Mat
Vinreise: De beste vinene fra Østerrike
Den ene holder til i Langenlois nordvest for Wien. Den andre ligger i Wachau-regionen. Begge de østerrikske produsentene er sikre valg.
22:08 ABC Nyheter
Ole-Gunnar bestemte seg: Dette slankegrepet ga enorm effekt
Fire uker etter at Ole-Gunnar Rasmussen innførte endringen, har kiloene rast. Disse fellene kan du gå i, advarer eksperter.
lørdag 14:02 TV 2
DAGENS RETT: Mandag er det faktisk nasjonaldag, og det må feires med nasjonalretten bidos
Mandag feirer vi samenes nasjonaldag med oppskrift på det tradisjonsrike samiske festmåltidet bidos.
lørdag 01:05 Apéritif
Når du vil invitere til helgebrunsj
Brunsj er laget for å nytes en lang og avslappet formiddag i selskap med andre. Her skal man sitte lenge til bords.
fredag 12:42 NRK
Her er vinnerne i Det Norske Måltid
Se hvilke produkter som ble Årets bakst og Årets søtsak.
fredag 11:19 Bakeri.net
– Jeg har jo lyst til å gjøre det bra
Henrik Falkensten (27) satser hardt mot sitt første NM i konditorkunst.
fredag 09:20 Bakeri.net
To sjømateksportører bøtelagt etter eksport av kongekrabbe
To selskaper har fått henholdsvis 4 millioner kroner og 200.000 kroner i bøter etter å ha eksportert kongekrabbe uten at kravene til dokumentasjon var oppfylt.
fredag 08:20 ABC Nyheter
Lånte pappas mobil - fikk sjokk
- Visste ikke om jeg skulle le eller gråte.
torsdag 14:29 Dagbladet
Dette er tegnene på at gamle foreldre er underernært
Årvåkenhet hos nære pårørende er en nøkkelfaktor for å hindre at gamle foreldre og besteforeldre blir syke av uønsket vekttap.
torsdag 13:29 ABC Nyheter
Helsetopp utfordrer matbransjen: Må være tydeligere på helse
Myndighetene og matvarebransjen må samarbeide bedre, så det blir en endring i nordmenns helse, mener statssekretær.
torsdag 10:45 ABC Nyheter
Fafo: Salt, sukker og fett i maten er redusert i det stille
For å gradvis venne forbrukere til ny smak på kjente produkter, har produsenter i fem år gradvis redusert innhold av salt, sukker og fett i ulike produkter.
torsdag 10:39 ABC Nyheter
Åpnet konkurs i gatekjøkkenet
Slutt for Smak Grill på Elvebakken.
torsdag 10:18 Altaposten
Rekordmange redder mat med mobilen i Molde
– Det er ingen tvil om at Too Good To Go-appen har fått økt relevans i lys av dyrere mat, både i fjor høst og nå i februar.
torsdag 07:06 rbnett.no
Oppstarter og konkurser i januar
Her er oversikten både over selskapene som ble startet i januar og som gikk konkurs i januar.
torsdag 03:38 Bakeri.net
Grovbrødet har samlet inn 5 millioner
Grovbrovbrødet med Sander Sagosen på posen har samlet inn 5 millioner kroner til prosjektet «Hjerteligaen i 2023».
torsdag 02:27 Bakeri.net
En nødvendig justering
Det har vært stort fokus på prisjusteringene i dagligvarebutikkene den siste tiden. For baker- og konditorbransjen er den en nødvendighet.
onsdag 14:03 Bakeri.net
- Øker kreft-risikoen
Ultraprosessert mat kobles til flere krefttyper.
onsdag 13:10 Dagbladet
TESTER: Denne er en av de 526 vinene det blir slåsskamp om den 9. februar
Har du krysset ut formiddagen den 9. februar til alt annet enn kontorarbeid, altså at du skal friste lykken i køen foran ett av de 12 spesialpolene, ja da bør du starte allerede nå (eller egentlig for flere uker siden). Siden det er mange viner som er kvotert og at hver kunde kun...
onsdag 11:54 Apéritif
– Vi har vent oss til en konsumlivsstil
onsdag 09:00 Altaposten
– Mangel på handlekraft
Matvareprisene forventes å øke kraftig onsdag.
onsdag 08:45 TV 2
Matvareprisene øker kraftig: – Flere elementer spiller inn
Butikkjedene er ventet å øke prisene sine kraftig onsdag.
onsdag 08:41 TV 2
Stengt etter mer enn 150 år
Men eierne har ennå et ørlite håp om å finne en ny driver til det lønnsomme håndverksbakeriet.
onsdag 07:48 Bakeri.net
Sterk vekst for Bakeri.net
Bakeri.net opplever sterk vekst og har hatt sin beste januar noensinne med over 35 000 sidevisninger og 57 prosent flere brukere.
onsdag 07:16 Bakeri.net
Prishopp på mat
1. februar må vi belage oss på et aldri så lite prissjokk på handleturen. Ekspertene tror at matprisene kan stige med rundt 10 prosent på denne dagen som er en av to årlige muligheter for bransjen til å justere prisene. Og dette kommer på toppen av prisstigningen...
tirsdag 23:49 TV 2
Restaurant i egen stue: – Dette var veldig godt
SKIEN: Smilet er bredt, og hun er god og mett. Hjørdis Holt (95) har fått besøk av en restaurant i sin egen stue. – Dette var veldig godt. Det var formkake med ekte sitron, slår hun fast.
tirsdag 17:18 Telemarksavisa
Føler seg tvunget til svenskehandel: – Helt horribelt
TV 2 HJELPER DEG: Nordmenn på grensehandel er fortvilet over norsk prishopp.
tirsdag 14:31 TV 2
Ekspert tror det kan bli priskrig i dagligvarebransjen
Det kan bli priskrig mellom dagligvarekjedene, noe som kan gjøre at prisveksten folk frykter, blir mindre enn ventet.
tirsdag 13:35 ABC Nyheter
Feiret croissantens dag – se det spennende utvalget!
Sirkus Renaa i Stavanger feiret croissantens dag med en haug med lekre og fylte croissanter. Sjekk hva de laget!
tirsdag 11:16 Bakeri.net
De har mange planer for «slottet» på Tjeldøya: – Det er mektige fjell og fantastisk natur her
Tjeldøyas Airbnb, Tjeldøya Slott, skal utvikles. Folka bak ønsker å vise flere hvor mye Tjeldøya har å by på.
tirsdag 11:10 Harstad Tidende
GUIDE: Skreimølje med ny vri
Med vinterens største mirakel, skreien, kan vi leke oss med både tilberedning og drikketilbehør. Her får du oppskriftene.
tirsdag 09:30 Apéritif
– Fjern momsen på all mat
Staten tjener enda flere milliarder på at prisene stiger. Nå tar flere toppøkonomer til orde for at momsen på mat bør reduseres eller fjernes helt.
tirsdag 09:27 TV 2
De fleste kjenner ikke til statusen denne retten har: – På tide at søringene skjerper seg
Både menn, den yngre delen av befolkningen og søringer bommer når de skal fortelle hva den samiske nasjonalretten er. Kvinnene har dog større kontroll.
tirsdag 05:00 Altaposten
Kåret til Oslos beste kanelboller
Tre bakerier fikk terningkast 6 i Aftenpostens siste test.
tirsdag 01:21 Bakeri.net
Hvor er regjeringen når maten stadig blir dyrere?
Folk befinner seg i en svært krevende situasjon. Sparepengene brukes opp, kredittkort tas i bruk og den forventede tøffe vinteren blir bare vanskeligere. Man må spørre seg selv – hvor er regjeringen?
mandag 19:41 ABC Nyheter
Er kåret til Årets glutenfrie konditori
Sørlandsbakeriet er kåret til Årets glutenfrie konditori av Norsk cøliakiforening.
mandag 19:18 Bakeri.net
Årets glutenfrie produsent 2022
Det lille bakeriet tilbyr lefser, lomper og annen glutenfri bakst som kan være vanskelig å få tak i. Og som i tillegg kjører varer ut over store deler av landet. Det ga utmerkelsen Årets glutenfrie produsent 2022.
mandag 19:09 Bakeri.net
Dette er matvare-eksperten spent på
Ekspert er særlig spent på én faktor i forkant av årets første prisjustering.
mandag 16:35 TV 2
Hastet til legevakten etter fall
GOD KVELD NORGE : Ellen Aabol måtte på legevakten etter et fall på skøyter i helgen.
mandag 11:24 TV 2
– Derfor øker matprisene nå
Matvarene dine kan bli opp mot 10 prosent dyrere på onsdag. Da justerer leverandørene prisene.
mandag 10:38 TV 2
Svenske Halland anbefalt for mat-turister
Den lille kystregionen Halland i Sverige er stedet å dra til for å få fantastiske matopplevelser i 2023. Det mener det globale matnettstedet Eater.com som har publisert listen «Where to eat in 2023».
søndag 29. januar ABC Nyheter
Veldig overrasket over seieren
Ronja Teigen ble veldig overasket over at hun stakk av med konditorseieren i Rogalandsmesterskapet 2023, som hun også gjorde i 2022. Se hennes vinnerprodukter!
søndag 29. januar Bakeri.net
Bildekavalkade fra Rogalandsmesterskapet 2023
Se alle deltakere og deres produkter i en stor bildekavalkade fra Rogalandsmesterskapet 2023.
søndag 29. januar Bakeri.net
– Mest fornøyd med croissant-sløyfene
Philip Therkildsen vant bakerkonkurransen i Rogalandsmestersskapet 2023. Det gjorde han også i fjor. Nå er han tatt opp som rekrutt på bakerlandslaget. Se hans imponerende produkter!
søndag 29. januar Bakeri.net
Norsk mat kåret til verst i verden
Som nordmann er det vondt å lese resultatene av en stor undersøkelse om tradisjonsmat verden over. For er virkelig medisterkaker, fårikål og ribbe så vondt?
søndag 29. januar ABC Nyheter
«When life gives you lemons» ...
Dei beste sitronane i verda kjem frå Italia, og nå er Amalfi-sitronane på sitt beste. Det må vi utnytte. Når livet gir deg sitronar, lag limonade – eller kake, kjeks, is, pai eller middag.
søndag 29. januar NRK
Våre mest populære middagar
Kva skal vi ha til middag? Du treng ikkje lure lenger. Dette er dei ni mest populære middagane våre i 2022. Vi unner deg å prøve desse. Dette er verkeleg gode saker.
søndag 29. januar NRK
Dette er vinnerne i Rogalandsmesterskapet 2023
Det var rekordhøyt nivå i Rogalandsmesterskapet 2023. Her er vinnerne.
lørdag 28. januar Bakeri.net
– Vi kan stå overfor et stort samfunnsproblem
Matprisene har økt kraftig den siste tiden. Det er særlig en gruppe ekspertene er bekymret for.
fredag 27. januar TV 2
UKENS KAKE: Ikke tid til gjærbakst? Null stress med denne oppskriften
Disse syrlige, lett krydrete brødene inspirert av svensk tradisjon har utrolig mange bruksområder.
fredag 27. januar Apéritif
UKENS VIN: Knallgod bordeaux for pengene? Ja, denne
Denne flasken med rød Bordeaux koster under 200 kroner og er et knallkjøp på vinmonopolet.
fredag 27. januar Apéritif
GODBITER I POLLISTEN: Supre viner fra Piemonte til nedsatt pris
Disse vinene fra Piemonte er nå satt ned i pris, og det er ikke pga kvaliteten. Les mer her.
fredag 27. januar Apéritif
Vi kan ha 90 prosent dekning av norsk matkorn
Ny rapport med klar konklusjon om norsk kornproduksjon.
fredag 27. januar Bakeri.net
DAGENS RETT: Enklere kan det knapt gjøres
Fylt pasta er et populært alternativ til en rask middag. Enten du velger pasta fylt med kjøtt eller vegetarisk alternativ, vil denne ostesausen gjøre middagen ekstra mettende.  Samtidig får du kanskje brukt opp noen gjenglemte osterester i kjøleskapet? Om du ønsker...
fredag 27. januar Apéritif
: Det ble sølv i Bocuse d'Or selv med et gullegg på tallerkenen
Filip August Bendi sikret den tredje norske sølvmedaljen noensinne med en treretters barnemeny med et gullegg i midten og en breiflabb som har satt standard for denne råvaren i lang tid framover.
torsdag 26. januar Apéritif
Egg-trikset du bør kunne
Egg-trikset er både lurt og lett å utføre.
torsdag 26. januar TV 2
Bakervarer fortsatt i svinn-toppen
– Det er ni år til matsvinnet skal være halvert i Norge. Det krever økt innsats i alle ledd, sier Anne-Grete Haugen. Hun fremhever viktigheten av mer samarbeid på tvers av bransjen for å redusere matsvinnet.
torsdag 26. januar Bakeri.net
Maten kan bli tusenvis av kroner dyrere: Slik spiser du sunt og billig
Matutgiftene for en familie på fire kan øke med over 14.000 kroner i året fra 1. februar. Eksperter frykter for kostholdet, men har tips til billig, sunn mat.
torsdag 26. januar ABC Nyheter
Bama tilbakekaller fløtegratinerte poteter
Bama tilbakekaller fløtegratinerte poteter med hvitløk 400 gram på grunn av manglende merking av allergenet melk. Produktet er solgt over hele landet.
onsdag 25. januar ABC Nyheter
Gir seg som trener for landslaget
– Jeg håper på å komme tilbake som trener ved en senere anledning, sier Remy Corbet.
onsdag 25. januar Bakeri.net
Debatt om økte matpriser: Hvem sitter igjen med overskuddet?
Dagligvareaktørene har den siste tiden varslet i mediene at prisene vil øke fremover. Men hvem er det som sitter igjen med overskuddet? Christopher Beckham, leder i LO-forbundet for handel og kontor, møter Bendik Solum, bransjedirektør for dagligvare Virke, til debatt.
tirsdag 24. januar TV 2
– Det blir mat nok til minst hundre mennesker
Det skal ikke stå på maten når Heria Mohammed og Harstad kulturkafé inviterer til kurdisk/etiopisk matkveld førstkommende lørdag.
tirsdag 24. januar Harstad Tidende
: Storeslem for Speilsalen og Trondheim
Både vinner av NM for vinkelnere, Nikolai Haram Svorte, og beste unge kommende vinkelner, Filmom Fitsum, jobber til daglig på Speilsalen og Britannia Hotel i Trondheim.
mandag 23. januar Apéritif
Se høydepunktene fra konditor-VM
Her er de beste bildene fra finalen.
mandag 23. januar Bakeri.net
Japan vant konditor-VM
Se vinnerproduktene her!
mandag 23. januar Bakeri.net
Gris drepte slakter
En slakter i Hongkong møtte sitt endelikt da grisen han hadde bedøvd for slakting plutselig strittet imot.
mandag 23. januar Dagbladet
Du kan bli medeier i Ille Brød
Surdeigsbakeriet Ille Brød vil åpne et nytt utsalg i Oslo sentrum gjennom folkefinansiering.
mandag 23. januar Bakeri.net
DAGENS RETT: Lag en fargerik og asiatiskinspirert wok til middag i dag
Lyst kjøtt som svin har den flotte egenskapen at det like godt kan kombineres med hotte som med fruktige ingredienser. Når det er renskåret, krever det også minimalt med tid for å bli til en vellykket middag. Men om du ikke er i humør til svin eller annet kjøtt, kan du...
mandag 23. januar Apéritif
DAGENS RETT: En fyldig suppe som denne kombinerer norske skalldyr med asiatiske ingredienser
En tykk suppe kalles gjerne chowder i USA eller curry i Asia. I denne oppskriften begge tradisjonene kombinert. I stedet for fløte er kokosmelk den jevnende ingrediensen. De revne gulrøttene og peanøttsmøret gjør også sitt til at suppen blir tykk. Om den oppleves for tykk, er...
søndag 22. januar Apéritif
DAGENS RETT: Søndagen blir strålende med flatbiff av reinsdyr på tallerkenen
Reinsdyr er noe av det aller beste fra norsk natur. Tyttebær er på andreplass. Sammen smaker dette intet mindre enn genialt.
søndag 22. januar Apéritif
Stadig flere vegetarianere og veganere i Norge
Fra 2021 til 2022 har antall vegetarianere og veganere i Norge økt med hele 36 prosent, skriver Nationen.
søndag 22. januar VG
DAGENS RETT: Slik får du brukt opp grønnsaker som har sett sine beste dager
Denne retten kan lages med eller uten pølser. Det viktigste er å ikke kaste grønnsaker som er litt myke eller skrukkete.
søndag 22. januar Apéritif
Fra kjøkkenbordet så familien på Lade dette uvanlige synet: - Det var kult
Svømmende forbi vinduet kom en stor gruppe hvaler.
lørdag 21. januar Adresseavisen
UKENS KAKE: Du behøver ikke vente helt til neste jul med å lage disse
For kokosmakroner passer utmerket året rundt. Lykken er å ha en boks stående med disse godsakene.
lørdag 21. januar Apéritif
: Om du lurer på hvor nellik kommer fra er det sannsynligvis Zanzibar
Kryddernelliken vi bruker her til lands kommer trolig fra Zanzibar,siden øya er verdens nest største eksportør. Også kanel og muskat stortrives, men krydderdyrkingen utfordres på flere måter.
lørdag 21. januar Apéritif
UKENS DRINK: Her får du en velkommen, litt mindre søt variasjon over spritz
Rød vermut er ikke så søt som Aperol, men har litt høyere alkohol. Likevel er dette en drink som passer perfekt om du jakter tørrere og ikke for sterke vinterdrinker.
lørdag 21. januar Apéritif
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL