Iran
Iran advarer Israel mot provokasjoner
Ikke test oss, lyder Irans svar på nye trusler om militære angrep fra den israelske regjeringen.
21:29 ABC Nyheter
Raisi vil ha avtale med USA
Irans nye president Ebrahim Raisi sier han vil støtte «enhver diplomatisk plan» som innebærer at USAs sanksjoner mot landet oppheves.
torsdag 18:01 ABC Nyheter
Raisi vil ha avtale med USA
Irans nye president Ebrahim Raisi sier han vil støtte «enhver diplomatisk plan» som innebærer at USAs sanksjoner mot landet oppheves. – Sanksjonene mot nasjonen må oppheves. Vi vil støtte enhver diplomatisk plan som innebærer at dette målet nås, sa Raisi...
torsdag 16:40 NRK
Israel hevder Iran er uker unna å ha høyanriket uran
Israels forsvarsminister Benny Gantz hevder at Iran i løpet av ti uker vil ha produsert høyanriket uran som kan benyttes i atomvåpen.
onsdag 18:36 VG
Israel hevder Iran er uker unna å ha høyanriket uran
Israels forsvarsminister Benny Gantz hevder at Iran i løpet av ti uker vil ha produsert høyanriket uran som kan benyttes i atomvåpen.
onsdag 18:17 ABC Nyheter
Hevder Iran er uker unna atomvåpen
Israels forsvarsminister Benny Gantz hevder at Iran i løpet av ti uker vil ha produsert høyanriket uran som kan benyttes i atomvåpen. – Iran har brutt alle retningslinjer som er nedfelt i atomavtalen og er nå bare rundt ti uker unna å skaffe materiale som kan benyttes i...
onsdag 18:13 NRK
Tysk-iransk kvinne dømt til ti års fengsel i Iran
En tysk-iransk kvinne som ble pågrepet i Iran i fjor, er dømt til ti års fengsel for medlemskap i en ulovlig gruppe og propaganda mot regimet, ifølge datteren.
onsdag 18:07 ABC Nyheter
Iran og Israel utkjemper skyggekrig til havs og på land
Iran og Israel har i årevis utkjempet en skyggekrig i Midtøsten, ofte gjennom grupper i andre land. De siste månedene har krigen åpnet en ny front til havs, men omstendighetene er godt skjult.
onsdag 05:59 VG
VERDEN

Ny dyster smitterekord i Iran
Iran står midt oppe i en ny smittebølge og registrerer nå flere nye smittetilfeller enn noensinne hittil i pandemien.
tirsdag 22:28 ABC Nyheter
En farlig opptrapping
USA, Storbritannia og Israel er overbevist om at Iran sto bak det dødelige angrepet mot en oljetanker i Omanbukta sist torsdag. Regjeringene i de tre landene sier angrepet vil bli besvart. Det usikre er når og hvordan.
tirsdag 09:50 VG
Presidenten innsettes i Iran
Den ultrakonservative Ebrahim Raisi blir tirsdag innsatt som president i Iran, melder flere byråer. Under talen sier Raisi at han vil forsøke å få vekk amerikanske sanksjoner mot Iran, og at en bedret iransk økonomi ikke har sammenheng med «utlendingers vilje», melder...
tirsdag 08:54 NRK
Atomforhandlingenes fremtid ligger i hendene på Raisi
Ultrakonservative Ebrahim Raisi, som vant valget i juni, overtar denne uka som president i Iran. En rekke utfordringer venter ham.
tirsdag 08:07 VG
Atomforhandlingenes fremtid ligger i hendene på Raisi
Ultrakonservative Ebrahim Raisi, som vant valget i juni, overtar denne uka som president i Iran. En rekke utfordringer venter ham.
tirsdag 06:14 ABC Nyheter
Storbritannia kaller Irans ambassadør inn på teppet etter skipsangrep
Den britiske regjeringen anklager Iran for å stå bak et angrep på et tankskip i Omanbukta og har kalt landets ambassadør inn på teppet.
mandag 17:06 ABC Nyheter
37.000 nye koronatilfeller i Iran
Det siste døgnet har 37.189 personer fått påvist koronaviruset i Iran. Det er det høyeste døgntallet i landet siden starten av pandemien. Den seneste smittebølgen er drevet av den smittsomme deltavarianten. Mindre enn 4 prosent av den iranske befolkningen er så langt...
mandag 15:20 NRK
Over 37.000 nye coronatilfeller i Iran
Det siste døgnet har 37.189 personer fått påvist coronaviruset i Iran. Det er det høyeste døgntallet i landet siden starten av pandemien.
mandag 15:19 ABC Nyheter
Iran anklages for skipsangrep og trues med reaksjoner
USA og Storbritannia gjør som Israel og anklager Iran for å stå bak angrepet mot et tankskip i Omanbukta. USA og Israel truer med reaksjoner.
søndag 20:15 ABC Nyheter
Nekter for angrep mot oljetanker
En talsmann fra Irans utenriksdepartement nekter for at landet står bak et droneangrep mot oljetankeren Mercer Street, som er tilknyttet en israelsk milliardær. Saeed Khatibzadeh kaller anklagene for «grunnløse», ifølge nyhetsbyrået AP. Oljetankeren ble angrepet utenfor...
søndag 10:20 NRK
Anklager Iran for droneangrep
En israelsk tjenestemann har anklaget Iran for å ha iscenesatt et droneangrep på oljetankeren som ble angrepet utenfor kysten av Oman natt til fredag. Israelsk TV sier at den anonyme tjenestemannen kaller angrepet for «terrorisme begått av Iran». Iranske myndigheter har ikke svart...
fredag 30. juli NRK
Rekordhøy smitte i Iran
Mandag registrerte Iran 31.814 tilfeller av korona. Det er det høyeste antallet de har registrert på én dag så langt i pandemien, ifølge nyhetsbyrået AFP. Det ble også registrert 322 nye dødsfall mandag.
mandag 26. juli NRK
Ble funnet død på Karmøy – åtte måneder senere ble Artin (1) gravlagt
Det er åtte måneder siden ett år gamle Artin ble funnet død utenfor Karmøy. Fredag kunne familien hans endelig ta et siste farvel i hjembyen.
søndag 25. juli TV 2
FN ber Iran løse vannkrisen
FNs menneskerettighetssjef Michelle Bachelet ber myndighetene i Iran rydde opp og slutte å slå ned på demonstrasjoner i Khuzestan-provinsen. Det har de siste ukene vært demonstrasjoner i den velstående Khuzestan-provinsen i sørvestlige i Iran. Minst tre personer har mistet livet...
fredag 23. juli NRK
Iran åpner ny oljeterminal
Iran har åpnet sin første oljeterminal utenfor Persiabukta og kan dermed unngå det trange Hormuzstredet som patruljeres av amerikanske krigsskip.
torsdag 22. juli ABC Nyheter
Iran åpner ny oljeterminal
Iran har åpnet sin første oljeterminal utenfor Persiabukta og kan dermed unngå det trange Hormuzstredet som patruljeres av amerikanske krigsskip. – Vi hadde én terminal, og dersom det var problemer, kunne oljeeksporten vår avskjæres. Dette er derfor en historisk dag for...
torsdag 22. juli NRK
Eid al-Adha i Iran: Lockdown, rekordsmitte og fatale protester
I juli har Iran har registrert over 200 daglige coronarelaterte dødsfall. Samtidig pågår den verste tørken i landet på 50 år.
onsdag 21. juli VG
Vannmangel og vold i Iran
Iranske myndigheter sier at en politibetjent er skutt og drept av «oppviglere» i den oljerike Khuzestan-provinsen i Iran. Det skriver Al Jazeera. Provinsen har den siste uken vært preget av voldsomme demonstrasjoner på grunn av vannmangel. Myndighetene i Iran bekrefter også at minst to...
onsdag 21. juli NRK
Rekordhøy smitte i Iran
Det siste døgnet er det registrert 27.444 nye smittetilfeller i Iran, flere enn noen gang tidligere under pandemien.
tirsdag 20. juli ABC Nyheter
Diplomater krever slutt på Taliban-offensiv
En rekke lands ambassader i Afghanistan krever at Taliban straks avslutter sin offensiv og vender tilbake til forhandlingsbordet. Norge har ikke signert.
mandag 19. juli VG
Droneangrep mot Iran-støttet milits
En amerikansk drone har angrepet en våpentransport på grensen mellom Irak og Syria, opplyser en observatørgruppe søndag. En Iran-støttet militsgruppe sto bak transporten, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).
søndag 18. juli NRK
Statlig nyhetsbyrå: Én drept i demonstrasjoner i Iran
Én person er drept i demonstrasjoner mot vannmangel i byen Shadegan i Iran.
lørdag 17. juli ABC Nyheter
Én drept i protester i Iran
En demonstrant ble skutt og drept under protester mot vannmangel i Iran, melder statsbyrået IRNA. Myndigheter i lander skylder på «oppurtenister og opprørere» for mordet. Personen ble drept i Khuzestan-provinsen som har vært rammet av tørke.
lørdag 17. juli NRK
Hevder å ha avverget spionasje
Facebook hevder å ha avslørt iransk nettspionasje rettet mot forsvars- og romfartssektoren i USA og Europa. Falske kontoer skal ha blitt brukt til å lure ofre.
torsdag 15. juli TV 2
Rask atomavtale med USA skjer ikke
Mulighetene for å oppnå en tidlig enighet i forhandlingene om en ny atomavtale har blitt kastet bort, ifølge Irans avtroppende president Hassan Rouhani. – Det er beklagelig at det har blitt lagt hindringer i regjeringens vei, og at sjansen for en tidlig enighet i atomforhandlingene ble...
onsdag 14. juli NRK
ASIA

Fastlåst om ny atomavtale
Mulighetene for å oppnå en tidlig enighet i forhandlingene med USA om en ny atomavtale har blitt kastet bort, ifølge Irans avtroppende president Hassan Rouhani.
onsdag 14. juli TV 2
Rettsdokumenter: Iranske etterretningsagenter ville kidnappe amerikansk journalist
Fire iranske etterretningsagenter og en medsammensvoren boende i USA skal ha ønsket å kidnappe en kvinnelig amerikansk journalist og aktivist som er kritisk til det iranske regimet.
onsdag 14. juli VG
Mistenkt for å bortføre journalist
Fire iranske statsborgere ble tirsdag mistenkt for å ha planlagt å bortføre en iransk journalist med base i New York, opplyste det amerikanske justisdepartementet tirsdag. Journalist og aktivist Masih Alinejad, grunnla bevegelsen «My Stealthy freedom», som oppfordrer kvinner til...
onsdag 14. juli NRK
Stadig flere flykter fra Afghanistan
Et økende antall personer flykter fra volden i Afghanistan, melder flere eksperter på forholdene i landet.
tirsdag 13. juli ABC Nyheter
Irans jernbanesystem angivelig utsatt for dataangrep
Jernbanesystemet i Iran ble fredag utsatt for et dataangrep, ifølge et iransk nyhetsbyrå. Hackere skal ha publisert innlegg om kansellerte avganger over hele landet. Hackerne publiserte også meldinger som oppfordret reisende til å ringe inn til informasjonstelefonen,…
mandag 12. juli digi.no
Irans jernbanesystem trolig hacket
Jernbanesystemet i Iran ble fredag utsatt for et dataangrep, ifølge det iranske nyhetsbyrået Fars. Hackere skal ha publisert innlegg om kansellerte avganger over hele landet. De skal også ha publisert meldinger som oppfordret reisende til å ringe inn til informasjonstelefonen. Nummeret som...
lørdag 10. juli NRK
Irans jernbanesystem angivelig utsatt for dataangrep
Jernbanesystemet i Iran ble fredag utsatt for et dataangrep, ifølge et iransk nyhetsbyrå. Hackere skal ha publisert innlegg om kansellerte avganger over hele landet.
lørdag 10. juli ABC Nyheter
Iran tar et steg nærmere muligheten til å produsere atomvåpen
Iran har igjen planer om å produsere anriket uran, ifølge Det Internasjonale Atomenergibyrået. Dette kan hjelpe Iran med å produsere atomvåpen. 
onsdag 7. juli ABC Nyheter
Irans tidligere president: – Atomvåpen har satanisk makt
Han var en svært omstridt president både hjemme og ute. Nå sikter Mahmoud Ahmadinejad mot toppen igjen. Men han har funnet seg en ny rolle i Iran.
søndag 4. juli NRK
Tro det eller ei: Selges fortsatt – etter 34 år på markedet
Peugeot 405 ble raskt populær, kom i flere utgaver og solgte godt her hjemme. Det her den tydeligvis fortsatt med. Om ikke i Norge. For bilen produseres fortsatt etter 34 år på markedet.
lørdag 3. juli TV 2
Frykter femte koronabølge i Iran
Irans president Hassan Rouhani sier han frykter at landet skal gå inn i en femte smittebølge. Deltavarianten av koronaviruset er i ferd med å spre seg i Irans sørlige provinser.
lørdag 3. juli NRK
Iran tviler på atomavtale med USA før presidentskiftet
Det blir neppe inngått en atomavtale mellom Iran og USA før Ebrahim Raisi overtar som Irans president i august, ifølge iranske myndigheter.
tirsdag 29. juni ABC Nyheter
Iranskstøttet milits i Irak lover hevn etter amerikanske luftangrep
Den irakiske militsgruppen Hashed al-Shaabi lover å hevne de amerikanske luftangrepene nær grensen til Syria.
mandag 28. juni ABC Nyheter
Amerikanske luftangrep i Irak og Syria mot «iranskstøttede opprørere»
USA har gjennomført nye luftangrep i Irak og Syria, og gått etter anlegg som ifølge Pentagon blir brukt av iranskstøttede opprørere.
mandag 28. juni NRK
5000 fangar benådast i Iran
Irans andelege leiar ayatolla Ali Khamenei har benåda 5156 fangar i forbindelse med ein sjiamuslimsk heilagdag. I den offisielle kunngjeringa er det ingen detaljar om dei innsette som setjast fri eller får sine dommar forkorta.
lørdag 26. juni NRK
Tror på snarlig atomavtale med Iran
Tysklands utenriksminister Heiko Maas sier det er en god mulighet for at de snart kommer i mål med samtalene om en gjenoppliving av atomavtalen med Iran. Maas kom med uttalelsen på en pressekonferanse med USAs utenriksminister Antony Blinken i Berlin onsdag.
onsdag 23. juni NRK
Iran sier USA har tatt kontroll over iranske nettsider
USAs myndigheter har tatt kontroll over hjemmesidene til to statskontrollerte iranske nyhetsmedier og TV-kanalen til houthiene i Jemen, ifølge iranske medier.
tirsdag 22. juni ABC Nyheter
Iran: – USA har tatt over nettsider
USAs myndigheter har tatt kontroll over hjemmesidene til to statskontrollerte iranske nyhetsmedier og TV-kanalen til houthiene i Jemen, ifølge iranske medier. Det framgår av meldinger som er postet på nettsidene tirsdag, der det heter at mediene er blitt beslaglagt av USAs myndigheter, i henhold...
tirsdag 22. juni NRK
Seier med bismak
Hjemmesitterne var de reelle vinnerne av fredagens presidentvalg i Iran, men hauken Ebrahim Raisi blir president. Bør alarmklokkene ringe?
mandag 21. juni Dagbladet
Vil ikke forhandle om missilprogram
Irans nyvalgte president Ebrahim Raisi sier at han ikke vil forhandle med omverdenen om landets missilprogram eller iranskstøttede militser i andre land. På sin første pressekonferanse etter valgseieren fikk Raisi spørsmål om atomforhandlingene som nå pågår i Wien....
mandag 21. juni NRK
Nå har de ultrakonservative all makt i Iran
Med den populære dommeren Ebrahim Raisi som president har de ultrakonservative i Iran sikret seg makten over hele regjeringsapparatet.
søndag 20. juni VG
Israel uroa over valget i Iran
Israel mener at det internasjonale samfunnet bør være bekymret etter at Ebrahim Raisi vant valget i Iran. Raisi er nemlig forpliktet til et militært atomprogram som er i «hurtig framgang». Hans valgseier har tydeliggjort «Irans sanne ondskapsfulle intensjoner, og bør vekke...
søndag 20. juni NRK
USA: Ikke fritt valg i Iran
USA beklager at iranerne ikke fikk lov til å delta i en «fri og rettferdig valgprosess» i presidentvalget, der ultrakonservative Ebrahim Raisi vant. En talspersonen ifor USA sier at USA vil fortsette forhandlingene over Irans atomprogram, og jobbe sammen med allierte og partnere.
lørdag 19. juni NRK
UD ønsker dialog med Iran
– Vi har registrert resultatet av presidentvalget i Iran og notert oss den lave valgdeltakelsen. Vi ønsker å ha et best mulig bilateralt forhold og opprettholder dialog også i vanskelige tider. Iranske myndigheter er godt kjent med norske synspunkter, sier statssekretær Audun Halvorsen...
lørdag 19. juni NRK
Erdogan gratulerer Raisi
Den tyrkiske presidenten Erdogan skal ifølgje nyheitsbyrået Reuters ha sendt eit gratulasjonsbrev til Iran sin nye president Raisi. I brevet skal Erdogan ha skrive at han trur at samarbeidet mellom dei to landa blir styrka under Raisi si tid som president.
lørdag 19. juni NRK
VERDEN

Vann med 61,95 prosent av stemmene
Ebrahim Rasi vann med 61,95 prosent av stemmene i presidentvalet i Iran. Det melder nyheitsbyrået AFP. Det var berre 48,8 prosent av dei som kunne stemma i landet som stemte. Det er det lågaste stemmetalet i landet.
lørdag 19. juni NRK
Putin gratulerer ny president
Den russiske presidenten Vladimir Putin gratulerte den nyvalde presidenten i Iran, Ebrahim Raisi, med sigeren etter valet på fredag. Det skriv Reuters. Russland og Iran har hatt eit godt forhold i ei årrekkje, og Russland har hjelpt landet med atomteknologi og våpen.
lørdag 19. juni NRK
Statlig iransk TV: Ebrahim Raisi har vunnet presidentvalget
Den ultrakonservative kandidaten Ebrahim Raisi har vunnet presidentvalget i Iran, ifølge iransk TV. Motkandidatene har allerede gratulert ham med seieren.
lørdag 19. juni VG
Raisi vant presidentvalget i Iran
Ultrakonservative Ebrahim Raisi har vunnet presidentvalget i Iran. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Raisi var regnet som forhåndsfavoritt i tiden før valget, og mottok gratulasjoner fra sine motkandidater allerede før seieren var et faktum.
lørdag 19. juni NRK
Raisi vant valget i Iran
Den ultrakonservative kandidaten Ebrahim Raisi har vunnet presidentvalget i Iran, ifølge iransk TV. Motkandidatene har allerede gratulert ham med seieren.
lørdag 19. juni ABC Nyheter
Gratulerer rival med presidentvalg
Allerede før valgresultatet er klart og stemmene ferdig telt, gratulerer Hassan Rouhani ultrakonservative Ebrahim Raisi med seieren. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. Raisi har vært storfavoritt i tiden før valget.
lørdag 19. juni NRK
37 prosent stemte i Iran-valg
Valgdeltakelsen i Iran ble på 37 prosent, melder nyhetsbyrået Fars. Landets valgkomite bestemte at stemmelokalene skulle holde åpent til kl. 2 (23.30 norsk tid) etter oppfordring fra medier og noen av kandidatene. Ved midnatt norsk tid melder iranske medier at valglokalene har stengt.
lørdag 19. juni NRK
Iran lar folk stemme etter fristen
Stemmekontorene er nå stengt i Iran, der presidentvalget foregår akkurat nå. Noen av stemmekontorene har fått utsatt fristen med to timer, slik at også senkommere skal få avgi valg. – Stemmekontorene er forpliktet til å godta stemmesedler så lenge det fortsatt er...
fredag 18. juni NRK
Velgere uten noe valg
I dag kan nesten 60 millioner iranere stemme på landets neste president. I virkeligheten har de ikke noe valg.
fredag 18. juni VG
– Blir det ikke bedre her, vil mange dra
Iranerne skal velge ny president, men interessen er laber. Mange unge er skuffet over at landet står på stedet hvil. Mange lar være å stemme fordi ingen av kandidatene er reformister.
fredag 18. juni NRK
Fredag 18. juni: Dette skjedde i natt
Én person omkom i en helikopter-styrt i Porsgrunn sent torsdag kveld.
fredag 18. juni VG
Presidentvalget i Iran er i gang
Valglokalene er åpnet i Iran og stemmegivningen er i gang, men mange iranere har liten tro på at valget vil føre til endring. Det var landets øverste leder, Ayatollah Ali Khamenei, som avla den første stemmen. Valget står mellom fire kandidater. Den ultrakonservative kandidaten...
fredag 18. juni NRK
Mannen reform-vennlige iranere ikke vil ha
Likevel er Ebrahim Raisi favoritt til å vinne denne ukas presidentvalg i Iran.
fredag 18. juni Dagbladet
Han er anklaget for forbrytelser mot menneskeheten – nå blir han trolig president
Han hadde en sentral rolle da rundt 5000 politiske fanger ble henrettet i Iran på slutten av 80-tallet. Fredag blir ultrakonservative Ebrahim Raisi (61) høyst sannsynlig valgt til Irans neste president.
fredag 18. juni VG
Presidentvalget i Iran har ingen legitimitet
Presidentvalget i Iran vil føre til flere menneskerettighetsbrudd og økt regional ustabilitet.
torsdag 17. juni VG
Trakk seg fra presidentvalg i Iran
Bare sju av de 590 som registrerte seg som kandidater, slapp gjennom nåløyet til landets mektige vokterråd. Nå er ytterligere to trukket seg. Bblant dem Mohsen Mehralizadeh, den ene av to reformvennlige kandidater som fikk stille. Mehralizadeh har ikke oppgitt noen grunn, men han har ligget...
onsdag 16. juni NRK
Iran går til valg på fredag
Fredag 18. juni går iranerne til valg på ny president. Men mange iranere føler seg maktesløse og desillusjonerte og tror ikke at en ny leder vil gi dem en bedre framtid. Det viser en reportasje fra nyhetsbyrået AP. Det mektige Vokterrådet har godkjent bare sju av nærmere...
onsdag 16. juni NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL