Holmestrand
Dømt til fengsel og kjøreforbud etter båtfyll i gjestehavna
Både kvinnen og mannen hadde en promille på godt over 2, da de en søndag formiddag i juni i fjor forsøkte å legge fra med båten sin i gjestehavna i Holmestrand. Nå er de dømt til ubetinget fengsel i henholdsvis 14 og 16 dager, i tillegg til kjøreforbud for...
10min $ Jarlsberg Avis
Her har Emil (26) store planer: – Dette er et etterlengtet tilbud
Tønsbergs nyeste bilvask-konsept innebærer at du kan vaske bilen så mye du vil mot en fast månedspris. Det er Emil Ulleberg fra Holmestrand som står bak det nye konseptet. Han er en av gründerne bak Barevask AS.
11:52 $ Jarlsberg Avis
Hadde kreft med spredning – helbredet i løpet av tre måneder
I 2017 var Kari Tunstrøm døden nær. Hun hadde lymfekreft med spredning til skjelettet. Formen var elendig etter en knallhard cellegift-behandling. Men et medisinsk prøveprosjekt reddet 64-åringen. Idag er hun helt kreftfri.
09:21 $ Jarlsberg Avis
Landbruk, opprør og utfordringer
Det burde være liten tvil om at bøndene i Norge fortjener ei inntektsøkning på minst lik linje med andre arbeidstakere i Norge, og at man må snu dagens jordbrukspolitikk for å sikre fremtidig matsikkerhet og et yrke med rekruttering, skriver Julie Guttormsen (MdG).
08:04 Jarlsberg Avis
SE BILDENE: Slik feiret Jarlsberg-leserne nasjonaldagen
Det ble en spesiell 17. mai-feiring i år. Siden alle arrangementer ble avlyst og det ikke var lov til å samles til fellestog, foregikk det meste privat. Vi ville gjerne se hvordan innbyggerne i Holmestrand feiret nasjonaldagen, og inviterte leserne til å sende bilde. Som dere ser, har...
mandag 20:55 $ Jarlsberg Avis
17-åring til sykehus etter MC-ulykke
– Uhellet skjedde under forbikjøring.
mandag 20:13 $ Tønsbergs Blad
Jeg flagger for fred, frihet og folkestyre
Flagget vårt feirer 200 år i år. I juli 1821 ble det bestemt at det norske flagget skulle se ut akkurat slik det gjør i dag. I 200 år har flagget vært et symbol på landet vårt for nordmenn over hele verden.
mandag 19:46 Tønsbergs Blad
Tog og 17. mai-stemning på 3-tallet
På 3-tallet, omsorgsboligene på Rove, har det vært skikkelig 17. mai-stemning i dag, med tog, korpsmusikk på høyttaleren og flagg.
mandag 15:24 $ Jarlsberg Avis
VESTFOLD OG TELEMARK

SE VIDEO: Slik startet bilkortesjen gjennom Holmestrand sentrum
I et ellers stille og regntungt Holmestrand sentrum var det ikke mye 17. mai stemning å finne. Men plutselig kjørte en liten bilkortesje tutende gjennom byen og lagde god stemning
mandag 13:19 $ Jarlsberg Avis
SE BILDENE: Mini-bilkortesjen kjørte tutende gjennom et ellers stille Holmestrand sentrum
I et ellers stille og regntungt Holmestrand sentrum var det ikke mye 17. mai stemning å finne. Men plutselig kjørte en liten bilkortesje tutende gjennom byen og lagde god stemning. I havna hadde også noen pyntet båten sin til 17. mai og gjorde seg klare til å dra utpå,...
mandag 13:12 $ Jarlsberg Avis
Nær en unntakstilstand
Det var stille også i fjor, men maken til 17. mai i Norge som i år har vi ikke hatt siden i krigsåret 1944.
mandag 12:10 Jarlsberg Avis
17. mai i Hof: Helt folketomt i sentrum
17. mai på formiddagen i 2021. Hof sentrum virker til å være fraflyttet. Ikke så mye som en hund ble luftet på den tiden da alle pleier å være ute for å feire nasjonaldagen.
mandag 12:04 $ Jarlsberg Avis
NOSTALGI– GARANTI: Ser du hvem som feiret 17. mai på 90-tallet?
"Hipp hurra, så glad vi er for gamle, gode Norge. Jeg kan gå i toget og jeg er så glad." Gamle slagere skal synges i morgen, og i den anledning har vi funnet fram gamle skatter i arkivet vårt.
mandag 11:28 $ Jarlsberg Avis
SE BILDENE: Hof skole feiret på forhånd
Tirsdag, 11. mai, kledde 1. og 2. klasse på Hof skole seg i bunad og finklær, og med klassefaner til hver kohort, flagg, hurrarop og sang gikk vi fra skolen til Veset. Der sang hvert av trinnene to sanger hver for beboere og ansatte. Langs veien vinket vi til folk som kom ut på terrassene når...
mandag 08:49 $ Jarlsberg Avis
SE BILDENE: Flaggheising og sang
En liten markering ved Dr. Graaruds plass ble det til tross for forbudet mot arrangementer 17. mai. Tobias Kvan Rygh og Johan Løkkemyhr fra speiderne hadde fått det ærefulle oppdraget med å heise flagget klokken 08.00, og en liten forsamling ved biblioteket fulgte prosedyren, og sang...
mandag 08:36 $ Jarlsberg Avis
Millionverdier blir borte: – Stadig flere forsikrer bunaden sin
Bunaden er gjerne det dyreste plagget man eier, og stadig flere velger å forsikre den. Tall fra Tryg Forsikring viser at det forsvinner mer enn 300 bunader årlig til en verdi av vel sju millioner kroner.
mandag 07:47 $ Jarlsberg Avis
Gratulerer med Grunnlovsdagen og Nasjonaldagen 17.mai 2021.
Den 17. mai 1814 ble Norges grunnlov underskrevet av presidentskapet i riksforsamlingen på Eidsvoll.
mandag 07:36 Jarlsberg Avis
Ungdom samlet seg ute for å feire natt til 17. mai : – Alt vi ønsker er en sunn balanse
– Selv om det er koronarestriksjoner, så er det ikke lett å ikke være ungdom i denne tiden.
mandag 05:40 $ Jarlsberg Avis
Sentrumsveien: Nå mangler det "bare" 32 millioner kroner
Det er fortsatt snakk om mye penger, men det er mindre enn på lenge. 32 millioner kroner må fylket og Holmestrand kommune finne en løsning for, før det kan bli oppstart for bygging av ny vei gjennom Holmestrand sentrum.
mandag 05:30 $ Jarlsberg Avis
Følg kommunens digitale festforestilling her
I år er alle arrangement avlyst. Kommunen arrangere digital festforestilling med taler og musikalske innslag. Følg den her klokken 10.00.
søndag 22:07 $ Jarlsberg Avis
Isabelle er lærer på ungdomsskolen: - Vi begynner å bli slitne nå
Utsagnet kommer fra Isabelle Eliane Larsen. Hun er en av mange lærere som står på for å få skolehverdagen til å gå rundt i en kommune som er hardt rammet av koronasmitte. Hun mener at fullvaksinerte lærere ville hjulpet på presset de føler. Hun får...
søndag 18:10 $ Sande Avis
Korona-status før 17. mai: Fem nye personer er smittet
Kriseledelsen i Holmestrand kommune hadde nytt krisemøte søndag. Ledelsen ønsker alle en god 17. mai, tross at det ikke vil holdes noen lokale arrangementer.
søndag 17:59 $ Sande Avis
Internasjonal utstilling i Eidsfoss: – Rakk bare to dager før nedstengningen
– Vi sendte ut gladnyheten onsdag og allerede torsdag ble det en
søndag 16:49 $ Jarlsberg Avis
Fire av ti betaler ikke – nå kommer gebyrer som svir
Fire av ti passasjerer sniker på bussen hver dag.
søndag 12:00 $ Jarlsberg Avis
En utsikt over Nedre Gausens historie
Historien om Nedre Gausen handler om byens søndre forstad. Selve handelstedet, og senere byen Holmestrand, hadde sin opprinnelse lenger nord under den bratte klippen. Handelen, befolkningen og bebyggelsen vokste og strakk seg stadig sørover langs den smale landstripa. I siste halvdel av 1800-tallet var...
søndag 05:30 $ Jarlsberg Avis
Ekteparet Merete og Christian startet hver sin bedrift under koronaen: – Dette kommer til å gå bra
Kjøkkenbordet hjemme hos Merete (48) og Christian Eyde (47) fungerer som deres egen tankesmie. Her har det gått med mye kaffe og mange timer for å klekke ut framtida. – Litt risikosøkende må vi være, men det handler mye om god research og enda mer tro på at ideene er...
lørdag 21:00 $ Jarlsberg Avis
Ser du forskjellen? - Flere synes dette er sleipt
Om du ikke følger nøye med når du er i butikken, kan du fort ende opp med å ta med deg langt dyrere brus hjem enn du trodde.
lørdag 18:10 $ Jarlsberg Avis
Varebilsjåfør måtte parkere etter UP-kontroll
Den unge mannen hadde beholdt førerkortet, om han ikke hadde hatt prikker i førerkortet fra før.
lørdag 15:35 $ Jarlsberg Avis
Kommunen straffer seg selv med «bot»
Politikerne protesterte da Holmestrand kommune ville ilegge Holmestrand kommune 30.000 kroner i overtredelsesgebyr, i saken om moloen som er bygd i strandsonen uten forutgående søknad.
lørdag 12:00 $ Jarlsberg Avis
Strid om bøtelegging etter oppfylling
Hvor mye bør en privat utbygger punge ut med etter å ha brutt reguleringsbestemmelser for hule eiker? Politikerne er svært uenige om nivået. 
lørdag 05:30 $ Jarlsberg Avis
Karianne var på tur med hunden da hun så det: – Lurte først på om det spøkte
Karianne Mørch som er bosatt på Kjeldås var på luftetur da julen plutselig stakk innom.
fredag 21:00 $ Jarlsberg Avis
Syng av full hals kl. 12.00
Det blir en mager feiring av 17. mai i år. Også biler, traktorer og båter må være i ro. TV-sendinger og digitale arrangementer er det vi kan få litt stemning ut av i mangel av folkefest. Men å synge og gratulere hverandre med dagen, det kan vi gjøre.
fredag 20:00 Jarlsberg Avis
Frode Hestnes har tiltrådt: – Spennende og utfordrende
Den nye kommunalsjefen i Helse og velferd, Frode Hestnes, kan like gjerne brette opp ermene først som sist. Han kommer rett inn i problematikken sektoren har med å makte de innsparingstiltakene som er vedtatt, samtidig som merforbruket på tjenester er betydelig og bekymringsfullt allerede etter...
fredag 18:10 $ Sande Avis
VESTFOLD OG TELEMARK

17. maifeiringen: – Kommunesang på gang
– «Lenge leve Holmestrand» blir opptakten til festforestillingen i anledning 17. mai på mandag, sier kulturkonsulent Sonja Sötje-Andresen. Hun har latt seg imponere over innsatsen og deltakelsen i år.
fredag 16:27 $ Jarlsberg Avis
Bilkortesjen er avlyst: - Dette er veldig trist
Med både båtkortesje og traktorkortesje avlyst, er det ikke overraskende at det også ble konklusjonen for bilkortesjen på 17. mai.
fredag 15:27 $ Jarlsberg Avis
Jeg flagger for fred, frihet og folkestyre
Flagget vårt feirer 200 år i år. I juli 1821 ble det bestemt at det norske flagget skulle se ut akkurat slik det gjør i dag. I 200 år har flagget vært et symbol på landet vårt for nordmenn over hele verden, skriver Kathrine Kleveland.
fredag 15:10 Jarlsberg Avis
Det friluftslivet vi er så glade i kommer faktisk ikke av seg selv
Ikke alle får friluftsliv inn med morsmelka. For dem kan et møte med speideren eller DNT forandre livet. Men vi trenger regjeringen med på laget, skriver Knut J. Herland.
fredag 14:55 Jarlsberg Avis
Ett nytt dødsfall og seks smittet siden tirsdag kveld
Det er bekreftet et nytt koronarelatert dødsfall i kommunen. - Det var en svært trist beskjed å motta, sier ordfører Elin Gran Weggesrud.
fredag 14:37 $ Jarlsberg Avis
Avlyser båtkortesjen: – Veldig kjipt
Halvard Buvik Skedsmo kjørte først i båtkortesjen på 17. mai i fjor hvor nærmere 200 båter fulgte etter fra Nordre Jarlsberg Brygge til Holmestrand brygge. Det trodde han lenge at han også kom til å gjøre i år, helt til i dag. 
fredag 13:15 $ Jarlsberg Avis
Send oss bilder av din 17. mai-feiring
Det blir en spesiell 17. mai-feiring i år. Det er ikke lov med noen arrangementer. Jarlsberg Avis vil gjerne dele hvordan innbyggerne i Holmestrand feirer dagen.
fredag 13:13 $ Jarlsberg Avis
Brevet til Erna: – Dette forstår vi ikke
Ordfører Elin Gran Weggesrud, og åtte av hennes ordførerkolleger i Vestfold og Telemark finner seg ikke i å frasi seg vaksinedoser til kommuner som per i dag er bedre stilt med smittesituasjonen. – Dypt urettferdig er ordførernes standpunkt i brevet, som ti ordførere har...
fredag 08:27 $ Jarlsberg Avis
Kjemper for leveveien: – På 20 år er halvparten av bygdas gårdsbruk blitt lagt ned
– Vi trenger en bedre løsning hvis vi skal klare å beholde et yrkesmarked for alle, sier leder i Sande og Strømm Jordbrukslag Per Øivin Sola.
fredag 05:30 $ Jarlsberg Avis
SE BILDENE: I dag var det yrende liv i Holmestrand sentrum igjen
Mange benyttet seg av det strålende været Kristi himmelfartsdag. Noen tok seg årets første bad, ble med på livets første båttur, fisket fra brygga, spilte basketball eller bare tok seg en vandretur i sentrum. Én ting var de fleste likevel enige om: Denne dagen har...
torsdag 20:04 $ Jarlsberg Avis
Vinteren er over, men ikke påkjørsels-faren
Fire påkjørte rådyr i løpet av to uker i Hof viser at faren for å kjøre på rådyr ikke er over, selv om vinteren er over
torsdag 19:00 $ Jarlsberg Avis
Stor oppdragsvekst: – 1.400 solgte boligen selv i fjor
Propr.no hadde i fjor en oppdragsvekst på 38 prosent som solgte sin egen bolig selv. – Propr omsatte boliger for 3,6 milliarder kroner, opplyser daglig leder i Propr Kjetil Eriksson.
torsdag 18:10 $ Jarlsberg Avis
Larvikbanken åpner ny avdeling: – Nå får vi flere bein å stå på
Tirsdag åpnet Larvikbanken sitt nordligste kontor i bibliotekkvartalet i Holmestrand. – Vi ønsker å tilby en nærhet til banken din. Selv om veldig mye kan gjøres digitalt, så vet vi at folk setter pris på samtalen og den personlige veiledningen og rådgivningen...
torsdag 13:55 $ Østlands-Posten
Tauet bort lekk flytebrygge – så langt har ingen eier meldt seg
I tre år har flytebrygga visstnok ligget i strandkanten. Der har fjæra slitt og dratt i den. Resultatet ble en isoporlekkasje, som klart brøt Forurensningsloven, ifølge kommunen.
torsdag 12:00 $ Jarlsberg Avis
4. klasse-elever på jakt: Samlet inn 459 kilo brukte batterier
Fjerdeklassingene ved Ekeberg skole kan være stolte av sitt miljøoppdrag. Under årets batterijakt klarte elevene å samle inn 459 kilo med brukte batterier. Det holdt til en 35. plkass blant 750 skoler rundt om i landet.
torsdag 05:30 $ Jarlsberg Avis
Må avgi vaksiner: – Dette må være et arbeidsuhell
Holmestrand lider under høyt smittetrykk. Likevel må kommunen avgi vaksiner til blant andre Drammen, etter at regjeringen slapp nyheten om ny skjevfordeling onsdag.
onsdag 21:06 $ Jarlsberg Avis
Stor økning i bekymringsmeldinger: Flere saker enn før henlegges også i Holmestrand
Det har i Norge det siste året vært en svært stor økning i antall henleggelser i barnevernet. Holmestrand kommune bidrar også til denne utviklingen.
onsdag 19:00 $ Jarlsberg Avis
Philip (22) fikk endelig "klørne" i Gullruten: – Jeg er så stolt!
8. mai er en dato som for alltid vil være godt etset inn i minnet til Holmestrand-talentet Philip Geertsen. Han er med på klippingen av serien Borslo, som gikk av med seieren i sin kategori i Gullruten 2021.
onsdag 18:10 $ Jarlsberg Avis
Hvorfor unner ikke fylkesordfører og fylkespolitikerne lektorene og lærerne reell lønnsøkning?
Jeg utfordrer spesielt fylkesordføreren og leder av hovedutvalget som har ansvar for skolene, og spør hva de har gjort for å gi lektorer et lønnsløft, sier Jan Fredrik Vogt.
onsdag 15:50 Jarlsberg Avis
Nye strengere forskrifter er vedtatt - se hva som gjelder nå
Formannskapet vedtok de nye forskriftene som skal gjelde frem til 28. mai. Det betyr blant annet at serveringsteder må stenge igjen fra 13. mai.
onsdag 13:39 $ Jarlsberg Avis
Nå kan denne sjekken bli din: – 10.000 kroner går til 3089-adresser
Kanskje er det din dag i dag? Men du må ha adresse innenfor 3089-området i Holmestrand.
onsdag 12. mai $ Jarlsberg Avis
Hørte du drønnene i Hof? Alt klart for salutt!
Tirsdag ble de restaurerte kanonene på Eidsfoss Hovedgård testskutt, og det var svært vellykket. Nå er det klart for salutt på 17. mai.
onsdag 12. mai $ Jarlsberg Avis
SE VIDEO: Kanonene drønnet over Eidsfoss
For første gang på 120 år ble de nyrestaurerte kanonene på Eidsfoss Hovedgård avfyrt. Det kunne høres over store deler av bygda.
onsdag 12. mai $ Jarlsberg Avis
Egil Olaussen (FrP): – Nå vil jeg både se og måle hytta
I saken om det som tidligere er kalt
onsdag 12. mai $ Jarlsberg Avis
Gikk til sak mot arbeidsgiveren
Da kvinnen kom på jobb på kontoret i Holmestrand, var datamaskinen hun brukte i arbeidet fjernet. Saken endte opp i tingretten, som skal vurdere om kvinnen er usaklig oppsagt og fortjener erstatning.
onsdag 12. mai $ Jarlsberg Avis
VESTFOLD OG TELEMARK

Denne gruppa kjører mest i fylla
111 personer ble anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand i Sør-øst politidistrikt i april – det tilsvarer en reduksjon på 11 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.
tirsdag 11. mai $ Jarlsberg Avis
Nå slipper du snart omkjøringen til Østbygda
Det har vært merkbart for mange som ferdes langs veiene i Sande at veien til Østbygda ble stengt og man i tillegg hadde kun ett felt tilgjengelig på den midlertidige fylkesveien på Klokkerjordet.
tirsdag 11. mai $ Jarlsberg Avis
Gir seg som sjef: - Jeg skal fortsatt ha verdens beste jobb!
Holmestrand kommune søker etter ny biblioteksjef, og da er det mange som lurer på hva som skjer. Skal dagens sjef Trine Bergstå slutte?
tirsdag 11. mai $ Jarlsberg Avis
Vil ha enda strengere forskrifter - sosiale møteplasser må begrenses ytterlige
Det ser ikke ut som de lokale forskriftene har nok effekt. Derfor blir det ekstra formannskapsmøte onsdag formiddag for å se på forlengelse og en forsterkning av de lokale forskriftene. Det er seks nye smittet siden mandag.
tirsdag 11. mai $ Jarlsberg Avis
Larvikbanken åpner avdeling i Holmestrand sentrum
Tirsdag åpnet Larvikbanken sitt nordligste kontor i bibliotekkvartalet i Holmestrand. – Vi ønsker å tilby en nærhet til banken din. Selv om veldig mye kan gjøres digitalt, så vet vi at folk setter pris på samtalen og den personlige veiledningen og rådgivningen...
tirsdag 11. mai $ Jarlsberg Avis
Kommunene får 7,3 milliarder kroner mer i koronastøtte
Regjeringen bevilger ytterligere 7,3 milliarder kroner til koronahåndtering i kommunesektoren i årets budsjett.
tirsdag 11. mai $ Jarlsberg Avis
Misfornøyd med responsen på stillingsutlysningen
Vurderer nå å gå til nye skritt for å fylle stillingen.
tirsdag 11. mai $ Jarlsberg Avis
Rykket ut til brann i lastebil i Holmestrand
Nødetatene er ferdig på stedet.
tirsdag 11. mai $ Tønsbergs Blad
Var du på Lille Gjesten 1. mai-helgen? Da må du teste deg
Det viser seg nå at det er stor grunn til å tro at flere har blitt smittet på puben Lille Gjesten den helgen. - Alle som var til stede i denne perioden oppfordres sterkt til å la seg teste, sier kommuneoverlege Ole Johan Bakke.
tirsdag 11. mai $ Jarlsberg Avis
SE BILDENE: Da sinte bønder satte kursen mot Oslo og Stortinget
I dag, tirsdag 11. mai, strømmer bønder og traktorer mot Stortinget fra alle kanter av landet. De nekter å godta årets tilbud fra staten til jordbruksforhandlingene. Slikt blir det opprør av, og Vestfoldbønder slutter seg til bondehæren i Oslo.
tirsdag 11. mai $ Jarlsberg Avis
Nå er det nok! Bondehæren på vei til Oslo
Rundt 15 traktorer med motiverte bønder kjørte i kolonne gjennom Holmestrand ved 8.30-tiden tirsdag. Med plakater og lyd i hornene er det ingen tvil om at kampviljen er til stede.
tirsdag 11. mai $ Jarlsberg Avis
SE VIDEO: Bondeopprøret på vei til Oslo
En kolonne med traktorer tutet seg gjennom Holmestrand sentrum tirsdag morgen. Målet er Oslo hvor bønder fra hele landet skal markere sin motstand mot statens tilbud i årets jordbruksoppgjør.
tirsdag 11. mai $ Jarlsberg Avis
Hanne Sjue: Hoppende glad for 250.000 kroner til uteskole i Hof
– Det er 17. mai, julaften og nyttårsaften på en gang – det er helt rått!! Initiativtaker Hanne Sjue har knapt hoppet høyere av glede noen gang. Nå kan uteklasserommet bli en realitet takket være 250.000 kroner fra Sparebankstiftelsen DNB.
tirsdag 11. mai $ Jarlsberg Avis
Bane NOR vurderer ikke Kopstad. Petter Eiken: – Vi oppfatter deres motstand som nær sabotasje
Ifølge beregningene til Oslofjorden Logistikk AS vil Bane NOR kunne spare 325 millioner på plassere og drifte hensettingsstasjonen for tog på Kopstad i stedet for Barkåker. – For langt unna Tønsberg, svarer Bane NOR.
mandag 10. mai $ Jarlsberg Avis
Fikk svar på tiltale i Hof
Når det først ble en fartskontroll i Eidsfoss falt fem førerkort, og det haglet med bøter.
mandag 10. mai Jarlsberg Avis
Flere skoler koronarammet etter russeutbrudd: – Vi er spente på de neste dagene
Flere titalls elever ved Færder og Greveskogen vgs. er i karantene i forbindelse med smitteutbruddet blant russ i Vestfold. Fem elever ved de to skolene er hittil bekreftet smittet.
mandag 10. mai $ Jarlsberg Avis
Trond Aas ble nytt æresmedlem i HIF
Holmestrand IF sitt eldste medlem, Trond Aas, ble 6. mai en del av æresmedlemmene i klubben under det digitale årsmøtet. Trond startet sin aktive karriere i HIF rett etter krigen i 1945.
mandag 10. mai $ Jarlsberg Avis
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

HOLMESTRAND

VESTFOLD OG TELEMARK

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL