Rennesøy
Valgboder i fem bydeler til høsten
Et utvalg foreslår innkjøp av fire eller fem flyttbare valgboder til bruk ute i bydelene under kommunevalget for den nye storkommunen neste høst.
mandag 18:06 $ Stavanger Aftenblad
Tomt for influensavaksine
Rennesøy legekontor melder om at det for tiden er tomt for influensavaksine. Ny leveranse ventes i løpet av uke 46 eller 47.  Se hjemmsiden til Rennesøy legekontor for mer opplysninger angående influensavaksinen. 
onsdag 7. november Rennesøy kommune
TS-datter rikest i Ryfylke
May Stangeland Baardsen troner øverst på formuestoppen i Ryfylke.
onsdag 7. november $ Stavanger Aftenblad
Rennesøy-ordfører blir ordførerkandidat i Nye Stavanger
Rennesøyordfører Dagny Sunnanå Hausken er toppkandidaten til Senterpartiet i Nye Stavanger.
mandag 5. november $ Stavanger Aftenblad
Økning i salg og boliger til salgs i Stavanger
Boligprisene i Stavanger holdt seg ganske stabilt i oktober.
mandag 5. november $ Stavanger Aftenblad
– Cruisehavn på Rennesøy er framtidsrettet
Planene om ny cruisehavn på Rennesøy blir tatt godt imot av ordførere, næringsforening, havnedirektøren og cruisehavn-organisasjon. Men det er langt igjen, blir det understreket.
fredag 26. oktober $ Stavanger Aftenblad
Trygg i tunnel
Rennesøy som trafikksikker kommune ønsker deg som innbygger hjertelig velkommen til en kjekk og lærerik kveld - om tunnel - i Rennesøy kulturhus, tirsdag 20.november klokken 19.00. Foredragsholdere veileder oss gjennom trafikk- og tunnelsikkerhet, slik at det blir litt lettere å se...
torsdag 25. oktober Rennesøy kommune
Holdningskampanje alkovett
Rennesøy kommune starter nå en holdningskampanje om alkoholvett i regi av folkehelsearbeidet.  Alkoholbruk er en økende trend, og organisasjonen Av og Til  som er en ideell organisasjon bidrar med forebyggende arbeid for å redusere de negative konsekvensene alkoholbruk kan ha....
onsdag 24. oktober Rennesøy kommune
ROGALAND

Rogaland får 150 millioner havbruks-kroner
Rogaland har fått i alt 150 millioner kroner fra Havbruksfondet. Finnøy får mest, med drøyt 45,8 millioner.
onsdag 24. oktober $ Stavanger Aftenblad
Radonmåling
Ny målesesong er nå i gang. Innbyggerne i Eigersund, Finnøy, Forsand, Gjesdal, Hjelmeland, Hå, Klepp, Kvitsøy, Lund, Randaberg, Rennesøy, Sandnes, Sokndal, Sola, Stavanger, Strand og Time kommuner får reduserte priser på radonmålinger i boliger fra...
onsdag 17. oktober Rennesøy kommune
Vedlikehold på vannledningsnettet på Østhusvik
Rennesøy kommune ved IVAR IKS melder om at vannet stenges i et lite område på Østhusvik, i tidsrommet 17.oktober kl 0900-kl 1300. Dette pga nødvendig vedlikehold på vannledningsnettet.
tirsdag 16. oktober Rennesøy kommune
19 gater får nye navn i Nye Stavanger
12 gater i Stavanger, 5 i Rennesøy og 2 på Finnøy må endre navn når tre kommuner skal bli til én. Adresseendringer og nye veiskilt skal være på plass innen utgangen av mars neste år.
mandag 15. oktober $ Stavanger Aftenblad
Slik skal Nye Stavanger styres
Spørsmålet om formannskapet skal ha møter på formiddagen eller ettermiddagen skapte mest debatt da den politiske organiseringen i Nye Stavanger skulle diskuteres.
mandag 15. oktober $ Stavanger Aftenblad
Nye Stavanger mister bystyret
Når Stavanger slår seg sammen med Rennesøy og Finnøy 1. januar 2020, mister byen bystyret. Det nye navnet på det folkevalgte organet blir kommunestyre.
mandag 15. oktober $ Stavanger Aftenblad
Politikerne vil ikke bruke 10 mill på å endre vinranken
Nye Stavanger beholder vinranken til Stavanger som nytt kommunevåpen. Men Finnøy og Rennesøy fikk sitt plaster på såret.
mandag 15. oktober $ Stavanger Aftenblad
10 ordførere i Rogaland har millionlønn
45 ordførere i norske kommuner har mer enn én million kroner i godtgjørelse. 10 av disse styrer en Rogalandskommune.
mandag 15. oktober $ Stavanger Aftenblad
Helgeintervjuet: – Ingen har vondt av litt hardt arbeid
Faren var sjømann og moren drev et privat pleiehjem i hjemmet på Rennesøy. Arne Sigve Nylund har tatt med seg verdiene hjemmefra inn i jobben som sjef for norsk sokkel i Equinor.
lørdag 13. oktober $ Stavanger Aftenblad
Velkommen til temakveld om GLEDING!
Tid: 30.oktober, kl. 18-20 Sted:  Meieriet, Vikevåg Foredragsholder:  Siri Abrahamsen Arrangør: Tidlig innsats - Rennesøy kommune "Jeg drømmer om et samfunn der alle kjenner seg verdifulle. En verden hvor vi forstår hverandre bedre - på tvers av mangfold,...
onsdag 10. oktober Rennesøy kommune
Takk for støtta, Tore Renberg!
DEBATT: Tore Renberg seier klart ifrå om at nynorsken må få ein god plass i Nye Stavanger, og at det er på overtid å leggja bort forakta mot det skriftspråket som ligg nærmast Stavanger-målet.
fredag 5. oktober $ Stavanger Aftenblad
Ønsker forslag på kandidater til den siste Innsatsprisen i Rennesøy kommune
Forrige innsatspris (2015), ble tildelt Fjøløy Forts venner
torsdag 4. oktober Rennesøy kommune
Elin Schanche søker direktørjobb i Stavanger
Leder i Rogaland Høyre, Elin Schanche (57) fra Mosterøy, er på søkerlisten til den siste ledige direktørjobben i Nye Stavanger.
torsdag 4. oktober $ Stavanger Aftenblad
Boligmarkedet i Stavanger: Flere salg, og færre boliger til salgs
Prisnivået på boliger holder seg stabilt i Stavanger-regionen. Men det ble solgt 15 prosent flere boliger i september i år enn i september 2017.
onsdag 3. oktober $ Stavanger Aftenblad
Nye Stavanger må likestille nynorsk og bokmål
DEBATT: Av hensyn til våre venner i Finnøy og Rennesøy var jeg på vegne av Frp tidlig ute å fremmet forslag om at den nye kommunen skulle likestille nynorsk og bokmål.
onsdag 3. oktober $ Stavanger Aftenblad
Mye spennende i Den kulturelle skulesekken, høsten 2018
Den kulturelle skulesekken (DKS) er en nasjonal satsing som skal bidra til at alle elever får møte profesjonell kunt- og kultur av alle slag.  Høsten 2018 byr på gode kulturelle opplevelser for elever i fra Rennesøy: Pop-Up musikk i klasserommet I september fikke eleene i 1-7...
tirsdag 2. oktober Rennesøy kommune
Oppgradering av strømnettet - Åpen kontordag på Rennesøy 15.10.18
onsdag 26. september Rennesøy kommune
Varsel om ekstrem vær
Fylkesmannen melder at det forventes sterkere vind enn tidligere varslet. Vinden er opp mot det som betegnes som ekstremt. Det forventes lokalt kraftige vindkast opp mot 45m/sek.  Kommunen ber sine innbyggere om å sjekke løse gjenstander og feste dette på en forsvarlig måte.
fredag 21. september Rennesøy kommune
Åpningstider - Offentlig bading i bassenget i Vikevåg
fredag 21. september Rennesøy kommune
Politikarane er ikkje klare til å stemme over nytt byvåpen
NYE STAVANGER: I Stavanger Høgre meiner fleirtalet at den nye kommunen bør halde på Stavanger sitt byvåpen. Likevel sørger partiet for at saka truleg blir utsett.
fredag 14. september $ Stavanger Aftenblad
Kan dette milliardprosjektet sørge for to nye veier på Jæren?
Nå blir også Statnett og den gigantiske trafostasjonen som skal ta i mot Lyselinja, trukket inn i kampen for nye veier på Jæren.
fredag 14. september $ Stavanger Aftenblad
Ver med å rigge Nye Stavanger kommune
Kan vi låne deg og venene dine? Har du tanker om korleis vi skapar eit godt lokalsamfunn?
fredag 14. september Rennesøy kommune
Uproblematisk å bytte kommunevåpen
LEDER: Av alle ting som skal endres før storkommunen Nye Stavanger er et faktum, er kommunevåpenet blant de minst viktige sakene.
torsdag 13. september $ Stavanger Aftenblad
Høstfest på Eldredagen 2018
Rennesøy kommune og Fellesrådet for eldre og personer med funksjonsnedsettelse ønsker å markere den internasjonale eldredagen med en høstfest for kommunens seniorer, torsdag 4.oktober kl 18:00-20:00 på Rennesøy kulturhus. Tema denne kvelden er "Et aktivt...
onsdag 12. september Rennesøy kommune
Helt nytt kommunevåpen mest aktuelt ved sammenslåinger
KRONIKK: Enten man liker det eller ikke, så har praksis ved norske kommunesammenslåinger blitt at man sammen etablerer nye kommunevåpen. Selv om det koster noen kroner.
onsdag 12. september $ Stavanger Aftenblad
ROGALAND

Nytt byvåpen kan koste 10 millioner
Fellesnemnda for Nye Stavanger får spørsmålet om nytt byvåpen til behandling mandag om en uke. I saken heter det at kostnadene ved å skifte ut eikestubben og vinranken kan gå opp mot 10 millioner kroner.
tirsdag 11. september $ Stavanger Aftenblad
Frp fosser fram i Stavanger
Aftenbladets meningsmålig for august viser gir størst utslag for Frp, som ligger an til fire nye bystyrerepresentanter. Venstre går like mye tilbake.
mandag 10. september $ Stavanger Aftenblad
Nye Stavanger må kunne profilere seg som «Norges vugge»
DEBATT: Rennesøy og Finnøy skal inn i Stavanger. Stavanger 2020 vil dekke områder som har vært helt sentrale for tilblivelsen av kongeriket Norge: Bosetting, navn og dannelse av nasjonalstaten – «Norges vugge».
søndag 9. september $ Stavanger Aftenblad
Venstres utfordringer
LEDER: Den nye toppkandidaten for Venstre i Stavanger får store utfordringer når partiet skal prøve å holde på stemmene foran valget neste høst.
mandag 3. september $ Stavanger Aftenblad
Kurs i mestring av belastning
Kurs i mestring av belastning (KiB) Nytt KiB-kurs starter onsdag 19.september 2018, kl. 13:00-15:30.  Tverrfaglige tjenester (TFT) i samarbeid med NAV og Frisklivssentralen i Rennesøy kommune tilbyr innbyggere i kommunen KiB kurs.  Kurset er for deg som har behov for å bedre evnen til...
torsdag 30. august Rennesøy kommune
Kulturuke i Rennesøy
Rennesøy kommune, i samarbeid med lag- og organisasjoner, arrangerer kulturuke 8-16 september 2018. Kulturuka sammenfaller med de nasjonale kulturminnedagene og deler av den nasjonale friluftslivets uke. Vi byr vi derfor på et variert program hvor kultur og natur står i fokus. Les hele programmet...
onsdag 29. august Rennesøy kommune
Aksjon mot datasenter på Rennesøy
– Vi ønsker ikke et stort datalagringssenter på Østhusvik med inngjerding, flombelysning og viftestøy hele døgnet, hele året, uttaler Linda Ask Nilsen, som har tatt initiativ til et opprop for å bevare «Dei grøne øyane».
fredag 24. august $ Stavanger Aftenblad
Flertall vil skifte ut Stavangers byvåpen
Et flertall på 6 mot 2 i prosjektgruppen som jobber med symboler og identitet i den nye storkommunen, anbefaler å lage et helt nytt byvåpen for Stavanger.
torsdag 23. august $ Stavanger Aftenblad
Velkommen til Rennesøydagen lørdag 25 august !
Også i år inviteres det til markeds- og familiedag i Vikevåg sentrum. Det blir åpning av dagen ved ordfører Dagny S. Hausken kl. 11.00. Over 30 utstillere og organisasjoner deltar i år. Så her vil det bli noe for alle. Her er en smakebit på noe av det som skjer denne...
torsdag 16. august Rennesøy kommune
Boligprisene i Stavanger sank med 1,6 prosent i juli
Det er en svakere utvikling enn gjennomsnittet av de siste fem årene på -1,5 prosent.
fredag 3. august $ Stavanger Aftenblad
Vil ha strengere vannskuter-regler i Rogaland
– Se til Fredrikstad og Hvaler. Der tillates sport- og lekekjøring bare fra klokka 8 til 21, og avstanden til land må være minst 200 meter, sier Jostein Eiane, varaordfører i Rennesøy.
mandag 30. juli $ Stavanger Aftenblad
14-åring mistenkt for å ha knivstukket stefar
Yngre søsken skal ha vært til stede da en 14-åring tidlig mandag morgen knivstakk sin stefar. Gutten er tatt hånd om av barnevernet.
mandag 30. juli $ Stavanger Aftenblad
Person skal være knivstukket på Mosterøy
Politiet har fått melding om at en person er knivstukket på en adresse på Mosterøy i Rennesøy kommune.
mandag 30. juli $ Stavanger Aftenblad
Se utseilingen av skutene i tall ships races fra fjøløy fort
SØNDAG 29. JULI FRA KLOKKEN 12:30 Hvis du vil ha orkesterplass med panoramautsikt for å se utseilingen, så ta med deg piknik-kurven og kom til Fjøløy Fort denne dagen. Skipene forlater Vågen klokken 12.00 og er forventa ved Kvitsøy klokken 16.00 Kl. 14:00 vil...
torsdag 26. juli Rennesøy kommune
Her går det i accoya på Orre og i eik på Solastranda - uten behandling
Er du en av dem som lurer på om du skal bygge ny terrasse med noe annet enn impregnerte bord? Ta en tur til Jærstrendene.
torsdag 26. juli $ Stavanger Aftenblad
- Alt handler om smaken
GLADMAT: På en øy rundt 20 minutters båttur fra Vågen fikk om lag 35 matglade mennesker oppleve noen av smakene som Frode Ljosdal selger til flere av de beste restaurantene i byen.
torsdag 19. juli $ Stavanger Aftenblad
Samlivskurs for småbarnsforeldre!
Arr. Rennesøy kommune v/ Tidlig innsats Kursholdere er Inger Lise Bru og Preben Wolf Sted: Kulturbruket 44/4 på Bru 4 kurskvelder, oppstart onsdag 26.09.18 , kokka 18-21. Kurset er gratis Kursmateriell kr. 420,- Rennesøy kommune v/ Tidlig innsats-gruppen har gleden av å tilby samlivskurs...
fredag 13. juli Rennesøy kommune
Vanningsforbudet utvides - nå får du ikke vaske bilen eller terrassen
Onsdag ettermiddag ble det gjort endringer i vanningsforbudet som ble innført av IVAR tirsdag. Bakgrunnen er feil ordbruk, sier driftsjefen.
onsdag 11. juli $ Stavanger Aftenblad
Vanningsforbud
tirsdag 10. juli Rennesøy kommune
Vikevåg sentrum
Arkidea konsept as har på oppdrag fra Rennesøy kommune levert en mulighetsskisse for Vikevåg sentrum. Skissen kan være utgangspunkt for det videre arbeidet med utvikling av sentrum. Hva synes du? ER DU HELT GRØNN, ELLER?
onsdag 27. juni Rennesøy kommune
Ferieavvikling på byggesaksavdelingen
På grunn av ferieavvikling vil det kun være mulig å ha møte med byggesak etter avtale. Du kan ta kontakt på telefon 51 72 02 74 i telefontid 12:00-14:30, eller sentralbord på telefon 51 72 02 00. Eller send e-post: astri.thorsnes@rennesoy.kommune.no / post@rennesoy.kommune.no
onsdag 27. juni Rennesøy kommune
Sandnes kan få opp mot 100.000 innbyggere
Sandnes er kommunen i Rogaland som får størst økning i innbyggertall fram mot 2040, ifølge SSB.
tirsdag 26. juni $ Stavanger Aftenblad
Ikke bygg ned jordbruksarealer
DEBATT: Hele Rogaland sin omdisponering av jordbruksareal ønskes brukt på Rennesøy.
lørdag 16. juni $ Stavanger Aftenblad
Totalforbud mot å gjøre opp ild
fredag 1. juni Rennesøy kommune
Nå skal disse «ungdommene» ta tilbake makten for Arbeiderpartiet
Hun startet sin politiske karriere med å dele ut gratis kondomer i sentrum og flyers med påskriften «Bruk kondom. Det fødes Frp’ere hver dag». Han har ikke vært med i Antikviteter og Snurrepipperier. Nå skal de ta tilbake makten i Stavanger.
onsdag 30. mai $ Stavanger Aftenblad
ROGALAND

Rennesøy sier opp 15 barnehageansatte
15 ansatte i barnehagene på Rennesøy kommer til å få oppsigelse i løpet av neste uke. Befolkningsutvikling og nye krav til barnehagene får skylden.
fredag 25. mai $ Stavanger Aftenblad
Meir nynorsk i nye kommunar og fylke
DEBATT: 119 kommunar skal slåast saman til nye, større kommunar. Sju av samanslåingane er mellom nynorskkommunar og kommunar som er rekna som bokmålskommunar eller språknøytrale kommunar. Slik er det med samanslåinga av kommunane Finnøy, Rennesøy og...
fredag 18. mai $ Stavanger Aftenblad
Nytt kontonummer, eFaktura og AvtaleGiro
onsdag 16. mai Rennesøy kommune
Her er alle 17. mai-programmene
Hva skjer 17. mai? Her gir vi deg oversikten.
mandag 14. mai $ Stavanger Aftenblad
17. mai 2018 i Rennesøy kommune
Merknad: Taler på Bru og Sokn er Tore Harestad
onsdag 9. mai Rennesøy kommune
Nå kan du bestemme nytt gatenavn
19 gater skal skifte navn når kommunene Stavanger, Finnøy og Rennesøy skal slås sammen. Forslag kan sendes inn frem til 15. juni.
tirsdag 8. mai $ Stavanger Aftenblad
Den viktigste båten i Ryfylke
Den er der for fødende kvinner, for hjertesyke, for det febersyke barnet og den urolige moren, for den som har kvestet seg eller den ulykkelige som ikke vil mer. For folk i Ryfylke representerer den gule legebåten trygghet.
tirsdag 1. mai $ Stavanger Aftenblad
Smil, her kommer våren først til Norge
Du er heldig hvis du lengter etter vår og bor i Randaberg. Men i år har en uventet sky dukket opp: Vil Slottet ikke lenger ha landets første poteter?
lørdag 21. april $ Stavanger Aftenblad
Familie omkom i campingvognbrann på Sokn: - En veldig dyster stemning
En campingplass på Sokn i Rennesøy kommune i Rogaland måtte evakueres da en brann spredde seg til flere campingvogner. Tre personer omkom.
lørdag 14. april VG
Disse stedene i Rogaland kan Google & co snart bygge datasenter
ROGALAND: Svensken som fikk Facebook til å etablere datasenter i Luleå, er nå hyret inn for å lokke verdens datagiganter til Rogaland. Ni steder i fylket legges det til rette tomter.
søndag 25. mars $ Stavanger Aftenblad
Årsrapport 2017
Velferdsteknologi, digitalisering og omstilling Rennesøy kommune har i 2017 vært påvirket av omstillingen som har preget regionen. Dimensjonering, omstilling og digitalisering av kommunens tjenester har hatt stor oppmerksomhet. Kommunen har videreført arbeidet med å tilpasse seg til...
fredag 23. mars Rennesøy kommune
Rogalandskommunene med gigant-overskudd
De fleste kommunene i Rogaland hadde i 2017 et veldig godt år og gikk med solide overskudd i de foreløpige kommuneregnskapene. Samlet gikk kommunene med 1,6 milliarder i netto driftsresultat, og har samlet et udisponert overskudd på 670 millioner kroner.
onsdag 14. mars $ Stavanger Aftenblad
Kvitsøy-ordføreren: – Fornuftig å gi seg før folk blir lei meg
Kvitsøy-ordfører Mirjam Ydstebø tenker å gi seg med lokalpolitikk. Tre andre Ryfylke-ordførere ønsker å fortsette med politikk, mens fire ikke har bestemt seg.
mandag 12. mars $ Stavanger Aftenblad
Ismålinger i Rennesøy kommune
Rennesøy kommune har gjennomført ismålinger på Vikestemmen, Førsvollvatna og Dalestemmen fredag 2. mars. Rennesøy kommune har gjennomført kontrollmålinger av istykkelse tirsdag 6. mars og isen er fortsatt sikker. Alle målinger viser istykkelse over 13...
fredag 2. mars Rennesøy kommune
Påmeldingsfrist til UKM 2018
Påmeldingsfristen til UKM 2018 er 01.03.18.  Se kulturkalenderen for mer informasjon
tirsdag 27. februar Rennesøy kommune
Glede på Rennesøy: - Dette er «A dream come true»
DATALAGRING: – Dette er «A dream come true». Dette har vi jobbet for i ni år, jubler toppfolkene på datalagringssenteret Green Mountain etter at to statsråder la fram regjeringens datasenterstrategi på Rennesøy.
torsdag 22. februar $ Stavanger Aftenblad
Rennesøy-ordføraren fryktar Sp-flukt i Nye Stavanger
RENNESØY: Ordførar Dagny S. Hausken(Sp) er redd samanslåinga med Stavanger og Finnøy vil føra til at mange Sp-folk frå Rennesøy ikkje stiller til val i 2019.
torsdag 22. februar $ Stavanger Aftenblad
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

RENNESØY

ROGALAND

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL