Hopp
Lundby reagerer på polsk kroppspress: – Ganske ødeleggende for utøverne
De polske skihoppkvinnene har fått beskjed fra eget forbund om at de ikke får finansiell støtte dersom de har en BMI høyere enn 21. Det får Maren Lundby (27) til å reagere.
mandag 1. august VG
Nedslående beskjed
Maren Lundby (27) hadde tenkt å være tilbake i hoppbakken i august etter en hel konkurransesesong på utsiden, men tviler nå på at det skjer.
tirsdag 26. juli Dagbladet
Lundby må trolig utsette comebacket: – Finnes ingen garantier
Maren Lundby (27) hadde tenkt å være tilbake i hoppbakken i august etter en hel konkurransesesong på utsiden, men tviler nå på at det skjer.
tirsdag 26. juli TV 2
Maren Lundby må trolig utsette comebacket: – Finnes ingen garantier
Maren Lundby (27) hadde tenkt å være tilbake i hoppbakken i august etter en hel konkurransesesong på utsiden, men tviler nå på at det skjer.
tirsdag 26. juli ABC Nyheter
Synne (29) er butikksjef for to butikker og en av kjedens største talenter: - Vi slår stadig egne rekorder
SKIEN: Hun flyttet hjemmefra som 16-åring og er et av selskapets største talenter. Synne Steen Hansen (29) har jobbet seg opp som butikksjef etter å ha satset på noe helt annet.
mandag 25. juli $ Telemarksavisa
Rasmus og pappas store lidenskap gir dem hundrevis av timer og mil sammen - nå er de i Tyskland: – Jeg er steike klam i håndflata
HINTERZARTEN/SKIEN: Han kunne holdt seg aktiv i nabolaget, men Rasmus Kittelsen (12) fra Skien har arvet lidenskapen til pappa Kay. Da blir det milevis og timevis i bil. Nå er de i Tyskland og lever guttedrømmen til både far og sønn.
fredag 22. juli $ Telemarksavisa
Hopptalent i skrekkulykke
Skihopperen Simen Aasen Markeng (20) mener selv at han hadde englevakt da han havnet i en bilulykke mandag kveld.
fredag 15. juli Dagbladet
Lundby hardt ut mot hopplegende
Maren Lundby (27) reagerte med vantro da flere hopprofiler ikke ville delta i kampanjen for kvinners deltakelse i skiflyvning. Gregor Schlierenzauer har en annen versjon av historien.
mandag 4. juli NRK
VINTERSPORT

Stor bakke på OL-programmet for hoppkvinnene
Skihopper Maren Lundby og co. kan glede seg over en ny medaljemulighet i Italia i 2026 med stor bakke som ny øvelse på OL-programmet.
fredag 24. juni ABC Nyheter
Kvinnene får storbakke-hopp i OL
Medan kombinertkvinnene blei avvist, får hoppkvinnene ei oppmuntring: Dei får hoppe i stor bakke også i OL i 2026, ifølgje programkomiteens innstilling. Storbakkerenn for kvinner kom på programmet i VM i 2021, med Maren Lundby som den første verdsmeisteren. No får ho og...
fredag 24. juni NRK
Ski-VM likevel på NRK i 2023 og 2025: – Gleder meg enormt
NRK og Viaplay har blitt enige om en avtale som sikrer statskanalen senderettighetene til de neste to ski-VMene i Planica neste år og Trondheim i 2025.
mandag 20. juni VG
Hopp i Granåsen flyttes til Lillehammer
Neste års Raw Air skulle være den store åpningen for det nye anlegget i Granåsen, men hopparenaen blir ikke klar i tide. Lillehammer skal avholde arrangementet. Forrige onsdag ga Trondheim kommune beskjed til Norges Skiforbund, som ga beskjed videre til Det internasjonale Skiforbundet (FIS),...
fredag 17. juni NRK
Dyrhaug valgt som ny skipresident – lover endringer i administrasjonen
Tove Moe Dyrhaug ble valgt som Norges første kvinnelige skipresident. Hun vant med 74 stemmer.
søndag 12. juni NRK
Røstes oppgjør med trakassering og hets: – Som et farlig virus som muterer
MOLDE I sin aller siste tale til grasrota i norsk ski-idrett, tok avtroppende skipresident Erik Røste (62) et knallhardt oppgjør med hets, trakassering og utskjelling i idretten.
lørdag 11. juni VG
Hoppet seg til seier
 
søndag 5. juni Lindesnes
Intens kamp om skipresidentvervet: Foreslår Rise som motkandidat
På to dager har Tove Moe Dyrhaug fått to konkurrenter til presidentvervet i Norges Skiforbund. Sist ut er Østfold skikrets som lanserer Katarina Rise som motkandidat på forbundstinget om en uke.
lørdag 4. juni NRK
Stjerneduoen hyller stortalentet fra Trondheim: – Vi ler både av og med ham
 
lørdag 4. juni Adresseavisen
Dyrhaug får kamp om presidentvervet
 
fredag 3. juni Adresseavisen
FIS-styret stoppet omstridt premiepenge-forslag
Denne uken kunne NRK fortelle at Hoppkomiteen i FIS hadde vedtatt å øke premiepengene til hoppgutta med cirka fem ganger så mye som til kvinnene. Dette fikk både Silje Opseth og Halvor Egner Granerud til å reagere. Men da saken kom opp i FIS-kongressen i Milano denne uken, ble...
fredag 27. mai NRK
Norge stemte aldri mot kritisert forslag – så stoppet Røstes FIS-styre hele saken
Norge stemte ikke mot et kontroversielt forslag om premiepenger, som ville økt forskjellen mellom kjønnene. Da saken nådde styret i Det internasjonale skiforbundet (FIS), ble forslaget stoppet.
fredag 27. mai VG
FIS øker lønnsforskjellene – Granerud reagerer
De neste tre årene vil FIS øke premiepengene til hoppgutta med cirka fem ganger så mye som til kvinnene. Halvor Egner Granerud mener pengene burde vært delt likt.
tirsdag 24. mai NRK
Alexander Stöckl signerte for fire nye år som landslagssjef i hopp
Alexander Stöckl har forlenget sin avtale som sjef for de norske skihopperne til etter OL i Milano og Cortina d'Ampezzo i 2026.
mandag 23. mai ABC Nyheter
Stöckl har signert ny kontrakt
Alexander Stöckl har skrevet under på fire nye år som trener for hopplandslaget, det skriver Dagbladet.
mandag 23. mai NRK
Lundby åpen om frykten: – Har vært veldig redd
Skihopper og forbilde Maren Lundby forteller om redselen for ikke å komme tilbake i hoppbakken og et VM som ble for ekstremt til tross for suksessen.
søndag 15. mai ABC Nyheter
Kvinnenes hopptrener forlenget kontrakten
Kvinnenes landslagstrener i hopp, Christian Meyer, har skrevet under på en ny fireårskontrakt, melder Dagbladet. – Jeg har signert. Kravet fra min side var at vi fortsatt fikk ha et godt støtteapparat, sier Meyer til avisen. – Nå ser det ut til at vi også får med...
fredag 13. mai NRK
Lundby om veien tilbake: – Det er mye som blir vanskelig
Maren Lundby gjør et nytt forsøk på å ta seg tilbake til toppen av hoppsporten igjen. Hun innrømmer at hun har noen tøffe utfordringer foran seg.
tirsdag 10. mai NRK
Robert Johansson opereres igjen
Skihopper Robert Johansson ble tirsdag operert for ryggpoblemene som hemmet ham sist sesong. Det opplyste landslagssjef Clas Brede Bråthen da hopplandslagene for neste sesong ble presentert i Oslo tirsdag. Johansson er en av dem som er tatt ut på neste sesongs lag. Landslagssjef Bråthen sa under...
tirsdag 10. mai NRK
Trønderen klar for landslaget
 
tirsdag 10. mai Adresseavisen
Maren Lundby gjør landslagscomeback
Maren Lundby (27) er tilbake på skihopplandslaget etter ett års opphold.
tirsdag 10. mai TV 2
Gjør endringer
Landslagstrener Alexander Stöckl og landslagssjef Clas Brede Bråthen gjør tre endringer på hopplandslaget for menn kommende sesong.
tirsdag 10. mai Dagbladet
Lundby-comeback nærmer seg – mot hopping i høst
Skihopper Maren Lundby (27) er på plass når neste sesongs landslags presenteres tirsdag. Går alt etter planen, er hun klar når verdenscupsesongen starter.
mandag 9. mai ABC Nyheter
Nærmer seg Lundby-comeback
Skihopper Maren Lundby (27) er på plass når neste sesongs landslags presenteres tirsdag. Går alt etter planen, er hun klar når verdenscupsesongen starter. – Det ser bedre ut i år enn i fjor. Kroppen generelt er bedre. Målet er å hoppe i bakken på trening i...
mandag 9. mai NRK
Trolig ingen Stöckl-avklaring før hopplandslaget presenteres
Neste sesongs hopplandslag presenteres tirsdag, men trener Alexander Stöckl har enda ikke signert ny kontrakt. Det er ventet at østerrikeren signerer en avtale for fire nye år som norsk landslagstrener for herrene, men signeringen lar vente på seg. – Jeg håper det går i...
mandag 9. mai NRK
VINTERSPORT

En varslet krise
Mye tyder på at ledelsen i Norges Skiforbund har undervurdert dybden i problemene de selv var med på å skape for norsk hoppsport.
fredag 6. mai VG
Jostein skjønte ingen ting da Teslaen plutselig kom flyvende
Her er det utrolig at det ikke gikk helt galt. En Tesla Model S traff rundkjøringen på E134 utenfor Kongsberg. Bilen fløy gjennom luften. Se video:
torsdag 5. mai TV 2
NRK: Skiforbundet redder hopplandslaget med millionlån
Norges Skiforbund gir hopplandslaget mer tid til å skaffe nye sponsorkontrakter foran neste sesong. I mellomtiden får de et bufferlån fra forbundet.
fredag 29. april ABC Nyheter
Skiforbundet redder hopperne
Norges Skiforbund gir hopplandslaget mer tid til å skaffe nye sponsorkontrakter foran neste sesong, melder NRK. I mellomtiden får de et bufferlån fra forbundet.
fredag 29. april TV 2
Skiforbundet gir hopplandslaget buffer-lån: – Optimist
De andre grenene i Norges Skiforbund låner norsk hoppsport fem millioner kroner mens det jaktes på nye sponsorer.
fredag 29. april VG
Skiforbundet redder hopplandslaget med millionlån
Norges Skiforbund (NSF) går inn og gir hopplandslaget et lån slik at hopperne får tid til å sikre nye sponsorkontrakter før neste sesong. Dermed unngår hopp store budsjettkutt.
fredag 29. april NRK
VG: Hopplandslaget klarer ikke millionkrav
Det sier landslagssjef Clas Brede Bråten til VG torsdag ettermiddag. – Vi jobber hardt og befinner oss i gode prosesser med eksisterende samarbeidspartnerne våre. Men det kommer ikke til å bli signert en stor avtale før 1. mai. Det er ikke sånn vi jobber, sier Bråthen til...
torsdag 28. april NRK
Hopplandslaget klarer ikke millionkrav: Nekter budsjettkutt
Styret i Norges Skiforbund påla hopplandslaget å inngå en ny sponsoravtale før 1. mai eller kutte i sitt eget budsjett. Ingen av delene kommer til å skje.
torsdag 28. april VG
Kvinnene får sin egen hoppuke
I sesongen 2023/2024 blir det for første gang arrangert en egen tysk-østerriksk hoppuke for kvinner. I en pressemelding heter det at skiforbundene i Tyskland og Østerrike har diskutert dette i lang tid. Det endelige konseptet er ikke bestemt, men det er klart at den skal arrangeres omtrent...
torsdag 21. april NRK
Medier: Hopplandslaget mangler ti millioner i sponsorinntekter
Det norske landslaget i hopp må skaffe ti millioner kroner i sponsorinntekter før mai er omme, skriver NRK og VG.
onsdag 20. april ABC Nyheter
Nytt hoppbråk: Skistyret krever millionavtale før sommeren
Hopplandslaget får kniven på strupen: Ti millioner sponsorkroner må inn før 1. juni, om de skal unngå at ledelsen i Norges Skiforbund krever kutt i budsjettet deres.
onsdag 20. april VG
NRK-kilder: Hopp under kraftig sponsorpress – må skaffe ti millioner kroner innen mai er omme
Ingen av de store sponsoravtalene til hopp er reforhandlet. Ingen nye er heller på plass. Nå må grenen ifølge NRKs opplysninger skaffe ti millioner kroner på en drøy måned.
onsdag 20. april NRK
Fotball-VM kan gi ny hoppkalender
FIS forbereder seg på en tøff TV-konkurranse med Qatar-VM i fotball. En framskyndet verdenscupstart i hopp blir vurdert for å dempe krasjen.
mandag 18. april ABC Nyheter
Fotball-VM kan gi ny hoppkalender
FIS forbereder seg på en tøff TV-konkurranse med Qatar-VM i fotball. En framskyndet verdenscupstart i hopp blir vurdert for å dempe krasjen. Det internasjonale skiforbundet har to alternativer på bordet. Hoppkalenderen er satt opp med sesongåpning i finske Ruka 26.-27. november og...
mandag 18. april NRK
Et nydelig nedslag
Den som venter på noe godt, venter av og til veldig lenge. Heldigvis har det norske hoppmiljøet aldri gitt seg i kampen for like muligheter.
lørdag 16. april VG
FIS-vedtak tillater kvinner å konkurrere i skiflyging
Verdenscupkomiteen i hopp i Det internasjonale skiforbundet (FIS) sa onsdag ja til skiflyging for kvinner fra neste sesong.
onsdag 13. april ABC Nyheter
Sier ja til kvinner i skiflyging
Neste år får Maren Lundby og de andre hoppjentene lov til å hoppe i de største bakkene.
onsdag 13. april TV 2
Historisk FIS-vedtak: Kvinner får delta i skiflyging: – Bobler over av glede
Maren Lundby (27) og de andre hoppjentene kan endelig slippe jubelen løs: Til neste år får de lov til å konkurrere i skiflyging.
onsdag 13. april VG
La kvinnene få fly – nå!
Vi er langt på overtid i likestillingskampen. Selv om hoppjentene fikk prøvefly i Vikersund i 2004, står de fortsatt uten konkurranser i verdens største hoppbakke. Mitt krav før kalendermøtet i FIS er klart: Slipp kvinnene til i Vikersundbakken til vinteren.
tirsdag 12. april VG
Ingen kunne kommentere slik som Carlsen
Da norske idrettshelter spurtet om gull og glitter, hentet Jon Herwig Carlsen i brøkdelen av et sekund fram de rette ordene for å beskrive det vi så.
tirsdag 12. april VG
Sportskommentator Jon Herwig Carlsen er død
Den legendariske sportskommentatoren Jon Herwig Carlsen ble 84 år gammel, og døde søndag etter lengre tids sykdom.
tirsdag 12. april VG
Mener skiflyvning-nei for kvinner er ulovlig – nå er advokater koblet inn
Niso-leder Erlend Hanstveit mener det er diskriminerende å nekte kvinnelige hoppere å konkurrere i skiflyvning. Han har satt advokater på saken – og godtar ikke et nei fra FIS.
mandag 11. april NRK
Dette kneet startet en tre år lang NAV-kamp
Etter en nesten tre år lang kamp mot NAV fikk Anders Fannemel fikk endelig tilkjent sykepenger.
tirsdag 5. april TV 2
Fjørtoft kritisk til VM-sjefen i Trondheim: – Ikke ett gram offensiv
 
mandag 4. april Adresseavisen
Mareritt for de norske bryterne i EM
Morten Thoresen (25) ble knust i sin kvartfinale, og da Felix Baldauf (27) skulle forsvare de norske bryternes ære i sin kvartfinale pådro han seg en lårskade.
lørdag 2. april VG
VINTERSPORT

Slår alarm etter sponsorflukt
Landslagssjef for hopparane, Clas Brede Bråthen, fortvilar etter at LO forsvann som hovudsponsor for hopplandslaget etter konflikten i vinter, og at laget framleis står utan hovudsponsor før sommarpausen startar for fullt. – Vi er tolv til 18 månadar på etterskot. Risikoen...
tirsdag 29. mars NRK
Lindvik perset og vant i Planica
OL-vinner Marius Lindvik avsluttet sesongen på perfekt vis.
søndag 27. mars TV 2
Marius Lindvik vant i sesongfinalen – Kobayashi sikret sammenlagttrofeet
Marius Lindvik avsluttet sin supersesong med lange svev og seier i skiflygingsbakken i Planica. Det var hans sjuende triumf for sesongen.
søndag 27. mars ABC Nyheter
Severin Freund legger opp
Den meritterte tyske hopperen Severin Freund (33) fortalte søndag at sesongavslutningen i skiflygingsbakken i Planica ble hans siste renn.
søndag 27. mars ABC Nyheter
Lindvik vant i sesongfinalen
Marius Lindvik var suveren i sesongens siste verdenscuprenn.
søndag 27. mars TV 2
Granerud droppet Lindvik-hyllest etter bragd: – Ikke optimalt
Marius Lindvik (23) tok sin åttende individuelle verdenscupseier i det siste rennet for sesongen.
søndag 27. mars NRK
Lindvik varsler feiring etter jubelsesong: – Det kan bli stygt
I strålende solskinn og et tosifret antall plussgrader, skinte Marius Lindvik i kapp med forholdene og vant sesongens aller siste hopprenn. Nå venter feiring av sesongens mange oppturer.
søndag 27. mars VG
Ble omtalt som den neste verdensstjernen: Var med og tok andreplass i Planica
 
lørdag 26. mars Adresseavisen
Granerud i storslag sikret norsk andreplass
Slovenia tok godt vare på favorittstempelet og vant lagkonkurransen på hjemmebane i verdenscuprennet i Planica. Anze Lanisek leverte 237,5 meter i sitt siste hopp. Det var nok til seier og jubel for over 30.000 slovenere i den velkjente bakken. – Det koker på stadion her, sa NRK-ekspert...
lørdag 26. mars NRK
Norge sterk nummer to i Planica
Norge tok andreplassen i lørdagens skiflyging i slovenske Planica. Vertsnasjonen tok seieren på hjemmebane.
lørdag 26. mars TV 2
Granerud lengst i skiflygingskvalifiseringen
Halvor Egner Granerud hoppet 240,5 meter og var med det lengst av samtlige i torsdagens kvalifisering til skiflygingskonkurransen i slovenske Planica fredag. Det var riktignok Johann André Forfang som var best av de norske med sitt svev på 225,5 meter. Han endte på 3.-plass, 2,8 poeng bak...
torsdag 24. mars NRK
Nora (18) fløy til ny topplassering
Nora Midtsundstad fra Våler fortsetter å imponere i hoppbakken. Torsdag ble 18-åringen nummer to i 90 metersbakken i Lahti i den europeiske olympiske ungdomsfestivalen.
torsdag 24. mars $ Østlendingen
Tande møtte menneskene som reddet livet hans
Torsdag møtte Daniel-André Tande helikopter-teamet som reddet livet hans i Planica for første gang. Han forteller at det var et fint møte. – Det var veldig godt. Det er en av grunnene til at jeg er her uten å hoppe. Jeg vil møte dem som er grunnen til at jeg fortsatt er...
torsdag 24. mars NRK
Nesten-ulykke i Planica etter varmetrøbbel i bakken
Det var i ferd med å gå galt da Jan Hörl skulle sette fart utfor hoppbakken i Planica. På vei mot kanten fikk han tydelig trøbbel med balansen i ovarrennet på grunn av høy temperatur. Hoppet ble ødelagt, men Hörl landet fint og kom seg helskinnet ut av...
torsdag 24. mars NRK
Hopper 15 meter (!) med Tesla i boligstrøk – politiet lover dusør
Politiet i Los Angeles leter nå etter sjåføren som hoppet i en leid Tesla - midt i et boligstrøk.
tirsdag 22. mars TV 2
Sesongen over for Johansson
Ryggproblemene fortsetter for hopperen Robert Johansson. Nå forteller han på Instagram at resten av sesongen ryker. – Jeg er så trist over at sesongen min nå er over etter intense ryggsmerter, skriver Johansson. Til helgen avsluttes årets verdenscupsesong i slovakiske Planica. Han...
mandag 21. mars NRK
Tande skal møte teamet som hjalp ham
Daniel-André Tande blir med til Planica til helgen. Der skal han møte teamet som hjalp ham etter skrekkfallet i fjor. Tande falt stygt i Planicas monsterbakke for ett år siden. Nylig vant han i Holmenkollen, men bestemte seg for å avslutte sesongen etter VM i skiflyging i Vikersund. Tande...
mandag 21. mars NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VINTERSPORT

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL