USA
Total solformørkelse i USA i kveld
Solen forsvinner bak månen, og det blir bekmørkt i et par minutter i kveld. Millioner har strømmet til USA for å oppleve total solformørkelse.
17:43 NRK
«Løvenes konge»-fans raser etter ny avsløring
«Løvenes konge»-skaperne Don Hahn (61) og Rob Minkoff (55) får skylden for å ha ødelagt mang en barndom etter å ha antydet at «Scar» og «Mufasa» ikke er brødre.
14:03 TV 2
Ekstrem hukommelse | Agnes Moxnes - Kulturkommentator i NRK
Av og til må historiske monumenter degraderes fra rollen som opphøyet forbilde. Men å knuse og kaste dem – nei, det er ingen god idé.
10:16 NRK
Solformørkelse tvers over USA
I dag forsvinner solen i en stripe tvers over USA. Her kan du se «The great American eclipse».
09:30 TV 2
— MPA-kapasitet fra gult til rødt
ANSTRENGT DRIFT: Det er en svært anstrengt driftssituasjon ved 333 Skvadron på Andøya flystasjon, som gjør at de maritime P-3 Orion overvåkingsflyene (bildet) er mye mindre i lufta enn det de skal og bør. Foto: KJETIL STORMARK/ALDRIMER.NO Forbundsleder Torbjørn Bongo i...
09:18 Aldri mer
Flere savnet etter sammenstøt mellom amerikansk krigsskip og handelsskip
Ti personer er savnet etter hendelsen.
04:11 NRK
Amerikansk krigsskip krasjet
Ti personer er savnet og fem er skadd etter at et amerikansk krigsskip, USS John S. McCain, krasjet med et handelsskip øst for Singapore, opplyser den amerikanske marinen.
04:09 TV 2
Amerikansk krigsskip krasjet med handelsskip utenfor Singapore
Skipet har fått materielle skader. men det er så langt ikke meldt om at noen er skadet.
02:51 NRK
VERDEN

Amerikansk skipsvrak fra krigen funnet 
Vraket av et amerikansk krigsskip fra andre verdenskrig er funnet utenfor Filippinene. Det fraktet i sin tid deler av atombomben som ble sluppet over Hiroshima.
søndag 07:42 NRK
Gigantmobilisering mot høyreekstreme i Boston
Konservative aktivister er i ferd med å sette i gang en «demonstrasjon for ytringsfriheten» i Boston. Lokale myndigheter frykter at radikale grupper vil delta.
lørdag 19:07 TV 2
Frykter bråk på ny demonstrasjon i Boston
Politiet i Boston frykter sammenstøt mellom nynazister og motdemonstranter, og setter inn store styrker på en demonstrasjon for ytringsfrihet.
lørdag 14:30 NRK
Varsler «et skred» av lekkasjer etter Bannons avgang
President Donald Trump har kvittet seg med nok en person fra sin innerste sirkel. En alt-right-forkjemper varsler nå et «skred» av lekkasjer.
lørdag 11:48 TV 2
Steve Bannon forlater Det hvite hus: – Kan bli krig mot Trump
President Donald Trump har kvittet seg med nok en person i sin nærmeste stab. USA-kommentator Thor Steinhovden kaster lys over den siste tidens hendelser.
lørdag 10:05 TV 2
To politimenn skutt i USA
To politibetjenter ble skutt da de undersøkte mistenkelige personer i Florida i USA. Én døde på sykehuset, og én er innlagt med alvorlige skader. Tre mistenkte er pågrepet.
lørdag 08:36 TV 2
Legen var helt sikker på at flekken i Bettys (39) panne var ufarlig
Bethany Gambardella-Greenway (39) gikk til legen med en flekk i pannen, men ble sendt rett hjem. Ni måneder senere fikk hun sjokkbeskjeden. Vi advarer mot sterke bilder.
lørdag 07:25 TV 2
Tar avstand fra Trump
President Trumps råd for kunst og humaniora ser ut til å gå i oppløsning i kjølvannet av nasjonalist-demonstrasjonen i Charlottesville.
fredag 19:54 TV 2
Bannon ferdig i Det hvite hus
Presidentens sjefsstrateg Steve Bannon er på vei ut av Det hvite hus. Det skriver New York Times. Avgangen bekreftes av Det hvite hus fredag kveld norsk tid.
fredag 19:00 TV 2
[Video] Alex Jones angrepet i Seattle
Alt-Left Attacks Alex Jones! Alex Jones Assaulted in Seattle! Alt-Left Attacks with HOT COFFEE! Posted by Mike Cernovich on Freitag, 18. August 2017
fredag 18:59 Ekte nyheter
Kongen besøker elitesoldater
Kong Harald reiser neste uke på offisielt besøk til USA for å se nærmere på NATOs hovedkvarter og eliteenheten United States Special Operations Command (SOCOM).
fredag 17:17 TV 2
Blomsterbarn Blues
En ettermiddag i 1976 står en tynn jente, seks år gammel, i korridorene på The French American Bilingual School i San Francisco idet klokka ringer ut for dagen. Hun ser mylderet av småjenter i marineblå skjørt, knestrømper og fint oppsatte fletter bli tatt imot av sine...
fredag 00:30 Ny Tid
– Trump gjør verden til et farligere sted
Donald Trump bidrar til å gjøre verden til et farligere sted ved å forsvare høyreekstremistene som demonstrerte i Charlottesville, mener norske eksperter.
torsdag 18:43 NRK
Donald Trump hardt ut mot fjerning av statuer: – Historien blir revet i stykker
Amerikansk kultur og historie rives i stykker når man fjerner statuer av sørstats-generaler fra borgerkrigen i USA, mener president Donald Trump.
torsdag 16:43 TV 2
Charlottesville-borgere ville ta byen tilbake
I Charlottesville gikk hundrevis av mennesker i fakkeltog i natt for å minnes 32 år gamle Heather Heyer som ble drept under demonstrasjonen lørdag.
torsdag 09:52 NRK
Ordføreren i Phoenix negativ til planlagt Trump-møte
President Donald Trump planlegger å holde ett av sine massemøter i Phoenix til uken. Det setter ikke byens ordfører særlig pris på.
torsdag 06:38 NRK
Mer tillit til Putin enn Trump
En undersøkelse viser at folk i flere av USAs allierte land har mer tiltro til at Vladimir Putin vil handle rett i internasjonal politikk, enn Donald Trump.
torsdag 04:22 TV 2
Alternative perspektiver II – KUPP mot President Trump planlagt innen 3 måneder!
torsdag 04:18 Ekte nyheter
Alternative perspektiver I – President Trump har STÅLKONTROLL!!
torsdag 03:55 Ekte nyheter
VERDEN

Ingen Orion-flyvninger på over en uke
IKKE I LUFTEN: De norske P-3C Orion overvåkingsflyene på Andøya hadde i hele forrige uke ikke ett eneste operativt tokt. Det var ikke nok mannskap til å gjennomføre tokt for å innhente etterretning fra nordområdene. Foto: TORGEIR HAUGAARD/FORSVARET Samtidig som det er...
torsdag 03:04 Aldri mer
Trump legger ned næringslivsråd etter masseflukt
Donald Trump sier han avvikler to grupper med næringslivsrådgivere etter at en rekke næringslivstopper har trukket seg fra gruppene. 
onsdag 19:43 TV 2
Holdt minnestund for kvinnen som ble drept i Charlottesville
Moren til kvinnen som ble drept i Charlottesville sist helg, ber sørgende hedre hennes minne ved å skape forandring i verden.
onsdag 19:37 TV 2
Børge Brende går hardt ut mot uttalelsene til Donald Trump: – Det han sier er feil
President Donald Trumps uttalelser skaper kraftige reaksjoner etter at han hevdet at begge sider hadde skyld i volden i Charlottesville
onsdag 19:35 TV 2
John Podesta: – Trump kan bremse klimakampen, men ikke stanse den
Hvor bekymret bør man være for miljø- og klimakampen etter at Trump overtok roret i USA? Trump vil trekke USA fra Paris-avtalen, ressursene til klimaforskning strupes, det samme med miljøverndirektoratet (EPA). Arbeidet med fornybar energi er kuttet med 60 prosent. Forskning...
onsdag 19:25 Miljøstiftelsen Bellona
Donald Trump fordømmes internasjonalt for Charlottesville-uttalelser
Presiden Donald Trumps uttalelser skaper kraftige reaksjoner etter at han hevdet at begge sider hadde skyld i volden i Charlottesville.
onsdag 18:53 TV 2
Airbnb kaster ut nynazister
Nettstedet Airbnb forbyr rasister, nynazister og høyreekstremister å benytte seg av tjenestene sine på permanent basis.
onsdag 15:45 NRK
Krever informasjon om alle som har besøkt Trump-kritisk nettside
Det amerikanske justisdepartementet forsøker å tvinge et webhotell-selskap til å gi fra seg informasjon om besøkende på en nettside som ble brukt til å organisere protester mot Donald Trump under hans innsettelsesseremoni som president i januar.
onsdag 15:03 NRK
Lisa Theris (25) funnet i skogen etter en måned
Alabama-kvinnen Lisa Theris gikk seg vill i skogen. Først etter 28 dager ble hun funnet i en grøft – naken og avmagret.
onsdag 10:07 TV 2
Hadde teambuilding på trening – Joshua (16) døde i tragisk ulykke
De fire ungguttene løftet en tømmerstokk over hodet, da den ramlet i hodet på 16 år gamle Joshua Mileto.
onsdag 08:44 TV 2
Høyreekstreme i USA mobiliserer i ytringsfrihetens navn
Etter den voldelige demonstrasjonen i Charlottesville, planlegger USAs nynazister og andre høyreekstreme nye demonstrasjoner, den første i Boston på lørdag.
onsdag 05:57 TV 2
Trumps seier fikk folk i Europa til å våkne
ARENDAL : John Podesta mener Donald Trumps seier kan han vært en vekker for europeiske velgere. – USA-valget hadde nok en effekt på utfallet i Nederland og Frankrike.
onsdag 00:11 NRK
Trump om volden i Charlottesville: Jeg mener begge sider har skyld
– Jeg mener det er skyld på begge sider, sa USAs president Donald Trump om opptøyene som endte i et blodbad da høyreekstreme demonstrerte i Charlottesville.
tirsdag 22:50 NRK
Trump: Begge sider hadde skyld
– Jeg mener det er skyld på begge sider, sa USAs president Donald Trump om de voldelige opptøyene da høyreekstreme demonstrerte i Charlottesville.
tirsdag 22:38 TV 2
Næringslivstopper bryter med Trump
– Jeg føler et ansvar for å ta avstand fra intoleranse og ekstremisme, sier Merck-sjef Kenneth Frazier.
tirsdag 15:40 TV 2
Derfor bør du aldri bruke hårføneren på hotellrommet
Eksperten er ikke i tvil: Ta med din egen hårføner når du skal bo på hotell.
tirsdag 12:54 TV 2
Iran truer med å droppe atomavtale
Irans president Hassan Rouhani advarer om at Iran i løpet av timer kan trekke seg fra atomavtalen fra 2015 hvis USA fortsetter med sanksjoner og tvang.
tirsdag 10:23 NRK
Nord-Korea har planen klar for angrep mot amerikansk øy
Nord-Koreas leder Kim Jong-un har blitt orientert om en plan for et mulig rakettangrep mot Guam, opplyser det statlige nyhetsbyrået KCNA.
tirsdag 04:44 TV 2
Sammenlikner radikal islamisme med kreft
I et programinnslag fra MSNBC krangler programlederne med Trumps-rådgiver Sebastian Gorka som forsvarer Trump-administrasjonens bruk av uttrykket «radikal islamsk terrorisme». Gorka mener uttrykket er riktig, og at radikal islamsk terror kan sammenliknes med kreft. «Vi vil fortsette å...
mandag 22:14 Frieord
VERDEN

Trump fordømmer hat-grupper: – Rasisme er ondskap
President Trump sier at all rasisme er ondsinnet og kaller Ku Klux Klan, nynazister og andre tilhengere av hvit overmakt for «motbydelige».
mandag 14. august TV 2
Ny forskning viser skremmende effekt av energidrikker
Unge mennesker som drikker mange energidrikker per dag kan stå i større fare for å senere rusmisbruk. Det viser en ny studie fra University of Maryland.
mandag 14. august TV 2
Spår «brutal» september i amerikansk politikk
Arbeidsoppgavene står i kø når president Trump og kongressrepresentantene vender tilbake fra ferie. Flere av Trumps medarbeidere sier at de tror det blir en vanskelig september måned.
mandag 14. august NRK
Omfattende undersøkelse: Mødre jobber to og en halv fulltidsjobber
Å være mamma er ikke bare en fullstidsjobb. En ny amerikansk undersøkelse viser at en gjennomsnittlig mor jobber 98 timer i uka.
mandag 14. august TV 2
Hevder «krefter» i Det hvite hus vil fjerne Trump
I et intervju med ABC News i dag sa den tidligere kommunikasjonssjefen Anthony Scaramucci at krefter i Det hvite hus jobber med å støte ut Trump.
søndag 13. august NRK
Bildrap under demo i Charlottesville: James Alex Fields pågrepet og siktet for drap
søndag 13. august Ekte nyheter
Venstreekstremister skapte uro og angrep nasjonalistmarsj i USA
søndag 13. august Frieord
Katie (21) var døden nær etter sminketabbe
Katie Wright elsker sminke, men hadde aldri sett for seg at det kunne få fatale konsekvenser. Nå advarer hun andre mot å gjøre samme tabbe.
søndag 13. august TV 2
20-åring mistenkt etter bilangrep Virginia
Ein 20 år gammal mann er arrestert etter bilangrepet i Virginia. Ein kvinne (32) vart drepen i hendinga.
søndag 13. august NRK
Kvinne (32) drept i høyreekstreme demonstrasjoner i Virginia – 20-åring pågrepet
En 20 år gammel mann er pågrepet for å ha kjørt en bil inn i en gruppe demonstranter i Charlottesville.
søndag 13. august TV 2
Voldsomme sammenstøt i Virginia
Universitetsbyen Charlottesville i delstaten Virginia har erklært unntakstilstand etter sammenstøt mellom høyrenasjonalister og motdemonstranter.
lørdag 12. august TV 2
Demonstrerer med nazistiske slagord i by i USA
Nasjonalistar og høgreekstreme aktivistar skapar opptøyar i Virginia. To menneske er alvorleg skadd, og myndigheitene har erklært unntakstilstand.
lørdag 12. august NRK
USA:Bil kjørte inn i folkemengde
Universitetsbyen Charlottesville i delstaten Virginia har erklært unntakstilstand lørdag morgen etter sammenstøt mellom høyrenasjonalister og motdemonstranter.
lørdag 12. august TV 2
Med kamerabriller fanget politimannen fanget øyeblikket han ble skutt
En amerikansk politimann fanget selv dramaet på video da han ble skutt åtte ganger på kloss hold. Så løp han til bilen og ba sentralen gi familien en siste beskjed. NRK advarer mot sterke scener.
lørdag 12. august NRK
Kina vil roe ned USA og Nord-Koreas retorikk
Kinas president Xi sier til president Trump at alle parter bør unngå retorikk og handling som kan øke spenningen på Koreahalvøya, ifølge kinesisk mediene.
lørdag 12. august NRK
«Legg deg ned og ikke se på ildkula»
Myndighetene på Guam har kommet med råd til innbyggerne slik at de er forberedt ved et eventuelt kjernefysisk angrep fra Nord-Korea.
fredag 11. august NRK
Sender ut atombombe-instruks
Myndighetene på den amerikanske øya Guam har sendt ut en to-siders instruks til innbyggerne om hva de skal gjøre ved et atombombe-angrep. Nord-Korea har truet med å angripe øya.
fredag 11. august TV 2
Bomberom-boom i USA og Japan
Den økende krigsretorikken mellom USA og Nord-Korea gjør at mange forbereder seg på et verst tenkelig utfall.
fredag 11. august NRK
– Militær løsning er klar
USAs president Donald Trump sier at dersom Nord-Korea oppfører seg uklokt, så er en militær løsning «klappet og klart». Han håper imidlertid at Nord-Korea finner en annen vei.
fredag 11. august TV 2
VERDEN

«Norge eksponeres som CO2-eksportør»
Anders Bjartnes Ansvarlig redaktør i Energi og Klima og redaktør for Norsk Klimastiftelses publikasjoner. Har mer enn 25 år bak seg i pressen, blant annet fra VG, DN og Recharge. Spalten heter “Fem på fredag“ og du kan abonnere på den her. Norges rolle...
fredag 11. august SYSLA
Trump sier USA er klart for militært angrep mot Nord-Korea
– Militære løsninger er nå helt på plass. Klappet og klart dersom Nord-Korea handler uklokt, tvitrer USAs president.
fredag 11. august NRK
Kjendismegleren Fredrik Eklund venter tvillinger
Den svenske TV-stjernen og ektemannen har forsøkt å bli foreldre i mange år.
fredag 11. august TV 2
Presidentrådgiver: – Donald Trump mener alvor med truslene mot Nord-Korea
– Ingen må tvile på at Donald Trump mener alvor med truslene mot Nord-Korea. Det sier rådgiveren hans, Sebastian Gorka. Han viser til Syria og Afghanistan som eksempler på at Trumps retorikk ikke er tomme ord.
fredag 11. august NRK
Mann stormet scenen under Britney Spears-konsert
– Har han en pistol, spurte Britney Spears fra scenen. Se video av hendelsen her.
fredag 11. august TV 2
Trailer veltet på motorvei, pepperoni-pizza lå strødd flere hundre meter
Ryddemannskaper måtte jobbe i over fire timer etter at flere hundre pizza veltet utover motorvei i USA.
fredag 11. august TV 2
«Mirakelbaby» overlevde tre dager i søppelpose i USA
Naboer hørte merkelige lyder, og fant den åtte måneder gamle jentebabyen i en plastpose utendørs.
fredag 11. august TV 2
Utenriksminister Børge Brende om konflikten mellom USA og Nord-Korea: – Jeg sover godt om natten
I en tale torsdag ber USAs president Donald Trump Nord-Korea om å ta seg sammen. Utenriksminister Børge Brende sier at han ikke liker ordbruken som nå brukes mellom de to landene.
torsdag 10. august TV 2
Utenriksministeren om konflikten mellom USA og Nord-Korea: – Det er ingen militær løsning på dette
Ordkrigen fortsetter mellom USA og Nord-Korea, og torsdag kommer Donald Trump med ny advarsel til Kim Jong Un.
torsdag 10. august TV 2
Mistenker at ambassadeansatte ble utsatt for «akustisk angrep»
USA mistenker at flere ansatte ved den amerikanske ambassaden i Havanna ble utsatt for et «akustisk angrep» i fjor. Nå har USA utvist to cubanske diplomater som følge av hendelsen.
torsdag 10. august NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

FAVORITTER

VERDEN

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL