Rygge
Frp-politiker delte et innlegg som sammenlignet flyktninger med nazister
– Dette er ikke forenlig med Frps politikk, sier Michael Torp, ordførerkandidat og Frps gruppeleder i Rygge.
torsdag 15. november ABC Nyheter
Tørkerammede bønder kan gjøre opp status: De håpet på det beste, men alle gikk på milliontap
Ekstremtørken i sommer påførte norsk landbruk milliardtap. Løkbonden i Rygge måtte refinansiere lånet, og melkebonden i Eidsberg har fått 2000 kroner ekstra i fôrutgifter – pr. dag.
torsdag 25. oktober $ Aftenposten
Slik kan øvelsen bli kompromittert
ETTERRETNINGSOFFENSIV: Fremmed etterretning kan få langt lettere spillerom for å følge med NATOs styrker i Norge ved at deler av mobilnettet har lavere beskyttelsesnivå. Her ankommer NATO-styrker og -materiell til Borg havn i Fredrikstad 7. september i år, som ledd i styrkeoppbyggingen...
fredag 14. september Aldri mer
Politiet har funnet stjålet bil etter ran i Rygge
Natt til mandag ble et ektepar utsatt for ran og grov vold i sitt eget hjem i Rygge i Østfold. Bilen som ble stjålet er funnet i Sverige.
lørdag 18. august $ Aftenposten
Eldre ektepar slått med øks under ran i sitt eget hjem
En eldre mann ble stygt kvestet da to menn brøt seg inn hos ham og kona i Rygge i Østfold. Ranerne fikk med seg et stort pengebeløp, en pistol og parets bil.
mandag 13. august $ Aftenposten
Mann funnet livløs i vannet i Østfold
En mann er sendt til sykehus i luftambulanse etter å ha blitt funnet livløs i vannet ved Rygge i Østfold. Tilstanden hans er ikke kjent, ifølge politiet.
tirsdag 17. juli ABC Nyheter
Slik jakter pilotene skogbrann over Norge
OVER ØSTLANDET I sommer flyr brannpiloter fra Rygge Flyklubb over Østfold for å overvåke skogene og bistå brannvesenet i slukningsarbeidet.
søndag 15. juli VG
Slik er det å være ung og ufør
Antall unge uføre er mer enn doblet på ti år. Michelle (30) har aldri vært i jobb. Jon (24) slet på skolen og fant piller i medisinskapet hjemme. Det ble en løsning for å unnslippe. Slik er livet som ung og ufør i Norge.
lørdag 7. juli VG
ØSTFOLD

Ernas uutholdelige letthet
I EN HAGE I PARKVEIEN: Selv etter å ha mottatt et advarende brev fra USAs president, ble det tirsdag klart – i en sommerpreget hage i Parkveien 45 i Oslo, at statsminister Erna Solberg styrer videre som før på forsvarsområdet. Noen garantier om å nå 2-prosentmålet...
onsdag 27. juni Aldri mer
Stjørdal-ordføreren: Ingenting imot flere amerikanske soldater
BRUSSEL Ordfører Ivar Vigdenes (Sp) i Stjørdal, vertskommunen for 300 amerikanske marinesoldater, har ingen problemer med at USA vil doble antallet soldater på Værnes.
søndag 10. juni VG
Stjørdal-ordføreren: Intet problem flere amerikanske soldater
BRUSSEL Ordfører Ivar Vigdenes (Sp) i Stjørdal, vertskommunen for 300 amerikanske marinesoldater, har ingen problemer med at USA vil doble antallet soldater på Værnes.
søndag 10. juni VG
Ap spisser krav for Hæren og HV
AP-KRAV: Minst seks nye helikoptre til Hæren og leasing, lån eller oppgradering av Hærens Leopard 2A4-stridsvogner. Det er Aps landmaktkrav til regjeringen. Bildet viser tropp 1 i Kampeskadronen som skyter skarpt med Leopard 2 stridsvogner på regionfelt Østlandet i april 2017. Foto:...
tirsdag 5. juni Aldri mer
Budsjettforliket: Vil ikke styrke landmakten
DRAMATISK: Hærsjefen har slått fast at konsekvensene av at stridsvogn-investeringer utsettes kan bli dramatiske. I budsjettforliket mellom Krf og regjeringspartiene blir anskaffelsen ikke prioritert. Her en norsk Leopard 2 A4 fra tidlig 80-tall i aksjon. Foto: TORBJØRN KJOSVOLD/FORSVARET ...
fredag 1. juni Aldri mer
Uavklart når Kystvakten igjen får helikoptre
HELIKOPTER OG BEREDSKAP: Ambulansefly-krisen i Nord-Norge, Hærens manglende helikopterberedskap i samme landsdel og det faktum at skipene i Kystvakten mangler helikopterkapasitet ble tema i Stortinget i dag.  Jonas Gahr Støre (AP) var oppgitt over mangelen på klare svar fra statsminister Erna...
torsdag 31. mai Aldri mer
Mener Hæren strippes for helikoptermobilitet
– EN ALVORLIG FEILVURDERING: Arbeiderpartiets tidligere forsvars- og utenriksminister, Espen Barth Eide, mener regjeringens helikopterplaner er uakseptabelt dårlige. Foto: KRISTIAN BERG/FORSVARET. Forsidefoto: FREDRIK NAUMANN/FELIX FEATURES Tidligere forsvars- og utenriksminister Espen Barth Eide (Ap)...
onsdag 16. mai Aldri mer
Forsvarsstrid
Norge bruker for lite penger på Forsvaret. Det har skapt en politisk strid som gjør at vi risikerer å få enda mindre igjen for de pengene vi faktisk bruker.
onsdag 16. mai VG
Bare tre helikoptre til Bardufoss
– UHOLDBART FORSLAG: Med bare tre helikoptre på Bardufoss vil flere av Hærens sentrale oppgaver bli umulige eller svært vanskelige. Dette vil blant annet gjelde medisinsk evakuering av skadd personell, påpeker hovedtillitsvalgt Pål Nygaard. Her ser vi operatører fra...
tirsdag 15. mai Aldri mer
Jon Michelet bisettes i dag
Den folkekjære forfatteren Jon Michelet stedes til hvile i Rygge kirke fredag.
fredag 27. april $ Bergens Tidende
UNIFIL-veteraner hedret over hele landet
HEDRET VETERANER: 40 år etter at Norge sendte den første kontigenten til FNs UNIFIL-styrke i Libanon markerte Forsvaret Libanon-veteranenes innsats med tidenes største medaljeseremoni. Foto: ALF RAGNAR OLSEN/ALDRIMER.NO I tidenes største medaljeseremoni ble norske veteraner fra FNs...
fredag 6. april Aldri mer
2.300 veteraner hedres i medaljeseremoni
VETERANER HEDRES: 40 år etter at den første norske kontigenten ble sendt til UNIFIL-styrken i Libanon, hedres mer enn 2.300 veteraner under jubileumsmarkeringen 6. april. Foto: FORSVARET Påsken 1978 sendte Norge de første soldatene til UNIFIL-operasjonen i Libanon. 40 år senere...
torsdag 22. mars Aldri mer
– Tre knakende gode artister til Larkolluka er klare
Larkollteamet er godt i gang med planleggingen av Larkolluka 2018 og kan allerede nå presentere årets artister.
tirsdag 20. mars $ Moss Avis
Ingen overvåkning fra Rygge
Forsvarsmaktens fem maritime overvåkningsfly skal alle stasjoneres på samme sted. Og det er ikke Rygge.
lørdag 17. mars $ Moss Avis
Innbrudd på skole i Rygge
Politiet fikk melding om innbrudd på Hoppern barneskole, tidligere Solli skole i Rygge fredag morgen.Uvedkommende har brudt seg inn, og stjålet datautstyr. Politiet har sikret…
fredag 16. mars Moss Avis
Utspekulerte metoder gir behov for nytt krisesenter
– Et enstemmig styre i krisesenteret anbefaler at det bygges et helt nytt senter, sier styreleder Anne Bramo.
torsdag 15. mars $ Moss Avis
Klemz og kos da Spar-butikken åpnet
Det manglet ikke på godord, blomster, lykkønskninger og klemmer fra haugevis av kunder da den splitter nye Spar-butikken Bredsand i Rygge åpnet torsdag.
torsdag 15. mars $ Moss Avis
Lastebil delt i to på E6: - Sjåføren har hatt veldig flaks
Det er kilometerlange køer på E6 etter en trailerulykke på E6 i Rygge.
torsdag 15. mars Fredriksstad Blad
Alexandra (21) ble drept med 21 stikk fra en kokkekniv – nå er gjerningsmannen dømt til 13,5 års fengsel
Den 25 år gamle mannen som drepte Alexandra Therese Nilssen (21) fra Rygge, er av Hallingdal tingrett dømt til fengsel i 13,5 år. 
torsdag 15. mars $ Fredriksstad Blad
Marianne (42) gikk fra å være politi til å bli sengeliggende: – Jeg har en datter som trenger moren sin
Marianne Fjeld (42) har fått en sjelden sykdom og roper desperat etter hjelp. Hun er sengeliggende på andre året og får ikke behandlingen hun ønsker.
onsdag 14. mars $ Avisa Nordland
Lakseflørt i barnehagen
Å få barn til å spise fisk er ikke alltid like enkelt og noe fasitsvar på hvordan man skal få det til finnes ikke. Men med egen kokk på plass i barnehagen gikk laksen ned på høykant...
tirsdag 13. mars $ Moss Avis
Imento-avtale til 50 millioner kroner
IKT-selskapet Imento i Moss er valgt som hovedleverandør av PC-er, nettbrett, telefoner og tilbehør til Moss og Rygge kommune. Rammeavtalen som har en varighet på fire år, har en forventet verdi på 50 millioner kroner.
tirsdag 13. mars $ Moss Avis
Fikk blomster da han unngikk ny mossebom
Det vakte munterhet på sosiale medier da mosseordfører Hanne Tollerud nylig delte ut Miljøfyrtårn-heder til en bedrift i Rygge. I dag gikk derimot alt så meget bedre.
mandag 12. mars Moss Avis
Nå snekres e-skatten for nye Moss
Nesten 10.000 boligeiere i Moss og 5000 i Rygge må betale eiendomsskatt i nye Moss etter regler som lages nå.
mandag 12. mars $ Moss Avis
Etablerer trampolinepark i Østfold – har også planer for mossedistriktet
– Når Østfoldbadet i Askim går med overskudd og trekker folk fra hele Østlandet, så kan vel en trampolinepark i Askim gjøre det også, tenker hoblingen Stian Vedal (43). I august åpner han trampolinepark i lokalene til Østfold Næringspark i Askim.
søndag 11. mars $ Moss Avis
ØSTFOLD

Løftet taket, men fikk terningkast 1: – Det synes jeg bare er humor
«Jeg vil ha moren din», sang Vidar Villa gjentatte ganger på scenen i Oslo Spektrum i MGP-finalen lørdag kveld. – Jeg tror det var…
lørdag 10. mars $ Moss Avis
Valfarter til Møbelgalleriet for å kjøpe designmøbler
De har vært trofaste mot konseptet hele veien, Møbelgalleriet i Rygge. Og «møbler fra øverste hylle» selger.
tirsdag 6. mars $ Moss Avis
Husker ingenting av selve drapet
Den 25 år gamle mannen som er tiltalt for drapet på Alexandra Therese Nilssen (21) påstår at han ikke husker noe som helst fra selve hendelsen. Han husker imidlertid det som skjedde i forkant og i etterkant.
tirsdag 6. mars $ Moss Avis
Elev skal ha truet medelev med våpen på Rygge ungdomsskole
En gutt i 10. klasse på Rygge ungdomsskole skal ha truet i skoletiden sist torsdag en annen gutt i 10. klasse med et håndvåpen ute i skolegården.
tirsdag 6. mars $ Fredriksstad Blad
Elev skal ha truet med våpen på Rygge ungdomsskole
En gutt i 10. klasse på Rygge ungdomsskole skal i skoletiden sist torsdag ha truet en annen gutt i 10. klasse med et håndvåpen ute i skolegården.
tirsdag 6. mars $ Moss Avis
Må svare for drapet på Alexandra Therese Nilssen (21)
Den 25 år gamle mannen som drepte Alexandra Therese Nilssen på morgenen 18. juli i fjor møter i dag, tirsdag i Hallingdal tingrett. Gjennom fire rettsdager skal hendelsen belyses og straff skal utmåles. Mannen risikerer en straff fra åtte til 21 års fengsel.
tirsdag 6. mars $ Fredriksstad Blad
Følg rettssaken i Hallingdal Tingrett direkte
Klokken ni tirsdag morgen starter rettssaken mot den 25 år gamle mannen som tok livet av Alexandra Threrese Nilsen fra Rygge på en hytte…
tirsdag 6. mars $ Moss Avis
Må svare for drapet på Alexandra Therese Nilssen (21)
Den 25 år gamle mannen som drepte Alexandra Therese Nilssen på morgenen 18. juli i fjor møter tirsdag i Hallingdal tingrett. Gjennom fire rettsdager skal hendelsen belyses og straff skal utmåles. Mannen risikerer en straff fra åtte til 21 års fengsel.
mandag 5. mars $ Moss Avis
Frykter skrikende mangel på sykehjemsplasser
– Nå haster det med å komme i gang med byggingen av nytt sykehjem i nye Moss, sier Anne Bramo (Frp).
mandag 5. mars $ Moss Avis
Bergen Group kjøper Vitek
Bergen Group ASA har inngått en aksjekjøpsavtale om kjøp av det bergensbaserte selskapet Vitek AS som også er etablert med en større avdeling på Dilling i Rygge.
mandag 5. mars Moss Avis
Inviterer til borgerdialogmøte
Framtidas landbruk og næringsliv er tema når Ny Kurs inviterer til borgerdialog i Vingparken på mandag.
lørdag 3. mars Moss Avis
To mossinger vant i Nabolaget fredag kveld
Fredag kveld skal to heldige nabolag i Moss vunnet i Nabolaget, (Norsk Tipping). De to hovedvinnerne skal ha vunnet 100.000 kroner hver, mens nabolaget rundt…
fredag 2. mars Moss Avis
Har hatt sin siste arbeidsdag på Spar Dilling
Spar Dilling er nå historie. Litt vemodig, men aller mest gleder de ansatte seg til en splitter ny butikk på Bredsand.
fredag 2. mars $ Moss Avis
Gründer satser 700.000 – ser for seg millionsalg
En vond rygg fikk Hæge Kranstad (54) til å skifte jobb. Nå vil hun slå seg opp på salg av arbeidsklær, og snart er showrommet på Lokalmatsenteret i Rygge klart.
fredag 2. mars $ Moss Avis
Landskaper i Galleri Hadeland
Lørdag åpner utstilling med Brita Dagestad i Galleri Hadeland.
torsdag 1. mars Moss Avis
Matlagingskurs for barn – vi vil gi barna matglede
I mars holdes to matlagingskurs for barn i Rygge. Et av kursene er allerede fulltegnet. – Det skjedde veldig fort, sier oppstarter.
torsdag 1. mars Moss Avis
Felles ordførerprotest mot jernbaneutsettelse: Krever at Stortinget setter av penger
Tre års utsettelse er helt uakseptabelt. Den vedtatte tidsplanen må holdes. Det er meldingen til regjeringen og Stortinget fra sju toppolitikere i Østfold. – Vårt krav er klart, sier fylkesordfører Ole Haabeth.
onsdag 21. februar Fredriksstad Blad
Først ut med ekstraordinær båndtvang: – Vekker engasjement
Hobøl kommune har valgt å innføre ekstraordinær båndtvang. Men så langt er det ingen av de andre kommunene i mossedistriktet som har valgt å gjøre det samme.
onsdag 21. februar $ Moss Avis
Rygge er dårligst i landet på voksentetthet i barnehage
Rygge er blant kommunene i landet som har flest barn per voksen i barnehagene.
tirsdag 20. februar $ Moss Avis
Spellemannpris, plate og full kontroll på alle oktaver
Psst med jazzmusiker og saksonist Hanna Paulsberg (30) fra Rygge.
mandag 19. februar $ Moss Avis
Årvoll, stedet MDG glemte...
Jeg har vært aktiv helårsyklist helt siden jeg av nødvendighet, som fergependler med barnehagebarn, ble stående igjen og vente på ferga i Horten litt for…
fredag 16. februar Moss Avis
Hanna Paulsberg og Gurls er i vinden om dagen
Ny plate, oppvarmingsband for a-ha og live opptreden på Spellemannprisen neste helg.
fredag 16. februar $ Moss Avis
Bygda fortviler over vindmølle-planer: - Det blir støy, støv og sykdom
Folket i Kattfjord ønsker ikke at 67 turbiner skal fraktes langs fylkesveien og gjennom bygda Sjøtun. Torsdag ga de Olje- og energidepartementet klar beskjed.
torsdag 15. februar $ Nordlys
Voldsom vekst for Nordic Pack
Hvert eneste år siden oppstarten i 2000 har emballasjegrossisten Nordic Pack på Dilling hatt en formidabel vekst. Det som startet med en omsetning på sju millioner kroner har i dag blitt til 60 millioner.
torsdag 15. februar $ Moss Avis
Coops Rygge-kunder får utbetalt 2,2 millioner kroner
I disse dager deler Coop ut et rekordstort kjøpeutbytte for 2017. Det inkluderer 2.194.673 kroner til kundene som handler hos Obs Rygge, på…
tirsdag 13. februar Moss Avis
ØSTFOLD

Foredrag om munken Martin Luther
Tirsdag kveld inviterer Rygge Biblioteks Venner til foredrag i biblioteket med forfatter og lutherkjenner Atle Næss.I 2017 var det 500 år siden munken Martin Luther…
mandag 12. februar Moss Avis
Overtok slektsgården for 13,875 millioner kroner
Så er det skjedd: Etter fem års planlegging er Ole Christian Trandem blitt den nye bonden på Rød gård i Rygge, og far Johnny Trandem har flyttet ut. Men i forretninger skal de fortsatt jobbe videre sammen.
søndag 11. februar $ Moss Avis
Tror ikke på MEDEVAC-ordrenekt
FRYKTER IKKE ORDRENEKT: Offisersorganisasjonene advarer mot at de operativt sett beste mulighetene kan bli valgt bort hvis Hæren mister MEDEVAC. Men de frykter ikke ordrenekt. Foto: TORBJØRN KJOSVOLD/FORSVARET Offisersorganisasjonene er sterkt bekymret for at Hæren kan ende opp med svak eller...
lørdag 10. februar Aldri mer
Langer ut mot Borg havn: - Høl i hue å lempe av mossevarer i Fredrikstad
Ordfører Tom Anders Ludvigsen fyrer løs mot Borg havn. Han mener det er høl i hue å lempe av mossevarer i Fredrikstad – for så å kjøre trailere på en nesten sprengt E6 videre nordover.
onsdag 7. februar $ Moss Avis
Parkeringsskade
Jeg vil få sende en stor verbal takk til den meget ærlige bilfører som var så uheldig å  rygge på min bil som ble påført…
tirsdag 6. februar Avisa Nordland
Hæren vil ha flere, ikke færre, helikoptre
HØYLYTTE KRAV OM HELIKOPTER: Hæren konkluderer med at helikopterstøtte er bortimot uunnværlig. Hæren vil ha minst 12 og helst 15 helikoptre stasjonert på Bardufoss. Dette er den eneste løsningen som oppfyller Hærens operative krav. Bildet: Soldater fra 2. bataljon...
tirsdag 6. februar Aldri mer
- Nå må vi må gjøre det vi kan for å få flyplassen tilbake til Østfold
Distriktssekretær i LO Østfold, Ulf Lervik er en av dem som har kjempet hardt mot nedleggelsen av Moss lufthavn Rygge. Til Moss Avis mandag…
mandag 5. februar $ Moss Avis
Ulf Leirstein (FrP): – Gledelig nyheter for Rygge flyplass
Ulf Leirstein har kommet med sitt første politiske utspill etter noen krevende uker knyttet til varslersaken i Fremskrittspartiet. I dette leserbrevet uttrykker han sin glede over nyhetene fra Rygge flyplass sammen med partifelle Erlend Wiborg.
mandag 5. februar Sarpsborg Arbeiderblad
Solberg: – Riktig å ikke la seg presse av Ryanair
Statsminister Erna Solberg (H) slår fast at det var riktig å ikke gi etter for presset Ryanair la på regjeringen da flypassasjeravgiften ble innført.
mandag 5. februar $ Stavanger Aftenblad
Planene om «nye» Rygge: – Dette er en gladnyhet!
Bente Jæger, daglig leder i Visit Østfold, håper virkelig det blir noe konkret ut av Ryanair sitt utspill om «nye» Rygge.
mandag 5. februar $ Sarpsborg Arbeiderblad
Solberg: – Riktig å ikke la seg presse av Ryanair
Statsminister Erna Solberg (H) slår fast at det var riktig å ikke gi etter for presset Ryanair la på regjeringen da flypassasjeravgiften ble innført.
mandag 5. februar Sarpsborg Arbeiderblad
Ryanair kan være på vei tilbake til Rygge – begge parter bekrefter samtaler
Ryanair-sjefen sier at de er i samtaler om å opprette base på Rygge igjen. Styremedlem i Rygge sivile lufthavn bekrefter at det har vært kontakt.
mandag 5. februar Smaalenenes Avis
Parat positiv til å få Ryanair tilbake til Rygge
– Vi skal stå på Rygge og ta imot Ryanair med åpne armer og masse innmeldingsblanketter, lover nestleder Vegard Einan i fagforbundet Parat.
mandag 5. februar Fredriksstad Blad
Ryanair innrømmer at arbeidsrett, ikke flyseteavgift var årsak til Rygge-nedleggelse
Politikere og fagbevegelse ønsker Ryanair velkommen tilbake til Rygge, så lenge selskapet følger norsk arbeidsrett.
mandag 5. februar $ Stavanger Aftenblad
Ryanair-sjef Michael O'Leary: - Vi er i samtaler om gjenåpning av Rygge
Ryanair-sjefen sier at de er i samtaler om å opprette base på Rygge igjen. Styremedlem i Rygge sivile lufthavn bekrefter at det har vært kontakt.
mandag 5. februar Moss Avis
Bitende kulde i hele fylket – sjekk hvor det var kaldest
Det river godt i nesehårene for østfoldinger på vei til jobb mandag morgen. Kaldest i natt var det i Askim med hele 17 minusgrader.
mandag 5. februar Moss Avis
Johnny ble bedt om å forlate offentlig område av militære vakter
Johnny Grebstad skulle forrige søndag gå tur med hundene sine forbi Moss Lufthavn Rygge, men ble stoppet av militære vakter som ba ham forlate området.
mandag 5. februar $ Sarpsborg Arbeiderblad
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

RYGGE

ØSTFOLD

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL