Japan
Rakettar landa i japansk farvatn
To langtrekkande rakettar som blei fyrte av frå Nord-Korea, landa i japansk farvatn, ifølge Japans forsvarsminister. Den japanske regjeringa sa tidlegare i dag at rakettane ikkje trefte innanfor den japanske grensa. Men forsvarsministeren avkreftar no dette, ifølge Reuters, som siterer den...
onsdag 15. september NRK
USA, Australia, Japan og India møte
Neste uke skal USAs president Joe Biden møte statsministeren fra Australia, India og Japan. Det vil bli første gang de fire møtes fysisk, som vi skje i Det hvite hus 24. september. De blir kalt for Quadrilateral Security Dialogue, som ble til etter jordskjelvet og tsunamien i Indiahavet i 2004,...
tirsdag 14. september NRK
Russisk militærøvelse nær Japan
Russland starter militærøvelse på øyene Kurilene. Like nordøst for Japan. Det melder Reuters og viser til det russiske nyhetsbyrået Interfax.
onsdag 8. september NRK
Tokyo-børsen stiger
Håpet om at en ny statsminister vil styrke Japans økonomi, fører børsen i Tokyo til det høyeste nivået på fem måneder. Den ledende indeksen Nikkei steg moderat i tidlig handel og var opp 0,8 prosent, men det var likevel nok til at den symbolske grensen på...
tirsdag 7. september NRK
Oppgang på børsen i Tokyo
Handelsuken startet med oppgang på Tokyo-børsen som følge av en styrket tro på markedet, samtidig som investorene retter blikket mot japansk politikk. Referanseindeksen Nikkei var opp 1,31 prosent i tidlig handel, mens den bredere Topix-indeksen økte med 0,93 prosent.
mandag 6. september NRK
Fredag 3. september: Dette skjedde i natt
Etter lang tid krass kritikk for sin coronahåndtering, trekker Japans statsminister seg ifølge lokale medier.
fredag 3. september VG
Ikke gjenvalg for Yoshihide Suga
Japans statsminister Yoshihide Suga sier ifølge japanske medier at han ikke vil stille til gjenvalg som partileder i slutten av måneden. Suga opplyste dette selv på et hastemøte i Det liberaldemokratiske partiet fredag, ifølge kringkasteren NHK og andre japanske medier. Suga overtok...
fredag 3. september NRK
Suga stiller ikke til gjenvalg
Japans statsminister Yoshihide Suga sier ifølge japanske medier at han ikke vil stille til gjenvalg som partileder i slutten av måneden.
fredag 3. september TV 2
VERDEN

Japan vil styrke forsvaret
Japans forsvarsminister ba tirsdag om støtte til et budsjett på over 400 milliarder kroner for en omfattende styrking av landets forsvarsevne, skriver NTB. Årsaken skal være økt spenning i forholdet mellom Japan på den ene siden og Kina og Nord-Korea på den andre. I...
tirsdag 31. august NRK
Japan vil styrke forsvaret – frykter Kina og Nord-Korea
Japans forsvarsminister ba tirsdag om støtte til et budsjett på over 400 milliarder kroner for en omfattende styrking av landets forsvarsevne.
tirsdag 31. august ABC Nyheter
Fikk sparken etter dette
Den kinesiske skuespilleren Zhang Zhehan tok en skjebnesvanger avgjørelse da han var på ferie i Japan.
mandag 30. august Dagbladet
Synshemma utøvar treft av sjølvkøyrande buss – Toyota legg seg flat
TOKYO : Toyota har rulla ut dei nye sjølvkøyrande bussane sine under OL og Paralympics i desse dagar. Det blei skjebnesvangert for Japan sin judo-utøvar Aramitzu Kitazono (30).
søndag 29. august NRK
Japan har oppdaget forurensing i enda et parti med Moderna-vaksiner
Bruken av Moderna-vaksinen er satt på vent i Okinawa i Japan etter at det igjen ble oppdaget fremmede partikler i enkelte vaksiner, opplyser lokale myndigheter.
søndag 29. august ABC Nyheter
Moderna sett på vent i Japan
Okinawa i Japan har sett bruken av Moderna-vaksinen på vent etter at det blei funne partiklar i enkelte vaksinar, opplyser lokale styresmakter. Meldinga kjem dagen etter at helsedepartementet i Japan starta ei gransking etter to dødsfall blant personar som hadde fått eit anna parti av vaksinen....
søndag 29. august NRK
To skadet i syreangrep i Tokyo
To personer ble skadet i et syreangrep på en t-banestasjon i Tokyo på onsdag. Det melder Channel News Asia.Gjerningspersonen er fortsatt på frifot, etter angrepet som fant sted på Shirokane Takanawa-stasjonen i en velstående del av Tokyo. En 22 år gammel mann fikk brannskader i...
onsdag 25. august NRK
Bakenga forbløffer japanerne
– Et sjokk for dem at jeg gidder å gjøre det.
mandag 23. august TV 2
Ny øy etter vulkanutbrudd
Den nye øya sør for Tokyo kan gi Japan større territorie, men det vil trolig ikke vare lenge.
onsdag 18. august Dagbladet
Stor eksportøkning i Japan
Japans eksport økte 37 prosent fra juli i fjor til juli i år, viser tall fra finansdepartementet i Tokyo. I samme periode vokste importen med 28,5 prosent, viser tallene som ble presentert onsdag.
onsdag 18. august NRK
Sudokuens far er død
Japanske Maki Kaji, som har fått æren for å gjøre tallspillet sudoku populært, er død. Han ble 69 år gammel.
tirsdag 17. august ABC Nyheter
Sudokuens far er død
Japanske Maki Kaji, som har fått æren for å gjøre tallspillet sudoku populært, er død. Han ble 69 år gammel. – Kaji var kjent som sudokuens far og var elsket av fans over hele verden, skriver Nikoli, et japansk selskap som gir ut spill og ulike former for...
tirsdag 17. august NRK
En død og tre savnet i flom i Japan
Kraftig regn har rammet sju regioner i Japan. Det er særlig de nordlige delene av Kyushu-øya, som er rammet av flommer og jordskred, melder AFP. Over 1,8 millioner mennesker var på forhånd bedt om å søke ly. Så langt er det meldt om et dødsfall og tre savnede personer.
lørdag 14. august NRK
Ber 1,8 millioner evakuere
1,4 millioner mennesker er bedt om å umiddelbart forlate hjemmene sine vest i Japan, der kraftig regn har ført til flom og jordskred.
lørdag 14. august TV 2
Flom i Japan: 1,8 millioner bedt om å evakuere
1,8 millioner mennesker er bedt om å umiddelbart forlate hjemmene sine vest i Japan, der kraftig regn har ført til flom og jordskred.
lørdag 14. august ABC Nyheter
Coronakrise etter OL
Coronasmitten har mer enn doblet seg i Tokyo siden OL startet. Pandemien kommer også til å påvirke de paralympiske lekene, når det ikke vil være tillatt med tilskuere.
lørdag 14. august Dagbladet
Titusener evakueres på grunn av regnvær i Japan
Japanske myndigheter ber titusener av mennesker om å evakuere på grunn av kraftig regnvær i den vestlige delen av landet.
fredag 13. august ABC Nyheter
Titusener evakueres i Japan
Japanske myndigheter ber titusener av mennesker om å evakuere på grunn av kraftig regnvær i den vestlige delen av landet. Den kraftige nedbøren ventes å fortsette i flere dager, og myndighetene advarer mot jordskred og flom. – Det er mulig at det kan skje større...
fredag 13. august NRK
Skip delt i to etter grunnstøting
Et Panama-registrert skip gikk på grunn i Nord-Japan og delte seg deretter i to.
torsdag 12. august TV 2
Eksperter: Tokyos innbyggere må betale OL-underskudd i mange år
Kostnadene til Tokyo-OL har sprukket flere ganger, og nå som japanske skattebetalere ventes å dekke over tapet, vil OL falle i kurs i Japan, mener eksperter.
onsdag 11. august ABC Nyheter
Første bilder av gjespende delfin
De første bildene av en gjespende delfin er blitt tatt i Japan. Det skriver avisen Asahi Shimbun. Forskere ved Universitetet i Mie sier bildene viser at det er mulig å gjespe under vann, uten å puste. Det kan bety at definisjonen av å gjespe må skrives på nytt. Delfinene, fra...
tirsdag 10. august NRK
Lav støtte for Japans statsminister
Under 30 prosent av Japans befolkning støtter statsminister Yoshihide Suga, ifølge The Guardian. Aldri har så få støttet statsministeren, til tross for at majoriteten i Japan er positive til avgjørelsen om å gjennomføre OL i Tokyo til tross for koronapandemien. To...
tirsdag 10. august NRK
Tapte 0-19, så festet laget på hotellet og på flyet hele veien hjem: – Uakseptabelt!
Australias OL-landslag i rugby er i hardt vær.
mandag 9. august TV 2
«Usynlig» Tokyo-OL: – Det er merkelig
KANAGAWA/TOKYO OL ble aldri slik mange japanere så for seg da de fikk lekene for åtte år siden.
søndag 8. august VG
Nå er ikke innvandring lenger et tabu
TOKYO Japan opplever det samme som Europa med få unge som skal brødfø mange eldre – og samtidig mangel på arbeidskraft.
lørdag 7. august VG
ASIA

Pågrepet for knivstikking i Tokyo
En mann er pågrepet og siktet for å ha knivstukket minst ti passasjerer på et T-banetog i OL-byen Tokyo. Den 36 år gamle mannen fortalte politiet at han ville drepe kvinner som så lykkelige ut. Han valgte ofrene helt tilfeldig, ifølge TV-kanalen NHK. Tilstanden er alvorlig for...
lørdag 7. august NRK
Brøt koronareglene – ble hengt ut med navn av myndighetene
En kraftig smitteøkning har fremprovosert kontroversielle tiltak i Japan. Australia, som nesten har vært hermetisk lukket for innreise under pandemien, strammer nå inn muligheten til å reise ut av landet.
fredag 6. august NRK
Da The Beatles kom til OL-arenaen, ble de truet på livet 
The Beatles banet veien for at judosportens mekka ble en av verdens mest berømte konsertarenaer. Men det kostet. Først fikk de trusler for å rokke ved en hellig kultur. Deretter gikk det opp for dem at de spilte surt.
fredag 6. august NRK
Ti personer knivstukket på tog
En mann har knivstukket minst ti passasjerer på et tog i OL-byen Tokyo i Japan. Den antatte gjerningsmannen er pågrepet.
fredag 6. august TV 2
Minst ti knivstukket på tog i Tokyo
Minst ti personer har blitt knivstukket på et tog i OL-byen Tokyo i Japan. Den antatte gjerningsmannen er pågrepet. Ifølge kringkasteren NHK er to personer alvorlig skadd. Alle skal ha vært ved bevissthet når nødetatene ankom stedet.
fredag 6. august NRK
Smitterekord i Tokyo
Den japanske TV-kanalen NHK melder om mer enn 5000 smittetilfeller i Tokyo i dag. Det er en ny rekord for byen, med minst 834 flere tilfeller enn den forrige rekorden på 4166 fra i går.
torsdag 5. august NRK
Japan setter karantenebrytere i offentlig gapestokk
Regjeringen i Japan truer med å navngi personer som bryter karanteneplikten.
onsdag 4. august VG
Sportsnyhetene: Nervepirrende da Brasil gikk til finalen
Se målene fra begge semifinalene her.
tirsdag 3. august TV 2
Norsk russelåt spilt på OL-arenaen
Den fire år gamle russelåten «Chernobyl 2017» spilles fortsatt i Japan. – Det er helt sykt, sier Mathias Haukeland etter at han hørte låten på en OL-sending.
tirsdag 3. august VG
Det menneskelige mirakel
OL-gullet til Karsten Warholm på 45.94 er den største idrettsprestasjon av en nordmann noen gang. Det er et resultat av et unikt talent, men kanskje like mye av hans kompetanse på det rent mellommenneskelige plan.
tirsdag 3. august NRK
Japansk politiker går av – sa det var greit å ha sex med 14-åringer
Uttalelser fra en politiker i Japan har ført til debatt om den seksuelle lavalderen i landet bør heves fra 13 til 16 år. Nå går han av.
mandag 2. august NRK
Knakk sammen: - Får vondt av dem
De japanske spillerne brast i gråt etter tapet mot Norge. Det forbauset de norske jentene.
mandag 2. august Dagbladet
Lunde-løft i OL: Norge cruiset fra Japan til 37-25
De norske håndballfavorittene slukket OL-vert Japans lille håp og er klar for kvartfinalen mot Ungarn. 37-25-seieren ga keeper Katrine Lunde en opptur.
mandag 2. august ABC Nyheter
Norge feide Japan av banen
De norske håndballjentene hadde få problemer da de slo Japan i siste gruppespillkamp.
mandag 2. august TV 2
Nok en daglig smitterekord i Tokyo – passerte 4000 for første gang
Antallet registrerte coronasmittede i OL-byen Tokyo økte igjen lørdag og passerte 4000 nye tilfeller for første gang siden virusutbruddet.
lørdag 31. juli ABC Nyheter
Uro over smitterekord i Tokyo
Den japanske regjeringens øverste koronarådgiver advarer om at helsevesenet kan bli overbelastet av økt koronasmitte. Torsdag ble det satt smitterekord i Tokyo med 3865 nye tilfeller. Nasjonalt passerte smittetallet over 10.000 daglige tilfeller for første gang
fredag 30. juli NRK
Se blinkskuddene fra OL i Tokyo
Olaf Tuftes tårer, dramatisk velt for Kristoffer Brun og Are Strandli og fartsfylte kamper for de norske håndballspillerne er noe av det siste vi har fått se fra Tokyo. I denne bildespesialen har vi samlet noen av de beste øyeblikkene fra de siste OL-døgnene.
torsdag 29. juli VG
Ny smitterekord i Japan under OL
Dagens smittetall i Japan registrerer over 10.000 tilfeller, skriver Reuters. Det er en ny smitterekord i landet. Samtidig er det for tredje dag på rad ny smitterekord i hovedstaden Tokyo, der OL for tiden pågår. Tirsdag ble det satt ny rekord med 2848 tilfeller. Torsdag ble den mildt sagt...
torsdag 29. juli NRK
Norsk-japanske Hauge om OL på hjemmebane: – Det er litt surt
Mellom stengene til vertsnasjonen Japan står bergenseren Sakura Hauge. OL på hjemmebane skulle bli en drøm, men 34-åringen innrømmer at det er det ikke.
torsdag 29. juli TV 2
Over dobling av smittetallene i Tokyo på få dager – ber folk holde seg hjemme
Mens OL går for tomme tribuner, frykter japansk helserådgiver at sykehusene i Tokyo skal fylles opp av covid-19-pasienter.
onsdag 28. juli NRK
De dystre tallene som kaster mørkt lys over OL: 121 barn døde på Judo-trening i Japan siden 1983
TOKYO : Mens verdens beste utøvere kjemper om OL-gull i judo, er sannheten brutal i den japanske sporten. Human Rights Watch mener Japan svikter på menneskerettigheter.
onsdag 28. juli NRK
Kina driver Japan nærmere USA
TOKYO Japan frykter at både den økte militære spenningen rundt Taiwan og den voldsomme rivaliseringen – teknologisk og økonomisk – mellom Kina og USA truer fred og stabilitet i denne delen av Asia.
onsdag 28. juli VG
Hetepåvirket Medvedev: – Tar du ansvaret om jeg dør?
Den russiske tennisstjernen Daniil Medvedev var sterkt påvirket av heten da han slet seg til kvartfinale i OL-turneringen i en maratonkamp mot Fabio Fognini.
onsdag 28. juli TV 2
Dette er OL-heltenes sjømatfavoritter
De norske OL-håpene får servert fersk norsk sjømat både til lunsj og middag når de lader opp til konkurransene. Og sjømaten går ned på høykant.
tirsdag 27. juli ABC Nyheter
Smitterekord i Tokyo under OL – over 2800 nye tilfeller
TOKYO Det er erklært unntakstilstand i Tokyo, men de strenge coronareglene klarer ikke å bremse smittespredningen. Tirsdag ble det satt ny smitterekord i storbyen.
tirsdag 27. juli VG
VERDEN

Smitterekord i Tokyo – varsler om at situasjonen kan bli kritisk
Lokale myndigheter i Tokyo meldte tirsdag om 2848 tilfeller av coronasmitte i OL-byen det siste døgnet. Det er rekord.
tirsdag 27. juli ABC Nyheter
Nyhetene: Norske Sakura Hauge herjet i sensasjonell Japan-triumf
Japan sjokkerte i kvinnehåndballoppgjøret mot Montenegro i OL natt til tirsdag. Det kan de takke Sakura Hauge fra Bergen for.
tirsdag 27. juli TV 2
OL-motstandere til VG: – Avslutt lekene, dra hjem
TOKYO Coronafrykt og budsjettsprekk i milliardklassen: Hisako Motoyama (52) er bekymret for hva som skjer når OL-ilden i Tokyo slukkes.
mandag 26. juli VG
Kristian Blummenfelt – vår første moderne mester
Norges første OL-gull i sommerlekene på ni år er også det som har vært best forhåndsannonsert. Kristian Blummenfelt er også vår første virkelig moderne olympiske mester. I hvert fall nesten.
mandag 26. juli NRK
Tyfon på vei mot OL-byen: – Ikke til å spøke med
TOKYO En tyfon med vindstyrke på rundt 35 meter i sekundet er ventet å komme inn over Japans hovedstad tirsdag. Det har allerede ført til endringer i OL-programmet.
lørdag 24. juli VG
Sagosen reddet Norge med åtte mål
TOKYO/OSLO : Norge fikk en forferdelig start på åpningskampen mot Brasil, men hentet seg inn igjen og sikret sin første seier i OL på 49 år.
lørdag 24. juli NRK
Japansk akkardans og sjøpølsesang
Det er så jeg har vansker for å tro at dette landet egentlig finnes.
fredag 23. juli NRK
TV 2s team i Tokyo: – Det var en sjokkopplevelse å komme hit
De ekstreme forholdene i Tokyo er ventet å bli et problem for utøverne, og TV 2s team i Tokyo har allerede fått føle varmen på kroppen.
fredag 23. juli TV 2
Videobeviset reddet gullhåpet: Lagkamerat skal ha dopet verdens beste skytter
TOKYO : Da et av Ungarns fremste OL-håp ble tatt i doping i mars i år, skjønte han ingen verdens ting. En overvåkningsvideo fra en hotellkorridor i India var hans eneste håp.
fredag 23. juli NRK
Tufte og co. langt unna OL-finale: – Det var noe dritt
Norges dobbeltfirer i roing må ro oppsamlingsheat søndag for å nå en OL-finale. Landslagstrener Kjetil Undset var overrasket over hvor langt bak de var.
fredag 23. juli TV 2
De sykeste lekene noensinne
Japanerne er ofrene i det kyniske spillet om OL i Tokyo. De ofres på alteret for olympisk dåd.
torsdag 22. juli Dagbladet
Sparket for holocaust-vits
Regissøren bak Tokyo-OLs åpningsseremoni har blitt sparket bare én dag før lekene åpner. Angivelig for en holocaust-vits.
torsdag 22. juli Dagbladet
Storbritannia styrker det militære nærværet i Asia: – Håper Kina vil respektere oss
Tirsdag kunngjorde den britiske forsvarsministeren at Storbritannia utplasserer to krigsskip i Stillehavet på permanent basis, men først skal en større marinestyrke seile i området.
onsdag 21. juli ABC Nyheter
Setter fornybarhetsmål for 2030
Japan setter et mål om å ha 60 prosent fornybare energikilder innen 2030. Det skriver The Japan Times. Målet på 60 prosent er 2,5 ganger høyere enn det nåværende nivået for kraftproduksjon i Japan.
onsdag 21. juli NRK
Japans eksport øker kraftig
Japans eksport økte i juni med 48,6 prosent, sammenlignet med samme måned året før.
onsdag 21. juli ABC Nyheter
Brukte hundretusener: - Jeg gråter
Mange ble skuffet over at publikum ikke får være til stede under de olympiske lekene i Tokyo. For japanske Kazunori Takishima (45) ble skuffelsen ekstra stor.
tirsdag 20. juli Dagbladet
Roboten «Pepper» har fått sparken flere ganger
Den japanske produsenten har stoppet produksjonen etter at flere bedrifter har gitt roboten sparken.
tirsdag 20. juli ABC Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL