykter virusmutantene tross synkende smittetrend i USA
Antallet nye coronavirustilfeller i USA har falt de siste to ukene, men nå advarer epidemiologer om at nye varianter av coronaviruset kan snu alt på hodet.
07:41 ABC Nyheter
Mer farlig død enn levende
Aleksej Navalnyj er tilbake i Russland som helten Putin ikke kan bekjempe uten å blø politisk. Etter attentatforsøket mot ham er han enda farligere som død enn som levende, skriver Morten Strand.
07:32 Dagbladet
India melder om flere sårede etter grensesammenstøt med Kina
Indiske og kinesiske soldater har igjen støtt sammen langs de to landenes lange grense i Himalaya, knapt seks måneder etter at 20 indiske soldater ble drept.
07:22 ABC Nyheter
Ny runde med syriske fredsforhandlinger starter i Genève
Mandag setter Syrias regjering og opposisjonen i gang en ny runde samtaler om ny grunnlov i Genève. FN-utsendingen Geir O. Pedersen ber om konstruktiv dialog.
07:15 ABC Nyheter
Nedstengingen i Hongkong hevet
Myndighetene i Hongkong har hevet nedstengingen i deler av byen etter at 7.000 innbyggere er testet og 13 smittetilfeller påvist.
06:57 ABC Nyheter
Mubaraks fall skapte håp – så håpløshet
Ti år etter at Egypts folkeoppstand veltet Hosni Mubarak og ga håp om frihet, har det nye regimet utradert all opposisjon, ifølge menneskerettsaktivister.
06:25 ABC Nyheter
Ber om hjelp for å finne mutantviruset
Folkehelseinstituttet kan greie å finne mutantviruset raskere dersom de får mer informasjon om prøvene de får sendt til seg. Instituttet ber alle som har med virusprøvene å gjøre om hjelp.
06:07 NRK
VERDEN

Et berg av utfordringer venter Biden når han skal løfte middelklassen
Koronakrisen har gjort de allerede enorme økonomiske kløftene i USA enda større. Nå lover Joe Biden at han skal gjenoppbygge den amerikanske middelklassen.
06:00 ABC Nyheter
Australia godkjenner koronavaksine
Australske helsemyndigheter har godkjent Pfizer og Biontechs koronavaksine, og vaksineringen kan starte i slutten av februar, sier statsminister Scott Morrison
05:51 ABC Nyheter
Journalist for retten for dykk til Estonia-vraket
Journalisten Henrik Evertssons team utløste ny gransking av Estonia-forliset etter å ha sendt en dykkerrobot ned til vraket. Nå stilles han for retten.
05:30 ABC Nyheter
Smittetilfelle på New Zealand var sørafrikansk mutasjon
Det første smittetilfellet med ukjent smittevei på to måneder på New Zealand var en sørafrikansk virusvariant, opplyser helseminister Chris Hipkins mandag.
04:46 ABC Nyheter
Fauci og Birx: Slik var det å jobbe under Donald Trump
De var begge sentrale i Donald Trumps omstridte corona-pressekonferanser. Nå forteller Anthony Fauci hva som gjorde at han «virkelig begynte å bli engstelig», mens Deborah Birx sier hun så «presidenten vise frem grafer hun aldri hadde laget».
04:38 VG
Riksrettssaken skaper splid blant republikanerne
Et økende antall republikanske senatorer er imot riksrettssak mot tidligere president Donald Trump - mens flere tidligere har kunngjort sin støtte.
04:35 TV 2
Planlegger å ta hevn
Storavis hevder at Donald Trump vil ta hevn på republikanerne som stemte for å stille ham for nok en riksrett, og med det dolket den tidligere presidenten i ryggen.
04:15 Dagbladet
Biden gjeninnfører innreiseforbud fra EU, Storbritannia og Brasil
President Joe Biden gjeninnfører innreiseforbud for ikke-amerikanske statsborgere som har vært i Storbritannia, Brasil, Irland og store deler av Europa.
04:04 ABC Nyheter
Farc i Colombia har vedtatt navnebytte
Farc, som nå er et politisk parti i Colombia, endrer navn til Comunes for å distansere seg fra sin flere tiårige marxistiske blodige kamp mot myndighetene.
03:33 ABC Nyheter
Mexicos president López Obrador koronasmittet
Den mexicanske presidenten kunngjorde søndag at han hadde testet positiv for covid-19-smitte.
02:28 ABC Nyheter
Svensk politi: Kan ikke vokte alle grenseoverganger
Politi i Sverige sier det kommer til å bli svært vanskelig å håndheve regjeringens innreiseforbud fra Norge som trådte i kraft ved midnatt natt til mandag.
02:07 ABC Nyheter
Ble mistenksomme da folk begynte å snike seg inn sidedør
Da politiet til slutt fikk slått inn døren fant de en svært lite samarbeidsvillig klubbeier, samt et høyt antall festglade i kjelleren.
01:45 TV 2
Svenske grensehandlere om innreiseforbudet: Ubetydelig
Den svenske regjeringens beslutning om å stenge grensen for nordmenn kommer ikke påvirke handelen på grensen, mener næringen selv.
01:38 ABC Nyheter
Marcelo Rebelo de Sousa gjenvalgt i Portugal
Sittende president Marcelo Rebelo de Sousa sikret seg fem nye år etter søndagens valg i Portugal, ifølge landets valgkommisjon.
01:15 ABC Nyheter
Åtte biler truffet av steinkaster i Drammen
En kvinne er sendt til sykehus for behandling etter å ha blitt truffet av en stein som ble kastet gjennom frontruten på bilen på Brakerøya i Drammen.
00:50 TV 2
Oxfam: Pengene til verdens ti rikeste nok til vaksiner til alle
Formuen til verdens ti rikeste milliardærer ville være nok til koronavaksine til alle verdens innbyggere, sier Oxfam i en ny rapport.
00:15 ABC Nyheter
Kan bli Bidens mareritt
En av president Joe Bidens største utfordringer, blir å samle sitt eget parti. Særlig én mann kan ødelegge for ham.
søndag 23:50 Dagbladet
Biden utnevner nye ledere for USAs globale radiostasjoner
Biden-administrasjonen utnevnte søndag nye sjefer for USAs globale radiokanaler etter å ha sparket de Trump-utnevnte forgjengerne.
søndag 23:48 ABC Nyheter
Over 150 pågrepet under protester mot portforbud i Nederland
Demonstrasjoner mot portforbudet som er innført under coronakrisen i Nederland, utartet til opptøyer og plyndring enkelte steder søndag.
søndag 23:25 VG
Biden og Macron vil samarbeide om korona og klima
USAs president Joe Biden og hans franske kollega Emmanuel Macron er enige om klimaendringer og kampen mot koronapandemien.
søndag 23:16 ABC Nyheter
Fikk brev i posten: – Jeg åpnet det, og pulver blåste opp i ansiktet
To av USAs fremste koronaeksperter forteller om kaotiske tiden under Donald Trump.
søndag 23:00 TV 2
Over 150 pågrepet under protester mot portforbud i Nederland
Demonstrasjoner mot portforbudet som er innført under koronakrisen i Nederland, utartet til opptøyer og plyndring enkelte steder søndag.
søndag 22:57 ABC Nyheter
Økende republikansk motstand mot riksrett
Det er betydelig motstand blant republikanerne mot riksrettssaken for Donald Trump. Dermed kan det bli vanskelig for demokratene å få ham dømt.
søndag 22:26 ABC Nyheter
Navalnyj i ny film: – Putin eier kjempeslott og eiendommer
MOSKVA : Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj hevder i en ny film at president Vladimir Putin er den egentlige eieren av et slott og kjempestore eiendommer ved Svartehavet. Presidenten avviser påstandene.
søndag 22:24 NRK
– Gratulerer med en Sputnik i armen
MOSKVA : I Russland startet massevaksineringen av befolkningen for alvor sist mandag. Etter litt fram og tilbake fikk NRKs mann i Moskva også sin Sputnik.
søndag 19:23 NRK
VERDEN

Opptøyer mot koronatiltak flere steder i Europa
I København satte demonstranter fyr på en dukke av statsminister Mette Frederiksen. I Nederland har politiet kjempet mot demonstranter flere steder og et testsenter for koronaviruset er påtent.
søndag 19:21 NRK
Frustrert Bendtner strandet i Dubai: – Håper dere er stolte
Tidligere Rosenborg-spiller Nicklas Bendtner (33) skylder på danske medier etter at det ble utført innbrudd i hjemmet hans i Danmark, mens han selv er strandet i Dubai.
søndag 18:49 ABC Nyheter
Opptøyer etter portforbud
Både nederlandsk og dansk politi måtte rykke ut natt til søndag for å få kontroll over tidvis voldelige demonstrasjoner. I Danmark er to menn siktet for angrep på regjeringen, etter å ha brent en dukke som skulle forestille landets statsminister.
søndag 18:14 TV 2
Tre pågrepet etter dukkebrenning i Danmark
En dukke som forestilte statsminister Mette Fredriksen, gikk opp i flammer i København i helgen. Minst to personer er siktet for angrep på regjeringen.
søndag 18:00 ABC Nyheter
- Slik vil presidentskiftet påvirke norske interesser
- Baksiden av medaljen er at behovet for olje og gass vil gå raskere ned enn vi har tatt innover oss, sier en av Norges mest erfarne utenrikspolitikere.
søndag 15:23 Nettavisen
Frykter «Bærums-effekt» i Sverige
Sverige stenger grensa mot Norge.
søndag 15:20 Dagbladet
Sverige innfører innreiseforbud fra Norge fra midnatt
Sverige innfører innreiseforbud fra Norge fra midnatt og i tre uker framover, bekrefter innenriksminister Mikael Damberg.
søndag 14:44 ABC Nyheter
Trump stilles for riksrett i februar: – Sjansene er lik null for at han blir dømt
Ikke før har Joe Biden blitt innsatt som USAs 46. president, så er et nytt politisk drama under oppseiling. Snart vil alles øyne rettes mot Trump igjen.
søndag 14:29 ABC Nyheter
Putins talsmann anklager USA for å blande seg inn Russlands «indre anliggende»
Vladimir Putins talsmann mener at USAs ambassade i Moskva har blandet seg inn i indre russiske anliggende ved å opplyse om Navalnyj-demonstrasjonene lørdag.
søndag 13:57 VG
Svensk UD fraråder reiser til Norge
Svenske myndigheter har nå lagt Norge på listen over land de fraråder unødvendige reiser til.
søndag 13:54 NRK
Sommerferie i Spania: Turister er ikke velkommen før dette skjer
Flere nordmenn har allerede startet planleggingen av årets sommerferie. Men de som ønsker å tilbringe ferien i Spania må forberede seg på stengte grenser.
søndag 11:25 ABC Nyheter
På innsiden av verdens verste fengsler
Her soner fanger som er dømt for blodige drap og voldtekter, brutale gjenger styrer, og opprør blant de innsatte har fått dødelig utfall. Bli med på innsiden av noen av verdens farligste fengsler.
søndag 10:50 VG
– Svakhetstegn av Putin å arrestere regimekritikeren Navalnyj
Aleksej Navalnyj er tilsynelatende en stadig større utfordring for det russiske regimet. Russland-eksperter mener arrestasjonen er et svakhetstegn fra Putin.
søndag 10:06 TV 2
Brente statsminister-dokke: «Hun må avlives»
Pågripelser og kaos preget Københavns gater da «Men in black» holdt sin corona-demonstrasjon.
søndag 09:56 Dagbladet
Den tredje bølgen
En hel verden seigpines – 13 måneder etter at viruset kom på avveie. «Veldig snart» vil pandemien kreve mer enn 100.000 liv i uken, varsler Verdens Helseorganisasjon. Finnes det lys i det fjerne?
søndag 09:46 VG
Mexicos president: Joe Biden vil gi milliarder i bistand til Mellom-Amerika
Mexicos president Andrés Manuel López Obrador sier Joe Biden fortalte ham at USA vil gi fire milliarder dollar i bistand til tre land i Mellom-Amerika.
søndag 09:24 ABC Nyheter
Republikanerne nede for telling etter fire år med Trump
Det republikanske partiet ligger skadeskutt tilbake etter fire år med Donald Trump som president og framstår nå som mer splittet enn noensinne.
søndag 09:00 ABC Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL