Mat
DAGENS RETT: Temaki sushi med sei
Temaki er den enkleste sushiformen å lykkes med hjemme, og du kan med god samvittighet doble porsjonene for dette smaker knallgodt.
00:00 Apéritif
Sjokkburger: - Modig
- Tar den naturlige mattrenden på kornet, sier markedsføringsprofessor Ragnhild Silkoset.
torsdag 17:26 Dagbladet
Konditorproduktene som ga gull
Henrik Falkensten, Kristoffer Lofnes og Åshild Lerbak lagde dessertene, petit fourene og sjokoladeskulpturen som sikret Norge gullet i kokke-OL i Stuttgart.
torsdag 14:54 Bakeri.net
Seks varianter av boller til fastelavn
De helt enkle fastelavnsbollene er delt i to og fylt med krem og syltetøy. Du får oppskriften her sammen med boller med marsipan, med vaniljekrem, som knuter med kanel og de ekstra holdbare bollene.
torsdag 12:53 NRK
Kastet deg på vegetarbølgen? Da bør du være obs på dette
Matkontrollen : For å få med deg helsegevinsten ved et vegetarisk kosthold, er det et par fallgruver du bør se opp for.
torsdag 12:26 TV 2
Stor test av panert fisk: 5-ere og 6-ere i fleng
Sprø og velsmakende skorpe og saftig fisk var gjengangeren hos de fleste av de 17 variantene av panert fisk som vi testet.
torsdag 12:06 ABC Nyheter
UKENS KAKE: Denne dessertfavoritten fra britiske puber har gjenoppstått på vinbar i Oslo. Du lager den enkelt selv hjemme
Den er langt fra klissete som navnet kan antyde, bare veldig god og avhengighetsdannende. 
torsdag 11:00 Apéritif
Slakter «Farmen»
Stina Bakken slakter maten i «Farmen kjendis». TV 2 stiller seg uforstående.
torsdag 08:18 Dagbladet
Prissjokk hos billigkjede
Matkontrollen : Matkontrollen avslører at billigkjede slett ikke er så billig som du tror. - Det er kanskje ikke viktigst å være billigst på sjokolade, sier kjeden selv.
torsdag 07:20 TV 2
Norge vant Kokke-OL i Stuttgart
Det norske laget stakk av med seieren da det 25. Kokke-OL ble arrangert i Stuttgart.
onsdag 16:23 ABC Nyheter
Norge tok seier i kokke-OL
Det norske laget stakk av med seieren da det 25. kokke-OL ble arrangert i Stuttgart.
onsdag 16:21 TV 2
Santa Rita Hills er Californias Côte d’Or for pinot noir og denne blant de beste - til en super pris
Ojai Fe Ciega Pinot Noir 2016 smaker himmelsk nå, særlig etter en runde i karaffel, og har mye å gå på for middels lang lagring.
onsdag 12:45 Apéritif
Så farlig er grønne poteter
Ole Martin Rønning tror verken at den gjengse forbruker eller butikkansatt har spesielt god kjennskap til dette.
onsdag 12:19 Dagbladet
Fra ernæringsfysiolog til konditor
Hvem går fra å hjelpe folk med sunnhet til å «pushe» sukker, smør og sjokolade? Hege Augestad ler av sin egen karriere-helomvending, men angrer ikke på valget.
onsdag 03:11 Bakeri.net
Full restaurant-krangel
Bollestad gir Pollestad en solid porsjon kjeft etter å ha kritisert Michelin-utdelingen for å være elitepreget og snobberi.
tirsdag 12:57 Dagbladet
UKENS VIN: Med denne rødvinen på bordet kan du varte opp med det beste
Den har det som trengs for å følge så vel gode lammeretter som vilt. Og siden prisen er så gunstig, kan du invitere flere til bords.
tirsdag 12:45 Apéritif
Maaemo mistet tre stjerner
Ettersom Maaemo har vært stengt i en lengre periode mistet gourmetrestauranten sine tre stjerner mandag.
mandag 21:00 TV 2
Stjernedryss i Norge på Michelin-utdelingen: – Det er utrolig stas
Restaurantene Omakase, Bare Resturant, Under og Speilsalen kapret sin første stjerne under den prestisjetunge utdelingen mandag. Re-Naa rykket opp fra én til to stjerner.
mandag 19:10 TV 2
Nå regner det Michelin-stjerner over hele Norge: Lindesnes, Bergen, Trondheim, Oslo og Stavanger
Fire nye enstjernere og en tostjerner på en gang er ny rekord i den sjuende utgaven av Michelin Nordic Guide.
mandag 18:37 Apéritif
Bare Restaurant får Bergens første stjerne i Michelin-guiden
Bare Restaurant fikk mandag sin første stjerne i Michelin-guiden og dermed også Bergens første stjerne.
mandag 17:54 ABC Nyheter
Stjerneskred for Norge
Dagbladet sender live fra Michelin-festen i Trondheim
mandag 16:35 Dagbladet
– Nå må du ikke gjøre dette pinlig for meg
Neste uke åpner Esben Holmboe Bang nye Maaemo ved Munchmuseet. Men kan ukens djevelske spørsmål fra Morgenbladkvissen få det til å koke over for stjernekokken?
mandag 13:23 Morgenbladet
Nå er skreien her - nyt den mens du kan og oppdag hvor eksklusiv den faktisk er
Gourmetfisken skrei er en norsk sesongbasert spesialitet. Oppdag hva som gjør skreien så unik og hvordan du tilbereder den best.
mandag 12:43 $ Apéritif
Keto-diett er bare sunt i korte perioder, ifølge ny forskning
– Dette burde absolutt ikke motivere folk til å prøve dietten, advarer norsk forsker.
mandag 12:29 ABC Nyheter
Winemakers Dinner: Smak spennende østerriske viner til Hitchhikers ekstra smaksintense asiatiske street-food meny
Det kommer til å bli en unik smaksopplevelse når Schilcher-produsenten Langmann setter 7 av sine beste viner til Hitchhikers smakfulle asiatiske stret-food meny.
mandag 09:51 Apéritif
Bake-VM ryker for Norge
VM for unge bakere, som skulle arrangeres i forbindelse med Taipei International Bakery Show i mars, er nå utsatt grunnet coronaviruset.
mandag 08:32 Bakeri.net
Stjerneklart for nordiske Michelin-avgjørelser i Trondheim
Bergen håper å følge i Oslo, Stavanger og Trondheims matspor og få seg minst én stjerne i Michelin-guiden når årets nordiske guide skal presenteres mandag.
mandag 04:40 ABC Nyheter
Rekordsalg av alkoholfritt øl
I løpet av fjoråret ble det solgt 10,6 millioner liter alkoholfritt øl i Norge. Det er ny rekord.
mandag 00:06 ABC Nyheter
Kommer på pinne!
Her er årets kaldeste nyheter.
søndag 16:53 Dagbladet
Hvor ble det av deg i alt krydderet?
Jeg, og de fleste jeg kjenner, har enormt mange glass og poser med krydder som vi har brukt en gang for to år siden fordi vi fant en oppskrift som forlangte nettopp det krydderet. Gurkemeie til en indisk curry, spisskummen til en marokkansk gryte, muskatblomme til en malaysisk suppe og safran til den persiske...
søndag 09:58 Morgenbladet
Mer brus fra Bollestad: Vil hindre kasting – og gi til dem som ikke har råd
Matminister Olaug Bollestad sørger for mer brus til Matsentralen og familier med dårlig råd. Stikkordet er en ny ordning som hindrer kasting av store partier brus og mineralvann.
lørdag 17:53 VG
Må jeg kysse tunga?
Noma er ikke lenger den mest spektakulære restauranten i verden. Ikke engang i København.
lørdag 10:46 Dagbladet
Trippel sjokolademoussekake
Luksus med sjokolademousse i tre varianter på sjokoladekakebunn.
lørdag 07:43 NRK
Tilbake­kalles
Feilmerkede varer mangler informasjon om allergener.
fredag 14. februar Dagbladet
UKENS DRINK: Pink Lady
Den er uhyre enkel og uhyre effektiv.  Kanskje må du mikse en runde til?
fredag 14. februar Apéritif
Oksegryte med ingefær
Det er smart å lage oksegryten på forhånd, sier Lise Finckenhagen. Kanskje du skal på ferie og vil ha noe godt på bordet uten for mye arbeid? Ta med den ferdig kokte kjøttgryten, da er det bare å varme opp.
fredag 14. februar NRK
Konditor i en av verdens mest kjente restauranter
Den norske konditoren har fått jobb i den verdenskjente restauranten «The Fat Duck» i England, som drives av stjernekokken Heston Blumenthal. Nå har hun en drøm om å åpne en liten kake-/sjokoladeforretning i Oslo.
fredag 14. februar Bakeri.net
Dette er vårens snacks-nyheter
Matkontrollen : Tang fra Lofoten, wasabinøtter og protein-chips. Dette er noen av vårens snacks-nyheter.
torsdag 13. februar TV 2
Vinmonopolet kan likevel opplyse om nyheter
I januar opplyste Helsedirektoratet at bruken av ordet «nyhet» bryter med alkoholreklameforbudet. Torsdag fikk de beskjed om at det er en feiltolkning.
torsdag 13. februar ABC Nyheter
Disse nøttene kan inneholde giftstoff som gir deg kreft
Matkontrollen : - Hvis den neven innehar aflatoksiner, så kan det gi leverkreft hos mennesker, sier forsker til Matkontrollen. Kan vi være trygge på at nøttene vi kjøper i butikk ikke er giftige?
torsdag 13. februar TV 2
Club sandwich
Club sandwich er kylling og bacon lag på lag, på sprøtt brød, med fyldig aioli, tomat, sylteagurk og salat.
torsdag 13. februar NRK
Føler seg lurt av multedrops
Matkontrollen : Etiketten fryder av bilder og lovord om multer plukket i vakre Nord-Norge. Men det er ikke hele sannheten. Tone Bekke føler seg lurt, og hun er slett ikke alene.
torsdag 13. februar TV 2
UKENS KAKE: Har du bananer som risikerer å havne i søpla? Bak disse muffinsene
Det er ikke lov å kaste overmodne bananer, for de gjør veldig god nytte i bakverk som disse herlig saftige muffinsene - som kan bakes med eller uten nøtter.
torsdag 13. februar Apéritif
By på sjokolade
Det er tiden for å gi den eller de du er glad i litt ekstra oppmerksomhet. Vi har valgt ut åtte fristende oppskrifter med sjokolade for å gi deg inspirasjon til valentinsdagen.
torsdag 13. februar NRK
- Jeg får gåsehud av disse tallene
Lavpriskjeden Extra og Meny tar markedsandeler, NorgesGruppen er vekstvinner.
torsdag 13. februar Dagbladet
Om stjerne: - De fortjener den
Det spekuleres høyt og lavt om hvem som får de ettertraktede Michelin-stjernene.
onsdag 12. februar Dagbladet
Smak av Mydland-skinke på Grüne Woche
Rett etter at landbruks- og matminister Olaug Bollestad hadde åpnet den norske paviljongen på årets Grüne Woche (IGW), tok hun seg god tid med Mydlands representanter på messen. Og hun smakte selvsagt på den populære Umberto-skinka fra Tromsø-bedriften.
onsdag 12. februar KLF
Animalia skal gi råd til eggprodusenter
Når Animalia nå har fått oppgaven med å rådgi eggprodusentene i KLF-systemet, betyr ikke det at KLF har gitt fra seg ansvaret for denne rådgivningstjenesten.
onsdag 12. februar KLF
Skal du pleie kjærligheten denne uka, gjør det med en av disse - også kjent som verdens beste champagne
Charles Heidisieck finnes nemlig i de 62 største polutsalgene og kommer til å gjøre jobben. Skal det være rosa i glasset på en dag som den 14., finnes en løsning i seks polutsalg.
onsdag 12. februar Apéritif
TEST: De beste ølene er syrlige og fruktige, og importerte, med ett unntak og det er en skikkelig mørk godbit fra Nøgne Ø
Det syrlige og mørk dominerer også denne gangen blant nyhetene på spesialpolet.
onsdag 12. februar Apéritif
Bedre resultat for Nortura
Resultat før skatt endte på 110 millioner i 2019. Godt julesalg, økt salg av hvitt kjøtt og vekst i datterselskapene, bidrar positivt.
onsdag 12. februar KLF
Baker det som ingen andre baker
Det finnes mange asiatiske restauranter i hovedstaden, men nesten ingen asiatiske bakerier. Derfor har Bread N Butter fått en drømmestart.
onsdag 12. februar Bakeri.net
Nå blir denne borte
Sparer 18 tonn plast i året på å fjerne de små vinduene.
tirsdag 11. februar Dagbladet
- Kast eller returner!
Kavli tilbakekaller alle Snack Pack-produkter.
tirsdag 11. februar DinSide
SISTE: Bakteriefunn
Kavli trekker tilbake Snack Pack etter funn av bakterien Bacillus Cereus.
tirsdag 11. februar Dagbladet
UKENS VIN: Skal du ha noe ekstra godt i boks til hytteturen, gå for denne
Denne svært så velkomponerte boksvinen tar seg også godt ut på kjøkkenbenken.
tirsdag 11. februar Apéritif
Vinmesse: Smak 350 viner fra Spanias beste produsenter
La deg imponere av ferielandets store mangfold i vinstiler, deriblant noen av verdens mest ettertraktede. Denne kvelden må du få med deg.
mandag 10. februar Apéritif
Ny logo: - Neppe tilfeldig
Restaurantbibelen med nytt merke i den franske utgaven.
mandag 10. februar Dagbladet
Tiramisini
Tiramisu i lite format kaller Nigella Lawson for tiramisini. Hun elsker tiramisu og finner alle slags unnskyldninger for å lage desserten. Denne oppskriften passer når du skal lage tiramisu til noen få.
mandag 10. februar NRK
Unge som er opptatt av kosthold spiser mer fett og mindre karbohydrater
Bør vi kutte ut fett eller karbohydrater for å leve sunt? Debatten er til tider het. Nå tyder en studie på at studenter i ernæring har bestemt seg.
mandag 10. februar ABC Nyheter
SISTE: Utvider
Nå kommer Norges mest populære saft i brusform.
mandag 10. februar Dagbladet
Matvareprisene gikk opp med 2,9 prosent i januar
Matvareprisene gikk opp i januar etter julehandelen. Det siste året har likevel transportprisene bidratt mest til at konsumprisene har økt med 1,8 prosent.
mandag 10. februar DinSide
Der ingen skulle tru… at pinot noir kunne bli så bra
Vi snakker om den franske vestkysten 70 mil unna denne pinot noir-druens hjemstavn Burgund. Denne produsenten har dokumentert storhet siden starten av dette århundret.
mandag 10. februar $ Apéritif
Reker og akkar med chili og merian
Sjømat og spagetti med smak av chili, sitron, merian, persille og hvitløk er en av de rettene som det tar kortere tid å lage enn å spise, sier Nigella Lawson.
mandag 10. februar NRK
Blir bakerisjef i nysatsing
Trude Beate Brendehaug blir bakerisjef i nysatsing på Aker Brygge.
mandag 10. februar Bakeri.net
Gamle helter lever evig
Noen matretter nekter å dø ut. På lik linje med musikkens store helter finner de ofte sin vei til mang et ungt kokkehjerte. Her lever de et langt og kjærlig liv, og opplever renessanse på renessanse. Deres nærvær foreviget på restaurantmenyer verden over. En av disse...
mandag 10. februar $ Apéritif
Pepsi Max-kopi overrasker
MATKONTROLLEN : Kan hjemmelaget Pepsi Max måle seg mot butikkbrusen?
fredag 7. februar TV 2
UKENS DRINK: Du behøver ikke feire morsdagen for å la deg friste av denne
Brandy Alexander er en klassisk kombinasjon i kategorien guilty pleasures. En stor og kremete munnfull. Her har den fått et forfriskende element i form av eple som gjør den riktig så godt.
fredag 7. februar Apéritif
Bjørn tok en uke fri fra jobb for å sikre seg eksklusiv vin – så kom den kjipe beskjeden
Er du villig til å tilbringe over en ukes tid i kulda for å sikre deg fransk luksusvin? Det er i alle fall denne karen.
fredag 7. februar ABC Nyheter
Spagetti bolognese
Denne klassikeren har mange varianter. Det sies at sausen har sitt opphav i nærheten av Bologna. En italiensk ragù, eller kjøttsaus, skal koke lenge. Da blir den best.
fredag 7. februar NRK
Endelig åpner Halvorsens
Ærverdige Halvorsens Conditori skulle egentlig ha åpnet i 2019, men slik ble det ikke. Å flytte inn i et nyrenovert bygg har hatt en del utfordringer og utsatt åpningen. Nå er alle godkjenninger på plass og wienerkonditoriet åpner innen kort tid.
fredag 7. februar Bakeri.net
Kjøpte babygrøt – føler seg lurt
MATKONTROLLEN : Selv om det står «grøt» i stor skrift på fremsiden av klemmeposene, inneholder de lite grøtmel.
fredag 7. februar TV 2
Så mye plast brukte familien på én uke
MATKONTROLLEN : På handleturen til familien Kulberg var 26 av 29 varer pakket i plast: - Det ser nesten ut som vi er avhengige av plast, sier Ida Marie Kulberg (8).
torsdag 6. februar TV 2
Etter ti dager uten plast, så gulrøttene slik ut
MATKONTROLLEN : Er det egentlig miljøvennlig å droppe plastinnpakningen på grønnsakene?
torsdag 6. februar TV 2
Mat til mor
Har du lyst å lage noe godt til mor? Da kan du servere frokost på sengen eller lage en kake til kaffen på morsdagen. Eller kanskje slå til med en god søndagsmiddag? Her er noen tips til inspirasjon.
torsdag 6. februar NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL