USA
Kina reagerer etter nedskytingen
Kina raser etter at USA bestemte seg for å skyte ned den angivelige spionballongen.
01:31 Dagbladet
USA har skutt ned den kinesiske kjempeballongen
Den kinesiske ballongen er skutt ned over den amerikanske østkysten. En operasjon er i gang for å berge vrakrestene.
20:50 NRK
Spionballongen: Snur om nedskytning
Amerikanske myndigheter skal være interessert i å studere den.
17:28 Dagbladet
Drept på brutalt vis
Michael Mammone ble drept på brutalt vis. Han ble 58 år gammel.
lørdag 14:28 Dagbladet
Ekstreme kuldegrader i nordaustlege USA
Myndigheitene i regionen New England i nordaustlege USA har åtvara mot kuldegrader under -30 grader og avkjølande vind som gjer at temperaturen kan oppfattast som under -40 grader, melder fleire amerikanske medium. Dei meir enn 20 millionar innbyggjarane i regionen blir råda til å halda seg...
lørdag 12:04 NRK
Er dette verdens eldste sparkesykkel?
Et amerikansk museum viser fram to århundrer med sykkelhistorie. Utstillingen gir et godt innblikk i utviklingen av samfunnet vårt.
lørdag 10:56 TV 2
Økende motstand mot Ukraina-bistand i USA
Stadig flere amerikanere mener USA bruker for mye penger på å støtte Ukraina, viser en fersk meningsmåling. Republikanere er mest kritiske.
lørdag 08:59 ABC Nyheter
Økende motstand mot Ukraina-bistand i USA
Stadig flere amerikanere mener USA bruker for mye penger på å støtte Ukraina, viser en fersk meningsmåling. I fjor viste målingene at 7 prosent mente at det ble gitt for mye støtte, sammenliknet med 26 prosent i år. USA har til nå gitt og lovet godt over 1.000...
lørdag 08:57 NRK
VERDEN

Nattens viktigste nyheter
Dette er de viktigste nyhetene fra natt til 4. februar
lørdag 08:09 Tidens Krav
Togavsporing forårsaket storbrann i USA
Et togsett har sporet av i Ohio i USA, noe som har forårsaket en massiv brann som truer bebyggelsen i området. Brannmannskaper i East Palestine har evakuert området der togsettet sporet av, og bilder og videoer fra stedet, gjengitt av blant andre CBS News, viser et flammehav og svart røyk...
lørdag 08:04 NRK
USA vil gi oligarkpenger til Ukraina
USA har besluttet å bruke penger beslaglagt fra russiske oligarker til å støtte Ukraina, opplyser justisminister Merrick Garland.
lørdag 07:21 ABC Nyheter
Ny mistenkelig ballong observert over Sør-Amerika
En ny spionballong er observert over Sør-Amerika, melder USAs forsvarsdepartement. De mener også denne er kinesisk, i likhet med den som flyr over USA.
lørdag 05:06 NRK
Kina om mistenkt spionballong: – Et uhell
Kinas utenriksdepartement kaller flygingen av det de kaller et kinesisk «luftfartøy» over USA for et uhell forårsaket av force majeure.
lørdag 03:03 ABC Nyheter
Her holdt de hus fram til 1994 – nå snuser USA igjen på lokaler i Tromsø
I 1994 pakket amerikanerne sakene sine og forlot Tromsø. Nylig aktivitet kan tyde på en retur til byen.
fredag 22:19 $ Nordlys
- Det er åpenbart
Et av USAs tre hovedlagre for ballistiske missiler lanseres som et mulig hovedmål for den antatte kinesiske spionballongen.
fredag 21:49 Dagbladet
En mislykket prøveballong
Forholdet mellom USA og Kina var dårlig og anspent fra før. En kinesisk ballong over Amerika skapte ingen feststemning. Snarere tvert imot.
fredag 19:17 VG
USA avviser Kinas ballongforklaring – sier ballongen bryter folkeretten
USAs forsvarsdepartementet sier den kinesiske ballongen som flyr over landet, kan manøvreres og at det er en overvåkingsballong som bryter med folkeretten.
fredag 18:31 ABC Nyheter
USA kunngjør ny våpenstøtte til Ukraina
USA kunngjorde fredag en ny våpenpakke til Ukraina. Inkludert i pakken er det langtrekkende rakettsystemet GLSDB.
fredag 18:16 ABC Nyheter
Sergej Lavrov angriper Vesten – viser til kolonitiden
Russlands utenriksminister Sergej Lavrov hevder Vesten vil splitte verden i to. Samtidig mener han vesten er fratatt muligheten til å fungere som moralsk veiviser som følge av kolonifortiden.
fredag 17:25 ABC Nyheter
Oppdager kinesisk ballong: – Det der er ikke månen!
1. februar oppdaget Chase Doak en ukjent skapning på himmelen over huset i Montana, USA. Da tok han frem kameraet. Senere ble det kjent at det Doak så på himmelen var en kinesk ballong. USA rettet raskt en anklagende pekefinger mot Kina, som fredag innrømmet at ballongen er kinesisk....
fredag 16:17 TV 2
Kina vedgår at ballong over USA er kinesisk
USAs utenriksminister Antony Blinken utsetter et planlagt besøk til Kina etter at det ble oppdaget en mulig spionballong i amerikansk luftrom, melder ABC News.
fredag 15:00 ABC Nyheter
Drømme og mord i Los Angeles, 1981
Bret Easton Ellis’ The Shards vil med sikkerhed ødelægge din søvn og gøre dig ganske urolig
fredag 14:40 Vagant
Spionballongene: Kina svarer
Forsvaret i Canada melder om observasjon av en spionballong, noen timer etter at USA meldte om det samme. USA mener Kina står bak.
fredag 09:39 Dagbladet
Kina: Ikke nyttig med spekulasjon om spionballonger
Kina jobber med å verifisere meldingene om spionballonger over Canada og USA. Fram til alle fakta er på bordet, bør det ikke spekuleres, ifølge Beijing.
fredag 08:54 ABC Nyheter
Spionballong observert i USA og Canada
Forsvaret i Canada melder om observasjon av en spionballong og sier dens bevegelser blir sporet, noen timer etter at USA meldte om det samme.
fredag 07:00 VG
ABC News: USA vurderer å skyte ned kjempeballong over Atlanterhavet
USA vurderer å skyte ned den kinesiske kjempeballongen hvis den kommer over Atlanterhavet, melder ABS News. Amerikanerne skal være interessert i å studere ballongen.
fredag 06:56 NRK
Nesten 1.000 migrantfamilier adskilt under Trump er ennå ikke gjenforent
Nesten 1.000 barn som ble skilt fra foreldrene sine da de forsøkte å reise inn til USA i Donald Trumps presidenttid, er ennå ikke gjenforent med foreldrene. Da president Joe Biden tok over etter Donald Trump i januar 2021, lovet han å gjøre om på sin forgjengers...
fredag 06:38 NRK
Lar personer med voldshistorikk bære våpen
En domstolen i USA har slått fast at det å nekte noen våpen, til tross for voldsforbrytelser og besøksforbud, strider mot Grunnloven.
fredag 05:30 VG
Rundt 1000 migrantbarn fortsatt skilt fra foreldrene i USA
Da Joe Biden ble president i januar 2021, lovet han å reversere tidligere president Trumps nulltoleransepolitikk overfor ulovlig innvandring. Politikken førte til at tusenvis av barn ble skilt fra foreldrene etter å ha krysset grensen til USA. En arbeidsgruppe har identifisert 3.924 barn som ble...
fredag 03:48 NRK
USA og Canada melder om spionballong - peker på Kina
Pentagon vurderte å skyte ned ballongen.
fredag 02:46 TV 2
Kinesisk spionballong observert i USA
– Amerikanske myndigheter har oppdaget og sporer en overvåkningsballong som nå befinner seg høyt over det kontinentale USA, sier talsperson Pat Ryder for Pentagon.
fredag 01:41 VG
Pentagon: Kinesisk spionballong flyr over USA
Det som mistenkes å være en kinesisk spionballong har blitt observert over USA siden onsdag denne uken, melder landets forsvarsdepartement.
torsdag 23:44 ABC Nyheter
Pentagon: Kinesisk spionballong over USA
Amerikanske myndigheter følger med på det de mener er en kinesisk spionballong som har hengt over nordre deler av USA i flere dager, melder CNBC. Det har vært diskusjoner om å skyte den ned, men det oppfattes som for risikofylt. Ballongen skal være på størrelse med tre...
torsdag 23:23 NRK
VERDEN

Medier: Hjemmet til Mike Pence skal ransakes for graderte dokumenter
Tidligere visepresident Mike Pences hjem kommer snart til å bli ransaket for graderte dokumenter, ifølge amerikanske medier. – Det er ventet at FBI snart kommer til å foreta en ransakelse av den tidligere visepresidentens hjem i Indiana og av kontoret hans i Washington, skal personer med...
torsdag 20:44 NRK
Medier: Mike Pences hjem skal ransakes for graderte dokumenter
Tidligere visepresident Mike Pences hjem kommer snart til å bli ransaket for graderte dokumenter, ifølge amerikanske medier.
torsdag 20:40 ABC Nyheter
Republikanerne kaster Ilhan Omar ut av kongresskomité
Republikanerne i Representantenes hus har stemt for å fjerne demokraten Ilhan Omar fra utenrikskomiteen. Avstemningen skjedde etter en opphetet debatt torsdag, og de folkevalgte var i all hovedsak delt langs partipolitiske linjer. De som ville ha Omar ut, viste blant annet til uttalelser der hun har kritisert...
torsdag 19:05 NRK
Republikanerne kaster Ilhan Omar ut av kongresskomité
Republikanerne i Representantenes hus har stemt for å fjerne demokraten Ilhan Omar fra utenrikskomiteen.
torsdag 19:03 ABC Nyheter
FT: USAs utenriksminister skal møte Kinas president i Beijing
Antony Blinken blir den første ministeren fra Joe Bidens administrasjon som møter Kinas president Xi Jinping, opplyser kilder til Financial Times.
torsdag 17:41 ABC Nyheter
Færre søker om ledighetstrygd i USA
Kun 183.000 søkte om å få ledighetstrygd i USA i forrige uke, noe som er det laveste nivået siden april 2022. Det var 3000 færre enn uka før, og femte uka på rad med fall, ifølge det amerikanske arbeidsdepartementet. Antallet som søker om ledighetstrygd sier...
torsdag 16:10 NRK
61 års forskjell
Charles er ti år eldre enn konas bestefar.
torsdag 16:07 Dagbladet
Murmeldyret i Punxsutawney varsler seks nye uker med vinter
Den årlige Groundhog Day-seremonien langt inne i fjellene i Pennsylvania endte med en nedslående beskjed: Det blir ingen tidlig vår i år heller.
torsdag 14:50 ABC Nyheter
Politiet løslater mann siktet for grov vold med døden til følge
Onsdag løslot politiet mannen som er siktet for grov vold med døden til følge. Det melder politiet i en pressemelding. – Mistanken om at den avdøde skal ha blitt utsatt for vold og at dette kan ha forårsaket døden, er ikke lengre til stede og etterforskningen vil...
torsdag 14:44 NRK
Lånte pappas mobil - fikk sjokk
- Visste ikke om jeg skulle le eller gråte.
torsdag 14:29 Dagbladet
Filippinene gir USA større tilgang til landets militærbaser
Filippinene gir amerikanske styrker tilgang til ytterligere fire militærbaser i landet, melder de to landenes forsvarsdepartementer. Avtalen ble kunngjort i forbindelse med et besøk fra USAs forsvarsminister Lloyd Austin på Filippinene torsdag. Landene har blitt enige om å utvide en...
torsdag 04:54 NRK
McCarthy tror han og Biden kan komme til enighet om USAs statsgjeld
Leder for Representantenes hus i USA, Kevin McCarthy, sier han tror han og president Joe Biden kan komme til en enighet om å heve landets såkalte gjeldstak.
onsdag 23:20 ABC Nyheter
Rentebeskjed løftet Wall Street til høyeste nivå siden sommeren
New York-børsene gikk markant opp og endte på sitt høyeste nivå siden sommeren samme dag som den amerikanske sentralbanken satte opp styringsrenten.
onsdag 22:32 ABC Nyheter
Tidligere FN-ambassadør kan utfordre Trump i nominasjonskampen
USAs tidligere FN-ambassadør Nikki Haley varsler «en stor kunngjøring», noe som tolkes som at hun vil utfordre Trump i kampen om å bli presidentkandidat.
onsdag 22:22 ABC Nyheter
Tyre Nichols stedt til hvile onsdag
Familie, venner, pårørende etter andre politivold-ofre og visepresident Kamala Harris deltok alle i begravelsen til Tyre Nichols i Memphis onsdag. Borgerrettsforkjemperen Al Sharpton leste minneord ved kisten til 29-åringen. Presten som forrettet begravelsen i Mississippi Boulevard Christian...
onsdag 21:58 NRK
Republikanerne har startet jobben med å gå Biden etter i sømmene
Med sitt nyvunne flertall i Representantenes hus er republikanerne i gang med den varslede jakten på feil, mangler og mislighold i presidentens administrasjon.
onsdag 21:50 ABC Nyheter
Skal ha kjørt Tesla utfor stup med vilje – siktet for drapsforsøk på familien
Politiet mener den 41 år gamle California-mannen med vilje kjørte bilen utfor det rundt 75–90 meter høye stupet i et forsøk på å ta livet av kona og deres to små barn. På mirakuløst vis overlevde alle fire.
onsdag 21:46 VG
Hvite blomster på svart kiste da Tyre Nichols ble stedt til hvile
Familie, venner, pårørende etter andre politivold-ofre og visepresident Kamala Harris deltok alle i begravelsen til Tyre Nichols i Memphis onsdag.
onsdag 21:29 ABC Nyheter
USAs sentralbank hever renten med 0,25 prosentpoeng
Den amerikanske sentralbanksjefen advarer mot fortsatt høy prisvekst, selv om inflasjonen har avtatt noe. Onsdag satte banken opp renten med 0,25 prosentpoeng.
onsdag 20:31 ABC Nyheter
Ulmende maktspill i Taiwanstredet: – Magefølelsen min forteller meg at vi vil kjempe i 2025
Forflytninger av militære styrker utenfor Taiwan får varsellampene til å blinke i både Tapei og Washington, D.C.
onsdag 20:28 TV 2
Sjokkoppdagelse på ultralyden
36-åringen fikk sjokk etter undersøkelsen. Nå kommer hun med en sterk advarsel.
onsdag 19:23 Dagbladet
FBI fant ingen dokumenter i Bidens fritidsbolig
FBI-agenter fant ingen graderte dokumenter da de onsdag ransaket president Joe Bidens fritidsbolig ved Rehoboth Beach i Delaware. Ransakingen startet onsdag morgen og kommer etter tidligere funn av graderte dokumenter ved Bidens privatbolig i Wilmington i Delaware og på et kontor Biden har disponert ved en...
onsdag 19:05 NRK
FBI ransaker Bidens fritidsbolig i Delaware
FBI-agenter ransaker onsdag president Joe Bidens fritidsbolig ved Rehoboth Beach i Delaware, melder flere medier. Det skjer etter funn av hemmeligstemplede dokumenter ved Bidens privatbolig i Wilmington i Delaware og på et kontor Biden har disponert ved en tankesmie i Washington. I en uttalelse fra en av...
onsdag 15:53 NRK
Miljøvernere ber om stans i havvindprosjekt
Samtidig som et stort havvindprosjekt bygges utenfor New Jersey, driver døde hvaler i land.
onsdag 15:11 TV 2
Dobbel-amputert mann skutt åtte ganger av politiet
36-år gamle Anthony Lowe skal angivelig ha hoppet ut av rullestolen og knivstukket en person. Ifølge Daily mail ble Lowe skutt åtte ganger og drept av politiet. Nå stilles det spørsmål om politiet brukte overdreven bruk av makt.
onsdag 14:40 TV 2
VERDEN

Enda en renteheving ventes i USA
Den amerikanske sentralbanken ventes i kveld å sette styringsrenta ytterligere opp. Sentralbanksjef Jerome Powell kunngjør beslutningen klokka 20 norsk tid, og ekspertene regner med en renteheving på 0,25 prosentpoeng til 4,5-4,75 prosent. Rentehevingen blir i så fall den åttende...
onsdag 14:34 NRK
- Begynnelsen på slutten for Trump
Den anerkjente juristen Michael Luttig har tidligere vært nådeløs når det gjelder hans meninger om Donald Trump. Det som foregår rundt den tidligere amerikanske presidenten nå, betegner Luttig som begynnelsen på slutten.
onsdag 12:08 Dagbladet
Kreml: Amerikanske langdistanseraketter vil eskalere krigen
Langdistanserakettene som skal være del av en ny pakke med militærbistand til Ukraina fra USA, vil trappe opp krigen, men ikke endre dens kurs, ifølge Kreml. Kreml-talsmann Dmitrij Peskov kom med utspillet onsdag. Han sa også at det ikke er lagt noen planer om samtaler mellom Russlands...
onsdag 11:07 NRK
Den livsviktige elven forsyner 40 millioner: – Vi er på vei mot et veldig mørkt sted
Tørken i fjor sommer var den verste på 1200 år - syv stater blir ikke enige om grepene for å sikre nok vann til titalls millioner innbyggere.
onsdag 10:14 TV 2
Kilder til Reuters: USA vil sende langdistanseraketter til Ukraina
USA forbereder en ny pakke med militærhjelp til Ukraina, og vil for første gang sende langdistanseraketter, sier to amerikanske tjenestepersoner til Reuters.
tirsdag 23:18 ABC Nyheter
Boeings jumbojet er historie – det siste flyet er levert
Tirsdag ble det satt punktum for en æra i flyhistorien da Boeing leverte sin siste 747. Jumbojeten har blitt produsert i over et halvt århundre.
tirsdag 20:57 TV 2
Trumps eks-rådgiver, John Bolton, vil kaste Tyrkia ut av Nato: – Utpressing
Mens 28 av Natos 30 medlemsland sier ja til å innlemme Finland og Sverige i alliansen, sier Tyrkia nei til Sverige. Nå tar en av USAs mest kjente hauker til ordet for å ekskludere Tyrkia fra Nato.
tirsdag 20:24 ABC Nyheter
USA anklager Russland for å ha brutt atomvåpenavtale
For første gang anklager USA motparten Russland for å ha brutt atomvåpenavtalen Ny Start mellom de to landene.
tirsdag 18:52 TV 2
Utlyser dusør på 100 000 kroner etter tyveriet
Politiet i Montgomery jakter gjerningsmannen.
tirsdag 18:50 TV 2
Wall Street Journal: USA mener Russland har brutt atomvåpenavtale
USA hevder at Russland har brutt atomvåpenavtalen. Det ved å blokkere inspeksjoner, skriver Wall Street Journal. Dette er første gang USA har anklaget Russland for brudd på avtalen, etter at den trådte i kraft i 2011. USA mener at Russland nekter å tillate inspeksjoner, samt at...
tirsdag 18:11 NRK
Trump saksøker Watergate-journalist Bob Woodward
USAs tidligere president Donald Trump saksøker den anerkjente journalisten Bob Woodward for å ha gitt ut lydopptak fra intervjuer som lydbok.
tirsdag 15:56 ABC Nyheter
Eks-general: USA er ikke forberedt på en krig med Kina
I forrige uke ble det kjent at en høytstående general i det amerikanske luftforsvaret mente USA og Kina ville være i krig i 2025. Det mener en tidligere amerikansk general USA ikke er forberedt på.
tirsdag 13:10 ABC Nyheter
Austin varsler økt militært samarbeid med Sør-Korea
USAs forsvarsminister Lloyd Austin er i Sør-Korea og lover økt militært samarbeid for å møte trusselen fra atommakten Nord-Korea.
tirsdag 12:20 ABC Nyheter
Ytterligere to politifolk permittert etter bankingen av Tyre Nichols
Totalt syv politifolk er nå permittert som følge av bankingen av Tyre Nichols i Memphis i januar.
tirsdag 07:39 NRK
Biden varsler oppheving av koronaunntakstilstanden i USA
USAs president Joe Biden varsler at han den 11. mai vil oppheve de to parallelle unntakstilstandene som har vært iverksatt for å håndtere koronapandemien. At unntakstilstandene oppheves vil si at håndteringen av koronaviruset ikke lenger skal skje på føderalt nivå. De to...
tirsdag 01:37 NRK
Opphever unntakstilstand
USAs president Joe Biden varsler at han den 11. mai vil oppheve de to parallelle unntakstilstandene som har vært iverksatt for å håndtere coronapandemien.
tirsdag 01:33 Dagbladet
Biden sier nei til å sende F-16-fly til Ukraina
USAs president Joe Biden sier mandag at han ikke ønsker å sende F-16 kampfly til Ukraina som hjelp i kampen mot den russiske invasjonen.
mandag 22:18 ABC Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL