Mat
Epler tilbakekalles etter funn av plantevernmiddel
Exotic Fruit AS har trukket et parti med epler fra Argentina av merket Royal Gala. Årsaken er funn av plantevernmiddelrester som ligger over grenseverdien.
onsdag 17:22 ABC Nyheter
Denne produsenten kan virkelig lage rosevin med karakter
Ch. Salettes i Bandol er i tillegg like god når det kommer til hvitvin og rødvin.
onsdag 12:45 Apéritif
Sangria
Sangria er Spanias sommerdrikk nummer en. Den kalde rødvinsdrikken passer perfekt til en varm dag. Men pass på – den kan godt være lumsk ...
onsdag 08:55 NRK
Spanske kjøttboller – albondigas
Albondigas er en del av spansk tapas. Det er rett og slett små runde kjøttboller og de finnes i forskjellige utgaver i hele verden. I denne oppskriften er bollene krydret med sterk chorizopølse og serveres i en kraftig tomatsaus.
onsdag 08:55 NRK
Patatas bravas
Patatas bravas er en av de mest alminnelige spanske tapas. Men det gjør dem ikke mindre velsmakende. Paprikasausen er den som vanligvis serveres til, men potetene kan også serveres med en god aioli – eller begge deler.
onsdag 08:55 NRK
Paella mixta
Paella stammer fra Valencia i Spania. Der er det sterke tradisjoner rundt ingredienser og tilberedning. I den klassiske oppskriften brukes kylling, kanin og snegler. Blanding av kjøtt og skalldyr aksepteres ikke. Her er oppskriften på en paella mixta, som de fleste kjenner, og selv om den ikke er den...
onsdag 08:55 NRK
Spansk mandelterte – torta de Santiago
Torta de Santiago er en mandelterte som stammer fra Galicia i den nordvestlige delen av Spania. Den skal pyntes med melis drysset over en mal at et Cruz de Santiago eller et jacobskors. Man kan finne bilder av det på nettet. Kaken kan enten nytes som den er, med en kopp kaffe eller for eksempel med en sherryis.
onsdag 08:55 NRK
Hvert sitt forslag: Både Frp og Rødt vil redde Ingrids sykehjem
Saken opp i Oslo bystyre i dag.
onsdag 08:39 Dagbladet
Baker’n med større kafédel
Baker'n i Mo i Rana har utvidet virksomheten med en ny og mye større kafedel.
onsdag 08:08 Bakeri.net
Satser på å leve av ekte croissanter
Kjersti Flatås har sagt opp jobben sin for å starte et croissantbakeri.
onsdag 08:06 Bakeri.net
Enorm utregning: Så ille er kjøtt for miljøet
Ifølge en ny, omfattende oversikt kan vi redusere klodens landbruksareal med 75 prosent og CO₂-utslippene fra landbruket med 50 prosent ved å dyrke korn og grønnsaker i stedet for å holde dyr.
onsdag 07:34 ABC Nyheter
Maaemo på en sensasjonell 35. plass
Det er første gang en norsk restaurant har nådd så langt og så høyt på rangeringen som Maaemos plassering blant World’s 50 Best.
onsdag 00:03 Apéritif
DAGENS RETT: Yoghurtsalat som i Iran
Yoghurtsalat er en sommerfavoritt som skapt for ethvert grillmåltid, og så kjapp å lage at retten også passer inn i VM-menyen. Prøv den også som dip til chipsen.
onsdag 00:00 Apéritif
Maaemo i Oslo kåret til verdens 35. beste restaurant
Oslo-spisestedet Maaemo er kåret til verdens 35. beste restaurant i rangeringen World’s 50 best restaurants awards.
tirsdag 23:05 ABC Nyheter
Maaemo verdens 35.beste restaurant
Ingen norsk restaurant på topp 50-lista før.
tirsdag 21:50 Dagbladet
Maaemo kan bli blant verdens 50 beste restauranter
Maaemo blant de 25 beste, håper michelinkokk Bent Stiansen på Statholdergaarden.
tirsdag 18:31 Dagbladet
Ingefær - er det virkelig en vidundermedisin?
Den populære planten sies å hjelpe mot alt fra kvalme, smerter og infeksjoner til alvorlige sykdommer. Det stemmer ikke.
tirsdag 15:08 ABC Nyheter
Lavere marginer for Nortura i 1.tertial
– Driftsresultatet (EBIT) i 1.tertial 2018 ble -84 millioner kroner, en svekkelse på 90 millioner kroner.
tirsdag 14:22 KLF
Du kan trygt gi barnet fast føde fra det er fire måneder gammelt
Det gir ikke økt sykdomsrisiko å introdusere barn som ammes for fast føde allerede ved fire måneders alder, ifølge Folkehelseinstituttet.
tirsdag 14:15 forskning.no
Sunne flyplassfavoritter
Det er ikke alltid like lett å finne sunne alternativer når man er på reise. Her får du noen gode tips til turen.
tirsdag 13:59 Elle
UKENS VIN: Her får du et av sommerens beste hvitvinskjøp
Du kan jo ikke bli annet enn sommerstemt ved å se en så glad etikett som på denne spanske hvitvinen. Best av alt er at den er veldig god og utrolig nok billig.
tirsdag 12:45 Apéritif
TEST: Sterkt, godt, vellagret og dyrt
Det er dommen over spesialpolets nyheter i juni. Her finner du smaksnotatene.
tirsdag 12:17 Apéritif
Roper varsko om ny type butikk-tyverier: - Advarer mot gulrot-trikset
Briter svindler selvbetjente butikker. Nordmenn oppfører seg annerledes.
tirsdag 09:10 Dagbladet
Sukkeravgiften beholdt i revidert nasjonalbusjett
Regjeringspartiene forstår ikke alvoret, mener administrerende direktør i NHO Mat og Drikke, Petter Haas Brubakk.
tirsdag 08:27 Bakeri.net
Skal eksportere konfekt til Europa
Grieg Suites er en ny norsk konfekt som lanseres i forbindelse med Edvard Griegs 175-årsjubileum.
tirsdag 08:25 Bakeri.net
Enorm utregning: Så ille er kjøtt for miljøet
Ifølge en ny, omfattende oversikt kan vi redusere klodens landbruksareal med 75 prosent og CO₂-utslippene fra landbruket med 50 prosent ved å dyrke korn og grønnsaker i stedet for å holde dyr.
tirsdag 05:00 forskning.no
DAGENS RETT: Stekt vårsild og lun nypotetsalat
Den delikate smaken av vårsild kombinert med søte nypoteter i en syrlig lun dressing, er for mange den virkelige smaken av sommer.
tirsdag 00:00 Apéritif
Milliardæren lo av Gunhild Stordalen. - Så fikk jeg en telefon
Jens Ulltveit-Moe (75) trodde lykken var en real biff til middag.
mandag 11:54 Dagbladet
Jordbær med råkrem – jordbærtrifli
Denne desserten er like smakfull som den er enkel å lage. En florlett råkrem kombinert med friske jordbær og sprø kjeks danner en dekorativ sommerdessert. Du lager den på få minutter.
mandag 09:51 NRK
Kylling du spiser får mat fra dette skipet: Omstridt selskap står bak
Datterselskapet går i bresjen for miljøet, morselskapet i Brasil kalles miljøversting.
mandag 09:37 Dagbladet
Baker Narum er konkurs
Det er begjært oppbud i selskapet Baker Narum Efterfølger AS.
mandag 08:55 Bakeri.net
Bergens-bakere besøkte kolleger i Krakow
Alt gikk ikke helt etter planen da to norske bakere dro til Krakow for å promotere bergenske skillingsboller.
mandag 08:51 Bakeri.net
For what reason can the Up-to- date Deal Rooms prove useful to the lawyer’s offices?
Acccording to the fact that the Virtual Rooms are known worldwide in these latter days, of course, you know that the  Virtual Repositories have many benefits which can be irreplaceable for the securities companies and other irreplaceable scopes of activity. But probably you do not know that they can also be...
søndag 11:25 Bakeri.net
– Kan du spise reker, kan du spise insekter
I fremtiden vil det trolig være helt normalt å spise insekter. Slik gikk det da ABC Nyheters journalist fikk smake på småkryp for første gang.
lørdag 16:05 ABC Nyheter
DAGENS RETT: Ørret på Bragança-vis
Denne supre måten å gi ekstra smak til den milde ferskvannsørreten er hentet fra Nord-Portugal.
lørdag 00:01 Apéritif
Findus trekker tilbake persille
Findus trekker tilbake det fryste produktet «Våra finaste persilja» etter funn av E. coli-bakterier.
fredag 22:30 ABC Nyheter
Findus trekker tilbake persille
Findus trekker tilbake det fryste produktet «Våra finaste persilja» etter funn av E. coli-bakterier.
fredag 22:11 Dagbladet
Her er det dyrest å spise ute
Oslo er blant de dyreste byene i verden å spise middag ute på en restaurant.
fredag 17:12 ABC Nyheter
UKENS DRINK: Rabarbracocktail
Har du  forvokst rababra i hagen, kan du lage rabarbrasaft som igjen er perfekt til en sommerlig cocktail som denne.
fredag 12:00 Apéritif
- Du kan spise hva du vil, men.....
- Du skal selv få velge hva du vil spise, men myndighetene bør legge til rette for at du kan ta sunnere og mer bærekraftig valg med skatter, avgifter og reguleringer det skriver Gunnhild Stordalen og Camilla Stoltenberg i en kronikk i Aftenposten.
fredag 11:06 TV 2
Nå skal McDonald's fjerne plastsugerørene i Norge
Hurtigmatkjeden har vedtatt å erstatte plastsugerør med papir i alle sine restauranter i Storbritannia. Også Norge følger etter.
fredag 10:51 Dagbladet
- Overvekt og sol er en farlig kombinasjon
Ny norsk forskning viser hvordan vekta påvirker hvor utsatt du er i forhold til føflekk-kreft.
fredag 09:50 Dagbladet
Brasilianske sjokoladeboller – brigadeiros
I Brasil er brigadeiro en dessert som kan serveres i kopper, små skåler, på en skje eller i vakre papirformer.
fredag 09:05 NRK
Billig-gourmet i sentrum: - Guri, dette er jo skikkelig godt
Restaurantanmeldelse av Arakataka
fredag 08:48 Dagbladet
Sveriges ølmekka er rett over grensen
Gøteborg er med sine 30 bryggerier Sveriges ledende ølby. Det går ikke uventet i ipa, med surøl på full fart oppover popularitetskalaen. Vi har besøkt Dugges, Beerbliotek og O/O.
fredag 08:00 Apéritif
Ville ikke ha Baker Hansen som nabo
Nina Stange har stengt dørene til Kvist Kafé og Vinbar i Asker. Årsaken er at Baker Hansen kommer rett ved siden av.
fredag 07:55 Bakeri.net
Disse er videre i Årets Bakeri
Seks bakerier har gått videre til nest siste runde i kåringen av Årets Bakeri.
fredag 07:54 Bakeri.net
DAGENS RETT: Sitronkylling med kikerter som i Marokko
Det er ikke til å unngå å legge merke til at fotball-VM er i gang, og denne kyllinggryta lager seg selv mens du følger kampen(e).
fredag 00:00 Apéritif
Kjendiskokk Trond Moi «reddet» av gjest: - Jeg måtte ha hjelp
Mesterkokken Trond Moi fikk ble medisinert på livstid.
torsdag 16:20 Dagbladet
Ny veileder om ernærings- og helsepåstander
Hva som er lovlig merking og markedsføring av næringsmidler er et vanskelig tema. Derfor har Mattilsynet gjort en grundig oppdatering av veilederen om korrekt bruk av ernæringspåstander og helsepåstander. Veilederen er først og fremst beregnet for de som produserer, importerer...
torsdag 15:00 Bakeri.net
UKENS KAKE: Det er ikke bare fordi den er så lett å lage at denne kalles verdens beste
Kombinasjonen av marengs, kakebunn og vaniljekrem er forførende god.  Det er ikke rart at kvæfjordingene er stolte av oppfinnelsen sin.
torsdag 11:00 Apéritif
Lag den beste VM-oppskriften og vinn gavekort
Da mener vi altså ikke oppskriften på hvordan VM skal vinnes på banen, men på kjøkkenet. Vi kårer en vinner hver dag.
torsdag 10:46 Apéritif
Bakerier gir rabatt for medbrakt kaffekopp
Stadig flere bakerier tar miljøansvar ved å bidra til at forbruket av engangskopper går ned.
torsdag 08:55 Bakeri.net
Kårer Norges beste frokost
19 fylkesvinnere og 12 semifinalister er valgt ut til den årlige kåringen av Norges beste frokost.
torsdag 08:51 Bakeri.net
DAGENS RETT: Hønsesalat fra Moskva
Og da snakker vi ikke om høy begerføring og flerstemt sang, men derimot om en ekstra god vri på russisk salat som skal stamme fra Moskva.
torsdag 14. juni Apéritif
Kyllinglevermousse
Danskene kaller den fjærkrelevermousse og brødrene Price sier det er en av de enkleste forrettene de vet om. Kyllinglever kan erstattes med andelever, hvis det er å få tak i. Det vil absolutt ikke gjøre moussen dårligere.
onsdag 13. juni NRK
Terrin av svineskank med karamelliserte sjalottløk
En terrin er en slags postei med gelé rundt. Denne terrinen med svinekjøtt er ikke stekt i ovnen, men stivner i formen, nærmest som en sylte.
onsdag 13. juni NRK
Paté de campagne
Denne klassiske pateen en av de mest vanlige i Frankrike. Den smaker godt med bare et par cornichoner og litt godt brød. Men prøv selleriremuladen til, den løfter måltidet et par hakk.
onsdag 13. juni NRK
Lakseterrin
Denne lakseterrinen fungerer godt som en lett forrett servert med godt brød og en liten finstrimlet salat.
onsdag 13. juni NRK
TEST: Med disse ølene i hus er det duket for minneverdige opplevelser
Blant ølnyhetene i spesialpolhyllene er det både sterke smaksopplevelser og noen skuffelser.
onsdag 13. juni Apéritif
Lær å lage den ultimate gin & tonic
Gin & tonic har vært nordmenns favoritt i alle år, og det ser ikke ut til å snu heller. På dette kurset lærer du nøkkelen til å skape de perfekte gin & tonic-ene slik du får dem servert på de beste barene.
onsdag 13. juni Apéritif
Han lager verdens beste øl
Bli med til New England hvor IPA-en har fått nytt liv og oppmerksomhet gjennom den maltsvake aromatiske og grumsete NEIPA-stilen, som blant andre «verdens beste bryggeri» Hill Farmstead og Shaun E. Hill har udødeliggjort.
onsdag 13. juni Apéritif
Fra får til furu
Guro K. Christensen slutter i Vossafår (Orkla) og blir ny produksjonssjef i Vestskog AS fra høsten av.
onsdag 13. juni KLF
Håland med kjøttfest på Jæren
Kjøttfesten «Håve te hale» er navnet på nyvinningen og lørdag 16. juni braker det løs.
onsdag 13. juni KLF
Gikk du glipp av denne? Da er det ny sjanse nå
Zind-Humbrechts imponerende grand cru-riesling som ble lansert i basis i mars, er nå inne i den lekre 2014-årgangen. Og i søt 2004-utgave.
onsdag 13. juni Apéritif
Scandza tilbake på norske hender
Leiv Vidar og Finsbråten får helnorsk eierskap etter at gründerne bak selskapet Scandza har kjøpt ut de utenlandske medeierne i selskapet.
onsdag 13. juni KLF
Ny konsernsjef i Grilstad
Jørgen N. Wiig (56) er ansatt som ny Konsernsjef i Grilstad AS. Han tiltrer stillingen 1. oktober 2018 og tar over etter Odd Arne Dalsegg som i ni år har vært konsernsjef i Grilstad AS.
onsdag 13. juni KLF
Tilbud, konkurranser og nye oppskrifter
Dette skjer i forbindelse med Skolebrødets dag 15. juni 2018.
onsdag 13. juni Bakeri.net
Bakeriet på Andenes midlertidig stengt
Eierne av Bakeriet på Andenes har endelig fått tak i nye drivere. Dermed kan det 100 år gamle bakeriet åpne igjen snart.
onsdag 13. juni Bakeri.net
DAGENS RETT: Shakshuka
Spiser du ikke egg, kan du erstatte med et vegansk alternativ etter behag. Alle andre kommer til å bli fascinert av kombinasjonen av de krydrete grønnsakene og de lettkokte eggene.
onsdag 13. juni Apéritif
Synnøve Finden og Leiv Vidar får helnorsk eierskap
Synnøve Finden, Finsbråten, Leiv Vidar og Sørlandschips har fått norske majoritetseiere etter at Scandza har kjøpt ut det britiske selskapet CapVest.
tirsdag 12. juni ABC Nyheter
Tok gull i Europa-finalen i Bocuse – uten norsk sjømat
Christian André Pettersen stakk av med seieren foran Sverige og Danmark, og er dermed klar for verdensfinalen i Lyon neste år.
tirsdag 12. juni Apéritif
Norsk kokk vant Bocuse d'Or Europa
Den norske kokken Christian André Pettersen og teamet hans vant Bocuse d'Or Europa. Nå venter verdensfinalen i Lyon.
tirsdag 12. juni ABC Nyheter
Christian vant en av verdens mest prestisjefulle kokkekonkurranser
Christan André Pettersen fra Bodø gjorde en solid innsats under årets Bocuse d'Or Europa, også kalt EM i kokkekamp, som ble avgjort i Torino i kveld.
tirsdag 12. juni NRK
Norsk kokk vant Bocuse d'Or Europa
Den norske kokken Christian André Pettersen vant Bocuse d'Or Europa.
tirsdag 12. juni Dagbladet
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

FAVORITTER

Hordaland Sarpsborg 08 Telemark IT Utenriks Innenriks Kjendis Hedmark Nordland Oppland Næringsliv Bergen Aust Agder Båt Vestfold Fotboll Karlskrona Mobil Østfold Rogaland
flere?
Sport Kultur Akershus Vest Agder Troms Møre og Romsdal Hässleholm Skåne Svedala Odda Oslo Kalmar Buskerud Mat Forsvar Trøndelag Kristianstad Sogn og Fjordane Kvinnherad Fiske Molde FK Molde Inrikes Skien Oskarshamn Menn Sandnes Kongelig Fotball Rendalen Kultur Tinn Tynset USA Kragerø Eslöv Stabæk Finnmark Stavanger Trening Politikk Malmö Fredrikstad Åstorp Sunndal Barn Sport Karmøy Mandal Blekinge Sverige Sigdal Musikk Lillesand VM Lund Kunst Bolig Steigen Mote Håndball Hyllestad Aurskog-Høland Reise Poker Lyngdal Android Tomelilla Vestby Stockholm Hälsa IK Start Drangedal Nittedal Osterøy Motor Sjakk Grane Tvedestrand Landskrona Russland Tesla 17. mai Sund Askøy Bil Øygarden Fauske Stord Sørreisa Lindås Trav Risør Nesodden Helse Salangen Vefsn Universet Helsingborg Kristiansand Spill Vietnam Karasjok Get-ligaen Ballangen Jevnaker Vellinge Time Hörby Näringsliv Masfjorden Fedje Vågan Ski Mörbylånga Turn Åsnes Jakt Båt Alpint Horten Lesja Narvik Kryptovaluta X-games Suldal Kommunesammenslåing Hvaler Langrenn Jølster Trysil Meløy Bil Enebakk Ringsaker Gausdal Tranøy Nordkapp Klippan Utrikes World Series of Poker Friidrett Vær Kongsvinger Økonomi Eidskog Båstad Eliteserien Bamble Spania Aurdal Skurup Skiptvet Hemnes Porsanger Brønnøy Sogndal FK Haugesund Grue Bromölla Gloppen Ronneby Askvoll Nore og Uvdal Staffanstorp Kviteseid Målselv Alstahaug Leirfjord Solund Film Vadsø Andøy Notodden Farsund Svalbard Porsgrunn Russ Jönköping Åmot Sarpsborg Landbruk Arendal Øksnes Vinje Sandøy Skiskyting Nybro Sauherad Meland Nissedal Radøy Moss Høyanger Nes OBOS-ligaen Tromsø IL Vitenskap Interiør Nord-Odal Skedsmo Gjøvik Rauma Larvik SK Brann Eiker Stranda Naustdal Lund Forskning Moskenes Stavanger Oilers Tyrkia Eid Teknik Fitjar Selje E-sport Førde Bremanger Våler Østre Toten Roing Berlevåg Frankrike Voss Emmaboda Nord-Korea Mat Kvinesdal Klima Kävlinge Flekkefjord Eidfjord Litteratur Øyer Norway Cup Austrheim Askim Bundesliga Svelvik Eurovision Valle Liverpool Saltdal Årdal Kvinner Lillestrøm SK Forsand Arvika Rennesøy Ukraina Rygge FA-cupen Borgholm Skånland Rakkestad Politik Trollhättan Kvæfjord Volvo Øvre Eiker Polen La liga Audnedal Re Torsken Lyngen NHL Sjöbo Norway Chess Sola Flakstad Skodje Filippinene Mjøndalen IF Surnadal Flora Israel Rælingen Skisport Bodø/Glimt Engerdal Øystre Slidre Giske Sölvesborg Rømskog Klatring Film Sortland Værøy Friluftsliv Drammen Ålesund Olofström Kristiansund Hamarøy Aure Foto Trøgstad Syria Boksing Dyr Tolga Eidsberg Östra Göinge Tysfjord Svømming Odds BK Tønsberg Fræna Hockey Kina Tingvoll Lier Åmli Motorsport Utsira Søgne Dovre Bodø Mjölby Råde Tysvær Kvænangen Fjaler Røyken Hole Mönsterås Ulstein Musik Sykkel Asker Viking FK Løten Ulvik Rana Jobb Seljord Tour of Norway Evenes Halden Tjeldsund
ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL