Oppland
Ung mann mistet førerkortet – det hindret ham ikke fra å kjøre
Han var blitt fratatt førerkortet på grunn av rusproblem. Det hindret ham ikke fra å kjøre bil – opptil flere ganger, også i rus.
00:10 $ Gudbrandsdølen Dagningen
Betjeningen på fem har ikke en eneste gjest å servere i dag
Det er vinterferieuke. Marius Haugaløkken på Gjendesheim har hyret inn et personale på fire i tillegg til seg selv. Han har 185 senger. Men ingen gjester.
23:20 $ Gudbrandsdølen Dagningen
Mange Eidsiva-kunder er helt uten bredbånd eller opplever treghet på nettet grunnet fiberbrudd
Om lag 150 Eidsiva-kunder på Odnes i Søndre Land er helt uten bredbåndforbindelse etter et fiberbrudd mellom Raufoss og Hov natt til mandag.
23:05 Oppland Arbeiderblad
Vingromingene tenker nytt: – Her ligger alt til rette for å lykkes
Vingrom blir det første stedet her i distriktet med et eget motbakkerenn på ski. – Målet er at det skal bli et årlig renn, sier Espen Harald Bjerke.
22:11 $ Gudbrandsdølen Dagningen
Fotballtrenere om kø i skiheiser på vinterferiefjellet: – Det er provoserende
Fotballtrenerne Christian Johnsen og Espen Haug synes det er helt ulogisk at toppfotballen ikke får spille treningskamper og at breddefotballen må holde avstand på trening når de ser bilder av køer i skianlegg og andre steder i vinterfjellet.
22:11 $ Oppland Arbeiderblad
Nå jobbes det med flere folkehøgskole-initiativ parallelt i Valdres
– Etter min mening er det bra at det er flere folkehøgskole-initiativ på gang i Valdres innenfor ulike retninger. Disse ideene må vi heie fram.
22:00 $ Avisa Valdres
Se søkerlisten! To kvinner fra Hadeland vil ha lederjobb
Åtte kandidater står på listen, hvorav en har fått søknaden unntatt offentlighet.
21:49 $ Hadeland
Einar ble nysgjerrig på hullet i isen – og han fant løsningen
GRUE: Einar Korbøl ble så nysgjerrig på hullet i isen på Butjernet at han reiste til skogs for å undersøke. Drømmen var å finne en meteoritt på tjernets bunn.
21:41 $ Gudbrandsdølen Dagningen
INNLANDET

Snart blir dette monumentet solgt og revet
Kornsiloene på Frya har ikke vært brukt på 20 år.
21:28 $ Gudbrandsdølen Dagningen
– Svindelforsøk mot bankkunder
«De siste dagene har vi fått flere meldinger om folk som har blitt forsøkt svindlet over telefon». På Facebook sendte SpareBank 1 Lom og Skjåk nylig ut denne meldingen.
21:05 $ Gudbrandsdølen Dagningen
Erik Rostbøll til minne
Forfatteren og presten Erik Rostbøll døde 8. februar hjemme på sitt kjære Kvitsyn i Vestre Slidre. Med ham har en stor personlighet og et særpreget og mangfoldig menneske gått ut av tiden.
21:00 $ Avisa Valdres
Karen Marie (40) med klar beskjed til kommunen: – Det er ikke bare attraktivt å ha hjemmeundervisning fra Granåsen
Karen Marie Wien og familien bor i Granåsen i Gran. Under koronatida har læreren ved Gran ungdomsskole virkelig fått kjenne på utfordringene med dårlig utbygd nett i deler av kommunen.
20:57 $ Hadeland
Starter vaksinering av de under 65 år med underliggende sykdom
Gjøvik kommune har fått inn 400 vaksinedoser fra produsenten AstraZenica, og starter opp vaksinasjon med disse dosene i neste uke.
20:39 $ Oppland Arbeiderblad
Odd Helge holder Parkinsons sykdom i sjakk: – Nå gleder jeg meg til å danse
Odd Helge Nysted fra Øyer ble oppmerksom på de første tegnene til Parkinsons sykdom da dansepartneren mente han var litt skjelven på hånda. 15 år senere holder han sykdommen i sjakk med en lang gåtur hver morgen klokken halv seks, før han setter i gang med sine...
20:36 $ Gudbrandsdølen Dagningen
Tannhelse inn i folketrygden
Det er rart det der, at samfunnet mener at tenner ikke er en del av kroppen. For hvis jeg trenger en operasjon da får jeg dekket det gjennom folketrygden, men ikke om det er noe som skjer med tennene. Da må de fleste av oss åpne lommeboka og betale sjøl, og noen ganger blir det også...
20:29 Hadeland
Opplevde skummel hendelse i Venstrevegen på Tonsåsen: – Man kan vel si jeg har hatt uflaks
Jan Terje Huset fikk nylig et ublidt møte med en brøytebil på fylkesveg 33, da han selv passerte under på Venstrevegen. Nå etterlyser han sikringstiltak.
20:00 $ Avisa Valdres
Klar oppfordring til innbyggerne i Lunner: – Vi ber alle om å begrense sine bevegelser til et absolutt minimum
Lunner kommune har ikke hatt et eneste bekreftet smittetilfelle siden 23. januar. Likevel går ordfører Harald Tyrdal nå ut med en streng oppfordring til innbyggerne.
19:46 $ Hadeland
Trygghet og arbeid er Arbeiderpartiets politikk
19:45 Gudbrandsdølen Dagningen
Se bildene fra flomsikringsarbeidet: Slik ser det ut i Brandbu nå
Flomsikringsarbeidet langs Vigga i Brandbu er i rute. NVE og Anlegg Øst Entreprenør AS er positive til arbeidet og sier de har god kontroll på fremdriften. De satser på å være ferdig med gravingen til midten av september 2021.
19:04 $ Hadeland
Vinn-vinn når kanoner som Nesbø og Eggum inntar Samfundet: – Artistene får spilt og publikum får unike og nære opplevelser
Det er nesten så gitarkassene har begynt å samle støv i bodene til landets artister, derfor er det ikke rart at «alle» ga Samfundet tommelen opp da det ble fristet med en scene, lyttervillig publikum og lønn for innsatsen.
19:04 $ Oppland Arbeiderblad
Stopper opp og tenker ut nytt leilighetsprosjekt på Amundsen-tomta
Leilighetsplanene for tomta til Amundsen gjestgiveri på Vinstra, skrinlegges av eierne.
19:00 Dølen
Drikkevann forgifter ...
Drikkevannet forgifter landskapet. Enorme arealendringer som følge av hyttebygging medfører enda større ødeleggelser, og det i naturperler. Natur går tapt, og konsekvensene er langt større enn man kan forestille seg. Jeg bruker Sjøsetervannet her som et eksempel...
18:41 Gudbrandsdølen Dagningen
Daglig leder gikk på dagen – nå overtar ekteparet Nicole (49) og Anna (39) driften av kroa
– Vi stiller med blanke ark, sier Anna Lindalen Frevig (39) og Nicole Frevig (49). De to skal drive veikroa på Fåvang etter at de som startet her, måtte avslutte samarbeidet etter bare to uker.
18:40 $ Gudbrandsdølen Dagningen
I hvilken grad skal ambisjoner på fotballbanen legge premisser for byutvikling?
Gjøvik stadion er en institusjon i bybildet. Her har fotballspillere, friidrettsutøvere, vektløftere, skøyteløpere, frivillige, tilskuere, 17. mai-tog og gardemusikken møttes gjennom generasjoner. Imens har tidens tann bokstavelig talt tæret på anlegget....
18:19 Oppland Arbeiderblad
Tid for betroelser
Hva-for-noe? At hun tør! Jeg husker godt reaksjonen min da jeg så et TV-intervju med stortingsrepresentant Jenny Klinge for litt siden. Hun hadde skrevet bok om at hun er distré. Tenk å innrømme det, med hevet hode til og med.
18:18 $ Oppland Arbeiderblad
Kari totalrenoverte huset til det ugjenkjennelige: – Jeg ville stramme opp litt
På utsiden bærer huset fortsatt preg av sveitserhusstilen. Hvitmalt med store vinduer og detaljert listverk. På innsiden er veggene mørke med enkle, stramme linjer, eikegulv og massive møbler fra Slettvoll gjennomgående i hele huset.
18:13 $ Hadeland
Betjeningen på fem har ikke en eneste gjest å servere i dag
Det er vinterferieuke. Marius Haugaløkken på Gjendesheim har hyret inn et personale på fire i tillegg til seg selv. Han har 185 senger. Men ingen gjester.
18:01 Avisa Valdres
God håndtering i småkommuner
Forrige uke ble en test på hvordan smittehåndtering i en liten kommune kan være.
18:00 Avisa Valdres
Vurderer å stenge populær tursti
Mildværet har ført til jord- og steinras i det nyanlagte turområdet
17:49 $ Gudbrandsdølen Dagningen
Dette synet møtte hyttefolket: – Så ille har det aldri vært før
Søp­pel lå strødd uten­for søp­pel­dun­ke­ne på Aurdalsåsen man­dag mor­gen. – Hå­per folk læ­rer, sier le­de­ren av hyt­te­for­en­in­gen.
17:36 $ Oppland Arbeiderblad
Er villrein viktigere enn livredning?
Når som helst på døgnet kan alarmen gå. Frivillige i Røde Kors Hjelpekorps må på kort varsel rykke ut for å redde folk i fare. De frivillige må ta seg inn i store og utfordrende fjellområder når vær og skredforhold tilsier at folk bør...
17:23 Gudbrandsdølen Dagningen
Teddybjørn til salgs – pris: 50.000 kroner
Christine Melby-Feiring fra Biristrand har lagt ut en annonse for en teddybjørn på Facebook. Hun vurderer å selge bamsen, som er et ettertraktet samlerobjekt, til nesten 50.000 kroner.
17:06 $ Oppland Arbeiderblad
Værrapport for februar: – Lå an til å bli kaldeste februar jeg har målt
De første 15 døgnene i februar var langt kaldere enn normalt.
16:53 Hadeland
INNLANDET

Teddybjørn til salgs. Pris: 50.000 kroner
Christine Melby-Feiring fra Biristrand har lagt ut en annonse for en teddybjørn på Facebook. Hun vurderer å selge bamsen, som er et ettertraktet samlerobjekt, til nesten 50.000 kroner.
16:47 $ Gudbrandsdølen Dagningen
Sykehjem og Sagatangen
Ja, så fikk mindretallet viljen sin ved å gå imot flertallet sitt syn – og vi som trodde at alle jobber for folket. Den tidligere rådmannen var vel også veldig betenkt på prosjekt Sagatangen – kanskje så betenkt at han flyttet til Svalbard, men han ville gjerne...
16:32 Hadeland
Varmerekorder i en ellers kald februar måned
Februar var kald i store deler av landet. Samtidig endte måneden med å bli svært mild, og flere varmerekorder ble slått.
16:27 Gudbrandsdølen Dagningen
Har satt av over 28 millioner til oppgradering og riving: Slik er planene
Kunstgressbane, basketballbane og et område for skating og sykling er noe av det som er planlagt når bassenget ved Brøttum skole nå skal rives og uteområdet skal få en etterlengtet oppgradering.
16:03 $ Gudbrandsdølen Dagningen
– Eg er overtydd om at vi treng ein større kommune
Ingenting tyder på at politikarane i Lom og Skjåk vil takke ja til invitasjonen frå Vågå om å byggje ein ny kommune. Det har vågåordføraren respekt for.
16:02 Fjuken
Frykter muterte virusvarianter i vinterferien: – Ta ferien utendørs
Kommuneoverlege Siri Fuglem Berg mener den mer smittsomme britiske virusvarianten vil føre til at flere enn nærkontaktene må i karantene.
15:54 $ Oppland Arbeiderblad
Ungdommen fikk stor pengegave: – Det her er helt fantastisk
Veronica Stokkvold i Arena Hadeland ble både overrasket og rørt.
15:51 $ Hadeland
Statsforvalteren har konkludert om skolesammenslåingen
Statsforvalteren i Innlandet har avgjort at Dovre kommunestyres vedtak om skolestruktur er lovlig.
15:50 Vigga
Solbjørg ønsker ordning der alle som skal til Eidsbugarden må vise negativ test
Kommuneoverlegen sier ja til åpning på Fondsbu. Solbjørg håper å få åpne fredag, men DNT har ikke bestemt seg ennå.
15:30 $ Avisa Valdres
Ringebu Ap: Helseforetaksmodellen bør avvikles
15:29 Gudbrandsdølen Dagningen
Se Petra Papegøye i rampehumør
Petra Papegøye elsker å erte far og sønn i huset. Søndag kveld er hun i ekstra rampehumør.
15:19 $ Oppland Arbeiderblad
Bildeserie Odd Helge Nysted
mandag 15:03 $ Gudbrandsdølen Dagningen
EØS betyr mye for næringslivet i Innlandet
I september i fjor lanserte NHO Innlandet veikart for framtidas næringsliv hos NTNU på Gjøvik, der vi tegnet scenarioer for Norge fram mot 2050 – og fortalte hva vi mener skal til for å skape arbeidsplasser og sørge for verdiskaping og velferd. Om vi skal kunne bruke våre...
mandag 14:40 Gudbrandsdølen Dagningen
11 måtte betale for farten de holdt i 60-sona
UP stilte seg opp i 60-sona på E16 i Ulnes mandag formiddag. Det bar frukter.
mandag 14:25 Avisa Valdres
Selvmordsbølge rystet bilmiljøet: – Jeg var nervøs for at flere nær meg skulle ta livet sitt
Kristian Jansson var skøyeren i gjengen. Han som kledde seg i tresko, sheriffklær og fikk andre til å le, men en dag var det slutt på sprellene.
mandag 14:23 $ Oppland Arbeiderblad
Hunderørret og genforurensning
mandag 14:12 Gudbrandsdølen Dagningen
Karanbir lar seg ikke skremme av korona, og satser videre på indiske smaker ved Solsia
Kjøkkensjef ved Solsia pub & spiseri, Karanbir Singh Munday, går nå inn med eget selskap og satser videre på indiske smaker i Midtdalen.
mandag 14:01 Dølen
Politiet og NVE går nå felles ut for å advare folk mot usikker is: - Selv 30 cm is kan være for lite
Politiet i Innlandet advarer folk mot å bevege seg på isvann i lavereliggende strøk
mandag 13:57 Dølen
Advarer mot farlig is: – Vi håper å unngå redningsaksjoner
Politiet i Innlandet advarer folk mot å bevege seg på isvann i lavereliggende strøk.
mandag 13:57 Gudbrandsdølen Dagningen
Hvilke ansvar har offentlige personer?
I dag, onsdag, kan vi lese i ulike medier om krangling i den svenske VM-leiren og Tix-tema på Debatten tirsdag kveld. Ordlyden i disse nyhetsartiklene uroer meg. Det samme med mange andre artikler, tv-program og politisk ordskifte over lengre tid.
mandag 13:56 Avisa Valdres
Geir har etablert Byre tre og musikk: – Det er terapi «å monke» her
Firmanamnet ser ved fyrste augekast ikkje særleg logisk ut, men med ein gong ein veit meir om Geir Byre, skjønar ein det fullt ut.
mandag 13:54 Fjuken
Se hvem som kjøpte og solgte bolig i din kommune
I denne saken finner du oversikt over alle eiendomsoverdragelser av bolig og hytte i Gudbrandsdalen som ble gjennomført i februar.
mandag 13:49 $ Gudbrandsdølen Dagningen
Leserbilde: Utsikt
Utsikt fra Lærensæterberget.
mandag 13:49 Hadeland
Hadeland dialekt- og mållag har hatt årsmøte
Fordelen med digitale møte er at vi slepp å gå ut av huset, og det digitale frammøtet på årsmøtet var svært bra. Årsmelding og rekneskap viste eit arbeidssamt år, der ulike styringsgrupper planla to gonger både poesikonsert med Hildegun Riise i...
mandag 13:41 Hadeland
Hjelpekilden inn på statsbudsjettet
Staten må bidra til at veien ut av lukkede trossamfunn blir så smertefri som mulig. Foresatte har ikke rett til å stenge barna sine inne i lukkede trossamfunn og nekte dem kontakt med verden utenom. Barnekonvensjonen sikrer barn selvstendige rettigheter, uavhengig av familiebakgrunn og kultur....
mandag 13:40 Hadeland
INNLANDET

Pål (36) søkte etter isbre på Nav: – Eg rakk ikkje skriva særleg avansert søknad
Jobben som naturvegleiar byr både på guiding i brebygda og nærkontakt med isen for Pål Gran Kielland (36) fra Skjåk.
mandag 13:17 $ Gudbrandsdølen Dagningen
Åtte tips til hva du kan gjøre i vinterferien
Endelig vinterferie! Men hva kan man egentlig finne på?
mandag 13:11 $ Oppland Arbeiderblad
Skulle gruse for Grønnerud, så gikk det galt
En hjullaster på rundt 11 tonn veltet under en strøjobb i Dalborgmarka i Gjøvik. Det gikk heldigvis bra med sjåføren.
mandag 12:59 $ Oppland Arbeiderblad
Solgte to leiligheter – nå har de trukket hele prosjektet fra markedet
Det gamle gjestgiveriet skulle gjøres om til 14 leiligheter over to plan. Beliggenheten er idyllisk, rett ved Lågens bredd. Likevel gikk salget tregt. – Vi må finne på noe som folk vil ha, sier utbyggerne.
mandag 12:58 $ Gudbrandsdølen Dagningen
Ikke bare en, men to bilister krasjet i bommen til Hagantunnelen
– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si om dette, sier trafikkoperatør Annie Serup.
mandag 12:50 $ Hadeland
Person fraktet til Ullevål med luftambulanse etter arbeidsulykke i Moelv
En person ble mandag skadet i en arbeidsulykke i lokalene til Moelven Limtre. Vedkommende ble først kjørt til Hamar sykehus og senere fraktet videre til Ullevål sykehus i Oslo.
mandag 12:34 $ Gudbrandsdølen Dagningen
– Det er ikke sikkert disse låtene hadde blitt laget hvis alt hadde vært normalt
EP-en «Letters of isolation» tar for seg ensomhet, samlivsproblemer, barnegråt og isolasjon.
mandag 12:33 $ Gudbrandsdølen Dagningen
Kjønnsbalanse i Vågå
Viser til innlegg frå Sanna Sarromaa med overskrift «Vågå – den nye peniskommunen».
mandag 12:22 Gudbrandsdølen Dagningen
Flat belastning?
Ordføreren i Molde har pådratt seg vrede, etter å ha påpekt at man i Oslo burde se på intern prioritering før man ber om mer Covid-vaksine på bekostning av andre landsdeler. I tillegg kritiserer han byens jo-jo tiltak i sin alminnelighet, i en situasjon som nå...
mandag 12:14 Gudbrandsdølen Dagningen
Høg fart i kryssende skiløype og får i ytterste konsekvens ikke varslet nødetatene når fastnettet kuttes - dette ble tatt opp i dagsorden
Sist torsdag var det kommunestyremøte i Etnedal, og i forkant av sakslista fikk de folkevalgte ta opp aktuelle saker som de brenner for.
mandag 12:09 $ Avisa Valdres
Skolestruktur i Østre Toten: Være eller ikke være for Totenvika?
I 1955 ble de to skolekretsene i Totenvika, Fredsvoll og Fagernes, slått sammen til det som i dag er Totenviken. Den gang ble det gjennomført en avstemming, og i Fagernes krets stemte nesten alle mot denne avgjørelsen. Når Østre Toten kommune nå står oppe i en ny debatt...
mandag 12:07 Oppland Arbeiderblad
Johansson har blitt fast medaljesanker – hylles av hoppsjefen
Robert Johansson har plukket mesterskapsmedaljer jevnt og trutt de siste tre årene, og lillehamringen får velfortjent ros av hoppsjef Clas Brede Bråthen.Søndag var Johansson en del av mikslaget som tok sølv i Oberstdorf.
mandag 11:39 $ Gudbrandsdølen Dagningen
De beste forsvinner fra det lokale skimiljøet: – Noe må gjøres
Hvorfor må langrennsløpere og skiskyttere flytte til Geilo, Lillehammer, Meråker eller Hamar for å få et godt nok sportslig tilbud – kombinert med videregående skole?
mandag 11:38 $ Oppland Arbeiderblad
Disse seks firmaene vil bygge nye E16 Turtnes-Øye – en av de er lokal
Fristen for å melde seg på i denne konkurransen har nylig gått ut, og seks firmaer vil bygge nye E16 Turtnes-Øye i Valdres. Det skriver Veier24.no.
mandag 11:27 Avisa Valdres
Person skadet i arbeidsulykke i Moelv
Politiet meldte først på Twitter klokken 11.14 mandag at en kran skal ha veltet i Industrivegen i Moelv.
mandag 11:17 Gudbrandsdølen Dagningen
Har slalåmbakke med heis i skolegården: – At de gidder å bruke krefter på det er veldig fint
Lillehammer-skolen har slalåmbakke med heis, kilometer med langrennsløype, skøytebane og akebakker i skolegården. «Tror ikke andre har noe lignende», sier elevrådslederen.
mandag 11:16 $ Gudbrandsdølen Dagningen
Legg ned både Reinsvoll og Sanderud
Jeg har tidligere hatt en emosjonell og litt nostalgisk idé om sykehus. Men jeg er ikke eldre enn at jeg kan se verden med nye øyne.
mandag 11:14 Oppland Arbeiderblad
Rasering av Gausdal Nordfjell
Vi opplever nå at sterke krefter i Gausdal ønsker å gjøre dype inngrep i Nordfjellet. Nærmere bestemt ønskes det en nedtapping av Sjøsætervannet for å skaffe hyttefolket på Skei en tilstrekkelig vanntilførsel. Det er således snakk om...
mandag 11:13 Gudbrandsdølen Dagningen
Da Gro Merethe (46) trengte en høyre hånd, falt valget på Gudbjørg (46): – Vi er på jakt etter dyktige hadelendinger
Gudbjørg Egge Paulsen skal lede selskapet Propell sammen med grunder og administrerende direktør Gro Merethe Johnsrud. Duoen fra Hadeland drømmer om å ansette flere hadelendinger og etablere kontor på Hadeland.
mandag 11:05 $ Hadeland
Ja til rusreform?
Sigrid Døving Bjerke (AUF Innlandet) skriver i OA 1. mars i sitt svar på mitt leserinnlegg at rusreformen er nyttig og nødvendig. Hun peker på at Norge topper overdosetallene i Europa.
mandag 11:01 Oppland Arbeiderblad
Kan (en del av) Bygdin «restaureres»?
Reguleringen av fjellsjøen Bygdin i Jotunheimen ble gjennomført i «de harde 30-åra». Det var kanskje nødsarbeid, vel så mye som tiltak for å øke vintervannføringen til da framtidig lite kraftverk ved Kamfossen i Skåbu?
mandag 10:52 Oppland Arbeiderblad
Politiet har avhørt mange vitner etter brannen på Kapp
Mandag startet politiet sine åstedsundersøkelser etter brannen ved Kapp melkefabrikk.
mandag 10:52 $ Oppland Arbeiderblad
Gavepakke?
I min rolle som kommunedirektør har jeg forsøkt å holde en viss distanse til enkeltaktørers utspill i sykehussaken. Dessverre ser jeg meg nødt til å kommentere det, når Ove Talsnes, Styremedlem i Sykehuset Innlandet HF, i HA nærmest fremstiller midlene til...
mandag 10:46 Oppland Arbeiderblad
Hva er egentlig Aps landbrukspolitikk?
Arbeiderpartiets landbrukspolitiske talsperson, Nils Kristen Sandtrøen er svært bekymret over arbeidskraftsituasjonen før årets jordbærsesong. Det er vi også. Men vi er mer bekymret for økonomien i norsk landbruk totalt sett – også siden det påvirker...
mandag 10:37 Oppland Arbeiderblad
Om å redde døgnplasser i BUP – den andre sannheten
Det er kjempet for å redde Kringsjåtunet som behandlingssted for ungdom med psykiske lidelser. Det ser ut til at kampen har nådd frem. Det lyder udelt positivt, men la oss skape noen skår i gleden.
mandag 10:31 Oppland Arbeiderblad
INNLANDET

Bråstopp for grensehandelen i 2020 – falt med 88 prosent
Strenge reiserestriksjoner i store deler av 2020 satte stopper for nordmenns grensehandel.
mandag 10:31 Dølen
Gratulerer!
En lang tids kamp har ført fram! Granheim og Kringsjåtunet er foreløpig reddet. Rødt vil gratulere alle de som har stått i kampen for å beholde disse to flotte helseinstitusjonene.
mandag 10:23 Oppland Arbeiderblad
Strålende VM-start for Marit (21) – skjøt 18 treff
Skiskytteren Marit Øygard fra Rogne og Skrautvål idrettslag fikk en flott start på junior-VM i skiskyting i Obertilliach i Østerrike søndag.
mandag 10:21 $ Avisa Valdres
To er blitt til tre - og snart dukker de opp ved parken
Bjørn Nythun fortsetter sin lek med kuler ute på Strandefjorden, og lover at det blir filmvisning til helgen som planlagt. Han er sikker på at isen holder lenge ennå. Og at du kan få en opplevelse utenom det vanlige uten å risikere smitte.
mandag 10:20 $ Avisa Valdres
Forskrekket vitne til elgpåkjørsel: – De gikk løs på elgen med hammer og kniv
Per Henriksen og familien trodde knapt det de så da de var vitne til elgpåkjørsel: To menn gikk løs på elgen – først med hammer, deretter med kniv.
mandag 10:17 $ Gudbrandsdølen Dagningen
Forsøkt lurt til falske Hovdetoppen-konserter
Heller ikke Hovdetoppen har sluppet unna sleipe fisker som prøver sko seg på å lage falske arrangementer på Facebook.
mandag 10:15 $ Oppland Arbeiderblad
Verdien av et smil
Det er rart det der, at samfunnet mener at tenner ikke er en del av kroppen. For hvis jeg trenger en operasjon da får jeg dekket det gjennom folketrygden, men ikke om det er noe som skjer med tennene. Da må de fleste av oss åpne lommeboka og betale sjøl, og noen ganger blir det også...
mandag 10:15 Oppland Arbeiderblad
Arealer, ressurser og produksjonsmåter
mandag 10:09 Vigga
Takk til brøytemannskapene i Åslundmarka
Vil rette en stor takk til brøytemannskapene i Dårraveien. Dere gjør en flott jobb med snøen både sent og tidlig. Da isen legger seg og det er vanskelig å holde seg på beina, er dere raskt ute og høvler.
mandag 10:05 Oppland Arbeiderblad
Skal man ordne dette på bakrommet?
I min barndom var jeg fan av Kaptein Sabeltann, og jeg visste at Langemann lurer alle. Nå er jeg voksen, men minner fra barndommen får ofte kontekst i det virkelige livet. Bor du eller har hytte i Gjøvikregionen, kjenner du nok til Horisont. Det er vårt interkommunale renovasjonsselskap som,...
mandag 09:56 Oppland Arbeiderblad
Forfulgte humanister trenger vern
Humanister, ateister og ikke-troende diskrimineres i minst 106 av verdens land. I 12 av disse kan vårt livssyn potensielt straffes med døden. Forfulgte humanister trenger vern, på lik linje med religiøse på flukt.
mandag 09:48 Oppland Arbeiderblad
Sjarm (1) kan bli kåret til Norges tøffeste hund: – Det er en bestemt frøken
Hunden Sjarm har kjempet seg tilbake etter en komplisert skade og er nå en av tolv finalister i konkurransen «Norges tøffeste hund.»
mandag 09:46 $ Oppland Arbeiderblad
Til elevene ved Jaren skole
Hei,
mandag 09:44 Hadeland
Næringslivsloggen mandag 1. mars
Her er de siste kunngjøringene fra Foretaksregisteret for Gran, Lunner og Jevnaker.
mandag 09:36 $ Hadeland
Den andre sannheten om å redde døgnplasser i BUP
Det er kjempet for å redde Kringsjåtunet som behandlingssted for ungdom med psykiske lidelser. Det ser ut til at kampen har nådd fram. Det lyder udelt positivt, men la oss skape noen skår i gleden.
mandag 09:28 Gudbrandsdølen Dagningen
I snart 20 år har helseforetaksmodellen skapt tapere i helsesystemet
I 2001 vedtok et stortingsflertall bestående av Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet å innføre helseforetaksmodellen for sykehussektoren. Helseforetaksmodellen hadde som hensikt å implementere elementer i fra det private næringslivet inn i organiseringen av...
mandag 09:13 Gudbrandsdølen Dagningen
Lave dødstall på vegene hittil i år
Tre personer har omkommet på vegene i februar i år, mot ni i samme måned i fjor.
mandag 09:09 Vigga
Er minister Rotevatn utsatt for et narrespill om hunderørreten?
I OA nylig gikk biolog Morten Kraabøl til personangrep på meg, og også alle oss andre som vil ha tilbake settefisk av Hunderørret. Han er tydelig forbannet på, at vi ikke bøyer oss for Statsforvalteren (SF) i Innlandet. SF sto på sitt nei til settefisk nå 16....
mandag 09:06 Oppland Arbeiderblad
Håper å åpne Fondsbu på fredag: – Veldig glad det ikke gikk verre
Solbjørg Kvalshaugen fikk nok å gjøre da en av gjestene kom til henne med symptomer på covid-19 sist torsdag.
mandag 08:33 $ Oppland Arbeiderblad
Kommunene i Gudbrandsdalen har kuttet i bemanningen – i Lillehammer forsvinner 70–80 årsverk
I løpet av 2021 blir mellom 70 og 80 årsverk i Lillehammer kommune borte. Mange kommuner i Gudbrandsdalen fikk færre årsverk i 2020 og kommer til å kutte enda flere i 2021.
mandag 08:11 $ Gudbrandsdølen Dagningen
– Vi måtte tenke nytt og positivt
På denne tiden av året pleier man å snuble i musikalske storheter, notestativ, instrumentkasser og halvfulle kaffekopper i Aurdals staselige Sorenskrivergård, der Ragnhild Hemsing bor.
mandag 07:54 $ Avisa Valdres
Fylkesarkivet vil dokumentere koronapandemien
Stengde butikkar, tomme skular og andre ting som viser handteringa av Covid-19, er det fylkesarkivet i Innlandet nå ynskjer å få dokumentert, i form av bilde, video lyd og historier.
mandag 07:47 Fjuken
Utbruddet i Gran var mutert virus: – Alle viste en såkalt britisk variant
Prøvene som ble sendt til sekvensering viste at det var den såkalte britiske mutasjonen som forårsaket utbruddet i februar.
mandag 07:31 $ Oppland Arbeiderblad
Brudd mellom Nent og Telia – 470.000 kunder mister kanaler og strømmetjenester
Nent Group og Telia har ikke blitt enige om en ny distribusjonsavtale. Dermed mister om lag 470.000 kunder tilgangen til kanaler som TV3, V4 og TV6 fra mandag.
mandag 07:06 Oppland Arbeiderblad
Krasjet i lyktestolpe ved E6 med over to i promille
To menn i 50-årene i Gudbrandsdalen får fengselsstraff for promillekjøring.
mandag 07:04 $ Oppland Arbeiderblad
INNLANDET

Fattet mistanke etter knaselyd fra vogntoget
Sjåføren merket ikke at boltene på hjulet var løse.
mandag 07:03 $ Gudbrandsdølen Dagningen
Arvestrid river slekter fra hverandre: – Mange er grådige
– Når klienter forteller at det er splittelse i slekten deres, skyldes det vanligvis arvestrid, sier psykologspesialist Eva Tryti.
mandag 06:57 $ Gudbrandsdølen Dagningen
Siste farvel i «Vællers»
Eldar Vågan går fra rakfisk og påskesol til sommer på høyfjellet før «pensjonisttilværelsen». Om alt går etter planen, får valdrisene en siste sjanse til å se Vågan og resten av Vazelina Bilopphøggers opptre på...
mandag 06:45 $ Avisa Valdres
Mann i 40-årene slo og sparket kona foran barna – nå må han i fengsel
I en periode på halvannet år skal en mann bosatt på Hadeland mishandlet kona si ved flere anledninger.
mandag 06:41 $ Oppland Arbeiderblad
Utbruddet i Gran var mutert virus: – Alle viste en såkalt britisk variant
Prøvene som ble sendt til sekvensering viste at det var den såkalte britiske mutasjonen som forårsaket utbruddet i februar.
mandag 06:38 $ Hadeland
Langer ut etter pristest: – Profitterer på folk i nøden
En pristest viser at bensinstasjonene kan gjøre mer enn god forretning på salg av spylervæske.
mandag 06:30 $ Avisa Valdres
Krasjet i lyktestolpe ved E6 med over to i promille
To menn i 50-årene i Gudbrandsdalen får fengselsstraff for promillekjøring.
mandag 06:25 $ Gudbrandsdølen Dagningen
Nyhetssenteret uke 9
mandag 06:10 Hadeland
Tonje (35) og Stein Magne (36) vil ut av byen, men møter på ei utfordring: – Det er ikkje flust å velje i
Tonje Barkenæs Eggen og Stein Magne Eggen tek med seg familien og flytter ut av byen i løpet av sommaren. Men, bustad har dei førebels ikkje greidd å finne. – Det er ei utfordring, meiner næringssjefen i kommunen.
mandag 06:00 $ Gudbrandsdølen Dagningen
Rema-bygget på Skreia er solgt – kjøpesummen er foreløpig en hemmelighet
Etter flere måneder på markedet er bygget hvor Rema 1000 holder til på Skreia nå solgt.
mandag 05:54 $ Oppland Arbeiderblad
Vegard gikk fra lederjobb, ansvar og stress: – Jeg er ikke skapt til å sitte på et kontor, jeg må drive ute
– Jeg er skapt for å drive ute og være kreativ, sier Vegard Kristiansen (35) fra Hov i Søndre Land.
mandag 05:30 $ Oppland Arbeiderblad
Frykter dårligere beredskap i Rondane
Røde Kors Hjelpekorps har fått avslag på søknad om å få kjøre kjentmannsturer i deler av Rondane. Det vil kunne medføre dårligere beredskap, og fare for både mannskap og turgåere, mener korpset.
mandag 05:00 $ Gudbrandsdølen Dagningen
21 søkere vil bli kokk ved sykehuset i Gjøvik – her er søkerlista
Sykehuset Innlandet har ledig to faste deltidsstillinger for kokk med fagbrev ved avdeling for matforsyning i Gjøvik.
mandag 04:30 $ Oppland Arbeiderblad
Finner du disse gebyrene på regningen fra banken, bør varselklokkene ringe
Flere banker har ulike gebyrer som du kanskje ikke visste om. Det kan koste deg mange tusen kroner i året.
mandag 04:13 $ Hadeland
Sykehus-rabalderet: Politikerne i Innlandet demonstrerer hvorfor en helseforetaksmodell trengs
Fortsetter rivaliseringen i Innlandet, graver vi vår egen grav. Uansett hvor i regionen vi bor.
mandag 00:29 $ Oppland Arbeiderblad
Heftig uenighet om vegstubb: – Det er råttenskap
Hans Petter Berg i Åsmarka mener han har både jordskifteretten og kommunen på sin side når han legger Onsumvegen bort fra låveveggen sin.
søndag 22:37 $ Gudbrandsdølen Dagningen
Oppland Arbeiderblad Gudbrandsdølen Dagningen Gudbrandsdølen Dagningen Oppland Ringsaker Blad Oppland Fjuken Avisa Valdres Oppland Oppland Arbeiderblad Oppland Ringerikes Blad Oppland Hadeland Oppland Avisa Valdres Statens vegvesen Trafikkmeldinger Oppland Oppland Arbeiderblad Gudbrandsdølen Dagningen Gudbrandsdølen Dagningen Oppland Ringsaker Blad Oppland Fjuken Avisa Valdres Oppland Oppland Arbeiderblad Oppland Ringerikes Blad Oppland Hadeland Oppland Avisa Valdres Statens vegvesen Trafikkmeldinger Oppland Oppland Arbeiderblad Gudbrandsdølen Dagningen Gudbrandsdølen Dagningen Oppland Ringsaker Blad Oppland Fjuken Avisa Valdres Oppland Oppland Arbeiderblad Oppland Ringerikes Blad Oppland Hadeland Oppland Avisa Valdres Statens vegvesen Trafikkmeldinger Oppland Oppland Arbeiderblad Gudbrandsdølen Dagningen Gudbrandsdølen Dagningen Oppland Ringsaker Blad Oppland Fjuken Avisa Valdres Oppland Oppland Arbeiderblad Oppland Ringerikes Blad Oppland Hadeland Oppland Avisa Valdres Statens vegvesen Trafikkmeldinger Oppland Oppland Arbeiderblad Gudbrandsdølen Dagningen Gudbrandsdølen Dagningen Oppland Ringsaker Blad Oppland Fjuken Avisa Valdres Oppland Oppland Arbeiderblad Oppland Ringerikes Blad Oppland Hadeland Oppland Avisa Valdres Statens vegvesen Trafikkmeldinger Oppland Oppland Arbeiderblad Gudbrandsdølen Dagningen Gudbrandsdølen Dagningen Oppland Ringsaker Blad Oppland Fjuken Avisa Valdres Oppland Oppland Arbeiderblad Oppland Ringerikes Blad Oppland Hadeland Oppland Avisa Valdres Statens vegvesen Trafikkmeldinger Oppland Oppland Arbeiderblad Gudbrandsdølen Dagningen Gudbrandsdølen Dagningen Oppland Ringsaker Blad Oppland Fjuken Avisa Valdres Oppland Oppland Arbeiderblad Oppland Ringerikes Blad Oppland Hadeland Oppland Avisa Valdres Statens vegvesen Trafikkmeldinger Oppland Oppland Arbeiderblad Gudbrandsdølen Dagningen Gudbrandsdølen Dagningen Oppland Ringsaker Blad Oppland Fjuken Avisa Valdres Oppland Oppland Arbeiderblad Oppland Ringerikes Blad Oppland Hadeland Oppland Avisa Valdres Statens vegvesen Trafikkmeldinger Oppland Oppland Arbeiderblad Gudbrandsdølen Dagningen Gudbrandsdølen Dagningen Oppland Ringsaker Blad Oppland Fjuken Avisa Valdres Oppland Oppland Arbeiderblad Oppland Ringerikes Blad Oppland
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

INNLANDET

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL