Jakt
Mener dette er drapsulven
I løpet av noen få uker har denne ulven tatt livet av 169 sauer på Hadeland. Så langt har ikke jegerne kommet på skuddhold, men forrige helg fikk de et bilde av den.
09:40 VG Nett
Forsterker rovdyrkonflikten
Lederen for rovviltnemda i Akershus, Oslo og Østfold går langt i å hevde at sauebøndene har skylda for at ulven river i hjel dyra. Det er urimelig og uklokt, og det forsterker rovdyrkonflikten.
02:01 Nationen
Nemndene vil felle hele Slettåsflokken
Rovvilnemdene i Oslo og Akershus har gått inn for å ta ut Slettåsflokken, i tillegg til Julussa- og Osdalsflokken.
mandag 14:49 Nationen
Rovviltnemnder på Østlandet åpner for felling av 36 ulver
Rovviltnemndene i Hedmark, Østfold, Oslo og Akershus vil gi tillatelse til å felle 36 ulver i vinter. Partene ble enige om vinterens lisensjakt mandag.
mandag 14:41 Nationen
Christoffer (17) vant historiens første Jegerutfordring
Historiens første Jegerutfordring ble arrangert ved Finnholt denne helgen. 37 kvinner og menn bokstavelig talt ofret blod, svette og tårer for å The post Christoffer (17) vant historiens første Jegerutfordring appeared first on Hooked.
mandag 09:59 Hooked
Mandag kommer nemndene med ulveforslag
Ulvestriden kan blusse opp på nytt når rovviltnemndene i Hedmark, Østfold, Oslo og Akershus mandag kommer med sine anbefalinger foran vinterens lisensjakt.
søndag 12:41 Nationen
Skytternytt nr. 2 ute nå!
onsdag 16:32 Norges Skytterforbund
Bjørn felt i Oppland
En bjørn som trolig har gjort stor skade på sau i Ringebu i Oppland er felt.
onsdag 15:11 Nationen
18 ulver rapportert drept i fjor
I alt ble 18 ulver rapportert drept her i landet i jaktåret 2016/17. Det er det største antallet siden jaktåret 2000/01.
onsdag 21. juni Nationen
Skjøt ulven mens den jaget saueflokk
Jaktlaget på ti ulvejegere felte den unge hannulven mens den jaget sauer i Åsdalen i Ringebu.
tirsdag 20. juni VG Nett
Fylkesmennene vil ta ut to ulveflokker neste år
Både Osdalsflokken og Julussaflokken blir utryddet hvis innstillingen til neste års lisensjakt på ulv blir vedtatt. Samtidig «fredes» flokkene i sona.
mandag 19. juni Nationen
Fellingstillatelse på ulv i Oppland
Fylkesmannen har gitt fellingstillatelse på en ulv i Ringebu i Oppland etter at flere sauer i området er blitt drept de siste dagene.
mandag 19. juni Nationen
Avslutter resultatløs hundejakt på ulv
Tre svenske revehunder har vært på Hadeland for å brukes i jakta på ulven som har tatt 120 sau - for første gang i skadefellingsjakt. Men allerede denne uka reiser hundene hjem igjen.
mandag 19. juni Nationen
Ulvejegerne drar hjem
Ulvejegerne fra Statens naturoppsyn og svenskene med spesialtrente hunder forlater mandag Hadelandsområdet og drar hjem. De har ikke funnet spor av ulven eller ulvene.
mandag 19. juni TV 2
Sauebygda lever i frykt for nye ulveangrep
Det måtte 120 døde sauer til for at statsminister Erna Solberg skulle ta turen til Gran på Hadeland. For sauebøndene teller hver time i jakta på ulven.
fredag 16. juni Nationen
Vil åpne for ordinær jakt på bever
Skadefelling er dårlig forvaltning av beverstammen.
fredag 16. juni Bladet
Solberg: – Ikke bare penger og erstatning
– Jeg har fått bekreftet at det ikke bare er et spørsmål om penger og erstatning, sier statsminister Erna Solberg etter møtet med jegere og sauebønder på Hadelandsåsen.
torsdag 15. juni Nationen
Erna besøkte ulve-ofrene: - Dødsulven skal skytes
ÅSTJERN Statsminister Erna Solberg (H) sier hun er villig til å ta i bruk alle midler for å få drept ulven som har tatt livet av minst 112 sauer de to siste ukene.
torsdag 15. juni VG Nett
Utvikling i rypebestanden hos Fjellstyrene
Rypehøsten 2016 viste generelt en svak positiv utvikling i forhold til økning i rypebestandene hos fjellstyrene. Mange fjellstyrer gjennomførte jakt med en The post Utvikling i rypebestanden hos Fjellstyrene appeared first on Hooked.
torsdag 15. juni Hooked
Hundene som skal jakte ulv i Oppland er på plass
De spesialtrente hundene fra Sverige er på plass på Hadeland for å hjelpe til i jakten på ulven som har drept mer enn 100 sauer de siste dagene.
onsdag 14. juni TV 2
Hunder brukes i ulvejakt
Onsdag ble to spesialtrente hunder tatt i bruk på Hadeland for å jakte ulven som har drept mer enn 120 sauer den siste tiden. Det er gitt fellingstillatelse på ulven.
onsdag 14. juni TV 2
En svensk ulv står bak sauedrap
Ulven som har drept over hundre ulv i Akershus og Oppland, er identifisert som en svenske tispe.
onsdag 14. juni Aftenposten
Ulvejaktområde i Oppland utvides
Fellingsområdet for ulven som har herjet i Hurdal, Gran og Toten er utvidet til deler av Søndre Land og Gjøvik.
onsdag 14. juni Nationen
Småbrukarlaget: Bruk varmesøkende kamera for å finne ulven
Norsk Bonde- og Småbrukarlag ber om at politiets varmesøkende kamera brukes i jakten på ulven eller ulvene som har tatt over 100 sauer i Akershus og Oppland.
tirsdag 13. juni Nationen
Ulven på Hadeland har slått til igjen. Nå vil bøndene ha helikopter satt inn i ulvejakten.
Bøndene vil ta i bruk helikopter og varmesøkende kamera i jakten på ulven på Hadeland. Ifølge Klima- og miljødepartementet er det ikke aktuelt.
tirsdag 13. juni Aftenposten
Klart for bjørnejakt i Sverige
Länsstyrelsen i Västerbotten i Sverige åpner for lisensjakt på 26 bjørner i år, men vil beholde en bestand på 350 dyr.
tirsdag 13. juni Nationen
Må ha helt ferske spor for å kunne bruke hund i jakten på ulven
Natt til søndag tok ulven syv sauer til i Gran kommune. I Sverige er to hunder og deres førere klare til å delta i jakten på ulven som herjer, men de er avhengige av ferske spor.
tirsdag 13. juni VG Nett
Tror du det ser bedre ut i et slakteri?
Tror du sauen rusler glad og fornøyd inn på slakteriet fordi den vet at den er ferdig med å leve nå, og klar til å stupe i fårikålgryta?
fredag 9. juni VG Nett
Kjære ulveforkjemper!
La meg svare på noen av kommentarene dine.
torsdag 8. juni VG Nett
Schofield-revolveren – et ikon
For skyttere i alle aldre er Smith & Wesson et kjent og velklingende begrep, og de fleste av oss, har eller har hatt en eller annen befatning med deres flotte revolvere. Av Hans Olav Bjelvin Smith & Wesson ble dannet av Horace Smith og Daniel Baird Wesson i 1852. Begge, ikke bare kjente for sin...
onsdag 7. juni Norges Skytterforbund
Uttaket må opp
Når fjøset er tomt, biter ulvene. Skadesommeren gir strykkarakter til vinterens jakt-nekt, og en marsjordre til rovviltnemdene.
onsdag 7. juni Nationen
Fortsetter jakt på ulv som har tatt nær 80 sau
Den siste uka har nærmere 80 sau blitt tatt av det man tror er en ung ulv i Hurdal og på Gran i Oppland. Et fellingslag har så langt ikke lyktes å finne ulven. 
tirsdag 6. juni Nationen
Jeger Kirsten vant prestisjetung bokpris
Kirsten Winge (56) fra Trondheim var lærer, men måtte omskoleres. Nå har hun vunnet en internasjonal bokpris for sin kokebok.
tirsdag 6. juni Adresseavisen
Storbergets motstand mot Statskogs salg
tirsdag 6. juni Nationen
Ulvejakten i Hurdal forlenges nok en gang
Fellingstillatelsen på én ulv i Oslo og Akershus er forlenget fram til fredag 9. juni klokken 12. Flere titall sauer er drept av ulv i løpet av den siste uken.
mandag 5. juni Nationen
Fylkesmannen gir grønt lys for å skyte ulv i Hurdal
Etter er større angrep på sau i Hurdal, har fylkesmannen i Oslo og Akershus i samråd med fylkesmannen i Oppland gitt tillatelse til å felle én ulv.
tirsdag 30. mai ABC Nyheter
Hvem skal skogene synge for?
Jeg har et kjærlighetsforhold til skogen og fjellet. Det er derfor jeg blir så urolig når staten selger enda mer av arvesølvet vårt.
mandag 29. mai Adresseavisen
Over bekken etter and
Mange har altfor lite å holde på med her i landet. De har for mye penger og for mye tid.
torsdag 25. mai Adresseavisen
Kulturutveksling på Sokna – en rifleskytters beretning
For et par måneder siden ble idrettskonsulent Helene Rønningen invitert til å besøke et FITASC-stevne. Det hele utviklet seg fort til full deltakelse! Det er nå litt over ett år siden jeg begynte å jobbe på kontoret til Norges Skytterforbund. Siden da har det blitt...
torsdag 18. mai Norges Skytterforbund
Ladehjørnet, Skytternytt nr. 1, 2017
Nu som dette hjørnet ikke lenger trykkes på papir, kan det markeres med at jeg innfører et nytt ord for projektil. Jeg innfører det amerikanske ordet ”bullet”, flertall ”bullets” i det norske språk. Av: Willy Klette I kataloger fra Norma og Lapua, Ladeboken...
mandag 15. mai Norges Skytterforbund
Akershusserien – breddeidrett gjennom 40 år
Denne serien og type skyting har vært populær siden den så dagens lys for første gang i 1977. Svein Erik Skotterud fra Rælingen Miniatyrskytterlag er primus motor for Akershusserien. I fire tiår har Rælingen Miniatyrskytterlag stått for et av vinterens...
tirsdag 9. mai Norges Skytterforbund
Vinner av første Skytternytt-quiz er trukket
Svarene er nå rettet og vinner av quiz i Skytternytt nr. 1 2017 trukket. Og den dyktige og heldige vinner er: RUNE KARLSTRØM!   Vi gratulerer så mye! Boka «Skytevåpenidentifisering», hørselsvern med NSF-logo og fem Flax-lodd er snart på vei. Her er fasiten...
tirsdag 2. mai Norges Skytterforbund
LESERBREV: Treningssamling i Dortmund
Tidligere i år var prosjektgruppen til Ole Kristian Bakken på tur til Dortmund, Tyskland. Der stod samling hos utstyrsspesialisten MEC, med skytetrener Heinz Reinkemeier i spissen, på programmet.  Vi var åtte skyttere som stilte opp med forskjellige utfordringer. Dette tok...
mandag 1. mai Norges Skytterforbund
Bjørn skutt i Bardu
En hannbjørn ble tirsdag felt av Statens naturoppsyn i Bardu i indre Troms, melder Miljødirektoratet
tirsdag 25. april ABC Nyheter
26 jerv felt i år
Miljødirektoratet har så langt i år gitt ekstraordinær tillatelse til å felle jerv 26 ganger.
tirsdag 25. april ABC Nyheter
God stemning på Ungdomslekene
Skytterne sørget for mye liv, røre og spenning under Ungdomslekene på Lillehammer. Det hele toppet seg med en meget spennende superfinale.  Tekst og foto: Heidi Sørestrand Jægtnes, heidi @ skyting.no Musikken strømmer ut av høyttalerne, og det myldrer i...
tirsdag 25. april Norges Skytterforbund
Bjørn skutt i Sør-Trøndelag
En bjørn er felt ved Øråstjønna i Selbu for å unngå skader når sauen slippes på beite i år.
mandag 24. april ABC Nyheter
Hvem blir felt først: Ulven eller Helgesen?
Miljøminister Vidar Helgesen (H) vil ikke felle mer ulv. Nå kan han selv bli felt.
fredag 21. april VG Nett
Disse to mottok hederstegn
På årets Forbundsting mottok Knut Trulsrud og Helge Stubberud det ærefulle hederstegnet i gull. Det er i år 70 år siden hedersbevisningen ble innstiftet.  – Jeg ble helt rørt jeg, uttalte Trulsrud i en spontan tale etterpå. Prisen kom...
tirsdag 4. april Norges Skytterforbund
Skytternytt nr. 1 – 2017 ute nå!
Nå er årets første utgave av Skytternytt ute. Rykende fersk og klar for nedlasting! Her finner du både artikler, intervjuer, produktomtaler, faste spalter og quiz med premier. Mye er nytt, annet har vært publisert på skyting.no/skytternytt...
torsdag 23. mars Norges Skytterforbund
Ny beskatning av ulveflokken kan løse ulvefloken
Forslaget til ulvekompromiss forarger. Det er et godt tegn
tirsdag 14. mars VG Nett
Roet ulvegemyttene i Høyre
Klimaminister Vidar Helgesen (H) har midlertidig roet gemyttene blant ulvemotstanderne i sitt eget parti ved å åpne for en forskriftsendring.
onsdag 8. mars VG Nett
Høyres ulveopprører: Lovforslaget er et skuespill
Gunnar Gundersen (H) sier at forslaget som skulle roe ned ulvestriden, er en katastrofe og et skuespill for å hindre ny lisensjakt på ulv i hans hjemfylke.
fredag 3. mars VG Nett
Ulven splitter Venstre
VERDAL Valgåret 2017: Det står om sjølråderetten.
onsdag 15. februar VG Nett
Ulvebestanden må reguleres
Ulv hører hjemme i norsk fauna. Derfor må den beskattes og reguleres i likhet med øvrige bestander av vilt og rovdyr.
onsdag 1. februar VG Nett
Ulvejakt-partiene møter Helgesen med ulve-diktat
Klimaminister Vidar Helgesen (H) får tirsdag morgen et nytt ulvediktat fra Stortingets flertall: Han må endre reglene slik at også ubehag for befolkningen i ulvesonen kan føre til ulvejakt.
mandag 30. januar VG Nett
Stortingets ulvepolitikk kan gjennomføres
I tråd med Bernkonvensjonen er det mulig å legge vekt på langt mer enn risikoen for at ulven dreper husdyr, slik regjeringen ensidig har vektlagt.
tirsdag 17. januar VG Nett
Skytternytt
8. desember 2016 Norges Skytterforbund
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

FAVORITTER

ANNONSE

ANNONSE