Tyrkia
Erdogan-rival stifter nytt parti
President Erdogans motstander i presidentvalget i Tyrkia i 2018, Muharrem Ince, har stiftet et nytt parti kalt Hjemlandspartiet. Ince fikk 30,6 prosent av stemmene i valget i 2018. Den gang ble Erdogan gjenvalgt med støtte fra 52,6 prosent av velgerne. Tyrkias neste presidentvalg skjer etter planen i juni 2023.
12:26 NRK
Flere bestiller tross reiseråd – disse landene er mest populære
UD forlenget reiserådet til 25. mai, og har varslet at rådet kan bli ytterligere forlenget. Ifølge en fersk undersøkelse har de aller fleste innsett at det blir norgesferie i sommer, samtidig som det fortsatt er noen som klamrer seg til håpet.
mandag 17:31 TV 2
Erdogan hevder Israel står bak massakrer
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har bedt pave Frans om hjelp for å få slutt på det han kaller Israels massakrer på palestinere.
mandag 11:35 ABC Nyheter
Krisemøter om Champions League-finalen etter ny vending
Champions League-finalen kan bli flyttet.
fredag 7. mai TV 2
Her stikker kryptobørs-sjefen av med 900 millioner av kundenes penger i kofferten
Grunnleggeren av kryptovaluta-plattformen Thodex er etterlyst av Interpol etter at han stengte ned alt salg og forsvant med investorenes penger.
onsdag 5. mai TV 2
Tyrkia hevder å ha pågrepet IS-topp
Tyrkia hevder å ha pågrepet en nær medarbeider av den tidligere IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi. Mannen er ifølge politiet i Istanbul afghansk statsborger og kjent under navnet Basim. Al-Baghdadi ble drept av amerikanske spesialstyrker i oktober 2019.
søndag 2. mai NRK
Tyrkia hevder å ha pågrepet IS-topp
Tyrkia hevder å ha pågrepet en nær medarbeider av den tidligere IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi.
søndag 2. mai ABC Nyheter
Pågrepet under 1. mai-markering
I Tyrkia er over 100 demonstranter pågrepet i sentrum av Istanbul etter å ha trosset myndighetenes forbud mot å gå i 1. mai-tog. Demonstrantene forsøkte å gå langs den populære Istiklal-gaten til Takism-plassen, men ble stanset av et stort politioppbud. Tyrkiske...
lørdag 1. mai NRK
VERDEN

Tyrkia forbereder stor-nedstenging
Tyrkia innleder torsdag en treukers nedstenging. Restriksjonene er de strengeste siden koronapandemien startet, melder NTB. Nedstengingen skyldes at landet ikke har greid å få smittetallene ned, og heller ikke antall covid-tilfeller som ender med døden. Tiltakene innebærer at skoler og...
torsdag 29. april NRK
Tyrkia kjøper 50 millioner Sputnik-vaksiner
Tyrkia har undertegnet en kontrakt for kjøp av 50 millioner russiske Sputnik V-vaksiner som skal bidra til å løse en akutt mangel på vaksiner.
onsdag 28. april ABC Nyheter
Tyrkia kjøper Sputnik-vaksiner
Tyrkia har undertegnet en kontrakt for kjøp av 50 millioner russiske Sputnik V-vaksiner som skal bidra til å løse en akutt mangel på vaksiner.13,5 millioner tyrkere har hittil fått første dose av den kinesiske CoronaVac-vaksinen som Tyrkia har mest av, mens 9 millioner har...
onsdag 28. april NRK
Varsler full nedstenging i Tyrkia
Tyrkias president Recep Erdogan vil innføre en omfattende nedstenging av landet torsdag, som følge av smittespredningen i landet, melder tyrkiske medier. Nedstengingen vil vare til 17. mai, ifølge det statlige nyhetsbyrået Anadolu. Tyrkia opplever for tiden et av de største...
mandag 26. april NRK
Erdogan advarer Joe Biden etter folkemord-erklæring
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan mener det kan skade forholdet til USA at Joe Biden framholder at armenerne ble utsatt for folkemord.
mandag 26. april ABC Nyheter
Erdogan advarer Biden
Tyrkias president Recep Erdogan advarer USAs president Joe Biden om at forholdet mellom landene kan skades, etter Bidens uttalelse om at armenerne ble utsatt for folkemord. Hendelsene som startet i 1915 kostet trolig 1,5 millioner armenere livet.
mandag 26. april NRK
Sånt blir det fort krig av
President Joe Biden har anerkjent drapene på armenerne for mer enn 100 år siden som «folkemord». Sånt blir det fort krig av.
mandag 26. april Dagbladet
Rettssak mot politikar i Tyrkia
Rettssaka er i gang mot den opposisjonspolitikaren Selahattin Demirtas og 107 andre i Tyrkia. Demitras, som var leiar for opposisjonspartiet HDP, har vore fengsla sidan november 2016 og er sikta for fleire terrorrelaterte punkt.
mandag 26. april NRK
Hvorfor raser Tyrkia over at massakrer kalles for folkemord?
USAs president Biden slår fast at massakrene av over en million armenerne under første verdenskrig var et folkemord. Hvorfor er det så vanskelig for Tyrkia?
mandag 26. april NRK
Hvorfor raser Tyrkia over at massakrer kalles for folkemord?
USAs president Biden slår fast at massakrene av over en million armenerne under første verdenskrig var et folkemord. Hvorfor er det så vanskelig for Tyrkia?
mandag 26. april NRK
Tyrkia innkaller USAs ambassadør på teppet
Tyrkia raser mot president Joe Bidens beslutning om å anerkjenne massakrene på armenerne som folkemord. Lørdag ble USAs ambassadør kalt inn på teppet.
søndag 25. april TV 2
Tyrkia med offensiv mot kurdisk milits i Nord-Irak
Tyrkia har satt i gang en ny offensiv mot den kurdiske militsen PKK i nordlige Irak, ifølge statlig TV.
lørdag 24. april ABC Nyheter
Anerkjenner folkemord - får refs
Glede i Armenia, sinne i Tyrkia.
lørdag 24. april Dagbladet
Frykter Erdoğans nye gigantkanal ødelegger Istanbul
Tyrkias president elsker å sette spor med sine gigantiske byggverk. Nå er han i gang med en ny kanal som vil endre Istanbul for alltid. Borgermesteren kaller planene for et «forræderi» mot byen.
lørdag 24. april NRK
Frykter Erdoğans nye gigantkanal ødelegger Istanbul
Tyrkias president elsker å sette spor med sine gigantiske byggverk. Nå er han i gang med en ny kanal som vil endre Istanbul for alltid. Borgermesteren kaller planene for et «forræderi» mot byen.
lørdag 24. april NRK
Biden snakket med Erdogan dagen før folkemord-erklæring
President Joe Biden har snakket med sin tyrkiske motpart Recep Tayyip Erdogan på telefon, et døgn før USA erklærer at armenerne ble utsatt for et folkemord.
fredag 23. april ABC Nyheter
Razzia mot tyrkisk kryptovalutabørs
62 personer er pågrepet i en sak mot en tyrkisk kryptovalutabørs som mistenkes for svindel, ifølge nyhetsbyrået Anadolu. Kryptobørsen Thodex granskes etter at at flere brukere sier de ikke får tilgang til pengene sine. Thodex-eier Faruk Fatih Ozer avviser anklagene og hevder...
fredag 23. april NRK
En kamp Vesten bør ta
Ryktene går om at den amerikanske presidenten Joe Biden om kort tid vil anerkjenne massakrene på armenere under den første verdenskrig som folkemord. Det vil i så fall være en gledelig verdensbegivenhet. Det er likevel grunn til å være ørlite avventende.
fredag 23. april VG
– Europa må advare Tyrkia: Sett ham fri
Selahattin Demirtaş er Tyrkias mest kjente politiske fange. Kona krever at Erdoğan setter ham fri fra fengsel. Med på laget har hun EU og Europarådet. Men hjelper det?
søndag 18. april NRK
– Europa må advare Tyrkia: Sett ham fri
Selahattin Demirtaş er Tyrkias mest kjente politiske fange. Kona krever at Erdoğan setter ham fri fra fengsel. Med på laget har hun EU og Europarådet. Men hjelper det?
søndag 18. april NRK
Norske asylavhør havnet hos tyrkiske myndigheter
– Jeg er sint og bekymret
mandag 12. april NRK
At det går an!
President Erdoğans latterlige macho-ydmykelse av EU-sjefen Ursula von der Leyen var ikke det pinligste med «sofagate». Men at presidentkollega Charles Michel ikke viste seg som en mann.
torsdag 8. april VG
EU-topp fikk ikke stol under toppmøte
Til sin store overraskelse oppdaget presidenten for EU-kommisjonen at det ikke var en stol til henne under toppmøtet med Tyrkia-president Recep Tayyip Erdogan og EU-kollega Charles Michel.
torsdag 8. april VG
Erdogans drømmeprosjekt får grønt lys
Tyrkia-president Recep Tayyip Erdogan vil bygge en gigantisk kanal for å avlaste Bosporosstredet.
mandag 29. mars VG
Erdogan vant første dragkamp med Biden
Tyrkia raste da USA betvilte hvordan 13 tyrkiske krigsfanger ble drept. Men etter å ha kalt den amerikanske ambassadøren inn på teppet, kom reaksjonen president Erdogan ventet på.
mandag 15. februar VG
ASIA

Studentopprøret Erdogan frykter
Studenter ved Tyrkias beste universitet demonstrerer, og svares med raseri fra president Erdogan. Hundrevis er blitt arrestert. – Jeg frykter at politiet skal komme ved morgengry, forteller en av studentene til VG.
søndag 14. februar VG
Jens Stoltenberg oppsummerer 2020: Slik har NATO-landene endret syn på Kina
2020 var året da NATO-landene endret syn på Kina, ifølge NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.
30. desember 2020 VG
USA og EU vil straffe Tyrkia – Stoltenberg beklager
USA og EU forbereder nå hver sine sanksjoner mot NATO-landet Tyrkia. Det beklager NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.
15. desember 2020 VG
Arrestert under Pride-feiring: – Risikerer over tre år fengsel
I 2019 ble studenter i flere tyrkiske byer arrestert under LHBT-markeringer. 10. desember må Melike Balkan og Özgür Gür møte i retten.
9. desember 2020 VG
Ingen siste Trump-sprell i NATO, lover USAs ambassadør (+)
President Donald J. Trump har ikke instruert sin egen NATO-delegasjon om å foreta noen siste markeringer i NATO før han går av. Det opplyser USAs ambassadør til NATO til Aldrimer.no. kjetil@aldrimer.no Mens avtroppende president Donald J. Trump fortsetter å hevde at det amerikanske...
1. desember 2020 Aldri mer
Erdogan: Tyrkias fremtid er i Europa
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan strekker ut en hånd til EU. Samtidig advarer han unionen mot å la seg manipulere av økt spenning øst i Middelhavet.
21. november 2020 VG
Tyrkia hyller Aserbajdsjans seier i Nagorno-Karabakh
Tyrkia hyller de «betydelige framskrittene» gjort av Aserbajdsjan i konflikten med Armenia over utbryterrepublikken Nagorno-Karabakh. Ifølge det armenske militære har alle kamphandlinger opphørt.
10. november 2020 VG
Anbefaler bredt og omfattende norsk forsvarsforlik (+)
ANALYSE: Mens vi i realtid natt til onsdag var vitne til at Norges viktigste allierte, USA, nærmest revnet politisk på midten, skrev Høyres tidligere generalsekretær Trond R. Hole på Facebook at Stortinget og regjeringen må sørge for et bredt og ambisiøst norsk...
5. november 2020 Aldri mer
Charlie Hebdo med Erdogan-karikatur på forsiden
Tyrkia raser mot det franske satiremagasinet Charlie Hebdo som har en karikaturtegning av president Recep Tayyip Erdogan på forsiden av sin siste utgave. – President Macron antimuslimske agenda har båret frukter! Charlie Hebdo har akkurat publisert en serie med såkalte tegninger fulle av...
28. oktober 2020 Aldri mer
Også ved Trump-tap er utfordringene enorme (+)
ANALYSE: Norge står overfor enorme sikkerhetspolitiske utfordringer selv om Donald J. Trump skulle tape presidentvalget i USA om få dager. Motsetningene innad i NATO er større enn noensinne. kjetil@aldrimer.no Om få dager er det presidentvalg i USA. Dersom president Donald J. Trump vinner...
28. oktober 2020 Aldri mer
Canada innstiller våpensalg til Tyrkia
Canada innstiller alt salg av våpen til Nato-medlemmet Tyrkia. Landet gransker nå Tyrkias bruk av militær teknologi i konflikten mellom Armenia og Aserbajdsjan. – I tråd med Canadas robuste eksportkontrollregime og som følge av de pågående kampene, har jeg innstilt de...
6. oktober 2020 Aldri mer
Krever at Tyrkia forklarer jihadister i Aserbajdsjan
Frankrikes president Emmanuel Macron krever at Tyrkia forklarer det som han sier er jihadister som har tatt seg inn i Nagorno-Karabakh, og han ber Nato granske. – En rød linje er blitt krysset, noe som er uakseptabelt. Jeg oppfordrer alle Nato-partnere til å stille seg opp mot denne...
2. oktober 2020 Aldri mer
Trøbbel i øst dominerer på EU-toppmøte
Sanksjoner mot Hviterussland og det anstrengte forholdet til Tyrkia blir hovedtemaer når EU vier en hel toppmøtedag til utenrikspolitikk. Så fort møtet starter torsdag ettermiddag, vender lederne for de 27 EU-landene blikket østover. President Charles Michel skal orientere om...
1. oktober 2020 Aldri mer
Ønsketenkning som politisk metode (+)
ANALYSE: Det gir - egentlig - grunn til uro at general (p) og tidligere forsvarsminister James Mattis’ hovedbudskap på Army Summit denne uken var at Norge kan være sikre på at NATO vil bestå og at vi vil få hjelp fra USA dersom en fare truer. kjetil@aldrimer.no At Mattis bruker...
1. oktober 2020 Aldri mer
NYT: Trump betalte ikke skatt i ti av 15 år
USAs president Donald Trump betalte ikke inntektsskatt i ti av 15 år, melder avisen New York Times. Det viser opplysninger fra selvangivelser gjennom 20 år som New York Times har fått fatt i. Ifølge avisa betalte Trump 750 dollar (7.000 kroner) i føderal inntektsskatt i 2016,...
28. september 2020 Aldri mer
Nøler med å dele etterretning om Russland (+)
ANALYSE: Den amerikanske etterretningstjenesten CIA er blitt stadig mer varsom med å dele etterretning om Russland. Spliden på amerikansk side skaper dype bekymringer langt inn i NATO. Uroen vil ikke bli mindre dersom Trump vinner valget i november eller nekter å gi fra seg makten frivillig....
25. september 2020 Aldri mer
NATO: Tyrkia hindrer Libya-samarbeid
Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier Tyrkia fortsetter å hindre Nato i å samarbeide med EU om å hindre våpensalg til Libya. Under et besøk i Berlin onsdag sa Stoltenberg at Nato undersøker muligheter for å samarbeide med EU om håndheving av FNs...
27. august 2020 Aldri mer
FN anklager flere land for hemmelig våpensalg
Land som Storbritannia, USA, Kina og Israel er på listen over land som blir beskyldt av FN for å selge våpen som havner i hendene på militsgrupper i Kongo. Det enorme afrikanske landet som er like stort som Europa, har blitt rammet av en voldsbølge i den østlige delen. Volden...
19. juni 2020 Aldri mer
Leiesoldater strømmer til Libya
Borgerkrigen i Libya raser videre, og leiesoldater fra en rekke land deltar i opprørsgeneralen Khalifa Haftars forsøk på å innta hovedstaden Tripoli. Flere såkalte sikkerhetsselskap er involvert i krigføringen, og FN-eksperter har blant avdekket hvordan minst 20...
25. mai 2020 Aldri mer
VG mener: Kina kan ikke unndra seg granskning av pandemien
Kinesiske myndigheter har forsøkt å stoppe en internasjonal WHO-ledet granskning av coronautbruddet. Men etter at ordet «Kina» ble fjernet fra resolusjonsutkastet vil årsmøtet i Verdens helseorganisasjon etter alt å dømme vedta forslaget i dag.
19. mai 2020 VG
Før du veit ordet av det, er du terrorist
TERRORISTLISTE: En ellers begivenhetsløs seinsommerdag fikk jeg ei melding i innboksen min om at jeg sto oppført på ei tyrkisk liste over angivelige terrorister.
1. september 2019 Ny Tid
Arven fra Atatürk
Manden der grundlagde Tyrkiet som moderne stat i 1923, gjorde dette på autoritære præmisser. Således er Erdogan og Atatürk bare to alen ud af ét stykke, hævder Halil Karaveli.
20. februar 2019 Ny Tid
Observatører fra 42 land følger russisk øvelse
Norge er blant de 42 landene som har observatører i Russland for å følge øvelsen Slavic Brotherhood 2018, der styrker fra Russland, Serbia og Hviterussland deltar. Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no En gruppe på 57 militære diplomater fra 42 land verden over har satt kurs...
29. juni 2018 Aldri mer
Kvinner hever stemmen i Tyrkia 
Den internasjonale kvinnefilmfestivalen Filmmor i Tyrkia kan kanskje sees på som en dråpe i et mannsdominert hav, men den er en del av en feministisk strøm som vokser i styrke og omfang.
2. mai 2018 Ny Tid
Terroristen på hotellet
Da vi trodde vi hadde sett alt, begynte tyrkiske myndigheter å svinge seg til nye høyder.
1. mars 2018 Ny Tid
VERDEN

Tari vant prestisjeoppgjøret over Hammer da Vålerenga slo OSS
Aryan Tari (18) ble Vålerengas helt da klubben slo Oslo Schakselskap 3,5-2,5 i 5. runde av Europacupen utenfor feriestedet Antalya i Tyrkia i dag.
13. oktober 2017 Matt & Patt
Blytung start for Vålerenga i Europacupen
Den regjerende seriemesteren ble feid av brettet av tsjekkisk superlag, mens Oslo Schakselskap så vidt holdt uavgjort mot svakt tyrkisk lag.
8. oktober 2017 Matt & Patt
Tilfellet Tyrkia
...
18. august 2017 Ny Tid
PST: Ikke utenlandsk påvirkning
Svertekampanjen mot Venstre-leder Trine Skei Grande har i følge PST ikke opphav i Russland. Ingen forbindelse er funnet. Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no Det er VG som skriver dette i dag. Venstre har tidligere mistenkt at en svertekampanje mot Skei Grande kunne være en organisert kampanje...
8. august 2017 Aldri mer
Istanbul-angrep river opp norsk verkebyll
Terrorangrepet mot Istanbuls flyplass i sommer brakte opp en gammel historie om et autoritært regime og hemmelige treningsleire for islamistiske militante – samt et feilslått norsk bistandsprosjekt.
15. september 2016 Ny Tid
NUPI-forsker: Gassen et tveegget sverd for Norge
Norge har passert Russland som den største eksportøren av gass til Europa. Det gjør oss sårbare, mener NUPI-forsker Ståle Ulriksen. Av RUNE S. ALEXANDERSEN /rubenperu@gmail.com – Dersom noen ønsker å ramme Europa og gå på energien, kan man gjøre...
28. mai 2015 Aldri mer
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL