Hordaland
Dette er viktig å hugse på når du køyrer elektrisk sparkesykkel
Når du køyrer elsparkesykkel skal du følge trafikkreglane for syklistar, og det er anbefalt at du bruker hjelm.
38min $ Hardanger Folkeblad
Stor skogbrannfare på Vestlandet
Det blir meldt om lokalt stor skogbrannfare for både Vestland fylke og Møre og Romsdal. Meteorologisk institutt ber folk vere forsiktige med open eld. – Det er framleis nokre område som ikkje har fått regn av betydning, skriv Meteorologisk institutt. Det er no utskrive varsel om...
51min Grannar
Ønskjer at du finn fram hagesaksa
No er det tid for sommarklipp av hekkar, buskar og tre. Ditt ansvar På eigedommen din er det ditt ansvar å syte for god sikt langs vegar, i kryss og avkøyrsler, melder Vindafjord kommune på nettsidene sine. – Gode siktforhold langs vegane er viktig for trafikktryggleik og framkomst....
56min Grannar
Stor skogbrannfare på Vestlandet
Det blir meldt om lokalt stor skogbrannfare for både Vestland fylke og Møre og Romsdal. Meteorologisk institutt ber folk vera forsiktige med open eld.
11:30 $ Kvinnheringen
Gode besøkstal for familieparkar trass i halvert kapasitet: – Vi frykta det verste
Smittevernreglar har sørga for redusert kapasitet i landets fornøyelsesparkar denne sommaren. Likevel kan fleire av parkane melda om gode besøkstal i juli.
11:24 $ Kvinnheringen
Fikk to telefoner og besøk på døra etter hjemkomsten fra Danmark: – Det føltes som et overgrep fra det offentlige
Håvard Nilsen og familien reiste til Danmark for å hjelpe datteren som er student der med å flytte inn i ny leilighet. Men hjemkomsten til Norge ble alt annet enn hyggelig.
11:12 $ Avisa Nordhordland
Audun Lysbakken besøkte Kvinnherad: Fekk gode innspel om utfordringane i pleie- og omsorgssektoren og forureining i Hardangerfjorden
Måndag ettermiddag var partileiar for SV og førstekandidat i Hordaland, Audun Lysbakken, på besøk på Folgefonnsenteret i Rosendal.
11:08 $ Kvinnheringen
Stor skogbrannfare på Vestlandet
Det meldes om lokalt stor skogbrannfare for både Vestland fylke og Møre og Romsdal. Meteorologisk institutt ber folk være forsiktige med åpen ild.
11:00 Hardanger Folkeblad
VESTLAND

Følg ferden direkte: Bergen tar farvel med Statsraad Lehmkuhl
Vi starter i Statsraad Lehmkuhls hjemmhavn. I år er det 100 år siden skipet første gang kom til Bergen. Vi seiler indre led sørover.
10:32 NRK
Mista førarkortet etter forbikøyring
Det var ein personbil som køyrde forbi ein trailer, truleg uvitande om at politiet var i nærleiken. Beslagla førarkortet — Patruljen vurderte manøveren til å vere så farleg at dei stansa bilen og beslagla førarkortet til sjåføren, opplyser...
10:23 Grannar
Kurt, Gustav og 21 andre har starta lokale bedrifter i sommar
.
10:09 Bygdanytt
No har to av tre nordmenn fått første vaksinedose
66,8 prosent av Norges befolkning – 3.602.592 personer – har nå fått første dose av koronavaksine, viser FHIs statistikk natt til tirsdag.
09:27 Hardanger Folkeblad
Dette rekkehuset har steget 38 prosent i verdi på bare ett år
Eiendommen i Hølbekken 153 på Arnatveit har skiftet eier. Rekkehuset ble solgt for 3.250.000 kroner av Carl Henrik A. Mentzoni og Mona Torvund. Leiligheten er en av 62 boliger i Krossbakken borettslag.
09:03 Bygdanytt
Morten frå Rosendal har ein heilt spesiell hobby: – Det å få reisa rundt har vore det kjekkaste med det
I kvardagen går det i å dekka lange politiske møte og anna lokalt stoff, men på fritida reiser Morten Nygård (52) frå Rosendal rundt og samlar på … fjelltoppar.
08:37 $ Haugesunds Avis
To av tre nordmenn har no fått første vaksinedose
1.823.535 personar har fått dose to, og dette utgjer 33,8 prosent av befolkninga, ifølgje tala. Til saman er det sett 5.426.127 dosar her i landa sidan vaksinasjonen starta 27. desember i fjor. Det kan vere forseinkingar i registrering av vaksinasjon som fører til at tala endrar seg over tid....
08:19 Grannar
Held fram som tømrarlag
– Me har ikkje hatt nok effektivitet på byggeplassane. Grepa me har gjort, har ikkje vore store nok, forklarar Torkel Rossehaug. Koronarelatert fråvêr og utbetaling av sjukepengar utan å få det dekka av støtteordningar, er òg ein del av bildet. Det gjekk ikkje an...
08:00 Vestavind
Første smitte­tilfelle denne måneden
.
07:43 Bygdanytt
Bønder testar ut mais til dyrefôr
I den nyplanta maisåkeren til bonde Johannes Silde i Etne står maisplantene på rekkje og rad. Kraftige stenglar strekkjer seg høgt opp i lufta og er like ved å passera merkestaven i åkeren som viser 2,5 meter. Grisebonden i Etne er èin av fleire bønder i Etne og...
07:00 Grannar
Godt sommarbesøk i familieparkar trass i halvert kapasitet: – Har vore over all forventning
Nordmenn har fylt opp familie- og fornøyelsesparkane i Noreg denne sommaren. Fleire av parkane hadde like mange eller fleire gjester enn normalt i juli.
06:40 NRK
Rekordomsetning til tross for rekrutteringsproblemer
Restaurantene i Odda kan melde om travle dager i sommer. – Vi snakker «all time high» både i mai, juni og juli, sier Tom-Jøran Johnsen, daglig leder for både Smeltehuset og Fjoren.
06:00 $ Hardanger Folkeblad
Peter (63): – Når du kjem så nært døden ser alt annleis ut
Personen som Peter beundrar mest i dag er ein kjend norsk sportsutøvar som han kjenner personleg.
05:30 $ Avisa Nordhordland
Startar opp med ridekurs i august – blei fullteikna med éin gong
Frå hausten startar Sandvoll Rideklubb opp utandørs ridekurs éin gong i veka. Det blei fullteikna allereie same dagen som klubben la det ut på Facebook-sida si.
05:00 $ Kvinnheringen
Hvilket parti/partier skal vi stemme på?
Siden det nærmer seg valg, kan det være verdt å tenke litt over hva som er viktig for Ullensvang kommune framover og hvilke parti(er) som gagner oss i vår kommune best.
04:00 $ Hardanger Folkeblad
Sogndal kommune melder utestad til politiet etter smitteutbrot blant unge
Sogndal kommune melde måndag utestaden Meat Point til politiet, skriv Sogn Avis. Bakgrunnnen er smitteutbrotet som har sitt utspring i ei samling på uteplassen 17. juli. Til saman 20 personar er smitta som følger av festen. Kommunen mistenker brot på smittevernreglane.
mandag 22:55 NRK
Fulle ungdomar tok seg inn på beite – reid på hest og la igjen boksar med alkohol
To rusa ungdomar plaga hestane med lys og leven. – Eg vart utruleg sint, seier hesteeigaren. Veldig problematisk, meiner NOAH, som oppmodar å melde dyreplageri til politiet.
mandag 22:18 NRK
Klaga over støy frå naust: – Vis omsyn
mandag 22:00 $ Kvinnheringen
Naturen er viktig for musikken
Det grøne landskapet, den gode dufta av jord og vekst, og lyden av fuglekvitter og bølgjeskvulp, gjer godt for kropp og sjel når Anne Lise Frøkedal kjem heim til Etne på ein kjapp sommarvisitt. Friluftsområdet Olav Vik-stiftelsen er ein av hennar favorittplassar, og her har ho...
mandag 20:00 Grannar
Klar for ny musikal: – Eg ser fram til å koma «heim»
Musikalstjerna frå Odda vert dei neste vekene å sjå i musikalen «Kristina frå Duvemåla», som har premiere på Bømlo Teater onsdag 4. august.
mandag 20:00 $ Hardanger Folkeblad
Ser lys i enden av tunnellen
- No håpar me berre at det vil ta seg opp enda meir framover. I likskap med dei fleste andre serveringsstader i landet har også serveringsstadene Fitjar fjordhotell og Kråko gjestetun lagt bak seg ein tung periode som følgje av Covid-19 pandemien. No fortel dei at situasjonen endeleg ser ut...
mandag 19:55 Fitjarposten
Turgåar stod fast ved Tokheimsnuten
Ein italiensk turgåar vart henta av redningshelikopter ved Tokheimsnuten i 20.00-tida måndag kveld.
mandag 19:51 $ Hardanger Folkeblad
Til hausten møter Alver kommune Equinor i retten: – Equinor ønsker ei avklaring, noko som og kan vere greitt for kommunane
I november møtes Equinor og Alver kommune i retten. Utfallet av saka kan gi seks til sju millionar kroner mindre å rutte med for kommunen.
mandag 19:45 $ Avisa Nordhordland
Bil og MC kolliderte i Ølve
Naudetatane rykte ut til ei trafikkulukke i Ølve måndag kveld rundt kl 18.15, etter at ein bil og ein motorsykkel kolliderte.
mandag 18:46 Kvinnheringen
Solid auke i nybilsalet i juli
Ser ein dei sju første månadane i år under eitt, har nybilsalet auka med 36,9 prosent samanlikna med same periode i fjor, viser tal frå Opplysningsrådet for Veitrafikken. Det er den heilt nye Ford Mustang Mach-E som har vorte førstegongsregistrert mest. Heile 898 av denne...
mandag 18:30 Grannar
VESTLAND

Slo full alarm etter at person på tog varsla om kanoulukke på Voss
Redningshelikopter og alle naudetatar rykte ut etter at ein person ombord eit passerande tog hadde observert personar i naud i Raundalselvi. Situasjonen er avklart.
mandag 18:13 NRK
10 kjappe: For Håkon (45) er det viktig at kommunen tek kulturlivet på alvor
Hokon Widding bur på Haustveit, på vestsida av Sørfjorden. Han jobbar for kulturskulen, ungdomsskulen i Odda og Røldal. Når restriksjonane vert oppheva står ei ny pilegrimsferd til Liverpool og Beatles-museet høgt på lista til Håkon.
mandag 18:05 $ Hardanger Folkeblad
Stadig fleire tilbod ved Fjellhaugen Skisenter: No har desse akemattene fått eige «hus»
Dugnadsgjengen ved skisenteret jobbar ikkje berre om vinteren. Nyleg fekk varmestova i Fjellhaugen seg eit koseleg tilbygg som husar dei populære akemattene som ein kan låna gratis.
mandag 18:01 $ Kvinnheringen
Brann i Byrknes: Brannvesen på staden
Det skal vere nokre hundre meter frå brannen til det næraste huset.
mandag 17:01 Avisa Nordhordland
Slik gjekk det for våre lokalt talent i junior-NM i friidrett
.
mandag 16:48 Bygdanytt
Rykkjer fram i køen
Dette medfører at mange no vil få SMS om framskunda vaksinetime i vekene som kjem, opplyser Vindafjord kommune på nettsidene deira. Her står det vidare opplyst at dette betyr eit stort meirarbeid for vaksinekontoret, og at kapasiteten på vaksinetelefonen difor vil bli redusert. –...
mandag 16:30 Grannar
Actionhelten Tom Cruise kjem truleg til Sogn
Spektakulær natur ved Sognefjorden kan bli kulissane i «Mission Impossible 8».
mandag 16:25 NRK
Rådmann om varselet i barnevernet: – Belastande for alle involverte
.
mandag 15:42 Bygdanytt
Varslar om uforsvarleg arbeidsmiljø i barnevernet: «Det kan sette born i fare»
.
mandag 15:42 Bygdanytt
Se hvilke hus og eiendommer som ble solgt i juli
I denne oversikten kan se hvilke hus og eiendommer som nylig har blitt solgt i kommunene Ullensvang og Eidfjord.
mandag 15:30 $ Hardanger Folkeblad
Det er påvist ny virusvariant i Norge
For første gang er den potensielt svært smittsomme Lambda-varianten av koronaviruset påvist i Norge, bekrefter FHI.
mandag 15:21 Hardanger Folkeblad
Tre tunnel-ras, men Vegvesenet føler seg trygg
I løpet av to dagar førre veke gjekk det steinras i heile tre tunnelar i Vestland, i høvesvis Fjærlandstunnelen, Trodaltunnelen på E39 nær Matre og Frudalstunellen på riksveg 5 i Sogndal. Likevel er det ikkje grunn til bekymring, seier vegvesenet til Bergens Tidende (BT)....
mandag 15:01 Grannar
Ny virusvariant påvist i Norge
For første gang er den potensielt svært smittsomme Lambda-varianten av koronaviruset påvist i Norge, bekreftar FHI.
mandag 15:00 $ Kvinnheringen
Turgåer funnet etter leteaksjon
Det er satt i gang en leteaksjon etter en 35 år gammel mann som ikke dukket opp til overnatting på Sognefjellshytta.
mandag 14:27 NRK
Sommerskutas hemmelige plan: Ville ikke fortelle om dette besøket
Smittesituasjonen på Sommerskuta er under kontroll. Mandag morgen dukket Statsraad Lehmkuhl opp på en plass ingen trodde den skulle være.
mandag 14:21 NRK
Denne veka får kommunen over 1000 vaksinedosar
mandag 14:01 Kvinnheringen
Skiltet tømte badeplassen for bubilar: – Det var ikkje meg, men eg veit kven det var
Då ein artigkrok i Luster fekk idéen om å henga opp eit skilt med «nudiststrand» over badeplassen i mellom Markstein og Flahamar, fekk det umiddelbar effekt. No går spekulasjonane om kven som hengde det opp.
mandag 12:36 $ Avisa Nordhordland
Våknet til vann­lekkasje: – En skikkelig blåmandag
.
mandag 12:30 Bygdanytt
Tine vil satse mer på lokal og kortreist mat
Etter suksessen med lokal profilering av fersk ost for turistene i Gudbrandsdalen, vil Tine nå ha lignende prosjekt også i andre regioner.
mandag 12:30 Hardanger Folkeblad
Slik så det ut da Lisbeth kom på jobb: – Reddet det som var mulig å redde
Det rant vann i tre etasjer hos tekstilbedriften etter en vannlekkasje mandag morgen.
mandag 12:29 $ Kvinnheringen
Talentet fra Bergen forsvinner til Bodø
Bodø/Glimt har sikret seg 18 år gamle Joel Mvuka Mugisha fra 1.-divisjonsklubben Åsane. Unggutten har signert en fireårsavtale med bodøværingene. Det melder klubben selv på egne nettsider mandag. Kantspilleren har av flere blitt beskrevet som et av de største...
mandag 12:28 NRK
Ruta til «Sommerskuta» etter Rubbestadneset
I fleire veker har det vore mogleg å følgja seglskipet Statsraad Lehmkuhl på ferda frå nord til sør. NRK si sakte-TV satsing er også på våre trakter. I følgje reiseruta er neste stopp Rubbestadneset på Bømlo tysdag 3. august, og deretter Kopervik...
mandag 12:10 Vestavind
Samla inn 800.000 tomflasker til forsking på barnekreft
— Engasjementet tok til tider heilt av. Folk sprang til slekt og henta flasker, fortel den blide vikedalsbuen som nå bur i Haugesund. Tysdag hadde innsamlinga som blei avslutta laurdag, nådd 800.000 flasker. Unge er begeistra Då pandemien stengde ned landet, blei det vanskeleg å...
mandag 12:00 Grannar
MC og bobil havnet i ulykke. Politiet mistenker at en buss brøt vikeplikten.
.
mandag 11:16 Bygdanytt
Stoppa ungdommar på moped
mandag 10:45 $ Kvinnheringen
VESTLAND

12 omkom i juli-trafikken
Det er òg ein auke frå juli i fjor, då ni personar mista livet i trafikken, viser tal frå Trygg Trafikk. Så langt i år har 42 personar mista livet mot 55 personar i same periode i fjor. Dyster periode – Vi veit av erfaring at sommaren dessverre er den perioden kor flest...
mandag 10:33 Grannar
Equinor går til søksmål mot Alver kommune
Equinor går til søksmål for å spare skatt på Mongstad-anlegget, noe Alver kommune kan tape sju millioner kroner på i året.
mandag 10:22 Avisa Nordhordland
Båt gikk på land i Romarheimsfjorden – mistenker ruskjøring
Føreren av båten som kjørte på land i Romarheimsfjorden natt til mandag, blåste over lovlig promillegrense i alkometeret. Mannen blir fremstilt for blodprøve, opplyser Vest politidistrikt. Minst én person havnet i sjøen, og flere klaget over smerter etter ulykken....
mandag 10:18 NRK
Vannlekkasje hos Oleana
Det rant vann i tre etasjer hos tekstilbedriften etter en vannlekkasje mandag morgen.
mandag 09:59 $ Hardanger Folkeblad
Sjåfør til sjukehus etter trafikkuhell på riksveg 13
Vest politidistrikt melder om eit trafikkuhell ved Skutenes på austsida av fjorden i morgontimane måndag.
mandag 09:42 $ Hardanger Folkeblad
Drama i OL-finalen: Jon-Hermann Hegg frå Lærdal enda på fjerdeplass
Det ble bare nesten for Jon-Hermann Hegg i finalen på 50 meter rifle helmatch. Nordmannen endte til slutt på fjerdeplass - Norges tredje fjerdeplass i skyting i dette OL. Etter mye skyting helt på det jevne, kom Hegg for alvor med i kampen om bronsen da Serhiy Kulish skjøt på feil...
mandag 09:40 NRK
Siste sjanse for å sende inn sommarbilde!
Grannar er på jakt etter bilete som fangar augneblinkar frå i sommar. Kva er sommar for deg? Dette er siste sjanse til å kvalifisere seg til finalen! Send inn bidrag til foto@grannar.no  Merk sendinga med «Sommarbilde 2021», og hugs å opplyse om kven som har tatt bildet og...
mandag 09:40 Grannar
240 nye koronasmitta
Dei siste sju dagane er det i snitt registrert 312 koronasmitta per dag. Tilsvarande snitt for sju dagar sidan låg på 204, så trenden er stigande. Ved midnatt natt til måndag var det utført 6,5 millionar koronatestar her i landet sidan februar i fjor. I alt har 137.954 personar testa...
mandag 08:25 Grannar
Båt med fire personar gjekk på land på Vikaholmen. Mistanke om promille
Fire personar til Haukeland etter uhell i Romarheimsfjorden.
mandag 08:08 Avisa Nordhordland
Sommar på omsorgssenteret
Når resten av samfunnet går inn i fellesferiemodus, er det sommarferie på omsorgssenteret òg. Då endrar kvardagen seg. Medan dei tilsette avviklar ferie, reiser nokre bebuarar heim på ferie, medan andre kjem på korttidsopphald på heimen.  Ettersom eg klarte...
mandag 08:00 Vestavind
«Med glimt i øyet kunne han bergta en hel forsamling med sine gode historier»
.
mandag 07:24 Bygdanytt
Forsikringsselskap: Rekordmange tjuveri av robotgrasklipparar
I sommar har det vore uvanleg mange tjuveri av robotgrasklipparar frå hagar og uteområde rundt om i landet, ifølgje forsikringsselskap.
mandag 07:00 $ Kvinnheringen
EØS-spørsmålet splitter Senterpartiet: Folkevalgt meldte seg ut i protest
Flertallet av spurte Sp-velgere er for EØS-avtalen, viser ny undersøkelse fra NHO. Bedriftsleder Kjetil Hovland frykter et norsk «Brexit» dersom handelsavtalen med EU tukles med.
mandag 06:15 NRK
Tek tak i langvarig brannkonflikt
Johannes Kringlebotten i Frp er svært bekymra for utviklinga i det interkommunale brannvesenet og tar situasjonen opp i ein interpellasjon til kommunestyret. I brevet frå Håheim, som er datert 22. juli 2021, stiller han seg kritisk til dagens organisering av Haugaland brann og redning IKS....
mandag 06:00 Grannar
Slik var Morellfestivalen: Gul, varmhjarta og triveleg
Morellfestivalen 2021 gjekk av stabelen denne helga. Dette sjølv om både NM i morellspytting og marknaden var avlyst. I staden vart det arrangert fire konsertar på tre dagar, frå torsdag 29. juli til laurdag 31. juli.
mandag 06:00 $ Hardanger Folkeblad
Forretningsbygg seld for over 5 millionar kroner
Eit kontorbygg i Eivindvik vart i juli overdratt for 5,45 millionar kroner.
mandag 05:30 $ Avisa Nordhordland
To måneder før termin ble huset deres erklært ubeboelig. Nå ber de om hjelp.
Marerittsommer for den lille familien.
mandag 05:00 $ Kvinnheringen
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VESTLAND

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL