Hopp
Hoppstjernen Schlierenzauer gir seg
Den østerrikske skihopperen Gregor Schlierenzauer (31) setter karrierepunktum etter 15 innholdsrike sesonger på toppnivå.
tirsdag 12:33 ABC Nyheter
Fjerdeplass på Tande
Daniel-André Tande tok en oppløftende fjerdeplass i sin andre konkurranse etter fallet i Planica i mars. Fredrik Villumstad vant COC-rennet i Midstubakken. Tande landet på 100 meter og var tre poeng bak lederen Stefan Hula på en sjetteplass etter første omgang. I finalen fikk han 98...
søndag 14:33 NRK
Reagerer: - Skjønner ikke problemet
Clas Brede Bråthens la ut en helseoppdatering om Daniel-André Tande på sin private Facebook-konto. Det har skapt misnøye.
torsdag 16. september Dagbladet
Hopplegenden frykter at de frivillige forsvinner
I Vikersund tærer hoppkonflikten hardt på dugnadsviljen.
torsdag 16. september TV 2
Hopplegenden frykter at de frivillige forsvinner
I Vikersund tærer hoppkonflikten hardt på dugnadsviljen.
torsdag 16. september TV 2
Skrekkfallet: Dette skjedde
Daniel-André Tande husker ikke noe av skrekkfallet. Han har sett hendelsen på video mange ganger for å finne ut hva som gikk galt.
torsdag 16. september Dagbladet
Trener Monsen fra Molde: – Frykter Bråthen-søksmål
LAVAZÈ : Norske langrennsutøvere og ledere ønsker ikke å uttale seg stort om den pågående konflikten mellom Norges Skiforbund og hoppsjef Clas Brede Bråthen. Men Arild Monsen er bekymret for spesielt én ting ved hele saken.
tirsdag 14. september NRK
Tande klar for konkurransecomeback
Daniel-André Tande skal i aksjon i sin første konkurranse siden skrekkfallet i Planica i mars. Kommende helg deltar han i kontinentalcupen i Midtstubakken.
tirsdag 14. september ABC Nyheter
VINTERSPORT

- Skvær opp
Maren Lundby synes det er rart at skiforbundet ikke kan komme med konkrete grunner til hva konflikten med Clas Brede Bråten grunner i. Nå håper hun partene kan skvære opp.
tirsdag 14. september Dagbladet
Tande-comeback i konkurranse
Daniel-André Tande skal i aksjon i sin første konkurranse siden skrekkfallet i Planica i mars. Kommende helg deltar han i kontinentalcupen i Midtstubakken. – Det blir veldig moro. Det er en fin start å kunne gjøre comeback hjemme i Norge under helgens COC-renn i Midtstuen. Jeg gleder...
tirsdag 14. september NRK
Tande-comeback i konkurranse
Daniel-André Tande skal i aksjon i sin første konkurranse siden skrekkfallet i Planica i mars. Kommende helg deltar han i kontinentalcupen i Midtstubakken. Han sier i en pressemelding at han gleder seg og er spent på hva hans beste hopp holder til.
tirsdag 14. september NRK
Tande-comeback i konkurranse
Daniel-André Tande skal i aksjon i sin første konkurranse siden skrekkfallet i Planica i mars. Kommende helg deltar han i kontinentalcupen i Midtstubakken. – Det blir veldig moro. Det er en fin start å kunne gjøre comeback hjemme i Norge under helgens COC-renn i Midtstuen. Jeg gleder...
tirsdag 14. september NRK
Suveren norsk seier i blandet lag
Norge tok en klar seier i den blandede lagkonkurransen i Sommer Grand Prix i hopp i Russland søndag. Johann André Forfang ledet an med et monsterhopp. Anna Odine Strøm, Forfang, Silje Opseth og Halvor Egner Granerud hoppet på det norske laget. – Anna, Johann, Silje og Halvor leverte...
søndag 12. september NRK
Ny pallplass for Silje Opseth
Silje Opseth tok nok en pallplass i Sommer Grand Prix i hopp i Russland søndag. Nok en gang var det førstehoppet som gjorde at det ble for langt opp til seier. Lørdag hadde Opseth konkurransens lengste svev i andre omgang og ble nummer to. Søndag var hun igjen omgangens beste i finalen da...
søndag 12. september NRK
Refset av eks-sjef: Men Bråthen fikk toppscore av hoppfolket
Både den tidligere og nåværende generalsekretæren i Norges Skiforbund hevder hoppsjef Clas Brede Bråthen (52) har hatt en konfronterende og uakseptabel kommunikasjonsform. Men de ansatte som jobber under ham mener noe annet.
fredag 10. september VG
Slår tilbake mot kritikken
At Maren Lundby (27) er med i «Skal vi danse» midt under sesongoppkjøringen vekker oppsikt blant idrettskollegene.
fredag 10. september Dagbladet
- Hylte og skrek
Daniel-André Tande (27) er endelig tilbake i hoppbakken og svever i lufta igjen. Det har moren delte meninger om.
fredag 10. september Dagbladet
Så mye får VM-sjefene i lønn
 
torsdag 9. september Adresseavisen
Nytt møte mellom NSF og sponsorene
Norges Skiforbund har invitert sponsorene til et nytt møte om den betente striden om ansettelsesforholdet til hoppernes sportssjef. Sponsorene har truet med å trekke pengestøtte hvis ikke konflikten blir løst. Hoppleiren ønsker at Clas Brede Bråthen skal få fortsette som...
torsdag 9. september NRK
Fannemel klar for comeback
Anders Fannemel er klar for sin første internasjonale deltakelse på to år etter den alvorlige kneskaden. Fannemel røk korsbåndet under et renn i polske Wisla sommeren 2019. Han gjorde sitt første hopp i februar, halvannet år etter han pådro seg skaden. Nå skal...
torsdag 9. september NRK
Tidligere NIF-president ut mot hoppsponsorer
Tidligere idrettspresident Arne Myhrvold mener hopplandslagets sponsorer opptrer lite gjennomtenkt i Bråthen-saken, skriver VG.
torsdag 9. september ABC Nyheter
Myhrvold ut mot sponsorer
Tidligere idrettspresident Arne Myhrvold mener hopplandslagets sponsorer opptrer lite gjennomtenkt i Bråthen-saken, skriver VG. Myhrvold føyer seg dermed inn i rekken av nåværende og tidligere idrettsledere som advarer mot at sponsorenes engasjement i interne ansettelsesforhold i...
torsdag 9. september NRK
Myhrvold om sponsorkrav til skiforbundet: – Lite gjennomtenkt
Tidligere idrettspresident Arne Myhrvold (76) er kritisk til hvordan hopplandslagets sponsorer stiller krav til Norges Skiforbund i den pågående konflikten med Clas Brede Bråthen (52).
torsdag 9. september VG
Tidligere generalsekretær ville fjerne Bråthen for fem år siden
Tidligere generalsekretær Stein Opsal kaster seg inn i hoppbråket og sier samarbeidet med Clas Brede Bråthen var så dårlig at han ikke orket å fortsette.
onsdag 8. september ABC Nyheter
Men står egentlig Hopp-Norge samlet?
 
onsdag 8. september Adresseavisen
– Det er noe vi ikke får vite
 
onsdag 8. september Adresseavisen
Langrennslandslaget reagerer på hoppkonflikten: – Fryktelig trist
LAVAZÈ Langrennssjef Espen Bjervig og Ole Morten Iversen, trener for kvinnelandslaget, reagerer på at hopp-konflikten ikke har blitt ryddet opp i internt.
onsdag 8. september VG
Hoppfedre vil ha ekstraordinært skiting: – Mistet tilliten
Svein Granerud, faren til hoppstjernen Halvor Egner Granerud, er klar på at han har mistet tilliten til ledelsen i Skiforbundet. Nå ber han og to andre hoppfedre om et ekstraordinært skiting.
onsdag 8. september VG
– De minnene har brent seg fast. Det var noe som traff meg
 
tirsdag 7. september Adresseavisen
Sponsorinnblanding: - Problematisk
Ishockeypresident Tage Pettersen oppfatter sponsorenes innblanding i konflikten mellom Norges Skiforbund og sportssjef Clas Brede Bråthen som en diktering.
tirsdag 7. september Dagbladet
Fem nye VM-sjefer på plass
 
tirsdag 7. september Adresseavisen
Bråthens fagforening varsler søksmål mot Skiforbundet
– Enten så blir vi enige med Skiforbundet, eller så blir det søksmål, sier Christopher Becham, forbundsleder i Handel og Kontor i Norge, til NRK.
tirsdag 7. september ABC Nyheter
YTRING: «Frykter kollaps i hoppleiren»
Bråket i Skiforbundet er nå så kraftig at det kan få fatale konsekvenser for hoppleiren.
tirsdag 7. september NRK
VINTERSPORT

Bråthens fagforening vil gå til søksmål mot Skiforbundet
Clas Brede Bråthens fagforening, Handel og Kontor, truer Norges skiforbund med søksmål om de ikke oppnår enighet rundt stillingen hans som sportssjef for hopperne.
tirsdag 7. september NRK
Stjernen og Sundby til Viaplays hopplag
OL-vinner Andreas Stjernen og kommentator Jørn Sundby blir en del av laget som skal lose oss gjennom den kommende hoppsesongen på Viaplays plattformer.
tirsdag 7. september ABC Nyheter
Vikersund-leder med beskjed til Bretten Berg: – Trekk deg
Det er ikke bare sponsorene som åpner for å trekke seg dersom Clas Brede Bråthen (52) presses ut av jobben som sportssjef på det norske hopplandslaget. Nå truer mange frivillige med å gjøre det samme.
tirsdag 7. september VG
Skistyret slår hardt tilbake mot sponsorkrav i Bråthen-saken
Styret i Norges Skiforbund ber hoppsportens sponsorer om å ikke blande seg inn i tvisten med sportssjef Clas Brede Bråthen.
mandag 6. september NRK
Skistyret slår tilbake mot sponsorene
Styret i Norges Skiforbund ber hoppsportens sponsorer om å tenke seg om og la være å blande seg inn i tvisten med sportssjef Clas Brede Bråthen.
mandag 6. september VG
Utpressingen stoppet!
Skiforbundet har stoppet sponsorenes forsøk på å bruke pengene for å presse igjennom fortsatt jobb for Clas Brede Bråthen. Dette ukloke forsøket kunne ikke ha endt annerledes.
mandag 6. september Dagbladet
Bråthen-leiren forberedt på rettssak mot skiforbundet
Konflikten mellom Norges Skiforbund og Clas Brede Bråthen er fortsatt fastlåst. Hoppsjefens advokat forbereder en stevning til tingretten.
mandag 6. september ABC Nyheter
Norsk hoppdominans: Granerud med dobbeltseier i Kasakhstan
Bråket i norsk hoppsport ser ikke ut til å prege utøverne sportslig i Sommer Grand Prix. Søndag vant Halvor Egner Granerud to renn med noen timers mellomrom.
søndag 5. september ABC Nyheter
Maren Lundby: – Jeg er blitt mer følsom med årene
Hun har ikke hoppet på ski siden VM-gullet i mars. Fem måneder før Maren Lundby (26) skal sette utfor OL-bakkene i Beijing, velger hun heller stiletthæler og paljetter enn hoppski.
lørdag 4. september VG
Ex HamKam-hopper støtter Bråthen
Sammen med flere tidligere skihoppere går ex-HamKam-hopper Jon Inge Kjørum ut med støtte til hoppsjef Clas Brede Bråthen i striden med Norges Skiforbund. I desember etablerte Kjørum og to andre tidligere skihoppere «Hopplauget». Stiftelsen har fått 30 norske...
lørdag 4. september NRK
Hopperne får økonomisk støtte til spesielt OL-grep
LILLEHAMMER Det er lenge til februar og OL, men allerede nå tar hopplandslaget grep for å sikre medaljefest neste år.
lørdag 4. september VG
Bråthens advokat mener disse epostene viser at generalsekretæren ikke snakker sant
Clas Brede Bråthens advokat mener Skiforbundets Ingvild Bretten Berg ikke snakket sant om konflikten i et intervju med TV 2. - Usaklig, svarer Skiforbundets advokat.
lørdag 4. september TV 2
Bråthen tar forbundet til retten
Den betente konflikten mellom Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund fortsetter med stor styrke. Bråthens advokat Marit Håvemoen sier følgende til NRK lørdag: – Vi hadde håpet at vi gjennom forhandlinger kunne kommet til enighet, slik at fokus ble rettet dit det skal...
lørdag 4. september NRK
Frustrerte eks-hoppere: – Forbundet pøser ut penger på å bli kvitt en fyr hopp-Norge vil beholde
Tre tidligere skihoppere har samlet inn 750.000 kroner til norsk hoppsport. Nå er de dypt bekymret for fremtiden.
lørdag 4. september VG
«Penga rår. Skitsnakket går»
Sponsorenes inntogsmarsj i hoppstriden er en dramatisk utvikling i en allerede betent sak.
fredag 3. september TV 2
Sponsorer vurderer å trekke støtten til Norges Skiforbund om ikke Bråthen-konflikten blir løst
I en felles uttalelse sier sponsorene til hopplandslaget i Norges Skiforbund (NSF) at de vurderer å ikke fornye kontrakter ut over kommende sesong.
fredag 3. september ABC Nyheter
Hoppsponsorene truer med å trekke seg: – Trist å se voksne folk krangle for åpen scene
Fredag ettermiddag signaliserte både Norges skiforbund og Clas Brede Bråthen at mulighetene for et forlig er ute. Da reagerte hoppsportens sponsorer momentant.
fredag 3. september NRK
Hoppsponsorene vil trekke seg
Konflikten mellom Norges skiforbund (NSF) og sportssjefen for hopp, Clas Brede Bråthen, virker fastlås. Fredag ettermiddag kom sponsorene Eterni Group, HELP Forsikring, Landsorganisasjonen i Norge (LO), Lundin Energy Norway, Nammo RSM Norge, Scantrade på banen med en pressemelding. Der truer de med...
fredag 3. september NRK
Hopplandslagets sponsorer i felles uttalelse: Vurderer å trekke støtten
Sponsorene til Norges Skiforbund sier i en felles uttalelse at de vurderer å trekke støtten om de ikke kommer til enighet med Clas Brede Bråthen.
fredag 3. september VG
Vurderer å trekke støtten
Sponsorene ber om at Norges Skiforbund og Clas Brede Bråthen kommer til enighet.
fredag 3. september TV 2
Skiforbundet slår tilbake
VG Skriv i dag at Clas Brede Bråthen sin advokat oppfattar tilbodet om forlik som avvist frå Skiforbundet si side. Etter at det blei brot i forhandlingane mellom Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbunds advokatar i går, la Clas Brede Bråthen sin advokat fram eit tilbod om forlik i saka....
fredag 3. september NRK
Bråthen-frist for Skiforbundet
Fristen for å besvare søksmålsvarselet til hoppsjef Clas Brede Bråthen går ut i dag. Norges Skiforbund mener fortsatt at Bråthen ikke har krav på ny kontrakt. Fredag blir søksmålsvarselet besvart fra Skiforbundet. – Vi forklarer hvorfor vi mener at...
fredag 3. september NRK
Skiforbundet: Ikke aktuelt å gi Clas Brede Bråthen ny kontrakt – fristen går ut i dag
Fristen for å besvare søksmålsvarselet til hoppsjef Clas Brede Bråthen går ut i dag. Norges Skiforbund mener fortsatt at Bråthen ikke har krav på ny kontrakt.
fredag 3. september ABC Nyheter
Slik ville skiforbundet løse Bråthen-konflikten: Anser tilbudet som avslått
Forhandlingene mellom Clas Brede Bråthen og skiforbundet strandet brått torsdag. Han har blant annet avslått tilbud om en ny stilling hvor han skulle vært fritatt for administrative oppgaver og jobbet utelukkende med sport.
fredag 3. september VG
En stygg tabbe
Sannheten om hva som har skjedd inne på Skiforbundets kontor, har vi ikke. Men det utenfor gikk i hvert fall totalt feil.
fredag 3. september Dagbladet
VINTERSPORT

Skiforbundet reagerer etter brudd i forhandlingene: – Vi er overrasket
Torsdag bekrefter både Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund at det er brudd i forhandlingene.
torsdag 2. september NRK
Brudd i forhandlingene mellom Bråthen og skiforbundet
Dialogen mellom Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund på advokatnivå ga ingen løsning på hoppkonflikten. Forhandlingene har brutt sammen, melder VG.
torsdag 2. september ABC Nyheter
Brudd i forhandlingene
Dialogen mellom Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund på advokatnivå ga ingen løsning på hoppkonflikten. Forhandlingen har brutt sammen.
torsdag 2. september TV 2
Brudd i forhandlingene om Bråthen
Dialogen mellom Claes Brede Bråthen og Norges Skiforbund på advokatnivå ga ingen løsning på hoppkonflikten. Forhandlingen har brutt sammen, melder VG. Bråthen hevder overfor avisen at han er blitt tilbudt flere andre stillinger i hoppsporten, men fortsatt ønsker...
torsdag 2. september NRK
Brudd i Bråthen-forhandlingene
Hoppsjef Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund har ikke klart å bli enige i konflikten som har vært kjent i et par uker. Det bekrefter Bråthen selv til VG. Han sier at han har fått tilbud om flere nyopprettede stillinger i hopp, og at skiforbundet vil finne en erstatter i stillingen...
torsdag 2. september NRK
Brudd mellom Bråthen og skiforbundet: – Bekymret for jentesatsning
Etter to dager med forhandlinger på advokatnivå, er Clas Brede Bråthen (52) og Norges Skiforbund fortsatt uenige: Han omtaler foreslåtte løsninger som «uforsvarlig ressursbruk».
torsdag 2. september VG
Ski-leder slår alarm: – Det som skjer er hjerteskjærende
Alpinleder Jørund Li (53) mener Norges Skiforbund ser dummere og dummere ut for hver dag som går i den pågående konflikten med hoppsjef Clas Brede Bråthen (52).
onsdag 1. september VG
Sportskommentatorene uenige om hoppbråket: – Tror de velger den enkleste løsningen
Kan hoppsjef Clas Brede Bråthen beholde jobben? Hvem må gå? Kan alle fortsette etter to uker med bråk i hoppleiren?
tirsdag 31. august VG
Bråthen og skiforbundet i dialog: - Positivt
Clas Brede Bråthens advokat, Marit Håvemoen, bekrefter at hun er i dialog med Norges Skiforbund om å finne en løsning på den betente konflikten mellom partene.
tirsdag 31. august VG
Bretten Berg vil ikke kommentere om hun kan jobbe med Bråthen
Det pågår stor møtevirksomhet i forbindelse med konflikten mellom Clas Brede Bråthen og skiforbundet og hoppledelsen, og blant sponsorene er det flere som støtter Bråthens sak.
mandag 30. august VG
Bråthen «føler» seg nærmere løsning etter sponsormøte
LYSAKER Kort tid etter at skiforbundet og hoppledelsen hadde vært i møte med sponsorene, skal Clas Brede Bråthen ha blitt kalt inn for å legge fram sin versjon av saken.
mandag 30. august VG
Fant ingen løsning på hoppkrisen
LYSAKER Det ble ingen avklaring da skiforbundet møtte landslagsledelsen, sponsorer og hoppkomitéen i et forsøk på å løse konflikten med sportssjef Clas Brede Bråthen.
mandag 30. august VG
Stöckl etter sponsormøte: – Tror de ønsker sterkt å ha med Bråthen videre
Norges Skiforbund samlet mandag sponsorene for å orientere om situasjonen rundt hoppsjef Clas Brede Bråthen. Det blir trolig flere møter denne uken.
mandag 30. august ABC Nyheter
Prøvde å unngå pressen etter krisemøte
President i Norges Skiforbund Erik Røste var ikke spesielt interessert i å prate med pressen etter krisemøte med sponsorene.
mandag 30. august TV 2
Ordknapp skiledelse etter oppvaskmøte - skal møtes igjen
Norges Skiforbund samlet sponsorene for å oppklare situasjonen til sportssjef Clas Brede Bråthen. Etterpå var møtedeltakerne lite snakkesalige.
mandag 30. august TV 2
Bråthen etter møtet med sponsorene: – Vi er nærmere en løsning
Norges Skiforbund møtte mandag flere av sine største sponsorer, som har reagert på bråket rundt hoppsjef Clas Brede Bråthen. Etter møtet unngikk skipresident Erik Røste spørsmål om saken.
mandag 30. august NRK
Hopper i bakke som ligner OL-bakken
Halvor Egner Granerud og fem andre av hoppgutta reiser til Kasakhstan og Russland til sommer-Grand Prix-renn i bakker som er ligner på OL-bakkene. Granerud får med seg Anders Håre, Johann Forfang, Robin Pedersen, Robert Johansson og Marius Lindvik. Jentenes Grand Prix-renn i Kasakhstan har blitt...
mandag 30. august NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VINTERSPORT

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL