India
Indisk lege: – Hvis noen gråter og ber om hjelp, kan du ikke vise dem bort
NEW DELHI Legen vedgår at han ble redd, da den andre coronabølgen slo inn i april: – Vi fikk vel ti ganger så mange pasienter, sier Gour Pada Biswas (51).
11:59 VG
93 fortsatt savnet etter båtforlis
Den indiske marinen har reddet 177 av de 270 menneskene som var om bord en båt som sank utenfor Mumbai tirsdag morgen. Det melder BBC. 93 er savnet. To redningsskip og flere helikoptre blir brukt i søket etter overlevende etter at fartøyet gikk ned.
11:34 NRK
Syklon i India: 127 savnet etter at skip gikk ned
127 personer er savnet etter at et skip gikk ned utenfor kysten av Mumbai da syklonen Tauktae traff India.
08:24 VG
127 savnet etter at skip gikk ned da syklon traff India
127 personer er savnet etter at et skip gikk ned utenfor kysten av Mumbai da syklonen Tauktae traff India.
08:02 ABC Nyheter
AFP: 127 savnet etter båtforlis
127 er savnet etter at en båt sank utenfor kysten av Mumbai i India, melder nyhetsbyrået AFP, som har fått opplysningene fra den indiske marinen.
07:20 NRK
Over 25 millioner smittede i India
Tirsdag registrerte India 263.533 nye smittede og passerte 25 millioner smittetilfeller så langt i koronapandemien. India er det andre landet etter USA som har passerte den dystre milepælen, melder Reuters.
06:19 NRK
Coronasyke i India får pleie på bryllupssenter: – Jeg er ikke redd lenger
NEW DELHI Hun klarer ikke sitte lenge på sengen og må snart ligge nedpå: – Jeg er utmattet og svak, sier Kuldeep Kaur (70) på coronasenteret i New Delhi.
mandag 19:53 VG
Syklon rammer coronaherjede India
En kraftig syklon nærmer seg den vestlige delen av India. Dermed kan det bli enda vanskeligere å håndtere coronakrisen i landet.
mandag 11:03 ABC Nyheter
VERDEN

Pandemien herjer på den legeløse indiske landsbygda
Coronapandemien herjer også i landsbyer rundt omkring i India. Døde kastes ut i elver, og de syke behandles med urter av leger uten medisinsk opplæring.
søndag 09:00 ABC Nyheter
Virusekspert om vaksineringen: – Vi er ikke trygge før dette skjer
Regjeringen håper på vaksinert befolkning i sommer, men en av Norges fremste viruseksperter mener man ikke er i nærheten av å kunne slippe jubelen løs.
lørdag 19:09 TV 2
4000 koronadødsfall hver dag
Hver dag dør nesten 4000 mennesker av korona i India, ifølge myndighetene i landet. De siste 24 timene har det vært 326, 098 nye tilfeller av registrerte koronatilfeller, noe som er det laveste registrerte antallet på tre uker. Årsaken til færre registrerte tilfeller kan...
lørdag 08:32 NRK
Indere i kø for livgivende oksygen: – Kaos uten like
NEW DELHI Sykehuspasienter døde, gispende etter luft. Ashish Kumar er fast bestemt på at svigerfaren ikke skal lide samme skjebne.
fredag 18:49 VG
Døde elefanter granskes i India
En gransking er igangsatt i India etter funnet av 18 døde elefanter som angivelig ble truffet av lynet.
fredag 10:41 ABC Nyheter
India: Over 24 millioner smittede
Fredag bikket smittetallet i India 24 millioner, med en daglig økning på 343.144 koronasmittede. Fredag ble det også registrert over 4000 døde.
fredag 08:18 NRK
Maldivene ble Indias tilfluktssted – nå er smitten ute av kontroll
Maldivene har stengt grensene til Sør-Kina etter at øyparadiset ble et naturlig tilfluktssted for velstående indere. Nå stiger smitten i området.
fredag 08:09 ABC Nyheter
Fant 18 døde elefanter i India
18 ville elefanter har blitt funnet døde i Nagaon, i den nordøstlige indiske delstaten Assam. Det antas at de døde etter å ha blitt truffet av lynnedslag i et skogreservat. Myndighetene er bekymret over tapet av så mange elefanter og etterforsker saken nærmere, melder BBC.
fredag 05:58 NRK
India skal få 2 milliarder vaksiner
Mer enn 2 milliarder vaksinedoser blir snart tilgjengelig for inderne. Vaksinene skal være klare mellom august og desember, sier indiske myndigheter ifølge Reuters. Av disse er 750 millioner av dem fra AstraZeneca, og 550 millioner Covaxin.
torsdag 13:54 NRK
Stigende dødstall i India
Onsdag har indiske myndigheter registrert 4205 nye koronadødsfall. Det er en ny rekord, melder Reuters. Totalt er 250.000 mennesker registrert døde som følge av koronasmitte, men det er antatt å være store mørketall i forbindelse med dette.
onsdag 12. mai NRK
Advarer mot kumøkk som covid-kur
Ifølge Reuters advarer indiske leger mot praksisen i Gujarat i India der enkelte oppsøker ku-templer for å gjennomgå en behandling med kumøkk og -urin som skal beskytte mot corona.
onsdag 12. mai VG
Modi kommer ikke til G7-møte
Indias statsminister Narendra Modi kommer ikke til å delta fysisk på det kommende G7-toppmøtet i juni på grunn av koronakrisen i hjemlandet. Det opplyser en talsmann for det indiske utenriksdepartementet tirsdag.
tirsdag 11. mai NRK
India: Fant minst 40 lik i elv
De siste dagene har minst 40 lik dukket opp i elven Ganges River nord i hardt corona-rammede India.
tirsdag 11. mai VG
Titalls lik funnet i hellig elv
Flere titalls personer som antas å ha dødd av covid-19, er skylt opp på bredden av Ganges-elva nord i India, opplyser myndighetene ifølge NTB. En talsmann for de lokale myndighetene i Buxar-distriktet opplyste mandag at minst 40 lik var skylt opp på elvebredden der. Ifølge...
mandag 10. mai NRK
Titalls lik skylt opp på elvebredd i India
Flere titalls personer som antas å ha dødd av covid-19, er skylt opp på bredden av Ganges-elva nord i India, opplyser myndighetene.
mandag 10. mai ABC Nyheter
Indisk virusvariant på WHOs bekymringsliste
Varianten av coronaviruset som nå spres i India, ser ut til å være mer smittsom og klassifiseres av Verdens helseorganisasjon som bekymringsfull.
mandag 10. mai ABC Nyheter
366.161 nye smittede i India
Mandag er det registrert 366.161 nye koronasmittede i India. Dette er en nedgang, etter fire dager i strekk med over 400.000 smittede. Fallet kan skyldes mindre testing i helgen.
mandag 10. mai NRK
Smittetallene faller i India
Smittetallene i India viser en betydelig nedgang mandag, men fallet kan skyldes mindre testing i helgen.
mandag 10. mai ABC Nyheter
Frykter bilder av foreldreløse barn på sosiale medier kan føre til menneskehandel
Innlegg hvor folk ber andre om å redde foreldreløse barn i India florerer på sosiale medier. Det får Redd Barna til å reagere.
mandag 10. mai NRK
Friske koronapasienter rammet av dødelig soppinfeksjon i India
En sjelden form for soppinfeksjon som angriper hjerne, nese og øyne er oppdaget hos flere friske koronapasienter i India.
mandag 10. mai TV 2
Krisen i Nepal: Hæren bistår i kremering av coronaofre
Nepal har innkalt hæren for å bistå i kremeringen av personer som har mistet livet i pandemien etter at smittetallene har nådd rekordhøye nivåer.
søndag 9. mai VG
Indias coronahåndtering får stryk: – Utilgivelig
Kveling av kritikk, selvtilfredshet og manglende transparens. Tidsskriftet The Lancet er ikke nådig i sin dom over den indiske regjeringens coronahåndtering.
søndag 9. mai VG
Erlend Ness ble coronasyk i Nepal – nå går landet en skummel fremtid i møte
Erlend Ness ble coronasyk da han skulle bestige Mount Everest. Nå frykter landet å bli like hardt rammet som India. 
søndag 9. mai ABC Nyheter
Stadig stigende smitte i India
India registrerte igjen flere enn 400.000 nye smittetilfeller og over 4000 dødsfall av koronaviruset det siste døgnet. Tallene stiger samtidig som mange delstater har innført strengere tiltak for å stanse smittebølgen. Mange krever nasjonale tiltak.
søndag 9. mai NRK
Slår alarm om Indias naboland: - Flere dør hvert minutt
Krisen i India rammer nabolandene hardt. Halvparten av alle som tester seg i Nepal, er smittet. Etter hvert kan hele kontinentet rammes, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad.
lørdag 8. mai TV 2
ASIA

Virusutbrudd i India sprer seg til nabolandene
India er hardt rammet av et stort koronautbrudd. Viruset som spres, er ifølge eksperter farligere og mer smittsomt enn andre varianter.
lørdag 8. mai TV 2
EU og India i handelssamtaler
Forhandlingene om handel mellom EU og India har lenge stått i stampe, men nå gjenopptar de to partene samtalene. Det ble klart etter toppmøtet der lederne for EU-landene møtte Indias statsminister Narendra Modi til videosamtaler lørdag.
lørdag 8. mai NRK
India setter ny dødsrekord – over 4000 på ett døgn
I India forverrer krisen seg dag for dag. For første gang er det registrert over 4000 døde av coronaviruset på én dag.
lørdag 8. mai VG
India-bølgen ble varslet allerede i høst – nå kan coronakrisen få store globale konsekvenser
Allerede i november varslet en komite om mangelen på oksygen ved indiske sykehus. I februar advarte forskere mot en smitte-tsunami. Ingen av advarslene ble tatt på alvor, og nå kan krisen få store konsekvenser, mener eksperter.
lørdag 8. mai ABC Nyheter
4000 døde fredag i India
For første gang er det registrert over 4000 døde av koronaviruset på én dag i India. Fredag døde 4187, opplyste myndighetene lørdag. I alt er 238.270 indere døde siden pandemien brøt ut. 21,9 millioner indere er smittet hittil. Ekspertene mener imidlertid at det...
lørdag 8. mai NRK
Frykter Nepal vil bli «det neste India»: – Situasjonen blir verre dag for dag
Antallet smittetilfeller har skutt i taket. Nå jobber Nepal for å prøve å unngå nabolandet Indias skjebne.
fredag 7. mai VG
Indisk variant av coronaviruset påvist hos familie i Ås
Flere personer fra samme familie i Ås i Follo har fått påvist den indiske varianten av coronavirus.
torsdag 6. mai ABC Nyheter
Karpe-Chirag: – Det berører oss alle
Karpe-vokalist Chirag Patel er en av mange norsk-indere som samler inn penger for å hjelpe India, som er hardt rammet av pandemien.
torsdag 6. mai TV 2
Karpe-Chirag: – Det berører oss alle
Karpe-vokalist Chirag Patel er en av mange norsk-indere som samler penger for å hjelpe India, som er hardt rammet av pandemien.
torsdag 6. mai TV 2
Covid-katastrofen: India frykter mutert virus
Den indiske mutasjonen av coronaviruset kobles til den dødelige andrebølgen som herjer India. Imens stålsetter landet seg for en tredje bølge.
torsdag 6. mai VG
Nær 4000 døde i India
India registrerte nesten 4000 dødsfall frå korona torsdag og over 412.000 nye smitta. Dette er dei høgste tala som er registrerte under pandemien.
torsdag 6. mai NRK
Ny smitterekord i India
Indias høyesterett ga onsdag regjeringen én dag til å legge fram en plan for hvordan sykehusene i New Delhi skal forsynes med oksygen. Det skjer samme dag som landet registrerer 412.262 nye smittetilfeller.
torsdag 6. mai VG
Smitterekord i India – høyesterett beordrer oksygen-plan
Siste døgnet ble det satt ny smitterekord i India. Landets høyesterett ga onsdag regjeringen én dag til å legge fram en plan for hvordan sykehusene i New Delhi skal forsynes med oksygen.
torsdag 6. mai TV 2
India kremerer døgnet rundt
Døde hoper seg opp ved krematoriene og gravstedene i India. 226.000 er døde så langt. Men NRKs gjennomgang viser at korona-dødstallene er 70 prosent høyere i hovedstaden New Delhi enn det myndighetene rapporterer.
torsdag 6. mai NRK
India kremerer døde døgnet rundt: – Vi henter 100–150 døde hver dag
Døde hoper seg opp ved krematoriene og gravstedene i India. 226.000 er døde så langt. Men NRKs gjennomgang viser at korona-dødstallene er 70 prosent høyere i hovedstaden New Delhi enn det myndighetene rapporterer.
torsdag 6. mai NRK
Urix: India, kjære India
onsdag 5. mai NRK
G7: Smitte i den indiske delegasjon
Den indiske delegasjonen til G7-møtet i London avstår fra flere møter ansikt til ansikt på grunn av smittespredningsfare. Indias utenriksminister Subrahmanyam Jaishankar tvitrer at de er gjort oppmerksom på to mulige smittetilfeller i egne rekker.
onsdag 5. mai NRK
India gisper etter luft
For to uker siden kom telefonen jeg har fryktet, men ventet på i ett år: Min far, som er i 70-årene og har diabetes, har fått korona.
onsdag 5. mai NRK
Ber for familie i India: – Har sluttet å telle døde bekjente
India er et av landene som hardest rammet av covid-19. I Norge er familie og venner redde og føler sorg og hjelpeløshet.
onsdag 5. mai NRK
Oksygenkrisen beskrives som et folkemord
Hver dag dør en rekke koronapasienter i India fordi sykehusene går tomme for oksygen. En domstol i landet beskriver oksygenkrisen som en kriminell handling og et folkemord.
onsdag 5. mai TV 2
Gir koronalån for å håndtere krisen
Indias sentralbank utsteder billige lån på 56 milliarder kroner til vaksineprodusenter, sykehus og andre deler av helsesektoren for å slå tilbake koronabølgen. Lånene skal være tilgjengelig til 31. mars 2022, opplyser sentralbanksjef Shaktikanta Das.
onsdag 5. mai NRK
Indisk domstol om oksygen-krisen: – Ikke mindre enn et folkemord
Indiske coronapasienter dør fordi sykehusene går tomme for oksygen. En «kriminell handling og intet mindre enn et folkemord», mener en domstol i delstaten Uttar Pradesh.
onsdag 5. mai VG
Hevder indiske myndigheter ikke brydde seg om advarslene
Forskere påstår indiske myndigheter ignorerte advarslene de fikk om alarmerende spredning av koronasmitte. Nå er landets helsevesen i ferd med å bryte sammen og tusenvis dør.
tirsdag 4. mai NRK
Coronasyk i India: - Gi meg gift, stans denne smerten!
Sykehusene i India er så fulle og tilgangen på medisinsk oksygen så liten at desperate coronasmittede blir avvist bokstavelig talt i døra.
tirsdag 4. mai VG
Over 20 millioner smittede i India
Det er registrert over 20 millioner koronatilfeller i India så langt i pandemien, viser offisielle tall. Eksperter advarer mot store mørketall. Det siste døgnet har landet registrert 357.229 smittetilfeller og 3.449 koronadødsfall, opplyser helsedepartementet. Så langt har landet...
tirsdag 4. mai NRK
VERDEN

Eksperter tror landet har forferdelige uker i vente
Det er nå registrert over 20 millioner koronatilfeller i India så langt i pandemien, viser offisielle tall. Eksperter advarer mot store mørketall.
tirsdag 4. mai TV 2
Australia stenger grensene fra India: – Det er fullstendig inhumant
Australske borgere som prøver å komme seg hjem fra det kriserammede landet kan straffes med fengsel og bøter på flere hundre tusen kroner, advarer myndighetene.
tirsdag 4. mai VG
Hylles som helt i India: Solgte konas smykker for å lage ambulanse
BEIRUT Historiene som kommer fra India blir stadig dystrere, men én manns gjerning sprer håp i det kriserammede landet.
mandag 3. mai VG
Modi tapte, India betaler
Indias hindunasjonalistiske statsminister Narendra Modi hadde et valg å vinne. Derfor åpnet han for politiske massemøter og store religiøse samlinger. Midt i en pandemi.
mandag 3. mai VG
Helsekrise i India: Solgte konas smykker for å skaffe oksygen til syke
Rickshawsjåføren Javed Khan så altfor mange i hjembyen hans som ikke fikk helsehjelp. Nå bruker han all sin tid og penger på å kjøre koronasmittede i India til sykehus.
mandag 3. mai NRK
Sykehusene er så ille at pasienter trygler om å få dra
Alvorlig syke pasienter ligger på bårer, bord og gulv. Katastrofen fortsetter å herje i India.
mandag 3. mai TV 2
Tror India nærmer seg smittetopp
De offisielle tallene sier at 20 millioner indere nå har blitt smittet av coronaviruset. Eksperter tror det faktiske tallet i det kriserammede landet kan være opp til ti ganger høyere.
mandag 3. mai VG
3400 nye koronadødsfall i India
Katastrofen fortsetter å herje India. Landet har registrert 3417 nye koronarelaterte dødsfall og nærmere 370.000 nye smittetilfeller. 13 opposisjonspartier ber regjeringen starte gratis vaksinering, samt sikre at alle sykehus har nok oksygen.
mandag 3. mai NRK
– Indiske myndigheter ignorerte advarsler før koronaeksplosjon
India er i dyp koronakrise, og nå forteller forskere at de advarte myndighetene før det enorme smitteutbruddet.
mandag 3. mai TV 2
Indisk domstol krever løsning på oksygen-krisen: – Nok er nok
Lørdag døde 12 corona-pasienter i New Delhi fordi sykehuset de var innlagt på gikk tomme for oksygen.
mandag 3. mai VG
Velgerne straffet Modi etter smitterekord
Indias statsminister Narendra Modis parti gikk på et valgnederlag i en viktig vippestat søndag. Valget avholdes samtidig som smittetallene fortsetter å sprenge alle rekorder.
mandag 3. mai TV 2
Krisen i India: Landet er rammet av «en perfekt storm»
Sykehusene kollapser, krematoriene kneler, smitteøkningen er høyere enn noen annet land, oksygen går på svartebørsen mens landets rikeste rømmer landet. Hva i alle dager er det som skjer i India?
søndag 2. mai ABC Nyheter
Cricket-proffer sitter fast i coronarammede India – risikerer fengselsstraff om de reiser hjem
34 australiere som holder til i den indiske cricketligaen, trues med fengsel og store bøter dersom de forsøker å reise hjem for å unnslippe coronasmitte.
søndag 2. mai ABC Nyheter
Rekordmange koronadødsfall i India
I India er det registrert 3.689 koronadødsfall det siste døgnet. Det er fjerde dag på rad at India melder om over 3.000 koronarelaterte dødsfall, og pandemien har til nå krevd minst 215.542 liv i landet. Mørketallene antas imidlertid å være store, og mange...
søndag 2. mai NRK
Koronakaoset i India: Her går de løs på sykehuspersonalet
Panikk og desperasjon sprer seg flere steder i India. Folk som mister sine kjære, eller som ikke får hjelpen de trenger går til angrep på sykehusansatte.
lørdag 1. mai NRK
400.000 nye smittetilfeller i India
India har registrert over 400.000 nye smittede det siste døgnet, viser offisielle tall. Det er første gang et land registrerer så mange tilfeller på ett døgn. 19,1 million indere har til nå fått påvist koronasmitte, og dødstallet har den siste uka økt...
lørdag 1. mai NRK
Global smitterekord i India: – Rettsvesenet svikter oss!
India er svært hardt rammet av pandemien, med sykehus fylt til randen og stor mangel på nødvendig medisinsk utstyr.
lørdag 1. mai TV 2
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL