USA
Mann drept av illsint bisverm
En mann døde og to personer ble innlagt på sykehus etter at de ble stukket flere hundre ganger av svermende bier nær Tucson i Arizona denne uken.
04:09 TV 2
Kritisk smittesituasjon i New Orleans: – Barna våre dør
New Orleans i USA er så hardt rammet av deltavarianten at nødetatene ikke lenger klarer å ta unna nødtelefonene.
02:25 VG
Ny smitterekord i Florida – guvernøren går til angrep på smitteverntiltak
Florida står for 20 prosent av alle nye smittetilfeller i USA. Guvernør Ron DeSantis kjemper med nebb og klør for å holde samfunnet åpent.
01:31 TV 2
Millioner frykter utkastelse i USA
Ved midnatt endte det midlertidige forbudet mot å kaste ut leieboere i USA. Forbudet ble innført under pandemien, og nå frykter millioner av leieboere at de vil bli kastet ut av boligene sine fordi de ikke makter å betale husleien. Da saken var oppe i Representanthuset i Kongressen fredag,...
01:28 NRK
Millioner kan bli hjemløse
Flere millioner amerikanere risikerer fra søndag av igjen å bli hjemløse dersom et midlertidig forbud mot å kaste ut leietakere utløper. En høyesterettskjennelse hindrer president Joe Biden i å forlenge forbudet som har rådet de siste elleve månedene, og han...
19:58 NRK
Ansatte streiker etter seksuell trakassering-søksmål
Etter at staten California saksøkte spillprodusenten Activision Blizzard for seksuell trakassering og diskriminering, har tusenvis av ansatte streiket og demonstrert.
lørdag 08:53 ABC Nyheter
Økte med 50 prosent på en uke
Antall smittetilfeller i Florida i USA har økt med 50 prosent denne uken, og det ble registrert mer enn 110.000 nye koronasmittede i delstaten.
lørdag 05:54 TV 2
Trump prøvde å presse Justisdept.
Tidligere president Donald Trump skal ha lagt press på Justisdepartementet for å få dem til å erklære at presidentvalget var «korrupt». – Resten kan dere overlate til meg og republikanske kongressmenn, sa Trump på telefon til fungerende justisminister Jeffrey...
lørdag 01:28 NRK
VERDEN

Senator Carl Levin er død
Carl Levin, som satt 36 år i det amerikanske Senatet og var en markant forsvarspolitiker for Demokratene, er død.
fredag 22:32 TV 2
- Si at valget var korrupt
Donald Trump ba justisministeren om å erklære valget ugyldig.
fredag 22:03 Dagbladet
Anklages for å ville presse frem korrupsjonsanklager
Tidligere president Donald Trump forsøkte å presse USAs justisdepartement til å erklære fjorårets presidentvalg som «korrupt og ulovlig». Tjenestemennene nektet.
fredag 20:41 NRK
USAs finansdepartement må gi Trumps skattemeldinger til Kongressen
USAs justisdepartement har bedt finansdepartementet om å overlevere ekspresident Donald Trumps skattemeldinger til Kongressen.
fredag 20:05 TV 2
Må frigi Trumps skattemeldinger
USAs justisdepartement har bedt finansdepartementet om å overlevere ekspresident Donald Trumps skattemeldinger til Kongressen. Leder for Representantenes hus Nancy Pelosi sier at tilgang på Trumps skattemeldinger er nødvendig for nasjonal sikkerhet.
fredag 19:53 NRK
Trump presset justisdepartementet
Tidligere president Donald Trump skal ha medlemmer i justisdepartementet til å si at presidentvalget i 2020 var korrupt, skriver New York Times. Ifølge dokumenter avisen har fått tak i skal Trump ha sagt «bare si at valget var korrupt, overlat resten til meg» i en telefonsamtale med...
fredag 17:52 NRK
USA: Har siktet en militært ansatt i forbindelse med en brann på et krigsskip
En person er siktet i forbindelse med en skipsbrann i San Diego i fjor sommer. Krigsskipet i milliardklassen ble totalskadd under brannen som varte i fire dager. 
fredag 15:07 ABC Nyheter
Amerikanske myndigheter: Syke vaksinerte kan smitte andre vaksinerte
Vaksinerte kan være like smittsomme som uvaksinerte dersom de blir syke, og kan overføre deltavarianten til andre vaksinerte personer, advarer amerikanske myndigheter.
fredag 11:26 NRK
- R-tall på 9
En intern presentasjon som har sirkulert innad i amerikanske CDC slår alarm om at vaksinerte kan spre deltaviruset i stort omfang - og at R-tallet for deltavarianten i USA kan være så høyt som ni.
fredag 10:25 Dagbladet
USA svarer Kina etter anklager
Kina har anklaget BBC for å kringkaste falske nyheter i forbindelse med flom i landet. Amerikanske myndigheter svarer med å refse Kinas «trakassering» av journalistene. – USA er dypt bekymret over den stadig strengere overvåkingen, trakasseringen og skremselen mot amerikanske og...
fredag 07:24 NRK
Republikanere i munnbindprotest
Mer enn 20 republikanske kongressrepresentanter demonsterte med å gå uten munnbind etter at speaker Nancy Pelosi hadde annonsert at det var påbud om munnbind i bygningen. Pelosi har bedt politiet arrestere ansatte og besøkende uten munnbind, skriver Fox News.
fredag 04:00 NRK
USAs militære får vaksinekrav
Det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon sier at ansatte i forsvaret må rette seg etter de samme reglene for munnbindbruk, vaksine og testing som sivile statsansatte i USA. De som ikke vil vaksine seg, må bruke munnbind, holde sosial avstand, gjennomgå ukentlig testing og får...
fredag 03:40 NRK
CDC: Vaksinerte sprer deltaviruset
Vaksinerte kan være like smittsomme som uvaksinerte og kan overføre deltavarianten av covid-19 til andre vaksinerte, advarer USAs folkehelseinstitutt CDC. De viser til upubliserte data og studier som konkluderer med at vaksinerte som er smittet med deltavarianten, kan overfører covid-19 like lett...
fredag 03:34 NRK
Vaksinerte sprer coronaviruset: – Svært store mengder virus i nese og svelg
Vaksinerte kan være like smittsomme som uvaksinerte og kan overføre deltavarianten av covid-19 til andre vaksinerte personer, advarer amerikanske myndigheter.
fredag 03:10 ABC Nyheter
Texas avviser migranter pga. smitte
Guvernør Greg Abbott i den amerikanske delstaten Texas har utstedt en ordre om at delstatspolitiet skal stoppe biler med migranter og sende dem tilbake. Grunnen er frykt for at migrantene skal bringe smitte inn i USA, melder AP. Justisdepartementet ber Texas stanse praksisen og varsler søksmål.
fredag 01:43 NRK
Tidligere erkebiskop siktet for seksuelle overgrep mot tenåring
Washingtons tidligere erkebiskop Theodore McCarrick er siktet for gjentatte seksuelle overgrep mot en tenåringsgutt.
fredag 01:29 TV 2
Amazons overskudd opp 50 prosent
Overskuddet til netthandelsgiganten Amazon steg nesten 50 prosent i andre kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Resultatet ble på 7,8 milliarder dollar, tilsvarende over 61 milliarder kroner.
torsdag 22:43 NRK
Biden påbyr munnbind for uvaksinerte statstilsette: – Det handlar om liv og død
Alle statstilsette som ikkje er fullvaksinert mot korona, må bruke munnbind og gjennomgå regelmessig testing, ifølgje Det kvite huset.
torsdag 22:26 NRK
Påbyr munnbind for uvaksinerte
Alle føderalt ansatte som ikke er fullvaksinert mot korona, må bruke munnbind og underlegges regelmessig testing, ifølge Det hvite hus. De nye kravene gjelder for 4 millioner ansatte og innleide arbeidere i føderal sektor i USA.
torsdag 22:26 NRK
Mer penger til Kongress-sikkerhet
Senatet i USA har vedtatt en krisebevilgning på 2,1 milliarder dollar som blant annet skal gå til å styrke sikkerheten i Kongressen. Summen tilsvarer over 17 milliarder kroner. Pengene skal også brukes til å dekke skader etter stormingen av Kongressen i januar.
torsdag 21:58 NRK
Urovekkende video av politimann sjokkerer: – Det er ikke akseptabelt
Politibetjent John Haubert i Colorado USA står overfor alvorlige anklager etter at nye videoopptak viser at han slo en mann med pistol, forsøkte å kvele og truet med å drepe ham. 
torsdag 19:59 ABC Nyheter
Delte oppsiktsvekkende bilde med fansen
Kanye West har den siste uken nektet å forlate en stadion i Atlanta mens han ferdigstiller sitt siste album.
torsdag 17:57 TV 2
USA med økonomisk vekst
Offisiell statistikk viser at USAs bruttonasjonalprodukt vokste med 6,5 prosent. Snittprognosen blant analytikere var 8,5 prosent, melder Reuters. Antallet personer som søker ledighetstrygd, falt med 24.000 til 400.000.
torsdag 14:48 NRK
Russisk gass splitter Europa
Den store gassrørledningen mellom Russland og Tyskland er snart på plass. Det bekymrer mange. Blant dem er myndighetene i Ukraina og Polen. Og vårt eget Equinor.
torsdag 10:40 NRK
AFP: To raketter avfyrt nær USAs ambassade i Irak
To raketter er skutt mot ambassadestrøket i Iraks hovedstad Bagdad, i den såkalte grønne sonen, ifølge sikkerhetskilder.
torsdag 10:05 ABC Nyheter
VERDEN

Raketter traff nær USA-ambassade
To raketter skal ha truffet i nærheten av USAs ambassade i den irakiske hovedstaden Bagdhad. Iranske myndigheter sier at ingen er meldt skadet foreløpig, ifølge Reuters.
torsdag 09:34 NRK
Kraftig jordskjelv i Alaska
Det er registrert et jordskjelv utenfor Alaskas halvøy med en styrke på 8.2. Amerikanske myndigheter har sendt ut et tsunamivarsel.
torsdag 08:46 TV 2
Tsunamivarsel etter jordskjelv
Det er sendt ut tsunamivarsel for store deler av Stillehavet etter et kraftig jordskjelv på vestkysen av Alaska, melder Reuters. Skjelvet målte 8,2 og berørte et område i Alaska med lite folk, men det fins flere små samfunn langs kysten. Amerikanske myndigheter advarer om en at en...
torsdag 08:41 NRK
– Den største utvidelsen av det kinesiske atomarsenalet noen gang
Kina har startet store byggeprosjekter som kan tyde på en utvidelse av landets atomvåpenarsenal. Amerikanske eksperter frykter et nytt våpenkappløp.
torsdag 08:06 VG
USAs forsvarsminister advarer Kina
USAs forsvarsminister Lloyd Austin uttalte tirsdag at USA ikke ønsker konfrontasjoner med Kina, men advarer om at USA ikke vil vike hvis landets interesser blir truet i Sør-Kina-havet.
torsdag 07:47 ABC Nyheter
USA tilbakefører tusenvis av kunstskatter til Irak
USA vil tilbakeføre rundt 17.000 arkeologiske kunstgjenstander til Irak. En gjenoppretting uten sidestykke, sier Iraks kulturminister.
torsdag 07:41 VG
611.000 døde av covid-19 i USA
Tallet på amerikanere som har dødd med koronasmitte er nå 611.000, viser tall fra Johns Hopkins-universitetet. Brasil og India følger på plassene etter med henholdsvis 553.000 og 422.000 døde. På verdensbasis er over 4,1 milllioner mennesker døde.
torsdag 06:11 NRK
Seks omkom i flystyrt i USA
Seks personer døde da et lite jetfly av typen Bombardier CL 600 styrtet nær en golfbane i Lake Tahoe-området i California. Sheriffen i Nevada County opplyser at alle om bord døde i styrten som skjedde like før flyet skulle gå inn for landing.
torsdag 02:53 NRK
Einige om Bidens infrastrukturpakke
Republikanarar og demokratar i Senatet er samde om dei viktigaste delane av president Joe Bidens støttepakke for infrastruktur på 1000 milliardar dollar. Den endelege voteringa kan skje onsdag kveld lokal tid, melder AP. For å bli vedtatt treng pakka støtte frå 60 av dei 100...
torsdag 00:48 NRK
Krever vaksine av alle off. ansatte
Delstaten New York krever at alle som jobber i offentlig sektor, må vaksinere seg innen 6. september. Det var guvernør Andrew Cuomo som onsdag brakte nyheten. – Det er smart, det er rettferdig og det er i alles interesse, sa guvernøren. Tidligere har California og byen New York...
torsdag 00:10 NRK
ZZ Top-bassist Dusty Hill er død
Bandmedlemmene opplyser i post på Facebook at Dusty Hill døde i sitt hjem i USA. Han ble 72 år gammel.
onsdag 21:29 VG
Sentralbank viderefører krisetiltak
Tross økonomisk bedring vil USAs sentralbank videreføre økonomiske krisetiltak som ble innført i starten av pandemien. Etter et to dager langt møte fastslo banken onsdag at det er tegn til bedring i USAs økonomi. Men tendensen er ikke sterk nok til at krisetiltakene kan...
onsdag 20:23 NRK
Opposisjonsleder møtte Biden
Den hviterussiske opposisjonslederen Svetlana Tikhanovskaja møtte onsdag president Joe Biden i Det hvite hus. – USA står sammen med folket i Hviterussland i deres kamp for demokrati og universelle menneskerettigheter, understreket Biden på Twitter i forbindelse med møtet.
onsdag 19:41 NRK
Betaler 100 til vaksinerte
Ordføreren i New York har sett seg lei vaksinenølere. Nå åpner han lommeboka.
onsdag 19:03 TV 2
Arrangerte dobbeltgjengerkonkurranse for 40. gang
Hvem ligner egentlig mest på den sagnomsuste forfatteren Ernest Hemingway? Det ble avgjort forrige helg i Key West i Florida.
onsdag 19:00 NRK
Sjokkalbum fra Prince: -Forbløffende
I elleve år har det ligget på hylla, fiks ferdig. Fredag kommer Prince-albumet «Welcome 2 America».
onsdag 18:32 Dagbladet
USA og Russland møtes for å stabilisere forholdet
Representanter fra USA og Russland møttes onsdag i Genève for å videreføre dialogen som ble startet med presidenttoppmøtet i forrige måned.
onsdag 18:12 ABC Nyheter
Offentlig ansatte må ta vaksine
Delstaten New York krever at alle som jobber i offentlig sektor, må vaksinere seg innen Labour Day 6. september. Det opplyser guvernør Andrew Cuomo onsdag, skriver NTB. Tidligere har California og byen New York innført obligatorisk vaksinering for alle som jobber i offentlige sektor. I California...
onsdag 18:11 NRK
Nye møter mellom USA og Russland
Representanter fra USA og Russland møttes onsdag i Genève for å videreføre dialogen som ble startet med presidenttoppmøtet i forrige måned, skriver NTB. Hensikten med samtalene er å stabilisere forholdet mellom de to landene, som er det dårligste på mange...
onsdag 17:34 NRK
«Making a Murderer»-anke avvist
En ankedomstol i Wisconsin har bestemt at livstidsdømte Steven Avery, kjent fra dokumentarserien «Making a Murderer», ikke får en ny rettssak. Avery soner en livstidsstraff for å ha drept fotografen Teresa Halbach i 2005, en sak som ble kjent verden over etter Netflix-dokumentaren om...
onsdag 17:20 NRK
Nye satellittbilder: Kina bygger flere rakettsiloer i ørkenen
Amerikanske forskere mistenker at Kina er i ferd med å oppgradere sitt atomarsenal etter nye avsløringer om betydelige kapasiteter for utskyting.
onsdag 16:47 ABC Nyheter
«Making a Murderer»-profil nektes ny rettssak
Den drapsdømte amerikaneren Steven Avery, som ble verdenskjent etter dokumentaren «Making a Murderer», får ikke saken sin tatt opp på nytt.
onsdag 16:14 TV 2
Filleristet baby i 1984 – nå er hun tiltalt for overlagt drap
Florida-kvinnen Terry McKirchy er tiltalt for overlagt drap etter at en mann hun ristet som baby døde 35 år gammel. 
onsdag 14:40 ABC Nyheter
Kina driver Japan nærmere USA
TOKYO Japan frykter at både den økte militære spenningen rundt Taiwan og den voldsomme rivaliseringen – teknologisk og økonomisk – mellom Kina og USA truer fred og stabilitet i denne delen av Asia.
onsdag 11:36 VG
Breaking Bad-skuespiller sendt til sykehuset
Skuespiller Robert John «Bob» Odenkirk (58) falt sammen på settet under innspilling av tv-serien «Better Call Saul»
onsdag 10:43 NRK
VERDEN

USA sender vaksiner til Afrika
Amerikanske myndigheter vil sende om lag 10 millioner doser av vaksiner mot koronaviruset til Nigeria og Sør-Afrika. 4 millioner doser av Moderna-vaksinen vil gå til Nigeria. Sør-Afrika vil motta 5,66 millioner doser av Pfizer-vaksinen. Med disse forsendelsene vil USA totalt ha sendt rundt 16,4...
onsdag 10:42 NRK
Kollapset under innspilling – måtte kjøres til sykehus i all hast
«Better Call Saul»-stjerna Bob Odenkirk (58) spilte inn den sjette sesongen av dramaserien da han plutselig falt om på settet.
onsdag 08:49 TV 2
Dramatiske vitnesbyrd om stormingen av kongressen – Fryktet å bli lynsjet
Politimenn som jobbet for å beskytte den amerikanske kongressen under stormingen 6. januar fryktet for livet og ble utsatt for grov rasisme. Det kom fram i den første høringa i ei gransking som skal finne ut hvem som hadde ansvaret.
onsdag 08:09 NRK
USA: Ristet baby - tiltalt for drap etter 37 år
For 37 år siden filleristet amerikanske Terry McKirchy fem måneder gamle Benjamin Dowling så han fikk en alvorlig hjerneskade. Han døde i sommer og nå er hun tiltalt for drap.
onsdag 07:50 VG
To døde etter syrelekkasje i USA
To personer omkom da det oppsto en syrelekkasje ved anlegget til LyondellBasell i La Porte i Texas tirsdag kveld lokal tid.
onsdag 06:20 TV 2
Ber amerikanere ta «Trump-vaksinen»
Donald Trumps tidligere pressesekretær Sarah Sanders er skeptisk til eksperter som fremmer coronainformasjon, men ber amerikanere ta «Trump-vaksinen» for å være på den sikre siden.
onsdag 05:58 Dagbladet
USA kan få vaksinekrav for ansatte
I USA har president Joe Biden varslet at alle statlig ansatte kan møte krav om koronavaksinering. En slik obligatorisk ordning er nå til vurdering, sa Biden tirsdag. Bakgrunnen er spredningen av den mer smittsomme deltavarianten i USA. Ifølge CNN kommer Biden til å kunngjøre kravene...
onsdag 00:51 NRK
Politifolk fryktet for livet
Amerikanske politifolk fryktet for livet under stormingen av Kongressen i Washington januar. Det kom frem i flere vitnesbyrd som ble fortalt av fire politimenn under en høring i Kongressen tirsdag. De fortalte om trusler, rasisme og fysisk vold fra angriperne.
onsdag 00:03 NRK
Biden vurderer vaksinekrav for offentlig ansatte
President Joe Biden sier alle føderalt offentlig ansatte i USA kan få krav om å vaksinere seg mot koronaviruset.
tirsdag 22:57 TV 2
Amerikanske myndigheter ber vaksinerte bruke munnbind
Amerikanere bør igjen bruke munnbind på utsatte offentlige steder innendørs, mener smittevernmyndighetene i USA.
tirsdag 21:31 ABC Nyheter
Politimann fryktet for livet under stormingen av Kongressen
En politimann som var på jobb i kongressbygningen da den ble stormet av rasende Trump-tilhengere, sier han fryktet for livet.
tirsdag 21:20 ABC Nyheter
Anbefaler munnbind inne i USA
Amerikanske helsemyndigheter anbefaler at fullvaksinerte bruker munnbind innendørs på offentlig sted. Grunnen er smittebølgen knyttet til delta-varianten. Anbefalingen gjelder i områder med mye smitte. Washington Post fikk altså rett da de trodde at dette ville skje.
tirsdag 21:05 NRK
Mor og nyfødt barn måtte sove på låst celle etter å ha krysset grensen til USA ulovlig
Den amerikanske grensevakten har ikke oversikt over hvor mange barn som fødes i deres varetekt.
tirsdag 20:28 ABC Nyheter
Mann dømt til livstid for massedrap
22 år gamle Robert Aaron Long erklærte seg skyldig i fire av drapene i en domstol i Canton i Georgia, der han tirsdag fikk livstidsdom. De resterende fire drapene skal behandles av en domstol i Atlanta, som også ligger i Georgia. Long kan bli dømt til døden hvis han blir funnet...
tirsdag 19:11 NRK
Dette skjedde under granskingens første dag
Tirsdag startet Kongressens gransking av stormingen 6. januar. TV 2s USA-korrespondent Fredrik Græsvik oppsummerer dagen.
tirsdag 18:43 TV 2
Vaksinerte kan måtte bruke munnbind
Amerikanske helsemyndigheter (CDC) vil antakelig oppfordre vaksinerte til å begynne å bruke munnbind innendørs igjen. Det erfarer avisa The Washington Post. CDC mente i mai at vaksinerte ikke trengte munnbind, men på grunn av smittebølgen knyttet til Delta-varianten vil CDC...
tirsdag 17:05 NRK
Kongresshøring om stormingen av Kongressen
En kongressgransking av hva som egentlig skjedde under stormingen av Kongressen i januar, begynte tirsdag mot et bakteppe av sterkt politisk fiendskap.
tirsdag 16:41 ABC Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL