Frankrike
200.000 protesterte mot koronapass
I Frankrike demonstrerte over 200.000 mennesker over hele landet lørdag i protest mot reglene for koronapass, ifølge det franske innenriksdepartementet. I Paris brukte politiet tåregass og havnet i basketak med demonstranter. 3000 politifolk var utplassert i byen. Det ble registrert protester...
00:22 NRK
Tåregass under demonstrasjoner mot coronatiltak i Frankrike
Flere tusen mennesker demonstrerer mot coronapass i Frankrike, og i Paris brukte politiet tåregass og havnet i basketak med demonstranter.
lørdag 18:14 ABC Nyheter
Demonstrasjoner i Frankrike
Flere tusen mennesker demonstrerer mot koronapass i Frankrike, og i Paris brukte politiet tåregass og havnet i basketak med demonstranter. En politi- og sikkerhetsstyrke på rundt 3.000 personer var utplassert i den franske hovedstaden lørdag. Det er tredje helgen på rad med gateprotester mot...
lørdag 17:42 NRK
Disse vinene vil du ikke gå glipp av
Spansk hvitvin på sitt beste og en klassisker fra Meursalt i burgund
torsdag 13:00 ABC Nyheter
To pågrepet etter gullsmedranet i Paris
To personer er pågrepet og det meste av tyvegodset på 20-30 millioner skal være funnet etter det spesielle gullsmedranet i Paris.
onsdag 16:51 NRK
Tatt etter gullsmedran i Paris
To mistenkte er pågrepet av fransk politi etter at gullsmedbutikken Chaumet i Paris ble ranet for verdier på rundt 20 millioner kroner tirsdag. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Ifølge AFP er mesteparten av tyvegodset kommet til rette etter ranet.
onsdag 16:47 NRK
Gulltyv rømte på sparkesykkel
En mann med pistol som ranet en gullsmedbutikk i Paris, rømte med ransutbyttet på en elsparkesykkel, skriver avisa Le Monde. Han fikk med seg gullsmedvarer for 20 millioner kroner, og er fortsatt på frifot, melder fransk politi. Butikken som ble ranet er det tradisjonsrike juvelérfirmaet...
tirsdag 23:10 NRK
Verdier for 20 mill kroner ble tatt - gullsmedraner rømte på elsparkesykkel
En væpnet raner stormet inn i den eksklusive gullsmedbutikken Chaumet nær Champs-Élysées sent på ettermiddagen og forsvant på en elsparkesykkel.
tirsdag 22:55 NRK
VERDEN

Macron på polynesisk sjarmoffensiv i skyggen av atomvåpen
Frankrikes president Emmanuel Macron er på besøk i Polynesia. Der forventes det at den mørke historien med testing av atomvåpen tas opp.
tirsdag 21:20 NRK
Her overrasker den alle
Det amerikanske basketlandslagets sjokktap var ikke det eneste som vakte oppsikt etter åpningskampen i OL.
tirsdag 13:35 Dagbladet
Sigarettsneip fra bilvindu får skylda for storbrann
Kuttet strømmen til deler av Frankrike, Spania, Portugal og Marokko.
mandag 18:41 ABC Nyheter
Tusenvis av brannmenn kjemper mot flammene i Italia og Frankrike
8000 brannmenn kjemper mot to store skogbranner i Italia og Frankrike, og hundrevis er evakuert.
mandag 12:46 NRK
Ny koronalov i Frankrike – krever koronapass på fly, tog og restauranter
Den omstridte loven ble vedtatt natt til mandag. Målet er å hindre at Frankrike går inn i en fjerde smittebølge.
mandag 07:17 NRK
Franskmenn kjemper mot flammene
En større skogbrann brøt ut sør i Frankrike i helgen. Over 1.000 brannmannskaper og beredskapspersonell deltar i slokkearbeidet, opplyser myndighetene. Brannen startet lørdag og har svidd av rundt 8,5 kvadratkilometer. Årsaken er ikke kjent. Det er sendt fly til området mellom...
mandag 06:42 NRK
Frankrike vedtok omstridt lov
Den franske nasjonalforsamlingen har vedtatt loven som gjør vaksine obligatorisk for alle helsearbeidere og krever koronapass ved reise og restaurantbesøk.
mandag 26. juli TV 2
Sjokktap for USA – tapte sin første OL-kamp siden 2004
USA gikk på et overraskende tap mot Frankrike i åpningskampen i OL.
søndag 25. juli TV 2
Voldelige protester i storbyen
I Paris havnet flere demonstranter i sammenstøt med politiet lørdag.
lørdag 24. juli TV 2
Koronademonstranter møtt med tåregass i Frankrike
Titusenvis av demonstranter har tatt til gatene i flere franske byer for å protestere mot et koronapass, restriksjoner og obligatorisk vaksinering for helsepersonell.
lørdag 24. juli NRK
160.000 demonstrerar i Frankrike
Situasjonen er amper i Frankrike, der store politistyrkar er plassert ut i fleire byar etter at over 160.000 demonstrantar har tatt til gatene for å protestere mot koronatiltak og vaksinen, skriv Le Figaro. Fleire er arresterte. Ifølge innanriksdepartementet skal det ha vore 161.000 demonstrantar i...
lørdag 24. juli NRK
Vaksinemotstandarar demonstrerar
I sentrum av Frankrikes hovudstad Paris er det laurdag meldt om samanstøyt mellom vaksinemotstandarar og politiet, ifølge Reuters. Politiet har nytta tåregass i møte med demonstrantane. Det var venta demonstrasjonar i fleire franske byar i helga på grunn av eit lovforslag som...
lørdag 24. juli NRK
Frankrike hevder å ha drept to IS-ledere i Mali
Franske styrker har tatt livet av to IS-ledere i Mali, ifølge forsvarsdepartementet.
fredag 23. juli ABC Nyheter
Macron frykter avlytting og bytter telefon
Den franske presidenten Emmanuel Macron er en av 14 statsoverhoder og statsledere som kan ha blitt overvåket av den israelske Pegasus. Nå bytter han telefon for sikkerhets skyld. Datatilsynet kaller spionprogrammet overraskende sofistikert.
fredag 23. juli NRK
Macron frykter avlytting
Frankrikes president Emmanuel Macron bytter ut telefonen som kan ha vært infisert av et spionprogram utviklet av israelske NSO Group. Ifølge flere medier er Macron blant minst 14 statsoverhoder og statsledere som kan ha blitt overvåket ved hjelp av spionprogrammet. En talsmann for NSO Group nektet...
fredag 23. juli NRK
Macron frykter avlytting og bytter telefon
Frankrikes president Emmanuel Macron bytter ut telefonen som kan ha vært infisert av et spionprogram, utviklet av israelske NSO Group.
fredag 23. juli ABC Nyheter
En helt unik champagne
Denne årgangschampagnen blir det rift om.
torsdag 22. juli ABC Nyheter
Macron innkaller til hastemøte for å diskutere Pegasus-spionasje
President Emmanuel Macron har innkalt til et hastemøte i det franske sikkerhetsrådet for å diskutere det israelske spionverktøyet Pegasus.
torsdag 22. juli ABC Nyheter
Macron inkaller til hastemøte
President Emmanuel Macron har innkalt til et hastemøte i det franske sikkerhetsrådet for å diskutere det israelske spionverktøyet Pegasus. – Presidenten følger saken nøye og tar det veldig seriøst, sier den franske regjeringens talsmann Gabriel Attal. Den franske...
torsdag 22. juli NRK
Frankrike krever coronapass for å se idrett og kultur
Frankrike strammer inn coronarestriksjonene og stiller krav om vaksine eller negativ test for dem som vil inn på kultur- og idrettsarrangementer.
onsdag 21. juli ABC Nyheter
Smittetallene peker i feil retning
Den siste uken har smittespredningen av koronaviruset i Frankrike økt med rundt 150 prosent. I Storbritannia er koronadødsfallene de høyeste på fire måneder.
tirsdag 20. juli TV 2
Smitten sprer seg fort i Frankrike
Den siste uken har smittespredningen av koronaviruset i Frankrike økt med rundt 150 prosent på grunn av deltavarianten. – Noe sånt har vi aldri sett før, ikke med den originale koronavarianten, heller ikke med alfa, beta eller gammavariantene, sa Frankrikes helseminister Olivier...
tirsdag 20. juli NRK
Smittespredningen har økt med rundt 150 prosent i Frankrike den siste uken
Den siste uken har smittespredningen av coronaviruset i Frankrike økt med rundt 150 prosent på grunn av deltavarianten, opplyser landets helseminister.
tirsdag 20. juli ABC Nyheter
Frankrikes president og 13 andre statsledere mulig mål for spionverktøy
President Emmanuel Macron og flere andre stats- og regjeringssjefer kan ha blitt rammet av overvåking med spionverktøyet Pegasus, ifølge flere medier.
tirsdag 20. juli ABC Nyheter
14 statsledere mulig spion-mål
President Emmanuel Macron og flere andre stats- og regjeringssjefer kan ha blitt rammet av overvåking med spionverktøyet Pegasus, melder Washington Post. To andre presidenter, ti statsministre og en konge står på lista over mer enn 50.000 telefonnumre som et internasjonalt graveprosjekt har...
tirsdag 20. juli NRK
EUROPA

Fransk gransking av påstander om overvåking av journalister
Påtalemyndigheten i Paris har startet etterforskning av påstander om at marokkansk etterretning brukte spionprogrammet Pegasus mot franske journalister.
tirsdag 20. juli ABC Nyheter
Bildet tok fullstendig av i sosiale medier
Tidligere i sommer tok et bilde, som visstnok forestilte vrakede og ubrukelige elbiler, fullstendig av i sosiale medier. Nå viser det seg at sannheten bak bildet er en helt annen.
mandag 19. juli TV 2
Mann mistenkt for halshogging i Frankrike
En mann som er mistenkt for å ha halshogd en 13 år gammel gutt i det sørlige Frankrike, er skutt og drept av politiet.
mandag 19. juli ABC Nyheter
Mann mistenkt for halshogging
En mann som er mistenkt for å ha halshogd en 13 år gammel gutt i det sørlige Frankrike, er skutt og drept av politiet. Politiet gjorde oppdagelsen av en kropp og et avhogd hode i leiligheten som en 32 år gammel mann med psykiske lidelser leide i byen Tarascon, opplyser...
mandag 19. juli NRK
Demonstrasjoner mot vaksinekrav i Frankrike
Flere tusen deltok lørdag i demonstrasjoner mot obligatorisk koronavaksine for helsepersonell og krav om coronapass i en rekke sammenhenger i Frankrike.
lørdag 17. juli ABC Nyheter
Demonstrasjoner i Frankrike
Flere tusen deltok lørdag i demonstrasjoner mot obligatorisk koronavaksine for helsepersonell og krav om koronapass i en rekke sammenhenger i Frankrike. Demonstrantene har latt seg provosere av de nye koronareglene president Emmanuel Macron kunngjorde i uka som gikk.
lørdag 17. juli NRK
Norsk filmsuksess: I kveld kan de vinne i Cannes
– Etter suksessen «Verdens verste menneske» har hatt i Cannes, spiller det ikke egentlig noen rolle om det blir pris.
lørdag 17. juli NRK
Frankrike innfører nytt krav om coronatest for uvaksinerte innreisende fra flere europeiske land
Uvaksinerte personer fra en rekke europeiske land må ved ankomst til Frankrike vise fram en negativ coronatest fra det siste døgnet.
lørdag 17. juli ABC Nyheter
Frankrike innfører koronatest-krav
Uvaksinerte personer fra en rekke europeiske land må ved ankomst til Frankrike vise fram en negativ koronatest fra det siste døgnet. Den nye regelen trer i kraft fra midnatt på søndag, opplyser den franske regjeringen.
lørdag 17. juli NRK
Justisminister etterforskes
Frankrikes justisminister, Éric Dupond-Moretti, beskrevet av noen som «domstolenes troll», skal etterforskes for interessekonflikter. Det skriver nyhetskanalen BFM TV. Det er første gang en sittende justisminister etterforskes i Frankrike. Dupond-Moretti er mistenkt for å ha brukt sin...
fredag 16. juli NRK
Frankrike utelukker militær intervensjon i Haiti
Frankrike forsvarsminister Jean-Yves Le Drian sier at fransk militær innblanding i det som skjer i Haiti, er ikke på dagsordenen.
fredag 16. juli ABC Nyheter
Flere land blir oransje på smittekartet
Regjeringen har avgjort at det gjøres endringer i innreiserestriksjonene og karantenekrav for flere land og regioner.
fredag 16. juli ABC Nyheter
Varsler ny Libanon-konferanse
Frankrikes president Emmanuel Macron inviterer neste måned til en ny internasjonal konferanse for å diskutere krisen i Libanon. Konferansen finner sted 4. august, på årsdagen for den dramatiske eksplosjonen i havneområdet i Beirut. Den blir arrangert i samarbeid med FN, opplyser fransk UD.
fredag 16. juli NRK
Macron varsler ny Libanon-konferanse
Frankrikes president Emmanuel Macron inviterer neste måned til en ny internasjonal konferanse for å diskutere krisen i Libanon.
fredag 16. juli ABC Nyheter
Eiffeltårnet åpner etter ni måneder
Fredag åpner Eiffeltårnet i Paris dørene for besøkende for første gang på ni måneder. Nedstengingen har vært den lengste siden andre verdenskrig, skriver NTB.
fredag 16. juli NRK
Frankrike satt vaksinerekord etter krav om koronapass på restauranter
Matlyst trumfet vaksineskepsis.På tre dager har 3 millioner franskmenn bestilt vaksinetime.
torsdag 15. juli NRK
Protesterer mot koronatiltak
På mandag kunngjorde president Emanuel Macron nye tiltak, med den hensikt at folk skal vaksinere seg raskest mulig. Obligatorisk vaksinering av helsearbeidere og «helsepass» for å slippe inn på barer og restauranter var blant dem. Det har ført til store protester og onsdag tok...
onsdag 14. juli NRK
Fotballryktene: – Kan bli solgt for over én milliard
Nye skriverier om Erling Braut Haalands fremtid. Sjekk onsdagens fotballrykter her!
onsdag 14. juli TV 2
Frankrike trekker ut Sahel-styrke tidlig i 2022
Frankrike vil i løpet av første kvartal 2022 trekke ut sin hovedstyrke på 5.000 mann fra Sahel-området i Afrika, opplyser president Emmanuel Macron.
onsdag 14. juli ABC Nyheter
Drøm deg til Frankrike med fransk kultur
ANBEFALING: Franske kulturtips fra NRKs kritikere i anledning Bastilledagen.
onsdag 14. juli NRK
Frankrike krever coronapass for adgang til kjøpesentre og tog
Macron har erklært et nytt tiltak om at folk enten må vaksinere seg eller teste negativt for covid for å komme inn på kjøpesentre, langdistansetog, kinoer
tirsdag 13. juli Ekte nyheter
900.000 franskmenn bestilte vaksinetime etter advarsel
Da president Emmanuel Macron advarte om at fremtidige coronatiltak vil ramme dem uten coronapass, bestilte over 900.000 franskmenn vaksinetime.
tirsdag 13. juli ABC Nyheter
Migrant dømt til 15 års fengsel for voldtekt av ung gutt
Fransk domstol dømte migranten Mohammad Rahman Arsala (26) til 15 års fengsel for voldtekt av en 12 år gammel gutt 25. august 2018 i Saint-Brieuc. Forsvarsadvokat ba retten om å ta kulturell bakgrunn i betraktning. 
tirsdag 13. juli ABC Nyheter
Franske helsearbeidere beordret til å vaksinere seg de neste to månedene
President Emannuel Macron beordret mandag kveld alle franske helsearbeidere til å vaksinere seg innen 15. september.
mandag 12. juli ABC Nyheter
Frankrike innfører en rekke tiltak
Frankrike innfører en rekke nye koronarestriksjoner. Landets president Emmanuel Macorn kunngjorde tiltak for å bremse deltavarianten i en TV-sending mandag. Der beordret han alle franske helsearbeidere til å vaksinere seg innen 15. september. For at folk skal ta vaksinen fortest mulig...
mandag 12. juli NRK
VERDEN

Nyskapende kirurg er død
Den franske superkirurgen Jean-Michel Dubernard er død, 80 år gammel. Han ble berømt da han utførte verdens første ansiktstransplantasjon. Dubernard ble regnet som en pioner innenfor kirurgien. Han var også den første som transplanterte en hånd.
søndag 11. juli NRK
Turist angrepet med kniv i Paris
En spansk turist ble lørdag angrepet med kniv midt i Paris. Angrepet fant sted ved rådhuset Hotel de Ville, ifølge TV-stasjonen BFMTV. Turisten fikk skader i halsen, men tilstanden er ikke livstruende. Den angivelige gjerningsmannen er pågrepet. Han skal ha vært beruset, og motivet...
søndag 11. juli NRK
Vestopplendinger higer etter å dra på utenlandsferie: – Veldig gledelig
SpareBank 1 Østlandet har spurt bedrifter og privatpersoner om deres økonomiske forventninger til det kommende året.
lørdag 10. juli $ Oppland Arbeiderblad
Trekker ut over 2000 soldater
Frankrikes militære styrke i Sahel-regionen i Mali skal nesten halveres fra dagens drøyt 5.000 soldater. Stengingen av militærbasene starter senere i år, opplyser president Emmanuel Macron, ifølge NTB. – Stengingen av disse seksjonene vil starte i andre halvdel av 2021 og bli...
fredag 9. juli NRK
Ble erklært død av domstol – bruker livet på å bevise at hun fortsatt lever
For tre og et halvt år siden ble Jeanne Pouchain erklært død av en fransk domstol. Siden den gang har hun kjempet for å bevise at hun er i live. 
fredag 9. juli ABC Nyheter
Abid Raja besvimte på apotek i Cannes
Abid Raja (V) besvimte på et apotek i Cannes etter å ha trukket en tann. Kulturminister er i den franske byen for å være med på filmfestivalen hvor den norske filmen «Verdens verste menneske» kjemper om å vinne Gullpalmen.
fredag 9. juli ABC Nyheter
Drepte konas familie i jakt på «nazigull»
Franskmann dømt for drap på fire familiemedlemmer, i jakten etter gull.
fredag 9. juli Dagbladet
Ber folk unngå Spania og Portugal
Franske myndigheter fraråder sine innbyggere å reise på ferie til Spania og Portugal. Advarselen kommer etter smitteutbrudd av delta-varianten i landene. – Dersom du ikke har bestilt ferieturen ennå, unngå Spania og Portugal. Det er bedre å bli værende i Frankrike...
torsdag 8. juli NRK
11 dømt for netthets av islam-kritisk tenåringsjente
Tenåringsjenta Mila har mottatt over 100.000 trusler etter å ha uttrykket seg kritisk til islam på sosiale medier. Nå er 11 personer dømt for netthetsen.
onsdag 7. juli ABC Nyheter
Iran tar et steg nærmere muligheten til å produsere atomvåpen
Iran har igjen planer om å produsere anriket uran, ifølge Det Internasjonale Atomenergibyrået. Dette kan hjelpe Iran med å produsere atomvåpen. 
onsdag 7. juli ABC Nyheter
Målrikt for håndballjentene
Norge ble overkjørt av Frankrike i én omgang, men slo kraftig tilbake etter pause i den siste testen før avreise til OL i Tokyo.
tirsdag 6. juli TV 2
Frankrike sier nei til grønn endring av grunnloven
Senatet i den franske nasjonalforsamlingen sier nei til et forslag om å endre grunnloven i grønn retning gjennom en folkeavstemning, melder Reuters.
mandag 5. juli ABC Nyheter
Marine Le Pen gjenvalgt
Marine Le Pen er gjenvalgt som partileder for Frankrikes høyreorienterte opposisjonsparti Nasjonal samling. Hun fikk 98,35 prosent av stemmene, og det var ingen motkandidater. Le Pen har ledet partiet i over ti år. Om ni måneder ønsker hun å stille som kandidat i presidentvalget.
søndag 4. juli NRK
Gjenopptar samarbeid med Mali
Frankrike har gjenopptatt det militæret samarbeidet med Mali for å bekjempe jihadistgrupper nord i det konfliktherjede afrikanske landet. For en måned siden satte franske myndigheter det militæret samarbeidet på pause som følge av det siste statskuppet i landet. Men lørdag...
lørdag 3. juli NRK
Frankrike starter etterforsking av kjente klesmerker på grunn av tvangsarbeid
Eierselskapene til internasjonalt kjente merker som Zara, Uniqlo, SMCP og Skechers skal nå etterforskes for å bidra til hemmelighold om tvangsarbeid i den kinesiske provinsen Xinjiang.
lørdag 3. juli NRK
Vil bedre forholdet til Russland
Presidentene Vladimir Putin og Emmanuel Macron har snakket sammen på telefon og er enige om å forsøke å bedre forholdet mellom Russland og Europa. Det opplyser Kreml fredag. – Samarbeid om viktige saker som datasikkerhet, miljøvern og bekjempelse av global terrorisme kan bidra...
fredag 2. juli NRK
Kvinne døde - vil innføre forbud
Paris har allerede strenge regler for bruk av elsparkesykkel. Nå vurderes nye tiltak.
fredag 2. juli Dagbladet
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

EUROPA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL