Mat
DAGENS RETT: Varmende kikertgryte med spinat og havreris
Den har nemlig alt u trenger for av næringsstoffer for å føle deg behagelig mett og tilstrekkelig smakskick til at du føler deg mentalt tilfredsstilt.
00:00 Apéritif
Rema 1000 og Coop vil fortsette med 3 for 2-tilbud
Forbrukerrådet krever at dagligvarekjedene slutter med 3 for 2-tilbud for å få ned matsvinnet. Rema og Coop sier at de vil fortsette med tilbudene.
21:08 ABC Nyheter
Spicy tomatsuppe
Hva med en smakfull suppe til middag i dag?
tirsdag 15:00 Elle
UKENS VIN: Her får du like imponerende kvalitet i boks som i flaske
Det blir derfor hipp som happ om du velger den ene eller andre løsningen.
tirsdag 12:45 Apéritif
Oppskrift: Slik lager du baconsyltetøy
Søtt, saftig, spicy og utrolig godt – baconmarmelade sørger for at smaken av snadderpølse og hamburger blir en ny, kulinarisk opplevelse.
tirsdag 10:49 ABC Nyheter
Frukt- og grønnsaksjuice
Dersom man vil ha i seg masse vitaminer og antioksidanter på en gang er denne rå juicen ypperlig.
tirsdag 10:18 NRK
Lær deg kunsten å lage perfekt sushi
Lær kunsten å lage deilig og smakfull sushi. Ta med deg kunnskapen hjem og piff opp hverdagskosten med denne lekre japanske retten.
tirsdag 09:36 Apéritif
Forbrukerrådet krever at dagligvarekjedene slutter med 3 for 2-tilbud
Forbrukerrådet ber dagligvarekjedene om å slutte med 3 for 2-tilbud for å bidra til å redusere matsvinnet.
tirsdag 08:42 TV 2
VM for unge bakere utsatt – igjen
Verdensmesterskapet som Cathrine Olsen og Caroline Åsen skal delta i er nå utsatt for tredje gang. Og trener for BKL, Kjetil Dale Aas, tviler på at det blir siste gang.
tirsdag 08:11 Bakeri.net
Stor guide til syltetøyoppskrifter av frukt og bær
Uansett tid på året gir syltetøy smaken av sommer. Heldigvis er det enkelt å lage hjemmelaget syltetøy.
mandag 14:52 ABC Nyheter
Oppskrift: Slik lager du tranebærsyltetøy
I likhet med tyttebær smaker tranebær fortreffelig til søndagsmiddagen, særlig til kalkun. Og i likhet med de andre bærsortene er det enkelt å lage hjemmelaget tranebærsyltetøy.
mandag 13:17 ABC Nyheter
Oppskrift: Slik lager du solbærsyltetøy
Kakefyll, dessert eller som pålegg på skiva – hjemmelaget solbærsyltetøy er himmelsk godt for ganen og samtidig veldig enkelt å lage selv.
mandag 12:24 ABC Nyheter
Oppskrift: Slik lager du stikkelsbærsyltetøy
Stikkelsbærsyltetøy smaker like godt på boller, vafler og brødskiver som tilbehør til ostefatet.
mandag 11:45 ABC Nyheter
Oppskrift: Slik lager du bjørnebærsyltetøy
Bjørnebær ser ut som en blanding av bringebær og multer, og smaker helt fortreffelig som syltetøy.
mandag 11:22 ABC Nyheter
Oppskrift: Slik lager du plommesyltetøy
Det saftige, aromatiske plommekjøttet gjør seg utmerket på glass. Og oppskriften er veldig enkel å følge.
mandag 11:18 ABC Nyheter
Oppskrift: Slik lager du morellsyltetøy
Søtt, godt og mørkt i fargen – hjemmelaget morellsyltetøy smaker fortreffelig på skiva, sammen med ost eller som del av en deilig dessert.
mandag 11:14 ABC Nyheter
Oppskrift: Slik lager du kirsebærsyltetøy
Med kirsebærsyltetøy på glass, er du sikret fristende pålegg på skiva eller som deilig ingrediens til desserten.
mandag 10:55 ABC Nyheter
Med denne får du en smak av cheninstorhet for en liten penge
Toppvinen til denne produsenten nærmer seg tusenlappen, men her får du en forsmak som sågar kan nytes nå.
mandag 10:50 $ Apéritif
Oppskrift: Slik lager du multesyltetøy
Mange regner multer som kongen av de viltvoksende bærene. Hva er vel da bedre enn smaken av hjemmelaget syltetøy laget på de saftige, guloransje godbitene?
mandag 10:49 ABC Nyheter
Oppskrift: Slik lager du blåbærsyltetøy
Det beste blåbærsyltetøyet er det du lager selv, og du trenger ikke være en mester i faget for å kunne lage syltetøy som bestemor ville gi tommelen opp for.
mandag 10:42 ABC Nyheter
Oppskrift: Slik lager du jordbærsyltetøy
Smaken av jordbær er for mange smaken av sommer. Men jordbærsyltetøy gjør seg like godt vår, høst og vinter.
mandag 10:30 ABC Nyheter
Oppskrift: Slik lager du eplemos
Eplet har fristet oss siden det symboliserte den forbudte frukt i bibelhistorien om Adam og Eva. Det er neppe tatt ut av løse luften, for hjemmelaget eplemos smaker syndig godt.
mandag 10:27 ABC Nyheter
Oppskrift: Slik lager du ripssyltetøy
Som hagebær er ripsen et av de mest hardføre bærene i Norge. Som syltetøy er den uslåelig.
mandag 10:19 ABC Nyheter
Oppskrift: Slik lager du bringebærsyltetøy
Hjemmelaget bringebærsyltetøy passer like godt til hverdag som til fest.
mandag 10:13 ABC Nyheter
Denne klassiske oppskriften er som skapt for mørke høstkvelder
Familieklassikeren chili con carne får en ny vri med langtidskokt høyrygg og svinenakke. Proppfull av aromatiske krydder og kruttsterk chili er det akkurat dette familien trenger denne regnfulle høstferien.
mandag 07:03 $ Apéritif
Oppskrift: Slik lager du tyttebærsyltetøy
Ingen ting setter en mer smakfull prikk over i-en på kjøttkaker eller søndagsstek som tyttebærsyltetøy.
søndag 13:13 ABC Nyheter
Thon-sjef varsler økende krise: – Nå kommer oppsigelsene
Thon-hotellene corona-blør så økonomisk at de varsler kraftig vekst i permitteringer – og at det også kommer oppsigelser.
søndag 07:15 VG
Spente finalister i Årets Bakeri 2020
Dette sier finalistene i Årets Bakeri 2020 om betydningen av å kunne vinne Årets bakeri 2020.
lørdag 15:38 Bakeri.net
Nå er det tomme salathyller: – Det er nok tomt for det meste
Bama melder at de så og si er tomme for salat– og grønnsaksblandinger etter at de måtte corona-stenge fabrikken på Lierstranda.
lørdag 14:05 ABC Nyheter
Sju rettar med lam frå Noreg og verda
No er årets lam i butikkane. Norsk lam har ein mild og fin smak og er ei fantastisk råvare til mange ulike retter. Vi har plukka ut sju gode oppskrifter.
lørdag 06:56 NRK
DAGENS RETT: Marinert breiflabb i krydret kokossuppe
Her er både fisken marinert med masse krydder samtidig som suppen har et godt kryddersting.
lørdag 00:00 Apéritif
Dette mener kundene om finale-bakeriene
Juryen har vært på besøk i finalebakeriene i Årets Bakeri 2020. Se og hør hva kundene deres mener om opplevelsen de får i bakeriene.
fredag 20:28 Bakeri.net
UKENS DRINK: Tequila Desert
Sommer møter høst i denne syrlige smaksbomben av en drink, som både byr på mørke aromaer fra agavesirup og interessant krydder fra grønn Tabasco.
fredag 12:00 Apéritif
Døde av for mye lakris
En 54 år gammel mann døde etter å ha spist halvannen pose med lakris hver dag i noen uker.
fredag 02:55 Dagbladet
DAGENS RETT: Sotet laksemaki med avocado og syltet gulrot
Ingredienslisten er lang, men du verden så godt dette smaker. Så innsatsen blir rikelig belønnet.
fredag 00:00 Apéritif
– I dag har butikkansatte grunn til å være forbanna
Flere reagerer på listen over Norges rikeste personer.
torsdag 20:24 TV 2
Raus høstblings med roastbiff
Gi brødskiven din en skikkelig raus topping med smak av høst. Less på, topp opp og nyt årets høyeste høstsmørbrød. «The more the merrier», mener sørlandskokken Rolf Øygarden.
torsdag 15:09 NRK
De beste vinene til fårikål
Startskuddet for årets fårikålfest har gått. Vi har plukket ut tre vinfavoritter til Norges nasjonalrett.
torsdag 13:07 ABC Nyheter
UKENS KAKE: Lag en litt eksotisk vri på eplekaken
Har du hagen full av epler, og noen er litt for syrlige til å være gode å spise, er denne oppskriften en god løsning.
torsdag 11:00 Apéritif
Winemakers Dinner: Opplev en ny smak av Italia med hele 9 innsmigrende viner fra Garda til en lekker 5-retters meny
Det blir en svært så spennende gastronomisk aften når hele 9 deilige viner fra Garda møter rafinerte smaker hos Miss Sophie.
torsdag 08:51 Apéritif
Bygger nytt bakeri i Åsane
I januar 2022 flytter bakeriet inn i et splitter nytt bakerilokale.
torsdag 08:47 Bakeri.net
DAGENS RETT: Makedonsk fårikål
Det er fårikålens dag i dag, men synes du er litt lite futt i den klassiske kombinasjonen av lam, kål og svart pepper, prøv denne.
torsdag 24. september Apéritif
Her kjenner du på bordeauxstorhet til en liten pris
Ikke bare er den veldig myk og deilig allerede, men den tåler fint å lagres og så er den signert en som har fått kvalitet inn med morsmelken. Stikkordet er Ch. Angelus.
onsdag 23. september Apéritif
Lær å mikse de lekreste drinker av proffe cocktailbartendere
Det å lage drinker er lett. Det å lage gode drinker derimot, er en kunst! Heldigvis kan kunsten læres og det gjennom de dyktige bartenderne hos Flyttbar. Ta med familien og venner og lær å lage cocktails som proffene denne høsten.
onsdag 23. september Apéritif
Prøv denne digge sjoko-bowlen
Superdigg til frokost, lunsj eller som mellommåltid.
tirsdag 22. september Elle
Winemakers Dinner: Østerrikske viner i toppklasse møter heftige smaker på restaurantperlen Plah
Det er duket opp til en svært gastronomisk aften når vinene til en av Østerrikets beste vinmakere settes til topprestauranten Plahs lekre og smaksintense thai-meny.
tirsdag 22. september Apéritif
UKENS VIN: Her får du mye kosevin for pengene
Denne billige spanske rødvinen er dessuten økologisk og derfor et ekstra godt kjøp.
tirsdag 22. september Apéritif
Her er finalistene
Finalistene er nå klare i «Årets bakst» og «Årets søtsak» i Det Norske Måltid 2020.
tirsdag 22. september Bakeri.net
- Trenger drastiske grep
Bollestads matgledekorps møter kritikk.
tirsdag 22. september Dagbladet
Porchetta
Porchetta er festmat med smak fra Italia. Svinerullen kan stekes i ovn eller på grillen. Til grillen trengs det roterende spyd, rotisserie, for å få porchettaen stekt rundt hele.
tirsdag 22. september NRK
DAGENS RETT: Brosme i minestronesuppe
Fersk fisk som flaker seg perfekt på toppen av en suppe med masse gode grønnsaker er det som skal til.
tirsdag 22. september Apéritif
Så mye dyrere blir svenskevinen
Svenskene varsler økning i alkoholavgiftene i 2023.
mandag 21. september Dagbladet
Hold deg frisk med grapefrukt, ingefær og sitron
Hold forkjølelsen og influensa borte med denne ingefærdrikken med sitron og grapefrukt.
mandag 21. september Vi i Villa
Oppskrift: Slik lager du fårikål på 30 minutter i trykkoker
Det er ikke alle som har tid til å vente to til tre timer på å koke fårikål, særlig i hverdagen. For dem finnes det en måte å få fiks ferdig fårikål på bare 30 minutter. Trikset er å bruke trykkoker og her får du en god oppskrift.
mandag 21. september ABC Nyheter
Denne italienske klassikeren er så god at du kommer til å lage den igjen og igjen
Svært få ting er så innbydende og deilig som kremet polenta. Med skogens sopp og taleggio blir dette et av høstens mest etterlengtede måltider. At middagen er unnagjort på et blunk, er heller ikke å forakte.
mandag 21. september $ Apéritif
Skaff deg en siste smakebit av disse vinene - det blir et år til neste gang
For nå er det nesten slutt og da må du vente til neste år med påfyll.
mandag 21. september $ Apéritif
Vurderer å gi opp bakeriet
Bakeriet har prøvd å få tak i en baker eller en konditor i flere år, uten å lykkes. Nå begynner situasjonen å bli så prekær at nedleggelse av bakeriet kan bli et alternativ.
mandag 21. september Bakeri.net
Norges nasjonalrett fårikål startet som alternativ til gås
I mer enn 40 år har den vært ansett som Norges ubestridte nasjonalrett og er et selvsagt innslag på middagsbordet om høsten. Men hvor norsk er egentlig fårikål?
lørdag 19. september ABC Nyheter
Drikking slår ujevnt ut
Hvis vi senker alkoholavgiften og får en mindre restriktiv alkoholpolitikk i Norge vil noen bli rammet hardere enn andre, mener professor.
lørdag 19. september ABC Nyheter
- Dette var digg
Vi har testet høstes nye godteri. Her er det mye å glede seg til!
lørdag 19. september Dagbladet
- Ingen smitte her
- Kjenner ingen smittetilfeller knyttet til handel eller servering, sier handelsstanden - og ønsker seg gratis bomring og parkering.
fredag 18. september DinSide
UKENS DRINK: Tranebær-sangria
Tranebær kan fortsatt plukkes i skogen, men finnes også i noen butikkhyller, eller i fryseren. De setter sammen med gin en syrlig og frisk skogssmak på sangriaen.
fredag 18. september Apéritif
Smak herlig californisk pinot noir og chardonnay fra en ikonisk vinmaker
Frittalende Jim Clendenen, kjent som "The wildest winemaker in the West", droppet jusstudiene til fordel for vinmaking. I dag er han en av vinverdenens mest ikoniske vinmakere. Denne kvelden får du smake 8 av hans vidunderlige viner.
fredag 18. september Apéritif
TEST: De beste er rett og slett sterkt norsk
Vi snakker om surøl med 11,5 prosent, mjød på 12 og sake på 16 som alle tre er helnorske og dessuten helt fantastiske.
fredag 18. september $ Apéritif
Saltbakt sellerirot
Saltbakt sellerirot er nydelig og kan brukes på akkurat samme måte som en bakt potet. Sellerikjøttet skal bli helt mørt og fløyelsmykt.
fredag 18. september NRK
Nyheter: Årets grønneste 
Her er høstens matnyheter for deg som ønsker å spise litt grønnere.
torsdag 17. september Dagbladet
Utvalg om «barnevaffel»: I strid med reglene
Matvarebransjens faglige utvalg (MFU) mener at Nordlandsbanens plakat for en barnevaffel med seigmenn er i strid med retningslinjene.
torsdag 17. september TV 2
Perfekt til comté og piggvar
En av de beste hvitvinene i basislisten til Vinmonopolet
torsdag 17. september ABC Nyheter
UKENS KAKE: Slik baker du croissanter selv
På samme måte som du blir hekta på croissanter, blir du hekta på å bake dem selv når du først har fått grep på denne type bakst. Det er mye enklere enn du tror.
torsdag 17. september Apéritif
Bakehuset lanserer 12 nye brød
Norges største bakeri har gjort store endringer i brødsortimentet sitt.
onsdag 16. september Bakeri.net
Sjekk dette comebacket
Har du savnet dette?
onsdag 16. september DinSide
Ren fransk eleganse - smak noe av det beste fra Champagne
Festsesongen står for dør, og hva er vel en bedre måte å starte den på enn med lekre bobler i glasset? Et av Champagnes mest historiske vinhus viser frem noen av sine beste viner. Dette blir en uforglemmelig aften.
onsdag 16. september Apéritif
En magnum bordeaux til 450 kroner er et regelrett kupp
Den samme vinen i samme årgang finnes dessuten i normalflaske i 80 polutsalg til 200 kroner som er utrolig gunstig.
onsdag 16. september Apéritif
Får ny rolle
Den britiske stjernekokken skal lede nytt TV-program, helt fritt for mat.
tirsdag 15. september Dagbladet
Julekalender 2020: Årets kuleste adventskalendere til tenåringen
Man blir aldri for stor for julekalendere. Her er ti av våre beste tips til årets kuleste julekalendere til ungdommen! 
tirsdag 15. september ABC Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL