Spania
Brannvesenet bekymret: – Kan skje i Oslo
Brannen som drepte 13 mennesker på nattklubb i Murcia, får Oslo brann- og redningsetat til å grøsse. - En alvorlig påminnelse, sier etaten.
tirsdag 14:38 TV 2
Spania etterforsker nattklubb-brann som uaktsomt drap
Det var natt til søndag at minst 13 personer døde i brannen i den spanske byen Murcia. Nattklubben ble beordret stengt i fjor, men det ble den ikke. Det er den dødeligste nattklubbrannen i Spania på tre tiår.
tirsdag 12:40 NRK
Oktoberrekord på 38 grader i spansk hetebølge
Høsten lar vente på seg i mange områder i Spania. Oktober har hittil vært rekordvarm med temperaturer opptil 38 grader. Hetebølgen er ventet å vare over en uke, ifølge det spanske meteorologiske instituttet AEMET. Fire av ti av deres målestasjoner har registrert...
tirsdag 01:09 NRK
Brann på nattklubb i Spania: Skulle vore stengt
Den spanske nattklubben som brann ned i den spanske byen Murcia, blei beordra stengt i 2022. Det melder AFP. Minst 13 menneske omkom då ein brann starta i første etasje i nattklubben.
mandag 12:59 NRK
Dødstala etter nattklubbrann stig
Minst 13 menneske er omkomne etter ein brann i ein nattklubb i den spanske byen Murcia, melder naudetatane. Blant dei omkomne skal det vere personar frå fleire land. Årsaka til brannen er ikkje fastslått enno, men han starta ifølge Reuters i første etasje i nattklubben.
søndag 15:08 NRK
Minst 13 døde i nattklubbrann i Spania
Spanske myndigheter sier at dødstallet kan stige.
søndag 14:42 NRK
Minst 13 døde etter nattklubb-brann
Minst 13 skal være døde etter en brann i tre nattklubber i Murcia i Spania søndag morgen. Myndighetene utelukker ikke flere dødsfall.
søndag 14:18 Dagbladet
Spania: Se video av flammehavet
Ni personer er bekreftet omkommet etter en brann på en nattklubb i Murcia.
søndag 14:08 TV 2
VERDEN

Se video av flammehavet
Ni personer er bekreftet omkommet etter en brann på en nattklubb i Murcia.
søndag 13:56 TV 2
Minst 11 døde i nattklubb-brann i Spania
Minst 11 personer har omkommet i en nattklubb i byen Murcia, sørøst i Spania. Det opplyser nødetatene i regionen til nyhetsbyrået AFP. Etatene ble varslet om brannen i nattklubben Teatre klokken 6 søndag morgen. Nødetatene advarer om at dødstallene trolig vil stige....
søndag 10:59 NRK
Spania får dyrevernslov – men den gjelder ikke tyrefekting
Spania har innført sin første dyrevernslov, men til dyrevernsaktivisters frustrasjon er ikke landets beryktede tyrefekting på lista. Fra og med fredag får ikke spanjoler lenger lov til å la hundene sine ligge i bånd utenfor dagligvarebutikker, og sterilisering av innekatter blir...
fredag 17:41 NRK
Konservative Feijóo gir opp i Spania
Spanias konservative opposisjonsleder Alberto Núñez Feijóo gir opp å danne regjering. Dermed er veien åpen for at statsminister Pedro Sánchez kan prøve seg. – Jeg regner med at det ikke går, som forutsett. Dere kan kalle det et nederlag hvis dere vil, sa...
fredag 14:28 NRK
Opposisjonsleder erkjenner nederlag
Spanias konservative opposisjonsleder Alberto Nunez Feijoo sier at han vil tape en avstemming i parlamentet om statsministerstolen. Det betyr at den sittende statsministeren Peddro Sanchez kan få en ny periode. Det skriver Reuters. – I dag vil jeg ikke kunne gi dere en regjering, men jeg har gitt dere...
fredag 12:44 NRK
Over to uker siden Anne Mathea (21) ble funnet død i Spania: En rekke spørsmål står ubesvart
Drøyt to uker etter at 21-åringen fra Ringebu ble funnet død på den spanske solkysten, er det uklart hvordan hun døde og havnet på gaten der hun ble funnet.
torsdag 28. september VG
Tenåring angrep lærere og elever med kniv i Spania
Angrepet skjedde i Jerez, sør i landet. Det melder Reuters. Hvor mange som er rammet er ikke klart.
torsdag 28. september NRK
Bydel i frykt: Har montert kamera på husveggen
De siste dagene har uvedkommende tatt seg inn i minst tre boliger på Ime. Huseiere er blitt frastjålet store verdier og småbarnsfamilier frykter flere innbrudd om nettene.
onsdag 27. september Lindesnes
Spanske myndigheter tiltaler popsangeren Shakira for skattesvindel
Den colombianske popdronningen Shakira er anklaget for skatteunndragelser på 6,8 millioner euro, melder spansk påtalemyndighet.
tirsdag 26. september ABC Nyheter
Kunstig intelligens brukt til å generere falske nakenbilder av mindreårige jenter i Spania
Nakenbilder, generert av kunstig intelligens (KI), av jenter helt ned i 11-årsalderen har blitt spredd og delt på WhatsApp og Telegram.
mandag 25. september NRK
Mann drept av okse under festival i Spania
En mann har dødd av skadene han fikk etter å ha blitt spiddet av en okse under en festival øst i Spania. Hendelsen skjedde under en okseløp-festivalen i byen Pobla de Farnals i Valencia-regionen lørdag. – Han ble fraktet til sykehus, men døde senere av skadene, opplyser...
søndag 24. september NRK
KI-sjokk: Nakenbilder av lokale barn
Politiet har startet etterforskning etter at falske nakenbilder av mer enn 20 unge jenter i spanske Almendralejo er spredt på sosiale medier.
søndag 24. september Dagbladet
Gran Canaria – et eldorado for fjellvandrere
– Sjekk den hylla! Jeg tør aldri i verden å gå over der! Den norske turgåeren uten alt for mye erfaring, stirrer nokså tvilende bortover fjellmassivet ovenfor Pueblo Mogan på Gran Canaria.
lørdag 23. september ABC Nyheter
Tror på snarlig oppklaring av hva som skjedde med Anne Mathea Morken
Norske Anne Mathe Morken (21) ble funnet død i Spania forrige uke, nå tror politiet at det kan komme en oppklaring snart.
fredag 22. september NRK
Omfattende arrestasjoner av gjengmedlemmer i Spania
Spansk politi har i samarbeid med Interpol slått til mot et stort antall kriminelle nettverk og arrestert 197 personer, melder politiorganisasjonen. Etterforskningen er delfinansiert av EU og er rettet mot nettverk som driver med narkotikahandel, hvitvasking av penger, bedrageri, korrupsjon og andre lovbrudd....
fredag 22. september NRK
Holdt ett minutts stillhet for Anne Mathea: – Flere er sterkt berørt
Ringebu-Fåvang fotballklubb hedret avdøde Anne Mathea Morken som forrige uke ble funnet død i Spania.
torsdag 21. september VG
– Det er forferdelig
CALAHONDA/TORREMOLINOS Sjømannskirken er i full beredskap etter at 21 år gamle Anne Mathea Morken ble funnet død i Spania.
torsdag 21. september VG
Spanias fotballforbund fortsetter oppvasken – sparket generalsekretæren
I nok en erklæring lover fotballforbundet i Spania å gjøre grep for å dempe konfliktnivået. Det koster generalsekretæren jobben.
onsdag 20. september VG
Svært erfaren industrimann tar over som styreleder i Celsa Group i Spania
De nye eierne i det private spanske stålkonsernet Celsa Group har funnet en styreleder. De har pekt ut den erfarne industrimannen Rafael Villaseca (72) til ny styreleder. Dette melder Reuters. Dette er en erfaren industrimann som tidligere har vært administrerende direktør i selskapet Gas Natural...
onsdag 20. september $ Rana Blad
Studenter i Malaga sjokkerte over dødsfallet: – Det kommer veldig nært på
Anne Mathea Morken (21) fra Ringebu ble funnet død i Malaga. Flere er sjokkerte over dødsfallet og hjemkommunen åpner ungdomssenteret.
tirsdag 19. september NRK
Lokalmiljøet i sorg: – Ufattelig trist
Det var 21 år gamle Anne Mathea Morken fra Ringebu som ble funnet død i Malaga i forrige uke. Kommunedirektør Håvard Gangsås i Ringebu forteller om et preget lokalsamfunn.
tirsdag 19. september TV 2
– Her ble Anne Mathea Morken funnet
Anne Mathea Morken ble funnet livløs i et boligområde i Torremolinos utenfor Malaga torsdag i forrige uke.
tirsdag 19. september TV 2
Anne Mathea (21) ble funnet død i Malaga
­
tirsdag 19. september NRK
Norsk kvinne funnet død i Spania - dette vet vi om saken
Det var en 21 år gammel norsk kvinne som ble funnet død i Malaga i forrige uke. Identifiseringen ble gjort ved bruk av fingeravtrykk spansk politi har fått fra norske myndigheter. Kvinnen hadde bodd i Spania i litt over et år.
tirsdag 19. september TV 2
Spansk politi bekrefter til VG: Norsk kvinne funnet død i Spania
Spansk politi har nå fått bekreftet identiteten til kvinnen som ble funnet død i Torremolinos torsdag i forrige uke.
tirsdag 19. september VG
EUROPA

Spansk politi: – Vi har ikke lagt vekk noen teorier om dødsårsak
I dagevis har politiet jobbet med å bekrefte den døde kvinnens identitet ved hjelp av fingeravtrykk. Nå bekrefter politiet at den 21 år gamle kvinnen er norsk.
tirsdag 19. september NRK
Se Lamine (16) herje med motspillerne
Barcelonas supertalent Lamine Yamal debuterte for a-landslaget til Spania i begynnelsen av måneden. Allerede i første kamp viste han seg frem.
tirsdag 19. september TV 2
Raser etter grep: – Skammelig
Den spanske regjeringen vurderer å straffe spillerne på kvinnelandslaget om de ikke møter opp. Det får svensk fotballjournalist til å steile.
tirsdag 19. september TV 2
Død kvinne funnet på gata i Spania – trolig norsk
Kripos i Norge bekrefter til NRK at en person som natt til torsdag ble funnet død i en spansk by, trolig er en norsk kvinne i 20-årene.
mandag 18. september NRK
Kong Felipe avlyser møte med fotballandslaget
Det spanske kongeparet tar likevel ikke i mot det spanske landslaget i fotball, melder spanske Cadena Ser. Kong Felipe og dronning Letizia skulle ta i mot de ferske verdensmestrene 19. september, men nå er møtet fjernet fra kalenderen til kongeparet. Senest fredag uttalte 39 av spillerne på...
søndag 17. september NRK
Det norske paret visste ikke hvor de ville bo. De endte opp som olivenbønder i Spania.
De kjøpte enveisbillett til Spania og fant seg en fjellbygd en times kjøring nord for Malaga. Akkurat langt nok vekk fra turistmaskinene langs kysten.
søndag 17. september Fædrelandsvennen
Nordmann i åtti-årene siktet for partnerdrap i Spania
Fredag morgen ble en nordmann i åtti-årene pågrepet og siktet for drap i Spania. Sivilgarden i Spania sier til TV 2 at det trolig dreier seg om et partnerdrap.
lørdag 16. september TV 2
Spanias verdensmestere boikotter landslaget
39 spillere er med på oppropet. Men to av spillerne trakk seg i siste liten.
fredag 15. september TV 2
Nekter å spille
Nesten hele den spanske troppen som vant VM-gull forrige måned, fortsetter protesten mot sitt eget fotballforbund.
fredag 15. september Dagbladet
Norsk mann i 80-åra drapssiktet
Mannen er pågrepet og siktet for drap etter at en britisk kvinne i 70-åra ble funnet død, bekrefter spansk politi.
fredag 15. september Dagbladet
Medier: Nordmann pågrepet for drap i Spania
En norsk mann i 80-årene er pågrepet for å ha drept sin britiske kone i 70-årene i Spania, skriver spanske medier.
fredag 15. september VG
24.000 år gamle hulemalerier funnet i Spania
En gruppe arkeologer har funnet over 100 hulemalerier utenfor Valencia i Spania og konkluderer med at de er minst 24.000 år gamle. Maleriene ble funnet i den 500 meter dype grotten Cueva Dones i Millares og viser blant annet hester, hjorter og ville okser. Selv om grotten lenge har vært et populært...
onsdag 13. september NRK
Sammendrag: Spania - Kypros 6-0
Se gratis klipp og serier
tirsdag 12. september TV 2
Mål: Torres 6-0 (84)
Se gratis klipp og serier
tirsdag 12. september TV 2
Mål: Baena 5-0 (78)
Se gratis klipp og serier
tirsdag 12. september TV 2
Mål: Torres 4-0 (73)
Se gratis klipp og serier
tirsdag 12. september TV 2
Mål: Joselu 3-0 (70)
Se gratis klipp og serier
tirsdag 12. september TV 2
Mål: Merino 2-0 (33)
Se gratis klipp og serier
tirsdag 12. september TV 2
Rubiales skal forklare seg for domstolen fredag: – Som et kyss jeg gir en av døtrene mine
Den avtroppende spanske fotballpresidenten Luis Rubiales skal kommende fredag avgi sin forklaring om kysseskandalen for en domstol i Spania.
tirsdag 12. september VG
Domstol innleder etterforskning mot Rubiales etter VM-kysset – rettssak kan bli neste skritt
En domstol besluttet mandag å starte etterforskning mot Spanias avtroppende fotballpresident Luis Rubiales. Dermed ruller saken mot ham videre i rettssystemet.
mandag 11. september ABC Nyheter
– Gi faen i kroppene våre
19 svenske idrettsstjerner tar et stort oppgjør og vil ha en endring i idretten.
mandag 11. september TV 2
Frittalende fotballtopp om Rubiales-saken: – Større enn 11. september
La Liga-president Javier Tebas brukte trakk paralleller til terrorangrepet 11. september da han mandag skulle sette Luis Rubiales-saken i perspektiv.
mandag 11. september ABC Nyheter
Fire ungdommer døde i togulykke i Barcelona – var på vei til festival
Søndag kveld var flere ungdommer på vei til en teknofestival i Barcelona. Det endte i en tragisk ulykke da de krysset toglinjen.
søndag 10. september VG
Minst fire døde i togpåkjørsel i Barcelona
Fire mennesker er døde etter å ha blitt påkjørt av et tog like ved en togstasjon i Barcelona, melder spanske medier. De fire ble påkjørt av toget søndag kveld, skriver Telemadrid.
søndag 10. september NRK
Trekker seg: - Sensasjonelt
Presset mot Spanias fotballpresident Luis Rubiales har økt mer og mer etter det omstridte VM-kysset. Nå har han valgt å trekke seg fra jobben.
søndag 10. september Dagbladet
VERDEN

Reuters: Spansk hjelpearbeidar drepen i Ukraina
Ein spansk hjelpearbeidar er drepen i eit rakettangrep i Ukraina, seier Spanias utanriksminister Jose Manuel Albares, ifølge Reuters. – Eg kan dessverre stadfeste at ein rakett trefte køyretøyet ein spansk hjelpearbeidaren køyrde i. Ho arbeidde for ein humanitær organisasjon i...
søndag 10. september NRK
Spania sender redningsarbeidarar til Marokko
Spania skal sende redningsarbeidarar og naudhjelp til jordskjelvramma Marokko, seier utanriksminister Jose Manuel Albares, ifølge AFP. – Det er eit teikn på spansk solidaritet og på det vennskapet som foreiner folk i Spania og folk i Marokko, sa han i eit intervju med ein spansk radiokanal.
søndag 10. september NRK
– Ser litt ut som en idiot
Landslagskeeperen forsvarer hva som skjedde da Sergio Ramos herjet med Norge.
lørdag 9. september TV 2
Sammendrag: Georgia - Spania 1-7
Se gratis klipp og serier
fredag 8. september TV 2
– Det verst tenkelige resultatet for Norge
Norges neste motstander ble feid av banen. Men det er ingen grunn til å være fornøyd, påpeker TV 2s ekspert.
fredag 8. september TV 2
- Helt skandale
Spania knuste Georgia 7-1 på bortebane. Det sjokkarta resultatet var ikke godt nytt for Norge.
fredag 8. september Dagbladet
Tidenes yngste Spania-spiller (16) med perle i debuten
Barcelona-juvelen viste seg frem i sin første landslagskamp.
fredag 8. september TV 2
Mål: Williams 1-6 (68)
Se gratis klipp og serier
fredag 8. september TV 2
Mål: Morata 1-5 (66)
Se gratis klipp og serier
fredag 8. september TV 2
Mål: Chakvetadze 1-4 (49)
Se gratis klipp og serier
fredag 8. september TV 2
Mål: Morata 0-4 (40)
Se gratis klipp og serier
fredag 8. september TV 2
Mål: Olmo 0-3 (38)
Se gratis klipp og serier
fredag 8. september TV 2
Selvmål: Kverkvelia 0-2 (28)
Se gratis klipp og serier
fredag 8. september TV 2
Mål: Morata 0-1 (23)
Se gratis klipp og serier
fredag 8. september TV 2
Går til sak mot Rubiales
Den spanske landslagsstjernen Jennifer Hermoso går rettens vei mot den suspenderte fotballpresidenten Luis Rubiales etter VM-kysset.
onsdag 6. september Dagbladet
Flere internasjonale finanshus tar over kontrollen i det spanske stålselskapet Celsa Group, som eier Celsa Armeringsstål: – Vi har respekt for rettens kjennelse
En dom fra en lokal domstol i Barcelona i Spania sørger for at kreditorene til det spanske stålkonsernet Celsa Group tar over eierskapet i selskapet. Dette melder Reuters.
tirsdag 5. september $ Rana Blad
Ytre-høyreparti i regjering i nok en spansk region
Ytre høyre-partiet Vox har sikret seg plass i regjeringen i nok en spansk region, Murcia sørøst i landet. Avtalen i den autonome regionen innebærer at Vox nå sitter i regjering i fem av Spanias 17 regioner. Konservative Partido Popular (PP) gikk i mai seirende ut av lokalvalget i...
mandag 4. september NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

EUROPA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL