Friidrett
Grøvdal under drømmegrensen: – Nå er jeg friskmeldt
Karoline Bjerkeli Grøvdal (32) måtte bryte med ryggtrøbbel i VM. Derfor var gleden desto større over at hun brøt drømmegrensen på 15 minutter over fem kilometer i Norgesløpet lørdag.
lørdag 14:02 VG
Rett fra skademareritt til norsk rekord i comebacket
Etter to måneders skademareritt var Karoline Bjerkeli Grøvdal tilbake med et smell.
lørdag 12:59 TV 2
Grøvdal forbedret norgesrekorden på 5 kilometer gateløp
Karoline Bjerkeli Grøvdal slo til med sterke 14.58 på 5 kilometer gateløp på Jessheim og forbedret dermed sin norske rekord med seks sekunder. Det rapporterer Friidrett1 via Twitter. Ifølge bloggen har kun seks europeiske kvinner løpt raskere på distansen gjennom...
lørdag 12:34 NRK
Warholm foran tung tid: – Mer revansjelysten enn noen gang
BISLETT STADION Karsten Warholm (26) gleder og gruer seg til den mørke tiden med lange og tunge økter – etter et par uker med kosetrening.
fredag 20:33 VG
Duplantis vil ikke ta stilling til russisk utestengelse
Den svenske stavhopp-stjernen Armand Duplantis sier han ikke har noen mening om at russiske utøvere er utestengt fra idrettsbanen som følge av krigføringen i Ukraina. Siden Russland invaderte Ukraina i februar har ikke russiske utøvere fått konkurrere i internasjonale konkurranser....
onsdag 11:07 NRK
Løp først maraton - så kjørte han bussen hjem fra Tyskland
Kalle Glomsaker tok med seg omkring 50 løpere til Berlin Marathon forrige helg.
onsdag 10:01 Lindesnes
Vera (76) sette ny verdsrekord på maraton igjen: – Det er berre lykke
Ho har sjokkert løpeekspertar gang på gang. I helga klarte ho det igjen. Vera Nystad sette ny verdsrekord under Berlin Maraton.
mandag 26. september NRK
Har troen på comeback i teamet
GOD MORGEN NORGE: - Det at vi kan jobbe sammen er relativt unikt, sier Jakob Ingebrigtsen.
søndag 25. september TV 2
Team Ingebrigtsen: – Viktig at det blir på vår måte
Men både Friidrettsforbundet og Ingebrigtsen-brødrene tror på enighet. For Henrik Ingebrigtsen diskuteres det en egen løsning.
søndag 25. september TV 2
Kipchoge med verdensrekord under Berlin maraton
Den kenyanske langdistanseløperen Eliud Kipchoge har satt verdensrekord under Berlin maraton. Han løp inn til på 2.01.10 søndag, og han forbedret dermed sin egen verdensrekord med 29 sekunder. Hans forrige rekord var på 2.01.39, satt i Berlin for fire år siden i 2018,...
søndag 25. september NRK
Kipchoge gjorde det igjen: Knuste verdensrekorden på maraton
Eliud Kipchoge (37) fra Kenya senket sin egen verdensrekord på maraton da han løp i mål i Berlin på tiden 2 timer , ett minutt og ni sekunder.
søndag 25. september VG
Går hardt ut etter vingeklipping: – Det er to ting vi reagerer på
Trenerpappa og klubbleder reagerer på ansettelsen av ny landslagssjef i friidrettsforbundet.
tirsdag 20. september TV 2
Støtter Gjert: - Kjærlighet
OL-gull er det store målet til stortalentet Andrea Rooth (20), som henter inspirasjon fra både Karsten Warholm og familien Ingebrigtsen. - Jeg tror man må være litt crazy mentalt for å få det til.
lørdag 17. september Dagbladet
Jakob Ingebrigtsen med ultimatum: – Det er alle eller ingenting
Jakob Ingebrigtsen advarer Friidrettsforbundet om å vrake brødrene før kontraktsforhandlingene om landslaget.
fredag 16. september TV 2
Tjørhom blir ny toppidrettsansvarlig i Norges Friidrettsforbund
Håvard Tjørhom (42) gjør comeback som toppidrettsansvarlig og erstatter Erlend Slokvik (60). Sistnevnte går inn i en ny og mer administrativ rolle. Tjørhom er et kjent navn. Han var sportssjef i friidrettsforbundet fram til Slokvik tok over i 2019. Han var også i mange år...
fredag 16. september NRK
Får ny sjef etter misnøye
Håvard Tjørhom blir ny toppidrettsansvarlig i Friidrettsforbundet.
fredag 16. september TV 2
Henrik Ingebrigtsen ble coronasyk rett før VM: – Glad Jakob ikke ble smittet
Henrik Ingebrigtsen (31) røper at han ble covid-19-smittet mens han delte rom med Jakob Ingebrigtsen under treningsleiren rett før VM – og mener det spolerte hans sjanse for å kvalifisere seg til EM noen uker senere.
onsdag 14. september VG
Har lagt fjorårets skuffelse bak seg. Nå skal det bli ny folkefest i sentrum
SKIEN: Om halvannen uke kan det bli ny folkefest i Skien.
onsdag 14. september $ Telemarksavisa
Boston Marathon åpner for ikke-binære
For første gang i verdens eldste maratonløp har deltakerne mulighet til å melde seg på som ikke-binær istedenfor å velge mellom herre- eller dameklassen. Påmeldingen til den 127. utgaven av løpet åpnet mandag. Ikke-binære er personer som verken...
tirsdag 13. september NRK
Vurderte å slutte: – Kan ha trent for mye
Narve Gilje Nordås (23) – som trenes av Gjert Ingebrigtsen – var inne på tanken om legge opp etter VM- og EM-nedturen og «har tenkt» at for mye trening kan ha stoppet ham fra å løpe så fort han ville.
mandag 12. september VG
Filip Ingebrigtsen måtte bryte i konkurransecomebacket i Kroatia
Filip Ingebrigtsen gjorde konkurransecomeback på 3000-meteren under et internasjonalt stevne i Zagreb søndag, men måtte bryte.
søndag 11. september ABC Nyheter
Kloster stormet inn til norsk rekord på 200 meter
Line Kloster viste kjempeform da hun forbedret sin egen norske rekord på 200 meter under et internasjonalt friidrettsstevne i Zagreb søndag. Kloster ble nummer to på distansen med tiden 23,03. Det var åtte hundredeler raskere enn hennes egen norske rekord, satt under et stevne i sveitsiske...
søndag 11. september NRK
Sjekk den spinnville Ingebrigtsen-effekten
Jakob Ingebrigtsen (21) har blitt den beste løparen i verda. I kjølvatnet av suksessen til nordmannen er den afrikanske dominansen brote.
lørdag 10. september NRK
Nest best i verden – men måtte «snakke» seg inn i toppstevne
For under et halvt år siden måtte Sondre Guttormsen snike seg bakveien inn i Diamond League. Torsdag kronet han sesongen med sin fjerde pallplass i stavsprang.
fredag 9. september TV 2
Fekk høyre frå NRK at dronninga var død
Det var sorgtilstandar under Diamond League-finalen i Zürich. Løparen Josh Kerr fekk vite om dronninga sin bortgang i pressesona etter løpet.
fredag 9. september NRK
Filip Ingebrigtsens første start sidan Bislett Games
Filip Ingebrigtsen (29) er påmeld til 3000 meter i eit internasjonalt friidrettsstemne i Zagreb søndag. Det blir Filip Ingebrigtsens første baneløp sidan Bislett Games i juni. Då stilte han på 5000 meter, men braut undervegs og kom aldri til mål. Skader gjorde at Filip...
fredag 9. september NRK
Sondre Guttormsen tangerte norsk rekord med 5,86
Sondre Guttormsen tangerte norgesrekorden med 5,86 og ble nummer to i Diamond League-finalen i stav. Han ble kun slått av suverene Armand Duplantis.
torsdag 8. september ABC Nyheter
Guttormsen tangerte norsk rekord
Sondre Guttormsen tangerte norsk rekord i stavhopp med sitt hopp på 5,86 meter i Zürich. Dermed deler han rekorden med Pål Haugen Lillefosse. Det var Guttormsen siste forsøk på høyden. – For en kveld og for en hopping av Sondre Guttormsen, sa NRK-kommentator Christina...
torsdag 8. september NRK
Jakob Ingebrigtsen suveren: – Er i min beste form noensinne
Jakob Ingebrigtsen tok sin første finaleseier i Diamond League da han stormet fra Timothy Cheruiyot på oppløpet og kom i mål til 3.29,02, årsbeste i verden.
torsdag 8. september ABC Nyheter
Monsteravslutning av Jakob Ingebrigtsen
Video med tillatelse fra NRK.
torsdag 8. september TV 2
Jakob Ingebrigtsen med supertid i Diamond League: – Kunne løpt enda fortere
ZÜRICH Han startet sesongen for syv måneder siden med å sette verdensrekord. Torsdag kveld vant Jakob Ingebrigtsen (21) sin første Diamond League-finale på supertid 3,29,02 - årsbeste i verden - og med 300.000 i førstepremie.
torsdag 8. september VG
Jakob Ingebrigtsen vant Diamond League
21-åringen har aldri tidligere vunnet finalen i Diamond League. I kveld sikret han etterlengtet diamant - og sprang inn på årets beste tid.
torsdag 8. september TV 2
Jakob Ingebrigtsen fikk «overraskelse» like før finalen: – Fikk beskjed på startstreken
Etter å ha blitt nummer to i de to siste finalene, klarte Jakob Ingebrigtsen (21) endelig å sikre seg den store diamanten som vinner av Diamond League.
torsdag 8. september NRK
Finalekveld
Jakob Ingebrigtsen skal idag prøve å gjøre noe han aldri har gjort før, nemlig å vinne Diamond League-finalen. – Det er spennende det, sier Ingebrigtsen om at dette er sesongens siste store løp. – Det er klart jeg har ikke vunnet det før, og kommet på...
torsdag 8. september NRK
Dette skjer i Zürich i kveld
Den doble europamesteren Jakob Ingebrigtsen har vunnet alle Diamond League-stevnene han har deltatt i denne sesongen. I kveld løper han for nok en seier på 1500 meter kl. 20.10 i kveld. Vinneren drar inn litt over 300.000 norsk kroner i premiepenger. Ingebrigtsen er ikke eneste nordmann som skal i...
torsdag 8. september NRK
E-post fra pappa fikset eksklusiv finale
ZÜRICH Etter en maratonlang konkurransesesong får endelig Sondre Guttormsen (23) sin debut i den eksklusive Diamond League-finalen – etter en avgjørende e-post fra faren.
torsdag 8. september VG
Forteller om VM-frykt: – Tenker «nå dør jeg»
ZÜRICH Jakob Ingebrigtsen (21) røper at han hele tiden etter at han selv ble covid-syk sist vinter var redd for å bli smittet igjen og miste VM og EM i sommer.
torsdag 8. september VG
- Jeg savner Filip
- Usain Bolt er vekke. Mo Farah er vekke. Heldigvis er Jakob Ingebrigtsen her, sier Isaac Kimeli (28), som legger til at han savner Filip og Henrik Ingebrigtsen som konkurrenter.
torsdag 8. september Dagbladet
Jakob Ingebrigtsen: Lar banken ta seg av millionene
ZÜRICH Jakob Ingebrigtsen (21) har allerede foran den pengestinne Diamond League-finalen torsdag håvet inn millionbeløp denne sesongen. Han overlater til banken sin å investere dem fornuftig.
onsdag 7. september VG
Kovacs med utrolig støt - satte Diamond League-rekord
Amerikanske Joe Kovacs knuste konkurrentene og satte ny Diamond League-rekord med et støt på utrolig 23,23 meter onsdag kveld i Zürich. Dette er det nest lengste støtet noensinne – bare 14 centimeter unna verdensrekorden satt i fjor av landsmannen Ryan Crouser. Sistnevnte tok...
onsdag 7. september NRK
Ingebrigtsen vil teste ny distanse: – Jeg liker å løpe
Jakob Ingebrigtsen kommer med et overraskende utsagn dagen før Diamond League-avslutningen i Zürich.
onsdag 7. september TV 2
Går for tittelen han aldri har vunne
Jakob Ingebrigtsen har til gode å vinne Diamond League-finalen. I år er det eit større mål enn det har vore tidlegare.
onsdag 7. september NRK
Jakob Ingebrigtsen vil teste maraton
Jakob Ingebrigtsen tror han kan løpe en kjapp maraton hvis han prøver. Det kom fram på et pressemøte foran Diamond League-finalen i Zürich.
onsdag 7. september ABC Nyheter
Nielsen heldt sjukdommen hemmeleg i årevis: – Dei var sjokkerte
Storbritannias Lina Nielsen (26) overraska treningspartnarane då ho delte sjukdomshistoria si etter VM. Nervesjukdommen multippel sklerose sette ein stoppar for sesongen, men ho vil ikkje la den stanse toppidrettskarrieren.
onsdag 7. september NRK
Klar beskjed til Warholm
- Jeg vil veldig gjerne se Karsten Warholm prøve, sier EM-dronninga Femke Bol (22) til Dagbladet om bragden hun selv klarte.
tirsdag 6. september Dagbladet
Årsbeste etter øl og lørdagsgrilling
Vladimir Vukicevic (31) ler godt av sin spesielle og fullstendig uvante oppladning til årsbesteløpet han presterte på korthekken i Berlin søndag ettermiddag.
mandag 5. september VG
«Seig» veg tilbake for Filip Ingebrigtsen: – Veldig slitsamt mentalt
Ein vond akilles gjorde at Filip Ingebrigtsen (29) mista både VM og EM. På veg tilbake etter skaden erkjenner han at dei to siste sesongen har teke på mentalt.
mandag 5. september NRK
Hynne med sesongbeste
Hedda Hynne løp inn til 6.-plass på 800 meter under et friidrettsstevne i italienske Padova søndag. Tjalve-løperen satte sesongbeste med tiden 2.00,23. Tiden er 67 hundredeler raskere enn hennes tidligere bestetid denne sesongen. Amerikanske Allie Wilson vant på tiden 1.58,37....
søndag 4. september NRK
Nyhetene: Se Warholm knuse all motstand
Karsten Warholm var fullstendig overlegen på 400 meter hekk i Berlin.
søndag 4. september TV 2
Warholm fossa inn til siger i Berlin
Karsten Warholm distanserte feltet på 400 meter hekk under under ISTAF-stevnet i Berlin søndag ettermiddag.
søndag 4. september NRK
Warholm fosset inn til seier
Karsten Warholm distanserte feltet på 400 meter hekk under under ISTAF-stevnet i Berlin søndag ettermiddag. 47,24 holdt til en soleklar seier i det som kan være Warholms siste løp for sesongen. Sunnmøringen har 47,12 som sesongbeste. Den satte han da han tok EM-gullet i München...
søndag 4. september NRK
Warholm med knusende seier
Karsten Warholm var storfavoritt, og avsluttet sesongen med en soleklar seier i det tradisjonsrike ISTAF-stevnet i Berlin.
søndag 4. september VG
Iuel med sterk 2.-plass
Amalie Iuel (28) løp inn til 2.-plass med 51,99 på 400 meter flatt under Istaf-stevnet i friidrett i Berlin. Tiden er 35 hundredeler bak hennes personlig rekord. Tyske Luna Thiel vant på tiden 51,28, og det var personlige rekord for hennes del. Elisabeth Slettum satte også personlig rekord...
søndag 4. september NRK
Henrik Ingebrigtsen plages av diffus hælskade
Henrik Ingebrigtsen (31) innrømmer at han er usikker på årsaken til at han i lengre tid vært plaget av en skade i hælen.
søndag 4. september VG
Sprintstjerne drept
Skutt få dager før 30-årsdagen.
søndag 4. september Dagbladet
Lillefosse skuffet i Brussel – røk ut
Pål Haugen Lillefosse skuffet og er ute av stavkonkurransen i Diamond League-stevnet i Brussel allerede etter den første høyden på 5,41 meter. Lillefosse innehar den norske rekorden på 5,86 og tok nylig EM-bronse i München. I belgiske Brussel kom han imidlertid ut skjevt og rev...
fredag 2. september NRK
Grøvdal står over Diamond League-finalen
Karoline Bjerkeli Grøvdal har valgt å stå over det siste Diamond League-stevnet i Zürich neste uke. Det skriver hun selv på Instagram. Den norske friidrettsprofilen har i flere uke slitt med en ryggskade. – Jeg skal bruke de neste ukene til å jobbe meg tilbake og få...
fredag 2. september NRK
Superstjernenes humørfylte veddemål
Verdens raskeste kvinne og verdens beste stavhopper kan møtes til duell på 100 meter - hvis begge tar det humørfylte veddemålet de har inngått på alvor.
fredag 2. september VG
Dropper revansj-sjanse – mister attraktiv seriefinale
Karsten Warholm (26) kunne møtt verdensmester Alison dos Santos (23) til revansj-duell i Brussel fredag, men velger i stedet 400 meter hekk i Berlin søndag – og går glipp av finalen i stevneserien Diamond League neste uke.
torsdag 1. september VG
Kristian (15) knuste Ingebrigtsen-rekord
Kristian Bråthen Børve hadde eit mål i hovudet under junior-NM. Etter løpet titta han overraskande opp, og forstod at han hadde slått aldersrekorden til verdas beste løpar.
onsdag 31. august NRK
Iuel utenfor pallen i Sveits
Amalie Iuel endte utenforpallen og som nummer fire i sveitiske Luzern på 400 meter hekk. Iuel løp inn på tiden 55,68. Det er et godt stykke unna hennes personlige rekord som hun tok i EM på 54,68. Der ble hun nummer fem da hun satte tidenes beste EM-resultat av en norsk kvinne på 400...
tirsdag 30. august NRK
- Savner henne ekstremt mye
De aller færreste hadde hørt om Zerei Kbrom Mezngi (36) før han løp inn til et sensasjonelt EM-sølv på 10.000 meter i august. Han måtte rømme fra en militærleir og har ei fortid som få andre.
mandag 29. august Dagbladet
Ole Halvor brenner for å hjelpe andre: – Det gir meg mye
TELEMARK: Han brenner for å hjelpe ungdom inn i voksenlivet. Nå har den tidligere publikumsfavoritten, Ole Halvor Kolstad (51), funnet en ny lidenskap.
mandag 29. august $ Telemarksavisa
Vebjørn best på hinder - havnet utenfor pallen søndag
BÆRUM: Vebjørn Hovdefjord (19) perset seg klart da han vant 3000 meter hinder på fredag under junior-NM. Søndag ble det fjerdeplass på 5000 meter for fjorårets vinner.
søndag 28. august Telemarksavisa
Snøgg-jenta sterkest i sin årgang
BÆRUM: Julie Karlberg (17) var like bak pers, men hun ble likevel nummer fire i slegge på U20-NM. Snøgg-jenta er landets klart beste i sin årgang.
søndag 28. august Telemarksavisa
Lisa på pallen igjen
BÆRUM: Lisa Stensøy var hundredeler bak årsbeste, men nesten sekundet bak pers da hun ble nummer tre på 400 meter i helgen.
søndag 28. august Telemarksavisa
Jakob Ingebrigtsen ble «lurt» av lyshare: – Klar tabbe
Jakob Ingebrigtsen (21) løp på årsbeste i verden på 1500 meter, men trodde han løp enda fortere. Ifølge hans agent Daniel Wessfeldt ble lysharen satt på feil fart.
lørdag 27. august VG
På vei mot seier – får spurtsjokk
Video med tillatelse fra NRK.
fredag 26. august TV 2
Her stikker Jakob Ingebrigtsen fra konkurrentene - satte årsbeste i verden
Knuste konkurrentene i Lausanne. Video med tillatelse fra NRK.
fredag 26. august TV 2
Ingebrigtsen overlegen
fredag 26. august NRK
Nytt superløp: Årsbeste i verden
Jakob Ingebrigtsen virket ikke preget av EM-bragdene i München - og banket til med ny årsbeste i verden i Lausanne.
fredag 26. august Dagbladet
Forundret over lysharen etter å ha satt årsbeste i verden: – En liten arrangørsvikt
Et sterkt startfelt på papiret var liten konkurranse for Jakob Ingebrigtsen (21) i Lausanne. Nordmannen løp inn til årsbeste i verden på 1500 meter.
fredag 26. august NRK
Jakob Ingebrigtsen advarer konkurrentene: – Jeg har mye mer inne
Jakob Ingebrigtsen (21) vant 1500 meter i Diamond League-stevnet i Sveits. Han gikk solo og løp inn til årsbeste i verden. Men mener han kan løpe mye fortere neste år.
fredag 26. august VG
Jakob Ingebrigtsen vant fredag
Jakob Ingebrigtsen (21) herjet i Lausanne og løp inn til årsbeste i verden.
fredag 26. august TV 2
Retzius-nedtur i Sveits – havnet nest sist
Stavhopper Lene Retzius fikk det ikke til å svinge og ble nummer åtte i Diamond League-konkurransen i sveitsiske Lausanne fredag. Retzius måtte ha to forsøk på å komme seg over åpningshøyden på 4,35 meter, men på 4,50 kom hun seg aldri over. Dermed endte...
fredag 26. august NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL