Syria
Ny rapport om radikalisering: Går etter sårbare gutter. Jentene finner andre veier inn til terrorgrupper.
Færre jenter enn gutter blir med i terrorgrupper, men ny rapport viser at jentene som blir med, er mer aktive i egen radikaliseringsprosess.
19:21 $ Aftenposten
Sivile evakueres fra siste IS-område
Både kvinner, barn og noen menn ble fredag evakuert fra IS' siste lille område øst i Syria i en kolonne med et 20-talls lastebiler.
13:57 $ Aftenposten
Færre innvandrer til Norge
Rundt 52.000 innvandrere kom til Norge i 2018. Det er det laveste nivået siden 2006, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).
fredag 09:46 ABC Nyheter
Knyttes til Paris-angrepet i 2015 – hevdes drept i siste IS-landsby
BEIRUT Den franske jihadisten Fabien Clain, som knyttes til angrepene som drepte 130 i Paris i 2015, skal ifølge flere medier være drept i et bombeangrep i det aller siste IS-området. SDF sier til VG at de nå undersøker opplysningene.
fredag 09:30 VG
200 soldater blir igjen i Syria
FREDSBEVARENDE STYRKE: USA etterlater seg en “fredsbevarende styrke” på 200 soldater i Syria. De øvrige 1800 soldatene blir trukket ut av landet. Den amerikanske hærgeneralen Joseph Votel, sjef for den amerikanske Central Command, besøkte en amerikansk flybase på ukjent...
fredag 03:00 Aldri mer
Norsk IS-terrorist vil dø for sekten i Syria
Norsk-svenske Michael Skråmo skal være villig til å dø i sluttkampene for IS-staten.
torsdag 19:04 ABC Nyheter
Over 2.500 barn lever i flyktningleirer i Syria
Over 2.500 barn, som har foreldre med tilknytning til IS, lever i flyktningleirer nordøst i Syria. Det internasjonale samfunnet må handle, mener Redd Barna.
torsdag 11:21 ABC Nyheter
Uavklart trussel fra fremmedkrigere
USIKKER PÅ TRUSSEL: PST er usikker på hvilken trussel norske fremmedkrigere kan utgjøre for det norske samfunnet etter at de har sonet sine fengselsstraffer. Her PST-sjef Benedicte Bjørnland (t.h.) og justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) i forbindelse med at PST la fram sin åpne...
torsdag 02:00 Aldri mer
VERDEN

De siste sivile ut av IS-kalifatet i Syria
Mange kjøretøyer med flere hundre sivile forlot onsdag det siste IS-kontrollerte området i Syria. Men ifølge de USA-støttede SDF-styrkene er det fortsatt sivile og IS-krigere igjen der.
onsdag 22:49 NRK
Begraves torsdag: Oppretter minnefond etter drepte Said
Den knapt 29 år gamle Said Bassam Chataya skal begraves etter muslimsk skikk torsdag på Loddefjord gravplass i Bergen.
onsdag 20:06 VG
Lavrov advarer mot å påtvinge Midtøsten andre verdier
Forsøk på å endre Midtøsten og Nord-Afrika har ført til kollaps og økt internasjonal terror, mener Russlands utenriksminister Sergej Lavrov.
onsdag 18:32 ABC Nyheter
IS-krigere får overgi seg
De skulle dø i sitt selverklærte kalifat. Nå forhandles det om en overgivelse for de siste IS-krigerne.
onsdag 16:31 VG
Syriske etterretningsfolk anmeldt i Sverige
En gruppe syrere i Sverige har anmeldt 25 høytstående tjenestemenn i syrisk etterretning, som anklages for krigsforbrytelser og mishandling av fanger.
onsdag 15:55 ABC Nyheter
Sivile kjørt ut av IS' siste skanse i Syria
Kjøretøyer med kvinner, barn og menn har forlatt det siste IS-kontrollerte området øst i Syria.
onsdag 15:47 $ Aftenposten
Sivile kjørt ut av IS' siste skanse i Syria
Kjøretøyer med kvinner, barn og menn har forlatt det siste IS-kontrollerte området øst i Syria.
onsdag 12:43 ABC Nyheter
Britisk IS-jente fratatt statsborgerskapet
Britiske myndigheter har fratatt den britiske skolejenta Shamima Begum, som dro til Syria som 15-åring, statsborgerskapet, ifølge ITV.
tirsdag 21:54 VG
Britisk IS-jente blir fratatt statsborgerskapet
Britiske myndigheter har fratatt den britiske skolejenta Shamima Begum, som dro til Syria som 15-åring, statsborgerskapet, ifølge ITV.
tirsdag 21:11 $ Aftenposten
– Kolonne står klar til å hente ut sivile fra IS-område i Syria
En lastebil-kolonne står klar i utkanten av den siste IS-kontrollerte enklaven øst i Syria for å hente ut sivile og opprørere som har overgitt seg, ifølge SOHR.
tirsdag 17:42 ABC Nyheter
– Kolonne står klar til å hente ut sivile fra IS-område i Syria
En lastebil-kolonne står klar i utkanten av den siste IS-kontrollerte enklaven øst i Syria for å hente ut sivile og opprørere som har overgitt seg, ifølge SOHR.
tirsdag 17:29 $ Aftenposten
EU om Trumps IS-krav: Lettere sagt enn gjort
EU har ikke et samlet svar på USAs president Donald Trumps krav om at Europa skal hente hjem 800 IS-krigere som er fanget i Syria.
mandag 18:42 ABC Nyheter
SOHR: 13 personer drept i bombeangrep i Syria
13 personer er drept under to bombeangrep i byen Idlib nordvest i Syria, ifølge eksilgruppa SOHR.
mandag 15:39 ABC Nyheter
Shamima (19) ble IS-brud i Syria som 15-åring. Nå vil hun hjem igjen: – Mange burde ha sympati for meg
I 2015 dro britiske Shamima Begum til Syria for å verve seg til IS. Nå bønnfaller hun Storbritannia om å ta henne tilbake.
mandag 10:41 TV 2
Fem dype kløfter som skiller USA og Europa
MÜNCHEN De krangler om penger i NATO, er uenige om Iran, og USA truer med utfrysing om europeiske land velger Huawei. Og nå går Donald Trump på Twitter og truer med å sette IS-krigere fri. Det er nok av konflikter mellom Europa og USA.
mandag 03:53 VG
Assad advarer kurderne mot å stole på amerikansk beskyttelse
Syriske kurdere kan ikke satse på at USA vil gi dem beskyttelse mot en offensiv fra Tyrkia, sa president Bashar al-Assad i en tale søndag.
søndag 18:10 ABC Nyheter
Den siste desperate IS-kampen: – Kvinner og barn er levende skjold
Ingen sivile skal ha kommet ut av det omringede IS-området i Syria de siste to dagene. Styrkene som angriper IS mener hundrevis av kvinner og barn blir holdt som levende skjold.
søndag 17:11 NRK
Norsk diplomat midt i Syria-krisen: Enorme utfordringer
MÜNCHEN Den norske diplomaten Geir O. Pedersen er FNs nye spesialutsending til Syria. Oppdraget er å skape fred i landet. Han har fått en av verdens vanskeligste roller.
søndag 13:13 VG
Trump ber Europa hente hjem 800 IS-krigere
USAs president Donald Trump ber europeiske allierte ta tilbake IS-krigere som er fanget i Syria og stille dem for retten.
søndag 05:48 NRK
Trump ber Europa hente hjem 800 IS-krigere
USAs president Donald Trump ber europeiske allierte ta tilbake 800 IS-krigere som er fanget i Syria og stille dem for retten.
søndag 05:35 VG
Erna Solberg: IS-krigere kan vende hjem, men de vil bli straffeforfulgt
Statsminister Erna Solberg sier at norske IS-krigere og deres barn kan få komme tilbake til Norge, men hun sier at de vil bli straffeforfulgt.
lørdag 16. februar $ Aftenposten
Solberg: IS-krigere kan vende hjem, men blir straffeforfulgt
Statsminister Erna Solberg sier at norske IS-krigere og deres barn kan få komme tilbake til Norge, men sier de vil bli straffeforfulgt.
lørdag 16. februar $ Bergens Tidende
IS presset tilbake til siste skanse i Syria
Ekstremistgruppa IS er nå presset tilbake til et område på mindre enn en kvadratkilometer øst i Syria, opplyser den amerikanskstøttede SDF-styrken.
lørdag 16. februar $ Bergens Tidende
Solberg: Kan ikke nekte norske IS-krigere å komme hjem
MÜNCHEN Statsminister Erna Solberg sier at regjeringen ikke vil motsette seg at norske IS-krigere og deres barn kan få komme til Norge. Det skal dreie seg om et 30-talls norske borgere som trolig har overlevd krigen, og omlag like mange barn.
lørdag 16. februar VG
Pappa sto ved vinduet. Bombene falt. Ansiktet hans åpnet seg fra haka til panna. | Birgitte Lange - Generalsekretær i Redd Barna
Mens Erna Solberg møter verdens ledere på sikkerhetskonferansen i München denne helgen, blir barn over hele verden utsatt for de verst tenkelige forbrytelser i krig. Ha dem i tankene.
lørdag 16. februar NRK
ASIA

De siste IS-krigerne skal ha gitt seg
Observatørgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) sier USA-støttede syriske opprørere har tatt kontroll over IS' siste enklave øst i Syria.
lørdag 16. februar $ Aftenposten
Siste IS-bastion har falt
IS har nå mistet den siste lille enklaven de kontrollerte i Syria. Området var under en kvadratkilometer stort og det var bar enoen hundre krigere der.
lørdag 16. februar NRK
Kontroll over siste IS-enklave
Observatørgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) sier USA-støttede syriske opprørere har tatt kontroll over IS' siste enklave øst i Syria.
lørdag 16. februar TV 2
Russisk propaganda knekket nesten den syriske Emmy-vinneren – nå kommer han med enda en kontroversiell film
ISTANBUL : Han ble nominert til Oscar og vant en Emmy. Men en russisk svertekampanje fikk selv filmskaperen til å tvile på om han hadde valgt riktig tema.
torsdag 14. februar $ Aftenposten
Ønsker stans av bistand til krigen i Jemen
VIL STANSE HJELP TIL SAUDI: Representantenes hus i den amerikanske konkressen ønsker å stanse amerikansk militær bistand til Saudi Arabias krigføring i Jemen, som har gjennomført omfattende bombing av den jemenittiske houthi-militsen i landet. Krigen i Jemen har ført til en...
torsdag 14. februar Aldri mer
IS blør sine siste dråper i Syria
SYRIA: I en ganske ukjent landsby helt øst i Syria kjemper 600 mann til siste ende for det lille som gjenstår av Den islamske staten. De vet at de taper, men fortsetter å kjempe for sin drøm.
onsdag 13. februar $ Stavanger Aftenblad
Syria: Barn og koner til IS-krigere flykter fra kamper | Eirik Veum - NRK i Syria
QAMISHLI, SYRIA/OSLO : Harde kamper pågår om de siste IS-kontrollerte områdene øst i Syria. Koner og utsultede barn av IS-krigere flykter fra kampene, og sivilbefolkningen forteller at de er lettet over at IS er borte fra store deler av landet.
onsdag 13. februar NRK
Tidligere medlemmer av Syrias hemmelige politi pågrepet i Tyskland
Tysk politi har pågrepet to menn som mistenkes for å være tidligere medlemmer av Syrias hemmelige politi og medskyldige i forbrytelser mot menneskeheten.
onsdag 13. februar ABC Nyheter
Naivt av Trump å tro at IS er beseiret
LEDER: Den Islamske Stats (IS) kalifat er i ferd med å bli utradert i Syria, men når Donald Trump tror at det betyr slutten på terrorgruppen er det han som er den største trusselen.
tirsdag 12. februar $ Stavanger Aftenblad
Venstre og KrF vil åpne døra for flere flyktninger
Line Cecilie Christiansen (V) og Inge Takle Mæstad (KrF) mener det på langt nær er nok at Stavanger kommune tar imot 120 flyktninger i år.
mandag 11. februar $ Stavanger Aftenblad
Nedtrapping i Afghanistan foreløpig på vent
INGEN BESLUTNING: USAs fungerende forsvarsminister Pat Shanahan (t.v.) slår fast at det ikke er tatt noen beslutning om å starte tilbaketrekking fra Afghanistan. Shanahan ankom mandag Kabul, der han ble møtt av USAs og NATOs øverstkommanderende, general Scott Miller (t.h.). Foto: ROBERT...
mandag 11. februar Aldri mer
Klimaendring største sikkerhetstrussel
STØRSTE FRYKT: Klimaendringer er sikkerhetstrusselen som bekymrer folk mest, ifølge Pew Research Center. Her smeltende is fra isbreer som kalver ut i Kongsfjorden ved Ny-Ålesund på Svalbard. Foto: ARE FØLL/NTB SCANPIX Klimaendringer topper listen over de største...
mandag 11. februar Aldri mer
Sufian ble hjernevasket til å slåss for IS. Nå bruker han deres egne knep mot dem.
SINJAR/ISTANBUL : Kidnappede barn ble forvandlet til villige selvmordssoldater. Slik var den Den islamske statens hjernevask, forteller Sufian (18).
mandag 11. februar $ Aftenposten
Harde kamper om IS' siste bastion i Syria
USA-støttede opprørere kjemper nå for å innta den siste rest av islamistgruppen IS' såkalte kalifat det østlige Syria, der det meldes om harde kamper.
søndag 10. februar $ Aftenposten
Harde kamper for å renske ut IS fra deres siste bastion i Syria
Fire kvadratkilometer og 600 opprørere: Det er det som skal være igjen av islamistgruppen IS' såkalte kalifat det østlige Syria.
søndag 10. februar VG
Harde kamper om IS' siste bastion i Syria
USA-støttede opprørere kjemper nå for å innta den siste rest av islamistgruppa IS' såkalte kalifat det østlige Syria, der det meldes om harde kamper.
søndag 10. februar ABC Nyheter
Det siste slaget mot IS skal være i gang
USA-støttede syriske opprørere sier de er i gang med en endelig offensiv for å frigjøre den siste IS-kontrollerte lommen med land øst i Syria.
lørdag 9. februar NRK
Det siste slaget mot IS skal være i gang
USA-støttede syriske opprørere sier de er i gang med en endelig offensiv for å frigjøre den siste IS-kontrollerte lommen med land øst i Syria.
lørdag 9. februar $ Stavanger Aftenblad
Syriske kurdere: Det siste slaget mot IS er i gang
USA-støttede syriske opprørere sier de er i gang med en endelig offensiv for å frigjøre den siste IS-kontrollerte lommen med land øst i Syria.
lørdag 9. februar ABC Nyheter
Skandinavias ukjente jihad-historie
Jihadismen i Skandinavia er eldre enn tidligere antatt. Det kan bety at den også vil bli seiglivet.
fredag 8. februar VG
En nedstigning til torturens egen verden
I en simulert fengsels-celle, i en kjeller i Oslo, sitter tre menn fra Syria. Det er en sterk politisk dokumentar.
fredag 8. februar Ny Tid
WSJ: USA planlegger å forlate Syria i april
USA planlegger å trekke tilbake styrkene i Syria i løpet av april, skriver Wall Street Journal. En plan om å beskytte de kurdiske styrkene er ikke på plass.
fredag 8. februar $ Aftenposten
Mohammad Ali og Sedigheh skal skapa eit nytt møtepunkt på Osterøy
No vert det fleire språkkaféer på Osterøy. For første gong står dei framandspråklege elevane sjølv for arrangementet.
torsdag 7. februar $ Bygdanytt
Norge vil ikke hente hjem fremmedkrigere
IKKE ENIGE: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) var ikke enig med sin amerikanske kollega da hun onsdag møtte USAs utenriksminister Mike Pompeo (t.h.) i Washington D.C. Norge vil ikke etterkomme anmodningen om å hente hjem norske fremmedkrigere som fortsatt er i live og befinner seg i Syria...
torsdag 7. februar Aldri mer
Pentagon advarer mot å tro at IS er nedkjempet
Donald Trump hevder at IS er nedkjempet og har varslet amerikansk tilbaketrekning fra Syria, men Pentagon frykter at islamistgruppa kan gjenoppstå.
onsdag 6. februar $ Aftenposten
VERDEN

Pentagon advarer mot å tro at IS er nedkjempet
Donald Trump hevder at IS er nedkjempet og har varslet amerikansk tilbaketrekning fra Syria, men Pentagon frykter at islamistgruppa kan gjenoppstå.
onsdag 6. februar ABC Nyheter
Tror britisk IS-gissel fortsatt er i live
Den 45 år gamle britiske journalisten John Cantlie ble kidnappet av IS i 2012. Nå sier Storbritannias sikkerhetsminister at Cantlie fortsatt er i live.
tirsdag 5. februar ABC Nyheter
Pentagon: IS kan gjøre comeback i Syria på et halvt år
Ekstremistgruppa IS kan være tilbake i Syria på mellom seks og tolv måneder hvis USA trekker seg ut, heter det i rapport utarbeidet av Pentagon.
mandag 4. februar ABC Nyheter
Frykter fiendtlige oppkjøp fra Russland
ADVARER MOT OPPKJØP: Politiets sikkerhetstjeneste (PST) advarer mot at fremmede stater kan kjøpe selskaper og infrastruktur i Norge for å kartlegge norsk forsvarsevne og beredskap samt for å få tilgang til hemmeligheter. Det fremgår av den nye trusselvurderingen for 2019, som...
mandag 4. februar Aldri mer
Trump holder fast på å trekke amerikanske soldater ut av Afghanistan og Syria
President Donald Trump fastholder at amerikanske styrker skal trekkes ut av Syria og Afghanistan. Men han vil fortsatt ha soldater i Irak «på grunn av Iran».
søndag 3. februar VG
Norske bistandspenger stjålet i Syria
Tre hjelpeorganisasjoner har det siste året måttet betale tilbake nesten 1 million kroner til UD etter å ha blitt utsatt for utro tjenere i Syria.
søndag 3. februar $ Aftenposten
Ble frastjålet bistandspenger i Syria
Midler som Norge har bevilget til hjelpearbeid i det krigsherjede Syria, har flere ganger forsvunnet etter tyveri og underslag.
søndag 3. februar VG
11 omkom i Aleppo
Minst elleve mennesker, deriblant fire barn, mistet livet da en utbombet boligblokk raste sammen i Aleppo i Syria. En seksåring ble reddet ut i live.
lørdag 2. februar TV 2
De kurdiske kvinnene fikk nok av mennenes overgrep. Bli med inn i kvinnelandsbyen.
JINWAR : I Jinwar er det kvinnene som styrer. Problemene de har med mennene, er det likevel ikke så lett å legge bak seg.
fredag 1. februar $ Aftenposten
Flyktningleiren som ble en by
Den jordanske flyktningleiren Zaatari huser 87 000 syrere. Ingen av dem vil hjem. Syria mangler selv den mest elementære infrastruktur, og de fleste syrere er livredde for hevnaksjoner.
fredag 1. februar Ny Tid
Syrisk ekko ved De Gule Vestes fremkomst
Folkelig opstand er i sin kerne den samme, det være sig i Syrien eller Frankrig, skriver en gruppe revolutionære eksilsyrere.
fredag 1. februar Ny Tid
Flyktningleiren som ble en by
Den jordanske flyktningleiren Zaatari huser 87 000 syrere. Ingen av dem vil hjem. Syria mangler selv den mest elementære infrastruktur, og de fleste syrere er livredde for hevnaksjoner.
fredag 1. februar Ny Tid
En nedstigning til torturens egen verden
I en simulert fengsels-celle, i en kjeller i Oslo, sitter tre menn fra Syria. Det er en sterk politisk dokumentar.
fredag 1. februar Ny Tid
Senatet motstiller seg Trumps Syria-retrett
Et forslag om å motsette seg president Trumps planlagte tilbaketrekking fra Syria har kommet seg gjennom en første votering i Senatet.
fredag 1. februar $ Aftenposten
Krever fem års fengsel for fembarnsmor
STØTTET IS: Den somaliske fembarnsmoren er tiltalt og risikerer inntil fem års fengsel for å ha støttet og jobbet for terrororganisasjonen Islamsk Stat (IS). Den 31-årige kvinnen kom til Norge som asylsøker i 2013. Her en IS-parade i Raqqa i Syria etter at IS erklærte...
torsdag 31. januar Aldri mer
Den syriske byen har skiftet regime tre ganger siden 2011. Nå kan det bli et fjerde maktskifte.
MANBIJ : Siden den arabiske våren har de levd med syriske opprørere, IS og kurdisk styre. Nå kan en underjordisk overraskelse hindre tyrkisk overtagelse.
onsdag 30. januar $ Aftenposten
Tiltalt for deltakelse i to terrororganisasjoner
TILTALT: Den 30 år gamle mannen er tiltalt for deltakelse i to terrorlistede organisasjoner og risikerer inntil 16 års fengsel. Tirsdag må han møte i Oslo tingrett (bildet). Foto: TROND REIDAR TEIGEN/NTB SCANPIX En 30-årig mann fra Kina som kom til Norge på familiegjenforening,...
tirsdag 29. januar Aldri mer
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL