Mat
Snart klart for å kåre Norges beste bakere
Det er snart klart for NM Baker og NM Ung Baker. Tirsdag og onsdag konkurrerer både seniorer og juniorer om å bli Norges beste baker.
28min Bakeri.net
Ben & JERRY’S med en lettere variant
Nå får du kjøpt favorittisen fra Ben & Jerry’s med mindre kalorier: Moo-phoria!
13:28 Elle
UKENS DRINK: Mimosa
Med appelsinjuice og champagne i glasset får du dekket flere behov. Ikke minst smaker det veldig godt.
12:00 Apéritif
Restaurant-grill i boligblokka sjokkstengt: - Kunne gått veldig galt
Kunne medført tap av liv. Restaurantgriller har gjort Oslo til en farligere by.
10:23 Dagbladet
Anmelderne på «nesten-indisk»: - Noen elementer gjør det annerledes
Høyt nivå på kjøkkenet fra fjellandet Nepal.
10:22 Dagbladet
Fant metallbit i brødet
En familie i Bergen fikk seg en guffen overraskelse da de skulle spise loff.
08:08 Bakeri.net
Fredrik Lønne misser NM
Fredrik Lønne har skadet seg og må trekke seg fra bake-NM. Kollega og kompis, Nikolai Meling, tar over Fredrik sin plass i konkurransen.
08:06 Bakeri.net
Ingrid fant salamander i salaten
I salaten hun hadde kjøpt på Rema 1000 tidligere i dag, tråkket det en liten salamander.
04:50 Dagbladet
Smaken av Romerike
Egon har alltid vært stedet for de store anledningene.
00:00 Morgenbladet
Branndrama i verdens eldste fornøyelsespark: - Kom røyk fra gulvet
Oppvasker slo alarm. - Et under at ingen kom til skade, sier direktøren til Dagbladet.
torsdag 22:13 Dagbladet
I dag åpner dørene til stedet som i 80 år var stengt for Oslo-folk
Ny restaurant åpner i Fiskehallen i dag: Første trinn i stort sjømatsenter på Vippetangen
torsdag 17:44 Dagbladet
Firebarnsmor vant 156 brød
Tonje Røllander Ørsvik fra Kragerø vant 156 brød på quizen til Opplysningskontoret for brød og korn!
torsdag 16:08 Bakeri.net
TEST: Eplefest (og oktoberfest) i ølhylla
Blant de fem beste produktene i spesialpolslippet for øl/sider er det epler i tre av dem.
torsdag 15:30 Apéritif
Smak 12 norske håndverkssidere til en nydelig 5-retters middag
Etter denne kvelden vil sider bli din nye favoritt. Ikke minst når du oppdager hvor gode denne drikken passer til det beste av norske råvarer slik de tilberedes på restaurant Astral.
torsdag 13:41 Apéritif
Sjokkpris på kinogodteri – se den enorme forskjellen
MATKONTROLLEN: Dobbelt så dyrt å kjøpe godteri i kinoen sin egen kiosk. Sjekk priseksemplene.
torsdag 12:28 TV 2
Har du rødvinsrester, kan du bruke dem i denne herlige kaken
Og selv om det er rødvin i må du slett ikke være voksen for å smake, for blant ingrediensene finnes både Nesquick-pulver og melkesjokolade.
torsdag 11:00 Apéritif
Baker Hansen på Fåvang er konkurs
Etter 35 år er det slutt. Grunnen er ubetalte skattekrav. Konkursen rammer også 38 ansatte.
torsdag 08:35 Bakeri.net
Dette er folkets favoritt
MATKONTROLLEN: Det er en tydelig vinner i Matkontrollens store duell mellom rivalene Pepsi Max og Coca-Cola uten sukker.
torsdag 06:32 TV 2
Miljøskandale fikk sjokogigant til å snu: - Forsøkt skremt til taushet
Trusler om injuriesøksmål stoppet ikke Regnskogfondets kamp for å få to matgiganter til å bryte med skandaleselskap.
onsdag 21:56 Dagbladet
«Kalorifrie» produkter slaktes: – Jeg føler meg fysisk dårlig
Matkontrollen : Nå kan man få tak i tilsynelatende helt vanlige matvarer, men som nesten ikke inneholder noen kalorier. Matkontrollen har tatt en nærmere kikk på disse matvarene uten næring.
onsdag 18:38 TV 2
Kongen tok kineserne på senga med pikant overraskelse: - Alle kan lage den
Mer enn 100 kinesere er med på forberedelsene.
onsdag 18:25 Dagbladet
En unik sjanse til å smake virkelig eksklusive og verdensberømte champagner med stjernemat fra Statholdergaarden
Gå ikke glipp av denne helt unike smakingen med svært så flotte champagner til Michelin-mat.
onsdag 17:32 Apéritif
Endrer nye krydderglass etter storm av kundekritikk
«Smartere» krydderglass fra Santa Maria har fått krass kritikk. Nå endrer krydderprodusenten nyheten.
onsdag 17:00 DinSide
Ole Ringdal har utvidet for 50 millioner
Etter at Ole Ringdal i Hellesylt nå har utvidet og oppgradert anlegget for rundt 50 millioner kroner, vil bedriften bli enda dyktigere på å betjene sine kunder – både i leverandør- og salgsleddet.
onsdag 14:50 KLF
Maarud frykter chipskrise: - Kan bli for knapt
Tørkesommer kan gi mindre og dyrere chips og pommes frites.
onsdag 13:58 Dagbladet
Kraftfull utvikling for Den Stolte Hane
De aller siste regnskapstallene (andre kvartal i år) for det fellesnordiske fjørfekonsernet Scandi Standard, viser at den norske delen (Den Stolte Hane) er den mest lønnsomme i konsernet.
onsdag 13:57 KLF
Om du ikke får nok av Jura-vin, er dette ditt neste prosjekt
Nystartete Carlines viser imponerende takter i sin aller første årgang.
onsdag 12:45 Apéritif
Matsvinnet gikk ned også i 2017
Svinnet i matbransjen gikk ned med 13 prosent fra 2015 til 2017. Klimafotavtrykket og det økonomiske tapet ble også redusert, med henholdsvis 18 og 8 prosent.
onsdag 11:38 ABC Nyheter
Dette bruker vi mest penger på akkurat nå
Vi kjøper mye klær og sko, men det er ikke her vi legger igjen mest penger.
onsdag 10:40 DinSide
Drama rundt den nye julebrusen: - Tonnevis av flasker på avveie
Ikke pant på julebrus
onsdag 08:47 Dagbladet
Omsetningen øker med søndagsåpent
Hagavik Hjemmebakeri startet med søndagsåpent for om lag ett år siden. Omsetningen har steget siden.
onsdag 08:22 Bakeri.net
Tar bærekraft på alvor
Idun Industri var tilstede på Foodscape og vil med det bli enda bedre på å inspirere sine kunder til å tenke bærekraft.
onsdag 08:20 Bakeri.net
DAGENS RETT: Bruschetta med parmaskinke, gorgonzola og soltørkede tomater
Som ikke bare er rask, men også veldig god. Og som kan tilpasses etter hva du har i kjøleskapet.
onsdag 00:00 Apéritif
Studie: Global oppvarming kan gi ølkrise
Global oppvarming kan føre til krise for verdens ølprodusenter. Byggavlingene vil bli redusert og ølprisen kan bli doblet, endog tredoblet, ifølge ny studie.
tirsdag 20:51 ABC Nyheter
UKENS VIN: Usedvanlig vellykket i både flaske og boks
Denne barberaen kjenner nok mange fra basishyllene. Siste versjon ut er tilbake der den en gang var, og boksutgaven er blant de beste i dette segmentet.
tirsdag 12:45 Apéritif
Syrisk baker satser i Hammerfest
Den syriske bakeren Abdul Karim A. Abbarai vil åpne sitt eget bakeri med utsalg i Hammerfest.
tirsdag 09:24 Bakeri.net
Hun er Årets Konditor i Sverige
Disa Molin fra Göteborg vant det svenske mesterskapet for profesjonelle konditorer og kan kalle seg Årets Konditor 2018.
tirsdag 09:23 Bakeri.net
DAGENS RETT: Torsk med siderkokt byggris og lun appelsinsaus
Her er nemlig mye smak både i paneringen og i tilbehøret. Og det hele er likevel klart på under en halvtime.
tirsdag 00:00 Apéritif
I Oslo ble nylig tre spisesteder stengt fordi det kunne være helseskadelig å spise der
Avføring fra skadedyr, fordervet kjøtt og ansatte uten arbeidstillatelse var noe av det som møtte politiet, mattilsynet og flere andre etater da de hadde en storkontroll en natt i Oslo.
mandag 22:49 TV 2
Slåss for at alle skal få spise disse: - Ufattelig
Nestlederen i KrF nekter å godta at de som er avhengig av å spise disse glutenfrie bollene, ikke lenger skal få samme støtte.
mandag 21:12 Dagbladet
Ny sjokkrapport om utelivsbransjen: - Uvesenet må bort
Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie er rystet over de nye funnene til Arbeidstilsynet.
mandag 20:42 Dagbladet
Coca-Cola mener disse to er altfor like: Presser Oslo-bryggeriet til full stopp
Sitronbrusen i hard vind etter etikett- og navnebytte.
mandag 16:42 Dagbladet
ELLES Fashion Lunch
Vi inviterte til ELLE Fashion lunch, se bildene her!
mandag 15:52 Elle
Q-meieriene kaller det «redaksjonell omtale» - men ekspert mener dette er reklame
Q-meieriene kaller det «redaksjonell omtale» - men ekspert i markedsrett sier at dette helt klart er reklame.
mandag 13:58 DinSide
Disse skal kåre Norges beste baker
Tre solide fagpersoner skal kåre Norges beste baker, både i senior- og juniorklassen.
mandag 13:38 Bakeri.net
Oversikt: Vi handler dagligvarer for over 200 milliarder
Netthandel av mat, grensehandel, mat på bensinstasjoner og i kiosker, til tross: Du er fortsatt veldig tro mot matbutikken din.
mandag 12:21 VG
TEST: Imponerende men den (og mange av de andre) koster
Når tema er Rhone og Sør-Frankrike er det ikke uventet at Cote-Rotie, Cornas, Hermitage og Chateauneuf-du-Pape topper.
mandag 08:55 Apéritif
Feiret 25 år som innehaver
Anne Britt Årli har drevet Presteruds eft. Bakeri og Konditori i 25 år og er klar for 25 år til - minst.
mandag 08:52 Bakeri.net
— Bli med å spre budskapet
Torunn Nordbø i Opplysningskontoret oppfordrer bakeriene til å bli med og sette fokus på brød og korn som klimavennlig mat.
mandag 08:52 Bakeri.net
Godterihytte til leie: - Jeg hadde aldri drømt om å få bygge dette
Alle sjokoladeelskeres drøm har gått i oppfyllelse!
søndag 16:19 Dagbladet
Frøya (9) får marsipankake og godsaker hver dag: - Tror det er lørdag hele uka
Bonden på Midtre Ekren Gård i Snertingdal gir bort overskuddsmat til grisene sine.
søndag 13:01 Dagbladet
Høstsuppe med røykt svineknoke
En god suppe er perfekt på en litt grå dag. Suppen fra Lars Erik Vesterdal er kokt på saltet og røykt svineknoke med gulrøtter, poteter, hodekål og purre.
søndag 11:11 NRK
Hva skal biene leve av når vi tar honningen deres?
Bienes historie overrasker igjen.
søndag 11:01 Dagbladet
Er det sunt å drikke litt alkohol?
Drikk hvis du vil, men ikke for helsens skyld, sier den danske Sundhedsstyrelsen – og forskerne er enige.
søndag 09:35 ABC Nyheter
Hellstrøm (69) på ferie med kjæresten (38): - Oppdager nye sier av oss selv
Kjæresten Anita Rennan står bak de lekre bildene på Eyvind Hellstrøms Instagram-feed.
lørdag 18:20 Dagbladet
Åtte ord fra en gjest forandret livet til TV-kokken Kjartan Skjelde
Restaurant, TV, bok, bryllup - og nytt senter for matinnovasjon. Bare noe av det turbokokk Kjartan Skjelde har fylt året med.
lørdag 15:44 Dagbladet
Det blir spansk-nordisk stemning i Bjørvika denne fredagskvelden
Fredag 9. november er det duket for en spennende middag på Restaurant Edda i Oslo. Deilige spanske viner møter Eddas nordiske kjøkken med fokus på det beste av råvarer.
lørdag 13. oktober Apéritif
DAGENS RETT: Torsk på rugbrød med egg og sideflesk
Torsk, poteter og flesk er en veldig tradisjonell middagsrett, som også er veldig god, men som med fordel kan fornyes. Som i denne oppskriften.
lørdag 13. oktober Apéritif
UKENS DRINK: Pisco sour
Pisco sour er som navnet antyder en svært frisk drink, og den forfriskende evnen gjør at den passer perfekt også til mat.
fredag 12. oktober Apéritif
Vilt god viltgryte
Prøv Wenche Andersens nydelige viltgryte med rødvin, einebær og seterrømme.
fredag 12. oktober TV 2
Smakstest av brunost
Én av produsentene vinner i begge kategorier, når ekspertpanelet smaker på både fløtemysost- og gudbrandsdalsost-typene fra Tine og Synnøve Finden.
fredag 12. oktober TV 2
Fy fasan: Så mye godt - og så billig
Mat fra Midtøsten lagd av råvarer fra Indre Østfold? Jadda, for fasan!
fredag 12. oktober Dagbladet
Grove brød selger mer
Folkehelsekampanjen #MerAv presenterte de seneste resultatene under et seminar på matmessen Foodscape torsdag. Andelen solgte grove brød er i øking.
fredag 12. oktober Bakeri.net
Driver hjemmebakeri som hobby
Uføretrygdede Anne Britt Rønning begynte å bake fordi hun ville ha en meningsfylt hverdag.
fredag 12. oktober Bakeri.net
Betesalat med appelsin og feta
Rødbeter kan være med enn syltede skiver som ekstra smak på brødskivene. Lise Finckenhagen bruker ferske rødbeter og gulbeter i salaten med appelsiner og fetaost.
fredag 12. oktober NRK
Bakt søtpotet
En perfekt bakt søtpotet i kombinasjon med vårløk, chili, bacon og rømme er så mye mer enn assosiasjoner til nattmat og mais i skjegget! Dette er comfort food på sitt aller beste!
fredag 12. oktober NRK
DAGENS RETT: Ceviche de rocoto med glasert søtpotet
Ceviche er en veldig populær rett, som det finnes mange forskjellige forslag til tilberedning. Denne oppskriften er hentet fra den peruanske restauranten Aymara i Oslo.
fredag 12. oktober Apéritif
Full krangel om matsvinn: - Ministeren villeder folk
Nei, det er ikke husholdningene som er verst, sier lederen i Framtiden i våre hender.
torsdag 11. oktober Dagbladet
Her får du smake alt fra lekre champagner til kompleks cognac
Denne kvelden får du muligheten til å smake vin og brennevin fra 15 produsenter, akkompagnert av fingermat, og et Riedel-glass du kan ta med hjem.
torsdag 11. oktober Apéritif
UKENS KAKE: Gi desserten masse luft og tropisk kjærlighet
Her er det suffleen som gir luftigheten og smaken av pasjonsfrukt og nektariner som står for det tropiske innslaget. At det blir en dessert, alle vil like, er garantert.
torsdag 11. oktober Apéritif
Frokostblandingen din kan være en skjult sukkerbombe
Matkontrollen : Det kan være lurt å lese ingredienslista neste gang du skal kjøpe frokostblanding.
torsdag 11. oktober TV 2
Åpner bakeri i gammel stasjonsbygning
Helene Staksrudvangen starter Villgjær Mikrobakeri på Skarnes.
torsdag 11. oktober Bakeri.net
Legger om rutiner etter svindel
Naustdal Dampbakeri advarer mot kontaktløse kort og endrer egne rutiner etter svindel på Olefine Conditori.
torsdag 11. oktober Bakeri.net
Bonanza for norske bønder: - Alle vil ha denne drikken
Akevitt er nå det nest største eksportproduktet fra norsk landbruk, bare slått av Jarlsberg-ost.
onsdag 10. oktober Dagbladet
Nei, dette betyr ikke det mange tror ...
KIMS relanserte sine chips for ikke lenge siden, med ny etikett, nye poser og nye lovord. Chipsene skal nemlig være «dobbeltkrydret», og ha «mer av det gode».
onsdag 10. oktober TV 2
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL