Mat
Mindre alkohol, mer snacks: Slik har vi spist under coronapandemien
Mens de nordiske forbrukerne har kuttet ned på sukker og alkohol under coronakrisen, har matvanene samtidig økt med mer snacks, og mange har lagt på seg et par kilo.
10:55 ABC Nyheter
Konditori med egen lunsjrestaurant
Lie-Nielsen supplerer konditori med lunsjrestaurant. Bak Plassen står den nye generasjonen: Anne-Sofie Lie-Nielsen.
01:56 Bakeri.net
UKENS DRINK: Elsker du kiwi, er dette drinken for deg
Den får hjelp av en gul og en blå likør til å skape den irrgrønne fargen.
mandag 14:56 Apéritif
Oppskrift: Gutta på Skauen
For å lage denne drinken trenger du en lighter.
søndag 11:05 ABC Nyheter
Neste gjenåpningskritt i Storbritannia mandag: Kan ta en pils innendørs
Mandag kan alle som driver serveringssteder i England puste lettet ut. For første gang på mange måneder kan de servere små grupper inne i restauranten.
søndag 08:41 VG
KLUBBKOKKEN SERVERER: Eggene er kjøpt inn og besøket er på vei. Dette er triksene du trenger for den perfekte eggerøren
Egg smør og salt er alt du trenger for suksess. Med disse enkle grepene får du saftig og fløyesmyk eggerøre som smaker himmelsk.
søndag 02:33 Apéritif
Snart skal Knut (58) gjenåpne et etterlengtet spisested. Men han trenger flere ansatte
SKIEN: Knut Geir Hansen (58) har kjøpt den gamle veigrillen i Kilebygda og har brukt cirka 300 000 kroner på oppussing. Snart åpner han, men Knut trenger flere ansatte.
lørdag 20:31 $ Telemarksavisa
Tilsetningsstoffet brukes i blant annet godteri og iskrem - anses ikke lenger som trygt
Slår alarm etter en ny risikovurdering.
lørdag 18:31 $ Telemarksavisa
Tilsetningsstoff som brukes i smågodt, iskrem og dressing er ikke lenger ansett som trygt
En ny risikovurdering definerer ikke lenger titandioksid som trygt til bruk i mat, skriver Vitenskapskommitteen for mat og miljø.
lørdag 08:56 ABC Nyheter
Dronning Maud kake
Hva passer bedre når det skal feires enn en skikkelig dronningkake? Trond Vardehaug Thuen byr på Dronning Maud kake i 17. mai-sendingen «Gratulerer med dagen!» Sprø kjeksbunn, et lag med sjokolade og en luftig fromasj på toppen. Da blir det fest.
lørdag 07:00 NRK
UKENS VIN: Det beste grüner-boksen er ikke uventet helt naturlig - og et svært godt kjøp
Så god er den at den kunne selges i flaske til en langt høyere pris.
fredag 20:27 Apéritif
GUIDE: Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.
fredag 19:47 Apéritif
GODBITER I POLLISTEN: Denne bastflasken kan du trygt sette på bordet
Det som en gang var synonymet på billig vin, tar nå en solid revansj med denne godbiten.
fredag 19:05 Apéritif
DAGENS RETT: Nå er makrellen perfekt for helgrilling
I denne oppskriften har den fått en lett eksotisk krydring samt syrlig og fruktig tilbehør.
fredag 15:16 Apéritif
3 x Kylling Tikka
Amy Mir har tre herlige kylling tikka-marinader. En grønn, en rød og en kremet. Du får de herlige oppskriftene her.
fredag 14:19 NRK
DAGENS RETT: Når du har lyst på pizza, men ikke har deig, er dette løsningen
Vi kan love at den faller i smak, og om det blir rester, smaker de like godt i morgen.
fredag 14:17 Apéritif
Marokkansk eller tunisisk couscous? Her er oppskrifter til begge
Skuespiller Iman Meskini og ektemannen Mourad Jarrari konkurrerer om å lage den beste couscousen i «Festen etter fasten». Her får du oppskriften til dem begge!
fredag 14:16 NRK
Hadaoui`s pizza «spessial»
Ismail Hadaoui (70) kom fra Marokko til Norge 17. mai 1973. I mange år drev han «Flamenco pizza», og oppskriften han deler med oss har kronprinsesse Mette-Marit sagt er den beste pizzaen hun har smakt.
fredag 14:15 NRK
«Baris Somali» – Somalisk ris
Krydret ris kokt i lammekjøttbuljong med deilig lammekjøtt, friterte poteter og salat på siden. Serveres med banan til, som på somalisk vis!
fredag 14:15 NRK
Sarma fra «Leos Ajkitchen»
Leo Ajkic varter opp med «sarma» som er syltede kålruletter med kjøttdeig og ris. Festmåltidet fra Balkan serveres gjerne med potetmos.
fredag 11:00 NRK
Negroni – bartendernes uoffisielle favorittcocktail
Negroni er den perfekte kombinasjon av søtt og bittert.
fredag 10:46 ABC Nyheter
Karen Maries eplekake
Har du din egen favorittoppskrift på eplekake? Karen Marie Ellefsen har endret og tilpasset denne oppskriften ut fra egne erfaringer, sånn at den blir akkurat som hun liker den.
fredag 08:42 NRK
Festmeny til den store dagen
17. mai er like rundt hjørnet og du lurer kanskje på hva du skal servere. Ta en titt på Renée Fagerhøis festmeny. Her finner du tipsene og maten som setter stemningen.
fredag 08:18 NRK
Slik smaker nyeste Krug Grand Cuvée 169 Édition
En ny Krug er på trappene. Vi har smakt den første flasken som ankom Norge.
torsdag 17:30 ABC Nyheter
Ny rapport: Nordmenn får i seg for mye koffein
Voksne nordmenn får i seg så mye koffein at det kan gi søvnforstyrrelser, avdekker en ny rapport. De som får i seg mest, risikerer også negativ effekt på hjertet.
torsdag 09:50 VG
Fløteis og sorbet med smak av Midtøsten og norsk sommer
@sandwichbrothers lager den lekreste fløteisen med pistasjnøtter og rosevann og jordbærsorbet. Her får du oppskriftene deres for å lage dem hjemme.
torsdag 09:28 NRK
UKENS KAKE: Dette er det beste du kan server til god og sterk kaffe
Sitron gir ikke bare en veldig god kontrast til kaffen, den letter også smaken og gir deg lyst på et stykke til.
onsdag 20:02 Apéritif
Oppskrift: Ungdommens egen lakserull og røde suppelapskaus
Kokkesprell, grunnskolens egen kokkekonkurranse med sjømat som hovedingrediens, ble en suksess der lakserull og rød lapskaus gikk av med seieren.
onsdag 16:21 ABC Nyheter
Slik skal Meny redde en million brød
Dagligvarekjeden Meny går nye veier for å redusere svinnet av brød i sine 50 butikker. Målet er å halvere brødsvinnet og prosjektet vekker oppsikt også i andre land.
onsdag 15:49 Bakeri.net
Nå får du iskremtilbehør fra Hennig-Olsen Is
Med en ny serie av strøssel og sauser fra Hennig-Olsen Is kan du nå komponere din helt egne iskremvariant. Lag din nye favorittdessert med strøssel av crunchy lakris, myk karamellfudge eller kanskje ristede hasselnøtter.
onsdag 12. mai ABC Nyheter
Kedgeree
Kedgeree har indiske undertoner med bruken av karri og basmatiris. Den røkte hysen (koljen) derimot er typisk engelsk. Retten blir servert til frokost, men hos oss ville vi vel heller servert den til lunsj, eller kanskje middag.
onsdag 12. mai NRK
Syklende kokk vant Matredderprisen
Anne Lill Stene fra Stene Matglede sykler rundt med bærekraftig overskuddsmat til lunsjsultne innbyggere i Bergen. I dag vant gründeren og kokken Q-Meierienes matredderpris.
onsdag 12. mai ABC Nyheter
Overtok to timer før Norge stengte
Det gikk bra. Men da korona-restriksjonene kom to timer etter at Henrik Rønningen hadde kjøpt bakeriet, så det alt annet enn lyst ut.
onsdag 12. mai Bakeri.net
TEST: Dette er de 15 beste boblene til under 200-lappen som du kan plukke med deg fra nærmeste pol
Det er fullt mulig å få tak i lekre bobler selv i budsjettklassen og selv om det er få dager igjen til den store dagen. Her er våre forslag mellom
tirsdag 11. mai Apéritif
MDG vil hjelpe utelivet – og gi deg billigere øl
Utelivsbransjen er svært hardt rammet av coronakrisen. Nå vil MDG gi en hjelpende hånd – i form av billigere øl.
tirsdag 11. mai VG
Vidar Bergums meze
Et godt utvalg av forskjellige smaker, farger og konsistenser med godt brød til er en ypperlig start på ethvert festmåltid.
tirsdag 11. mai NRK
Ramadan pide
Vidar Bergums fantastiske tyrkisk brytebrød er akkurat passe luftig og seigt, med gyllen skorpe og toppet med herlige frø.
tirsdag 11. mai NRK
Mindre fiskemat til unge i Vest og Midt-Norge
Barn og unge på Vestlandet og i Midt-Norge spiser minst fisk, laks er favorittfisken og mange blir inspirert til å spise sunt på sosiale medier. Det er noen av hovedpunktene fra årets undersøkelse om barn- og unges sjømatkonsum.
tirsdag 11. mai ABC Nyheter
Dårligste fruktår siden 2015
Også norsk frukt hadde dårlige forhold i fjor. Produksjonen falt med 29 prosent og var den laveste siden 2015
tirsdag 11. mai ABC Nyheter
TESTER: Disse dråpene bare ber om å bli drukket utendørs i godt selskap - og i skikkelig gode glass
Blant mainyhetene på Vinmonopolet er det også mye spennende øl, sider og fruktvin. Fruktig, syrlig og friskt, men også kompleksitet kjennetegner de beste.
mandag 10. mai Apéritif
UKENS DRINK: En akevittpunsj er nesten selvskreven på nasjonaldagen
Med bare litt hjelp fra importert kanel og sitron blir det så helnorsk som det kan bli.
mandag 10. mai Apéritif
Prisene steg moderat i april
Konsumprisindeksen (KPI) gikk opp med 0,3 prosent fra mars til april 2021. Oppgangen ble begrenset av fall i prisene på matvarer og alkoholfrie drikkevarer.
mandag 10. mai ABC Nyheter
Vil samle matbransjen
Dagskonferansen Mat & Marked blir for første gang arrangert 31. mai i år. Målet er å samle hele bransjen – fra jord til bord, fra produsenter til dagligvarebutikker, restauranter, storkjøkken, reisemål og der du handler på farten – for faglig...
mandag 10. mai Bakeri.net
KLUBB: Fra denne supre champagneprodusenten er det nå kommet veldig kult og helt unikt påfyll
Charles Dufour har gledet mange siden introduksjonen i Norge i 2015, og med morens druer slår han nå til med helt nye takter.
søndag 9. mai Apéritif
GUIDE: Mat under åpen himmel blir løsningen for mange i år
De fleste må tenke alternativt også i år, og det er stor sannsynlighet for at måltidet må inntas utendørs - om det er i hagen, på terrassen, i skogen eller på stranden.
søndag 9. mai Apéritif
17. MAI: Disse festkakene kan alle klare til 17. mai
Hvem har sagt at de festkaker må være kompliserte? Her er en rekke enkle oppskrifter fra Kvæfjordkake og Pavlova til kransekake og kringle, som kommer til å gjøre den store festen enda større.
søndag 9. mai Apéritif
Oppskrift: Pasta med vegansk ostesaus
Denne retten vil endre alt du trodde du visste om vegansk ost!
søndag 9. mai Elle
Kofte wala salan
@ekspedisjonsjenta Amy Mir sin gryterett med kjøttboller og en godt krydret saus er uunnværlig på id og er topp også som turmat! Den serveres gjerne med kokt egg.
søndag 9. mai NRK
KLUBBKOKKEN SERVERER: Nå er aspargesen her. Med ferdiglaget butterdeig lager du disse luksuriøse tertene på null komma niks
Perfekt nå som festsesongen står for dør og vi alle har behov for litt uanstrengt luksus.
søndag 9. mai Apéritif
UKENS KAKE: Årets 17. maikake er både syrlig og kremete fyldig
Jordbær, pasjon og vanilje. En slik kake går i en egen mage. Lettlaget er den dessuten.
lørdag 8. mai Apéritif
Raser mot Foodora: – Jeg ville jo tro at de må påta seg et ansvar
PORSGRUNN: Et par fra Porsgrunn hadde barnefri og ville kose seg med hjemlevering av mat. Middagen ble til slutt veldig dyr for paret som endte med å betale 700 kroner for mat fra McDonald's. Nå raser de mot Foodora.
lørdag 8. mai $ Telemarksavisa
DAGENS RETT: Denne pastasalaten kan du ta med på piknik i dag
Den er lettlaget og bevarer smaken helt fram til den skal spises.
lørdag 8. mai Apéritif
– Det er kjemperart at denne maten skulle vært kastet
Inspirert av NRK-serien Sløsesjokket lærer elevene i sjuende trinn ved Alvdal barneskole om miljø, gjenbruk, og bruk- og kast-samfunnet. I flere uker har sjuende trinn sett alle episodene av NRK-serien Sløsesjokket – en serie med fem kjendiser som mener ting må vare lenger for...
lørdag 8. mai Alvdal midt i væla
GODBITER I POLLISTEN: Denne champagnen er faktisk utrolig billig
Den kom inn i hyllene til 120 polutsalg fra mai, og da som en enda mer vellagret utgave enn tidligere.
fredag 7. mai Apéritif
ANNONSE: Klar for gjenåpning? Gratis webinar for restaurantbransjen
Få inspirasjon og råd om hvordan du kan skape en enklere kundeopplevelse, og hør fra de som har tatt i bruk innovative løsninger fra Vipps. Meld deg på her
fredag 7. mai Apéritif
KLUBB: Bli med på en smakskraftig verdensomseiling med bobler i glasset
Vi reiser gjennom ord og bilder for tiden - og maiutgaven av magasinet Apéritif er intet unntak.
fredag 7. mai Apéritif
Alt du trenger til piknik i parken for hele familien
Piknik er mer enn bare mat utendørs – det er et ypperlig samlingspunkt for venner og familie der sosialt samvær, lek og hygge står i fokus. 
fredag 7. mai ABC Nyheter
Spekeskinke og asparges med olivenrøre
Byantikvar Janne Wilberg serverer en nydelig, vårlig forrett med smak av Italia. Asparges dampes sammen med smør og hvitløk og serveres med italiensk parmaskinke. Olivenrøre er prikken over i'en.
fredag 7. mai NRK
«Fattig student» investerer i bakeri
Hun ble landskjent som «Fattig student». Nå har Karen Elene Thorsen kjøpt seg inn i Reppens Bakeri og kommer samtidig med et par matsvinn-råd til bransjen.
fredag 7. mai Bakeri.net
UKENS VIN: Her får du stor kosevinfaktor for en veldig billig penge
135,90 er utrolig gunstig pris for denne vinen.
torsdag 6. mai Apéritif
Oppskrift: Bloody Negroni
Antonio Corrado varter opp med hjemmelaget pasta og klassiske, italienske cocktails med en vri.
torsdag 6. mai ABC Nyheter
Lettøl er en greie igjen
Ingen har tenkt på lettøl siden de glade dager på 90-tallet. Nå gjør likevel den glemte sjangeren comeback for fullt.
torsdag 6. mai ABC Nyheter
En av fem om dagen kan være snacks
Eplegull er den siste i serien av produkter fra CarePacks i seriene sunn snacks og sunne mellommåltider. Alle produktene som selges baseres seg på bærekraft.
torsdag 6. mai ABC Nyheter
Osten Gammel Erik hedret med Spesialitetsmerket
Det er lett å gjette hva Carlos Helguera brenner for.
torsdag 6. mai ABC Nyheter
Terte med blomkål og ost
Engelskmennene elsker en god terte. Denne fristende blomkålterten som er fylt med deilig ost, er ikke noe unntak.
torsdag 6. mai NRK
Sondre Lerche blir vinprodusent: – Føler meg veldig privilegert
– Ønsket er å skape noe mer enn bare musikalske opplevelser.
torsdag 6. mai ABC Nyheter
Slik baker du super gode rundstykker
Her får du en SUPER god og enkelt oppskrift på rundstykker. Vi gir deg også 10 smarte tips til om elting, heving, pensling og mye mer.
torsdag 6. mai Vi i Villa
Oppskrift på perfekt Pavlova
Pavlova til 17. mai? – Det er superlett og så godt.
torsdag 6. mai Elle
Kutter plastbruk - putter kjøttdeig i pose
torsdag 6. mai ABC Nyheter
Drapstrusler etter TV-opptreden
Jonathan Romano blir truet på livet etter «4-stjerners middag». - Har ikke drevet gudsforakt eller blasfemi, sier Romano.
onsdag 5. mai Dagbladet
BRANSJE: Bli med på en smakskraftig verdensomseiling med bobler i glasset
Vi reiser gjennom ord og bilder for tiden - og maiutgaven av magasinet Apéritif er intet unntak.
onsdag 5. mai Apéritif
Håkon Magne Skjøren ved Breisjøseter Turisthytte har brukt pandemien til å satse
I stedet for å stenge ned og vente ut pandemien, har eier og driver av Breisjøseter Turisthytte, Håkon Magne Skjøren, valgt å investere. Både i nye opplevelser og nytt utstyr. I disse tider er han akkurat ferdig med å planlegge Breisjøfestivalen 2021. Vi tok en...
onsdag 5. mai Alvdal midt i væla
Stjernekokk Jonathan Romano kalte filippinsk mat «dårlig». Nå beklager han
Ambassaden reagerte på den norsk-filippinske toppkokkens beskrivelser av fødelandets mattradisjoner.
onsdag 5. mai ABC Nyheter
Cap Classique: Sør-Afrikas svar på champagnemetoden
Cap Classique er metoden som blir brukt i Sør-Afrika for å produsere og kvalitetssikre musserende viner. Det er rett og slett Sør-Afrikas svar på champagnemetoden.
onsdag 5. mai ABC Nyheter
Snøkrabbe og laks bidro til vekst i sjømateksporten
Norge eksporterte sjømat for 8,6 milliarder kroner i april. Det er en økning på 338 millioner kroner, eller 4 prosent, sammenlignet med april i fjor.
onsdag 5. mai ABC Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL