Tennis
«Grusplanen» som fikk Ruud til å droppe OL
Mens flere storkanoner fra verdenstoppen dro for å kjempe om medaljer i OL, ble Casper Ruud (22) igjen i Europa for å spille mindre turneringer. «Et smart og riktig valg» mener han selv.
00:54 VG
Casper Ruud med 3. strake seier
Den norske tennisproffen Casper Ruud vant sin tredje tittel i en ATP-turnering på like mange uker. En slik trippel har ingen tennisstjerner klart på ti år. Lørdagens finale i Østerrike ble regntung, og finalistene måtte ta en flere timer lang regn
23:47 NRK
Ruud tok sin tredje strake ATP-tittel – kopierte Murray-bragd
(Ruud-Martínez 6–1, 4–6, 6–1) Casper Ruud «ventet ut» spanske Pedro Martínez (24), og tok sin tredje strake ATP 250-tittel på kun tre uker.
23:33 VG
Ruud med sensasjonell bragd – tok sin tredje finaleseier på like mange uker
Casper Ruud sikret trippeltriumf i Kitzbühel. Ikke siden 2011 har noen tennisspillere i verden gjort det samme.
23:33 TV 2
Ruud med sensasjonell bragd: – Jeg skjelver
Det satt langt inne, men til slutt vant Casper Ruud sin tredje strake ATP-turnering etter strålende avslutning.
23:33 NRK
Ikke skjedd på 10 år
Casper Ruud fortsetter sin elleville sesong med nok en seier på ATP-touren.
23:33 Dagbladet
Tre på rad for Ruud etter sliteseier i finalen: – Det føles fantastisk
Casper Ruud vant sin tredje tittel på ATP-touren på like mange uker i en regntung finale i Østerrike. En slik trippel har ingen tennisstjerner klart på ti år.
22:59 ABC Nyheter
Ruuds finale stanset av uvær
Casper Ruud stormet mot sin tredje tittel på ATP-touren på like mange uker, men regnet stanset finalen i Kitzbühel. Arrangøren håper å få fullført lørdag kveld. Regnet har roet seg noe ned, og det kan dermed gå mot en skikkelig sen kamp for det norske...
21:29 NRK
Nyhetene: Illsint Djokovic tapte bronsefinalen
Det gikk hardt utover racketen til Novak Djokovic i bronsefinalen mot Pablo Carreño Busta.
lørdag 11:26 TV 2
Klar for tredje strake finale
Casper Ruud vant semfinalen mot franske Arthur Rinderknech, og er klar for finale i ATP-turneringen i Kitzbühel. Dette er hans tredje strake finale i ATP 250-turneringene. I første sett hadde han god kontroll og vant 6-3. Han vant andre sett etter tiebreak, der det endte 8-7. Kampen ble utsatt i...
fredag 19:53 NRK
Ruud klar for sin tredje strake ATP-finale – vant semifinalen i strake sett
Casper Ruud lot seg ikke stoppe av en lengre regnpause og slo Arthur Rinderknech i strake sett fredag. Dermed er han klar for sin tredje strake ATP-finale.
fredag 19:50 ABC Nyheter
Ruud med stålkontroll i semifinalen –sikret sin tredje strake finale
Casper Ruud hadde full kontroll i semifinalen i Kitzbühel, og er i rute mot nok en turneringsseier.
fredag 19:48 TV 2
Casper Ruud klar for finale – svarte på Kyrgios-spørsmål
(Ruud-Rinderknech 6–3, 7–6) Casper Ruud er klar for sin tredje strake grusfinale på ATP-touren.
fredag 19:47 VG
Pappa Ruud om skadeproblemene før semifinalen: – Sier han er klar for kamp
Kveldens ATP-semifinale mellom Casper Ruud (22) og franske Arthur Rinderknech (26) går som planlagt, selv om nordmannen slet med en skade i gårsdagens kvartfinale.
fredag 15:06 VG
Ødela gulldrømmen for Djokovic: – Unnskyld
(Novak Djokovic-Alexander Zverev 6–1, 3–6, 1–6) Verdensener Novak Djokovic (34) har vunnet alle tre Grand Slam-turneringene i år og var storfavoritt til å stikke av med gullmedaljen i OL-tennisen. Men så sa det stopp.
fredag 12:38 VG
OL-smell for Djokovic
Drømmen til tennisstjernen Novak Djokovic om en «Golden Slam» brast da han røk for Alexander Zverev i OL-semifinalen fredag. Kampen endte 1-6, 6-3, 6-1. En «Golden Slam» innebærer at spilleren vinner alle fire Grand Slam-turneringene samt OL-gull i løpet av ett...
fredag 12:03 NRK
Djokovic slått i OL-semifinalen
Novak Djokovic fikk en pangstart på fredagens semifinale, men er ute av turneringen etter en voldsom snuoperasjon fra tyske Alexander Zverev.
fredag 11:52 TV 2
Kyrgios slettet Twitter-melding rettet mot Ruud
Tennisstjernen Nick Kyrgios (26) er åpenbart ingen fan av Casper Ruuds favorittunderlag grus. Nå har nordmannen bedt om en avklaring.
torsdag 22:20 VG
Vant høydramatisk kvartfinale
Casper Ruud så ut til å få juling av svenske Mikal Ymer (rangert som 99 i verden), men hentet seg inn og vant 2-1 i kvartfinalen i ATP-turneringen i Kitzbühel. Dermed lever håpet om en hat trick for Ruud, som de siste ukene har vunnet i både Gstad og Båstad. Nordmannen...
torsdag 20:05 NRK
Ruud kriget seg videre – måtte ha legehjelp to ganger
Casper Ruud fikk trøbbel med høyrearmen under ATP-turneringen i Kitzbühel. Det var tydelig at nordmannen hadde vondt, men han klarte å dra seieren i land.
torsdag 20:03 TV 2
Skadeplaget Ruud «gruset» svensken i thrillerkamp
(Ruud – Ymer 3–6, 7–6, 6–1) Casper Ruud (22) var storfavoritt, men slet med både svenske Mikael Ymer (22) og en vond skulder i kvartfinalen av ATP-turneringen i Kitzbühel.
torsdag 20:03 VG
Frekt stikk til Aamodt Kilde: – Han er ikke like sterk som meg
(Ruud - Vilella Martínez 7-5, 5-7, 6-4) Casper Ruud slet seg til kvartfinale av ATP 250-turneringen i Kitzbühel. Deretter kom han med et frekt stikk til alpinkompisen Aleksander Aamodt Kilde (28).
onsdag 23:49 VG
Ruud reiste seg og sikret kvartfinalemøte med Ymer
Casper Ruud ble satt skikkelig på prøve av Mario Vilella i 2. runde i ATP-turneringen i Kitzbühel, men var best da det gjaldt igjen og vant 7-5, 5-7, 6-4.
onsdag 23:22 TV 2
Ruud sleit seg til siger
Casper Ruud måtte slite lenge mot Mario Vilella Mertinez i tennisturneringa i alpinbyen Kitzbühel onsdag, men vann til slutt 7-5, 5-7, 6-4 over spanjolen, som kom med i turneringa som lucky loser, og som er rangert som nummer 167 i verda. Dei to spelarane måtte vente i nesten to og ein halv time...
onsdag 23:17 NRK
Ruud endeleg i gang
Casper Ruud er endeleg i gang med 2.-rundekampen mot Mario Vilella. Kampen skulle starta klokka 18.30, men blei utsett i over to timar på grunn av regn. Det var ei stund usikkert om det bille bli spel i kveld.
onsdag 21:05 NRK
Regntrøbbel for Casper Ruud
Regnver har utsett Casper Ruuds første kamp i Kitzbühel. Kampen skulle starta klokka 18.30, men arrangørane opplyser at det no er tidlegast start klokka 20.30. Dersom det ikkje lukkast å kome i gang i kveld, blir kampen utsett til i morgon. Ruud skal møte spanjolen Mario Vilella. Han...
onsdag 19:54 NRK
Sjokkerte på direkten: Fikk sparken
Den greske journalisten Dimosthenis Karmiris har fått sparken etter at han kommenterte øynene til Sør-Koreas Jung Young-sik.
onsdag 17:13 Dagbladet
- Kanskje dør jeg
Tennisstjerna Daniil Medvedev vant onsdag mot italieneren Fabio Fognini i OL. Fokuset ble derimot rettet mot utsagnene til russerne i løpet av kampen.
onsdag 16:21 Dagbladet
Ruud-konkurrent hardt ut mot grus: – Skadelig for tennissporten
Den australske tennisprofilen Nick Kyrgios (26) slakter bruken av grus som underlag i tennis, og kaller det «skadelig for sporten».
onsdag 13:56 VG
Sportsnyhetene: Hetepåvirket Medvedev klaget til dommeren
Den russiske tennisstjernen Daniil Medvedev var sterkt påvirket av heten da han slet seg til kvartfinale i OL-turneringen i en maratonkamp mot Fabio Fognini.
onsdag 13:56 TV 2
Hetepåvirket Medvedev: – Tar du ansvaret om jeg dør?
Den russiske tennisstjernen Daniil Medvedev var sterkt påvirket av heten da han slet seg til kvartfinale i OL-turneringen i en maratonkamp mot Fabio Fognini.
onsdag 10:37 TV 2
Medvedev til dommeren: – Tar du ansvaret om jeg dør?
Den russiske tennisstjernen Daniil Medvedev var sterkt påvirket av heten da han slet seg til kvartfinale i OL-turneringen i en maratonkamp mot Fabio Fognini.
onsdag 10:27 ABC Nyheter
Overlevde kreften og kom seg til OL – tok tårevått farvel i Tokyo
TOKYO Da OL ble utsatt et helt år, bestemte Carla Suárez Navarro (32) seg for at hun skulle legge opp uten å delta i sitt fjerde OL. Så kom beskjeden fra legen.
tirsdag 18:48 VG
Angrer ikke OL-vraking: – Det har vært en suksess
Casper Ruuds plan om å takke nei til OL-deltakelse har så langt vært en suksess.
tirsdag 17:07 TV 2
Golfstjernen om OL-makkeren: – Jeg hatet ham
En frekk melding fikk Viktor Hovland til å bære nag til Kristian Krogh Johannessen.
tirsdag 08:12 TV 2
Sjokkexit for Osaka: – Vet ikke hvordan jeg skal håndtere presset
(Osaka – Vondrousova 1–6, 4–6) Japans superstjerne Naomi Osaka (23) har hatt en lengre pause fra tennisbanen på grunn av mentale problemer. I OL gjorde hun comeback, men i tredje runde røk 23-åringen på en kjempesmell.
tirsdag 07:39 VG
Nyhetene: Sjokktap for Naomi Osaka - ute av OL
Naomi Osaka (23) gikk tirsdag på et sjokktap og er med det ferdig i tennisturneringen OL. Hun tapte mot Marketa Vondrousova.
tirsdag 07:33 TV 2
Naomi Osaka ute av lekene
Naomi Osaka (23) gikk tirsdag på et sjokktap og er med det ferdig i OL.
tirsdag 06:57 TV 2
- Nærmer seg de store
Casper Ruud (22) er rangert som nummer 14 i verden på ATP-rankingen. Tennis-ekspert er klar i talen på hva som skal til for at nordmannen skal nå helt opp til de beste på rankingen.
mandag 09:26 Dagbladet
Sjokkerer på TV
Få med deg den forbløffende TV-dokumentaren om Naomi Osaka. Den gir noen nye og gode tanker rundt Tokyo-OLs største stjerne.
søndag 25. juli Dagbladet
Casper Ruud til topps i Gstaad – tok sin annen strake ATP-tittel
Casper Ruud fortsetter å storspille på ATP-touren i tennis. Søndag utklasset han den franske 20-åringen Hugo Gaston 6-3, 6-2 i finalen i sveitsiske Gstaad.
søndag 25. juli ABC Nyheter
Ruud med ny turneringsseier
Casper Ruud fortsetter å imponere. Søndag vant han finalen mot Hugo Caston i ATP-turneringen i sveitiske Gstaad. Dermed tok han sin andre turneringsseier på rad. Han gikk også til topps i Båstad-turneringen sist helg. Dette er Ruuds fjerde seniortittel på ATP-touren og den tredje...
søndag 25. juli NRK
Tok sin andre strake ATP-tittel
Casper Ruud slo Hugo Gaston i finalen i ATP 250-turneringen i Gstaad.
søndag 25. juli TV 2
Ruud vant sin andre tittel på rad: – Ytterst sjelden
(Casper Ruud-Hugo Gaston 6–3, 6–2) På grusen i de sveitsiske alper tok Casper Ruud (22) sin fjerde ATP-tittel i karrieren - og hans andre på to uker.
søndag 25. juli VG
Ruud før finalen: – Han kan få til mirakler med tennisballen
Casper Ruud (22) er storfavoritt, men tar ikke lett på oppgaven før søndagens finale mot franske Hugo Gaston (20).
søndag 25. juli VG
Dette skjedde i OL i natt
Olaf Tufte og hans lagkamerater skuffet, USA tok sitt første gull og 18-åring sjokkerte svømmeverdenen. Dette er noe av det som skjedde i OL natt til søndag.
søndag 25. juli TV 2
Verdenseneren utslått i første runde – Osaka imponerte
Verdensener og nybakt Wimbledon-mester Ashleigh Barty snublet allerede over første hinder i den olympiske tennisturneringen.
søndag 25. juli ABC Nyheter
– Fokuset var på å være syk. Nå er fokuset på å være toppidrettsutøver
Som liten var det viktig for Nora Korneliussen å utnytte de gode dagene mellom sykehusoppholdene. Nå er drømmen nådd - noe hun aldri trodde hun skulle klare.
søndag 25. juli TV 2
Murray dropper tittelforsvar i OL-tennis
Regjerende mester Andy Murray stiller ikke i OLs singleturnering i tennis. Den skadeplagede briten satser heller på double i lekene.
søndag 25. juli ABC Nyheter
Casper Ruud finaleklar i Gstaad
Casper Ruud spilte solid etter litt startvansker og gruset Vit Kopriva 6-3, 6-0 i semifinalen i ATP-turneringen i Gstaad. I finalen venter Hugo Gaston (20). Ruud sikter seg inn mot sin andre strake turneringsseier etter å ha gått til topps i Båstad-turneringen sist helg. Nordmannen er 3.-seedet i...
lørdag 24. juli NRK
Ruud finaleklar
Casper Ruud hadde få problemer med å slå Vit Kopriva. Nå venter nok en finale.
lørdag 24. juli TV 2
Finaleklar for andre uke på rad: - Kom hit for å vinne
(Vit Kopriva - Casper Ruud 3–6, 0–6) Etter et prikkfritt andre sett var det klart: Casper Ruud (22) går til ATP-finale for andre uke på rad.
lørdag 24. juli VG
Hend Zaza (12) OL-debuterte
Den 12 år gamle bordtennisspilleren Hend Zaza fra Syria er Tokyo-lekenes yngste deltager. Veien til OL har vært alt annet enn enkel.
lørdag 24. juli TV 2
Ruud angrer ikke på OL-valget etter storspill: – En riktig avgjørelse
Casper Ruud erkjenner at jakten på rankingpoeng og en mulig ATP-finale bidro til at han står over Tokyo-OL. Så langt har han truffet med valget.
lørdag 24. juli ABC Nyheter
OLs yngste (12) røk ut i første kamp: – Jeg lærer av dette
OLs yngste deltaker, den syriske 12-åringen Hend Zaza, røk ut i første runde av bordtennisturneringen i OL natt til lørdag.
lørdag 24. juli ABC Nyheter
Casper Ruud til semifinale
Casper Ruud slo tennisveteranen Benoît Paire 6-2, 5-7, 6-3 i fredagens kvartfinale i ATP-turneringen i Gstaad. Dermed er Ruud klar for semifinale mot den tsjekkiske kvalifiseringsspilleren Vit Kopriva. Nordmannen vant Båstad-turneringen i forrige uke – hans tredje ATP-tittel i karrieren – og...
fredag 23. juli NRK
Casper Ruud til semifinale i Sveits – jager sin andre strake ATP-tittel
Casper Ruud slo tennisveteranen Benoît Paire 6-2, 5-7, 6-3 i fredagens kvartfinale i ATP-turneringen i Gstaad.
fredag 23. juli TV 2
Ruud tok seg til semifinale – storfavoritt til å vinne Swiss Open
(Casper Ruud - Benoit Paire 6–2, 5–7, 6–3) Casper Ruud (22) dundrer videre i Swiss Open, og er nå den største favoritten til å vinne ATP-turneringen i Gstaad.
fredag 23. juli VG
Statistikk putter Ruud helt i verdenseliten – men én ting plager ham
Casper Ruud kan se tilbake på en eventyrlig grussesong som snart er over, men det er én episode som har brent seg fast.
torsdag 22. juli TV 2
Ruud videre til kvartfinalen
Casper Ruud fulgte opp forrige ukes ATP-triumf i Båstad med å slå østerrikeren Dennis Novak i en tøff duell i sveitsiske Gstaad. 2.-rundekampen mellom de to tennisspillerne var over på drøyt halvannen time og endte 6-4, 7-6 (7-5) i nordmannens favør. Seieren over...
torsdag 22. juli NRK
Ruud til kvartfinale i Sveits
Casper Ruud møtte tøff motstand i sin første kamp i Gstaad, men stakk til slutt av med seieren.
torsdag 22. juli TV 2
Ruud til kvartfinale: - Målet er å vinne «back-to-back»
(Casper Ruud - Dennis Novak 6–4, 7–6) Casper Ruud (22) virker å ha tatt med seg godfølelsen fra Båstad til Gstaad.
torsdag 22. juli VG
Dette er verdens eldste tennisspiller
97 år gamle Leonid er verdens eldste tennisspiller. Ukraineren har spilt tennis i en mannsalder, og har ingen planer om å gi seg.
torsdag 22. juli TV 2
Ruud om forholdet til Nadal: – Vi tar en golfrunde her og der
BÅSTAD Casper Ruud (22) har aldri lagt skjul på at tennislegenden Rafael Nadal (35) er hans største idol. Nå åpner han opp om både deres vennskap, intense treningsøkter og verdensstjernens væremåte.
onsdag 21. juli VG
Stjerna kaster klærne
Hun er en av verdens beste tennisspillere og skal kjempe for gull i OL på hjemmebane. Nå pryder Naomi Osaka (23) forsiden til magasinet Sports Illustrated Swimsuit som den første mørke atleten noensinne.
onsdag 21. juli Dagbladet
Ruud tilbake på bestenotering på rankingen med seieren i Båstad
Søndagens triumf i ATP 250-turneringen i Båstad, gjør at Casper Ruud tangerer sin høyeste plassering på ATP-rankingen med en 14.-plass.
mandag 19. juli ABC Nyheter
Tennishelten Norman til VG: Trist at han ikke er svensk
BÅSTAD Tidligere verdenstoer og Grand Slam-finalist, Magnus Norman, mener Casper Ruud har det som skal til for å nå tennissportens største scene. Og skulle aller helst sett at han ikke var norsk.
mandag 19. juli VG
Overlegen i Båstad
Ruud slo Coria i strake sett i svenske Båstad.
søndag 18. juli Dagbladet
Ruud overlegen i Båstad – tok karrierens tredje ATP-tittel
Casper Ruud glitret i ATP 250-finalen i svenske Båstad. Han sikret sin tredje store tennistittel ved å slå argentinske Federico Coria i strake sett.
søndag 18. juli ABC Nyheter
Ruud vant finalen i Nordea Open
Nordmannen briljerte på grusen i Båstad, og dro i land sin tredje ATP 250-seier.
søndag 18. juli TV 2
Casper Ruud vant Swedish Open etter maktdemonstrasjon
BÅSTAD (Ruud-Coria 6–3, 6–3) Med «hjemmepublikummet» i ryggen ble Casper Ruud tidenes første nordmann til å vinne tradisjonsrike Swedish Open.
søndag 18. juli VG
Ruud vil ha «revansj» i finalen: – En ekstra spesiell kamp
BÅSTAD På «hjemmebane» håper Casper Ruud å revansjere to tap mot Federico Coria – og sikre karrierens tredje ATP-tittel.
søndag 18. juli VG
Ruud lekte seg til finale i svensk ATP-turnering
Casper Ruud hadde et solid tak på Roberto Carballés i lørdagens semifinale i ATP 250-turneringen i svenske Båstad. Tennisstjernen vant med settsifrene 6-1, 6-4.
lørdag 17. juli ABC Nyheter
Ruud klar for finale i Nordea Open
Casper Ruud må nå gjøre seg klar for finalespill søndag, etter at han slo Robert Carballés Baena i dagens semifinale.
lørdag 17. juli TV 2
Casper Ruud tok seg videre til finale: – Det betyr mye for meg
BÅSTAD (Ruud-Carballés Baena 6–1, 6–4) Casper Ruud tok umiddelbar kontroll på kampen og hadde full kontroll mot Roberto Carballés Baena (28) i semifinalen av Swedish Open.
lørdag 17. juli VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL