Mat
– En spennende mulighet
Nikolai Meling skal sitte i juryen under konkurransen ”World of bread 2019” i Nantes i Frankrike.
07:44 Bakeri.net
I lang kø for sesongvarer
Drømmebakeriet på Øvrevik gård i Skudeneshavn, fikk drømmestart på sesongen.
23:15 Bakeri.net
Satser på lokale råvarer i sesong
Hos Sjokolade Salongen på Vestfossen vil Tonje Holtungen bruke mer lokale og sesongbaserte råvarer. Det tror hun kundene setter pris på.
mandag 09:01 Bakeri.net
Toppkarakter til bakerlærling
Lærling hos Bonzo i Tvedestrand, Maria Sandland, fikk den sjeldne karakteren meget godt bestått på fagprøven i bakerfaget.
mandag 08:58 Bakeri.net
Vil vi kjenne igjen maten om 20 år?
I 2040 vil mesteparten av «kjøttet» ikke komme fra slaktede dyr, heter det i en ny rapport.
mandag 08:05 Dagbladet
Familie på fem brukte ikke penger på flyplassen til og fra USA
De pakket med seg en hel koffert med mat.
søndag 19:00 DinSide
Dagens kjøttindustri blir utkonkurrert innan 2040
Ein ny rapport spår at kjøttindustrien slik vi kjenner han er på veg vekk. I staden kjem dyrka kjøtt og plantebaserte alternativ til å utgjere brorparten av produksjonen.
søndag 17:03 ABC Nyheter
Rosévin: Glam eller skam?
- Tør herren ta et glass rosévin?
søndag 15:15 Dagbladet
Vaniljeis med kull
Helt vanlig vaniljeiskrem. Hvis du vil tilsetter du smaken av glødende kull. Det er en spennende smak. Men uten kull får du en nydelig og fin vaniljeis.
søndag 09:05 NRK
Portobelloburger
Den perfekte soppen, som allerede har form som en burger byr på mye smak. Legg til varmen fra grillen, rucola, chili syltet rabarbra og den svale dressingen så blir det et fyrverkeri i munnen.
søndag 09:04 NRK
Flambert ananas med pasjonsfrukt og yoghurtsorbé
Kombinasjonen varmt og kaldt er magisk. Opplevelsen får en dimensjon til når man legger til brennende chili og svalende yoghurt.
søndag 09:03 NRK
Flambert flankestek med eple og fennikel
Først grillet, så flambert før flankesteken er klar til servering. Fennikel og eple i båter er søtt og smakfullt tilbehør.
søndag 09:02 NRK
Raita
Denne klassiske indiske yoghurtdressingen passer perfekt som svalende tilbehør til sterke retter.
søndag 09:01 NRK
Mesir wat, etiopisk linsegryte
Mesir wat er en smaksrik linsegryte fra Etiopia. Selv om den lages på få ingredienser er den full av smak, kremet og fullkomment fantastisk. Hemmeligheten er den etiopiske krydderblandingen berbere.
søndag 09:00 NRK
Tove satset alt på tang og tare – så kom beskjeden som snudde alt på hodet
Tove satset pengene sin på at nordmenn skulle bli storforbrukere av tang og tare. Men ett regnestykke forandret alt.
lørdag 14:40 TV 2
Gunhild Stordalen: - Petter sier jeg er den dyreste kona som finnes
Men ektemannen er grenseløst stolt av slagkraften EAT har fått.
lørdag 10:35 Dagbladet
Cowboygryte med kalkun og surdeigsbrød
Med alle ingrediensene i én gryte blir denne cowboygryta den perfekte turrett. Tilbered den på bålet og nyt den ute. Surdeigsbrødet kan stekes i glørne.
lørdag 09:00 NRK
DAGENS RETT: T-ben stek med bakte poteter
T-ben stek er et så klassisk kjøttstykke som det kan bli, og av mange regnet som det beste. Når det kommer fra grillen, er det ikke så mye annet du trenger ved siden av enn bakte poteter og sesongens friske grønnsaker.
lørdag 00:00 Apéritif
Vinmonopolet kan få holde åpent senere på lørdager
Vinmonopolet kan holde åpent til klokka 16 på lørdager, foreslår regjeringen. Forslaget er nå sendt på høring.
fredag 15:53 ABC Nyheter
Ti oppskrifter med rabarbra
Endelig er rabarbraen her. Den vokser i hager og bugner over i butikkhyllene, men hva skal du bruke den til? Her er ti oppskrifter med rabarbra til inspirasjon.
fredag 14:25 NRK
Har du ikke prøvd japansk whisky ennå, se her og bli fristet
Japansk whisky er laget for å nytes på en annen måte enn eksempelvis skotsk whisky. Men det finnes mange forskjellige typer, også single malt. Som blant andre dem fra Akashi.
fredag 12:00 Apéritif
- Pizza og vin blir knapt bedre enn dette
De nyskapende pizzaene imponerer på Teatro Terrasse, men servicen har mye å gå på.
fredag 09:11 Dagbladet
Kyllingsalat med marinert rødløk
En mettende salat med kylling, hjertesalat, agurk, tomat, reddiker og jordbær toppes med hummus eller guacamole, feta og kikerter. Til slutt har du på marinert rødløk og en dressing på crème fraîche.
fredag 08:56 NRK
Ønsker tidløse kompetansemål
De nye læreplanene for restaurant- og matfag Vg2 og Vg3 legges ut på åpen høring 20. juni. Alle som har en mening om hva fremtidens bakere og konditorer bør lære på skolen, kan da sende inn sitt innspill.
fredag 07:24 Bakeri.net
55 år i bakeryrket
Stein Magnussen i Stein Magnussen Bakeri AS i Melbu, Lofoten, har holdt det gående i 55 år. 78-åringen har ikke planer om å pensjonere seg ennå.
fredag 07:20 Bakeri.net
DAGENS RETT: Gresk gyros
Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.
fredag 00:30 Apéritif
«Bakgården trenger en grill. Hva slags?»
Kjære Gastronomen. En av gledene ved sommeren er grilling. Det handler om maten og den unike smaken man oppnår når man griller, selvfølgelig. Men like mye handler det om tilstanden, selve grillingen. Vi har et kjempefint kjøkken som min samboer og jeg har pusset opp, og der trives...
fredag 00:00 Morgenbladet
Helstekt kylling: - Vinneren er gyllen, saftig og fristende
Vi har prøvesmakt hele kyllinger fra 50 til 163 kroner kiloet.
torsdag 21:58 Dagbladet
Lær å lage skikkelig gode, hjemmelagde supper
Hjemmelaget suppe smaker alltid nydelig! Spesielt når høsten melder sitt inntog, og man kan kose seg inne med deilige supper som varmer.
torsdag 14:53 Apéritif
Lær å lage fantastiske grønnsaksretter
Er du blant de som vil kutte litt i kjøttforbruket, men sliter med hva du skal lage til middag? Da er dette kurset for deg!
torsdag 14:51 Apéritif
UKENS KAKE: Med denne kaken får du både brukt opp rabarbraen og en forsmak på jordbærsesongen
Tenk myk kranseskake med kokos fylt med rabarbra- og jordbærkrem. Uimotståelig er forbokstaven. Lett å lage er denne svenske kaketradisjonen også.
torsdag 11:00 Apéritif
Elda Bakeri skal levere glutenfritt til bowlingrestaurant
Det glutenfrie bakeriet i Sandnes fortsetter å skrive nye leveringskontrakter. Nå skal de levere glutenfrie bakervarer til Lucky Bowl.
torsdag 05:58 Bakeri.net
Vil satse på baking i ysteriet
Heidal ysteri i Gudbrandsdalen er mest kjent for Heidalsosten, en rauost med tradisjonsrikt historie. Men nå vil eier Hege Krukhaug også satse på bakervarer.
torsdag 05:54 Bakeri.net
DAGENS RETT: Cashew curry - krydret cashewgryte
Det er cashewnøttene som sørger for eksklusiviteten, men siden de utgjør selve basen i denne retten, er den ikke dyrere enn at den funker midt i uka.
torsdag 00:00 Apéritif
Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt
Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret. Og mye gode bobler på kjøpet.
onsdag 15:06 Apéritif
Disse vinene hadde garantert The Doors-legenden Jim Morrison likt
Så er da også den paradislignende eiendommen hvor druene kommer fra inspirert av låta Wild Child.
onsdag 12:45 Apéritif
- Syk eller ei, jeg skal stå på scenen
Gunhild Stordalen åpner EAT-konferansen i Stockholm.
onsdag 09:04 Dagbladet
TEST: Dette er sommerens aller beste roseviner
Er ikke noen av disse i den stilen du leter etter, er det 325 andre å velge blant i Aperitifs polliste.
onsdag 12. juni Apéritif
Det blir flere sertifiserte økologiske bakerier
Den siste rapporten fra Landbruksdirektoratet viser at nordmenn kjøper mer økologiske kornvarer som brød og bakervarer. Siden 2014 har antallet bakerier som er Debio-godkjent økt med om lag 30 prosent.
tirsdag 11. juni Bakeri.net
Bakeriet i hammerfest forsinket
Abdul Karim Abdulkhalek Abbara har lenge jobbet med planer om å åpne sitt eget bakeri i Hammerfest. Men åpningen blir kraftig forsinket på grunn av lang saksbehandlingstid og misforståelse om regler.
tirsdag 11. juni Bakeri.net
UKENS VIN: Nå kan du drikke skikkelig god grillvin rett fra boksen
Innholdet i det som ser ut som en ølboks er altså en riktig så god vin. Og fortjener egentlig å serveres i glass. Men som med alle bokser er den lett å frakte og så kan den pantes. Veldig miljøvennlig med andre ord.
tirsdag 11. juni Apéritif
Matprisene overrasker: - Ikke sett maken
Flyreiser og mat trakk prisene ned i mai.
tirsdag 11. juni Dagbladet
Spesialist på brødtransport
Bilene til Roald Tangvik i Orkanger kjører 10 000 kilometer med brød hver natt.
tirsdag 11. juni Bakeri.net
Landslags-samarbeid
Kokkelandslagene og Baker- og konditorlandslaget har inngått samarbeidsavtale. Samarbeidet skal gjøre begge lag bedre, samt at begge parter tror det kan øke rekrutteringen til matfagene.
tirsdag 11. juni Bakeri.net
Trump antyder høyere toll på fransk vin
President Donald Trump antyder at det kan bli innført høyere toll på fransk vin for å styrke amerikanske vinprodusenter.
tirsdag 11. juni ABC Nyheter
Krabber sørover: - Kan ikke utryddes
- Blir ikke overraska om de kommer til Trondheimsfjorden snart, sier forsker.
mandag 10. juni Dagbladet
Fedme-epidemien: Vil ha slutt på sjokoladepapir
Britisk helsedirektør vurderer å pakke inn godteri og snacks på samme måte som tobakk.
søndag 9. juni Dagbladet
Kneippbrød med hasselnøttpålegg
Frokosten blir ekstra god med hjemmelaget brød, og enda bedre blir det når du attpåtil lager hjemmelaget hasselnøttpålegg med sjokolade.
søndag 9. juni NRK
Disse triksene holder maten fersk lenge
To mateksperter avslører sine beste tips.
søndag 9. juni DinSide
Mat knytter mennesker sammen, også i krise
Visste du at en av de tingene som knytter mennesker sammen er mat og matlaging. Når har kvinnene ved Oslo krisesenter laget en ganske unik bok. Krisemat heter den, og inneholder retter fra 24 ulike land. Se her hva lederen fra Oslo krisesenter har å si om fortvilelse - og håp. Mens Wenche lager...
lørdag 8. juni TV 2
Rekekrisa: - For flaut å ta fullpris
Synkende bestander fører til at rekeprisene kan bli enda høyere enn i fjor.
lørdag 8. juni Dagbladet
Gnocchi med fylt paprika og rå tomatsaus
Denne retten krever litt arbeid, men smaken er vel verdt det. Få med deg noen til å hjelpe, så blir arbeidet enda kjekkere.
lørdag 8. juni NRK
- Italiensk salat er ikke til å kjenne igjen
Er den strippet for all verdighet?
lørdag 8. juni Dagbladet
McDonald's overrasker:- Gjestene vil merke endringene
De nye serveringsbrettene på McDonald's i Norge er laget av marint plastavfall fra Nordlandskysten.
lørdag 8. juni Dagbladet
Ti inspirerende fiskeoppskrifter til grillen
Fisk på grillen kan se rålekkert ut og smake himmelsk, men det kan være lett å miste motet når du selv skal grille den. Her er ti oppskrifter til inspirasjon.
lørdag 8. juni NRK
Rundstykker på bål
Fersk bakst er luksus på tur. Jens i villmarka steker fire og fire rundstykker i en gryte. Han legger en stein i bunnen av gryta, så ikke bollene får varmen fra bålet direkte.
fredag 7. juni NRK
UKENS DRINK: Green Tea Gin and Tonic
Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.
fredag 7. juni Apéritif
TEST: De aller beste ølene kommer langveis fra - med ett solid unntak
For blant imponerende amerikanske og new zealandske øl, finner vi også et knakende godt øl fra Grimstad og Nøgne Ø.
fredag 7. juni Apéritif
Totalrenovering på Aagards Plass
I bakeriutsalget til M. Marcussen Eft. på Aagards Plass i Sandefjord er absolutt alt blitt skiftet ut - helt ned til den minste teskje.
fredag 7. juni Bakeri.net
Baker flatbrød i fjøset
Henny Kildahl har bygget om fjøset på gården til et flatbrød- og knekkebrødbakeri på 120 kvm.
fredag 7. juni Bakeri.net
Mokkakake
Dette er en god, fyldig kake hvor den friske mascarponekremen danner en perfekt balanse med den tunge mokkakremen. Oppskriften gir en liten kake på 18 centimeter.
fredag 7. juni NRK
Taco med reker, avokado og salsa
Bytt ut loff og majones og bruk rekene til taco. Jonathan Romano serverer reketaco med avokado, og en salsa med mye pepper og smak av hav fra tørket tang.
fredag 7. juni NRK
Øyeblikket som ga femmer'n: - Dette! Åh
Mekk-maten-din-selv er til å bli i godt humør av.
fredag 7. juni Dagbladet
Norges mest brukte sprøytemiddel: - Kreftframkallende
Protestene mot sprøytemiddelet sprer seg nå fra by til by.
fredag 7. juni Dagbladet
Quesadilla med kylling
Den meksikanske retten quesadilla består av tortilla fylt med ost og annet godt fyll. Sørlandskokken bruker blant annet paprika, chili og kylling.
torsdag 6. juni NRK
Slik mikser du drinker med mirakelpulveret matcha
Matcha som drinkingrediens er den heteste trenden på barer i Tokyo og resten av verden. Apéritif har møtt bartenderen som startet det hele.
torsdag 6. juni Apéritif
Baker Hansen la ned utsalg
Utsalget på Østerås senter hadde for dårlig omsetning og ble lagt ned.
torsdag 6. juni Bakeri.net
MAT & EMBALLASJE bytter navn
Fra 2020 skifter emballasjemessen navn til HOLDBAR og den skal avholdes samtidig som SMAK 2020.
torsdag 6. juni Bakeri.net
Nå starter jordbærsesongen for fullt
Jordbærsesongen har startet så smått, men snart fylles butikkene for alvor opp med norske bær. Årets avling smaker svært godt, skal vi tro bonden selv.
torsdag 6. juni ABC Nyheter
DAGENS RETT: Lun nypotetsalat med røkt ørret
God både varm eller kald. Sittende til bords eller pakket med til piknik. I regnvær eller godvær. Prøv den du også.
torsdag 6. juni Apéritif
Neste gang du bruker fire hundre kroner på bobler, gå for en av disse
Begge byr på imponerende valuta for pengene, og det er ikke lett å gjette hvilken av dem som ikke er champagne.
onsdag 5. juni Apéritif
Elda Bakeri styrker sin posisjon med ny avtale
Bakeriet, som nylig ble kåret til Årets Bakeri, har landet en landsdekkende avtale for distribusjon av rundt 10 av sine produkter.
onsdag 5. juni Bakeri.net
Ryfylke Bakeri og Konditori er sertifisert som håndverksbakeri
I Rogaland er det Ryfylke Bakeri og Konditori nå det tredje bakeriet som som får utmerkelsen Håndverksbakeri.
onsdag 5. juni Bakeri.net
Eksport av sjømat for 8,7 milliarder kroner i mai
Norge eksporterte sjømat for 8,7 milliarder kroner i mai i år, en økning på 3 prosent fra mai i fjor. Lakseverdien har økt, men mange er hardt rammet av alger.
onsdag 5. juni ABC Nyheter
Gulab jamun
Har du lyst å lage en klassisk dessert til eid er gulab jamun et alternativ. Denne serverte mesterkokk Stian Floer under den TV-sendte eidmiddagen hos Noman Mubashir.
onsdag 5. juni NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL