Troms
Brann i bolighus
MÅLSELV: Tirsdag morgen brenner det i et bolighus i Målselv.
24min Nye Troms
LEDER: Kjært barn bør ha riktig navn
Alle offentlige instanser burde ha innsett at Indseth ikke kan hete Innset.
21:30 Nye Troms
Målselv med i banebrytende turistprosjekt
TROLLHAUGEN: Mandag ble det nye turistskiltet i Målselv avduket ved Trollhaugen. Det splitter nye skiltet skal nå muliggjøre flunkende ny og digital turistinfo til enhver tid.
21:00 Nye Troms
Spar Heggmo vant pris for årets butikk
MÅLSELV: Ikke nok med at butikken har inngått et samarbeid med matsvinn-appen «Throw No More». Nå har butikken slått 300 andre i Spar-kjeden og vunnet en gjev pris.
mandag 17:30 Nye Troms
Historisk pengesløsing til 36 milliarder
En ekstern kostnadsberegning offentligjort sist uke, viser at bygging av nytt regjeringskvartal i Oslo vil kunne koste 36 milliarder! Mere enn nok til å få morrakaffen i vranghalsen for de fleste av oss.
mandag 16:30 Nye Troms
Målselvingene og balsfjordingene ga mindre enn normalt
MÅLSELV: Mangelen på vanlige bøssebærere ga sitt utslag på giverlysten i Målselv og Balsfjord.
mandag 15:30 Nye Troms
Milliardøkninger gir bedre forsvarsevne
Regjeringen øker forsvarsbudsjettet med 3,5 milliarder kroner. Systematisk satsing på å sette Forsvaret i stand, øve mer og anskaffe nytt materiell er i ferd med å gi forsvarsevnen et kraftig løft.
mandag 14:23 Nye Troms
Lammegryteglede på verdens matvaredag
MELLEMBYGD: Iveren, samarbeidet og matgleden kjente ingen grenser på Mellembygd kultur- og oppvekstsenter (MKOS) torsdag. Femteklassingene ved MKOS laget nemlig lammegryte.
mandag 14:23 Nye Troms
TROMS OG FINNMARK

Har undersøkt folkehelsa i Bardu
SETERMOEN: Folkehelseoversikten i Bardu for 2019 er klar og ble lagt fram for utvalget for omsorg og oppvekst forrige uke. Der kommer det fram både positivt og negativt om helsa til innbyggerne.
mandag 12:30 Nye Troms
Tromsø i Nord-Norge – lokomotiv eller støvsuger? 
Mye av det som har vært bra for Tromsø har også vært bra for Nord-Norge. Men ikke nødvendigvis alltid.
mandag 12:12 Nye Troms
Om bredbåndsutbygging i Målselv Kommune
«Det som bekymrer meg er at kommunen altså bruker statlige bredbåndsmidler til å finansiere en utbygging i Finnsund boligfelt hvor en lokal utbygger allerede har et nett og som langt overstiger 30 Mbit/s som er minstekravet.»
mandag 11:00 Nye Troms
Flere er koronasmittet ved sykehjem i Tromsø
Til sammen er nå ni personer koronasmittet ves Sør-Tromsøya sykehjem i Tromsø. Fire av dem er beboere og fem er ansatte ved sykehjemmet.
mandag 10:58 NRK
Mandag ankom fiskebåten Tromsø - Samtlige om bord skal koronatestes
12 av 14 om bord har symptomer på korona. Nå er Tromsø kommune i gang med å teste hele besetningen.
mandag 09:42 NRK
Her vurderes det sikring av skolevei
SETERMOEN: Bygginga av nyskolen og arbeidet med infrastrukturen rundt er allerede i gang. Utvalget for omsorg og oppvekst i Bardu tar opp sikkerheta til elevene når de ferdes forbi anleggsområdet.
mandag 09:00 Nye Troms
Skal redusere matsvinnet med ny app: Throw No More har nå kommet til Spar Heggmo
MÅLSELV: I et aktivt arbeid for å redusere matsvinn har Spar Heggmo i Heggelia nå inngått samarbeid med appen Throw No More. Det har for elleve Spar og Eurospar-butikker resultert i en nedgang i svinn på 30 tonn.
mandag 07:00 Nye Troms
Dømt for flere brudd på veitrafikkloven
BALSFJORD: En Tromsø-mann i 30 årene er dømt for en rekke overtredelser på veitrafikkloven etter en kjøretur på motorsykkel mellom Mestervik og Storsteinnes i fjor høst. Resultatet ble både fengsel og bot.
søndag 22:15 Nye Troms
Feirer 40 år i folkets tjeneste: Fire tiår med elektronikk på Bardufoss
BARDUFOSS: Høsten 1980 stiftet en 24 år gammel målselving sin egen bedrift på Andselv. Nå kan Jan Johnsen se tilbake på fire vellykkede tiår med Johnsen Elektro.
søndag 21:00 Nye Troms
Oppgitt over forsøpling
BALSFJORD: Tidligere denne uka stoppet Egil Jens Pettersen ved Aursvika i Balsfjord kommune. Søppel og skrot som var slengt bak søppelkonteineren fikk den mangeårige NRK-reporteren å reagere med fortvilelse.
søndag 19:30 Nye Troms
Olsborg sentrum – forsøpling
«Det er absolutt positiv at kommunen nå ser ut til å ha tatt tak i en sak som har skapt stor irritasjon og forbannelse i lang tid.»
søndag 17:30 Nye Troms
Kontrollutvalget i Balsfjord med sterk kritikk av administrasjonen: Fulgte ikke opp vedtak om brannsikring av Malangseidet skole
BALSFJORD: Kontrollutvalget i Balsfjord kommune kommer med sterk kritikk til tidligere administrativ ledelse i kommunen. Dette i forbindelse med en forvaltningsrapport om oppfølging av politiske vedtak som omhandler Malangseidet skole.
søndag 15:30 Nye Troms
Vurderer kutt i antall kontaktlærere
SETERMOEN: Under møtet til utvalget for omsorg og oppvekst ble det gjort kjent at Bardu kommune ser på flere muligheter for å kutte i kostnadene innen skolesektoren. Et av tiltakene de vurderer, vil gjøre at det blir færre kontaktlærere per klasse.
søndag 13:30 Nye Troms
Da friidretten hadde sin gullalder i Målselv
MOEN: Da Friidrettsklubben Jerven ble etablert for vel 60 år siden fostret friidretten i Målselv flere utøvere som hevdet seg på høyt nivå.
søndag 11:20 Nye Troms
Dugnad for et renere hav
Vår klare appell er: Støtt årets TV-aksjon, så tar vi et felles krafttak for å redusere plastutslippene, rydde elver og strender og ta vare på elvene og verdenshavene – og til slutt oss sjøl!
søndag 10:00 Nye Troms
Ung mann anmeldt for kjøring uten førerkort
BALSFJORD: Det skjedde på Storsteinnes, skriver Troms politidistrikt.
søndag 09:20 Nye Troms
Berit er digital bøssebærer: Boikotter Bardus boikott av tv-aksjonen
SETERMOEN: Det oppfordrer Berit Sandnes Wikstøl sambygdingene sine også til å gjøre.
søndag 09:00 Nye Troms
Kritiserte arealplanarbeidet: – Vi er meget misfornøyde
BALSFJORD: I Balsfjord er arbeidet med kommuneplanens arealdel svært forsinket. Deler av planen skulle behandles av formannskapet onsdag, men det endte med utsettelsesforslag.
søndag 07:00 Nye Troms
Her er det også navneforvirring
MÅLSELV: Det er ikke bare i Bardu det er feil og ulikheter i skrivemåter for stedsnavn. Sjekk dette skiltet i Målselv. Også her er det «Innset-forvirring».
lørdag 21:00 Nye Troms
Flertallet i formannskapet parkerte kommunal avdeling i saken om kafé i Veksthuset: Sp er misfornøyd med arbeidet som er gjort og vil ha fortgang
SETERMOEN: Sp er lei av sendrektighet og teknisk fokus på tilrettelegginga for en kafé i Veksthuset. Derfor valgte de å parkere kommunens egen bygg- og eiendomsavdeling og heller overlate ansvaret til næringssjefen.
lørdag 19:00 Nye Troms
Stenger pub etter alvorlige smittevernbrudd
Svingen pub i Målselv kommune i Indre Troms stengte lørdags kveld med umiddelbar virkning etter flere brudd på smittevernloven.
lørdag 18:21 NRK
Norgescupen for juniorer og hovedlandsrennet forsvinner
MÅLSELV: Det blir hverken hovedlandsrenn for 15-16-åringer eller norgescup for juniorer kommende sesong. Årsaken er koronapandemien.
lørdag 17:00 Nye Troms
Politi grep inn - hastestenger
Svingen pub i Målselv har måtte stenge to ganger på ei uke. Nå hastestenger kommuneoverlegen utestedet i ei uke framover. Innehaveren beklager - og støtter vedtaket.
lørdag 16:48 Dagbladet
Utsetter ombygging av kafé
SETERMOEN: Det har som kjent vært interesse for å starte opp kafe i de gamle lokalene til Fru Fogden i Veksthuset. Saken har vært til formannskapet flere ganger, men også denne gangen ble det ikke fattet en endelig beslutning om hva som skjer med lokalene.
lørdag 15:00 Nye Troms
Stenger Svingen på ubestemt tid
MÅLSELV: Innehaver Jan Johnsen besluttet lørdag at utestedet Svingen i Heggelia blir stengt på ubestemt tid etter at de måtte stenge lokalet fredag kveld på grunn av brudd på smittevernreglene.
lørdag 14:19 Nye Troms
TROMS OG FINNMARK

Løper og plukker søppel for bedre klima
NORDKJOSBOTN: Med fokus på plastforsøpling i havet er det i helga duket for årets TV-aksjon. Denne uka har elevene på Nordkjosbotn skole løpt for å samle inn penger og fredag skal det plukkes søppel.
lørdag 13:00 Nye Troms
Hurtigrutens tro på seg selv kan koste dem dyrt
Hurtigruten har tapt store summer dette året. Men selskapets tro på sitt eget gode navn og rykte kan gi dem enda en smell – og i verste fall dra årsresultatet ned med ytterligere 2 milliarder kroner.
lørdag 11:30 NRK
Skal bygge smittemottak på Helsehuset
SETERMOEN: Under onsdagens møte i formannskapet ble det enstemmig vedtatt å omdisponere midler fra ferdigstilte prosjekter, til bygging av permanent løsning for smittemottak på Helsehuset.
lørdag 11:00 Nye Troms
Mann dømt for gjentatte voldtekter av kona
En nordnorsk mann i 40-årene er dømt til seks års fengsel for å ha voldtatt kona ved fem anledninger mellom 2006 og 2019.
lørdag 10:42 ABC Nyheter
Ordføreren etter at utsted måtte stenges ned: – Et svært beklagelig brudd på smittevernreglene
MÅLSELV: Ordfører Bengt-Magne Luneng er svært lite glad for at Svingen discopub i Heggelia ikke klarer å overholde reglene for smittevern.
lørdag 10:35 Nye Troms
Politiet bisto kommunen med å stenge Svingen
MÅLSELV: Det meldte Troms politidistrikt på Twitter like over midnatt natt til lørdag.
lørdag 08:40 Nye Troms
Ligger an til opprykk for June
BALSFJORD/STOCKHOLM: June Pedersen tok steget ned en divisjon da hun gikk til Hammarby IF foran denne sesongen. Nå ligger de bra an til å klare målet om opprykk.
lørdag 07:00 Nye Troms
Alle gode ting er tre: Bardufoss - Det er pizza, det!
BARDUFOSS: Befolkningen på Bardufoss ser ikke ut til noensinne å få nok av de tynne, runde og sprø hveteleivene med tomatsaus, fyll og ost på toppen.
fredag 21:30 Nye Troms
PÅ EN FREDAG: Tja til EU
Mye har hendt og verden har forandret seg på de 48 årene siden det ble bygd varde på Sollitinden og Norge sa NEI til medlemskap i EF – seinere kalt EU.
fredag 21:00 Nye Troms
Bardu er en av 32 kommuner som boikotter tv-aksjonen
BARDU: Gjennom årets TV-aksjon skal pengene som samles inn gå til Verdens Naturfond (WWF). Aksjonen foregår søndag, og Bardu kommune er en av 32 kommuner som har meldt avbud.
fredag 19:30 Nye Troms
Ny langtidsplan for forsvarssektoren. God plan.
«Det vil alltid være flere ting vi skulle ønsket oss, eller noe vi helst hadde sett skje fortere. Hadde det vært rom for ytterligere satsing hadde jeg ønsket meg en hurtigere styrking av bemanningen.»
fredag 18:25 Nye Troms
– Ekstremt skuffa over at Hæren er den store taperen
MÅLSELV: Stortingspolitiker Sandra Borch vet det blir en krevende prosess på kort tid fram til at den nye langtidsplanen for Forsvaret skal vedtas i desember.
fredag 17:59 Nye Troms
VIDEO: Mener regjeringa driver omsorgssvikt av Hæren
BARDUFOSS: Hovedtillitsvalgt for Hæren, Pål B. Nygaard, hadde forventa mer penger på bordet fra regjeringa. Han mener deres reviderte forslag til forsvarsplan (LTP) beviser det han mener er omsorgssvikt av Hæren.
fredag 16:58 Nye Troms
Mistenkt for promillekjøring i Takelvdalen
MÅLSELV: En mann i 30-årene framstilles for blodprøve da han mistenkes for å ha kjørt i alkoholpåvirka tilstand
fredag 16:36 Nye Troms
VIDEO: – I bunn og grunn den samme forsvarsplanen som i vår
BARDUFOSS: Ordførerne i Målselv og Bardu, Bengt-Magne Luneng og Toralf Heimdal, hadde forventa mer av den reviderte forsvarsplanen fra regjeringa. Nå setter de sin lit til Stortinget.
fredag 15:34 Nye Troms
Forsvarets langtidsplan: Vil fortsatt jobbe for helikopter til nord
MÅLSELV: Selv om partiets egen forsvarsminister ikke har det med i revidert langtidsplan, vil stortingsrepresentant Kent Gudmundsen fortsatt jobbe for helikopterstøtte for Hæren i nord.
fredag 15:03 Nye Troms
Fylkesordføreren ut mot offentlig sløseri
MÅLSELV: Fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo mener det er et historisk pengesløseri om stortingsflertallet går in for å bygge et nytt regjeringskvartal til 36 milliarder kroner. PENGEBRUK
fredag 13:00 Nye Troms
DIREKTE: Regjeringen hevder de styrker Forsvaret – offiserene er bekymret
Fredag la forsvarsministeren fram den reviderte langtidsplanen for Forsvaret etter at opposisjonen sendte den i retur tidligere i vår.
fredag 12:23 NRK
Forsvarets langtidsplan: Ikke mer folk eller penger i revidert forsvarsplan
De økonomiske rammene er de samme som før, og det loves ikke mer personell i den nye og reviderte forsvarsplanen. Men Sjøforsvaret får ett konkret, nytt løfte.
fredag 12:09 Nye Troms
Målselv JFF ber Statskog åpne lukkede jaktområder de nest årene
Målselv: I september ble rypa freda i store områder i Indre Troms. Nå tar Målselv JFF til ordet for å benytte andre virkemidler i småviltforvaltninga i Troms.
fredag 11:00 Nye Troms
Har vi vilje til evne?
Vi står midt oppe i en alvorlig krise. Den krever mye av oss alle: politisk ansvar og faglig evne, folkelig vilje og personlig oppofrelse. Å bekjempe covid-19 krever at vi står sammen – i Norge, og i lag med andre.
fredag 10:49 Nye Troms
Bardu kommune styrer mot kraftig underskudd: Har innført innkjøps- og stillingsstopp
BARDU: Blir det ikke utbetalt mer i koronatilskudd, går Bardu kommune mot et underskudd på 7,5 millioner kroner. Kommunedirektøren har innført innkjøpsstopp og stillingsstopp som følge av situasjonen.
fredag 09:00 Nye Troms
Forsvarsministeren med revidert langtidsplan: – Må være langt mer konkret
Fredag legger forsvarsministeren fram den reviderte langtidsplanen for Forsvaret etter at opposisjonen sendte den i retur tidligere i vår.
fredag 08:45 NRK
Bakke-Jensen fikk forsvarsplan i retur – nå kommer nytt forslag
Opposisjonen ga forsvarsminister Frank Bakke-Jensens (H) forslag til ny langtidsplan for Forsvaret stryk. Nå har statsråden gjort et nytt forsøk.
fredag 08:40 Nye Troms
Biljakt på Senja endte i Balsfjord
BALSFJORD: Politiet pågrep natt til fredag en mann i 40-årene på Storsteinnes. Da hadde mannen vært på flukt fra politiet gjennom mange mil.
fredag 08:13 Nye Troms
TROMS OG FINNMARK

Nå må denne brua fikses – ellers kan brøytefirma bli fri for strøsand i vinter
BARDU: Det spøker for leveranser av strøsand til brøytebilsjåfør Torstein Simonsen i Bardu. Sjåfører på tyngre kjøretøy kvier seg nå for å passere Moanbrua. Brua er i ferd med å gi etter i ett av festene.
fredag 07:00 Nye Troms
Slår alarm om mangel på boliger: – Vi frykter at folk skal fryse i hjel
Ansatte ved Nav i Tromsø fortviler over tilbudet til bostedsløse. For at de ikke skal fryse i hjel har Nav sett seg nødt til å be dem bruke føttene og gå for å holde varmen gjennom natta.
torsdag 22:21 NRK
Med et varmt og kreativt hjerte for kunst, kultur og upløyd mark
OLSBORG: Hilde Sagland er nok mer tilbøyelig enn de fleste til å betrakte glasset som halvfullt heller enn halvtomt, og hun har et eget blikk for å oppdage uutnyttet potensial rundt seg.
torsdag 21:00 Nye Troms
Psykisk helse engasjerer elevene
NORDKJOSBOTN: Verdensdagen for psykisk helse har som mål å bidra til at flere tar vare på sin psykiske helse. Et tema som i høyeste grad engasjerer elevene på Nordkjosbotn videregående skole. PSYKISK HELSE
torsdag 19:45 Nye Troms
Kan få skjenkestopp i minst fem dager
MÅLSELV: Svingen discopub kan komme til å mister skjenkebevillinga etter at smittevernreglene ble brutt sist lørdag. Nå skal eierne få komme med sin versjon av saken før et endelig vedtak fattes.
torsdag 18:00 Nye Troms
Travelt opptatt med å skifte til vinterdekk
STORSTEINNES: I dag er det igjen tillatt med bruk av piggdekk i nord. Og med snø i vente bør du absolutt gjøre alvor av planene om å skifte fra sommerdekk til vinterdekk på ditt kjøretøy.
torsdag 16:00 Nye Troms
Nå har Bardufosstun fått en veldig unik mølle
BARDUFOSSTUN: Den brukes av noen av verdens fremste idrettsutøvere. Nå har mølla funnet veien til Bardufosstun.
torsdag 13:50 Nye Troms
Maren (34) satser som melkebonde: Bygger topp moderne «smartfjøs» på Rossvoll
ROSSVOLL: Maren Olie Sandvoll (34) hadde vært innom en rekke ulike yrker i omsorgs- og servicebransjen før valget til slutt falt på bondeyrket. Nå utvider hun gården med et nytt og moderne fjøs på baksida av den eksisterende driftsbygninga.
torsdag 11:30 Nye Troms
Hele kysten trenger kystruten. Men Nord-Norge trenger den mest.
«Når vi nå bare kan gå med to skip har vi besluttet at disse skal gå fra Bodø til Kirkenes. Bakgrunnen for denne vanskelige beslutningen er at Nord-Norge, og da særlig nord for Bodø, er spesielt avhengig av kystruten for frakt av både passasjerer og gods.»
torsdag 10:59 Nye Troms
Smittevernet blir strengere i regionbussene
MÅLSELV: Troms fylkestrafikk reduserer nå kapasiteten på alle bussruter som har ei reisetid på over en time. Det samme gjelder for ferger.
torsdag 10:22 Nye Troms
40 måtte evakueres etter ras i september: Nå skal grunnen i hele boligfeltet undersøkes
BALSFJORD: Formannskapet i Balsfjord kommune vil bruke 400.000 kroner på å undersøke grunnforholdene i hele Grønnvoll boligfelt på Storsteinnes.
torsdag 09:00 Nye Troms
Delte ut to fartsbøter på Rossvoll
MÅLSELV: UP hadde fartskontroll onsdag kveld.
torsdag 08:27 Nye Troms
Rykket ut til utforkjøring
MÅLSELV: Nødetatene rykket onsdag kveld ut etter at en bilfører hadde kjørt av veien og i et tre i Rostadalen.
torsdag 08:18 Nye Troms
Skal markere refleksdagen: – Det er viktig å bli sett
MÅLSELV: Torsdag markeres den årlige «Refleksdagen» i det ganske land. Den skal Ailo, Kornelia og Lovise markere.
torsdag 07:00 Nye Troms
LEDER: Det er nå vi virkelig må bruke koronafornuft
man trenger ikke å hete Espen Rostrup Nakstad for å skjønne hva konsekvensen kunne ha blitt dersom bare ei av danseløvene på Svingen hadde vært koronabefengt
onsdag 21:00 Nye Troms
Eieren av Hilbertsætra fortviler etter at det ble kjørt over tomta med beltevogner
HILBERTSÆTRA: Inger Elverum og mannen hennes eier Hilbertsætra i Målselv kommune. Eiendommen har etter Hærens øvelser store beltevognspor midt i terrenget.
onsdag 19:00 Nye Troms
Krever tiltak for å få ned jervestammen
MÅLSELV: Den målselvbaserte sametingsrepresentanten Karen Anette Anti er bekymret over økninga i jervestammen. Nå krever hun at departementet tar grep.
onsdag 17:30 Nye Troms
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

TROMS OG FINNMARK

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL