Politikk
Trump lover å erklære KKK og Antifa som terrororganisasjoner
USAs president Donald Trump lover å erklære Ku Klux Klan og Antifa som terrororganisasjoner når han fredag legger fram en ny plattform for svarte amerikanere.
23:49 ABC Nyheter
Undersøkelse: En av fem bekymret for privatøkonomien
850.000 nordmenn er bekymret for privatøkonomien på grunn av koronakrisen. Unge er mer bekymret enn eldre, og bekymringene er ikke grunnløse, sier økonom.
23:45 ABC Nyheter
Skei Grande om valget av Melby foran Raja og Rotevatn: – Hun har ikke fløyer mot seg
Trine Skei Grande legger ikke skjul på sin begeistring for Guri Melby: - Vi merket roen som kom i partiet. Hun vil gjerne gi Melby råd om hvordan hun skal klare å samle den nye ledertrioen.
22:54 TV 2
Melby satser på sterk opptur
Guri Melby (39) starter på bunn når hun blir valgt til ny leder for «to-prosents partiet» Venstre i helgen. Nå drømmer den nye partiledelsen om tosifret oppslutning.
21:22 TV 2
Melby med nytt mannskap satser på sterk opptur for Venstre
Guri Melby (39) starter på bunn når hun blir valgt til ny leder for «to-prosents partiet» Venstre i helgen. Nå drømmer den nye partiledelsen om tosifret oppslutning.
21:19 TV 2
Leserinnlegg fra ordføreren og kommunedirektøren. – I Birkenes kommune tar vi et større grep for å bli en servicekommune for fremtiden!
Først vil vi si noe om hva vi tenker ordet service i dette tilfellet betyr for Birkenes kommune. Slik vi ser det, er service i denne sammenhengen vi her
20:22 Birkenes-Avisa
Venstres koselige EU-medlemskap
Hva skal ønskene om EU-medlemskap i forslaget til nytt Venstre-program bety?
19:06 ABC Nyheter
+ Flaut av Arbeiderpartiet
Bli abonnent For å få tilgang til dette innlegget må du ha et abonnement. Hvis du er medlem kan du logge inn her: log in Eller du kan kjøpe abonnement: Årsabonnement, Halvårsabonnement, Grasrotabonnement or...
15:08 Rørosnytt
Leserinnlegg fra Silje Bjørnarå Drangsholt (Sp): – Min kommentar til varaordfører og nestleder i Birkenes Arbeiderparti
Jeg synes det er meget spesielt at varaordfører og nesteleder i Birkenes Arbeiderparti i forrige Birkenes avis oppfordrer alle lesere til å nøye sammenligne
14:47 Birkenes-Avisa
Myndighetenes råd gjør folk uføre | Erik Hexeberg - Dr. med., spesialist i indremedisin
Stadig flere blir kronisk syke. Mange lider nå av myndighetspåført sykdom.
14:14 NRK
Dette blir billigere
Regjeringen setter av 158 millioner kroner i neste års statsbudsjett for billigere og gratis SFO til barn fra familier med lav inntekt.
14:12 Dagbladet
Vil kjempe for plassen
MDG-veteran Rasmus Hansson vil inn på Oslo-lista til stortingsvalget, men utfordres av Grønn Ungdoms stjerneskudd Hulda Holtvedt. Nå ber valgkomiteen lokallagene velge.
14:02 Dagbladet
Støre lover lavere skatt for folk uten høy inntekt
Arbeiderpartiet lover at inntektsskatten skal ned for folk med lav og middels inntekt. Men folk med høy inntekt og høy formue må belage seg på å betale mer.
fredag 11:12 ABC Nyheter
Støre med tre løfter til velgerne ett år før valget
Trygge jobber til alle, en sterkere velferdsstat og at Norge skal nå sine klimamål. Det er Ap-leder Jonas Gahr Støres valgløfter i partiets nye program.
fredag 10:09 ABC Nyheter
Roper varsko
Bjarte Hjelmeland er glad for at Bergens kulturliv får invitere tilbake til 200 publikummere, men advarer Oslo mot å innføre like strenge tiltak. Kulturminister Abid Raja mener Bergen gjorde helt rett i å stenge ned.
fredag 09:15 Dagbladet
- Hvor går grensen?
Arbeiderpartiet lover å reversere regjeringens reform om fritt behandlingsvalg. Ingvild Kjerkol (Ap) mener helseminister Bent Høie er «sneaky» og bevisst forvirrer velgerne.
fredag 08:41 Dagbladet
Ny opptur for Frp – Ap faller videre og Høyre er størst
Arbeiderpartiet faller mest på Dagbladets septembermåling, men stortingsflertallet sikres likevel sammen med Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti.
fredag 07:00 Stavanger Aftenblad
Lovfester rett til å sette opp elbil-lader hjemme
Fredag fremmer regjeringen et lovforslag som gjør at styrer i borettslag ikke kan hindre folk å sette opp et eget ladepunkt for elbil i felles garasje.
fredag 06:26 ABC Nyheter
Oslo Frp til frontalangrep på regjeringens største klimagrep
Oslo Frp ber partiets stortingsgruppe si nei til å bruke 25 milliarder på karbonfangst og lagring.
fredag 06:04 ABC Nyheter
Dette skjer i dag
Dette er blant de ventede hendelsene i dag, fredag 25. september.
fredag 05:59 ABC Nyheter
Støre vil ta grep for å bedre pandemiberedskapen
Koronakrisen avdekket store mangler i norsk helseberedskap, ifølge Arbeiderpartiet – som lanserer en rekke tiltak for å styrke pandemiberedskapen.
fredag 05:48 ABC Nyheter
Ap-politiker vil ha svar på hvordan Venstre kunne gi penger til stiftelse som ikke var opprettet
Stortingsrepresentant Siri Gåsemyr Stålesen (Ap) krever svar på hvordan Venstre kunne gi penger til Født fri, en stiftelse som enda ikke eksisterte
fredag 05:39 ABC Nyheter
Trine Skei Grande: – Gleder meg til å bli lokalpolitiker
Lørdag er det ugjenkallelig slutt: Etter ti år som Venstre-leder gir Trine Skei Grande (50) stafettpinnen videre. Nå skal hun vie kreftene til lokalpolitikk.
fredag 05:30 ABC Nyheter
Dette skjedde i natt
Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 25. september.
fredag 05:26 ABC Nyheter
- Barna er lei av oss
USAs tidligere førstedame, Michelle Obama, forteller om hvordan døtrene Sasha (19) og Malia (22) ikke lenger synes det er særlig stas å tilbringe pandemien sammen med henne og ektemannen Barack Obama.
fredag 05:17 Dagbladet
Venstre kan bli ja-parti mot veteranenes vilje
Både Trine Skei Grande og Odd Einar Dørum har vunnet EU-kampene på landsmøtene de to siste tiårene, men denne helgen blir Venstre et parti som sier ja til EU.
fredag 03:02 ABC Nyheter
Trump stiller igjen spørsmål ved valggjennomføringen
USAs president Donald Trump sår torsdag ny tvil om valgresultatet i november vil være til stole på.
fredag 01:26 ABC Nyheter
Dette er koalisjonen mot Apple
Dette ønsker "Coalition for App Fairness".
fredag 00:27 ITavisen
Ny opptur for Frp – Ap faller videre og Høyre er størst
Arbeiderpartiet faller mest på Dagbladets septembermåling, men stortingsflertallet sikres likevel sammen med Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti.
fredag 00:17 ABC Nyheter
Kampen mot arbeidslivskriminalitet styrkes med 52 millioner
Regjeringen styrker innsatsen mot arbeidslivskriminalitet med 52 millioner kroner i statsbudsjettet og lover flere nye tiltak fremover.
fredag 00:14 ABC Nyheter
Kan bli ja-parti mot veteranenes vilje: – Feil av Norge å gå inn nå
Trine Skei Grande og Odd Einar Dørum har vunnet EU-kampene på landsmøtene de to siste tiårene, men i helgen sier trolig Venstre ja til EU.
torsdag 22:43 TV 2
Nytt Ap-fall - men Størekan slippe «støttehjulene»
Senterpartiet og SV er samlet større enn Arbeiderpartiet i Dagbladets septembermåling. Oppslutningen om Ap har bare tre ganger tidligere vært lavere enn den er nå. Men alt er ikke helsvart for Jonas Gahr Støre: Han trenger ikke støttehjulene Rødt og MDG for å bli...
torsdag 22:28 Dagbladet
Støre med læreplassgaranti til alle under 30
Arbeiderpartiet vil gå til valg på en garanti om at alle under 30 år skal ha rett til jobb, utdanning eller kompetansegivende opplæring innen to måneder.
torsdag 22:12 ABC Nyheter
De glemte heltene
Leserinnlegg av Ivar Østby Nå er det lett å irritere seg over at busstreiken rammer. Regjeringa har privatisert og oppstykket togbanen til det punktet hvor AtB, for mange, var det eneste alternativet for reise i Trøndelag. Når dette tilbudet da faller ut, er det mange som mistet sin...
torsdag 21:47 Rørosnytt
Store sprik
Få timers kjøring nord for Oslo er elbilandelen nede i fire prosent. Selv om én av to nye biler som selges nå er utslippsfrie, advarer Venstres Ola Elvestuen mot å svekke elbilfordelene før hele Norge er med.
torsdag 21:16 Dagbladet
Ap vil satse på de eldre
Arbeiderpartiet vil styrke det helhetlige tilbudet i eldreomsorgen, med én dør inn til kommunale tjenester.
torsdag 20:50 ABC Nyheter
- Ikke til å begripe
Arbeiderpartiets nye klimapolitikk vil gjøre det enda vanskeligere å utvikle norsk industri, ifølge Fremskrittspartiet. Ufattelig, sier Jon Georg Dale (Frp).
torsdag 18:16 Dagbladet
Tar oppfordringen om dysleksivennlig skole
I en interpellasjon ber Alvdal Høyre om at Alvdal kommune søker om at Alvdal barneskole blir dysleksivennlig. Ordfører Mona Murud tar oppfordringen, og ber om å få en sak til politisk behandling.  Alvdal Høyre skrev i interpellasjonen til kommunestyret at de ønsker...
torsdag 18:00 Alvdal midt i væla
Lan Marie Berg innstillt som førstekandidat i Oslo
En enstemmig nominasjonskomité i Oslo MDG har innstilt miljøbyråd Lan Marie Berg (33) som listetopp for stortingsvalget neste høst.
torsdag 17:55 ABC Nyheter
Listhaug krever redningsaksjon for Norwegian
Fremskrittspartiets nestleder Sylvi Listhaug mener det trengs et nytt initiativ for å sikre at Norwegian overlever krisen.
torsdag 16:17 ABC Nyheter
Torbjørn Bjorvatn, KrF, i interpellasjon til ordføreren: – Mange i bygda føler avmakt i forholdet til kommunen
På vegne av KrF fremmer Torbjørn Bjorvatn en interpellasjon i førstkommende kommunestyremøte i Birkenes, torsdag 8. oktober:
torsdag 15:51 Birkenes-Avisa
Tina (17) krever klimasvar fra politikerne
Initiativtagerne bak «skolestreik» arrangerer fredag en digital partilederdebatt, fordi krever klimaløsninger fra politikerne.
torsdag 15:12 VG
Støre vil ha staten inn i hydrogen, mineraler og farmasi
Hvis Ap vinner valget, vil partiet styrke og utøve statens eiermakt mer aktivt og åpne for at staten kjøper seg inn i selskaper av «stor strategisk interesse».
torsdag 15:10 ABC Nyheter
Sjokkfunn i pengerapport: - Et jordskjelv
Ny SSB-rapport viser at de rikeste i Norge er langt rikere enn først antatt, og at de skatter langt mindre enn forskerne tidligere har trodd. - Ulikheten i Norge i dag er tilbake på samme nivå som slutten av 1800-tallet.
torsdag 14:15 Dagbladet
Avlyser årets stortingsmiddag
Årets middag på Slottet med landets folkevalgte avlyses på grunn av koronaviruset.
torsdag 13:49 TV 2
EU-kampen i 2005: Nei-siden vant med knapt flertall
På helgens landsmøte ligger det an til et flertall for EU-medlemskap.
torsdag 12:14 TV 2
Hva er naturen verdt? | Dag O. Hessen og Anne Sverdrup Thygeson
Vi sager over grenen vi sitter på dersom vi ikke innser at fungerende natur er selve grunnlaget for vår eksistens.
torsdag 11:34 NRK
Staten spanderer kjøkken på sykeheimene – kommunene vil ikke ha det
Husbanken har satt av 100 millioner kroner i år til å bygge nye kjøkken og kantiner i norske sykeheimer. Så langt er bare 25 millioner av dem brukt.
torsdag 11:14 NRK
Melby om motstand i lederstriden: – Gjorde meg enda mer tent
Lørdag får hun trolig oppdraget: Dra Venstre opp av hengemyra, og bli Erna Solbergs redningskvinne.
torsdag 09:51 TV 2
Pelsdyralslaget møtte departementet: – Bøndene blir brukt i politisk spel
Norges Pelsdyralslag møtte Landbruks- og matdepartementet for å få klarleik i framtida til pelsdyrbøndene. No skal eit nytt forslag ut på høyring.
torsdag 08:11 Nationen
Distrikts-Norge henger etter på elbil
Selv om halvparten av nye biler som selges nå er utslippsfrie, er elbilandelen nede i 4 prosent rett nord for Oslo.
torsdag 06:17 ABC Nyheter
2021-budsjettet: 120 millioner mer til fritidskort for barn
En opptrapping på 120 millioner kroner betyr at regjeringen neste år vil bruke 180 millioner på ordningen med fritidskort for barn og unge.
torsdag 06:00 ABC Nyheter
Følg kommunestyret på nett
Her kan du følge torsdagens kommunestyremøte via livestream fra klokka 13.30: The post Følg kommunestyret på nett appeared first on Alvdal midt i væla.
torsdag 06:00 Alvdal midt i væla
Dette skjer i dag
Dette er blant de ventede hendelsene i dag, torsdag 23. september.
torsdag 05:59 ABC Nyheter
Ny forklaring i retten fra Bertheussen
Laila Anita Bertheussen må torsdag forklare hvorfor hun i februar i fjor kjørte rundt med tøyremser og flasker med bensin hengende etter bilen.
torsdag 05:39 ABC Nyheter
Dette skjedde i natt
Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 24. september.
torsdag 05:29 ABC Nyheter
Lederen i Oslo Arbeiderparti bekrefter at han vil på Stortinget
Leder i Oslo Ap Frode Jacobsen varsler han at han ønsker å sitte på Stortinget neste periode.
torsdag 04:25 ABC Nyheter
Rasmus Hansson vil tilbake på tinget
MDG-profil Rasmus Hansson vil tilbake til toppolitikken etter fire år ute av Stortinget. 66-åringen tar sikte på andreplass på MDGs liste i Oslo neste år.
torsdag 03:55 ABC Nyheter
Frp vil gjøre det umulig å få asyl i Norge
Frp-toppene Sylvi Listhaug og Jon Helgheim vil gjøre det umulig å få opphold ved å søke om asyl i Norge.
torsdag 03:28 ABC Nyheter
Professor sier Født fri-gransking er full av feil
BI-professor Petter Gottschalk mener Født fri har blitt fratatt statsstøtten på bakgrunn av det han kaller «overtramp», skriver Vårt Land.
torsdag 02:16 ABC Nyheter
Ukjent brevveksling med skandalepresident
For første gang offentliggjøres brevvekslingen mellom en forhenværende president, Richard Nixon, og en kommende president, Donald Trump, gjennom et helt tiår.
torsdag 01:51 Dagbladet
California vil bli fossilbilfri innen 2035
Delstaten på USAs vestkyst vil fase ut salget av bensin-, diesel- og hybridbiler for å bli utslippsfri innen 2035.
torsdag 01:27 ABC Nyheter
Legemangel etter oppblussing av koronasmitte i Madrid
Myndighetene i Madrid ønsker å ansette flere hundre utenlandske leger, styrke politiet og få hjelp fra militæret til å takle et økende antall koronatilfeller.
torsdag 00:15 ABC Nyheter
Frp klatrer på ny meningsmåling
Frp gjør et kraftig byks på Vårt Lands meningsmåling og får en oppslutning på 13,3 prosent. Det er partiets beste resultat i hele koronaperioden.
torsdag 00:07 ABC Nyheter
Storbritannia og FN inviterer til klimatoppmøte
FN og Storbritannia kunngjorde onsdag at de sammen skal arrangere klimatoppmøtet den 12. desember.
onsdag 23:58 ABC Nyheter
Arina (15) drapstruet: - Var redd
Arina Aamir har politianmeldt trusler etter at hun gikk i strupen på SIAN. 15-åringen håper regjeringens nye handlingsplan mot muslimhat skal gjøre det tryggere for unge muslimer å ytre seg.
onsdag 22:51 Dagbladet
Ap-omkamp om iskanten til våren
Programkomiteen i Arbeiderpartiet har ikke klart å bli enige om iskanten. Dermed blir det omkamp til våren.
onsdag 22:27 ABC Nyheter
Arina (16) ble truet etter Sian-kronikk
Håper regjeringens handlingsplan mot diskriminering av, og hat mot, muslimer vil bidra til mer respekt og toleranse for ulikheter.
onsdag 21:04 NRK
Klar for comeback
Fire år etter at han røyk ut av Stortinget, vil MDG-profilen Rasmus Hansson tilbake til toppolitikken. Han er klar for 2.-plassen på stortingslista til MDG i Oslo, etter Lan Marie Berg.
onsdag 20:59 Dagbladet
Frp klatrer på ny meningsmåling
Frp gjør et kraftig byks på Vårt Lands meningsmåling og får en oppslutning på 13,3 prosent. Det er partiets beste resultat i hele koronaperioden.
onsdag 20:43 Nationen
Klar for omkamp
Arbeiderpartiet øker CO₂-avgiften kraftig og gjør diesel og bensin dyrere i sitt nye klimaprogram. Om iskanten blir det omkamp på landsmøtet til våren.
onsdag 20:15 Dagbladet
Kaster inn håndkle i kampen mot Frp-Jensen: – Legger resolusjon om Norge som patriotisk fyrtårn i skuffen
Oslo Frp gikk på et sviende nederlag da partiledelsen, sentralstyret og Frps mektigste politikere fra hele landet stemte ned forslaget om at «Norge skal være et patriotisk fyrtårn i verden.»
onsdag 20:01 TV 2
Frp klatrer på ny meningsmåling
Frp gjør et kraftig byks på Vårt Lands meningsmåling og får en oppslutning på 13,3 prosent. Det er partiets beste resultat i hele coronaperioden.
onsdag 18:32 ABC Nyheter
SMK: Ble ikke varslet om mistanke mot Bertheussen
Statsministerens kontor opplyser at statsråd Ingvil Smines Tybring-Gjedde sin bekymringsmelding aldri nådde dem.
onsdag 16:05 TV 2
Leserinnlegg fra varaordføreren og nestlederen i Birkenes Arbeiderparti: – Se hva som egentlig er viktig akkurat nå
I papirutgaven av Birkenesavisa onsdag 16.september er det to innlegg på side 8.
onsdag 15:51 Birkenes-Avisa
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL