Helse
Høie får svar etter kommune-utspill
Helseminister Bent Høie (H) hevder noen kommuner ikke klarer å styre sin egen økonomi. Det vitner om dårlig innsikt i den kommunale hverdagen, mener KS-lederen.
02:59 ABC Nyheter
Avtale klar om kriselån til amerikanske flyselskap
USAs finansdepartement sier det er enighet om kriselån til sju amerikanske flyselskap som er hardt rammet av koronapandemien.
02:46 ABC Nyheter
Ledelse ved Oslo-skole med korona-refs til elever
Rundt 170 elever på 10. trinn ved Majorstuen skole i Oslo er i koronakarantene. Samtidig har skoleledelsen fått melding om at elever i karantene har festet.
01:03 ABC Nyheter
127 nye koronasmittede registrert siste døgn
Det var ved midnatt registrert 13.914 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 127 meldte tilfeller siste døgn.
00:25 ABC Nyheter
Forsker: - Det beste for immunforsvaret
Slik styrker du immunforsvaret med vitaminer, mat og mosjon.
21:59 Dagbladet
+ Ønsker besøksvenner
Bli abonnent For å få tilgang til dette innlegget må du ha et abonnement. Hvis du er medlem kan du logge inn her: log in Eller du kan kjøpe abonnement: Årsabonnement, Halvårsabonnement, Grasrotabonnement or...
21:00 Rørosnytt
Helsefagarbeidere sier de ble presset på jobb med coronasymptomer
Åtte helsefagarbeidere har varslet Oslo kommune om det de mener er dårlig arbeidsmiljø og trakassering ved et sykehjem i Oslo, melder NRK.
20:22 ABC Nyheter
Folk synes det var på tide med munnbindpåbud
Folk på kollektivtrafikken i Oslo er positive til at det blir påbudt med munnbind. Påbudet trådte i kraft klokken 12 tirsdag.
tirsdag 12:42 TV 2
Svenske myndigheter åpner for mer publikum tidligst midt i oktober
Begrensningen på maksimalt 50 tilskuere på idrettsarrangementer i Sverige vil bestå i hvert fall fram til 15. oktober.
tirsdag 12:22 ABC Nyheter
Moskva stenger skolene i to uker
Russlands hovedstad Moskva stenger skolene i to uker for å begrense spredningen av koronaviruset. Landet har registrert 8.200 nye tilfeller det siste døgnet.
tirsdag 12:05 ABC Nyheter
Eldre har blitt «yngre» siden 90-tallet, viser ny studie
Finske 75- og 80-åringer gjorde det bedre på nær alle fysiske og mentale tester i dag sammenlignet med for 30 år siden. Norske data peker i samme retning.
tirsdag 11:05 ABC Nyheter
Fem tips til mindre matpakkesvinn
Jo mer barna er involvert i å lage mat, desto mer interessert blir de å spise selv.
tirsdag 10:25 NRK
Nærmer seg løsning på testmaraton i EM: Flere tusen av prøver må kjøres
Norges Håndballforbund (NHF) jobber hardt med å spikre det svært omfattende EM-regimet i kampen mot covid-19. Analysemaskinene kommer til å arbeide for fullt.
tirsdag 06:53 ABC Nyheter
FHI-rapport: Stor sjanse for at en rekke fylker blir «røde»
Alle fylkene i Norge har over 50 prosent sjanse for å nå grensen for «rød» smittesituasjon, ifølge en ny modellering fra Folkehelseinstituttet (FHI).
tirsdag 06:30 ABC Nyheter
Oslo-byråd bekymret for hyttesmitte
Oslo-folk som samler venner og familie på hytta i høstfjellet, bekymrer helsebyråd Robert Steen (Ap). Han frykter mange kommer hjem med koronasmitte.
tirsdag 06:05 ABC Nyheter
Demokratene gjør nytt forsøk på krisepakke i Kongressen
Demokratene gjør et nytt forsøk på å få gjennom en krisepakke for å hjelpe millioner av amerikanere som er rammet av koronapandemien.
tirsdag 04:58 ABC Nyheter
Snart kommer homøopatiske midler i butikkene
Fra nyttår kommer rundt 450 ­homøopatiske midler i salg i butikker. I dag kan de kun selges i apotek.
tirsdag 04:29 ABC Nyheter
Chile åpner opp etter langvarig nedstengning
Millioner av mennesker i Chiles hovedstad Santiago kunne mandag ferdes fritt utendørs igjen etter at en streng nedstengning ble opphevet.
tirsdag 00:35 ABC Nyheter
90 nye koronasmittede registrert siste døgn
Det var ved midnatt registrert 13.787 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 90 meldte tilfeller siste døgn.
tirsdag 00:20 ABC Nyheter
Guldvog: Trenger flere kraftfulle tiltak i Oslo
Helsedirektør Bjørn Guldvog sier at for å forsikre seg om at man i denne fasen har kontroll, tror de at det er klokt å iverksette mer kraftfulle tiltak i Oslo. Han sier han har forståelse for at dette er vanskelig for beslutningstakerne i hovedstaden. - Jeg tror vi er tjent med...
mandag 14:21 TV 2
Derfor vrakes Smittestopp-appen
FHIs Gun Peggy Knudsen forklarer hvorfor de har valgt en smittesporing-app basert på Google og Apple sin løsning. 16. juni ble Smittestopp-appen avviklet.
mandag 14:17 TV 2
Derfor kalles alle kommuner rundt Oslo inn til hastemøte
Helseminister Bent Høie sier at alle kommuner rundt Oslo er kalt inn til hastemøte om mulige smitteverntiltak. Høie forklarer også hvorfor de avvikler Smittestopp-appen.
mandag 14:13 TV 2
+ Takker ja til sykepleierstilling
Bli abonnent For å få tilgang til dette innlegget må du ha et abonnement. Hvis du er medlem kan du logge inn her: log in Eller du kan kjøpe abonnement: Årsabonnement, Halvårsabonnement, Grasrotabonnement or...
mandag 13:40 Rørosnytt
Kroppen visner på hjemmekontoret
Mange jobber annerledes på hjemmekontoret. Blir du sittende for lenge foran skjermen kan det være helseskadelig.
mandag 12:02 NRK
Brukte 52.000 kroner på skabb-behandling – ble frisk for 250 kroner i Sverige
En småbarnsfamilie betalte 52.000 kroner for behandling som ikke fungerte. Over grensa fant de løsningen for 250 kroner. Nå klør leger seg i hodet over at Norge ikke har tilgang på samme medisin.
mandag 11:19 TV 2
Sårbare barn og unge har førsteprioritet
Koronapandemien og smitteverntiltakene som vi innførte 13. mars, har gitt store endringer i barn og unges liv. Arbeidet for å sikre sårbare barn og unge hjelp og oppfølging i koronasituasjonen har vært så viktig for regjeringen og meg, at jeg ikke kan la sleivspark og...
mandag 10:19 Nationen
Studie: Mote-tannbørsten er ingen miljøvinner
Mange har pusset seg til rene tenner og god samvittighet med den trendy bambus-tannbørsten. Men miljømessig er den ikke så mye å skryte av som det mange tror, viser ny studie. Problemet er at alternativet forskerne foreslår, ikke finnes.
mandag 07:47 ABC Nyheter
Stadig færre koronasmittede i Sør-Korea
Sør-Korea registrerte mandag 50 nye tilfeller av koronaviruset, det laveste dagstallet på over sju uker.
mandag 06:39 ABC Nyheter
Over 6 millioner koronasmittede i India
India passerte søndag 6 millioner koronasmittede og er på god vei til å passere USA som det verst rammede landet i verden.
mandag 06:08 ABC Nyheter
Rask smitteøkning i Wisconsin
Wisconsin registrerte siste døgn 2.817 nye tilfeller av koronasmitte. Delstaten er nå blant dem der smitten øker raskest i USA.
mandag 05:28 ABC Nyheter
Trumps tidligere valgkampsjef truet med selvmord
Sjefen for Donald Trumps valgkamp i 2016, Brad Parscale, er lagt inn på sykehus etter at han ifølge politiet i Florida truet med å begå selvmord.
mandag 04:57 ABC Nyheter
G20-møtet i Saudi-Arabia blir online
Neste G20-møte 21.–22. november skal holdes online og ikke i Saudi-Arabias hovedstad Riyadh, slik det var planlagt.
mandag 04:37 ABC Nyheter
Fire av ti vil ikke ta koronavaksine nå
39 prosent av de spurte i en ny undersøkelse sier de ikke er villige til å ta en vaksine mot covid-19 dersom den blir tilgjengelig neste uke.
mandag 04:22 ABC Nyheter
Portforbud opphevet i Melbourne
Portforbudet om natten i den australske delstaten Victoria ble mandag opphevet etter at antall koronasmittede sank til sitt laveste nivå siden juni.
mandag 03:28 ABC Nyheter
71 nye koronasmittede registrert siste døgn
Det var ved midnatt registrert 13.697 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 71 meldte tilfeller siste døgn.
mandag 00:20 ABC Nyheter
14 nye koronasmittede i Øygarden kommune
Søndag melder Øygarden kommune i Vestland at 14 nye personer har fått påvist koronasmitte. I alt 105 personer har testet positivt i kommunen.
mandag 00:04 ABC Nyheter
Tusenvis demonstrerte mot lokale nedstengninger i Madrid
Tusener av spanjoler demonstrerte søndag i Madrids gater mot lokale nedstengninger som de mener i hovedsak rammer arbeiderklassestrøkene.
søndag 23:36 ABC Nyheter
Budstikka: Skulle isolere Vallerhjemmet – glemte avdeling
I store deler av april var det flere ansatte i karantene enn på jobb på Vallerhjemmet i Bærum. En avdeling ble glemt da koronaviruset kom.
søndag 22:38 ABC Nyheter
Regjeringa vil ikke love mer penger til å bygge ut sykehuset i Østfold
Ansatte og ledelse ved det nye sykehuset i Østfold er enige om at sykehuset ble bygget for lite. Regjeringa lover ikke penger til «enkeltprosjekter».
søndag 22:00 Nationen
Gratis behandling for røykeslutt
Det finnes fortsatt rundt 400 000 røykere i Norge. Nå håper norske helsemyndigheter at et nytt og gratis behandlingstilbud skal få enda flere nordmenn til å stumpe røyken for godt.
søndag 19:25 TV 2
Viktig presisering om karantene etter koronatest
Pressemelding fra Røros kommune Hvem skal være i karantene? Og hvor lenge skal du være i karantene? Nærkontakter Hvis du er nærkontakt til en som har testet positivt, skal du være i karantene i 10 dager. Det gjelder uansett om du tester positivt eller negativt. Du skal...
søndag 19:23 Rørosnytt
Overgangsalderen: Hvor trygt er hormonterapi?
Overgangsalderen ruller over deg med hetetokter, nedstemthet, dårlig søvn og lav sexlyst. Det store spørsmålet er: Hvor trygt og effektivt er hormonterapi? Her er svarene fra ekspertene, og gode råd for hvordan du kan lette på plagene.
søndag 19:06 VG
+ 54 i karantene
Bli abonnent For å få tilgang til dette innlegget må du ha et abonnement. Hvis du er medlem kan du logge inn her: log in Eller du kan kjøpe abonnement: Årsabonnement, Halvårsabonnement, Grasrotabonnement or...
søndag 15:04 Rørosnytt
Forskere: Overvektige og røykere bør være blant de første som vaksineres mot covid-19
Det er en sterk og tydelig sammenheng mellom overvekt og det å bli alvorlig syk av covid-19. Det samme gjelder røyking. Det slår en ny norsk-britisk studie fast.
søndag 14:07 ABC Nyheter
+ Privat fest med 30 mennesker
Bli abonnent For å få tilgang til dette innlegget må du ha et abonnement. Hvis du er medlem kan du logge inn her: log in Eller du kan kjøpe abonnement: Årsabonnement, Halvårsabonnement, Grasrotabonnement or...
søndag 10:34 Rørosnytt
Europeiske flyselskaper kutter prisene for å lokke kundene tilbake
Utviklingen i flytrafikken er verre enn fryktet, mener Eurocontrol. Halvparten av trafikken fra i fjor er borte, og nå kutter flere selskap prisene kraftig.
søndag 06:29 ABC Nyheter
Fransk helsetopp: Koronaviruset kan snart overvelde helsevesenet
Frankrike står overfor et utbrudd av koronaviruset som vil vare i månedsvis og overvelde helsevesenet hvis ikke grep tas nå, advarer ledende helseekspert.
søndag 03:14 ABC Nyheter
Helseforetaksmodellen er upolitisk og problematisk
Helseforetaksmodellen har ført til et hardere helsevesen der lojaliteten heller mot økonomi fremfor pasientens behov.
søndag 02:00 Nationen
82 nye bekreftede koronatilfeller siste døgn
Ved midnatt natt til søndag var det registrert 13.626 koronasmittede her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 82 tilfeller siste døgn.
søndag 00:23 ABC Nyheter
Vi trenger lokalsykehusene, Bent Høie
De er en bærebjelke i samfunnet vårt.
lørdag 17:00 Nationen
Vi har oversikt over nærkontakter og har smittesporing under kontroll
Pressemelding fra Røros kommune Vi kan opplyse om at vi har oversikt over nærkontaktene til personen som er smittet med covid-19, og at vi har arbeidet med smittesporing under kontroll. Ordfører Isak Veierud Busch bekrefter at vi håndterer situasjonen ut fra prosedyrene for...
lørdag 14:59 Rørosnytt
+ Valgte å gå drastisk til verks
Bli abonnent For å få tilgang til dette innlegget må du ha et abonnement. Hvis du er medlem kan du logge inn her: log in Eller du kan kjøpe abonnement: Årsabonnement, Halvårsabonnement, Grasrotabonnement or...
lørdag 14:54 Rørosnytt
+ Kaffestuggu stengt
Bli abonnent For å få tilgang til dette innlegget må du ha et abonnement. Hvis du er medlem kan du logge inn her: log in Eller du kan kjøpe abonnement: Årsabonnement, Halvårsabonnement, Grasrotabonnement or...
lørdag 14:30 Rørosnytt
Nå er det tomt hos Bama
Nå er Bama så å si tomme for salat- og grønnsaksblandinger. Det i forbindelse med at selskapet stengte ned fabrikken på Lierstranda på grunn av koronautbrudd.
lørdag 13:41 TV 2
+ Nå er det viktig å bruke hodet
Bli abonnent For å få tilgang til dette innlegget må du ha et abonnement. Hvis du er medlem kan du logge inn her: log in Eller du kan kjøpe abonnement: Årsabonnement, Halvårsabonnement, Grasrotabonnement or...
lørdag 13:05 Rørosnytt
Hundretusener har tatt koronavaksine i Kina
Hundretusener av mennesker i Kina har tatt en av landets fire ledende vaksinekandidater mot covid-19 etter at myndighetene godkjente den for nødbruk.
lørdag 10:07 Teknisk Ukeblad
Amund fra «Parterapi»: Gikk opp 60 kilo etter sykdom
Han sier han ikke hadde trengt å fortelle historien sin. Men nå har Amund Sigurdssøn Karlsen (32) konkludert. Noen må jo si det.
lørdag 07:14 VG
Svenske forskere med ny hurtigtest for korona
Svenske forskere har utviklet en hurtigtest som kan gi svar på om du er smittet av koronaviruset på to og en halv time.
lørdag 05:40 ABC Nyheter
Nå flater smitteveksten ut i Oslo
Smitteveksten i Oslo har flatet ut de siste dagene. Så langt har hovedstadens smittejegere fått kontroll på tolv større smitteutbrudd. melder Aftenposten.
lørdag 05:02 ABC Nyheter
Belgiske viruseksperter gir seg selv munnkurv i protest mot myndighetene
Flere av Belgias ledende virologer vil nekte å la seg intervjue på TV i helgen i protest mot myndighetenes håndtering av koronaviruset.
lørdag 04:14 ABC Nyheter
Den norske kirke advarer om sprit og ild
Bruk av håndsprit og tenning av lys har ført til brannskader under en konfirmasjonssamling. Kirkeverge mener ulykken kunne vært unngått.
lørdag 03:42 ABC Nyheter
Verdens første kurerte HIV-pasient er i ferd med å dø av kreft
Amerikaneren Timothy Ray Brown, som regnes som den første pasienten i verden som ble kurert for hiv, er nå i ferd med å dø av leukemi.
lørdag 02:38 ABC Nyheter
Seks smittet og 109 i karantene etter bryllup på Lillestrøm
Seks personer er bekreftet smittet og 109 er satt i karantene etter koronasmitte i forbindelse med et bryllup i Lillestrøm kommune sist helg.
lørdag 01:25 ABC Nyheter
139 nye bekreftede koronatilfeller siste døgn
Ved midnatt natt til lørdag var det registrert 13.544 koronasmittede her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 139 tilfeller siste døgn.
lørdag 00:47 ABC Nyheter
Myndighetenes råd gjør folk uføre | Erik Hexeberg - Dr. med., spesialist i indremedisin
Stadig flere blir kronisk syke. Mange lider nå av myndighetspåført sykdom.
fredag 14:14 NRK
Risikoen for smitte på Røros er nå lav
Pressemelding fra Røros kommune: Oppdatering fredag 25.09.2020 kl. 13.25: Vi har nå fått de siste 16 prøvesvarene fra i går, og de er også negative. Det vil si at alle 37 prøver fra i går er negative. Vi har gått fra redusert til lav smittefare. Men...
fredag 13:39 Rørosnytt
+ Innstilt som sykepleier ved legesenteret
Bli abonnent For å få tilgang til dette innlegget må du ha et abonnement. Hvis du er medlem kan du logge inn her: log in Eller du kan kjøpe abonnement: Årsabonnement, Halvårsabonnement, Grasrotabonnement or...
fredag 13:20 Rørosnytt
Kongehusekspert: Derfor er kong Harald populær
Kongehusekspert Trond Noren Isaksen sier at helsetilstanden til kong Harald har vært litt opp og ned det siste året, men det er ikke uvanlig for en 83-åring. Han forklarer hvorfor mange har et godt forhold til kongen.
fredag 12:18 TV 2
Solberg: - Fikk jeg følelsen av at dette kunne være litt vanskelig
Statsminister Erna Solberg håper å kunne se kong Harald i arbeid i høst. - Jeg ønsker han god bedring, sier hun.
fredag 12:08 TV 2
+ Har signert intensjonsavtale om kjøp
Bli abonnent For å få tilgang til dette innlegget må du ha et abonnement. Hvis du er medlem kan du logge inn her: log in Eller du kan kjøpe abonnement: Årsabonnement, Halvårsabonnement, Grasrotabonnement or...
fredag 11:58 Rørosnytt
Derfor ble kong Harald innlagt på sykehus
Fredag morgen ble kong Harald (83) innlagt på Rikshospitalet. Kongen skal utredes for tung pust.
fredag 11:35 TV 2
Mange negative tester
Pressemelding fra Røros kommune: Oppdatering fredag 25.09.2020 kl. 10.40: På Røros legesenter har i dag mottatt svar på 21 prøver, og alle er negativ. Når vi har fått så mange negative svar anser vi at smittefaren er redusert. Vi venter nå...
fredag 11:18 Rørosnytt
Kong Harald er innlagt på sykehus - dette vet vi
Det er stort presseoppbud utenfor Rikshospitalet. TV 2s reporter Ingvild Fjelltveit forteller hva vi vet om situasjonen til kong Harald som fredag morgen ble innlagt på sykehus.
fredag 11:09 TV 2
Kongehusekspert: Kongen har sett sprek ut i det siste
Det at en mann over 80 år får helseutfordringer er ikke unaturlig, sier kongehusekspert Tove Taalesen. Hun har tidligere vært lakei ved Det kongelige hoff og sier at hun synes kong Harald har sett sprek ut de siste månedene på offisielle program. Senest torsdag, dagen før...
fredag 10:28 TV 2
+ Får svar på prøve i dag
Bli abonnent For å få tilgang til dette innlegget må du ha et abonnement. Hvis du er medlem kan du logge inn her: log in Eller du kan kjøpe abonnement: Årsabonnement, Halvårsabonnement, Grasrotabonnement or...
fredag 10:21 Rørosnytt
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL