Israel
Iran ser ingen endringer i Israel
Iran forventer ingen politiske endringer i forholdet til Israel etter at israelerne fikk ny regjering søndag. Den nye statsministeren, Naftali Bennett, har sagt han er imot at USA igjen slutter seg til atomavtalen med Iran. Han sier også at Iran ikke vil få lov til å utvikle atomvåpen...
53min NRK
Netanyahu forlot makten med tordentale mot USA og etterfølgeren
Søndag takket Benjamin Netanyahu for seg, etter 12 år som Israels statsminister. Avskjeden var ikke uten dramatikk.
04:35 TV 2
Lå på gulvet for å stemme i Knesset
Israels nye regjering vant tillitsvotumet i Knesset med én stemmes margin. Stemmen kom fra ryggmargsskadde Emilie Moatti fra det israelske arbeiderpartiet. Hun måtte ta permisjon fra sykehuset for å stemme. Og det gjorde hun liggende i Knesset. Parlamentets nyvalgte president, Mickey Levy, droppet...
søndag 21:50 NRK
Feirer ny regjering i Israel
Tusener strømmer ut i gatene for å feireat Benjamin Netanyahus 12 år lange regjeringstid i Israel er over. Søndag overtok en koalisjon av åtte partier makten i landet, med ytre høyrepolitikeren Naftali Bennett som statsminister.
søndag 20:52 NRK
Høyrenasjonalist og bosettertilhenger er Israels nye statsminister
Naftali Bennett, som søndag ble Israels nye statsminister, er en mangemillionær som ble kjent for religiøs-nasjonalistisk retorikk.
søndag 20:16 NRK
Han blir Israels nye statsminister
Med svært knapp margin ble den nye israelske regjeringen godkjent av nasjonalforsamlingen Knesset søndag ettermiddag.
søndag 20:03 TV 2
Israel har fått ny regjering
Med svært knapp margin ble den nye israelske regjeringen godkjent av nasjonalforsamlingen Knesset søndag ettermiddag. Naftali Bennett, som leder det høyrenasjonalistiske partiet Yamina, er dermed Israels nye statsminister. Han erstatter Benjamin Netanyahu, som har vært statsminister de 12...
søndag 19:59 NRK
Benjamin Netanyahu ferdig etter tolv år
Etter en amper debatt og avstemning i Knesset søndag ettermiddag, er tiden som statsminister i Israel ute for Benjamin Netanyahu (71), for denne gang.
søndag 19:57 VG
VERDEN

Netanyahu lover å komme tilbake
Israels tidligere statsminister Benjamin Netanyahu lover å forbli i politikken, og sier han snart kommer tilbake. Søndag er Knesset samlet for å stemme over ny regjering i Israel. Den nye regjeringen er en koalisjon på åtte ulike partier.
søndag 16:20 NRK
– Først da pappa ble drept, fikk jeg vite hva han gjorde
I mange år levde Jamal Al Zebda et hemmelig liv. Da han ble drept av israelske bomber for én måned siden, fikk datteren Saja vite sannheten om faren.
søndag 13:01 NRK
Det dreier seg ikke om fred, men om smarte forretninger
MIDTØSTEN: Mens andre land var opptatt med covid-19, kunne arabere og israelere, uten innblanding utenfra, konsentrere seg om fred. Og forretninger.
lørdag 07:00 Ny Tid
Mossad-sjef letter på sløret
Et intervju med en avtroppende sjef for etterretningstjenesten Mossad tolkes som en innrømmelse av at Israel har stått bak attentat og sabotasjeaksjoner i Iran. I et intervju på israelske Channel 12 innrømmer ikke Yossi Cohen attentatene, men protesterer heller ikke når han får...
fredag 18:44 NRK
Regjeringserklæring i Israel
Koalisjonen på åtte partier som skal stifte ny regjering i Israel, har skrevet under på koalisjonsavtalen. Det er ventet at regjeringen vil ta over makten søndag. Det er en broket koalisjon som gjør seg klar til å ta over makten. Bortsett fra motstanden mot statsminister...
fredag 16:02 NRK
Jødiske høyrenasjonalister får marsjere i Øst-Jerusalem
Høyrenasjonalistiske jøder har fått politiets tillatelse til å holde en omstridt marsj som også vil gå innom det muslimske kvarteret i Jerusalems gamleby.
fredag 15:49 VG
Svovelpredikantene
Når hjelpeorganisasjoner bare velger å se den ene siden i Gaza-konflikten, forsvinner troverdigheten.
onsdag 09:55 NRK
Knesset stemmer over ny regjering
Den israelske nasjonalforsamlingen skal stemme over og ta i ed landets nye regjering søndag, melder nasjonalforsamlingens president Yariv Levin. Knesset skal stemme over ny president for nasjonalforsamlingen samme dag, melder Haaretz. Regjeringen som sentrumspolitikeren Yair Lapid setter sammen markerer...
tirsdag 8. juni NRK
Israel: Skal godkjenne ny regjering
Israels nasjonalforsamling vil stemme for å godkjenne en ny regjering, dannet av motstandere av nåværende statsminister Benjamin Netanyahu. Skiftet med tverrpolitisk koalisjoner skal skje innen 14. juni. Opposisjonslederen Yair Lapid er klar til å ta over Netanyahu etter hans tolvårige...
mandag 7. juni NRK
Sammendrag: Montenegro - Israel 1-3
lørdag 5. juni TV 2
Mål: Kinda 1-3 (90)
lørdag 5. juni TV 2
Straffe: Beciraj 1-2 (81)
lørdag 5. juni TV 2
Mål: Solomon 0-2 (69)
lørdag 5. juni TV 2
Mål: Zahavi 0-1 (67)
lørdag 5. juni TV 2
Vaksineekspert: – Bør være greit at vaksinerte gjør som de vil
Immunolog Anne Spurkland mener vaksinerte bør slippe hjemmekarantene nå.
lørdag 5. juni VG
Analytiker: Kan velte ny regjering med «et siste pek»
Den nye israelske regjeringen kan veltes allerede før den er i gang hvis Benjamin Netanyahu skulle gjøre «et siste lite pek», tror israelsk analytiker.
torsdag 3. juni VG
Israel foran et tidsskille
En epoke er slutt i Israel. Det som nå skjer er større enn at regjeringsmakten skifter hender etter et valg.
torsdag 3. juni VG
Forhandlet med Hamas: – Våpenhvilen er skjør
I timene frem mot våpenhvilen mellom Hamas og Israel, satt Tor Wennesland i dramatiske forhandlinger med Hamas-ledelsen. En misforståelse var nær å føre til en opptrapping av krigen.
torsdag 3. juni VG
Israel: Her gjør de det mange trodde var umulig
Det er enighet om en ny regjering i Israel. Dermed kan epoken med Benjamin Netanyahu som statsminister være over.
torsdag 3. juni NRK
Ultranasjonalist og teknologimillionær – dette er Netanyahus arvtaker
Etter 12 år ved makten tyder mye på at Benjamin Netanyahus dager ved makten er omme. Mannen som tar over statsministerposten er en kontroversiell figur.
torsdag 3. juni TV 2
Netanyahu ferdig som statsminister - koalisjon har dannet ny regjering i Israel
En bred koalisjon fra hele det politiske spekteret i Israel har kommet til enighet om å danne ny regjering.
onsdag 2. juni VG
Skal ha dannet regjering
Opposisjonsleder Yair Lapid i Israel har klart å danne en ny koalisjonsregjering, opplyser en talsperson for Lapid ifølge NTB.
onsdag 2. juni TV 2
Enighet om ny regjering i Israel
Opposisjonsleder Yair Lapid i Israel har klart å danne en ny koalisjonsregjering, opplyser en talsperson for Lapid. Sammensetningen av regjeringen vil bli presentert for president Reuven Rivlin senere onsdag. Hvis det stemmer at regjeringen har støtte i nasjonalforsamlingen Knesset, betyr det at punktum...
onsdag 2. juni NRK
Israel: Herzog ny president
Tidligere arbeiderpartileder Isaac Herzog er valgt til ny president i Israel. Herzog fikk 87 stemmer i avstemningen blant de 120 folkevalgte i nasjonalforsamlingen Knesset onsdag. Motkandidaten Miriam Peretz fikk 26 stemmer. Han overtar etter sittende president Reuven Rivlin 9. juli, skriver Haaretz. Herzog blir...
onsdag 2. juni NRK
Israel velger ny president
Det israelske parlamentet skal onsdag velge president Reuven Rivlins etterfølger. Valget står mellom en religiøs aktivist og en erfaren politiker. Den nye presidenten innsettes i en seremoni 9. juli. Før onsdagens valg har israelske medier framhevet forskjellene mellom kandidatene.
onsdag 2. juni NRK
ASIA

Norske våpen i Gaza
NORGE: Selv om Norge ikke tillater våpeneksport til Israel, er norsk krigsmateriell i bruk i det israelske militære. Dermed er det heller ikke usannsynlig at norsk krigsmateriell kan være brukt i angrepene på Gaza i mai 2021.
tirsdag 1. juni Ny Tid
Israels nye regjeringskamerater er kun enige om én ting
Israels nye regjeringskamerater er uenig om det meste. Det eneste de er samstemte om er at Netanyahu må gå.
mandag 31. mai NRK
Mobben satte Israel i brann: Dette er Sivans soverom nå
LOD En jødisk skole etablerte seg i et arabisk nabolag. Da mobben raste gjennom byens gater, havnet skolen midt i stridens kjerne.
mandag 31. mai VG
Lapid: Mange hindringer i veien
Det gjenstår fortsatt mange hindre før en ny koalisjonsregjering kan være klar, sier Israels sentrumsorienterte opposisjonsleder Yair Lapid. Yair Lapid er mannen som nå forhandler med flere partier om å danne en ny koalisjonsregjering som kan kaste Benjamin Netanyahu ut av...
mandag 31. mai NRK
Høyrenasjonalist og bosettertilhenger kan bli Israels neste statsminister
Naftali Bennett, som søndag tok et langt skritt mot å bli Israels neste statsminister, er en mangemillionær som ble kjent for religiøs-nasjonalistisk retorikk.
mandag 31. mai VG
Asgeir Ueland sat i bomberom og høyrde lyden av rakettar som blei skotne mot Israel
Norske Asgeir Ueland, som bur i Israel, trur ikkje det går mange år før det på ny blir opna eld mellom Hamas og israelske styrkar.
søndag 30. mai NRK
Netanyahu frykter samlingsregjering
Statsminister i Israel Benjamin Netanyahu mener en mulig samlingsregjering er en fare for landets sikkerhet. Det skriver NTB. Netanyahu kom med uttalelsen kort tid etter høyrenasjonalistiske Naftali Bennett kunngjorde at han vil danne en samlingsregjering sammen med sentrumspolitikeren Yair Lapid. Dersom de...
søndag 30. mai NRK
Kan være slutten for Netanyahu
Det ser ut til at det er over og ut for Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Opposisjonen vil forsøke å danne regjering.
søndag 30. mai VG
Netanyahu kan være på vei ut
Høyrenasjonalisten Naftali Bennett bekrefter støtte til en ny koalisjonsregjering, og med det kan statsminister i Israel Benjamin Netanyahu miste jobben etter 12 år. Bennett opplyste søndag kveld at han vil gjøre sitt beste for å danne en koalisjonsregjering med...
søndag 30. mai NRK
Ny regjering kan være på trappene i Israel
Motstandere av statsminister Benjamin Netanyahu skal ha kommet fram til enighet, og Israel kan om kort tid få en ny regjering, ifølge israelsk radio.
søndag 30. mai VG
Mulig ny regjering i Israel
Motstandere av statsminister Benjamin Netanyahu skal ha kommet til enighet om et mulig samarbeid, skriver NTB. Det kan føre til at Israel får en ny regjering, og at Netanyahu, som har hatt embetet siden 2009, ikke får fortsette i enda en statsministerperiode. Den sentrumsorienterte...
søndag 30. mai NRK
Kan være slutten for Netanyahu
Israel er midt i et politisk drama som kan ende Benjamin Netanyahus rekordlange periode som statsminister. Etter fire mislykkede forsøk på å danne en flertallsregjering, er det nå turen til opposisjonslederen Yair Lapid. Lapids tidsrom for å danne en ny regjering løper ut...
søndag 30. mai NRK
Hamas-lederen til TV 2: – Alle sivile på den andre siden visste at vi kom til å angripe
TV 2 har møtt Hamas-lederen på Gazastripen og spurt hvorfor de skjøt raketter mot sivile israelere.
lørdag 29. mai TV 2
FN-gransking kan skade fredsprosessen, mener USA
USA er imot og Israel nekter å samarbeide, når FN skal undersøke Israels voldsbruk i Gaza.
fredag 28. mai NRK
FN vil ha israelske bombebevis
Israel kan ha begått krigsforbrytelser under fly- og artilleriangrepene mot Gazastripen, sier FNs høykommissær for menneskerettigheter, Michelle Bachelet. Nå skal overgrep fra begge parter granskes.
torsdag 27. mai NRK
FN oppretter permanent granskingskommisjon for Israel og Palestina
FNs menneskerettighetsråd beordrer en større internasjonal gransking av Gaza-krigen, samt «systematiske» overgrep i de palestinske områdene og Israel.
torsdag 27. mai VG
Kan ha begått krigsforbrytelser
Israel kan ha begått krigsforbrytelser under fly- og artilleriangrepene mot Gazastripen, sier FNs høykommissær for menneskerettigheter, Michelle Bachelet.
torsdag 27. mai TV 2
I ruinene ligger det udetonerte eksplosiver: – Ekstremt farlige
Livet vender tilbake til normalen etter krigen mellom Israel og Hamas, men TV 2s Kjetil Iden er nå på Gazastripen og forteller at i ruinene ligger det udetonerte og farlige eksplosiver.
onsdag 26. mai TV 2
OL-heltens hus blei bomba
GAZA : Langdistanseløparen Nader Al Masri var flaggberar for Palestina under OL i Beijing i 2008. No leitar han etter deltakarmedaljen frå OL - i ruinane av heimen sin.
tirsdag 25. mai TV 2
Israelsk kommentator til VG: – Israelerne er blitt hjernevasket
BEIRUT Konflikten om Gaza er kalt verdens mest fastlåste. Møt noen som mener å ha løsningen.
tirsdag 25. mai VG
USA lover støtte til Gaza
USAs utenriksminister Anthony Blinken lover internasjonal støtte til Gaza, skriver NTB. Blinken understreker samtidig at støtten ikke skal komme Hamas til gode. Uttalelsen kommer etter et møte Blinken hadde med den israelske presidenten, Benjamin Netanyahu tirsdag formiddag.
tirsdag 25. mai NRK
OL-heltens hjem ble bombet på Gazastripen
Gazastripa : Langdistanseløparen Nader Al Masri var flaggberar for Palestina under OL i Beijing i 2008. No leitar han etter deltakarmedaljen frå OL - i ruinane av heimen sin.
tirsdag 25. mai TV 2
Palestiner drept på Vestbredden
Israelske styrker tok tirsdag livet av en palestinsk borger på Vestbredden i en flyktningeleir nær byen Ramallah, melder nyhetsbyrået AFP. Hendelsen er bekreftet av både israelske og palestinske myndigheter. Drapet skjedde bare timer før den amerikanske utenriksministeren Anthony...
tirsdag 25. mai NRK
To skadde i knivstikking i Israel
To unge israelske menn blei stukne med kniv i Jerusalem måndag. Gjerningspersonen blei skoten og drepen av politiet, opplyser israelsk politi til AFP. Dei to som blei skadde blei sendt til sjukehus for behandling. Ein av dei skadde var soldat.
mandag 24. mai NRK
Fra Gaza: – De har vært livredde
TV 2s reporter Kjetil Iden er i Gaza, og viser store ødeleggelser etter rakettangrep den siste tiden.
mandag 24. mai TV 2
VERDEN

Har fått overta palestinsk hjem – her konfronteres bosetteren Jacob
Videoen av jødiske Jacob, som har tatt over huset til en palestinsk familie, gikk verden rundt. I kveld møtte NRK bosetteren i okkuperte Øst-Jerusalem.
søndag 23. mai NRK
– Vi var her først, lenge før dem
ASHKELON/ISRAEL : Bare noen kilometer nord for krigens herjinger på Gazastripen, nyter israelere strandlivet i Ashkelon. Der er det flere som mener at jødene har enerett på Israel.
søndag 23. mai TV 2
– Vi var her først, lenge før dem
Bare noen kilometer nord for krigens herjinger på Gazastripen, nyter israelere strandlivet i Ashkelon. Der er det flere som mener at jødene har enerett på Israel.
søndag 23. mai TV 2
Israel opnar grensene igjen
Israel vil opne grensene for utlendingar igjen, etter at smittenivået har falt den siste tida. I starten er det mindre turistgrupper frå vaksinerte land som får lov å kome inn i landet. Fleire utanlandske flyselskap skal også ta opp igjen flygingane til Israel etter at våpenkvila...
søndag 23. mai NRK
Dua Lipa slår tilbake mot anklagene om antisemittisme
I en annonse i New York Times anklages Dua Lipa for antisemittisme. Nå slår popstjernen knallhardt tilbake.
søndag 23. mai TV 2
AUF: – Listhaug og Frp er på feil side i Palestina-spørsmålet
Israels ulovlige okkupasjon av Palestina er ikke en konflikt mellom to likeverdige parter. Det har aldri vært det. Så lenge Israel okkuperer Palestina kan aldri de anses som to parter med like mye skyld. Derfor bommer Sylvi Listhaug med sin kritikk av palestinerne.
lørdag 22. mai VG
Kraftig økning i antisemittisme etter Midtøsten-konflikten
Politiet i USA etterforsker flere antisemittiske uken som har funnet sted den siste uken. Tall viser at hatkriminalitet har økt i forbindelse med den pågående konflikten mellom Israel og Palestina.
lørdag 22. mai TV 2
– Vi støtter fortsatt Israel
USAs president Joe Biden sier både han og demokratene fremdeles står støtt bak Israel.
lørdag 22. mai TV 2
Lettet etter våpenhvile: – Føles ut som man kan puste igjen
­
fredag 21. mai NRK
— Ble feiret voldsomt på Gazastripen i natt
TV 2s Kjetil Iden forteller om situasjonen etter at det ble innført våpenhvile mellom Israel og Palestina.
fredag 21. mai TV 2
Kunstner i Bergen malte Netanyahu som Hitler
Natt til fredag dukket det opp et gatekunstverk av Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Bergen sentrum.
fredag 21. mai TV 2
Våpenhvilen trådte i kraft i natt – full jubel i Gaza
En etterlengtet våpenhvile mellom Israel og palestinske Hamas, som styrer Gazastripen, trådte offisielt i kraft klokken 1 natt til fredag norsk tid.
fredag 21. mai TV 2
Enige om våpenhvile: – Resultatet er det samme hver gang
Israel har gått med på en avtale om våpenhvile. Professor Hilde Henriksen Waage sier alt bare blir verre for hver gang konflikten mellom israelerne og palestinerne eskalerer.
torsdag 20. mai TV 2
Israel og Hamas enige om gjensidig våpenhvile
Israel og Hamas er enige om en gjensidig våpenhvile, bekrefter den israelske regjeringen. Mens noen er skeptiske, ble det feiret i gatene i Gaza i natt.
torsdag 20. mai NRK
Våpenhvile mellom Israel og Hamas: – Vil styrke Hamas politisk
JERUSALEM Kort tid etter at våpenhvilen mellom Israel og Hamas trådte i kraft, tok folk til gatene på Gazastripene for å feire. Midtøsten-eksperter har ikke tro på varig fred.
torsdag 20. mai VG
Våpenhvile mellom Israel og Hamas
Israels sikkerhetsråd har godkjent ensidig våpenhvile. Det melder flere israelske og internasjonale medier.
torsdag 20. mai TV 2
Israel og Gaza: Biden under press
President Joe Biden snakker ikke om å skape varig fred i Midtøsten. USA har forsøkt og mislyktes. Andre saker er dessuten viktigere for ham. Men venstresiden i eget parti krever handling.
torsdag 20. mai NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL