Japan
Erkjenner skyld i fluktplan
En ekssoldat og hans sønn hjalp tidligere Nissan-sjef Carlos Ghosn i hans ville flukt fra Japan til Libanon i 2019. I dag starter rettssaken.
11:45 TV 2
Frykter smittetopp i Tokyo under sommer-OL
Antall covid-19-syke i Japan kan komme til å øke de neste ukene, varsler en analyse som er lagt frem for den japanske regjeringen.
torsdag 13:27 NRK
USA lemper på reiseråd for Norge, Japan og over 100 andre land
USA myker opp reiserådet for Japan, Norge og 59 andre land og fraråder ikke lenger reiser hit for fullvaksinerte.
tirsdag 22:04 ABC Nyheter
Japans økonomi krympet
Japans bruttonasjonalprodukt falt med 1 prosent i første kvartal. Nedturen er mindre enn ventet. I det foregående kvartalet vokste økonomien med 2,8 prosent.
tirsdag 8. juni NRK
Fleire vil ha OL i Tokyo
I Japan er det no fleire enn før som støttar gjennomføringa av OL i Tokyo. I ei spørreundersøking frå avisa Yomiui Shimbun svarer 50 prosent at dei vil ha OL etter planen, medan 48 prosent ikkje vil ha leikane. I ei tilsvarande undersøking i mai ønskte 59...
mandag 7. juni NRK
Legeforening advarer: OL kan føre til nytt mutantvirus
En japansk legeforening mener lekene i Tokyo kan gi et eget «olympisk coronavirus» i sommer. Flere og flere fagfolk vil ha OL kansellert på grunn av pandemien.
mandag 7. juni ABC Nyheter
OL-sjef hoppet foran tog
En representant for den japanske olympiske komité (JOC) hoppet ut foran t-banen i et tilsynelatende selvmord mandag morgen, ifølge den private kringkasteren Nippon Television. Politiet etterforsker detaljene rundt den 52 år gamle tjenestemannens død.
mandag 7. juni NRK
Syv uker til OL: Kun 3 prosent i Japan er vaksinert
Til tross for mye motstand fra Japans befolkning og treg vaksinering, sier OL-komiteen at det er usannsynlig at Tokyo 2020 blir avlyst.
fredag 4. juni NRK
VERDEN

Japan donerer 1,2 millioner vaksinedoser til Taiwan
Taiwan mottok fredag mer enn 1 million doser av AstraZeneca-vaksinen fra Japan. Øya sliter med å sikre seg vaksiner og har anklaget Kina for innblanding.
fredag 4. juni ABC Nyheter
Japansk restaurantkjede med kraftig børshopp etter at panda trolig er drektig
Nyheten om en panda som trolig er drektig i en dyrehage i Tokyo, fikk aksjekursen til en nærliggende restaurantkjede til å stige opp mot 30 prosent fredag.
fredag 4. juni ABC Nyheter
Nintendo åpner museum i Japan
Etter å ha åpnet sin første fornøyelsespark i mars, planlegger spillgiganten Nintendo å åpne et museum i Japan våren 2024.
onsdag 2. juni ABC Nyheter
Blodig alvor rundt lekene
Én eneste grunn gjør det utenkelig å avlyse OL i Tokyo denne sommeren. Penger.
tirsdag 1. juni VG
Japan vil ha tilskuere under OL
Japans statsminister Yoshihide Suga er ivrig etter å tillate japanske fans å være tilstede under de olympiske lekene i sommer, ifølge avsien The Japan Times. På en pressekonferanse på fredag sa Suga at tilskuere allerede slippes inn på fotball- og baseballkamper. – De...
lørdag 29. mai NRK
Japan godkjenner vaksine til barn
De japanske helsemyndighetene har gitt grønt lys for å bruke Pfizer-vaksinen for barn fra 12 år. Den siste tiden har USA og flere andre land gitt den samme godkjenningen. Assisterende helsedirektør Espen Nakstad har tidligere fortalt NRK at vaksinering av barn i Norge tidligst blir aktuelt...
fredag 28. mai NRK
Koronatiltak i Tokyo forlenges
Mindre enn to måneder før OL starter i Tokyo vil Japan forlenge den erklærte krisetilstanden for hovedstaden og flere andre regioner som følge av pandemien. Et ekspertpanel stiller seg bak regjeringens plan om å forlenge tiltakene i Tokyo og åtte andre provinser fram til 20....
fredag 28. mai NRK
- Avlys OL, krever storavis i Japan
Vekker oppsikt - er offisiell samarbeidspartner til det utsatte sommer-OL.
onsdag 26. mai Dagbladet
Tre døde i skipskollisjon
Tre fiskarar døydde og to blei redda då ein japansk fiskebåt krasja med eit russisk frakteskip utanfor Hokkaido i Japan. Japan og Russland er i ei suverenitetskonflikt over fire øyer som er administrert av Moskva. Konflikten har gjort at dei ikkje har signert ein formell fredsavtale etter...
onsdag 26. mai NRK
OL-partner ber om avlysning
Den respekterte japanske avisa Asahi Shimbun som er offisiell partner for sommer-OL i Tokyo, ber regjeringen avlyse lekene. I en lederartikkel onsdag oppgir avisa sikkerhet og hensynet til helsevesenet som årsaker. Sommer-OL skal starte 23. juli.
onsdag 26. mai NRK
Et olympisk mareritt
Kan IOC presse Japan til å gjennomføre sommerens OL når 80 prosent av japanerne er imot? spør Morten Strand.
onsdag 19. mai Dagbladet
Møter massiv motstand hjemme i Japan: Til NRK slår OL-sjefen tilbake
Mens motstanden vokser rundt henne i Japan, forsøker lederen for OL å forsikre om at det er trygt og viktig å arrangere lekene midt i en pandemi.
onsdag 19. mai NRK
Japans økonomi krympet i 1. kvartal
Nye koronarestriksjoner bidro til at Japans bruttonasjonalprodukt falt med 1,3 prosent i årets tre første måneder. Tirsdag kom det også reviderte tall som viser at den japanske økonomien krympet med 4,7 prosent i fjor.
tirsdag 18. mai NRK
Svarer på sinnet: - Forstår skepsisen
Smittetallene stiger, det japanske folk krever OL avlyst og profilerte personer reagerer. Foreløpig vil IOC og myndighetene gjennomføre uansett hva. Toppidrettssjef Tore Øvrebø sier at heller ikke Norge vil bøye seg for protestene.
søndag 16. mai Dagbladet
The Impossible Games
Kun 10 uker gjenstår til OL i Tokyo. Befolkningen vil avlyse, og han som skal ta avgjørelsen, tør ikke engang reise inn i Japan. Men erkefienden Kina kan gjøre at det til slutt blir OL likevel.
lørdag 15. mai NRK
- Et selvmordsoppdrag
Administrerende direktør i den japanske nettgiganten Rakuten, Hiroshi Mikitani, går hardt ut mot landets planer om å arrangere OL i sommer. Han omtaler lekene som «et selvmordsoppdrag».
lørdag 15. mai Dagbladet
Ekstreme grep skal hindre OL-smitte: – Blant de sikreste stedene i verden
Samtidig som OL-misnøyen er stor i vertsnasjonen Japan, lanserer IOC knallharde smittevernregler. Utøvere som ikke følger dem risikerer å bli kastet ut av lekene.
mandag 3. mai VG
Tvangstrøye med fem ringer
Idet 100-dagersnedtellingen til OL i Tokyo er passert, fremstår lekene mer og mer som et pengedrevet pliktløp.
fredag 16. april VG
Titusener av australiere strandet i utlandet: – Som om kameratskapet ender ved grensen
SYDNEY Prisen for et nesten pandemifritt hjemland er høy for titusener av australiere som sitter fast i utlandet. Lucy Morrell og familien har brukt over 130.000 kroner på hjemreisen.
søndag 11. april VG
OL: Forbud mot tilreisende tilskuere
Koronapandemien har gjort at OL-arrangøren i Japan har lagt ned forbud mot tilskuere som kommer utenfra.
lørdag 20. mars TV 2
Naturkatastrofe i tre deler – 10 år siden jordskjelvet i Japan
Skjelvet rammet først. Deretter skylte den enorme bølgen inn over atomreaktoren som snart smeltet ned. Torsdag er det ti år siden trippelkatastrofen rystet Japan.
torsdag 11. mars VG
Japan har fått ensomhetsminister: – Vil beskytte båndene mellom mennesker
Coronapandemien får skylden for at selvmordstallene i Japan har økt for første gang på 11 år. Nå har landet utnevnt sin egen ensomhetsminister.
torsdag 25. februar VG
Japans regjeringsparti inviterer kvinner til å delta på toppmøter – men de får ikke snakke
Japans regjeringsparti ønsker å endre «imaget» om at de hovedsakelig består av eldre menn. Nå ønsker de flere kvinner velkommen til toppmøter i partiet – så lenge de ikke tar ordet.
lørdag 20. februar VG
Flere enn 150 personer skadet i jordskjelv i Japan
Flere enn 150 personer er skadet i et jordskjelv med styrke 7,3 som rystet Japans nordøstkyst. Atomkraftverket i Fukushima synes ikke å ha tatt skade i skjelvet.
lørdag 13. februar VG
Japanske medier: OL-sjef Yoshiro Mori vil gå av etter uttalelser om kvinner
Japans OL-president sa at kvinner snakker så mye at de må holdes utenfor styrerommet. Nå skal han ifølge japanske medier gå av.
torsdag 11. februar VG
ASIA

Japans kamp mot smitten: – Siste sjanse for å gjennomføre OL
2020-OL skal arrangeres i Tokyo i 2021. Japanske myndigheter har erklært unntakstilstand i kampen mot smitten, mens 80 prosent av befolkningen ønsker å utsette eller avlyse lekene.
søndag 31. januar VG
VG mener: Kina kan ikke unndra seg granskning av pandemien
Kinesiske myndigheter har forsøkt å stoppe en internasjonal WHO-ledet granskning av coronautbruddet. Men etter at ordet «Kina» ble fjernet fra resolusjonsutkastet vil årsmøtet i Verdens helseorganisasjon etter alt å dømme vedta forslaget i dag.
19. mai 2020 VG
Det store kongeåret 2019
Et nytt år med blanke ark - også for verdens kongelige... Nåja - helt blanke er nok arkene ikke... Store kongelige begivenheter planlegges gjerne i svært god tid på forhånd - og flere store feiringer ute i verden har allerede fått sin plass på den internasjonale...
2. januar 2019 TV 2
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL