Øksnes
Endresen svarer rådmann Gustavsen
Det framstilles som om S. Hanssen er alene om å ha gjort feil i søknadsprosessene. Rådmannen unnlater å nevne kommunens egne mangler i denne saken.
13:31 Bladet Vesterålen
– I pressemeldingen framstilles det som om S. Hanssen er alene om å ha gjort feil i søknadsprosessene
Daglig leder i Myre Fiskemottak, Ted Robin Endresen, viser til rådmannen i Øksnes kommune sin pressemelding 21. februar på Vol.no. – Først og fremst er det gledelig at ledelsen i kommunen endelig offisielt engasjerer seg i denne saken. Samtidig ønsker jeg å presisere noen...
13:14 Vesterålen Online
Kai Freddy Evensen topper for Øksnes Høyre
Det er et relativt ferskt fjes i Øksnes-politikken i person av Kai Freddy Evensen som vil fronte Øksnes Høyre under årets valgkamp. Han går ydmyk og energisk til oppgaven.
12:37 Vesterålen Online
Øksnes ønsker «Rask psykisk helsehjelp»
Øksnes kommune ønsker å hjelpe mennesker som sliter med sin psykiske helse eller rus med å komme raskere tilbake til hverdagen gjennom deltakelse i prosjektet «Rask psykisk helsehjelp».
10:47 Vesterålen Online
– Veiene står ikke i forhold til godsmengden
Tre de ti tyngst trafikkerte fylkesveiene i Nord-Norge for sjømatnæringas samlede transporter i 2017 ligger i Vesterålen. – Dersom ikke konkurransevilkårene endres slik at mer næringstransport kommer på kjøl, så må veiene få et betydelig...
torsdag 19:00 Bladet Vesterålen
Rådmann Elise Gustavsen: – Spillereglene gjelder for alle.
Ville du syntes det var greit om naboen satte i gang bygging, uten å søke kommunen eller varsle deg i forkant? Det er egentlig det denne saken handler om mener rådmann Elise Gustavsen.
torsdag 11:13 Vesterålen Online
– Nå må det settes et endelig punktum i saken om fiskehesjene på Klo
Jørn Martinussen (V) i Øksnes sier i et innlegg at han håper teknisk utvalg er seg sitt ansvar bevist slik at man kan få satt et verdig punktum i saken om fiskehesjene på Klo.
torsdag 09:29 Vesterålen Online
Verdens beste tungeskjærer
ØKSNES: Sigurd Jakobsen på Sommarøya i Øksnes er verdens beste tungeskjærer i sin klasse. Han skjærer i år for Sommarøy Produksjonslag.
torsdag 08:43 Bladet Vesterålen
NORDLAND

– Kan Øksnes ta imot flere flyktninger?
Tore Christiansen stiller spørsmål til ordføreren om Øksnes har kapasitet til å ta imot flere flyktninger enn det kommunen så langt har fått anmodning fra nasjonale myndigheter om å ta imot.
onsdag 16:43 Vesterålen Online
– Kostnadene for nødnett er ute av kontroll
Øksnes kommune, sammen flere andre kommuner, reagerer på at de påføres ekstra kostnader i forbindelse med nasjonalt nødnett og vurderer oppsigelse av avtalen.
onsdag 06:00 Vesterålen Online
Trailer sperrer veien mellom Stø og Strengelvåg. Foreldre bes om å hente ungene på skolen da skolebussen ikke kommer seg frem
Det er fullstendig kaos på veiene i Vesterålen tirsdag formiddag.
tirsdag 13:10 Vesterålen Online
– Kom med forslag
Nordland fylkeskommune vil medvirke til flere kvinnelige bedriftsetableringer ved å stimulere og belønne kvinner som satser på egne krefter og oppretter sin egen arbeidsplass og sin egen bedrift. De ber nå om innspill til kandidater.
tirsdag 09:28 Vesterålen Online
Bladet Vesterålen mener | Folket og fesken
Det er viktig for Vesterålen å synliggjøre at vi er et sentrum i skreiens rike.
tirsdag 05:59 Bladet Vesterålen
Vil flytte plagsomme otere på Myre
En oterfamilie i Myre sentrum er plagsom for nabolaget. Nå ønsker en beboer å enten fange og omplassere disse, eller å avlive familien.
mandag 20:24 Vesterålen Online
Rune Meyer satser på helsekost på Myre
Rune Meyer ble så inspirert av en TV-dokumentar at han like godt bestemte seg for å starte et nytt firma. Etter snart ett års drift for Pharma Norge AS og salg av helsekost går det jevnt og trutt oppover for selskapet, som har hovedkontor på Myre.
mandag 15:42 Vesterålen Online
Til topps i tungeskjære-VM
Det ble Sigurd Jakobsen og Fredrik Klo som kan krone seg med tittelen verdensmester i tungeskjæring.
lørdag 16. februar Vesterålen Online
Daniel Owen kom «hjem»
Fredag kveld braket det løs med «Familiefesten» i Øksneshallen på Myre. Dette som et arrangement i forbindelse med Vesterålen Skreifestival. På scenen sto flere kjente fjes, og blant dem var Daniel Owen som hadde kommet «hjem» for å underholde folk i alle...
lørdag 16. februar Vesterålen Online
Slik har kommunene forberedt seg på uvær
Kommunene i Vesterålen har tatt høyde for stengte veier og krise lørdag.
fredag 15. februar Bladet Vesterålen
Tryllet med skreien
Det ble kø ved serveringsbordet da elevene på ungdomsskolen på Myre fikk servert ulike, delikate retter av skrei i dag under skreifestivalen.
fredag 15. februar Vesterålen Online
Ny leder på plass i Øksnes Krf. Nå jobber de med lista til høstens valg
Øksnes KrF har samlet seg etter at «partiets ansikt utad» de senere år, Tore Christiansen, meldte seg ut, og har valgt Geir Arne Haughom til ny leder. Han melder om en god driv i partiet og de jobber for å stille liste til høstens kommunevalg.
fredag 15. februar Vesterålen Online
Strømmen tilbake i Bø, men ikke hos alle i Kavåsen
BØ/ØKSNES: Husstander i Bø og Øksnes ble strømlause torsdag. Fredag jobbes det fremdeles med strømmen i Øksnes.
torsdag 14. februar Bladet Vesterålen
Vogntog av veien på Frøskeland - ett felt stengt
Et vogntog har havnet i grøfta på Frøskeland.
torsdag 14. februar Vesterålen Online
– Haillets effekt kan forskes på
Det var med mye humor og glimt i øyet at overlege og øksnesværing Torunn Christiansen presenterte sin «forskning på haill» under Skreikonferansen.
torsdag 14. februar Vesterålen Online
Slik skal det nye kjøpesenteret på Myre se ut
Øksnes Entreprenør ønsker å bygge et nytt, stort handelssenter i Myre sentrum under navnet Handelsparken. Det er nå søkt rammetillatelse.
torsdag 14. februar Vesterålen Online
– Vi må løfte i flokk for å komme uvesenet til livs
I dag møtte sjømatbedrifter i Øksnes, Sjømat Norge og vegvesenet for å ta grep for bedre trafikksikkerhet. Bakteppet er de mange ulykkene og problemene med dårlig skodde vogntog.
torsdag 14. februar Vesterålen Online
Marianne tar ledende artistrolle
Marianne Meløy er årets festivalartist på Norsk Revyfestival. Skuespilleren fra Øksnes gleder seg til å overspise på revy i sommer.
tirsdag 12. februar Bladet Vesterålen
– Velsmakende mat og koselig selskap
ØKSNES: Pensjonistene storkoste seg under den store skreimiddagen da Vesterålen Skreifestival ble åpnet.
tirsdag 12. februar Bladet Vesterålen
Og der var Vesterålen Skreifestival i gang...
Da er det duket for seks dager i skreiens tegn i Øksnes kommune. Vesterålen Skreifestival 2019 er offisielt i gang.
tirsdag 12. februar Vesterålen Online
– Da er vi igang med skreifesten
ØKSNES: I dag er det oppstart med åpning av skreifestivalen under den store skreimiddagen for øksnespensjonister. – Vi gleder oss veldig sier leder i Øksnes næringslivsforening, Tove Hansen.
tirsdag 12. februar Bladet Vesterålen
Må ta grep for framtida
På grunn av mindre rammeoverføringer i framtiden, må Øksnes kommune sette i gang en prosess med å tilpasse drifta til lavere inntekter.
tirsdag 12. februar Vesterålen Online
Håper på god og viktig debatt
Øksnes Sanitetsforening, kommunen og Jan Johansen inviterer til viktig og åpent temamøte om rus i nære relasjoner i Øksnes.
tirsdag 12. februar Vesterålen Online
Bladet Vesterålen mener | Å vite hva man er med på
tirsdag 12. februar Bladet Vesterålen
Ber om redegjørelse fra administrasjonen
Leder av teknisk hovedutvalg i Øksnes, Torgeir Larsen, ber nå om en redegjørelse fra administrasjonen rundt byggeprosjektet i Nyksund.
mandag 11. februar Vesterålen Online
NORDLAND

– Jeg har en veldig god magefølelse
Kultursjef Trond Ståle Mathisen i Øksnes, har nå sendt søknad om å få Dronningruta tatt opp som nasjonal turiststi. - Vi har en godt begrunnet søknad og magefølelsen min er god den, sier han.
mandag 11. februar Vesterålen Online
Thea røk korsbåndet. Spilleklar igjen tidligst til jul
Øksnesjenta Thea Jürgensen, som har hatt en sentral rolle på Topp Volley Norges sitt lag i eliteserien denne sesongen, er satt ut av spill på grunn av en korsbåndskade. Hun er neppe å se på banen igjen før til jul.
mandag 11. februar Vesterålen Online
Usikker på lokalpolitisk framtid
Tore Christiansen deltok i helga på konferansen Drivkraft, et nettverk dannet i kjølvannet av KrFs valg om samarbeid med høyresiden i rikspolitikken. Han er storfornøyd med konferansen, men sier han ennå ikke har landet på en avgjørelse for sin lokalpolitiske framtid.
mandag 11. februar Vesterålen Online
Nif-kandidat: – doping er uopprettelig svik
DERFOR BØR JEG BLI NY IDRETTSPRESIDENT: I slutten av mai skal det velges ny idrettspresident når det innkalles til idrettsting på Lillehammer. Valgkomiteen legger frem sin innstilling i april, men seks kandidater er i dag aktuelle for vervet. Disse seks har fått ti likelydende...
mandag 11. februar Vesterålen Online
65 skiløpere gikk Alsvågrennet
Det var 65 deltakere som fullførte årets Alsvågrenn lørdag, som gikk av stabelen i et gnistrende vintervær. – Å arrangere skirenn i ei lita bygd er noe som er med på å skape samhold, sier Tommy Wessel Nordeng.
søndag 10. februar Vesterålen Online
Kaldt og godt på Alsvågrennet
ØKSNES: Det var rundt 70 deltakere i alle aldre som deltok på Alsvågrennet lørdag. På gnistrende føre gikk det greit å ta seg gjennom løypa i alsvågmarka.
lørdag 9. februar Bladet Vesterålen
Kommentar: Hjalmar Martinussen, redaktør i Øksnesavisa | En tankevekker for demokratiet
ØKSNES I saken der Øksnes kommune omgikk loven om offentlig anskaffelse ved leasing av en Mitsubishi Outlander, bekreftet kontrollutvalget i Øksnes i møte sist mandag, grove brudd på anskaffelsesreglene.
lørdag 9. februar Bladet Vesterålen
Fortsetter kampen mot "tromsøpalmen"
Øksnes kommune søker om et tilskudd på kr. 115.000,- for å kunne fjerne uønska planter fra Reinøya, Barkestad og Finnvågan.
fredag 8. februar Vesterålen Online
Handlet vin for over 200.000 kroner
For en drøy uke siden skrev VOL om øksnesværingen og lidenskapelig vinentuasiast, Bjørn Håvard Larsen, som da hadde lagt en uke i sovepose utenfor Vinmonopolet på Aker Brygge i Oslo i påvente av eksklusive viner. Torsdag morgen var den 16-dagers ventetiden over.
torsdag 7. februar Vesterålen Online
Damene samler seg
Stokmarknes og Morild samler seg til et felles damelag i fotballens andre divisjon.
torsdag 7. februar Bladet Vesterålen
Stokmarknes og Morild inngår samarbeid
Klubbene Stokmarknes IL og IL Morild er i gode samtaler for å få til et skikkelig samarbeid for å stille felles damelag i 2. divisjon i år.
torsdag 7. februar Vesterålen Online
72 kilometer i timen i 60-sonen
Utrykningspolitiet hadde torsdag kontroll i Steinlandsfjorden.
torsdag 7. februar Vesterålen Online
To for fort i Steinlandsfjord
UP gjennomførte laserkontroll i Steinlandsfjord torsdag, og det ble skrevet ut to forenklede forelegg.
torsdag 7. februar Bladet Vesterålen
Nei til pengestøtte
ØKSNES: Kommunestyret måtte si nei til å støtte skreifestivalen og minnefondet i forbindelse med søket etter Truls H. Johansen.
onsdag 6. februar Bladet Vesterålen
Feiret med lassokasting og bidos
Småtrinnet ved Alsvåg skole markerte samefolkets dag med bl.a. lassokasting og samenes nasjonalrett bidos.
onsdag 6. februar Vesterålen Online
Billettsalget allerede godt i gang
Sist søndag åpnet billettsalget til årets ÅrsteinØya-festival i juli. Det meldes allerede om godt salg – før et eneste artistnavn er sluppet.
onsdag 6. februar Vesterålen Online
Nei til pengestøtte
Øksnes kommunestyre avslo to søknader om pengestøtte.
tirsdag 5. februar Vesterålen Online
Vil holde fellesmøte rundt rusproblematikk
Det skal innen relativt kort tid avholdes et møte i Øksnes for å sette fokus på rusproblematikken i kommunen.
tirsdag 5. februar Vesterålen Online
Vedtok fritaksreglene, men skal se på mulig reduksjon for enkelte grupper
ØKSNES: Tirsdag ble fritaksreglementet for eiendomsskatten i Øksnes vedtatt, og kommunestyret ble enig om å utrede om enkelte grupper kan få dekket halvparten av eiendomsskatten.
tirsdag 5. februar Bladet Vesterålen
Utsatte saka om tomtesalg for Delitek
Industribedriften Delitek AS ønsker å kjøpe grunnen de bedriver næring på i Alsvåg. Kommunestyret utsatte behandling av saken.
tirsdag 5. februar Vesterålen Online
Halv eiendomsskatt
Øksnes kommunestyre har vedtatt at man ønsker å utrede en ordning med redusert eiendomsskatt for enkelte grupper.
tirsdag 5. februar Vesterålen Online
Nordland Venstre skeptiske til vindkraft
Nordland Venstre ønsker å satse på oppgradering av vannkraftverk i stedet for nye vindmølleparker på land.
tirsdag 5. februar Vesterålen Online
Årets første kommunestyre i Øksnes
Tirsdag 5. februar er det duket for årets første møte i kommunestyret i Øksnes. Her er et sammendrag av sakslisten.
mandag 4. februar Vesterålen Online
Synspunkt | Skal Øksnes kommune legge til rette for barnehageplasser for enhver pris?
Hvis det nye forslaget vedtas, vil mindre enn 26 prosent av de pedagogiske lederne ved barnehagen være kvalifisert for sin stilling, skriver artikkelforfatterne.
mandag 4. februar Bladet Vesterålen
Bjørnfjell er en stor «tidstyv»
På grunn av dårlig vær og føreforhold taper samfunnet over 20 millioner kroner årlig i tapt tid ved Bjørnfjell fjellovergang. Nå skal vegvesenet se på utfordringene.
mandag 4. februar Vesterålen Online
NORDLAND

Lista til Øksnes Sp er klar
ØKSNES: Øksnes Senterparti har hatt nominasjonsmøte, og plasserer John Danielsen, Siv Anne Stavøy og Asbjørn Larsen på henholdsvis første, andre og tredjeplass på lista.
mandag 4. februar Bladet Vesterålen
Øksnes kommune brøt reglene i anskaffelsessak
Kontrollutvalget mener det foreligger brudd på anskaffelsesreglene ved inngåelse av leasingavtale for bil til teknisk enhet.
lørdag 2. februar Vesterålen Online
Fem fartsbøter i Øksnes
lørdag 2. februar Bladet Vesterålen
– Sniknedlegger tannklinikk i Bø
BØ: – Jeg mener at det er en sniknedlegging som er på gang i den offentlige tannhelsetjenesten i Bø. De kan ikke lyse ut ei 60 prosent stilling og forvente at de skal få søkere, sier privatpraktiserende i Bø, Svein Helge Martinussen.
lørdag 2. februar Bladet Vesterålen
Bladet Vesterålen mener | De som sier ja
«Alle som sier ja til å delta i politikken er med på å ta ansvar for fellesskapet. Når de sier ja, så sier de på mange måter ja til å stå i skuddlinja til enhver tid».
lørdag 2. februar Bladet Vesterålen
Matboksen åpnet på Myre
I dag kunne endelig Freddy Andreassen åpne dørene til Myres seneste tilbud på matfronten, Matboksen.
fredag 1. februar Vesterålen Online
Ønsker nytt anlegg for mellomlagring av torsk
Levende Mellomlagring Vesterålen AS søker om etablering av nytt anlegg for mellomlagring av fisk, samt utvide eksisterende anlegg i lokalitet Staven.
fredag 1. februar Vesterålen Online
Lager ostesmørbrød til elevene
Ingrid og Evelyn lager lunsj til flere hundre elever.
fredag 1. februar Bladet Vesterålen
Ned i Øksnes, opp på Sortland
Øksnes opplever en nedgang i ledighetstallene på hele 34 prosent i løpet av ett år, mens trenden er motsatt for Sortland.
fredag 1. februar Vesterålen Online
Øksil bruker 500.000 kroner på NM-deltakelse
– Vi har gjort mange store og ville ting i Øksils historie, men dette er helt der oppe i toppen, sier en begeistret Hanne Steen til Vol.
fredag 1. februar Vesterålen Online
– Jeg er stolt over det øksnessamfunnet viser i dag
Det ble en gripende markering da øksnessamfunnet viste seg fra sin beste side for å minnes Truls Henrik Johansen torsdag kveld.
fredag 1. februar Vesterålen Online
Utfordrende prestesituasjon i Øksnes
Det viser seg utfordrende å rekruttere ny prest til Øksnes. Sogneprest Evy Brun har fylt 63 år og ønsker snart å trappe ned sin gjerning, noe som kan skape ytterligere utfordringer. Inntil videre tyr prostiet til vikarbruk.
fredag 1. februar Vesterålen Online
Tove Brun blir ny daglig leder i Øksnes Vekst
– Dette ser jeg fram til med glede, sier Brun til VOL.
torsdag 31. januar Vesterålen Online
Øksnes Sps nominasjonsliste klar
Øksnes Senterparti er klar med sin liste til kommunevalget, med John Danielsen på topp.
torsdag 31. januar Vesterålen Online
UP delte ut ti fartsbøter i Øksnes
torsdag 31. januar Bladet Vesterålen
Ti fikk bot etter kontroll
UP fikk mye å gjøre i Øksnes.
torsdag 31. januar Vesterålen Online
Salmesang gjør oss glad
ØKSNES: Å synge salmer sammen er noe mange ønsker å gjøre, men ikke så ofte får til. Denne helga blir det anledning til det på Myre. Det er ingen gudstjeneste, men isteden blir det salmekveld i kirka.
torsdag 31. januar Bladet Vesterålen
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ØKSNES

NORDLAND

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL