Mat
Superdigge quesedillas
Vet du ikke hva du skal lage til middag i helgen? Prøv Emilie Nerengs quesedillas med bønner.
22:24 Elle
Winemakers Dinner: Spennende argentinske viner til lekker 4-retters meny på Aymara
Det blir en ekstra smakfull og minneverdig aften når argentinske viner møter Aymaras peruanske kjøkken.
fredag 15:46 Apéritif
- Dårlige nytt for nordmenn
Næringsministeren vil snu utviklingen.
fredag 14:49 Dagbladet
UKENS DRINK: Louisiana whisky punsj
Å ha en flaske med hjemmelaget kryddersirup i kjøleskapet er veldig lurt, for da har du alltid den lille ekstra ingrediensen som løfter en helt enkel drink som denne til nye høyder.
fredag 12:00 Apéritif
Legendarisk restaurant mister stjerne
Avdøde Paul Bocuses restaurant går fra tre til to Michelin-stjerner.
fredag 10:23 Dagbladet
- Forbud kan gi dyrere mat
Ekspertgruppe tror prisdiskriminering kan bidra til lavere priser.
fredag 10:03 Dagbladet
– Fin og oversiktlig messe
Årets Europain-messe var mindre enn vanlig, men norske bransjefolk fikk likevel med seg mye inspirasjon hjem fra Paris.
fredag 09:08 Bakeri.net
Krydret rød linsegryte
Indisk krydder setter spennende smak på Lise Finckenhagens linsegryte.
fredag 08:47 NRK
– Mye fett og lite protein
Matkontrollen : Snickers og Japp har begge kommet med protein-utgaver. Særlig én av disse vekker oppsikt med mye fett og lite protein.
fredag 06:42 TV 2
Strategi for å bygge Matnasjonen Norge
Regjeringen skal utforme en felles strategi for å konkretisere og videreutvikle Norge som en matnasjon. Strategien som ledes av landbruks- og matministeren, fiskeri- og sjømatministeren og eldre- og folkehelseministeren, legges frem våren 2020.
torsdag 19:04 KLF
Pølser med potetstappe og ølsaus
Bangers and mash er pølse og potetstappe for voksne! Denne pubklassikeren med gode pølser, kraftig ølsaus og kremet potetmos er skikkelig kosemat.
torsdag 15:00 NRK
TEST: Syrlig og fruktig fornøyelse - men også mye godt og mørkt
De beste ølnyhetene er syrlige eller også fruktige, og dermed gode alkoholsvakere alternativer til vin. Som gjør dem  til perfekte matøl.
torsdag 14:24 Apéritif
UKENS KAKE: Har du lurt på hvordan rå kakebakst smaker, prøv denne
Raw er en trend innen både salt og søt matlaging, men særlig kakene har fått gjennomslag her til lands. Om du har lyst å utforske dette, kan du starte med denne oppskriften.
torsdag 11:00 Apéritif
Usunn mat merkes ofte som sunn, ifølge Forbrukerrådet
Selv når vi tror vi velger riktig og sunn mat i butikkhyllene, er det ikke alltid vi gjør det. En fersk undersøkelse fra Forbrukerrådet viser at usunn mat ofte merkes som sunn i butikkhyllene. Inger Lise Blyverket, direktør i Forbrukerrådet og Solveig Barstad, programleder for...
torsdag 10:11 TV 2
Skal doble omsetningen
Slik skal Norges eldste familiebakeri, H.A Brun har i Oslo, doble omsetningen i årene fremover, nå med sjette generasjon ved roret.
torsdag 08:38 Bakeri.net
– Dette er ikke frokost
MATKONTROLLEN : To av de populære frokostblandingene for barn inneholder null fiber og masse sukker.
torsdag 06:00 TV 2
Disse vellagrete vinskattene er begge nå på et pol nær deg og til vilt gunstige priser
Lopez de Heredia har en veldig høy stjerne i vinverdenen, likevel er prisene i Norge ekstra gunstige. Best av alt er at de har fast plass i hyllene på de mest velassorterte polutsalgene.
onsdag 12:45 Apéritif
Det er naivt å tro at nordmenn kan få nok jod uten kunstig beriking og kosttilskudd
Det er naivt å tro at mesteparten av Norges befolkning kommer til å spise hvit fisk minst tre ganger i uken og drikke nok melk. Uansett hvor mye myndighetene satser på folkeopplysning.
onsdag 11:23 ABC Nyheter
Kjøttdeigkrise: Tomme hyller
- Vanskelig å si når vi får fylt opp hyllene igjen, sier Harald Kristiansen i Coop.
tirsdag 18:12 Dagbladet
Suveren tredjeplass til Danmark
PARIS: Det danske bakerlandslaget tok en sterk tredjeplass i Coupe du Monde de la Boulangerie 2020. Kina vant, og Japan kom på andreplass.
tirsdag 13:46 Bakeri.net
UKENS VIN: Når du kjøper denne hvitvinen i boks, tilsvarer det 105 kroner flasken og det er virkelig billig
Det er sjelden vin til hundrelappen er god nok til å få anbefaling i denne spalten, men denne er et solid unntak.
tirsdag 12:45 Apéritif
Disse er videre til VM
PARIS: Det var sylskarp konkurranse i konditor-EM der Sverige nok en gang imponerte, men det holdt ikke til seier.
tirsdag 11:56 Bakeri.net
Epleskrottkonfekt og karamellsaus
Har du epleskrotter til overs? I stedet for å kaste dem kan de bli lekker konfekt med eget håndtak.
tirsdag 09:11 NRK
Baker- og konditorfaget nesten nederst
Lærlinger i baker- og konditorfaget er nesten nederst på en nylig offentliggjort lønnsstatistikk blant norske lærlinger. Se de store forskjellene!
tirsdag 04:04 Bakeri.net
Saftig sjokoladekake med olivenolje
Nigella fant på denne oppskriften fordi hun hadde gjester som ikke kunne spise hvete og meieriprodukter, men den ble så god at hun lager den hele tiden.
mandag 14:56 NRK
Overrasker
Norges mest populære ost er klar i tubeform, med smak av skinke og bacon. Synnøve Finden lanserer også smelteost, men i klemmepose.
mandag 12:49 Dagbladet
Kaffeis som er lett å lage
– Jeg er nesten litt flau over hvor enkel denne oppskriften er, sier Nigella Lawson. Selv om iskremen er lett å lage er smaken dyp, kompleks og uimotståelig.
mandag 12:39 NRK
– Dette skal vi klare
PARIS: To trenere og én utøver fra Baker- og Konditorlandslaget er i Paris for å lære av de beste i Coupe du Monde de la Boulangerie.
mandag 11:20 Bakeri.net
Dette trikset fjerner rust fra jernpanner
Har din trofaste jernpanne blitt rusten og stygg? Ikke fortvil! Her er trikset som gjør stekepannen fin igjen.
mandag 11:00 Vi i Villa
Kylling med paprika og oliven
Det er alltid en fest med helstekt kylling. Grønnsakene med flotte farger og mye smak tilberedes sammen med kyllingen. De gir Nigellas kyllingrett en solfylt italiensk smak og stemning.
mandag 10:59 NRK
Gulrotpølse
Gulrøtter fungerer utmerket som erstatning for pølser sammen med sennep og stekt løk. Paul Svensson kaldrøker gulrøttene før servering.
mandag 09:47 NRK
Dette er Årets bakst 2019
Det Norske Måltid har kåret dette produktet til Årets bakst 2019.
mandag 08:54 Bakeri.net
Sukkerfri testvinner
Matkontrollen : Ti ferdiggrøter ble testet på smak og ernæring. Smakspanelet ble selv overrasket over vinneren.
mandag 08:54 TV 2
Sverre Sætre fikk hederspris
Sverre Sætre er tildelt hedersprisen for 2019 i Det Norske Måltid.
mandag 08:23 Bakeri.net
Kan du tenke deg å bruke skinke fra boks i maki-sushien? Ikke? Det gjør de med glede på Hawaii. Dette er en av årets sterkeste mattrender
Spam - eller spiced ham - får nytt liv som sushiingrediens. Det er en av mange mattrender i 2020.  år.
mandag 08:00 Apéritif
Tomme hyller etter listeriafunn
Listeriafunn i Den Stolte Hane-anlegg.
søndag 13:21 Dagbladet
«Avokado-mafiaen» henger folk fra bruer
Avokadoindustrien trues av narkomafiaen.
søndag 07:17 Dagbladet
Marie (25) og samboeren bruker til sammen 2000 kroner på mat i måneden
Billig mat trenger slettes ikke å være dårlig og usunn, ifølge Marie Thrane. Nå hun deler sine beste tips for en større lommebok og en sunnere hverdag.
lørdag 11. januar TV 2
DAGENS RETT: Kylling med fyldig mandelsaus Murgh musallam
Den tar litt tid og har en lang ingrediensliste, men du verden så mye smak du får ut av en helt vanlig kylling.
lørdag 11. januar Apéritif
TEST: Sjelden har januars basishyller vært så spennende som nå
For påfyllet er både klassisk-legendarisk og mer spennende enn hva vi har sett på en god stund. Du må riktignok oppsøke de 62 mest velassorterte butikkene for å finne godsakene.
fredag 10. januar Apéritif
Her endte jakten på den ekte mezcalen
Mezcal er i dag en av bartenderes absolutte favoritter. Den fruktige smaken og det delikate hintet av røyk er som skapt til å tilfredsstille lekne brennevinsvirtuoser. Men mezcal er langt mer nyansert enn du kanskje tror.  Møt mezcaleksperten Erik Bruun.
fredag 10. januar $ Apéritif
Stig Bruset faster i 14 timer hver dag
Fastlege og spesialist i allmennmedisin, Stig Bruset, gikk ned 14 kilo på fire måneder da han begynte å faste - han lot være å spise i 14 timer hver dag, inkludert timene han sover om natta.
fredag 10. januar TV 2
Kålruletter
Dette er tradisjonsmat som ofte fant veien til middagsbordet på syttitallet. Det er traust og god hverdagsmat som smaker nydelig med en god saus og kokte poteter.
fredag 10. januar NRK
Er du klar for Europain 2020?
Dette bør du få med deg på Europain-messen i Paris fra 11. til 14. januar i år.
fredag 10. januar Bakeri.net
DAGENS RETT: Fylte auberginer som i Hellas
Her spiller auberginer hovedrollen, men vi kan love at du ikke blir fratatt den gode fredagsfølelsen. Kanskje heller tvert om. Og er du i modus for å kjøre vegetarisk, er denne lettlagde oppskriften et supert utgangspunkt.
fredag 10. januar Apéritif
Knelte: - Helt galskap!
Det var så mange om beinet da stjernerestauranten åpnet for booking i nye lokaler at systemet knelte. Den gode nyheten er at det viser seg at det fortsatt er mulig å få bord!
torsdag 9. januar Dagbladet
Kan traktekaffe beskytte mot diabetes 2?
Å drikke kaffe reduserer risikoen for å rammes av diabetes type 2, men bare dersom du drikker traktekaffe i stedet for kokekaffe, viser svensk studie.
torsdag 9. januar ABC Nyheter
Tror insekter vil erstatte kjøtt
Matkontrollen : Insekter er både bærekraftig og sunt. Ifølge en matforsker kommer vi til å se mer til produkter med insekter fremover.
torsdag 9. januar TV 2
TEST: 950 produkter smakt: Her er alt det gode som januar byr på
Om du tror det er for å late som om dette er en hvit burgunder at Dirk Niepoort kaller vinen Coche, er det feil. Det er nemlig et lokalt navn, men han legger ikke skjul på at det er et treffende ordspill. Druen er imidlertid en helt annen. Kanskje det er denne som kommer til å gjøre at du...
torsdag 9. januar Apéritif
Nye kaloriregler
Dersom en pakke inneholder to-tre porsjoner, må amerikanske produsenter nå opplyse om totalt kaloriinnhold.
torsdag 9. januar Dagbladet
UKENS KAKE: Med denne kaken forsvinner restene av julebaksten
Og hvis du fortsatt har noe igjen, vet du at de kommer til å bli brukt snart, for så godt smaker denne ostekaken.
torsdag 9. januar Apéritif
Saltsjokk
Matkontrollen : - Det ser ut som at dagligvarehandelen ser sitt snitt til å utnytte en forbrukergruppe som er helsebevisste, sier ernæringsfysiolog.
torsdag 9. januar TV 2
Utvider igjen
Denne vinteren åpner de sitt tredje bakeriutsalg i Vestfold.
torsdag 9. januar Bakeri.net
Bare halvparten kjøper alkohol
Grensehandelen er høyere enn tidligere antatt, melder Statistisk sentralbyrå i ny rapport.
torsdag 9. januar Dagbladet
DAGENS RETT: Fersk tomatsaus fra Napoli, Italia
Tykk tomatsaus, basilikum pasta og parmesan har alle elementene som skal til for å vekke matlysten.
torsdag 9. januar Apéritif
Nye tall vekker oppsikt
Grensehandelen er høyere enn tidligere antatt, melder Statistisk sentralbyrå i ny rapport.
onsdag 8. januar Dagbladet
Pappardelle med falafel, aubergine og tomat
Nam - Dette vil vi ha til middag i dag!
onsdag 8. januar Elle
Skal du ha noe virkelig eksklusivt, gå for disse
Vel finnes det andre viner som er mer eksklusive, målt i tilgjengelig volum og pris, men her får du også solid valuta for pengene.
onsdag 8. januar Apéritif
Mangedobler kapasiteten i nytt lokale
Gamle Willys Conditori på Lillestrøm blir det nye produksjonsokalet når bakeriet nå skal utvides med flere nye avdelinger.
onsdag 8. januar Bakeri.net
Nigellas meatzza
Dette kan minne om pizza, men har kjøttdeig i bunn i stedet for deig av hvetemel. Hvis du erstatter brødrasp med glutenfrie havregryn, får du et glutenfritt alternativ.
tirsdag 7. januar NRK
UKENS VIN: Med denne boksen er det duket for gode smaksopplevelser formatet til tross
Om du ikke liker vin fra boks, bør du gi denne bordeauxen en sjanse. Imponerende god kvalitet i denne emballasjen.
tirsdag 7. januar Apéritif
Flyttes ut av Norge
Tine investerer 800 millioner i Irland – 430 ansatte må gå i Norge.
tirsdag 7. januar Dagbladet
Sunne og gode pannekaker
Prøv Emilies herlige pannekaker i januar!
mandag 6. januar Elle
Emilie Nereng: Dropp dietten!
Hva er best; intermittent fasting, paleo, lavkarbo, keto eller vegansk?
mandag 6. januar Elle
Åpner «billig-Maaemo»
I april åpner Maaemos folkelige lillesøster i Bispevika i Oslo.
mandag 6. januar Dagbladet
Siciliansk pasta
Dette er en enkel smakfull pasta som du lager på en halvtime. Hvis du er heldig å ha rester igjen, smaker den også nydelig kald.
mandag 6. januar NRK
Joakim (27) overrasket over funn i pølse: – Veldig ubehagelig
Lille Theo (3) ville bare ha litt kalkunkorv, men det endte med en svært ubehagelig opplevelse for pappa Joakim Giltun.
mandag 6. januar TV 2
Nå kan du nominere til Årets Bakeri
Nå kan du nominere kandidater til Årets bakeri 2020. Tema for konkurransen er kundeopplevelse.
mandag 6. januar Bakeri.net
Er nyttårsforsettet ditt å spise litt sunnere? Kaste litt mindre mat? Eller kanskje utvide ditt kulinariske repertoar? Da er dette oppskriften for deg
Bibimbap er det koreanske svaret på pytt i panne og er en deilig risrett som benytter seg av sesongens råvarer eller kjøleskapets rester. En herlig oppskrift for både magen og samvittigheten.
søndag 5. januar $ Apéritif
Forskning: Barn som drakk helmelk var tynnere enn de som drakk lettmelk
Rådene om å velge mager melk beskytter kanskje likevel ikke mot fedme, konkluderer forskere etter en gjennomgang av kunnskapen på feltet.
søndag 5. januar ABC Nyheter
DAGENS RETT: Kalkunbryst med parmaskinke og stekt rosenkål
Kalkun er magert kjøtt og passer veldig godt inn i den lettere januarmenyen. Så kan du fortsatt kose deg. Oppskriften er dessuten superenkel.
lørdag 4. januar Apéritif
Disse supertipsene gjør hverdagen vesentlig enklere
Du kan spare mye tid på å planlegge måltidene i forveien. Vi viser deg også hvordan du kan skrelle egg og hvitløk på sekunder.
fredag 3. januar DinSide
Skal det være uten, må det smake minst like godt
Paul Mathew har med Everleaf laget en alkoholfri bitter som er så god at bartenderkolleger gjerne bruker den som mikser i drinker med alkohol.
fredag 3. januar $ Apéritif
Blomkåltacos
Blomkål i tacoen – kjemperart, kjempegodt eller begge deler? Med denne taco-tvisten kan du både overraske og imponere.
fredag 3. januar NRK
Pasta «carbonara» med rosenkål
Pasta til to med muligheter til å bruke rester både av kjøtt og grønnsaker. Altså en ikke helt vanlig oppskrift på pasta carbonara fra Lise Finckenhagen.
fredag 3. januar NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL