Hjartdal
Goasholtmyra: Dritten vår vil trolig havne i Borås i Sverige
For å bli kvitt drittlukta fra Goasholtmyra må hver abonnent ut med i underkant av 200 kroner mer i året i avløpsavgift, og selv om avløpsslammet må fraktes 43 mil til Borås i Sverige og bli til biogass, gir denne løsningen et positivt miljøregnskap.
søndag 22:00 $ Telen
I Hjartdal er det ingen grunn til å frykte verken mannen eller barna med ljåen
6.-klassinger ved Tuddal, Sauland og Hjartdal skole fikk fredag testet ijåslått ferdighetene i Hjartdal. Kanskje var det en fremtidig norgesmester i aksjon på jordet?
søndag 08:00 $ Telen
Nå kan du dusje igjen!
Seint onsdag kveld opplevde de som bor på Øygardsjordet i Sauland at det ikke lenger kom vann ut av krana. Det måtte de leve med til de fikk et par timer med vann igjen til morgenstellet torsdag.
torsdag 17:01 $ Telen
Nå starter Hilde og Hege Kristine opp sitt Esther og Tutta AS
Det skjer stadig noe i det lokale næringslivet. For eksempel starter Hilde og Hege Kristine nå opp sitt
tirsdag 8. juni $ Telen
Gult farevarsel: Varsler styrtregn!
Mandag ettermiddag og kveld ventes kraftige regn- og tordenbyger i Telemark, Østlandet og Aust-Agder.
mandag 7. juni $ Telen
Krisetjenesten trenger deg - og nå kan du hjelpe fra hjemmekontor
- Drømmen er å få 10 frivillige fra Hjartdal som ønsker stille opp for mennesker som trenger noen å snakke med. Behovet er større enn noen gang.
lørdag 5. juni $ Telen
Blir ny kommunedirektør - hvis hun vil
Mona Slaaen blir ny kommunedirektør i Hjartdal - hvis hun vil.
lørdag 5. juni $ Telemarksavisa
Tuddal: «Alvorlige avvik» – ingen nye får koble seg på anlegget til 350 millioner
Statsforvalteren forbyr nå nye hytter å koble seg på det omstridte kloakkanlegget i Russmarken rensedistrikt. Etaten har registrert det som omtales som «alvorlige avvik» opp mot forurensingsforskriften.
lørdag 5. juni $ Telen
VESTFOLD OG TELEMARK

En er konkurs -mens Tatiana starter opp med massasje for kvinner
Virksomheter kommer og går. Nå starter for eksempel Tatiana opp sitt eget kvinnehørnet for massasje. Dette er noen av de siste kunngjøringene i Foretaksregisteret fra Notodden og Hjartdal
lørdag 5. juni $ Telen
«Alvorlige avvik» – forbyr påkopling på prestisjefylt renseanlegg og varsler bøter
Statsforvalteren forbyr nå nye hytter å koble seg på det omstridte kloakkanlegget i Russmarken rensedistrikt. Etaten har registrert det som omtales som «alvorlige avvik» opp mot forurensingsforskriften.
lørdag 5. juni $ Telemarksavisa
Mona (56) blir ny rådmann i Hjartdal
Mona Slaaen (56) fra Hjuksebø blir etter alt å dømme ny rådmann i Hjartdal - eller kommunedirektør, som sjefsjobben skal hete fra nå av.
fredag 4. juni $ Telen
Har satt ned foten – forbyr påkobling på prestisjefylt renseanlegg
Statsforvalteren forbyr nå nye hytter å koble seg på det omstridte kloakkanlegget i Russmarken rensedistrikt. Etaten har registrert det som omtales som «alvorlige avvik» opp mot forurensingsforskriften.
torsdag 3. juni $ Telemarksavisa
Eiksenteret: – Alle prøvene var heldigvis negative
– Vi åpner igjen på mandag. Prøvene som ble tatt onsdag var alle negative, sier daglig leder Agnar Andersen ved Eiksenteret - rett over kommunegrensa mellom Seljord og Hjartdal. Det var de ansatte på verkstedet som da ble testet, og som skal ta nye prøver i morgen. Disse vil de...
torsdag 3. juni $ Telen
Korona ved Eiksenteret: – Det viktigste er at ingen blir syke
Hjemme i Hjartdal sitter daglig leder av Eiksenteret, Agnar Andersen, i karantene. Det er lite han får gjort om dagen, bortsette fra å prate så mye som mulig med de ansatte på telefon. – Vi regner med å måtte holde stengt i en uke, sier han.
onsdag 2. juni $ Rjukan Arbeiderblad
Disse seks fikk 150 000 kroner fra Telen
Juryen har talt: Disse seks får i alt 150 000 kroner fra Telen til sitt videre arbeid.
onsdag 2. juni $ Telen
Georg August og Tone Marit er blitt daglige ledere - og enda et selskap melder flytting til Hjartdal
"Stua" på Notodden skal få nytt liv. Georg August er i hvert fall blitt daglig leder og styreleder. Dette er noen av de siste kunngjøringene i Foretaksregisteret fra Notodden og Hjartdal
tirsdag 1. juni $ Telen
Flere OL-gullvinnere inn i nytt selskap på Notodden
Flere tidligere OL-vinnere er involvert i et nytt selskap som nå er etablert i Kongsbergveien i Notodden. Dette er noen av de siste kunngjøringene i Foretaksregisteret fra Notodden og Hjartdal
mandag 31. mai $ Telen
E134: Fram og tilbake pleier være like langt, men ikke på denne strekningen, eller?
– Jeg er ute og øvelseskjører med noen guttunger, og man blir litt i villrede når skiltene ikke stemmer, sier Leiv Krosshus. Sammen med flere andre har han ikke tenkt over at det fortsatt er 40 km fra Sauland til Seljord – hvis man skal tro på skiltene langs E134.
lørdag 29. mai $ Telen
Ny Covid-9 smittet i Hjartdal - smittevei kjent
Det er i dag, fredag, registrert ett nytt tilfelle av Covid-19-smitte i Hjartdal.
fredag 28. mai $ Telen
Kommuner har korona-skjelven – økonomien er truet
SKIEN: Mange kommuner planlegger for dårlig økonomi. Koronapandemien får skylda. Statens mann er bekymret, flere av ordførerne likeså. – Spesielt små distriktskommuner kan få det utfordrende.
torsdag 27. mai $ Telemarksavisa
Erlend (64) - håndhilste på døden
HJARTDAL: I dag mener han det er ren og skjær flaks at han fortsatt er blant oss.
torsdag 27. mai $ Telemarksavisa
Spanske og svenske helsearbeidere redder sommeren
Hjartdal kommune lyste ut to faste sykepleierstillinger tidligere i vår, men lyktes ikke å få ansatt noen. Konstituert avdelingsleder omsorg, Bjørg Inger Flatland, forteller at stillingene vil bli lyst ut på nytt igjen til høsten.
torsdag 27. mai $ Telen
GVT: Mindre lukt fra Goasholtmyra vil gi høyere avløpsavgift for deg og meg
Grønn Vekst Telemark i Notodden (GVT) tar allerede imot mindre slam enn tidligere fra leverandørene i Agder. Denne nedtrappingen vil fortsette, og luktfritt vil det ikke bli før all kompostproduksjon av avløpsslam opphører med dagens anlegg.
onsdag 26. mai $ Telen
Beredskapsledelsen gir grønt lys for å gå videre i gjenåpningsprosessen av samfunnet
Både Notodden og Hjartdal kommuner åpner opp for trinn 2 gjenåpning fra torsdag 27. mai. Munnbindpåbudet fjernes og det er ikke lenger krav om matservering ved alkoholservering. Skoler og barnehager holdes på gult nivå.
onsdag 26. mai $ Telen
Nå blir det høyfjellshage i Tuddal med lokale vekster!
Lokal mat fra jord til bord. Det får Malin og Einar ved Tuddal høyfjellshotell til. Og de får hjelp av både muskelkraft, kompetanse og masse godt humør. Og med på laget er en landskapsarkitekt.
tirsdag 25. mai $ Rjukan Arbeiderblad
– Hjartdal kom på skiltet, det er en seier! Nå må vi få kassaapparater langs vegen, folkens!
– Det satt langt inne at vi skulle få Hjartdal på skiltet, men nå er Hjartdal kyrkje med på det nye skiltet som skal avdukes tirsdag. Det åpner for muligheter for næringsutvikling langs Sogevegen fra Hjartdal om Nutheim til Flatdal.
lørdag 22. mai $ Telen
Tilsvar til leserinnlegg fra rådmann i Hjartdal, Stine Nyheim Folseraas: Dette handler vel mer om å skvette vann på gåsa enn bensin på bålet
For denne saken kan også forklares med følgende eksempel. En vert arrangerer et spleiselag for 2.000 gjester. 200 av gjestene er på forhånd forpliktet til å komme, 200 andre har takket ja. Men verten har bestilt 2.000 kuverter – og når laget kommer, møter i alt...
torsdag 20. mai $ Telen
Altfor få blir født - folketallet i Notodden fortsetter å synke
Folketallet i Notodden sank med 56 innbyggere i fjor. Og antallet
torsdag 20. mai $ Telen
27 nye smittetilfeller
Det siste døgnet er det registrert 68 nye smittetilfeller i Vestfold og Telemark.
torsdag 20. mai $ Rjukan Arbeiderblad
– Det hadde ikke vært så gøy å plukke bær en hel sommer
Bare i Notodden og Midt-Telemark kommuner ligger det for tiden ute rundt 80 ledige sommerjobber/sesongarbeiderjobber. Mange av dem handler om bær- og fruktplukking. Vi har snakket med fem tilfeldige ungdommer om dette med sommerjobb.
torsdag 20. mai $ Telen
Nytt selskap opprettet i Hydroparken
Det er liv i det lokale næringslivet. Dette er noen av de siste kunngjøringene fra Foretaksregisteret som er meldt fra Notodden og Hjartdal.
onsdag 19. mai $ Telen
- Det er greit og viktig å kunne være uenig i valg og prioriteringer. Like viktig er det at det som kommuniseres om tema er basert på fakta med et ønske om mest mulig realistisk informasjon.
Hjartdal kommune har, i politiske vedtak siden 2009, tatt ansvar for å sikre en forsvarlig avløpshåndtering, og en helhetlig vannløsning for våre populære hytteområder i «Kovstulheia-Russmarken rensedistrikt». Uten kommunens grep om denne utbyggingen hadde det...
tirsdag 18. mai $ Telen
– Å svare på disse medieoppslagene fungerer som å helle bensin på bålet
Rådmann Stine Nyheim Folseraas sier i dette innlegget at å svare på de mange innspillene rundt VA-utybyggingen i Tuddal er som å helle bensin på bålet, men at hun nå må svare.
tirsdag 18. mai $ Telen
VESTFOLD OG TELEMARK

Bjørnar (42) trives aller best med løpeskoene på - har Gaustatoppen som treningsarena
Lykken for Bjørnar Eidsmo (42) fra Sauland er en ny sti å utforske. Det har blitt noen mil – og mange naturopplevelser underveis.
tirsdag 18. mai $ Rjukan Arbeiderblad
Her ble det drive-in 17. mai program og tog
I Hjartdal ble 17. mai feiret på kollektivsentralen ved tunnelinntaket på Gvammen. Ungene fikk gratis is og brus, Hjartdal musikkorps spilte, ordfører Bengt Halvard Odden, sogneprest Berit Bjørnerud og Tor Djupedal holdt alle tale. Feiringa ble avsluttet med bilkortesje fra...
mandag 17. mai $ Telen
Alt blir bra: Nasjonaldagsfeiring med humor, håp og alvor
Med hornmusikk, taler og «Ja vi elsker» ble 17. mai feiret i Sauland, Tuddal og Hjartdal. Noe var likevel helt spesielt. Enten satt de frammøtte i bilene, eller sto på utsiden tett ved bilene sine. Kort og godt en drive-in feiring i finstas.
mandag 17. mai $ Telen
Disse reglene gjelder for 17. mai-feiringen
Hvor mange gjester kan du ha på besøk og kan du gå i tog? Disse reglene gjelder i Notodden, Hjartdal og resten av Telemark. Pandemi og smittevernregler til tross, kos deg!
mandag 17. mai $ Telen
– Å svare på disse medieoppslagene fungerer som å helle bensin på bålet
Rådmann Stine Nyheim Folseraas sier i dette innlegget at å svare på de mange innspillene rundt VA-utybyggingen i Tuddal er som å helle bensin på bålet, men at hun nå må svare.
søndag 16. mai $ Telemarksavisa
– Satt på spissen: Fylkesmannen har ført oss bak lyset
Hjartdalsordfører Bengt Halvard Odden (Ap) fortalte i sist kommunestyre sine kollegaer og alle som fulgte med på web-tv at Fylkesmannen egentlig har ført kommunen bak lyset i VA-saken.
søndag 16. mai Telen
– Søknadsbunken viser en fantastisk dugnadsvilje
– Vi har 150 000 til fordeling, men vi skulle så gjerne hatt så mye mer. Det kom inn 27 flotte søknader som har beregnet sin samla dugnadsinnsats til 12 238 timer!
lørdag 15. mai $ Telen
– Fylkesmannen har ført oss bak lyset
Ordfører Bengt Halvard Odden (Ap) fortalte i sist kommunestyre sine kollegaer og alle som fulgte med på web-tv at Fylkesmannen egentlig har ført kommunen bak lyset i VA-saken.
lørdag 15. mai Telemarksavisa
Fire selskaper blir varslet tvangsoppløst. Se hvem!
Foretaksregisteret rydder opp i listene sine. Dette er noen av de siste kunngjøringene som er meldt fra Notodden og Hjartdal.
lørdag 15. mai $ Telen
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

HJARTDAL

VESTFOLD OG TELEMARK

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL