OL
Den andre bølgen
Etter måneder med tilnærmet normale tilstander i Norge, kan det se ut til at ferien fra pandemien kan være over.
25min VG
Høyt spill om Haalands lagkamerat
Ender Jaden Sancho (20) i Manchester United? Eller i en annen klubb? Eller forblir han lagkompis med Erling Braut Haaland (20) i Borussia Dortmund?
43min VG
Ruud hyller Hovland: – Vilt imponerende
SYLLING Tennisstjerne Casper Ruud (21) og golfkomet Viktor Hovland (22) gikk på Wang Toppidrett samtidig. Til tross for sin unge alder har de allerede skrevet seg inn i norsk idrettshistorie.
17:30 VG
Beirut rammet - igjen
Beirut var en gang kjent som Midtøstens Paris. Et pustehull i en region preget av konflikt og motsetninger. Et intellektuelt og kunstnerisk fristed som folk reiste til for å puste fritt.
17:29 VG
Imponerende start for Snooker-Maflin - leder mot tidligere verdensener
Norske Kurt Maflin (36) tok første stikk mot tidligere verdensener og snooker-legende John Higgins (45) i VM-åttedelsfinalen onsdag.
17:24 VG
Her reddes sanktbernhardshunden Chumlee (4) ned fra fjellet
Turen opp til Kvalnesaskla gikk fint for både tobeinte og firbente, men på vei ned måtte den 90 kilo tunge sanktbernhardshunden Chumlee (4) reddes.
16:37 VG
NUPI-forsker: Utenkelig at Hizbollah reduserer våpenlagre i Libanon
I kjølvannet av eksplosjonene i Beirut tirsdag kveld, rettes søkelyset mot de mange våpendepotene den militante bevegelsen Hizbollah rår over i Libanon.
16:08 VG
Oslo tingrett: Pågrepet mann i Krekar-saken løslates
Mannen i 40-årene, som er dømt til fengsel i Italia i mulla Krekar-saken, løslates, ifølge en kjennelse fra Oslo tingrett.
15:44 VG
Lars Arne Nilsen snakker ut om Brann-tiden: – Jeg måtte krype inn på toalettet
BERGEN Lars Arne Nilsen (56) fikk 1893 døgn som Brann-sjef. Onsdag setter han seg ned med VG og drar oss gjennom opp- og nedturene i en av Norges heftigste trenerjobber.
15:38 VG
FHI i fersk rapport: Fortsatt lav spredning i befolkningen
Tross flere store utbrudd rundt om i landet mener Folkehelseinstituttet at smittespredningen er lav.
15:04 VG
Slik skal Kalla slå tilbake: – Har vært virkelig bra
TORSBY For første gang siden coronapandemiens utbrudd er det svenske langrennslandslaget samlet. Forrige sesong var et mareritt for Charlotte Kalla (33), som nå lar seg inspirere av en ny generasjon svenske stjerner.
14:57 VG
Politiet strammer grepet om Tom Hagens hus
I tre måneder har politiet nektet Tom Hagen å flytte hjem. Nylig tok de huset hans i beslag, og nå blir det en ny runde i retten.
14:21 VG
Knusende dom over Nav-skandalen
Igjen fikk vi bekreftet den knusende dommen etter Nav-skandalen, og sett hvordan rettssystemet har sviktet. Ikke bare har de sviktet en hel gruppe mennesker, men noen av de som faktisk trenger at samfunnet står opp for dem.
14:04 VG
Polacy pracujący przy zbiorze truskawek – 1807 koron za 14 dni pracy
Paulina Fima (20 l.) przyjechała do Norwegii w nadziei na zarobki znacznie wyższe niż te, na które mogłaby liczyć w Polsce. Niestety, rzeczywistość okazała się inna. Pracę przy zbiorze truskawek zakończyła w asyście adwokata i organizacji humanitarnej.
13:48 VG
Hertuginne Meghan vant mot Daily Mail
Meghan (39) har i en britisk rettsinstans vunnet frem mot Daily Mail.
13:34 VG
Bakenga med RBK-stikk: – Ikke like skremmende
SKIEN Mushaga Bakenga kom best ut av kampen mot gamleklubben Rosenborg og var etter kampen klar – det er ikke det samme å spille mot Rosenborg nå som tidligere.
13:29 VG
Vi trenger ikke radikale endringer i boligpolitikken
VG skriver på lederplass at «Dagens foreldregenerasjon har sviktet ungdommen. Boligmarkedet er en katastrofe for unge mennesker». Det er en drøy påstand uten belegg.
13:15 VG
Vålerenga Damer søker om CL-kvalik på hjemmebane
Vålerengas damelag skal for første gang ut i Champions League-kvalifisering. Nå har klubben sendt søknad til UEFA om å få arrangere kvalifiseringen på Intility Arena.
13:13 VG
Lønnstyveri og sosial dumping
Svart økonomi har vært et tema – og til hodebry – for politikerne i minst 10 år. Men fremdeles fremstår det som om de blir overrasket over at jordbærplukkere og håndverkere utnyttes.
12:30 VG
Vi har et ansvar for å hjelpe libaneserne!
Var eksplosjonen i Beirut starten på en ny borgerkrig? Vi har et medansvar for å bidra til at libaneserne kan leve i fred, ikke minst fordi landet er så sterkt belastet av flyktninger. Libanon tar et stort ansvar for flyktninger på vegne av resten av verden.
12:21 VG
Guvernør: Over 200.000 hjemløse på grunn av eksplosjonen i Beirut
Over 200.000 mennesker har mistet hjemmene sine som følge av den enorme eksplosjonen i Libanons hovedstad, anslår guvernør Marwan Abboud.
11:51 VG
Nøktern Solbakken før Europa-kveld: – Vi har sett mørbanket ut
Før returkampen mot Istanbul Basaksehir har Ståle Solbakken (52) latt Det europeiske fotballforbundet (UEFA) få gjennomgå – og heller ikke eget lag styrer unna nordmannens kritiske blikk.
11:26 VG
Ryan Reynolds og Blake Lively beklager bryllup på tidligere slaveplantasje
For første gang snakker skuespiller Ryan Reynolds (43) om 2012-bryllupet med Blake Lively (32), som fant sted på en tidligere slaveplantasje i Sør-Carolina.
11:18 VG
«Nordlys»-suksessen blir film: – Sier nei om Disney ringer
Det som startet som et skoleprosjekt for norske Malin Falch (27) er nå blitt bokserie som er solgt i over 100.000 eksemplarer og som Nordisk Film vil lage en storslagen animasjonsfilm av.
10:39 VG
«Hype House»-kollektivet får realityserie
TikTok-kollektivet «Hype House» huser noen av appens største stjerner. Nå får de sin egen TV-serie. Dokuserien vil vise livet til de omtrent 20 stjernene som bor der.
10:37 VG
Kristoff om mulig «rødt» Frankrike før Touren: – Jobben min å sykle
Frankrike er i ferd med å bli et rødt land, få uker før Tour de France skal starte. Alexander Kristoff (33) er forberedt på at kan måtte gå i karantene allerede før touren.
09:41 VG
Filmanmeldelse «Peninsula»: Asia-viruset
Knapt en B-film. En Z-film.
09:34 VG
Skipslegen på første seilas: – Jeg varslet Hurtigruten om rådet fra FHI
Skipslegen på den første seilasen på MS «Roald Amundsen» sier han rådet Hurtigruten til å sende karantenemelding til passasjerer.
09:23 VG
Solgte svinepølse som halal – legger seg flat etter kritikk
I ti år har Heidi Esma Dahl Bønnhoff og familien bestilt halalmerkede pølser fra slakteren Jens Eide. I juni fattet de mistanke om at en av pakkene slett ikke kunne beskrives som halal – pølsene viste seg å være laget av svin.
09:19 VG
Slik blir turboversjonen av Europa-sluttspillene – nye regler og nøytral bane
Både Champions League og Europa League har fått et nytt turneringssystem når de beste lagene i verden møtes for å avslutte sesongen. Nå venter flere uker med fotballfest.
08:58 VG
Enorme ødeleggelser i Beirut – minst hundre har mistet livet
Onsdag morgen våknet innbyggerne i Beirut opp til enorme ødeleggelser. I løpet av natten har dødstallet steget til 100 og rundt 4000 mennesker er såret.
08:09 VG
Vurderer økonomiske krav mot Hurtigruten etter taxitransport av coronasmittede
TROMSØ Elleve sjåfører i Tromsø Taxi har måttet gå i karantene etter transport av Hurtigruten-passasjerer. Steinar Nilsen i Tromsø Taxi vurderer nå økonomiske krav mot Hurtigruten.
07:53 VG
Historiske Maflin møter snooker-legende: – For meg er Kurt en liten favoritt
Kurt Maflin (36) ble historisk da han søndag vant en VM-kamp i snooker som første nordmann. Nå venter tidligere verdensener og den firedobbelte verdensmesteren John Higgins (45) i åttendelsfinalen onsdag og torsdag.
07:26 VG
Neil Young saksøker Trump-kampanjen
Musikeren Neil Young (74) er svært misfornøyd med at låtene hans spilles på kampanjearrangementene til USAs president Donald Trump.
03:22 VG
Nå har Norge en stigende smittetrend
Det er første gang siden april at smitten i Norge har en stigende trend, viser VGs corona-oversikt.
01:57 VG
Les dagens VG her!
Harvard-forskere har studert hvordan smitten spredte seg under det famøse utbruddet på cruiseskipet
00:12 VG
Libanons statsminister: – De ansvarlige skal få betale prisen
Statsminister Hassan Diab erklærer to ukers unntakstilstand etter de kraftige eksplosjonene i Beirut som kostet flere titalls menneskeliv og hvor flere tusen ble skadet.
00:12 VG
Fulham til Premier League etter frispark-frekkis i ekstraomgangene
(Brentford - Fulham 0–0, 1–2 e.e.o.) Venstrebacken Joe Bryan er verdens mest verdifulle fotballspiller. I hvert fall for en dag. Hans to mål i tirsdagens play off-finale er verdt så mye som 1,6 milliarder kroner, ifølge Deloitte.
tirsdag 23:20 VG
Hurtigruten ble varslet om nye karanteneregler tre dager før første seilas
Tre dager før første seilas med MS «Roald Amundsen» fikk Hurtigruten beskjed om at ingen kunne gå i land dersom mannskap eller passasjerer skulle vært i karantene ved ombordstigning.
tirsdag 22:54 VG
Cruiseskip isolerer passasjerer etter coronasmitte
En dansk passasjer som var med på forrige cruise er bekreftet coronasmittet. Dermed har alle passasjerene på SeaDream 1 fått beskjed om å holde seg på lugaren.
tirsdag 22:20 VG
Hurtigrute-sjefens ansvarsløshet
Det er knapt til å tro, det vi ser og hører fra Hurtigrutens toppsjef, Daniel Skjeldam.
tirsdag 21:51 VG
Lillestrøm-krisen fortsetter: – Ikke i nærheten av gode nok
LILLESTRØM (Lillestrøm – Sogndal 0–2) Etter to poeng på de fire siste kampene skulle Lillestrøm snu trenden hjemme mot Sogndal. Det endte med nytt tap.
tirsdag 20:50 VG
Kaptein Berg ville forlate Bodø/Glimt: – Klokt at jeg ble værende
BODØ To år etter at han hadde bestemt seg for å forlate klubben i sitt hjerte, er Patrick Berg (23) en av to kapteiner på «tidenes» Bodø/Glimt-lag. Midt i et tett kampprogram finner han roen sammen med kameratene ved et avsidesliggende fiskevann.
tirsdag 20:13 VG
Høie to dager etter Hurtigruten-utbruddet: «Må få klarhet i om de har brutt loven»
Etter at helseministeren fikk vite at Hurtigruten hadde hatt filippinsk mannskap om bord og latt passasjerer gå i land, ba han departementet finne ut av om selskapet hadde brutt loven.
tirsdag 19:32 VG
Magnus Carlsen vant egen turnering igjen: – Selvtilliten blir bedre og bedre for hver gang jeg vinner
(Magnus Carlsen-Jan Nepomnjasjtsjij 2–0) Magnus Carlsen (29) står med tre av fire mulige seirer på sin egen nett-tour etter finaleseier over russeren Jan Nepomnjasjtsjij (30) tirsdag.
tirsdag 18:03 VG
Corona-kabal før Moldes CL-kvalik: Kun åtte av 19 mulige land er merket grønne
Søndag trekkes Moldes første kvalik-motstander på veien mot Champions League-gruppespillet. Over halvparten av Moldes potensielle motstandere er fra land som ikke er merket grønt av Folkehelseinstituttet.
tirsdag 18:00 VG
Ellen DeGeneres: Støttes av kona
Talkshow-stjernen Ellen DeGeneres (62) har hatt tøffe uker på jobben, men får nå støtte på hjemmebane.
tirsdag 17:57 VG
Minst 100 døde etter eksplosjoner: – Beirut er en ødelagt by
Dødstallet har steget til 100 og nesten 4000 er såret etter to kraftige eksplosjoner i havneområdet i Libanons hovedstad Beirut. Natt til onsdag letes det desperat etter savnede i ruinene.
tirsdag 17:37 VG
En person coronasmittet om bord på cruiseskip i Ålesund
Skipet har 105 besetningsmedlemmer om bord, som alle er satt i karantene.
tirsdag 17:30 VG
«Milliardkampen»: Vil tilbake på toppen etter 73 år
Det kalles gjerne «verdens mest verdifulle fotballkamp» – og skal være verdt 1,6 milliarder kroner for Fulham og enda mer – 1,9 milliarder – for motstander Brentford.
tirsdag 17:13 VG
Norsk statsborger arrestert i Krekar-saken – usikkert om han utleveres til Italia
Mannen er etterlyst av italiensk politi, men hva han er etterlyst for ønsker ikke PST å kommentere tirsdag.
tirsdag 16:31 VG
Passasjerer på Hurtigruten-skipet «Fridtjof Nansen» bedt om å holde seg på lugaren
Inntil resultatene av testingen av mannskapet på MS «Fridtjof Nansen» er klare, blir passasjerene bedt om å holde seg på lugaren, opplyser Hurtigruten.
tirsdag 16:25 VG
NAV-sjefen om trygdeskandalen: – Sterkt beklagelig
NAV-direktør Hans-Christian Holte kan måtte takle feil som kan ha vært begått så langt tilbake som 1994. Han sier unnskyld til de som er rammet av trygdeskandalen.
tirsdag 16:08 VG
LSK svakest foran mål i Obos-ligaen: – Jeg hater unnskyldninger
LILLESTRØM Fredrik Krogstad (25) nekter å skylde på uflaks for at opprykksfavoritt Lillestrøm ligger på 10. plass i Obos-ligaen. Han vil jobbe steinhardt for å løfte klubben tilbake til Eliteserien.
tirsdag 16:05 VG
Fire til sykehus etter masseslagsmål og «villet kollisjon»
Tre personer er sendt til sykehus etter et masseslagsmål med 10 til 12 personer involvert i Ulvenveien. Politiet melder også om slagsmål i Økernveien.
tirsdag 15:27 VG
Dette er kravene til den nye Brann-treneren: – Vi kan ikke kjøpe noen ut av en kontrakt
BERGEN Både sportslig leder Rune Soltvedt og daglig leder Vibeke Johannesen i Brann bekrefter at Branns nye trener vil få de samme kravene som Lars Arne Nilsen hadde.
tirsdag 15:27 VG
Beist på nesten 200 kilo bet på kroken – tok halvannen time å dra i land
187 kilo tung og mer enn to meter lang var kveita fiskeentusiastene Przemyslaw, Jacek og Sylwia dro i land utenfor Rebbenesøya i Troms.
tirsdag 15:18 VG
Her er det Nav som er hovedskurken
Ofrene for trygdeskandalen får full oppreisning, mens nesten alle ansvarlige er sendt til slakt. Kun to personer som var utpekt som skurker, slipper unna.
tirsdag 14:28 VG
Rosenborg og Åge Hareide har avtalt nytt møte
Åge Hareide (66) bekrefter at han og Rosenborg har avtalt et nytt møte i løpet av august.
tirsdag 14:10 VG
Zara Larsson har fått seg kjæreste
Den svenske artisten Zara Larsson (22) sier til VG at hun er lykkelig etter at hun er blitt sammen med en kompis hun har kjent i flere år.
tirsdag 13:37 VG
Coronautbrudd i Nøtterøy: – Spillerne er sjokkerte
To spillere har testet positivt på corona i håndballklubben Nøtterøy. Hele stallen er satt i hjemmekarantene. 1. divisjonsklubben er satt ut av spill en måned før seriestart. Tidligere landslagssjef Robert Hedin frykter kaos når sesongen starter.
tirsdag 13:04 VG
Åpningen mot Europa gikk verre enn fryktet – ingen skam å snu!
Den 15. juli advarte vi sterkt mot den massive åpningen uten å kreve karantene for reisende fra land med atskillig større smittepress enn Norge. Vi ser nå økende konsekvenser i form av smitteimport, både med turister og fra nordmenn som kan reise fritt i såkalte...
tirsdag 12:43 VG
Knusende rapport om NAV-skandalen: – Hovedansvaret ligger hos NAV og departementet
Det regjeringsoppnevnte granskingsutvalget bekrefter at EØS-retten har blitt feilpraktisert i trygderettsskandalen, men utvalget er uenige om hvor langt tilbake praksisen går.
tirsdag 12:11 VG
Informert samtykke ved medisinsk kjønnsbekreftende behandling?
Helsepersonell skal utføre sitt arbeid med faglig forsvarlighet og gi omsorgsfull hjelp. De siste ukene har det vært omfattende debatt om Helsedirektoratets nye retningslinje for helsehjelp til personer med kjønnsinkongruens.
tirsdag 11:47 VG
Carl Fredrik Hagen blir lagkamerat med Chris Froome
Den norske proffsyklisten Carl Fredrik Hagen (28) blir lagkamerat med Chris Froome i Israel Start-Up Nation (ISN).
tirsdag 11:25 VG
Narkodømt løpestjerne dopingtatt
Kevin Castille (48) ble på eldre dager løpestjerne etter å ha sonet en fengselsstraff for salg av crack-kokain. Nå er amerikaneren idømt fire år utestengelse fra idretten for brudd på dopingreglementet.
tirsdag 11:08 VG
Tre land har bikket FHIs smittekrav – kan bli «røde»
Den siste tiden har både Frankrike, Nederland og Island hatt en stigende smittetrend. Tirsdag bikket alle tre FHIs smittekrav og risikerer nå å bli farget røde.
tirsdag 11:05 VG
Slik sprer smitten seg på cruiseskip: – Som å gå på bar, døgnet rundt i fem dager på rad
Det mener Harvard-forskere som studerte det famøse smitteutbruddet på cruiseskipet Diamond Princess.
tirsdag 10:46 VG
Avgifter er bra for helsa
Hroar Braathen argumenterer i VG 30. juli for å kutte i avgifter på helseskadelige produkter som alkohol, tobakk og sukker, for å fjerne grensehandelen. Det er ingen god strategi.
tirsdag 10:39 VG
Trump bruker opptøyene i valgkampen
Donald Trump snakker om lov og orden, men har fyrt opp under uroen ved å sende håndfaste føderale agenter til Portland og andre byer.
tirsdag 10:35 VG
Studenter reagerer på økt husleie
Føler seg utnyttet av studentbolig-aktørene midt i coronakrisen.
tirsdag 10:01 VG
FHI: Hurtigruten brøt avtalen
FHI bekrefter nå at Hurtigruten brøt avtalen de hadde med FHI om å varsle alle passasjerer om bord på den første seilasen.
tirsdag 09:43 VG
LSK-profiler om trusler, svertekampanjer og maskerte menn: – Det som skjer etterpå, er ikke greit
LILLESTRØM LSK-spiss Thomas Lehne Olsen (29) var blant spillerne som natt til lørdag ble møtt av flere maskerte menn utenfor Åråsen stadion.
tirsdag 09:23 VG
Bedre boligskatt hjelper unge mest
VG gir i sin leder «Boligskatt hjelper unge» 3. august full støtte til AUFs forslag om økt beskatning av bolig i Norge.
tirsdag 08:57 VG
Et alvorlig tilbakeskritt
Stadig flere land vil ut av Istanbul-konvensjonen mot kvinnevold. Det skjer samtidig som coronapandemien har ført til sterk økning i vold mot kvinner og jenter. Det er alarmerende.
tirsdag 08:48 VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL