Frankrike
Holder samtaler om våpenhvile
Frankrikes president Emmanuel Macron, Egypts president Abdel Fattah al-Sisi og Jordans kong Abdullah holder samtaler om Israel og Palestina tirsdag. Den franske presidentens kontor opplyser at målet til trioen er å få på plass en våpenhvile raskt.
18min NRK
Frankrike sletter Sudans milliardgjeld
Frankrike har besluttet å slette en gjeld på nesten 5 milliarder dollar som Sudan skylder den franske stat. Målet er å hjelpe landet i overgangen til demokrati.
mandag 22:11 ABC Nyheter
Ordføreren i Paris tar sikte på bilfri by
Biltrafikk blir drastisk redusert i Paris neste år om ordfører Anne Hidalgo får sin vilje.
fredag 11:08 ABC Nyheter
Stjernestopperens EM-bombe: – Jeg så ikke den komme
Ifølge Marca vraker Aymeric Laporte Frankrike til fordel for Spania.
tirsdag 11. mai TV 2
Castex: Frankrike er på vei ut av coronakrisen
Frankrike er sakte, men sikkert på vei ut av coronakrisen, sier statsminister Jean Castex, som varsler ytterligere gjenåpning.
mandag 10. mai ABC Nyheter
Varsler gjenåpning i Frankrike
– Vi nærmer oss slutten, og det er gode nyheter, sier Frankrikes statsminister Jean Castex til avisa Le Parisien. Nå varsler Castex en rekke lettelser i koronatiltakene i tiden som kommer. Ifølge statsministeren får restauranter og kafeer gjenåpne sin uteservering fra 19. mai,...
mandag 10. mai NRK
«Monsteret fra Ardennene» er død
Fourniret ble dømt til livstid i fengsel to ganger, for til sammen åtte drap. Ofrene var unge kvinner og jenter.
mandag 10. mai NRK
Nasjonal Front øker i Frankrike
Det ytterliggående franske partiet Nasjonal Front øker sin oppslutning, viser en ny måling. 29 prosent av de spurte sier de støtter programmet til Nasjonal Front, melder NTB. Partileder Marine Le Pen kan dermed notere seg en økning på 3 prosent sammenlignet med i fjor. Det...
mandag 10. mai NRK
VERDEN

Irriterte belgisk bonde flyttet grensen til Frankrike
En historie-entusiast fikk sjokk da han oppdaget at grensen til nabolandet hadde flyttet seg.
mandag 10. mai TV 2
Jérémies utrolige familiehistorie har vært en godt skjult hemmelighet. Inntil nå
Han har visst det hele sitt liv, men aldri før har historien vært offentlig kjent. Jérémie McGowans tipp-tipp-tipp oldefar er Napoléon Bonaparte.
mandag 10. mai $ Nordlys
To tatt for politidrap i Frankrike
To personer er arrestert i Frankrike, siktet for drapet på politimannen Eric Masson som ble skutt og drept under en narkorazzia i Avignon i forrige uke. Søndag deltok flere hundre i en minneseremoni for Masson. Drapet har blåst nytt liv i debatten rundt president Emmanuel Macrons håndtering...
mandag 10. mai NRK
Tusener i klimaprotester
Tusener demonstrerer i Paris og andre franske byer mot en ny klimalov, som demonstrantene mener ikke går langt nok. Demonstrasjonene skjer etter at nasjonalforsamlingen denne uken vedtok en klimalov som tar sikte på å få ned utslippene.
søndag 9. mai NRK
Tre tiltalt for å planlegge terror
To menn og en kvinne er tiltalt for å ha planlagt en terroraksjon mot en frimurerlosje i Frankrike. De tre er med i en nynazistisk gruppe, får AFP opplyst. Gruppa «Ære og Nasjon» rakk ikke å skaffe eksplosivene de ville ha før politiet avslørte dem.
lørdag 8. mai NRK
Var «klare for krig». Snudde
«Vi kan bringe Jersey i knestående», sa de franske fiskerne. «Victoire» - seier - skrev britisk presse hånlig da fiskebåtene returnerte fra Jersey.
fredag 7. mai Dagbladet
Fiskestriden rundt Jersey blåser over i denne omgang
Striden om fiskerettigheter ved Jersey har blåst over i denne omgang. Britene kaller hjem to marinefartøyer, og statsminister Boris Johnson sier seg fornøyd.
torsdag 6. mai ABC Nyheter
Hegerberg tordner: – Det er en skam
Lyon-stjernen Ada Hegerberg er ikke fornøyd med at Det franske fotballforbundet ønsker å redusere lag i den øverste divisjonen i Frankrike.
torsdag 6. mai TV 2
Raser: «Nær en krigshandling»
Store verdier - og tap av ansikt - står på spill i den betente konflikten mellom utbryterstaten Storbritannia og EU-lojale Frankrike. Nå svarer Storbritannia militært på franske trusler.
torsdag 6. mai Dagbladet
Marinefartøy og fiskere drar fra Jersey
Striden om fiskerettigheter ved Jersey har blåst over for denne omgang. Franske fiskere har forlatt øya og Storbritannia kaller tilbake sine to marinefartøyer.
torsdag 6. mai NRK
Macron hyllet Napoleon
Onsdag var det 200 år siden Napoléon Bonaparte døde. Frankrikes president Emmanuel Macron hyllet ham, men fordømte samtidig hans gjeninnføring av slaveriet. – Det var et svik mot opplysningstidens ånd, sa Macron.
torsdag 6. mai NRK
Fransk politibetjent skutt og drept i Avignon
En fransk politibetjent er drept i en skyteepisode i byen Avignon.
onsdag 5. mai ABC Nyheter
Politimann skutt og drept
Gjerningsmannen er fortsatt på frifot etter at en politimann ble skutt og drept i Avignon i Frankrike i kveld. Ifølge den franske innenriksministeren ble det skutt etter flere politifolk da de skulle gå til aksjon mot narkotikaforbrytere.
onsdag 5. mai NRK
Statsborgerskap til 2000 arbeidere
Den franske regjeringen har gitt statsborgerskap til over 2000 utenlandskfødte arbeidere i den såkalte «førstelinjen» mot koronaviruset. Helsearbeidere, vektere, butikkansatte og renovasjonsarbeidere belønnes for «innsats for Frankrike», melder AFP.
onsdag 5. mai NRK
Vil legalisere cannabis i Frankrike
En gruppe franske parlamentarikere foreslår å gjøre cannabis lovlig å bruke og omsette. Den tverrpolitiske gruppa mener legalisering må til for å få kontroll på salget og beskytte unge i Frankrike, melder AFP. Fem millioner bruker stoffet hvert år.
onsdag 5. mai NRK
Kvinne skutt, påtent og drept
Drapet på en 31 år gammel kvinne ryster Frankrike. Kvinnen ble skutt i beina av sin fraseparerte mann og deretter dynket i brennbar væske og påtent, sier politiet. Drapet fant sted i Merignac ved Bordeaux i går. Mannen ble pågrepet etter kort tid.
onsdag 5. mai NRK
Makabert drap ryster Frankrike
En 31 år gammel fransk trebarnsmor ble skutt i beina av sin mann og deretter dynket i brennbar væske og påtent, opplyser politiet.
onsdag 5. mai ABC Nyheter
Belgisk bonde flyttet grensen til Frankrike
En svært overraskende grenseflytting ble oppdaget på grensen mellom Belgia og Frankrike for om lag en måned siden. Det viste seg at det var en nyinnflyttet bonde som tok seg til rette og flyttet både grensestein og gjerde som han mente sto i veien. Med det brøt han en traktat fra 1820.
onsdag 5. mai TV 2
Fransk journalist kidnappet i Mali
En fransk journalist ble kidnappet av en jihadistgruppe i Mali 8. april, opplyser han selv i en kort video.
onsdag 5. mai ABC Nyheter
Slaget om Napoleon
Napoleon Bonaparte sørger fortsatt for krangling i Frankrike, 200 år etter at han døde.
onsdag 5. mai NRK
Franske folkevalgte vedtok ny klimalov
Tross kritikk fra miljøbevegelsen ble en ny klimalov tirsdag vedtatt av nasjonalforsamlingen i Frankrike.
tirsdag 4. mai ABC Nyheter
Klimalov vedtatt i Frankrike
Tross kritikk fra miljøbevegelsen ble en ny klimalov tirsdag vedtatt av nasjonalforsamlingen i Frankrike. Blant tiltakene i loven er forbud mot innenlands flyreiser på under to en halv time, dersom de kan gjøres med tog. Det er dessuten satt begrensninger for leie av dårlig isolerte...
tirsdag 4. mai NRK
Flyttet landegrensa ved et uhell
En belgisk bonde skal ha flyttet landegrensa mellom Belgia og Frankrike, fordi den sto i veien for traktor-ruta hans.
tirsdag 4. mai Dagbladet
Frankrike holder skolene åpne «koste hva det koster vil» – for 20 barn ved én skole har prisen blitt for høy
På én skole i Frankrike har 20 elever mistet nære familiemedlemmer til coronaviruset. Barn er mindre utsatt for alvorlig sykdom som følge av coronaviruset, men det gjelder ikke nødvendigvis dem de deler husstand med.
tirsdag 4. mai ABC Nyheter
Le Pen frikjent for IS-bildedeling
Marine Le Pen, som leder det franske ytre høyre-partiet Nasjonal Samling, er frikjent for å ha delt bilder på Twitter av drap utført av ekstremistgruppa IS. Bildene ble publisert i november 2015, kort tid etter terrorangrepene i Paris. Retten i Nanterre fant at bildene ble publisert...
tirsdag 4. mai NRK
EUROPA

Klimalov-forslag får kritikk
Fransk miljøbevegelse kritiserer en ny klimalov som det skal stemmes over i parlamentet tirsdag. President Emmanuel Macron er ventet å få flertallet med seg i nasjonalforsamlingen. Blant tiltakene i lovforslaget er forbud mot innenlands flyreiser på under to en halv time, dersom de kan...
tirsdag 4. mai NRK
Tusenvis protesterte i Frankrike
Flere tusen deltok i demonstrasjoner i Frankrike på arbeidernes dag, 1. mai. Totalt var rundt 170.000 i gatene, mener en fagforening. Innenriksdepartementet anslår at det var 106.000 som deltok på de ulike arrangementene.
søndag 2. mai NRK
Tusenvis demonstrerte i Frankrike
Flere tusen mennesker demonstrerte 1. mai i Frankrike, til tross for strenge koronarestriksjoner. Blant annet var det protester mot regjeringens planer om å redusere utbetalingene til arbeidsløse. Stort sett gikk demonstrasjonene fredelig for seg, melder Reuters. I Paris var det sammenstøt mellom...
lørdag 1. mai NRK
Særlig én ting truer gjenåpningen i Frankrike: - Vi er veldig bekymret
Lav vaksinering fører til treg gjenåpning av Frankrike. I tillegg er har landet oppdaget flere tilfeller av den indiske virusvarianten.
fredag 30. april TV 2
Opprop om borgerkrig i Frankrike møtt med rettssak
Franske soldater og offiserer kan bli straffet for å ha støttet et opprop om at innvandring kan føre til en borgerkrig. Nå blir noen av dem stilt for et militært disiplinærråd.
torsdag 29. april NRK
Antall smittede går ned i Frankrike
I Frankrike fortsetter antall koronasmittede å gå ned. Det er nå under 30.000 smittede i landet for første gang siden starten av april, opplyser helsemyndighetene i landet. Også antall pasienter som trenger intensivbehandling har sunket det siste døgnet.
onsdag 28. april NRK
Røde Brigade-medlemmer pågrepet
Fransk politi har pågrepet sju tidligere medlemmer av den venstreekstreme gruppen Røde Brigader, som er dømt for terrorisme i Italia. Fransk politi leter samtidig etter tre andre etterlyste medlemmer av gruppen, opplyser president Emmanuel Macrons kontor. Italia krever de ti utlevert.
onsdag 28. april NRK
Røde Brigade-medlemmer pågrepet i Frankrike
Fransk politi har pågrepet sju tidligere medlemmer av den venstreekstreme gruppen Røde Brigader, som er dømt for terrorisme i Italia.
onsdag 28. april ABC Nyheter
Her kommer de ut etter 40 dager
Deltakere ville bli i grotta lenger.
mandag 26. april Dagbladet
Over 6000 på intensiven i Frankrike
Nå ligger over 6000 koronapasienter i Frankrike på intensivavdelingen, melder Reuters. Det er første gang på over ett år at antall pasienter på intensiven stiger over 6000, etter at 23 personer ble innlagt siste døgn. Siste døgn er det også registrert 400 nye...
mandag 26. april NRK
Mistenkt så jihadistvideoer
En tunisisk mann som knivdrepte en politiansatt utenfor Paris, hadde sett på jihadistvideoer rett før angrepet, ifølge fransk påtalemyndighet. Politet sier det er liten tvil om mannens radikalisering. De opplyste òg at de har pågrepet en femte person
søndag 25. april NRK
Protest etter drap på jødisk kvinne
Demonstranter har samlet seg i flere franske byer etter at en domstol besluttet at en mann som drepte en jødisk kvinne, skal til psykiatrisk behandling. Kvinnen (65) ble dyttet ut av leiligheten sin i Paris i 2017 av naboen, som ropte «Allahu akbar».
søndag 25. april NRK
Store deler av årets franske vinproduksjon er ødelagt av frost
Franske bønder fortviler over store frostskader på årets vinproduksjon. Også andre jordbruksprodusenter er rammet. Skadene kalles en katastrofe for landbruket.
søndag 25. april ABC Nyheter
Frost har øydelagd vinproduksjon
Frostbølga i byrjinga av april påverka hundre tusenvis av hektar med alingar og vinstokkar i 10 av dei 13 regionane i Frankrike. Over heile landet tel no vinprodusentane tapa etter den uventa kulda. Også andre jordbruksprodusentar er råka.
søndag 25. april NRK
Besøkte familien til drepen kvinne
Frankrike sin president Emmanuel Macron besøkte laurdag familien til kvinna som drepen på politistasjonen der ho jobba, sørvest for Paris. Fire personar er arresterte etter kvinna blei knivdrepen. Etterforskarar behandlar saka som eit terrorangrep.
lørdag 24. april NRK
Styrer byen fra cella
Georges Tron (63) nekter å gå av.
lørdag 24. april Dagbladet
Tre personar er arresterte i Paris
Tre personar er arresterte etter at ei kvinne fredag blei knivdrepen på politistasjonen der ho jobba. Det er mistanke om terror. Dei tre blir skildra som del av kretsen rundt gjerningsmannen, som blei skoten og drepen av politiet etter angrepet.
fredag 23. april NRK
Opnar terroretterforsking
Fransk politi opnar ei terroretterforsking etter at ein politibetjent vart knivstukken og drepen på stasjonen der ho arbeidde i Rambouillet utanfor Paris. Mannen som gjekk til åtak vart skoten og drepen av politiet.
fredag 23. april NRK
Tre pågrepet etter at kvinne ble knivdrept på politistasjon ved Paris
Tre personer er pågrepet etter at en kvinne ble knivdrept på politistasjon der hun jobbet i Rambouillet sørvest for Paris fredag. Det er mistanke om terror.
fredag 23. april ABC Nyheter
Politibetjent død etter knivåtak
Ein politibetjent er død etter eit knivåtak på ein politistasjon i Rambouillet nær Paris, melder innanriksminister i Frankrike, Gérald Darmanin. Motivet for åtaket er ikkje klårt, og åtakaren vart skoten og overmanna av andre politibetjentar.
fredag 23. april NRK
Frankrike letter på tiltakene 2. mai – Disneyland bli vaksinasjonssenter
Frankrike planlegger å lette på innenriks reiserestriksjoner og portforbudet i landet fra 2. mai, og utenfor Paris skal Disneyland brukes til massevaksinering
onsdag 21. april ABC Nyheter
Macron vil åpne for reiser fra USA
Fra begynnelsen av neste måned vil Frankrike gradvis åpne for reisende fra USA og andre land som er vaksinert mot koronasykdom. Planene er diskutert med Det hvite hus, sier president Emmanuel Macron til CNN.
søndag 18. april NRK
Frankrike med innreisekarantene
Frankrike innfører ti dagers karantene for personer som ankommer med flygninger fra Argentina, Chile og Sør-Afrika. Dett vil også gjelde fra Brasil, men flygninger derfra er forløpig stanset frem til fredag. Årsaken er bekymring rundt den brasilianske koronavarianten. Flygninger fra...
søndag 18. april NRK
Migrasjonsvennlig politiker brutalt angrepet av migranter
Bernard Tapie, en fransk businessmann og venstrevridd politiker, ble nylig brutalt angrepet i sitt eget hjem. 4 afrikanere brøt seg inn i huset hans midt på n
lørdag 17. april Ekte nyheter
13 personer (av 30.000) arrestert for drapstrusler mot Mila
13 personer har til nå blitt arrestert for drapstrusler mot den franske tenåringsjenta/sangeren Mila, som brukte ytringsfriheten sin til å si at hun ikke lik
torsdag 11. februar Ekte nyheter
VERDEN

Anbefaler bredt og omfattende norsk forsvarsforlik (+)
ANALYSE: Mens vi i realtid natt til onsdag var vitne til at Norges viktigste allierte, USA, nærmest revnet politisk på midten, skrev Høyres tidligere generalsekretær Trond R. Hole på Facebook at Stortinget og regjeringen må sørge for et bredt og ambisiøst norsk...
5. november 2020 Aldri mer
Charlie Hebdo med Erdogan-karikatur på forsiden
Tyrkia raser mot det franske satiremagasinet Charlie Hebdo som har en karikaturtegning av president Recep Tayyip Erdogan på forsiden av sin siste utgave. – President Macron antimuslimske agenda har båret frukter! Charlie Hebdo har akkurat publisert en serie med såkalte tegninger fulle av...
28. oktober 2020 Aldri mer
Også ved Trump-tap er utfordringene enorme (+)
ANALYSE: Norge står overfor enorme sikkerhetspolitiske utfordringer selv om Donald J. Trump skulle tape presidentvalget i USA om få dager. Motsetningene innad i NATO er større enn noensinne. kjetil@aldrimer.no Om få dager er det presidentvalg i USA. Dersom president Donald J. Trump vinner...
28. oktober 2020 Aldri mer
Krever at Tyrkia forklarer jihadister i Aserbajdsjan
Frankrikes president Emmanuel Macron krever at Tyrkia forklarer det som han sier er jihadister som har tatt seg inn i Nagorno-Karabakh, og han ber Nato granske. – En rød linje er blitt krysset, noe som er uakseptabelt. Jeg oppfordrer alle Nato-partnere til å stille seg opp mot denne...
2. oktober 2020 Aldri mer
Putin ber Macron holde seg unna Hviterussland
Innblanding i Hviterusslands indre anliggender er uakseptabelt, sa Russlands president Vladimir Putin til sin franske motpart Emmanuel Macron onsdag. Russlands prinsipielle ståsted er at ethvert forsøk på innblanding i indre anliggender i en suveren stat og ytre press mot legitime myndigheter, er...
1. oktober 2020 Aldri mer
Trøbbel i øst dominerer på EU-toppmøte
Sanksjoner mot Hviterussland og det anstrengte forholdet til Tyrkia blir hovedtemaer når EU vier en hel toppmøtedag til utenrikspolitikk. Så fort møtet starter torsdag ettermiddag, vender lederne for de 27 EU-landene blikket østover. President Charles Michel skal orientere om...
1. oktober 2020 Aldri mer
Henter alvorlig syk Navalnyj til Berlin
Et tysk ambulansefly tok sent torsdag kveld av mot Russland for å hente den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj. Navalnyj ligger livstruende syk og i koma på et sykehus i byen Omsk i Sibir etter det som kan være en forgiftning. Han kollapset på et fly mellom byene Tomsk og Omsk...
21. august 2020 Aldri mer
Molde har akseptert Aursnes-bud
Nå er alt opp til midtbanespilleren.
27. juli 2020 TV 2
Forbereder våpenhvile i Øst-Ukraina
Midnatt natt til mandag starter våpenhvilen mellom den ukrainske hæren og opprørere i Øst-Ukraina. Begge parter var søndag i gang med forberedelser. Opprørsledere uttalte søndag at de har utstedt forbud mot våpenbruk. Også det ukrainske forsvaret sier de har...
27. juli 2020 Aldri mer
EU-lederne enige om korona-krisepakke
EU-lederne har blitt enige om en historisk korona-krisepakke som skal dempe ødeleggelsene som koronapandemien har utløst, opplyser EU-president Charles Michel. Kompromisset ble inngått tidlig tirsdag morgen etter 90 timer med maratonforhandlinger som startet fredag. Striden dreide seg om hvor mye...
21. juli 2020 Aldri mer
Firerbande vil krympe EUs krisepakke
Danmark, Nederland, Sverige og Østerrike går inn for å kutte EUs foreslåtte koronakrisepakke fra 750 til 700 milliarder euro. De fire medlemslandene, som kalles «de forsiktige fire» i EU, går samtidig inn for å dele det nye krisefondet på midten, slik at 350...
20. juli 2020 Aldri mer
Russiske missiltester under NATOs ubåtøvelse (+)
Den russiske Nordflåten har varslet en ny runde med missiltester. Denne gang rundt 500 kilometer fra norskekysten, midt i øvelsesområdet for en pågående ubåtøvelse i regi av NATO. kjetil@aldrimer.no Den varslede missiltesten har ifølge forsvarskilder blokkert ut et...
2. juli 2020 Aldri mer
I skumringslandet mellom politikk og forsvar (+)
ANALYSE: Det uverdige spillet om Andøya flystasjons framtid fortsetter. Nå treneres avklaringen av hva som blir flystasjonens videre skjebne. Konsekvensen er problematisk uklarhet. Vi vet ennå ikke hva slags kapasitet Norge vil ha til å ta imot allierte styrker til trening og øving i...
26. juni 2020 Aldri mer
Amnesty: Rasisme og voldsbruk hos politiet
Politiet har uproporsjonalt utsatt minoritetsgrupper i Europa for vold, diskriminerende ID-kontroller og bøtelegging under koronapandemien, ifølge Amnesty. Politiets arbeid for å opprettholde ro og orden i koronapandemien har i betydelig større omfang rettet seg mot sosioøkonomisk...
24. juni 2020 Aldri mer
Nordmenn mer skeptiske til USA
Selv med endringene som finner sted i internasjonal politikk, støtter nordmenn multilateralisme og internasjonalt samarbeid. Men skepsisen til USA øker. Det går fram av en undersøkelse som Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) har laget om nordmenns holdninger til Norges utenrikspolitikk...
19. juni 2020 Aldri mer
De faste sommertegnene i nord (+)
ANALYSE: Snøen er endelig borte, amerikanske P-8A Poseidon maritime patruljefly forventes å ankomme Andøya og russiske marinefartøyer fra Nordflåten drar sørover langs norskekysten for å delta på marinens dag i St. Petersburg. kjetil@aldrimer.no Det er noen av de...
16. juni 2020 Aldri mer
Leiesoldater strømmer til Libya
Borgerkrigen i Libya raser videre, og leiesoldater fra en rekke land deltar i opprørsgeneralen Khalifa Haftars forsøk på å innta hovedstaden Tripoli. Flere såkalte sikkerhetsselskap er involvert i krigføringen, og FN-eksperter har blant avdekket hvordan minst 20...
25. mai 2020 Aldri mer
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

EUROPA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL