Mat
UKENS DRINK: Flo og fjære drink med rosa gin
Bringebærsmakende gin toppet med ingefærøl kombinerer sommerfølelsen med behovet for mer smak som denne iskalde årstiden gir.
12:00 Apéritif
Suksess med håndverksbakst
Med satsingen Braud Håndverksbakeri har bakeriet gått nye veier. Responsen har ikke latt vente på seg.
02:07 Bakeri.net
Dette er polets beste rødvinskjøp
Svein og Jon Trygve har plukket frem polets beste rødvinskjøp
torsdag 13:08 ABC Nyheter
UKENS KAKE: Lyst på en ekstra utfordring: denne potetfocacciaen er verd de ekstra timene
Denne uka tar vi en salt avstikker i denne spalten, og du kan bare glede deg til resultatet.
torsdag 11:00 Apéritif
Kan vi leve på planteprotein?
Emilie Nereng tar et oppgjør med proteinmyten...
torsdag 09:30 Elle
Grønn supersuppe
Hva med en varmende grønn suppe til middag denne uken?
onsdag 15:28 Elle
Denne kraftpakken overgår det meste av nebbiolo
Utrolig nok finnes den i 62 polutsalg. Er du sugen på maks kraft, finnes det en med enda mer av alt.
onsdag 12:45 Apéritif
Ny millionkontrakt på pannekaker
I år skal Kakemesteren i Åmli levere over 1000 tonn pannekaker til norske dagligvarebutikker.
onsdag 12:22 Bakeri.net
Oppskrift: Feire overgangen fra vinter til vår med fastelavnsboller
Fastelavn feires 14. februar 2021 og de nydelige fastelavnsbollene er for mange en av vinterens søteste høydepunkter. Men visste du at de tidligere var knyttet til feitetirsdag?
tirsdag 13:56 ABC Nyheter
UKENS VIN: Januar er perfekt tid for magnum – når den er så billig som denne
Med en pris som du vanligvis må betale for en flaske, er det rigget for mye moro med denne vinen. Eller det supre alternativet i normalflaske.
tirsdag 12:45 $ Apéritif
TEST: 66 viner under 150 kroner byr på ekstra god valuta for pengene - og en håndfull er rasende billig
De aller beste av disse er viner som topper i sin kategori eller som er priset særdeles gunstig. Men selv en vin til 95 kroner fortjener betegnelsen ekstra god kvalitet for pengene.
mandag 16:29 $ Apéritif
Grønnsaker på tallerkenen øker både næring, smak og humør
Dekker du hele tallerkenen med grønnsaker får du en fargerik dose av vitaminer uten å måtte gå på kompromiss med smak.
mandag 09:00 $ Apéritif
Bakeri vant sak mot gårdeier
Gårdeier ønsket W.B. Samson ut av kontrakten og lokalene på Carl Berner. Nå har Oslo tingrett kommet frem til at bakeriet har retten på sin side, og at de har krav på langsiktig leieavtale.
mandag 03:00 Bakeri.net
DAGENS RETT: Havrekaker med gulrot, hvitløk og løk
Disse saftige havrekakene gjør jobben og mer til. Tilbehøret bestemmer du selv.
søndag 00:00 Apéritif
TEST: Skal du på polet i dag: Se etter disse flaskene
Den inneholder altså mye øl og brennevin, men også bobler med og uten alkohol - samt et par topp rødviner - og en virkelig godbit.
fredag 8. januar $ Apéritif
UKENS DRINK: Skog tonic
I denne GT-lignende drinken er det nemlig så å si bare brukt ingredienser fra norsk natur.
fredag 8. januar Apéritif
Ønsker å bygge nye næringslokaler
Bakeriet har søkt kommunen om byggetillatelse på nabotomta. Planene er næringsbygg og boliger.
fredag 8. januar Bakeri.net
Et godt rødvinskjøp på nyåret
Til 200 kroner er vinen et godt kjøp. En økologisk og matvennlig Dolcetto.
torsdag 7. januar ABC Nyheter
UKENS KAKE: Med denne desserten sikrer du C-vitaminene og får samtidig både en frisk og lett avslutning på måltidet
Midtvinters trenger vi både farger og friskhet - og litt sødme. Her får du alt i riktige doser.
torsdag 7. januar Apéritif
Smaksrik knallstart på året
Du behøver ikke dra lenger enn til ett av de 62 største polutsalgene for å få hvitt nyttårspåfyll fra øverste hylle.
onsdag 6. januar Apéritif
Løken Volden blir ny fagansvarlig i BKLF
Diplombaker Erlend Løken Volden slutter som produktutvikler i W.B. Samson og blir ny fagansvarlig i BKLF.
onsdag 6. januar Bakeri.net
UKENS VIN: Hvit start på året får en annen mening med disse vinene
For så mye smak som du får med denne rieslingboksen, rekker den lenger enn de fleste. Eller hva med en 9 år gammel flaskeutgave som holder i 9 år til?
tirsdag 5. januar Apéritif
Nye tall overrasker
Trodde du at kundene krever fulle brødhyller på slutten av dagen? En ny undersøkelse fra Matvett viser overraskende funn.
mandag 4. januar Bakeri.net
Denne meksikanske vegetarretten kan spises til både frokost, lunsj og middag
En rask middag eller en skikkelig frokost dagen derpå? Huevos rancheros er en nydelig bakt eggerett fra Mexico. Dette er vegetarmat på sitt beste!
søndag 3. januar $ Apéritif
TEST: Januar blir lysere enn fryktet: Her finner du 790 nyheter å velge blant
8. januar kl 8.00 er det bare å sitte klar foran pc-en og andre hjelpemidler, for her blir det kamp om flaskene. Dette er den første forsmaken på hva som kommer.
lørdag 2. januar $ Apéritif
Burgeren som hetses og begeistrer
Kjøtt skal byttes ut med teknologiens beste plantebaserte erstatter. Det gjør folk både begeistret og forbanna.
lørdag 2. januar ABC Nyheter
UKENS DRINK: Mocking Joe
Det er kaldbrygget kaffe som gir denne effekten og sammen med tonic.
fredag 1. januar Apéritif
Priskriger med grønt blod
Da han overtok som toppsjef i Kiwi, skrev pressen at lavpriskjeden kunne være ferdig. Men dystre spådommer ble raskt gjort til skamme. Etter ni år med Jan Paul Bjørkøy (65) ved roret har Kiwi gått fra 21 til 45 milliarder i omsetning, og er i ferd med å fosse forbi Rema...
31. desember 2020 ABC Nyheter
Dette er en av grunnene til at verdens vinelskere kan misunne oss - også i 2021
Verdens mest etterspurte viner er noen ganger bare et tastetrykk unna og til gunstigere priser i Norge enn ellers i verden.
31. desember 2020 $ Apéritif
UKENS DRINK: Fashion by *ism
Denne vrien på en Bellini er et solid farvel med et for mange utfordrende år. Ta av munnbindet og nyt disse forfriskende og samtidig komplekse munnfullene.
30. desember 2020 Apéritif
Hvitt eller rosa sprudlevann til nyttårsmenyen?
Si begge deler, for disse britiske klassikerne finnes i mange polutsalg og er i toppform akkurat nå.
30. desember 2020 Apéritif
Oppskrift på festmat: Smakfull helstekt and med tilbehør
I Danmark nyter helstekt og gyllenbrun and samme status som ribbe her hjemme når det kommer til populær middagsrett på julaften. Og det er ikke uten grunn.
29. desember 2020 ABC Nyheter
Sultne gutter metter Norge på Instagram
Forrige gang vi var sperret inne i hjemmene våre økte matinteressen på sosiale medier. Duoen Sultne gutter kickstartet en karriere ved å serve varme retter fra sin egen vinduskarm i nasjonal krisetid.
29. desember 2020 ABC Nyheter
UKENS VIN: Sent ute: Disse supre boblene får du garantert tak i – og ikke minst mye vin for pengene - her får du vite hvorfor
Denne cremant-en har vært med oss i snart 11 år, og er det sikreste kortet i kategorien tørr musserende under 200 kroner.
29. desember 2020 $ Apéritif
UKENS KAKE: Dette er den perfekte avslutning for nyttårsmiddagen
Med bobler blant ingrediensene og bobler i glasset er du snart klar for å skåle det nye året inn. 
29. desember 2020 Apéritif
Skal du servere ekstra gode bobler i år - eller om 20 år – gå for denne
At denne champagneklassikeren - også kjente som verdens beste champagne - har et veldig godt lagringspotensial, er godt dokumentert. Og du finner den i 62 polutsalg.
28. desember 2020 $ Apéritif
Ga opp bakerisatsingen
Da pandemien kom opplevde bakeriet et oppsving, men de greide ikke år redde bakeriet og måtte begjære oppbud.
28. desember 2020 Bakeri.net
Når du virkelig skal imponere er det kun én ting som gjelder: Beef Wellington
Gordon Ramsays signaturrett er en av de mest praktfulle og smaksrike klassiske selskapsrettene. Her blir mør indrefilet pakket inn i saftig soppstuing og parmaskinke, og innbakt i et sprøtt skall av herlig, flakete butterdeig. Retten krever godt med tid og presisjon, men med våre tips og...
28. desember 2020 $ Apéritif
UKENS DRINK: Julebrus - helt uten eller med litt alkohol
Å lage sin egen julebrus bør være en oppgave for så vel unge voksne som de godt voksne. Du kan lage den helt uten eller med bare litt alkohol - smaken blir den samme gode.
25. desember 2020 Apéritif
Oppskrift på festmat: Helstekt kalkun med brødstuffing
For de fleste er kalkun selvsagt festmat på nyttårsaften, andre har lagt sin elsk på den som julemiddag. Her får du trikset til hvordan sikre at måltidet ikke blir en tørr affære.
25. desember 2020 ABC Nyheter
Selger seg ned i Edgars
Hans Inge Justnes og Rune Vindsetmo selger seg ned i Edgars Bakeri AS og har fått en kjent bakeriaktør inn på eiersiden.
24. desember 2020 Bakeri.net
Mattilsynet advarer: Dette bør du unngå når du lager julematen
Mattilsynet kommer med rekke råd om hvordan du kan servere julemat og julebakst tryggere.
23. desember 2020 TV 2
Lær å lage de lekreste gindrinker - Onlinekurs
Gin kan brukes til så mye mer enn gin & tonic. Av en flaske gin kan du lage både gin fizz og espresso martini  - og mye mer. I dette videokurset lærer du å lage 5 drinker til perfeksjon.
23. desember 2020 Apéritif
Smak og lær om fantastisk gode øl - Onlinekurs
Lær det du trenger å vite om øl samtidig som du får anledningen til å kjøpe inn fire deilige øl og smake dem sammen med kursets foredragsholder - uten at du behøver forlate stuen hjemme.
23. desember 2020 Apéritif
Lær forskjellen på prosecco, cava og champagne – Onlinekurs
Nyttårsaften er like rundt hjørnet, og bobler står på handlelisten. Men skal du velge champagne, cava eller prosecco, og hva er egentlig forskjellen? Her kan du smake deg gjennom alle tre variantene og bli skolert i samme slengen - fra din egen sofa.
23. desember 2020 Apéritif
Lær om vin, øl og cocktails med Apéritifs onlinekurs
Nå kan du i ro og mak hjemme og når det passer deg, følge Apéritifs onlinekurs. Foreløpig kan du velge mellom tre forskjellige temaer - bobler, øl og drinker. Og dette er bare begynnelsen. Gled deg til mye ny lærdom i tiden fremover.
23. desember 2020 Apéritif
Ribbe med fennikel og fransk riskrem
Tradisjonen tro samler vi oss foran TV-skjermen lille julaften for å sjekke om det er noen nye råd og tips å hente. Det er mesterkokk Eyvind Hellstrøm som loser oss gjennom julemiddagen i år.
23. desember 2020 NRK
Du kan framleis ete juleribbe med godt samvit!
Veterinær- og husdyrfagstudentar vil reinvaske svinenæringa før juleribba kjem på bordet.
23. desember 2020 ABC Nyheter
VG-test: Julens 15 beste akevitter
Aldri før har VG testet så mange juleakevitter. Av 37 testede norske kvalitetsprodukter, får du her de 15 aller beste. Og i år var det spesielt ett produkt som skilte seg ut!
23. desember 2020 VG
Oppskrift på restemat: Ribbepizza, pinnekjøtt i vaffel og nachos med kalkun
Når vi samles rundt middagsbordet for å kose oss med jule- eller nyttårsmiddagen, blir det gjerne rikelig med rester. Fremfor å kaste det, kan du i stedet lage mye god mat.
23. desember 2020 ABC Nyheter
Oppskrift på desserter: Riskrem, karamellpudding og multekrem
Ingen ting setter et bedre punktum på en velsmakende og innbydende jule- eller nyttårsmiddag som en deilig dessert. Og så skader det jo heller ikke at de er relativt enkle å lage.
23. desember 2020 ABC Nyheter
Feirer 100 år
I år er det 100 år siden mølla ble etablert og er i dag en av de få gjenværende bygdemøllene som produserer matmel.
23. desember 2020 Bakeri.net
Sent ute med vinfølget til julematen?
Fortvil ikke. Denne supre vinen finnes til enhver tid i 62 polutsalg.
23. desember 2020 Apéritif
UKENS VIN: Den beste julevinen har ikke julepynt, bare godt innhold
Den finnes dessuten i 180 polutsalg – så lett å få tak i for den som er i siste liten.
22. desember 2020 Apéritif
UKENS KAKE: Årets juledessert bygges i høyden
Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.
22. desember 2020 Apéritif
Denne flasken vil vekke glede under juletreet
Etikettene til dette Margaux-slottet er som skapt for høytid, og denne årgangen finnes nå i 114 polutsalg.
21. desember 2020 $ Apéritif
– Feil samarbeidspartner!
BKLF-direktør Gunnar Bakke er sterkt kritisk til at brød og korn nå skal markedsføres av kjøttindustrien. – Dette er feil samarbeidspartner og ikke fremtidsrettet, sier Bakke.
21. desember 2020 Bakeri.net
DAGENS RETT: Ribbe på grillen
Denne oppskriften løser alle problemer for den som gruer seg til årets største prøvelse - nemlig å lykkes med juleribba.
19. desember 2020 Apéritif
UKENS DRINK: Eggnog med kaffe og sherry
Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.
18. desember 2020 Apéritif
Beef Wellington
Beef Wellington er en engelsk klassiker. Det krever litt å få den til, men resultatet er verd strevet. I denne oppskriften rulles kjøttet inn i sopp og parmaskinke før det pakkes inn i butterdeig.
18. desember 2020 NRK
Kongekrabberavioli med sitrongressaus
Det er tidkrevende å lage sin egen pasta, men har du en pastamaskin, så finn den fram og sett i gang. Fyllet er en symfoni av fisk, skalldyr og urter og sausen er en fest. Dette er mat til store anledninger.
18. desember 2020 NRK
Pavlovakrans med appelsincurd
Pavlova laget i en ring med rikelig med appelsincurdkrem, hasselnøtter, granateplekjerner og fileter fra appelsin.
18. desember 2020 NRK
Opplysningskontoret legges ned som eget selskap
Opplysningskontoret for brød og korn er vedtatt lagt ned fra nyttår. Men arbeidet videreføres i en annen form.  
18. desember 2020 Bakeri.net
Enkel hjemmelaget marsipan
Lag din egen marsipan og smak den til med det med det du har lyst på. For å få et fint, blankt sjokoladetrekk, kan du følge den enkle metoden Lise deler med oss.
18. desember 2020 NRK
DAGENS RETT: Varmende kål og potet og kolbulle
Bent Høie oppfordrer til å ta noen av juletreffene utendørs. Her er et forslag til meny.
18. desember 2020 Apéritif
Fagfolk i bred protest mot billigere snus, brus og alkohol
Over hundre fagfolk og organisasjoner har samlet seg i et opprop mot kutt i avgifter på snus, sukker og alkohol, melder Aftenposten.
17. desember 2020 ABC Nyheter
Strålende boksvin fra Libanon
– Sjelden har jeg vært så imponert over 3 liter på boks, skriver vinjournalist Svein Lindin.
17. desember 2020 ABC Nyheter
UKENS KAKE: Det er lett å forstå at italienere ikke kan feire jul uten denne kaken
Bare ordet panettone får tennene til å løpe i vann for alle som har prøvd denne italienske juleklassikeren. Den finnes i utallige utgaver, denne med sjokolade kommer alle til å like.
17. desember 2020 Apéritif
En gledelig utvikling
Etter 40 år i bakerbransjen ser bakerisjefen en tydelig utvikling i kundenes kvalitetsforventninger.
17. desember 2020 Bakeri.net
Denne rødvinen gjør suksess på årets siste kveld
Den fungerer perfekt til alt fra kalkun til vilt, men også julemat om det står på nyttårsmenyen.
16. desember 2020 Apéritif
Færre skoler vil tilby Vg2 matfag i 2021
Med fagfornyelsen og splitting av Vg2-linjene, vil det bli betydelig færre skoler som vil tilby undervisning på Vg2 matfag fra skolestart 2021. Per nå, vil trolig 12 skoler tilby den nye Vg2 baker- og konditorlinjen.
15. desember 2020 Bakeri.net
Familiekokkenes fire middager i en fei
Når man bare har en halvtime til å få middagen på bordet gjelder det å gjøre det enkelt. Familiekokkene fikk utfordringen, og her er deres kjappe oppskrifter.
14. desember 2020 NRK
Godt salg av julebakst til tross for nedstengning
Bakeriet var langt på vei tilbake til normalen etter vårens covid-restriksjoner. Nå har ny nedstengning bremset noe opp igjen, men de ser likevel pen vekst i julebakstsalget.
14. desember 2020 Bakeri.net
Ringnes tilbakekaller julebrus
Ringnes tilbakekaller julebrus og eplemost etter at det er funnet flere små, blanke glassflasker med skader i munningen.
12. desember 2020 ABC Nyheter
Rødvin gir lavere blodsukker
Et glass rødvin til maten gir lavere blodsukker og stiller sulten bedre enn et alkoholfritt alternativ, viser en ny svensk studie.
12. desember 2020 ABC Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL