Mat
Trikset forbløffer: Søtpotet har aldri vært så sprøtt
Glem ovnsbakte poteter, nå er det søtpotet-fries som gjelder
lørdag 08:00 Dagbladet
Oppskriften som gjør rekene dobbelt så gode og halvparten så dyre
Reker er mer enn loff og majones.
lørdag 07:48 Dagbladet
Sol, sommer og jordbær!
Lite er som de norske jordbærene, og det er nå du får tak i de søte, røde bærene. Her er ni jordbæroppskrifter du helt sikkert vil bli fristet av.
lørdag 07:39 NRK
DAGENS RETT: Denne fiskeretten er perfekt både som forrett og hovedrett
Escabeche er navnet på denne måten å tilberede fisk på og er rett og slett en smaksrik og syrlig marinade.
lørdag 00:06 Apéritif
DAGENS RETT: Slik kan du også servere svinefileten
Pakket inn i mange gode smaker blir svinekjøttet enda saftigere. Denne retten er super å lage når du har mange til bords.
lørdag 00:01 Apéritif
Giftige kamskjell rundt Hitra og Frøya
Det er påvist svært høye nivåer av  PSP-toksiner i kamskjell utenfor Hitra og Frøya i Sør-Trøndelag. Mattilsynet advarer mot å spise disse.
fredag 19:24 ABC Nyheter
Historisk avtale skal halvere matsvinn i Norge
Årlig kastes det 300.00 tonn mat i Norge. Matbransjen og myndighetene har nå kommet sammen for å få slutt på svinnet.
fredag 14:38 Nationen
Eplegris og andebryst fra Telemark
Etter en hel uke på tur i Telemark er fruktbygden Gvarv nest siste stopp før kveldens sending fra Bø i Telemark. Sammen med Ingeborg Lindheim lager Wenche eplegris og andebryst med fruktig tilbehør.
fredag 13:25 TV 2
UKENS DRINK: By på en tropisk fruktig og leskende drink på årets lyseste kveld
Det er sankthansaften og forhåpentligvis varmt. Denne drinken er ikke bare leskende og knallgod, men også lett å lage til mange.
fredag 12:00 Apéritif
Eplegris og andebryst fra Telemark
Etter en hel uke på reise i Telemark er Wenche kommet frem til fruktbygden Gvarv. Sammen med Ingeborg Lindheim lager hun grillet koteletter fra gården og andebryst fra Holte gård.
fredag 10:16 TV 2
Lag en av disse piknikrettene til sommerfesten
Til midtsommerfesten gir vi deg et knippe oppskrifter på fristende piknikretter.
fredag 10:05 Apéritif
Slik lagar du nydeleg rabarbrasaft
Rabarbraen kan forvandlast til ei nydeleg saft som passar både som tørstedrikke, aperitiff og drikke til maten. Her får du ei oppskrift der du får brukt rabarbraen to gonger, først til råsaft og så til kokt saft.
fredag 09:43 NRK
Makrell med sommerkål på grillen
Lise Finckenhagen griller makrell og serverer den med grillet sommerkål, kefirdressing og gressløksmør med ingefær. Du hører henne i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+.
fredag 09:03 NRK
En av verdens beste barer ligger i Aten
Med The Clumsies har Vasilis Kyritsis og Nikos Bakoulis gitt Aten nok en attraksjon.
fredag 09:00 Apéritif
DAGENS RETT: I dag er det ikke pølse, men hummer i brød du skal servere
Lobster roll er en amerikansk østkystklassiker som passer perfekt på sankthansaften eller andre uformelle sommerfester.
fredag 00:02 Apéritif
På samvittigheten
Å kjenne empati med dyr, betyr ikke at man skal gå rundt med dårlig samvittighet. Tvert om: Det er nå festen begynner!
fredag 00:00 Morgenbladet
Popper opp med allergivennlig bakst
De fire matbloggerne og bakeglade drammensdamene Ingrid Blömacher, Kristin Gravli, Aiysha Lauiji og Cathrine Finnebraaten slår et slag for å gjøre allergivennlige kaker bedre, finere og mer tilgjengelige, skriver Drammens Tidende. Initiativtakerne har alle til felles at de selv eller...
torsdag 23:53 Bakeri.net
Flying start for Flying Cakery
Konditormester Kate Kippersund er kjent som «Bergens flyvende konditormester». I flere år har hun nemlig kombinert en jobb som flyvertinne i SAS med å drive sitt eget kakefirma kalt The Flying Cake i Bergen. — I fjor hadde jeg drevet The Flying Cake i fem år. Da var jeg kommet...
torsdag 23:50 Bakeri.net
Gjør klart for burgerfest: Her renner det med seksere!
Forbrukermakt og fokus på sunnhet virker. Mer kjøtt og mindre mettet fett i hamburgerne i butikken.
torsdag 15:53 Dagbladet
Manuelas hyllest til norske prinsesser har tatt av på nettet: Over to millioner har opplevd drømmen
- Responsen overgår alle mine drømmer, sier bakedronningen.
torsdag 13:37 Dagbladet
Grillviner til Sankthans
Her er fem gode og kraftige rødviner til grillmaten.
torsdag 12:31 ABC Nyheter
Bli en proff amatørkokk til høsten
Du må være med på et eller flere av våre mange matkurs i høst. Dermed står du mye sterkere når du skal briljere på kjøkkenet.
torsdag 11:34 Apéritif
Smør er nær dobla i pris
Smørprisen på verdsmarknaden er nær dobla på eitt år. Prisane kjem til å halde fram å stige i månadene framover, også i butikk, ifølgje meierisamvirke Arla.
torsdag 11:20 Nationen
Fitnessbloggeren Rebecca (33) drept av eksploderende kremboks
Livet til den franske bloggkjendisen Rebecca Burger stod ikke til å redde. Nå advarer familien.
torsdag 11:08 TV 2
UKENS KAKE: Bak en stor porsjon av denne kaken som alle vil elske
Nugatti er farlig vanedannende. Det vet alle foreldre. Men når pålegget kommer i form av en kake, ja, da er det bare kos. Husk å bake ekstra stor porsjon.
torsdag 11:00 Apéritif
Fellessatsing på Anuga
Nortura/Fenalår fra Norge representer kjøttbransjen på en av de to norske paviljongene på årets utgave av Anuga-messen i Köln.
torsdag 09:31 KLF
Sandefjord-elever får «feil» fagbrev
Lukas Petterson (17), Ada Marie Struksnæs Dürbeck (16) og Elisabeth Haakstad (17) går Vg1 Restaurant og matfag på Sandefjord videregående skole. De ønsker å bli konditorer og planla derfor å starte på Vg2 Matfag etter sommeren. Men – nå har de...
torsdag 09:30 Bakeri.net
Her finner du gode tips og oppskrifter til sankthansfesten
Enten du skal kose deg på fjorden, i parken eller i hagen sankthansaften, Apéritif gir deg de beste tipsene og oppskriftene.
torsdag 08:30 Apéritif
Optimaliserer kvaliteten med ICT
Geheb har en sterk merkevare på Sørlandet og kundene forventer høy kvalitet på produktene. Produksjonssjef i Geheb, Odd Rudi Birkeland, er stadig på jakt etter teknologi som kan bidra til optimaliseringen. Nå har de investert i en ovn med infrarød keramisk teknologi. ...
torsdag 07:51 Bakeri.net
Bolletest: Ta deg en bolle!
Bramat.no har ernæringstestet hveteboller, et bakverk de fleste liker og som er tilgjengelig stort sett over alt. En bolle nå og da er ikke noe problem, verken for helse eller vekt, men ofte selges boller på med store rabatter hvis man kjøper mange. Og da spiser man også mer. Raske...
torsdag 07:44 Bakeri.net
DAGENS RETT: Empanadas akkurat slik du får dem i Chile, kan du lage selv
Det er mye enklere enn du kanskje har tenkt, også å lage deigen. Om du har dårlig tid, kan du selvsagt bruke ferdig deig.
torsdag 00:04 Apéritif
Stjal verdensberømt tå fra beryktet drink
Bargjest stakk avgårde med selve hovedingrediensen i «verdens ekleste drink».
onsdag 19:05 ABC Nyheter
Turister lures til å spise hundekjøtt på Bali
Intetanende turister på Bali risikerer å få servert cyanidforgiftet hundekjøtt når de bestiller kylling, avsløres i australsk dokumentar.
onsdag 14:06 ABC Nyheter
Belgia raser: Nå vil EU forby metoden som gjør pommes frites ordentlig sprø utenpå og myke inni
Men får støtte av stjernekokk.
onsdag 14:04 Dagbladet
Lær om håndverksøl med en av Norges beste bryggere
Bli med når Evan Lewis, gründer og brygger i Ægir, viser frem øl i verdensklasse fra fagre Flåm.
onsdag 12:54 Apéritif
Denne champagnen er billigere på polet enn taxfree
Pommery Brut Royal er riktignok bare en tier billigere, men en god påminnelse om at champagne ikke er så billig på flyplassen som mange tror. De to andre er en historie for seg.
onsdag 12:45 Apéritif
Feirer hvetebrødsdagene alene i bakeriet
For kort tid siden åpnet det nye konseptet Hanne’s Konditori & Musikkbar på Osøyro i Hordaland. Det er konditormester Hanne Hansen og ektemannen Bjørn Bosse Sigurdsjonsson som står bak nyetableringen. De er i nygifte og hadde bestilt en bryllupsreise til Kroatia i...
onsdag 09:26 Bakeri.net
Ekspertenes beste tips: Dette skal du spise før du trener
Hva skal du spise før trening, og når? Les våre eksperttips, og få maks ut av treningsøkta.
onsdag 08:52 Dagbladet
TEST: Disse vinene lønner det seg aller mest å kjøpe taxfree
Ikke bare sparer du mye ved å kjøpe disse 48 anbefalingene fra tax-free-hylla, men vinene er gode kjøp allerede på polet.
onsdag 08:47 Apéritif
DAGENS RETT: Gi middagen et litt eksotisk preg i dag
Couscous er lettvint så det holder. I denne oppskriften er det bare kjøttsausen som trenger litt mer tid. Men det lønner seg. 
onsdag 00:00 Apéritif
Per M. Johansen vant KLF Open
BWL var i år hovedsponsor for KLF Open og hva var vel da mer naturlig enn at en av selskapets ansatte gikk bort og vant årets turnering. Hele 40 poeng sikret Per Morten Johansen seg.
tirsdag 15:15 KLF
Disse matrestene bør du styre unna
Enkelte matvarer bør du være forsiktig med å spise som restemiddag.
tirsdag 13:54 ABC Nyheter
UKENS VIN: Knallbillig grillvin på et pol nær deg
For knappe 120 kroner får du all den karakteren du trenger til grillmaten. 225 pol har den inne.
tirsdag 12:45 Apéritif
Blåskjell, enkelt og smakfullt
Wenche fortsetter på sin reise i Telemark. I dag er hun Kragerø og har med seg gjestekokk Christian Printz fra Tollboden. Han viser deg hvordan du enkelt tilbereder en herlig blåskjellsuppe.
tirsdag 11:57 TV 2
Derfor bør du tenke deg om før du spiser matrestene
Gårsdagens middag sparer deg ofte for mer matlaging og oppvask, men den kan også gi deg mageproblemer om du ikke er forsiktig.
tirsdag 11:36 Dagbladet
Blåskjell, enkelt og smakfullt
Wenche fortsetter på sin reise i Telemark. I dag er det sjømat fra skjærgårdsidyllen Kragerø. Blåskjell med fløte og parmesan.
tirsdag 09:37 TV 2
Kan bli croissantkrise
Hele 92 prosent øking i prisen på smør, er fasiten så langt i 2017. Croissant og andre populære bakervarer får avansen spist opp og Fabien Castanier, generalsekretær i det franske bakerforbundet frykter for bransjens fremtid. Kan bli tomt for smør – Ut fra...
tirsdag 08:14 Bakeri.net
Skolebrødets dag falt i smak
Fredag 16. juni ble det spist uvanlig mange skolebrød over hele landet. Mange ville nemlig være med på å feire Skolebrødets dag, som Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) har etablert til den siste fredagen før skoleferien. — Jeg har fått veldig mange...
tirsdag 08:12 Bakeri.net
DAGENS RETT: Slik gir du rekene ekstra trøkk
Denne rettens genialitet er at den er så enkel. Hvitløk, chili og god olivenolje er som skapt for å gi rekene smaksmessig alburom.
tirsdag 00:09 Apéritif
I USA er den så dyr at en avokado-bande skal være avslørt. Mens streik og tørke truer norsk marked: - Nå er prisene er på vei opp
Problemene står i kø for norske avokadoelskere. Kinesisk etterspørsel, streiker, oversvømmelser og tørke.
mandag 18:01 Dagbladet
Wenche lager mat fra sitt "hjemfylke" Telemark
Wenche har hytte i Telemark og tilbringer mange helger og ferier der. Telemark er ifølge henne både et matfylke og et opplevelsesfylke. Denne uken drar hun rundt i Telemark for å lage tradisjonell mat derfra. Første stopp er industribyen Rjukan.
mandag 10:35 TV 2
Sommeravslutning? Her er redningen
Det er høysesong for sommeravslutninger og langpannekaker. En av disse 10 oppskriftene vil garanter falle i smak.
mandag 10:00 Apéritif
Ekspert: - Dropp kaloritellingen. Dette er grepet som fungerer
Ernæringsfysiolog Tine M. Sundfør mener at kaloritelling har lite for seg - mens den svenske kollegaen deler inn i gode og dårlige kalorier.
mandag 09:53 Dagbladet
Baxt i gang med lefsebakst i Lierne
I forrige måned ble det kjent at Larvik-selskapet Baxt AS har kjøpt det tidligere Drømmebakeriet i Lierne. Administrerende direktør i Baxt, Lars Mølbach, forteller til Bakeri.net at de så smått er i gang med litt testproduksjon der allerede. — Anlegget...
mandag 09:47 Bakeri.net
DAGENS RETT: Med denne paien får du rask omsetning på restene etter grillfesten
Enten du har pølser, kjøtt eller bare grønnsaker igjen etter helgen, får du brukt restene i denne smuldrepaien.
mandag 00:04 Apéritif
Tvillingenes melonpizza har tatt Norge med storm
- Mat er vår store lidenskap, sier Linda og Lene Engelstad i bloggen Our Kitchen Stories.
søndag 11:29 Dagbladet
Lag en knallgod potetsalat helt uten majones
Enten du serverer spekemat eller griller er en hjemmelaget potetsalat deilig tilbehør.
lørdag 17. juni Dagbladet
Spar oss for burger i barten
Burger bør ikke bli den nye barten i profilering av Trondheim.
lørdag 17. juni Adresseavisen
Kan småkryp bli gourmetmat - og redde planeten? Magasinet har testet det
Vi har smakt på larvetaco og flere andre retter med insekter som ingrediens.
lørdag 17. juni Dagbladet
Slik lagar du rabarbra smuldrepai
I juni er rabarbraen på sitt beste. Denne syrlege veksten har i det siste blitt meir populær, og er perfekt til både dessertar og saft. Denne enkle paien er perfekt til hageselskapet.
lørdag 17. juni NRK
DAGENS RETT: Gjør som i Frankrike bak fisken med salt. Det smaker himmelsk
Ikke er det komplisert heller, for jobben gjøres i stekeovnen. Imens kan du lage sausen som blir kronen på verket.
lørdag 17. juni Apéritif
DAGENS RETT: Bedre enn dette blir ikke spareribs, og du trenger ikke grill en gang
Spareribs er ekstra morsomt å lykkes med. Rett og slett fordi det er noe av det beste du kan lage på grillen. Men vent, de blir like gode i ovnen om du følger denne oppskriften. 
lørdag 17. juni Apéritif
Bli med å smake Winston Churchills favoritt-champagne
Denne kvelden er det nemlig Pol Roger som står på menyen. Vi skal smake hele syv herlige champagner, blant annet deres topp-champagne Cuvée Winston Churchill.
fredag 16. juni Apéritif
– Lettet men lei seg
– Jeg er lei meg fordi vi skaket opp våre trofaste forbrukere, men samtidig er denne saken et eksempel på hvor viktig mattrygghet er for Norsk Kylling.
fredag 16. juni KLF
NM i graut på Dyrskun
Sunt, godt, tradisjonsrikt og nytt. Graut er i vinden og Dyrskun feirer grauten med enda et Norgesmesterskap under årets arrangement i Seljord lørdag 9. September. Graut kokt på de tradisjonelle kornsortene bygg og havre, viser seg å være ernæringsmessig veldig bra og retten har...
fredag 16. juni Bakeri.net
UKENS DRINK: Slik har du neppe drukket mojito før
Her er det både bringebær og champagne som bidrar med ekstra smak i tillegg til mørk rom, lime og selvsagt mynteblader.
fredag 16. juni Apéritif
Nøtterø Bakeri tar over Ivar Halvorsen
Ivar Halvorsen AS har en 138 år lang historie og drives i dag av fjerde generasjon Halvorsen/Lang. Bakeriet og konditoriet på Hvidts plass i Sandefjord er på folkemunne kjent som Baker Halvorsen, og navnet vil det beholde selv om Nøtterø Bakeri altså snart tar over. — Vi...
fredag 16. juni Bakeri.net
TEST: Her får du vite hvilke roséviner du skal satse på i sommer
I Aperitifs polliste er det 265 roséer som er testet det siste året. Dermed vet du hva du skal satse på når du skal kjøpe inn de rosa dråpene.
fredag 16. juni Apéritif
TEST: Her får du vite hvilke roseviner du skal satse på i sommer
I Aperitifs polliste er det 265 roseer som er testet det siste året. Dermed vet du hva du skal satse på når du skal kjøpe inn de rosa dråpene.
fredag 16. juni Apéritif
Kanelknuter av surdeig
Du begynner ikke på surdeigskanelknuter hvis du vil ha noe søtt til kaffen i dag. Men hvis du først tar deg tid, blir det ekte kjærlighet, sier Lise Finckenhagen.
fredag 16. juni NRK
Seks av fjorten olivenoljer var svindel i Mattilsynets undersøkelse. Dette bør du se opp for
Billig olje – stort sett dårlig olivenolje, men også annen olje – blir importert, farget og pakket om. Og produktet blir solgt videre som extra vergine di oliva.
fredag 16. juni Dagbladet
DAGENS RETT: Denne retten kan du lage så hot du vil. Knallgodt smaker den uansett styrke
Dessuten er den overraskende lett og rask å lage. Topp fredagsmat med andre ord. 
fredag 16. juni Apéritif
Høyres slappe agurk
Matpakken er utdatert, asosial, dyr, ekkel og gjerrig.
fredag 16. juni Morgenbladet
Norske Bjørn-Ali vant svenske «Kakekrigen»
Etter å ha kommet på andreplass i både «Hele Norge Baker» og «Kakekrigen», har norske Bjørn-Ali Abdullah (36) endelig gått helt til topps.
torsdag 15. juni VG Nett
Denne gjengen serverer fylkets beste hotellfrokost
Hotelldirektøren mener målrettet arbeid de siste to årene gjør at Molde-hotellet tar tittelen tilbake fra Ålesund.
torsdag 15. juni rbnett.no
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

FAVORITTER

ANNONSE

ANNONSE