Russland
Finnane drap kvarandre i tusentall. Kunne nordmenn ha gjort det same?
SAKPROSA: For hundre år siden mista 37.000 finnar livet i kampane mellom dei borgarlege sosialistane. Boka «Finland 1918» hjelper oss til å forstå.
18:37 $ Stavanger Aftenblad
Johnson sier Putin vil bruke fotball-VM på samme måte som Hitler brukte OL
Russland kommer til å bruke årets fotball-VM på samme måte som Adolf Hitler brukte OL i Berlin i 1936, hevder britenes utenriksminister.
18:01 $ Bergens Tidende
Tøffere britisk språkbruk: Boris Johnson sammenligner fotball-VM i Moskva med Hitlers OL i Berlin
Russland  kommer til å bruke årets fotball-VM på samme måte som Adolf Hitler brukte OL i Berlin i 1936, hevder britenes utenriksminister.
16:39 VG
Allierte overvåkingsfly til Barentshavet
PÅ VEI NORDOVER: USA og Storbritannia har begge sendt RC-135W Rivet Joint rekognoseringsfly nordover de siste par dagene. I tillegg fløy en Boeing E-3A Sentry fra NATO AWACS fløy onsdag nordover, samtidig med at også et tankfly satte kursen for Barentshavet. Samtidig er det høy...
13:39 Aldri mer
Sex, Facebook og korrupsjon: Nå når skandalen helt inn i Det hvite hus | Joacim Lund
Midt i Robert Muellers etterforskning av Trumps bånd til Russland rammes presidenten av en ny skandale med sex, Facebook og korrupsjon blant ingrediensene. Det kan bli farlig for ham.
13:25 $ Aftenposten
Ønsker amerikanske luftstyrker velkommen
STØTTER AMERIKANSKE STYRKER TIL NORGE: Generalmajor og sjef for Luftforsvaret, Tonje Skinnarland, sier hun støtter at amerikanske styrker kan komme til Norge for øving, trening og forsterkning. Foto: JULIE HELENE GÜNTHER/FORSVARET Generalmajor og sjef for Luftforsvaret, Tonje Skinnarland,...
09:26 Aldri mer
USA vil svare dersom Norge tar initiativ
AVVISER IKKE FORSTERKNINGER: USAs forsvarsminister James Mattis avviste ikke ytterligere amerikanske forsterkninger til Norge da han tirsdag møtte sin norske kollega i Pentagon, det amerikanske forsvarsdepartementet i Washington D.C. Men Norge må ta initiativet. Foto: KEN HAMMOND/US AIR FORCE USAs...
09:13 Aldri mer
Avslører: - Russisk antidopingarbeid fungerer fortsatt ikke
WADA mener fortsatt at det russiske antidopingbyrået ikke er troverdig. Fremdeles beslaglegges dopingprøver av den russiske staten. Likevel får de russiske utøverne konkurrere internasjonalt. Det skaper reaksjoner.
07:32 Dagbladet
VERDEN

Rådgiverne advarte Trump mot å gratulere Putin – gjorde det likevel
Da Vladimir Putin vant det russiske presidentvalget, ble Trump ifølge Washington Post advart av sine rådgivere mot å gratulere ham. Den amerikanske presidenten trosset rådet.
06:32 TV 2
Dette har skjedd i natt
God morgen! Her er de viktigste nyhetene fra natten, og noe av det vi følger i dag.
06:14 VG
Morgenoppdatering 21.03.18
God morgen! Her er de viktigste nyhetene fra natten, og noe av det vi følger i dag.
05:19 VG
Avis: Gratulerte Putin tross advarsel
Donald Trump skal ha trosset sine nasjonale sikkerhetsrådgivere da han ringte for å gratulere sin russiske kollega med valgseieren.
03:40 VG
Washington Post: Trump gratulerte Putin tross advarsel
Donald Trump skal ha trosset sine nasjonale sikkerhetsrådgivere da han ringte for å gratulere sin russiske kollega med valgseieren.
03:36 VG
Taus om kampfly i Nord-Norge
PENTAGON I et amerikansk forsvarsnotat anbefales det at USA har kampfly og patruljefly stasjonert i Nord-Norge. Forsvarsminister Jim Mattis vil ikke svare på om han støtter ideen.
02:36 VG
Mattis til VG om amerikanske militærfly i Nord-Norge: – Vil svare dersom det kommer initiativ fra Norge
PENTAGON I et amerikansk forsvarsnotat anbefales det at USA har kampfly og patruljefly stasjonert i Nord-Norge. Forsvarsminister Jim Mattis vil ikke svare på om han støtter ideen.
02:32 VG
McCain langer ut mot Trump etter Putin-melding
Trumps gratulasjonstelefon falt ikke i god jord hos senator John McCain.
00:50 Dagbladet
En etter en har fått sparken av Trump. Her er årsakene til at det er noe helt annet å sparke Mueller.
Presidenten blir advart av sine egne om at det er en dårlig idé å sparke spesialetterforskeren.
tirsdag 23:56 $ Aftenposten
Trump vil møte Putin og snakke om Nord-Korea og våpenkappløp
USAs president Donald Trump har ringt Vladimir Putin og gratulert ham med valgseieren i Russland. De to planlegger nå et toppmøte.
tirsdag 18:59 VG
Omstridte valgobservatører omtalt som «norske diplomater» i russiske medier
Utenriksdepartementet mener det er «uakseptabelt» at de omstridte norske valgobservatørene som reiste til Krim i forbindelse med det russiske presidentvalget omtales som «norske diplomater» i russiske medier.
tirsdag 15:41 VG
Fordømmelse, men få mottiltak fra NATO
STØTTER STORBRITANNIA, MEN FÅ KONKRETE TILTAK: Storbritannias utenriksminister Boris Johnson møtte i går kveld NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg. De er enige om at Russland står bak, og fordømmer angrepet. Men det kommer få konkrete mottiltak. Foto: NATO ...
tirsdag 14:37 Aldri mer
Russisk kjemiker sier han var med på utvikling av nervegiften
Nervegiftangrepet i Salisbury ble ikke utført av Russland, mener en kjemiker som sier han deltok i et offentlig russisk program for å utvikle giften.
tirsdag 11:30 ABC Nyheter
Aftenposten mener: Russerne strødde sand på Putin
tirsdag 11:12 $ Aftenposten
NSM simulerte dataangrep, lurte 9 av 10
LETTLURTE NORDMENN: Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) testet datasikkerhet hos en norsk statlig aktør, ved å sende falske eposter. 90% av mottakerne klikket seg inn. I dag lanserte NSM sin nye rapport om datasikkerhet. Foto: NSM/NTB SCANPIX En gang i fjor bestemte Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM)...
tirsdag 11:03 Aldri mer
12-åring hetset etter å ha sagt «feminisme»
PARIS Anastasia ble hengt ut på russisk TV da hun utfordret tradisjonelle kvinneroller. Nå slår ungjenta tilbake med en kampanje som krever mer respekt for kvinner og barn.
tirsdag 08:02 VG
NRK: - Har ikke vurdert boikott
Verdens Antidopingbyrå og Antidoping Norge kritiske til renn i Russland.
tirsdag 07:44 Dagbladet
12-åring hetset på russisk TV – brukte ordet «feminisme»
PARIS Anastasia ble hengt ut på russisk TV da hun utfordret tradisjonelle kvinneroller. Nå slår ungjenta tilbake med en kampanje som krever mer respekt for kvinner og barn.
tirsdag 07:42 VG
De jobbet fram den flotteste TV-sporten: - Hvorfor vil ikke NRK hjelpe de ærlige?
En tysk TV-boikott var med å endre sykkelsporten. Hvorfor vil ikke NRK ta ansvar for dopingkampen i skiskyting?
tirsdag 07:32 Dagbladet
– Russland kan bli sterkest i Europa i 2025
FRYKTER RUSSLAND BLIR STERKEST I EUROPA: General Curtis Scaparrotti, USAs øverstkommanderende i Europa, frykter USA ikke holder følge med den militære utviklingen. Foto: MIL.RU. USAs øverstkommanderende i Europa, general Curtis Scaparrotti, frykter Russland kan bli den sterkeste...
tirsdag 03:00 Aldri mer
Brakseier til Putin på Krim
Krim-halvøya ga Vladimir Putin et av de største flertallene noe sted i Russland, etter at valgdagen var blitt flyttet for å komme på fireårsdagen for annekteringen av den ukrainske halvøya.
mandag 22:00 NRK
Dårlig nytt for menneskeverdet
LEDER: Som ventet ble Putin gjenvalgt som Russlands president med stort flertall.
mandag 21:50 $ Stavanger Aftenblad
Stopp dyredrapene, krever russerne
MOSKVA: Helgens store samtaleemne rundt om i de russiske hjem var slett ikke søndagens valg, men myndighetenes kampanje for å drepe løshunder og -katter i byer som skal være vertskap for sommerens fotball-VM fra 14. juni til 15. juli.
mandag 19:48 $ Stavanger Aftenblad
Her kan du følge Aftenpostens utenrikskveld om Putin og valget i Russland
Fra klokken 19.00 vil våre gjester vil drøfte om Russland virkelig er en trussel. Forstår vi godt nok hvordan russerne tenker? Og hva vil seks nye år med Putin bety for vanlige russere?
mandag 18:19 $ Aftenposten
Putin fikk resultatet han hadde ønsket seg
Det russiske valget var styrt fra toppen og alt annet enn demokratisk. Nå må russerne, verden og landets opposisjon se realiteten i øynene: Putin blir sittende i seks år til. Minst.
mandag 17:47 $ Bergens Tidende
ASIA

Foreløpig ingen norsk gratulasjon til Putin
President Vladimir Putin har foreløpig ikke fått noen norsk gratulasjon etter søndagens overbevisende seier i det russiske presidentvalget. 
mandag 16:13 ABC Nyheter
Facebook i hardt vær etter datainnsamlingsavsløring
USA og EU krever svar fra Facebook etter avsløringen om at et dataanalyseselskap som bisto Donald Trumps valgkamp, samlet data om millioner av uvitende velgere.
mandag 15:32 ABC Nyheter
Boris Johnson beskylder russerne for «absurde» bortforklaringer
EU fordømmer giftangrepet i Salisbury på det sterkeste. Ingen lar seg lure av russerne, fastholder Storbritannias utenriksminister Boris Johnson.
mandag 13:54 $ Aftenposten
- Eksspion ble forgiftet av pulver i bilens ventilasjonssystem
Det mener britisk etterretning, ifølge TV-kanal.
mandag 13:52 Dagbladet
Hevder russerne lyver
EU fordømmer giftangrepet i Salisbury på det sterkeste. Ingen lar seg lure av russerne, fastholder Storbritannias utenriksminister Boris Johnson.
mandag 13:45 NRK
Russland: Bevis at vi sto bak giftangrepet, eller si unnskyld
Russland mener Storbritannia ikke har bevist at de sto bak giftangrepet i Salisbury, og ber britene enten komme med tilstrekkelig bevis eller beklage.
mandag 13:03 ABC Nyheter
Boris Johnson beskylder russerne for «absurde» bortforklaringer
EU fordømmer giftangrepet i Salisbury på det sterkeste. Ingen lar seg lure av russerne, fastholder Storbritannias utenriksminister Boris Johnson.  
mandag 13:01 ABC Nyheter
Putin hærfører i en ny, kald krig
Putins tale til nasjonen var et streif av de frostnettene som varsler verden om en ny, kald krig, skriver Audun Tjomsland.
mandag 11:22 ABC Nyheter
Putins største seier noensinne
Vladimir Putin har vunnet sin største valgseier så langt i sin politiske karriere, ifølge de offisielle resultatene fra valget i Russland. Men meldingene om valgfusk hagler inn.
mandag 11:14 Dagbladet
Overveldende seier til Putin
Vladimir Putin har vunnet sin største valgseier så langt i sin politiske karriere, ifølge de offisielle resultatene fra valget i Russland.
mandag 08:44 $ Stavanger Aftenblad
Putin fikk den valgseieren han ønsket seg
MOSKVA : Foran valget i Russland håpet Vladimir Putin på en valgseier på 70 prosent og en valgdeltakelse på like mye. Han fikk nesten begge deler.
mandag 07:22 NRK
Mener folk tvinges til å stemme
Vladimir Putin med storseier i omdiskutert valg i Russland.
mandag 07:06 TV 2
Putin takket for støtten etter valgskred
MOSKVA : Russlands president Vladimir Putin fikk 76,7 prosent av stemmene i valget søndag. 99 prosent av stemmene er nå talt opp. Og valgdeltakelsen har økt.
mandag 06:54 NRK
Vil Putin gi fra seg makten?
MOSKVA Vladimir Putin er 66 år og ser sliten ut etter å ha vært Russlands sterke mann i 18 år. Velger han å gi seg før den nye presidentperioden går ut i 2024?
mandag 06:50 VG
Russland: Tusenvis av valgfusk-anklager
Putin med storseier i omdiskutert valg i Russland.
mandag 06:38 TV 2
Dette har skjedd i natt
God morgen! Her er de viktigste sakene fra da du sov, og noe av det vi følger i dag.
mandag 05:50 VG
Morgenoppdatering 19.03.18
God morgen! Her er de viktigste sakene fra da du sov, og noe av det vi følger i dag.
mandag 05:48 VG
Republikanere advarer Trump etter Twitter-tirade
Flere partikolleger advarer nå Donald Trump mot å sparke spesialetterforsker Robert Mueller.
mandag 05:29 VG
Xi Jinping applauderer Putins gjenvalg
Kinas president Xi Jinping gratulerer sin russiske kollega Vladimir Putin med valgseieren og sier Beijing vil jobbe for å knytte landene sterkere sammen.
mandag 03:45 ABC Nyheter
Det store nederlaget
I disse dager er det syv år siden en gnist tente en ild som omgjorde Syria til en rykende ruin. Årsdagen ble markert med bomberegn og nye flyktningstrømmer.
mandag 03:21 VG
Svensk utenriksminister: - Valget i Russland er rigget
Sveriges utenriksminister Margot Wallström mener valgresultatet i Russland er som forventet og rigget til president Vladimir Putins fordel.
mandag 01:13 $ Bergens Tidende
Putin-familien helt privat: Groteske formuer, døtre under falske navn og 21 år yngre kjæreste
Usynlige i offentligheten.
mandag 00:54 Dagbladet
Slik feiret Putin brakvalget
Russlands president Vladimir Putin kunne søndag feire både økt oppslutning og høy valgdeltakelse. Opposisjonen tviler imidlertid på om alt gikk riktig for seg.
mandag 00:11 $ Bergens Tidende
Putin feirer brakvalg i Russland
Russlands president Vladimir Putin kunne søndag feire både økt oppslutning og høy valgdeltakelse. Opposisjonen tviler imidlertid på om alt gikk riktig for seg.
søndag 23:35 TV 2
Putin hardt ut mot anklagene om at Russland sto bak giftangrep i Storbritannia
Russlands president Vladimir Putin kaller påstandene om at Russland sto bak giftangrepet i Salisbury «rør og tullball» i en tale etter søndagens valgseier.
søndag 23:07 $ Stavanger Aftenblad
EUROPA

Ropte til folkehavet: «Russland, Russland»
Opposisjonen tviler imidlertid på om alt gikk riktig for seg.
søndag 22:49 Dagbladet
Lavere valgdeltakelse kan bety økende misnøye med Putin
I Russland var deltakelsen i presidentvalget ifølge foreløpige tall litt over 60 prosent, betydelig lavere enn i 2012. Det viser muligens at misnøyen med Vladimir Putin er økende, selv om valgseieren var overbevisende.
søndag 22:47 NRK
Overveldende seier til Putin
Vladimir Putin har vunnet sin største valgseier så langt i sin politiske karriere, ifølge de offisielle resultatene fra valget i Russland.
søndag 22:35 ABC Nyheter
Putin feirer brakvalg i Russland
Russlands president Vladimir Putin takker velgerne for å ha gjenvalgt ham for fjerde gang.
søndag 21:46 Nationen
Maria dro på ferie, men glemte ikke å stemme likevel: – Har aldri vært i tvil
Maria Arhipova er på ferie i Moskva, men innimellom slagene tok hun seg likevel tiden til å stemme fram sin president.
søndag 21:20 $ iFinnmark
Tsar Vladimir i seks nye år
Det gikk som det måtte. Vladimir Putin vant søndagens valg med solid margin, anstendig oppslutning, og ikke mer juks enn han kan leve med.
søndag 20:53 Dagbladet
Russland er ikke et demokrati
KOMMENTAR: Det russiske folks friheter er truet. Den største trusselen heter Vladimir Putin.
søndag 20:04 $ Stavanger Aftenblad
Trump til angrep på FBI og Muellers Russland-gransking
Donald Trump mener spesialetterforsker Robert Muellers etterforskning om russisk valginnblanding, er bemannet av «inngrodde» demokrater som er partisk mot ham.
søndag 19:50 VG
Betydelig høyere oppslutning
Russlands president Vladimir Putin vil sikre seg gjenvalg klar margin, viser første valgdagsmåling etter at valglokalene stengte søndag kveld.
søndag 19:22 TV 2
Seirende Putin takket velgerne
Russlands president Vladimir Putin takker velgerne for å ha gjenvalgt ham for fjerde gang.
søndag 19:14 ABC Nyheter
Foreløpige tall gir Putin 73 prosent av stemmene i presidentvalget
I Russland viser foreløpige tall at Vladimir Putin har fått 73,9 prosent av stemmene i presidentvalget etter at 20 prosent av stemmene er talt opp. Valget ble avsluttet klokka 19.00 norsk tid.
søndag 19:09 NRK
Putin ligger an til brakseier
Russlands president Vladimir Putin vil sikre seg gjenvalg med over 70 prosent av stemmene, viser valgdagsmålinger etter at valglokalene stengte søndag.
søndag 19:08 $ Stavanger Aftenblad
Brakseier for Putin: – Skal jeg sitte til jeg er 100 år?
MOSKVA Vladimir Putin (65) ligger an til å få opp mot 74 prosent av stemmene. Søndag kveld møtte han sine tilhengere på Manesje-plassen i hjertet av Moskva.
søndag 19:02 VG
Dette venter Russland og verden med seks nye år med Putin.
VLADIMIR : – Vi hadde ingen andre alternativer, sier Dmitrij Filippov (31). Søndag stemte han og over 45 millioner russere på Putin som dermed blir president for fjerde gang.
søndag 19:00 $ Aftenposten
Eksperter fra OPCW skal forsøke å finne svar etter giftangrepet i Storbritannia 
Eksperter fra Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) kommer mandag til Storbritannia for å etterforske nervegiftangrepet.
søndag 18:23 $ Stavanger Aftenblad
Forsker: – Populariteten til Putin er reell
Seniorforsker Helge Blakkisrud i NUPI tror Putins uunngåelige valgseier søndag først og fremst vil skyldes hans enestående posisjon hos det russiske folk.
søndag 18:13 $ Stavanger Aftenblad
Levende rikdom: – Her er gullet
Bjørn Ronald Olsen fulgte magefølelsen for kongekrabber og har tjent over 50 millioner kroner de seneste fem årene. Nå er han klar for en ny krabbeart og et nytt eventyr.
søndag 17:44 ABC Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

EUROPA

FAVORITTER

Hordaland Utenriks Telemark Bergen IT Sarpsborg 08 Hedmark Innenriks Næringsliv Troms Akershus Oppland Kjendis Østfold Nordland Vestfold Trøndelag Mat Fotboll Odda
flere?
Vest Agder Båt Buskerud Rogaland Kultur Aust Agder Sport Finnmark Møre og Romsdal Sogn og Fjordane Forsvar Mobil Oslo Get-ligaen Kalmar Fiske Skåne Kvinnherad Ringsaker Bolig Inrikes Elverum Fotball Bodø Blekinge Haugesund Oskarshamn Drammen Kongsvinger Landbruk Økonomi Sport Bamble Trav Karmøy Tinn Porsgrunn OL Motor Tromsø Kragerø Reise Hammerfest Radøy Kryptovaluta Fredrikstad Sandnes Lindås Jul Kultur Fauske Östra Göinge Vestvågøy Kristianstad Näringsliv Osterøy Svelvik Risør Politikk Nedre Eiker Bærum Dyr Skien Landskrona Odds BK Vestby Horten Tolga Meløy Stord Askøy Narvik Forskning Film Øvre Eiker Musikk Førde Salangen Helsingborg Russland Karlskrona Nord-Korea Tingvoll Tesla Sandefjord Tvedestrand Kongsberg Stockholm Lier Kristiansand Vær Malmö Stavanger Sørfold Forskning Sykkel Rosenborg BK Frogn Sarpsborg Suldal Kvænangen Eslöv Utsira Kongelig Sigdal Tynset Åmot Hvaler Eliteserien Evje og Hornnes Askim Kunst Håndball Game of Thrones Kristiansund Barn Svedala Helse Drangedal Svalbard FK Haugesund Vefsn Eidsberg Gjøvik Filippinene Kommunesammenslåing Vålerenga Friluftsliv Løten Trysil Sørreisa Nannestad Moss Hadsel Poker Lenvik Øksnes Larvik Grue Re Lesja Åsnes Råde Mat Meland Jakt Fjell Modum Hamar Sande Asker Tour de Ski Skøyter Mote Målselv Tønsberg Jølster Ålesund Nore og Uvdal Notodden Bil Vinje Jobb Bil Lyngdal Steigen Åmli Stavanger Oilers Ås Stryn Våler Øygarden Halsa Austrheim Tomelilla Google Klima Hemne Mörbylånga Rana Vitenskap Vaksdal Aurdal Friidrett Vestre Slidre Hörby Skiskyting Norway Cup Hässleholm Farsund Skjervøy Masfjorden USA Gjerstad Klippan Nittedal Skisport Ekonomi Eidskog Motorsport Herøy Båt Litteratur Lyngen Nesodden Foto Nissedal World Series of Poker Dovre Hurum Halden Svalöv Klepp Berlevåg Brønnøy Frankrike Lødingen Harstad Romfart Porsanger Eiker Strand Grane Spill Aurskog-Høland Teknik Mandal Eurovision Universet Kina Ski Sortland Olofström OBOS-ligaen Langrenn Sölvesborg Lillesand VM Fedje Modalen NHL Nesseby Brexit Fitjar Gran Staffanstorp Leirfjord Trøgstad Tour of Norway Volda Hattfjelldal Russ Odal Hyllestad Årdal Ballangen Nesna Enebakk Turn Tana Påske Ronneby Vietnam Tydal Bromölla Mönsterås Birkenes Resor Rendalen Frosta Karlshamn Froland Vennesla Östergötland Sande Lomma Åseral Halloween Træna Emmaboda Herøy Hemnes Nordkapp Klatring Kävlinge Arendal Sverige Bremanger Alta Skurup Skedsmo Bjørnefjorden Voss Hockey Andøy Menn Seljord Jevnaker Snowboard Viking FK Hälsa Lund Ulstein Os Svømming Ullensvang Gloppen Polen Bodø/Glimt Fet Ishockey Stabæk Røros E-sport Musik Nybro Sjakk Alpint Evenes Sandøy Sund Nesset Tromsø IL 17. mai Eidfjord Film Måsøy Syria Nes Sør-Varanger
ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL