Roing
Norsk roing har fått en ny Tufte
- Du må leve opp til navnet ditt! Klar melding fra ro-legenden Olaf Tufte.
09:30 TV 2
Skarstein fortvilar over regelendring: – Som å opne kvinneklassen for mannfolk
Birgit Skarsteins klasse har historisk sett vorte kalla for «armar og skuldrer», men no blir opna han opp for utøvarar med styrke i beina. Det har ført til sterke protestar og truslar om boikott.
mandag 20:56 NRK
Landslaget som ikke har råd til å reise utenlands
Norges landslag i roing forbereder seg til EM i høyden. I Jotunheimen!
lørdag 21:01 Bergensavisen
Ny ro-satsing: – Det kan kanskje virke litt rart
Landslaget i roing har fått ny trener. Det betyr forandring.
fredag 18:14 TV 2
Norges nye medaljehåp: – Ganske overraskande
Ask Tjøm og Lars Benske har imponert i verdscupen den siste tida inn mot EM og VM. For to år sidan var det lite som tyda på at det var akkurat dei to som skulle stå på pallen.
tirsdag 2. august TV 2
Ti norske båter til EM i roing i München
Kjetil Borch er med i den norske troppen til EM i roing i tyske München senere i august. Norge sender i alt 20 roere fordelt på ti båter til mesterskapet. Disse er i en del av EM-troppen: Para singlesculler: Birgit Skarstein, Christiania. Dame singlesculler: Siri Eva Kristiansen, Drammen. Dame...
tirsdag 2. august NRK
Ti norske båter til EM i roing i München
Kjetil Borch er med i den norske troppen til EM i roing i tyske München senere i august. Norge sender i alt 20 roere fordelt på ti båter til mesterskapet.
tirsdag 2. august ABC Nyheter
Gullduoens eksklusive høydeleir: – Som en fotoshoppet virkelighet
VM-gullvinnerne Birgit Skarstein (33) og Kjetil Borch (32) vedgår at deres første høydetreningsleir i Norge – innkvartert ved foten Galdhøpiggen og med ro-trening på safirgrønt ørretvann – kan by på overraskelser de ikke er vant til i utlandet.
mandag 1. august VG
Norges nye medaljehåp
Ask Tjøm og Lars Benske har imponert i verdscupen den siste tida inn mot EM og VM. For to år sidan var det lite som tyda på at det var akkurat dei to som skulle stå på pallen.
mandag 1. august TV 2
Sammen skal Kasper og Nicolai gjøre drømmer til virkelighet: – Foretrekker ekstra fart og adrenalin
Fetterne Kasper og Nicolai Enstad har inngått et sportslig samarbeid for å satse fullt.
mandag 1. august $ Gjengangeren
Thime med 16. plass i VM
Sarpsborg-roeren Marius Antonsen Thime satt i den norske båten som ble nummer 16 i dobbeltsculler under verdensmesterskapet for U19-roere i italienske Varese.
mandag 1. august $ Sarpsborg Arbeiderblad
Ulrik (18) vant i sitt heat i dag
Roeren Ulrik Pharo Lohne fra Lier vant sitt heat i C/D-semifinalen i singlesculler i U19-VM i dag. I morgen ror han siste konkurranse i dette mesterskapet i Varese i Italia. Da er det C-finale i singlesculler. 18-åringen er eneste deltaker fra Drammen roklubb i VM.
lørdag 30. juli NRK
Ror i tre knops fart ved siden av endene
Nyheter fra Lindesnes
lørdag 30. juli Lindesnes
Marius (18) er klar for VM i Italia
Neste uke drar junior-VM i roing i gang i Italia. Her skal sarpingen Marius Thime kjempe mot de beste.
torsdag 21. juli $ Sarpsborg Arbeiderblad
Kom på pallen igjen
Fredrikstad-roeren Lars Benske og hans makker Ask Tjøm fortsetter å levere på den internasjonale arenaen
tirsdag 12. juli $ Fredriksstad Blad
Olaf hedres med sportens høyeste utmerkelse: – Det er veldig stort
I helgen ble Olaf Tufte tildelt Thomas Keller-medaljen under verdenscupen i Luzern. Medaljen er internasjonal rosports høyeste utmerkelse.
søndag 10. juli $ Gjengangeren
Sterk tredjeplass for Tjøm og Benske
Ask Tjøm og Lars Benske tok en sterk tredjeplass i A-finalen i lettvekt dobbeltsculler under verdenscupen i Luzern søndag. Nordmennene kom dårlig ut fra start og lå sist før de hentet inn Polen etter rundt 700 meter. Derfra og ut satte Tjøm og Benske opp tempoet mens alle...
søndag 10. juli NRK
Bare dobbeltsculleren i lettvekt videre til A-finale i Luzern
Lettvektsdobbeltsculleren med Lars Benske og Ask Tjøm fortsetter å imponere og er klare for søndagens A-finale under verdenscupen i sveitsiske Luzern. Duoen vant verdenscupen i Poznan i forrige måned og har virkelig tatt opp arven etter Kristoffer Brun og Are Strandli. Det ble ingen suksess...
lørdag 9. juli NRK
– Første gang i Sorø for hele gjengen
Horten Roklubb har lange tradisjoner på å delta i Sorøregattaen i Danmark. Sist helg var det danmarksdebut for samtlige juniorer fra Horten.
onsdag 6. juli $ Gjengangeren
Føler seg ikkje klar for EM: – Ikkje så kult
Kjetil Borch har vore mykje plaga med både sjukdom og skade den siste tida. No har både han og to andre på laget fått korona.
onsdag 6. juli TV 2
– Det var skikkelig heftig
I helgen fikk Birgit Skarstein testet OL-anlegget til Paris 2024. Hun gikk seirende ut begge dagene i det som blir de første og siste konkurransene i traseen før Paris-lekene.
onsdag 6. juli TV 2
Flystreiken skaper utfordringer for mossing på vei til verdenscupen: – Det er langt ifra en optimal rute 
Flystreiken i SAS skaper trøbbel for reisende over hele landet - også for roeren Erik Solbakken og lagkameratene som er på vei til verdenscupen i Lucerne i Sveits.
tirsdag 5. juli $ Moss Avis
Borch testet positivt på korona
Kjetil Borch (32) har fått konstatert koronasmitte. Han er ikke med det norske rolandslaget til verdenscupregattaen i sveitsiske Luzern senere i uken. Han opplyser om prøvesvaret på Instagram med et bilde av to positive hurtigtester. «Min rekke på 880 dager er åpenbart...
tirsdag 5. juli NRK
Kjetil Borch har fått korona
Det melder roaren sjølv på Instagram.
tirsdag 5. juli TV 2
Ålesundere må kjøre 3450 kilometer
 
tirsdag 5. juli Sunnmørsposten
SAS-streiken skaper trøbbel for Ask og gjengen: – 20 timer med båt og bil
Pilotstreik, nedblåste trær, sykdom og en 1.700 km lang båt- og biltur er noen av ingrediensene i oppladningen til Ask Jarl Tjøme fra Tønsberg.
tirsdag 5. juli $ Tønsbergs Blad
SAS-streik skapar kaos for roarane – må køyre 1700 kilometer
Roforbundet må køyre til verdscup i Sveits, grunna SAS-streiken. Sist gong Kristoffer Brun køyrde timesvis til ein regatta, resulterte det i EM-gull.
mandag 4. juli TV 2
Køyrer 3400 kilometer på grunn av streiken: – Kjem til å vere ganske roten i kroppen
Flystreiken tvingar rolandslaget til å tenkje kreativt. Grytidleg tysdag morgon legg dei ut på ein biltur dei helst vil sleppe.
mandag 4. juli NRK
Skarstein raskest i Paralympics-test
Birgit Skarstein var best da eliten i pararoing holdt regatta i anlegget til 2024-OL. Det var deres første og siste konkurranse i traseen før lekene. Trønderen klokket inn til 10.04,4, snaut tolv sekunder bak sin ferske verdensrekord, skriver NTB.
søndag 3. juli NRK
Ålesunder til U23-VM: – Det er gjevt
 
fredag 24. juni Sunnmørsposten
Brun og Helvig går sammen i verdenscupfinalen
Roer Kristoffer Brun skal ro dobbeltsculler med Oscar Helvig i verdenscupfinalen i Luzern i juli. – Jeg er selvsagt glad for den muligheten og skal gripe den, skriver Brun i en SMS til VG. Norges dobbeltfirer med Brun, Helvig, Erik Solbakken og Martin Helseth avsluttet samarbeidet tidligere i juni....
torsdag 23. juni NRK
Verdensmester er satt på sidelinjen: – Frustrerende
Han er verdensmester og har totalt 11 medaljer fra internasjonale mesterskap. Men for øyeblikket har Kristoffer Brun (34) ingen båt å konkurrere i.
tirsdag 21. juni VG
Stor helg for roerne – vant nordisk
Sarpingen Marius Thime og mossingen Erik Hein rodde dobbeltsculler under Nordisk Mesterskap i finske Tammerfors.
mandag 20. juni $ Sarpsborg Arbeiderblad
Olaf Tufte (46) tror at Lars (22) fra Kråkerøy kan ta medalje i OL
Lars Benske (22) og hans makker Ask Jarl Tjøm (25) herjet med konkurrentene og vant verdenscupregattaen i Poznan. Nå mener Olaf Tufte (46) at duoen er en medaljekandidat i Paris-OL.
mandag 20. juni $ Fredriksstad Blad
Benske og Tjøm fulgte opp Skarstein – to norske seire i roing
I sin første internasjonale regatta sammen, leverte Lars Benske og Ask Tjøm en strålende A-finale og gikk til topps i verdenscupen i roing i polske Poznan søndag. Den norske duoen krysset til slutt målstreken klart foran konkurrentene. Franske Hugo Beurey og Ferdinand Ludwig fulgte...
søndag 19. juni NRK
Skarstein banket all motstand i Polen
 
søndag 19. juni Fædrelandsvennen
Skarstein banket all motstand i Polen
 
søndag 19. juni Adresseavisen
Skarstein vant i verdenscupen
Birgit Skarstein tok sesongens første verdenscupseier i roing da hun vant søndagens finale i parasinglesculler i polske Poznan. Hun vant på tiden 10.19,72. Skarstein gjennomførte et testløp på verdenscuparenaen fredag. Da knuste hun sin egen bestenotering i parasinglesculler...
søndag 19. juni NRK
Skarstein med verds-bestenotering
Birgit Skarstein knuste sin egen bestenotering i parasinglesculler for kvinner i Poznan. Med 9.50,39 var ho over seks sekund føre sin tidlegare raskaste tid. Ho vant med over 14 sekund til neste båt. Anna Sjeremet frå Ukraina på den neste plassen brukte 10.04,48. Heatet var et...
fredag 17. juni NRK
Dobbelsculler til semifinale
Den norske dobbelsculleren med Thea Helseth og Jenny Rørvik tok seg direkte til semifinale i verdscupen i polske Poznan. Helseth/Rørvik rodde inn til tredjeplassen i sitt heat. Med tida 6.53,07 var dei snaue tre sekund bak den amerikanske vinnarbåten med Kara Kohler og Sophia Vitas. Semifinalane...
fredag 17. juni NRK
Birgit Skarstein raskere enn noen gang: – Det er fett
Etter en oppkjøring med influensa og helvetesild fikk Birgit Skarstein en knallstart på sesongen. Hun satte ny verdens beste tid med over seks sekunder i testløpet før søndagens verdenscupløp i Poznan.
fredag 17. juni VG
Kristiansandere klare for verdenscup i Polen
 
torsdag 16. juni Fædrelandsvennen
For to uker siden offentliggjorde han OL-planen. Nå er den allerede lagt på is.
 
torsdag 16. juni Sunnmørsposten
Jens (28): – Jeg er i bedre fysisk form enn noensinne
Sarpingen Jens Holm (28) er klar for nye internasjonale oppdrag i roing. Kommende helg deltar han i verdenscupen i Poznan i Polen.
torsdag 16. juni $ Sarpsborg Arbeiderblad
Sølv-Borch vant luksusreise i OL – brukte aksjeavkastning og sparepenger på åtte måneder ferie
ÅRUNGEN Kjetil Borch (32) var så dritt lei idretten etter sølvmedaljen i Tokyo at han brukte oppsparte midler og aksjeavkastning på åtte måneder ferie – og tok ut luksuspremien han vant mens han satt på rommet sitt i OL.
torsdag 9. juni VG
Debuterte i åtter i Stavanger: – Målet er å stille i junior-NM, sier Bjørn-Inge
Både leder i roklubben, Sverre Norberg, og rosjef Bjørn-Inge Pettersen er gamle lagbåtroere. Begge er opptatt av å videreføre lagfølelsen til de yngre aktive.
torsdag 9. juni $ Gjengangeren
Skarsteins pengeknipe: – Lå våken om natta
ÅRUNGEN Birgit Skarstein (33) vedgår at ro-sporten og hun selv ikke har maktet å omsette gull og stor oppmerksomhet til økonomisk gevinst. I fjor – da hun vant Paralympics-gull i Tokyo – fratok det henne nattesøvnen.
onsdag 8. juni VG
Ustoppelige Thime og Hein
Marius Thime vant i Stavanger.
mandag 6. juni $ Sarpsborg Arbeiderblad
Gregory Slovinskyy fornøyd etter sin debut: – Det var skikkelig kjekt å få oppleve en slik helg med roing
 
søndag 5. juni Fædrelandsvennen
Holm tatt ut til World Cup i Polen
Jens Holm fra Sarpsborg roklubb er tatt ut til World Cup i Polen i juni.
fredag 3. juni $ Sarpsborg Arbeiderblad
Borch satser mot OL i 2024
Kjetil Borch bekrefter at han satser mot OL i 2024. Det sier han på et pressetreff med roerne. Fredag 13. mai gjennomgikk Borch den femte operasjonen på fem år og har vært i tvil om han skulle fortsette karrieren. Han visste at den operasjonen ville forsinke sesongforberedelsene med minst et...
torsdag 2. juni NRK
Brun tar Tuftes plass – satser i dobbeltfirer mot OL
Roer Kristoffer Brun (34) satser videre mot et nytt OL. Mot lekene i Paris om to år er én lagkamerat byttet ut med tre. Det bekrefter landslagstrener Mark Emke til NTB torsdag. Bergenseren blir å finne i dobbeltfireren med Oscar Helvig, Martin Helseth og Erik Solbakken. Den trioen hadde med seg...
torsdag 2. juni NRK
– Vi blir flere og flere og bedre og bedre, sier sjefen
Med Olaf Tufte som pensjonist, Kjetil Borg nyoperert og Nicolai Enstad Haraldseth fortsatt preget av korona, må roklubben sette sin litt til rekruttene.
søndag 29. mai $ Gjengangeren
Helvetesild stoppet Skarstein: – Ikke å anbefale
Selv for energibunten Birgit Skarstein (33) kan det bli for mye. Først influensa og siden helvetesild har stukket kjepper i hjulene for gullhelten i robåten.
fredag 27. mai VG
Skal bygge splitter nye klubblokaler: – Helt vesentlig for at vi kan satse videre
I fordelingen av 330 millioner spillemidler stikker Moss av med 4,3 millioner kroner. Tilnærmet hele summen tildeles to klubber, som allerede har planene klare.
onsdag 25. mai $ Moss Avis
Sarpingen nådde målsettingen i Italia
Marius Thime fra Sarpsborg Roklubb fikk 12. plass i herrer dobbeltsculler sammen med Erik Hein fra Moss Roklubb under U19-EM i Veresa i Italia.
tirsdag 24. mai $ Sarpsborg Arbeiderblad
Kjetil Borch kan legge opp etter ny operasjon
Roeren Kjetil Borch (32) vurderer å legge årene på hyllen etter den femte operasjonen på fem år. Sølvvinneren fra Beijing-OL vil avgjøre fremtiden denne uken.
søndag 15. mai VG
– Målet er å få satt sammen flere lagbåter, spesielt hos jentene, sier Jannicke
Jannicke Due er en av trenerne som tar seg av de yngste rekruttene i roklubben. Hun ser med optimisme på framtida etter et par år med god rekruttering.
onsdag 11. mai $ Gjengangeren
Thime tatt ut til EM
Marius Thime er tatt ut til å representere Norge i U19-EM i Italia i slutten av mai.
onsdag 4. mai $ Sarpsborg Arbeiderblad
Olaf må trene seg ned etter 30 års råkjør: – I verste fall kan man dø
Livet som toppidrettspensjonist er ingen dans på roser. Hver eneste dag må Olaf Tufte (45) trene sitt forvokste hjerte for å unngå det som i verste fall kan føre til døden.
søndag 24. april $ Tønsbergs Blad
Martin (27) finner de utroligste ting på havbunnen: – Det sykeste var en full urne
OSLO : Seks av sju ukedager bruker landslagsutøver Martin Helseth til å ro. Den siste bruker han til å dykke etter søppel på havbunnen. 27-åringen har for lengst sluttet å bli forbanna over de drøye funnene han gjør.
søndag 17. april TV 2
En historisk rotur i tidevann og kloakk
Hva er det med briter og roing? Denne helgen er det tradisjonsrike båtracet mellom Oxford og Cambridge tilbake på Themsen etter to års pandemifravær. Jeg bare måtte komme meg på elva for å forstå magien.
søndag 3. april NRK
Gulljubel i nordisk mesterskap
 
tirsdag 22. mars Fædrelandsvennen
30 studenter fra Trondheim besøkte Horten i helgen: – Det perfekte stedet for oss
Overnatting i soveposer på diverse underlag, kokkelering med varm mat på kjøkkenet, felles måltider, sosialt samvær – alt i roklubbens lokaler fra torsdag til søndag. Det viktigste skjedde imidlertid på vannet.
søndag 20. mars $ Gjengangeren
Aalesunds Roklub med fem roere på elitesamling. Det må klubben punge ut for.
 
tirsdag 8. mars Sunnmørsposten
«Mesternes mester»-vinner Nils Jakob Hoff: – Ikke en gang Therese fikk vite at jeg vant
Nils Jakob Hoff (37) holdt «Mesternes mester»-seieren hemmelig for absolutt alle.
fredag 4. mars VG
VM-gull etter rå sluttspurt
 
onsdag 2. mars Fædrelandsvennen
Utbygging ved Floa truer roklubbens fremtid
Norsk Rosport så dagens lys i Fredrikstad i 1877, 145 år siden.
tirsdag 1. mars Fredriksstad Blad
Skal delta i ekstrem utfordring: – Mødrene våre vil ikke at vi skal gjøre dette
Bergensguttene forbereder seg på hallusinasjoner, søvnmangel, skader og sult. I desember skal de kappro tvers over Atlanterhavet.
søndag 27. februar $ Bergensavisen
Lang vei til Paris: – Det er ikke kjørt om jeg ikke rekker det
Åtte til ti ganger i uka finner Nicolai Enstad Haraldseth veien til låven på Tufte Gård. Han håper det skal gi han et løft som roer.
søndag 20. februar $ Gjengangeren
Nå forsvinner det gamle klubbhuset, til høsten står nytt klart
Før jul har 103 år gamle Tønsberg roklub brukt nærmere ti millioner kroner på nytt klubbhus, om alt går etter planen.
onsdag 16. februar $ Tønsbergs Blad
OL-vinnerens nye hverdag: – Hadde ikke trodd det for fire år siden
For kun noen år siden var de i verdenstoppen. Nå har de gått fra ledestjerner til læregutter.
torsdag 10. februar TV 2
Glade NM-vinnere fra Grimstad
 
torsdag 27. januar Fædrelandsvennen
Rosjef Aron: – Veldig enkelt med digitalt NM
NM på romaskin har i mange år vært et ikke altfor prestisjetungt mesterskap tidlig på nyåret. Lørdag møttes roere fra hele landet, men bare digitalt.
mandag 24. januar $ Gjengangeren
Klarte noe ingen hadde gjort på 70 år – fredag fikk Lars (21) stipend
Lars Benske (21) fikk Fredrikstad kommunes idrettsstipend for 2021.
fredag 14. januar $ Fredriksstad Blad
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL