Notodden
Her vil det komme et helt nytt utgangspunkt for turfolket
– Vi skal bygge helt nye parkeringsplasser for både turfolk og hytteeiere på Jerpetjønnhovet, sier prosjektleder for nye E 134 fra Saggrenda til Rossebu, Trude Holter.
52min $ Telen
Her er Linn Wiiks velvalgte ord i 17. mai-talen
Linn Wiik (36), granshering, Notodden-ambassadør og TV2-profil, holdt årets 17. mai-tale på direktesendingen. Her kan du lese hva hun formidlet på direkten på nasjonaldagen fra kaikanten ved Bok- og blueshuset.
10:16 $ Telen
Markerte 17. mai i Svalbard-bil og jobber for å øke folketallet på Grønvollfoss...
- Det finnes ikke maken, og den bilen skulle jeg bare ha! Og vi må få flere til å bosette seg på Grønvollfoss - en perle!
07:00 Telen
Bjørnar (42) trives aller best med løpeskoene på - har Gaustatoppen som treningsarena
Lykken for Bjørnar Eidsmo (42) fra Sauland er en ny sti å utforske. Det har blitt noen mil – og mange naturopplevelser underveis.
06:49 $ Rjukan Arbeiderblad
Steinsvik har søkt stilling som rådmann
Fem menn og en kvinne har søkt stillingen som rådmann i Tokke kommune, minst en av søkerne bor i Notodden.
mandag 21:30 $ Telen
17. maigeneralen: – Takk for innsatsen, jeg håper det blir siste gang!
– Det er klart vi ikke hadde fikset en digital sending av 17. mai alene. I drøye to timer fikk vi se en side av pandemi-dugnaden som varmer.
mandag 21:00 $ Telen
– Langhelga har gått veldig rolig og pent for seg
– Vi har filosofert litt over hvorfor det har vært så lite folk ute. Trolig er årsaken det kalde og litt dårlige været, og at det ikke har vært åpent noen steder, sier Tonje Harbek Brokke, i natteravnene.
mandag 20:00 $ Telen
Et klenodie skapt av kjærlighet
Ole Geir Lonar plukket sin Morris Eight fra hverandre, renset deler, lagde nye som gikk tapt og skrudde herligheten sammen igjen. Det finnes knapt et slikt klenodie i Kongeriket Norge. PS: IKKE TIL SALGS!
mandag 18:00 $ Telen
VESTFOLD OG TELEMARK

17. mai-markering: Bilkortesje under utvikling
Vil du verra med, så heng på...
mandag 17:06 $ Telen
17. mai sending ga spontanaksjon for brannskadde barn
– Dette er en viktig oppgave å bidra til, sa regionalbanksjef Linda Velta og overrakte 6000 kroner til Children Burn and Wound Foundation og sikret dermed en operasjon av et brannskadd barn i Etiopia.
mandag 14:10 $ Telen
Siri Annes frihetstale ga ettertanke og håp
Barnebarnet til en av våre fremste motstandsmenn, Ottar Haugland, traff rundt 100 tilstedeværende på Torvet nå i morges. Siri Anne Haugland Strand gjorde det klart at frihet ikke er en selvfølge og at ekstreme krefter må nedkjempes.
mandag 10:33 $ Telen
Hurra, Hurra, Hurra! Se Notoddens 17. mai-feiring 2021 her fra kl. 11
Årets direktesending fra 17. mai-markeringen på Notodden varer fra klokken 11 til 13 og er i regi av Notodden fotballklubb, Notodden kommune, Grammofon AS, Heddal idrettslag og Telen. Nedenfor ser du programmet for sendingen:
mandag 09:00 Telen
Disse reglene gjelder for 17. mai-feiringen
Hvor mange gjester kan du ha på besøk og kan du gå i tog? Disse reglene gjelder i Notodden, Hjartdal og resten av Telemark. Pandemi og smittevernregler til tross, kos deg!
mandag 08:30 $ Telen
Eikeskar: – Hytta skal gli godt inn i terrenget og være åpen for alle – her er tegningene
– Vi ønsker å bygge en dagsturhytte på 21 kvadratmeter på Eikeskar. Hytta er designet for å fange mest mulig av den fine utsikten, og for å skape en følelse av å sitte ute i naturen, selv om man sitter inne, forteller Silje Brokke, leder i Notodden Turlag.
mandag 06:08 $ Telen
Badeplass ved Follsjøen: – Det blir ikke noe klart til i sommer
– Vi jobber med planene for et badeområde med parkeringsplass i Johnrud-bukta, men dette vil ta litt tid. Vi må først ha på plass en avtale med grunneier, og deretter utarbeide en reguleringsplan, forklarer virksomhetsleder Janne Væringstad.
søndag 20:00 $ Telen
Bjørnar (42) trives aller best med løpeskoene på
Lykken for Bjørnar Eidsmo (42) fra Sauland er en ny sti å utforske. Det har blitt noen mil – og mange naturopplevelser underveis.
søndag 18:00 $ Telen
Sånn skal disse feire nasjonaldagen i morgen
Hvordan skal du feire nasjonaldagen 17. mai i morgen? Og savner du det tradisjonelle måten vi feirer den på? Masse folk var ute på tur skogene i Notodden i dag. Og vi stilte spørsmålet til mange av de vi traff på vår vei.
søndag 17:10 $ Telen
Linstå-gangveien er sperret på grunn av rasfare
Rapporter om løse steiner i fjellveggen over gangveien fikk kommunen til å sette opp sperrebånd i begge ender i passasjen mellom Lindstå og båthavna.
søndag 14:56 $ Telen
Nok en person i Notodden er smittet
Ytterligere én person hjemmehørende i Notodden har testet positivt for Covid-19, fikk kommuneoverlegen i Notodden kommune bekreftet lørdag 15. mai. Også fredag var det en ny smittet.
søndag 14:08 $ Telen
Notodden Taxi og Vy i samarbeid
Notodden Taxi har gått i samarbeid med Vy om en enklere og mer forutsigbar måte å bestille drosjeturer.
søndag 13:01 $ Telen
– Klare for 17. mai-sending på nett - og de jobber med overraskelser!
– Vi føler vi har kontroll og vi håper den digitale 17. maimarkeringa blir en fin opplevelse for alle Notoddens innbyggere. Vi hadde ikke drømt om en ny digital 17. maifeiring da vi skapte sendingen i fjor. Dessverre ble det slik, men vi lover å gjøre det beste ut av det.
søndag 11:00 $ Telen
Hilde og Hege overtar sybutikken med sjarmerende alias
I løpet av sommeren åpner Esther og Tuttas sybutikk i Storgata. På den måten sikrer de at det fortsatt blir mulig å kjøpe nål, tråd og mønster i Notodden fortsatt.
søndag 06:00 $ Telen
– Søknadsbunken viser en fantastisk dugnadsvilje
– Vi har 150 000 til fordeling, men vi skulle så gjerne hatt så mye mer. Det kom inn 27 flotte søknader som har beregnet sin samla dugnadsinnsats til 12 238 timer!
lørdag 21:30 $ Telen
Bråbremset: – Hadde vi fått steinen i frontruta hadde det vært over og ut
Natt til 24. april hadde Robin Gisholt flaks i uflaks da det kom et steinras på Tinnsjøvegen. – En stor stein falt rett foran bilen min og dro av hele bunndekselet, samt lagde store skader foran og under på bilen. Heldigvis ble ingen av oss skadet.
lørdag 21:00 $ Rjukan Arbeiderblad
Bråbremset: – Hadde vi fått steinen i frontruta hadde det vært over og ut
Natt til 24. april hadde Robin Gisholt flaks i uflaks da det kom et steinras på Tinnsjøvegen. – En stor stein falt rett foran bilen min og dro av hele bunndekselet, samt lagde store skader foran og under på bilen. Heldigvis ble ingen av oss skadet.
lørdag 20:00 $ Telen
Susanne Jeanette (30): - Det kjentes så rett og jeg tenkte: Jeg kan bare ikke la den her sjansen gå fra meg
Susanne Jeanette Johansen (30) er fra Porsgrunn. Midt i byen av Porsgrunn. Hele slekta hennes er bymennesker. Ingen har drevet gård. Men Susanne Jeanette har alltid visst det: Hun hører ikke hjemme i byen.
lørdag 18:00 $ Telen
NeRø overbeviser igjen med sin sider – og vinner VGs smakstest
VG og Ølakademiets testpanel elsker dråpene fra NeRø Frukt og Sider på Hjuksebø og gir den lille siderfabrikken i låven på Nedre Røste gård kjempereklame.
lørdag 17:00 $ Telen
Dette har du lov til på 17. mai: – Notodden følger alle de nasjonale reglene
Koronapandemien vil dessverre også i år prege 17. maifeiringen. Markeringer må gjennomføres innenfor gjeldende nasjonale regler og anbefalinger. I en jungel av retningslinjer, anbefalinger og råd har Telen samlet en oversikt over gjeldende regelverk for Notodden kommune.
lørdag 15:00 $ Telen
En ny covid-19-smittet på Notodden
En ny person i Notodden er påvist korona-smittet.
lørdag 14:57 $ Telen
Her har det vært fest!
Her har det vært fest! En årvåken Telen-leser, og -tipser, tok disse bildene tidligere i dag på den fine åpne lille badeplassen ved Melås Bru.
lørdag 13:35 $ Telen
Fire selskaper blir varslet tvangsoppløst. Se hvem!
Foretaksregisteret rydder opp i listene sine. Dette er noen av de siste kunngjøringene som er meldt fra Notodden og Hjartdal.
lørdag 11:01 $ Telen
Stort engasjement etter svindel - nå er båten ble funnet etter gode tips
Gode tips ledet politiet frem til den stjålne båten fra Notodden.
lørdag 09:53 $ Telemarksavisa
Her suser noen forbi i 120km/t: – Livsfarlig!
Her suser enkelte kjøretøyer forbi i opptil 120 kilometer i timen gjennom boligfeltet. Her er ikke gangvei, ikke fortau, her er innkjørselen til bolighusa rett ut i veien – og her bor små barn. – Livsfarlig, mener beboer Morten Engebretsen (54), som må holde øye...
lørdag 09:36 $ Telemarksavisa
VESTFOLD OG TELEMARK

- Vi trenger flere hender!
Denne gjengen trenger flere hender til å hjelpe seg. De mangler fortsatt sommervikarer - og folk som kan jobbe utover høsten: Tilkallingsvikarer og helgevikarer.
lørdag 09:00 $ Telen
Her suser noen forbi i 120km/t: - Livsfarlig!
Her suser enkelte kjøretøyer forbi i opptil 120 kilometer i timen gjennom boligfeltet. Her er ikke gangvei, ikke fortau, her er innkjørselen til bolighusa rett ut i veien - og her bor små barn. - Livsfarlig, mener beboer Morten Engebretsen (54), som må holde øye med barna sine...
lørdag 05:00 $ Telen
Økte omsetningen med 2,4 mill. i korona-året
– Det ble et taktskifte etter 12. mars og takten i oppussing fortsetter. Innemiljø og terrasser er det mange som tenker på og gjør noe med.
fredag 20:00 $ Telen
Klarte kravet for EM i friidrett
NOTODDEN: I fjor vinter var Vebjørn Hovdejord (18) fra Notodden topp 3 i G-17 i norgescupen i langrenn. Onsdag kveld løp han i mål på meget sterke 8.22.90 på 3000 meter under elitestevnet Arne Risa Classic i Bergen, noe som er under kvalifiseringskravet for U20-EM i Tallinn i juli.
fredag 19:43 Telemarksavisa
Båten ble funnet etter gode tips
Gode tips ledet politiet frem til den stjålne båten fra Notodden.
fredag 17:00 $ Telen
Telemark Ring: – Det er en grunn til at dette skiltet er plassert akkurat her
– Når ordfører Gry Fuglestveit står fram i avisa og sier at hun ikke kjenner så godt til elgtrekket på Rossebu i forbindelse med utbygging av Telemark Ring – da sier hun vel egentlig alt om hvor dårlig denne saken er utredet, tordner Eyvind Haave.
fredag 15:00 $ Telen
Jensen irritert over Telenors kundepolitikk
-Jeg har hatt bredbånd fra Telenor i mange år og dermed vært med å betale investeringene i det statlige selskapet i like mange år. At de nå ønsker å oppdatere til trådløst bredbånd bør de derfor ta på sin egen kappe.
fredag 13:00 $ Telen
Hvilket ansvar tar kommunen for naturen vår?
Det skrives mye i Telen om viktigheten av å tiltrekke seg unge og innflyttere. Det er stadig oppslag om at vi blir færre i kommunen, og at vi sårt trenger flere. For mange unge i dag er naturen viktig. Vi er opptatt av miljø og klima, fordi vi vil unngå en kommende klimakatastrofe....
fredag 11:04 $ Telen
Så langt bare negative testresultat fra Notodden ungdomsskole
Testresultatene fra første testrunde ved NUSK viser ingen nye smittetilfeller av covid-19.
fredag 09:43 $ Telen
Bobilcamp på Elgsjø: – Alt er litt usikkert akkurat nå
Hans Gunnar Haave avventer siste høringsrunde om ny trase for E134, før han eventuelt søker om tillatelse til å opparbeide bobilcamp ved Elgsjø. Haave leier i dag Elgsjø Kafé av Notodden jeger- og fiskerforening.
fredag 09:00 $ Telen
-Så klart vi tar oppfordringen! Alle voksne har et ansvar for barn- og unges trygghet
Trygge oppvekstvilkår for barn- og unge engasjerer tilsynelatende hele lokalsamfunnet på Notodden. Etter økt medieomtale om uønsket atferd tar nå flere lokale lag- og foreninger ansvar og mobiliserer for ulike tiltak.
fredag 07:00 $ Telen
Boligen gikk for 700 000 kroner over takst: - Det kommer godt med
– Vi er fornøyde med salget. Pengene kommer godt med for vi skal bygge nytt hus, og det er dyrt, sier Linda Larsen. Familien har nylig solgt boligen sin på Yli for 700 000 kroner over takst.
fredag 05:00 $ Telen
Et selvbygd råskinn av en Porsche - made in Strupa
Andreas Vaa har skrudd rundt fem tusen timer på sin Porsche 911 siden den første gang rullet inn i verkstedhallen vinteren 2016. Sist helg tok han bronse på Vålerbanen i sin første NM-runde.
torsdag 20:00 $ Telen
Nå skal juniorene lokkes ut i skog og mark med Gertie i spissen
– Vi vil at ungdom skal finne gleden ved å være ute, få opplevelser og være sosiale sammen. Sport er ikke for alle, og vi vet en del voksne bekymrer seg over ungdoms økte bruk foran skjermen, så informer gjerne ungdommene om dette tilbudet.
torsdag 18:00 $ Telen
Nå skal han selge denne bygården i Storgata- og prisen er ikke gæærn
Nå skal Notodden-veteranen Gunnar Landvik selge bygården sin Storgata 38. Prisantydningen fra mekler er på beskjedne 3,9 millioner kroner.
torsdag 15:00 $ Telen
Bellman stenger igjen på grunn av smitteøkningen
Onsdag kveld tok styret i Bellman kulturpub beslutningen: Det er for tidlig å åpne ennå.
torsdag 13:41 $ Telen
Nå kommer Natteravnene: - Har aldri vært større behov på Notodden enn akkurat nå!
Natteravnordningen på Notodden er tilbake i livet og er allerede til helgen klar for sitt første oppdrag. Det er gode nyheter, sier Notodden-politiet som mener behovet aldri har vært større.
torsdag 11:00 $ Telen
Narkorus stoppet ikke denne sjåføren
Seks ganger på halvannet år skal mannen, som er bosatt i Notodden, ha kjørt bil i narkorus.
torsdag 09:00 $ Telen
70 nye smittetilfeller i Telemark - fortsatt skyhøy smitte i Grenland
De nasjonale tallene viser 70 nye registrerte smittetilfeller i Telemark det siste døgnet.
torsdag 07:24 $ Telen
Kjøperne tok båten - men pengene kom aldri på konto
Da kjøperne hentet båten på Notodden 7. mai, viste de frem at kjøpesummen ble overført via nettbank. Nå står selger tilbake uten både båt og penger.
torsdag 07:18 $ Telemarksavisa
– 17. mai med sol og sommer, her er det Kattekleiv som kommer!
Det var kanskje ikke så mye sol og sommer, men selv om regnet bøttet ned, la ikke det noen demper på Kattekleiv barnehages 17. mai feiring. Med heiarop, vaiende norskeflagg og barnetog spredde de livsglede for de eldre på Teletunet omsorgshjem, onsdag.
onsdag 22:10 $ Telen
Skolene tjuvstartet 17. mai-feiringen
Onsdag var siste skoledag før 17. mai - og mange av skolene i Notodden og Hjartdal benyttet derfor anledningen til å tjuvstarte feiringen av nasjonaldagen med tog, sanger, taler, pølser, pizza og kos denne dagen. Her er bilder fra de hyggelige feiringene ved fire av skolene:
onsdag 21:00 $ Telen
Kjøperne tok båten - men pengene kom aldri på konto
Da kjøperne hentet båten på Notodden 7. mai, viste de frem at kjøpesummen ble overført via nettbank. Nå står selger tilbake uten både båt og penger.
onsdag 20:00 $ Telen
Simone (29) vil kjøre digre vogntog
Du finner ikke mange damer bak rattet på de digre vogntoga. Men de blir flere. Simone Henriksen (29) på Notodden tar
onsdag 18:00 $ Telen
Avlyser alle gudstjenester på grunn av smitteøkningen
Det blir ingen gudstjenester i Notodden kommune den neste uken, som normalt ville vært en aktiv og populær kirketid.
onsdag 16:43 $ Telen
VESTFOLD OG TELEMARK

Bygdetuna: Overraskende få søkere til sommerjobbene
For første gang er det NIA (Norsk Industriarbeidermuseum) som planlegger sommersesongen ved Tuddal Bygdetun, og den vil bli omtrent som sommersesongen ved Heddal bygdetun, forteller avdelingsleder Helene Brekke.
onsdag 16:12 $ Rjukan Arbeiderblad
Debatt: Kommune i bakevja?
Jeg betrakter meg selv over snittet samfunnsengasjert person, da er det umulig og ikke ha fått med seg siste ukes debatt og synspunkter om ståa i Notodden. En debatt jeg for øvrig tror er helt nødvendig å ta. Jeg skriver ikke dette innlegget med tanke på å fordele skyld,...
onsdag 15:11 $ Telen
"Tjuvstartet" på 17. mai: – Det er viktig å være klar over hvor godt vi har det i Norge
Regnvær la ikke noen demper på humøret da Tveiten Skole arrangerte alternativ 17. mai. Og hvorfor skulle det gjøre det? Vi bor tross alt i et av verdens beste land.
onsdag 12. mai $ Telen
Bli med inn i Kirstens drømmeland
I Kirsten Møller Hjertensgaards (58) stue i Notodden sentrum bugner det av flott håndverk. Stuebordet er dekt av vipper, broderi, bunadsko og skjorter med flotte detaljer. Rundt omkring i de forskjellige rommene står det mannekenger antrukket i flotte beltestakker og bunader. For en...
onsdag 12. mai $ Telen
NUSK-ansatt korona-smittet: 60-70 på skolen er definert som nærkontakter
Hele Notodden ungdomsskole er satt i ventekarantene etter at en ansatt denne uka testet positiv for covid 19. To hele skoleklasser og tre mindre grupper i tre andre klasser er definert som nærkontakter, opplyser rektor Eirill Murtnes til Telen.
onsdag 12. mai $ Telen
Notodden-brødrene gjør suksess med selskapet Portal One: Fikk Justin Bieber på live-besøk og henter 130 millioner i frisk kapital
Stig Olav Kasin (36) og Bård Anders Kasin (39) satser internasjonalt med verdens første hybridspillplattform, og skal lage daglige livesendinger fra L.A. Men for brødrene er det fremdeles bare et
onsdag 12. mai $ Telen
Ragnhild (52) skulle bare ha et friår etter ungdomsskolen. Nå har hun jobbet i samme butikk i 35 år. Og der skal hun bli
Det var vel kanskje meningen at Ragnhild Våle skulle bli kremmer. Som liten jente sto hun på en bruskasse og solgte pølser i kiosken til bestefar i Tuddal.
onsdag 12. mai $ Telen
Nikkers, hårfarge og juledekorasjon – kvinne (25) skal ha rasket med seg stort og smått
NOTODDEN: 25-åringen skal ha stjålet alt fra kosmetikk for flere tusen kroner til småting fra privatpersoner.
onsdag 12. mai $ Telemarksavisa
Tone og Eivind vil bygge om deler av låven til Yogalåve
– Det må da være fint å få dra til Siljudalen på yogaweekend, finne roen, spise sunn mat og meditere. Vi er veldig glad i stedet, sier Eivind Jacob Torblaa. Det er kona Tone som er yogainstruktør, og også lærer.
onsdag 12. mai $ Telen
Flott, dette er viktig!
Det er all grunn til å dele NUAS-direktør John Terje Veseths begeistring knyttet til det som skjer i Notodden sentrum. Begeistringen har rotfeste i historiske, viktige og arkitektoniske røtter fra tiden da Notodden gikk fra bygd til by i rekordfart og smykket med en vakker jugendstil. Noen...
tirsdag 11. mai $ Telen
Fire nye smittet i Notodden - hele NUSK settes i ventekarantene
Blant de fire smittede som er bekreftet tirsdag kveld er en ansatt ved Notodden ungdomsskole.
tirsdag 11. mai Rjukan Arbeiderblad
13 nye smittetilfeller: - Alle våre skoler og barnehager er rammet
Nye smittetilfeller tirsdag.
tirsdag 11. mai $ Telemarksavisa
I år blir sommeren ekstra kul på Notodden
Breakdance, filmskaping og robotprogrammering er bare noe av alt det elever fra 5. til 10. trinn kan oppleve helt gratis til sommeren.
tirsdag 11. mai $ Telen
Beredskapsledelsen innfører påbud om bruk av munnbind
Notodden kommune innfører i dag påbud om bruk av munnbind i butikker, kjøpesenter og liknende.
tirsdag 11. mai Telen
– Lokale eiere er en ønsket styrke for byens sentrum!
– Det gledet meg og mange andre at Hefregården igjen kom på lokale eiere. Det er en styrke for utviklingen av sentrum.
tirsdag 11. mai $ Telen
Nå starter både Olaug Anita og Geir nye selskaper
Nye selskaper kommer og går - også i vår region. Dette er noen av de siste kunngjøringene fra Foretaksregisteret i Brønnøysund med adresse Notodden og Hjartdal.
tirsdag 11. mai $ Telen
Bluesfestivalen satser der andre avlyser: DumDum Boys kommer tilbake!
De løftet taket for et fullsatt og utsolgt Hovigs Hangar i 2019. Notodden Blues Festival er nå på offensiven - og har nå også booket publikumsfavorittene DumDum Boys til årets festival.
tirsdag 11. mai $ Telen
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

NOTODDEN

VESTFOLD OG TELEMARK

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL