Mat
Kostholdet som motvirker kreft
Den nyeste vitenskapen er klar på hva du bør spise - og hva du bør unngå. Charlotte Halvorsen (43) endret matvanene etter brystkreftdiagnosen.
21:58 Dagbladet
På denne Budapest-restauranten får barna spise gratis hvis du slår av mobilen
– Du kan likevel ikke spise den, påpeker restaurant VakVarju, Den blinde kråke, i Budapest - i en kampanje for å legge bort mobilen under måltidet.
16:29 ABC Nyheter
UKENS DRINK: Hylleblomst gin fizz
Gin fizz er en ekstra frisk slektning av gin tonic. Og så klassisk som den kan bli. Her har den fått litt sommerlig hjelp av hylleblomst for at den skal bli ekstra innsmigrende.
12:00 Apéritif
5 tegn på at du har D-vitaminmangel
Føler du deg slapp og lei? Da bør du lese dette.
11:43 Elle
Sukkerkringler
Saftige og lubne kringler penslet med smør og dyppet i sukker. Kanskje ikke så rart at dette er barnas favoritt?
10:56 NRK
Rett ved Mathallen: - En fest for alle sanser
Restaurantanmeldelse av Kontrast
09:44 Dagbladet
Tandoorikylling med quinoasalat
Kjartan Skjelde deler dressingen i to og bruker halvparten til å glasere pannen med. På denne måten får du flere smaker og temperaturer inn i én og samme rett.
09:04 NRK
For meget kaviar, Morgenblad?
I 30 år har jeg hatt et anstrengt forhold til kaviar. Det stinker, og jeg blir umiddelbart sur av lukten. Smaken har jeg ikke kjent på 30 år, og jeg vil heller isbade hver dag enn å smake på kaviar igjen. Min familie elsker kaviar. Det irriterer meg. De vet veldig godt at jeg misliker...
08:38 Morgenbladet
«Kringlo» stenger dørene på ny
Bare ett år etter at kafeen "Kringlo" åpnet med nye eiere, må de stenge dørene på ny.
03:02 Bakeri.net
Nye pølsebrød fra Goman lansert
Goman Bakeriet Jæren har investert over 40 millioner i en ny pølse- og hamburgerbrødlinje. Nå er produktene tilgjengelig i butikkene og de blir lagt merke til.
02:59 Bakeri.net
Kvinne omkom og 28 matforgiftet
Den omkomne kvinnen (46) spiste ved Michelin-restauranten Riff i den spanske byen Valencia da hele familien ble matforgiftet.
02:02 Dagbladet
Er fransk feil også, nå?
Michelin-guiden forsøker å fornye seg. Men står den i fare for å helle ut andefettet med badevannet, spør Andreas Viestad.
00:00 Morgenbladet
Klar vinner i test av frossenpizza: - I en klasse for seg
Dette er frossenpizzaene som imponerer verdens nest beste pizzakokk.
torsdag 21:53 Dagbladet
Salmonella-utbrudd i fem fylker: - Ni er syke så langt
En sjelden variant av salmonella har spredd seg til fem fylker.
torsdag 17:43 Dagbladet
Mattilsynet advarer: - Ikke kjøp potetene
Mange nordmenn på handletur putter noen kilo «potatis» i posen, og blir lovbrytere uten å vite det.
torsdag 13:59 Dagbladet
UKENS KAKE: Når bollene kommer på denne måten, får de bein å gå på
Denne oppskriften lever nemlig opp til uttrykket som varmt hvetebrød. Den tilfredsstiller også suget etter eplekake som her får ny mening.
torsdag 11:00 Apéritif
Fresht, rått, sunt og godt
Markedet for veganske raw food-kaker er i sterk vekst.
torsdag 08:54 Bakeri.net
Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant
Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig,...
torsdag 08:50 Apéritif
Bakeriet på Fåvang er solgt
Nærmeste nabo til bakeriet har kjøpt selskapet og bygningen.
torsdag 08:04 Bakeri.net
Selges som karbonadedeig, men er egentlig noe annet
Matkontrollen : Det er lurt å lese nøye på pakken om du skal på shoppingtur over grensa.
torsdag 06:33 TV 2
En av disse smaker som hjemmelaget
MATKONTROLLEN : Kiwi og Rema 1000 har sine egne varianter av blomkål-, thai- og fiskesuppe. Matkontrollen har undersøkt hvilke av kjedene som har de beste og sunneste ferdigsuppene.
onsdag 18:02 TV 2
Grandiosasnurrer: - Bedre enn pølse i brød
Her er noen av årets største matnyheter.
onsdag 18:00 Dagbladet
Laks- og squashburger med grønn hummus
Vi kan ha fisk hver dag om det smaker så digg som dette!
onsdag 16:48 Elle
Kyllingsuppe med melboller og vårgrønt
Denne kraftige kyllingsuppen med melboller og vårgrønt er mat som er snill mot lommeboka.
onsdag 14:36 NRK
Til neste vilt- eller biffmiddag må du prøve denne
Denne chilenske kraftpakken byr på utrolig mye smak for 196 kroner og finnes i 181 polutsalg.
onsdag 12:45 Apéritif
Fargerik salat med hint av Midtøsten
Et fyrverkeri av en salat som fungerer som et måltid i seg selv. Eller som fyldig tilbehør til grillet eller bakt fisk og kjøtt. Her settes alle sanser i spill.
onsdag 08:51 NRK
Bakekurs i Tromsø
Nobako inviterer til bakekurs i Tromsø 23. februar. Tema på kurset er blant annet teknikk, oppslag og råvarer.
onsdag 08:17 Bakeri.net
Maren og Caroline vant Rogalandsmesterskapet
Det var høyt nivå på deltagerne under årets Rogalandsmesterskap. Nivået blir bedre år for år, sier en hoveddommer.
onsdag 08:16 Bakeri.net
Ti tips til enkel og god turmat
Turen blir ekstra fin og motiverende med en god nistepakke i sekken, eller med noe spennende du kan tilberede på bålet. Her er ti tips til turmaten.
onsdag 08:00 NRK
Kjærastepar fekk to Michelin-stjerner i Trondheim
Even Strandbråten Sørum (20) ropa så stemma svikta då det blei kjent at Fagn fekk Michelin-stjerne. Like etter kom beskjeden om at Credo også fekk, der kjærasten hans jobbar.
tirsdag 18:44 NRK
Heidi ble invitert til Århus for å lage mat – reiste hjem med Michelin-stjerne
Norges første kvinne med Michelin-stjerne var hjemme igjen i Trondheim tirsdag.
tirsdag 16:52 TV 2
Godt Brød-ansatte streiker for tariffavtale
Fredag 15. februar gikk fem deltidsansatte ved Godt Brød i Nydalen ut i streik. De støttes av flere andre forbund - og Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik.
tirsdag 12:52 Bakeri.net
UKENS VIN: Rødvin til vinterferien? Du klarer deg med disse som dessuten er veldig gode kjøp
Denne supre rødvinen finnes i en butikk nær deg.  Om flasken veier for mye i bagasjen, finnes den i en nesten identisk boksversjon.
tirsdag 12:45 Apéritif
Opplæringskontoret er ett år
I februar 2018 startet baker- og konditorbransjens eget opplæringskontor opp. Status etter første driftsår er 22 lærlingplasser og 50 samarbeidsbedrifter.
tirsdag 06:33 Bakeri.net
Ritas Bakeri skylder over 880 000 kroner
Konkursboet Liss Rita Bakken AS har fått inn 21 krav på til sammen 880 057 kroner, men ifølge bostyrer er det foreløpig ikke utsikter til dekning av kravene.
tirsdag 03:00 Bakeri.net
Michelin-Frankrike 0–0
I ønsket om å fornye seg har Michelin-guiden glemt seg selv.
mandag 22:34 Morgenbladet
Gjør matkupp på svenskegrensa
For mange nordmenn er en harry-tur til Sverige et must i vinterferien. Her ser du superkuppene.
mandag 21:52 Dagbladet
To nye Michelin-stjerner til Trondheim
Fagn og Credo er de første restaurantene i Trondheim som blir hedret med hver sin stjerne i Michelin-guiden for 2019.
mandag 20:02 ABC Nyheter
To Michelin-stjerner til Trondheim
Credo og Heidi Bjerkan og Fagn med Jonas Andre Nåvik ved grytene fikk hver sin Michelin-stjerne i 2019-utgaven av Michelin Nordic. Det har definitivt satt Trondheim på matkartet.
mandag 19:54 Apéritif
Slottskokken hyller Michelin-Heidi: - Det er bare å ta hatten av!
Det var Heidi Bjerkans kveld i Århus.
mandag 19:34 Dagbladet
To Michelin-stjerner til Trondheim!
To nye norske restauranter med Michelin-stjerne. Begge ligger i Trondheim: Credo og Fagn.
mandag 19:19 Dagbladet
Klart for ny runde med stjernedryss over nordiske restaurant
Mandag kveld blir det kjent om det kommer nye stjerner på det norske restautant-kartet. Følg Michelin-guidens stjernedryss direkte her.
mandag 18:07 ABC Nyheter
Michelin-guiden: To nye stjerner til Trondheim
I kveld deles de nordiske Michelin-stjernene ut i Århus i Danmark. Fagn og Credo er de første restaurantene i Trondheim som får en stjerne.
mandag 17:27 NRK
Jobber for bedre kjønnsbalanse på kjøkkenet. Nå samles opinionslederne i Oslo. Alt takket være Heidi Bjerkan
Parabere Forum er i sitt femte år og har valgt Oslo som møtested. 400 gastronomiske opinionsledere inntar hovedstaden 3. og 4. mars.
mandag 14:35 Apéritif
Ukesmeny: 7 digge middager
Hva skal du ha til middag denne uka? Her får du svaret!
mandag 13:40 Elle
Lurt til norsk Michelin-pris?
Mye tyder på at Michelin-favoritten Heidi Bjerkan er lurt trill rundt før hun reiste til Aarhus.
mandag 13:28 Dagbladet
Ny drift i gammel mølle
Toten Gartneri har kjøpt ei mølle som ikke har vært i drift på 30 år. Nå håper de å få liv i den igjen.
mandag 07:10 Bakeri.net
Skal bli bedre på showpiece
En av hovedstrategiene til Konditorlandslaget i 2019, er å øke kompetansen på showpiece. Nylig ble det gjennomført et seks dagers kurs med Martin Chiffers som kursholder.
mandag 07:06 Bakeri.net
DAGENS RETT: Tomatsuppe som i India
Denne tomatsuppen er nemlig ikke sterk i vanlig forstand, bare beriket med klassiske indiske kryddere. Den skal imidlertid nytes glovarm.
mandag 00:00 Apéritif
Tolleren måpte da dokka ble åpnet: - Kynisk
Først oppdaget tollerne ved Grensekontrollseksjonen Gardermoen at kaffeposen inneholdt dop. Men også den søte dokka gjemte på en hemmelighet...
søndag 20:52 Dagbladet
Søvnprofessor om nordmenns mareritt: - Unngå denne etter lunsj
Helsedirektoratet oppfordrer til å ta tak i problemene.
søndag 19:24 Dagbladet
Heidi Bjerkan raste etter restaurant-skandalen. Nå er hun Michelin-favoritt
Michelin-favoritten Credo fikk tilsyn mens Michelin-inspektørene var på besøk.
søndag 16:40 Dagbladet
Litt slækk? - Kyllingtrikset får deg på beina
Finn fram gryta!
søndag 07:14 Dagbladet
Den Stolte Hane mister eggavtale med REMA
REMA 1000 og Nortura har inngått en avtale om leveranse av Prior-egg til mer enn 600 butikker over hele landet.
lørdag 16. februar KLF
Flått-virus oppdaget i melk fra norske bondegårder
Forskere har funnet et flått-virus i rå melk fra norske bondegårder. Nå advarer de regjeringen mot å åpne for salg av rå melk direkte fra bønder til forbrukere.
lørdag 16. februar ABC Nyheter
Superdigg nachos
Perfekt for lørdag!
lørdag 16. februar Elle
Pølsebrød: Den lille detaljen som gjør hele forskjellen
Gjør som pølsemakeren: Kutte fra toppen.
lørdag 16. februar Dagbladet
Andreas Viestad tok Gunhild Stordalen på ordet
14 gram kjøtt per dag, sa du?
fredag 15. februar Dagbladet
Reitan og Rimi-Hagen ville lage Harem
Odd Reitan ville revolusjonere den norske dagligvarebransjen med Rema minipris-marked. I dag fyller Rema 40 år.
fredag 15. februar Dagbladet
Snart er denne borte
Er denne blant dine favoritter bør du skynde deg til butikken.
fredag 15. februar Dagbladet
Over 100 år gammel sjokolade-favoritt forsvinner fra butikken
Freia-sjokoladen «Lohengrin» går ut av produksjon.
fredag 15. februar TV 2
UKENS DRINK: Mango lassi med eller uten alkohol
Mango lassi er det perfekte følge til sterkt krydret mat, men denne alkoholfrie drikken, kan også lages med rom. Og nytes med eller uten mat.
fredag 15. februar Apéritif
Kringle med vaniljekrem og makronfyll
Ei god gammaldags kringle passer alltid godt til kaffekosen. Lise Finckenhagen kaller den for floke, med vaniljekrem og makronfyll.
fredag 15. februar NRK
Toppnivå i nedlagt sexbutikk: - Magisk!
Restaurantanmeldelse av Topshop
fredag 15. februar Dagbladet
Ny flatbrødbutikk på Hamar
1. mars får Hamar et nytt hjemmebakeri. ”Himbåkå”, som bakeriet heter, skal spesialisere seg på flatbrød.
fredag 15. februar Bakeri.net
Nytt utsalg og snart surdeigsbakeri
Baker Nordby har etablert nytt utsalg på Bryn Senter i Oslo, nr. 11 i rekken, og i løpet av 2019 skal de åpne et rent surdeigsbakeri.
fredag 15. februar Bakeri.net
Professor: - Kveldsmaten som får deg raskest ned i vekt
Blir du lett fysen mens du ser på tv, finnes det hjelp å få.
torsdag 14. februar Dagbladet
Vegetar One Pot og vegansk kokos-is
Få oppskriftene fra Bra godt her.
torsdag 14. februar TV 2
Asiatisk stekt flesk
Du kan faktisk lage spennende og lekker hverdagsmat på kort tid. Stekt flesk med asiatiske krydder, friske urter og masse grønnsaker kan fort bli en ny favoritt.
torsdag 14. februar NRK
Kraftig Røros-mobilisering på Grüne Woche
Solid Røros-mobilisering på årets utgave av Grüne Woche i Berlin! Og forklaringen er enkel og ikke minst naturlig: Tyske turister er viktige for hele Rørosregionen, ifølge daglig leder Kjell Ove Oftedal i Røros Kjøtt/Røros Slakteri.
torsdag 14. februar KLF
Bedret resultat for Nortura i 3.tertial
Driftsresultatet i 3.tertial økte med 157 millioner kroner mot fjoråret. Omsetning i perioden falt med 2,9% som følge av lavere merkevaresalg, men effekter fra forbedringsprogrammet bidro til at driftsmarginen økte med 1,8%-poeng.
torsdag 14. februar KLF
UKENS KAKE: Valentinekaken lager du på en liten time
Denne kaken formelig skinner av lykke. Kanskje får du ikke tak i rød marsipan, men kaken blir like god med hvitt marsipanbånd.
torsdag 14. februar Apéritif
Selges som ørret – er en helt annen fisk
Matkontrollen : Produsentene mener de merker produktet på en god måte, men professor mener det er lureri.
torsdag 14. februar TV 2
Frøyværinger på berlinertoppen
På Frøya er det satt en ny rekord i år: Rema 1000 Sistranda solgte 1000 berlinerboller på tre dager.
torsdag 14. februar Bakeri.net
Starter på nytt med Åpent Bakeri
Doughnut- og kaffebargründer Talor Browne ble presset ut av sitt eget selskap. Nå starter hun opp «noe større og enda bedre» i samarbeid med Åpent Bakeri.
torsdag 14. februar Bakeri.net
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL