Troms
Bardu brann og redning på utrykningstoppen
BARDU: Brannvesenet i Bardu kommune hadde totalt 139 utrykninger i løpet av fjoråret, noe som er dobbelt så mange per tusen innbyggere sammenliknet med landsgjennomsnittet. Det viser ferske branntall fra SSB.
34min Nye Troms
LEDER: Musikken, dansen og møteplassen
Samtidig har de lokale kreftene, enten de er nasjonalt kjent eller ikke, skjønt viktigheta av at de stiller på arrangementet i egen bygd.
21:00 Nye Troms
Gikk på stygg smell
BALSFJORD: Høststarten har langt fra blitt lystig for Nordkjosbotn IL. Mandag kveld gikk de på et stortap for serietoer Tromsdalen 2.
20:00 Nye Troms
Nå har Balsfjord fått «turistkonteinere»
BALSFJORD: Både elveparken i Nordkjosbotn og Tennes kirke har fått søppelkonteinere turister kan kaste avfall i. Det gleder kirkenabo Liv Behrmann.
18:00 Nye Troms
Arrangerte hundestevne i Bardu i helga
BARDU: Forrige lørdag og søndag arrangerte Bardu Hund et stevne på gressmattene ved Barduhallen. Det ble en suksess og folk har ytret et ønske om å returnere til neste år.
16:04 Nye Troms
Nå kan de amerikanske soldatene trene på Setermoen
BARDU: Formalitetene er nå ryddet av veien for at antallet amerikanske soldater i såkalt rotasjonsbasert trening i Norge kan økes til 700. Treninga vil finne sted på Setermoen og Værnes.
15:01 Nye Troms
Flere amerikanske soldater i Norge
Formalitetene er nå ryddet av veien for at antallet amerikanske soldater i såkalt rotasjonsbasert trening i Norge kan økes til 700 og ordningen forlenges.
14:58 VG
Alt klart for flere amerikanske soldater i Norge
Formalitetene er nå ryddet av veien for at antallet amerikanske soldater i såkalt rotasjonsbasert trening i Norge kan økes til 700 og ordningen forlenges.
14:56 VG
Fikk marginene imot seg
MÅLSELV: Reservene fra Finnsnes IL kunne reise hjem fra storhallen på Bardufoss med tre poeng etter en solid firemåls-seier mandag kveld.
13:30 Nye Troms
Fant båt på rek i Aursfjorden
BALSFJORD: Politiet leter nå etter eieren.
12:26 Nye Troms
Denne skal brukes i kampen mot viltpåkjørsler
MÅLSELV: Målselv viltnemnd har plassert blå reflekser på strekninga mellom Løvberg og Rundhaug. Håpet er at det reflekterende lyset skal stoppe elgen fra å krysse veien.
11:30 Nye Troms
Fiske og bålkos på Barnas fiskedag ved Divielva
ØVERBYGD: Lørdag arrangerte Øverbygd jeger- og fiskeforening Barnas fiskedag ved Divielva. Barna lærte seg fisketriks, og spiste bålgrilla kanelsnurrer.
10:00 Nye Troms
Tatt for fart
MÅLSELV: UP hadde fartskontroll i Takelvdalen tirsdag kveld. Det gav resultat.
08:58 Nye Troms
Brannårsaken ikke klar på flere uker
ANDSLIMOEN: Lørdag 9. juni brant det i en brakkerigg på Andslimoen. Årsaken til brannen er ennå ikke kjent.
07:00 Nye Troms
Trente med stjernene
SJUSJØEN: Langrennsløper Ingrid Andrea Gulbrandsen fikk testet nivået mot utøvere fra 19 forskjellige land under sist ukes store juniorcamp.
tirsdag 22:00 Nye Troms
Vedtak på gyngende grunn
Hvis man isolert sett ser på kroner og øre, vil det selvsagt være mulig å regne hjem Universitetssykehuset Nord-Norges beslutning om å kutte ambulansebåttilbudet i øyriket utenfor Harstad.
tirsdag 20:35 Harstad Tidende
Kvæfjord kommune må møte i retten
Et beløp opp mot 20 millioner kroner i mulige pensjonsinnsparinger kan stå på spill for kommunen, når den møter «Overføringsavtalens sikringsfond» i Trondenes tingrett i september.
tirsdag 20:35 Harstad Tidende
– Største butikk i Norge
Onsdag åpner klesbutikken Park Lane Fashion sin første butikk i Nord- Norge i Bysenteret.
tirsdag 20:00 Harstad Tidende
Sentrum kveles av ugress
På facebook-gruppa «Byrunden Evenskjer» hagler det med kommentarer fra folk som er frustrert over hvordan Evenskjer tar seg ut i sommerhalvåret.
tirsdag 19:09 Harstad Tidende
- Mange unge på Kalottspel lover godt for framtida
BAKKEHAUG: Forrige uke var det Kalottspelfestival i Målselv. Fungerende daglig leder av Kalottspel, Julie Alapnes Normann, mener det gode oppmøtet lover godt for framtidas folkemusikkfestival i Målselv.
tirsdag 18:00 Nye Troms
– Folk føler utrygghet
Leder i Kjøtta velforening, Kenneth Leiknes, frykter at de ikke er like mye verdt som de som bor i mer sentrale strøk.
tirsdag 17:59 Harstad Tidende
Finnmark nekter å møte Mæland om tvangssammenslåing
Kommunalminister Monica Mæland (H) har kalt inn Troms og Finnmark på teppet for å få fortgang i tvangssammenslåingen av fylkene, men Finnmark vil ikke møte.
tirsdag 16:26 ABC Nyheter
Samlet hagevenner i Balsfjord
BALSFJORD: Balsfjord hagelag besøkte i helga seks hager fordelt på to dager. Arrangørene er fornøyd med arrangementet.
tirsdag 16:00 Nye Troms
Bapro ruller stødig videre - med ny leder
BARDU: I går hadde Line Kroken sin aller første dag på job som daglig leder på Barduprodukter AS, etter at Karl-Johan Wilhelmsen går av med pensjon. - Jeg har gledet meg til å begynne å jobbe på Bapro, sa hun.
tirsdag 14:30 Nye Troms
Cavendish stiller i Arctic Race of Norway
Tidligere verdensmester Mark Cavendish blir å finne på startstreken i årets utgave av sykkelrittet Arctic Race of Norway torsdag.
tirsdag 13:38 Nye Troms
Fulgte barnedrømmen og ble veterinær
MALANGSEIDET: Maria Solberg Jensen har siden hun var liten hatt lyst til å bli veterinær. Nå jobber hun endelig i sitt drømmeyrke på Malangen veterinærkontor.
tirsdag 12:00 Nye Troms
UP har økt tilstedeværelsen på veiene: - Uansett hvor vi er, kjøres det litt for fort
MÅLSELV: Utrykningspolitiet har økt tilstedeværelsen på veiene i 2018. Ifølge UP-sjef i region nord opplever de på alle veier at noen kjører for fort.
tirsdag 10:30 Nye Troms
LEDER: I fengsel for friheta
Fortsatt lever de i uvisshet. Fortsatt har de frykt. Fortsatt aner de ikke hvordan framtida blir. De vet ikke engang hvordan morgendagen blir.
tirsdag 08:30 Nye Troms
Diskuterte regionrådets oppgaver etter 2020
MÅLSELV: Fredag møttes Midt-Troms regionråd på kommunehuset på Moen for å diskutere rådets oppgaver når nye Senja kommune blir til.
tirsdag 07:00 Nye Troms
Rundt 600 mennesker svingte seg under årets dansebandfestival
MÅLSELVFOSSEN: Fra torsdag til lørdag forrige uke ble det arrangert Nordnorsk dansebandfestival på Målselvfossen. Rundt 600 danseglade mennesker fra hele Nord-Norge møtte opp.
mandag 22:00 Nye Troms
Må ut med 10 000 kroner etter for høy fart
MÅLSELV: En mann fra Indre Troms må betale dyrt etter å ha kjørt for fort i Lenvik.
mandag 20:00 Nye Troms
Bygdedagene i Bardu: Dåpsbarn med røtter fra gården
BARDU: Tradisjonen tro arrangerte Midt-Troms museum og Bardu bygdetuns venneforening bygdedager i Salangsdalen helga som var. Nytt for året var gudstjeneste med barnedåp søndag.
mandag 18:00 Nye Troms
Satser hardt på betong
LODDBUKTA: Han har lagt jordbruket og snekkervirksomheten på hylla av helsemessige årsaker. Nå er det transport av betong Magnar Solvang satser videre på.
mandag 15:30 Nye Troms
Harald Tom Nesvik bekreftet som ny fiskeriminister
Harald Tom Nesvik (Frp) tar over som fiskeriminister. Nesvik kom ut på Slottsplassen sammen med statsminister Erna Solberg (H) etter statsråd mandag.
mandag 14:24 Nye Troms
Skal fange smågnagere i nasjonalparken
MÅLSELV: NINA har fått tillatelse til å fange smågnagere og spissmus i Øvre Dividal nasjonalpark de tre neste årene.
mandag 12:38 Nye Troms
I fengsel etter oppbevaring av narkotika
MÅLSELV: En mann i Indre Troms er dømt til fengsel etter å ha oppbevart 40 gram hasj i boligen sin.
mandag 10:45 Nye Troms
Tromsø-firma fornøyd med drifta i Målselv
MÅLSELV/TROMSØ: Tromsø-firmaet Berners Sønn AS gjør det bra på omsetningsfronten. Firmaet driver med eiendomsforvaltning og utvikling.
mandag 09:34 Nye Troms
Aftenposten: Per Sandberg trekker seg i dag
Per Sandberg (Frp) trekker seg som fiskeriminister i dag, ifølge Aftenposten. Avisen siterer sikre kilder.
mandag 08:41 Nye Troms
Nok et godt år for Eiksenteret
MÅLSELV: Omsetninga har økt jevnt og trutt for Eiksenteret de senere årene. I fjor endte omsetninga på nær 61 millioner kroner.
mandag 07:00 Nye Troms
Glemt fakturering i 2016 førte til underskudd
MÅLSELV: 2017 endte opp med et underskudd på over en million kroner for Filmcamp. Én av årsakene skal være ei faktura regnskapskontoret glemte å ta med i 2016-regnskapet.
søndag 21:00 Nye Troms
Svein Ove tar styringa i Norges største fiskesalgslag
BARDU: Det var egentlig bare tilfeldig at bardudølen Svein Ove Haugland begynte i Norges Råfisklag i 1990. Fra og med august i år tok han like godt over roret i Norges største fiskesalgslag.
søndag 18:00 Nye Troms
La om livsstilen i fjor: - Det handler om å trives i sin egen kropp
OLSBORG: Det var i fjor vår at Karina Sørfjordnes bestemte seg for å ta grep og legge om livsstilen. - Jeg tenkte at jeg ikke orket å gå en ny høst i møte med det samme lave energinivået og store søvnbehovet, sier hun.
søndag 15:00 Nye Troms
Produserer mikrogrønt i Øverbygd
ØVERBYGD: Alexander Andersen og Tom-Andre Øvergård etablerte selskapet Arktisk Hydroponi A/S i april. Forrige uke starta de med produksjon av mikrogrønt i lokaler på FilmCamp i Øverbygd.
søndag 12:00 Nye Troms
Varsler omkamp i Stortinget etter nei til fylkessammenslåing
Opposisjonspartiene og Finnmark sier nei, og Troms vil at regjeringen skal ta over arbeidet, men kommunalministeren sier nei. Det ligger dermed an til omkamp i Stortinget.
søndag 11:56 VG
Tatt med promille
BALSFJORD: Politiet stanset en promillekjører.
søndag 09:52 Nye Troms
Håper på mer arbeid
LEIRBEKKMOEN: Nordic Motor kan vise til gode omsetningstall de siste årene. Daglig leder i selskapet ønsker likevel å forbedre tallene.
søndag 09:00 Nye Troms
Må utvide Vang kirkegård
BALSFJORD: Kirkegården på Vang er snart full. - Utvidelsen av kirkegården må planlegges, tegnes og godkjennes, men denne saken er det kontroll på, sier Oddvar K. Skogli, leder i Balsfjord og Malangen menighetsråd.
lørdag 21:30 Nye Troms
En sommerjobb utenom det vanlige: Har melka 100 kyr to ganger om dagen i hele sommer
MALANGEN: Brødreparet Tobias og Micha Rothfuchs har i sommer vært sommervikarer på Fjellbygda fellesbeite. Der har de hatt ansvar for melking av rundt 100 kyr.
lørdag 18:00 Nye Troms
Holder hodet over vannet
RUSTAHØGDA: Daglig leder i Polarbadet Ørnulf Krøger Vanebo ser seg fornøyd med omsetningen til selskapet. Dette til tross for varierende besøkstall.
lørdag 15:00 Nye Troms
Mæland villig til å redegjøre om tvangssammenslåing i Stortinget
Kommunalminister Monica Mæland (H) sier hun vil redegjøre for Stortinget om den fastlåste situasjonen om sammenslåingen av Troms og Finnmark.
lørdag 13:41 ABC Nyheter
Har doblet bemanninga
BALSFJORD: Balsfjord Maskin&servicetjeneste AS endte i fjor med 1,6 millioner i minus. Daglig leder Roy Reinholdtsen forklarer at årsaken er at bedriften har vokst.
lørdag 13:00 Nye Troms
Bønder i Troms sender fôr sørover
BALSFJORD: I Sør-Norge sliter mange bønder med mangel på fôr etter en varm og tørr sommer. Nå velger flere bønder i Troms å sende overskuddsfôr sørover for å hjelpe kriserammede kolleger.
lørdag 11:00 Nye Troms
Aktivitet og glede på Helsesportsuka
MÅLSELV: Denne uka har 15 år gamle Tom-Christian Dirkx fra Bardufoss deltatt på Helsesportsuka i Tana. - Jeg unner alle å få denne muligheten, sier Tom-Christians mor, Herdis Vibeke Alfredsen.
lørdag 08:00 Nye Troms
Sitter i kirkeasyl i Bardu: Drømmer bare om å få hjelpe andre
ØVRE BARDU: I seks måneder har to kvinner fra Midt-Østen sittet i kirkeasyl i Øvre Bardu kapell. - Det føles litt som å ha husarrest, sier den ene av de to kvinnene.
fredag 22:00 Nye Troms
Se opp mot himmelen lørdag formiddag og kveld
Lørdag mellom klokka 10.30 og 12.00 kan det være greit å ta en ekstra titt opp mot himmelen. Da kan det hende du får oppleve en solformørkelse.
fredag 21:00 Nye Troms
– Blir nok litt ekstra tenning
Det finnes litt ekstra rivalisering mellom FK Senja og Skjervøy.
fredag 20:12 Folkebladet.no
Inviterer barna til fiske i Divielva
MÅLSELV: Gjennom Barnas fiskedag håper Øverbygd jeger- og fiskeforening at de skal få opp fiskeinteressen hos de aller yngste.
fredag 20:00 Nye Troms
Mæland setter hardt mot hardt: Vil ikke fjernstyre Troms og Finnmark
Konfliktnivået øker i regionreformen
fredag 19:25 $ Aftenposten
Kan bli bedre rypeår enn i fjor
De aller første signalene fra rypetakseringene har nådd Jo Inge Breisjøberget i Statskog. – Jeg er betinga optimist, sier han.
fredag 18:55 Folkebladet.no
NRK: PST skal granske Sandbergs kjæreste
Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har startet en undersøkelse av Bahareh Letnes' bakgrunn og mulige bånd til Irans regime, ifølge NRK.
fredag 18:39 Folkebladet.no
Forsvaret kjørte ned to stolper på Rundhaug
RUNDHAUG: Forsvaret har kjørt ned to stolper ved innkjørselen til Gammelhaugen på Rundhaug. Ingen personer skal være skadet av hendelsen.
fredag 18:00 Nye Troms
Russisk atomubåt utenfor Troms fredag
Ubåten «Orel», som seilte utenfor Troms fredag, er søsterfartøyet til «Kursk» som sank etter en eksplosjon i august 2000.
fredag 17:19 Folkebladet.no
Topp skyting til liten nytte
MÅLSELV/STJØRDAL: Viktoria Pleym Rine skjøt 12 treff med sterke 8 av dem som innertreff. Likevel ble det ett innertreff for lite til å komme på pallen i feltfinalen i juniorklassen.
fredag 16:30 Nye Troms
Avslutter arbeidet for sammenslåing med Finnmark
Fredag var fylkestinget innkalt til ekstraordinært fylkesting, der Troms vedtok ikke å gjenoppta arbeidet i fellesnemnda for Troms og Finnmark. Likevel mener KrF i Troms og Finnmark at reformen må gjennomføres.
fredag 16:27 Folkebladet.no
– Nei, nå får du finne på noe annet, Monica Mæland!
Monica Mælands invitt til samsnakking for å tvangssamenslå Finnmark og Troms, får et bryskt nei fra fylkesordfører Ragnhild Vassvik.
fredag 16:13 ABC Nyheter
Sammenslåing mellom Finnmark og Troms: Monica Mæland tar ikke over
Kommunalminister Monica Mæland (H) vil ikke ta over arbeidet med å slå sammen Finnmark og Troms. I stedet inviterer hun til dialog for å komme videre.
fredag 15:48 Nye Troms
Departementet tar ikke over arbeidet med tvangssammenslåing av Finnmark og Troms
Minutter etter vedtak i Troms fylkesting hadde kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland sitt svar klart: Nei.
fredag 15:22 ABC Nyheter
Har det morsomt på sommeraktivitet
OLSBORG: Onsdag var det hesteridning på hestesenteret for barn og unge i Målselv i regi av Barn og unges aktivitetshus (BUA) Målselv. Nesten 30 barn møtte opp, og enda flere stod på ventelista.
fredag 14:00 Nye Troms
LEDER: Flink ungdom
For det er akkurat like viktig i dag som for tjue år siden, å kunne lære seg at pengene ikke kommer rekende av seg selv. De krever en smule innsats …
fredag 12:03 Nye Troms
Mari Boine på Moen Kulturlåve: -Fantastisk fint å spille her
MOEN: Over 400 mennesker hadde tatt turen innom låven på Moen i Målselv da Mari Boine holdt konsert torsdag kveld. Boine bydde på humor og alvor i en fin harmoni, mens publikum lagde god stemning.
fredag 11:51 Nye Troms
Troms fylkesting splittet i tre i strid om tvangssammenslåing med Finnmark
Fredag diskuterer et splittet Fylkesting i Troms om de skal spille tvangssammenslåingen over til Monica Mæland, eller be Stortinget omgjøre vedtaket om sammenslåing.
fredag 10:46 ABC Nyheter
Drar hjem for å jobbe i ferien: - Det er godt å komme hit
STORSTEINNES: Tirsdag møtte avisa de to sommervikarene Maria Kjoshaug og Hans Andre Storbakk på Coop Extra Storsteinnes. De stortrives der og setter stor pris på alle de hyggelige kundene, forteller dem.
fredag 09:30 Nye Troms
Russisk atomubåt seiler langs norskekysten - passerer Troms i natt
En russisk atomubåt av samme type som Kursk, som havarerte i Barentshavet i august 2000, er på vei langs deler av den norske kysten i en rutineseilas.
fredag 08:27 Nye Troms
«Monsen minutt for minutt» er god reklame for Indre Troms
MÅLSELV: Et snitt på 61 000 seere har fulgt Lars Monsen minutt for minutt på hans gåturer i sommer. For Indre Troms og Filmcamp har det vært en uvurderlig reklame å bli vist fram på NRK i beste sendetid. TV-SENDING
fredag 07:00 Nye Troms
Jussprofessor støtter omkamp om tvangssammenslåing
Kommunalministeren kan ikke overta prosessen med å slå sammen Troms og Finnmark, fordi selve vedtaket om sammenslåing ikke er lovlig fattet, mener Eivind Smith.
fredag 06:52 Nye Troms
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL