Frankrike
(VIDEO) DET NYE EUROPA: Afrikanske migranter vandaliserer bil på gaten
For mange er det å ha en bil livsviktig. Mange mennesker er avhengige for å komme seg til jobb, sykehus, skole, barnehage. De har spart penger de kanskje ikke hadde. De betaler forsikringer og service. De gjør det fordi de må. Kanskje må de komme seg raskt et sted hvis noe skjer,...
lørdag 15:45 Frieord
Frankrike rammet av smørkrise
Franske bakerivarer og landets berømte smør er blitt så populært i utlandet at den økte etterspørselen nå har ført til smørmangel i landets egne butikker.
fredag 13:45 Nationen
Ny antiterrorlov i Frankrike: Politiet får stenge rasistiske moskeér
Den nye loven ble stemt inn i begynnelsen av oktober med en overveldende majoritet i det franske parlamentet, med 415 mot 127 stemmer. Nå har loven også blitt godkjent av senatet. Venstreekstreme og kommunistiske grupper har kritisert loven da den gir myndighetene større muligheter for å...
torsdag 14:10 Frieord
Ti pågrepet i Frankrike for drapsplaner mot politikere
Ti personer er pågrepet i Frankrike og siktet for å planlegge å ta livet av flere politikere, melder franske medier. Ifølge politikilder som nyhetsbyrået AFP har snakket med, er pågripelsene en del av en større etterforskning av høyreekstreme aktivister. Avisen Le...
tirsdag 22:38 Document.no
— Ikke utvarslet ved ubåtobservasjoner
TROFAST SLITER: De norske maritime P-3 Orion patruljeflyene på Andøya er Forsvarets mest effektive ubåtjeger. Men ved flere ubåtobservasjoner er flyene ikke blitt utvarslet. Her et P-3C Orion som flyr over Andøya i forbindelse med øvelse «Mobil innsats” i 2006....
mandag 11:30 Aldri mer
Norsk flaggskip i storøvelse
BRILLIANT MARINER: Totalt 27 marineenheter deltar. Den norske fregatten KNM Otto Sverdrup i forgrunnen. Foto: CHRISTIAN VALVERDE/NATO NATO-øvelsen Brilliant Mariner pågår i Middelhavet denne måneden. Den norske fregatten KNM Otto Sverdrup leder åtte større...
fredag 13. oktober Aldri mer
Utsultet løveunge funnet forlatt i Paris-forstad
En utsultet løveunge er funnet i en tom leilighet i en Paris-forstad. Fransk politi mener dyret ble forlatt av en mann som leide det for å vise det fram.
onsdag 11. oktober Nationen
Frankrike til fotball-VM
Frankrike sikret seg VM-billetten ved å slå Hviterussland 2-1 tirsdag. Sverige er klar for playoff i VM-kvaliken, selv om det ble 0-2-tap for nå utslåtte Nederland i siste kamp.
tirsdag 10. oktober TV 2
VERDEN

Laveste vinproduksjon i Europa på 36 år
Hagl, tørke og ekstremvær har rammet årets druehøst i Europa. Produksjonsnivået kommer til å bli det laveste siden 1981.
tirsdag 10. oktober Nationen
Lyons gater fylt av brekende ulveprotest 
Franske bønder vil ha slutt på at ulven gjør kål på får og fylte like godt Lyon gater med sau i protest mot myndighetenes politikk. 
tirsdag 10. oktober Nationen
Forsvaret er ribbet for troverdighet
FRA SKANSE TIL SKANSE: Forsvaret er drevet fra skanse til skanse i saken om ubåtobservasjonen i Dalsfjorden 21. mars i fjor, der Frank Vik (bildet) filmet det flere eksperter mener kan ha vært en fremmed ubåt som krenket norske farvann. Slikt er å regne som en krigshandling. Foto:...
mandag 9. oktober Aldri mer
Frankrike gjorde jobben
Allerede før det var spilt tre minutter leverte Blaise Matuidi en praktfull scoring og sendte Frankrike i ledelsen. Det ble kampens eneste mål i et sjansefattig og jevnt oppgjør.
lørdag 7. oktober TV 2
Storebror på tiltalebenken for medvirkning til drap på barn og soldater
I 2012 skremte skyting og flere drap innbyggerne i sørfranske Toulouse. Angrepene ble starten på en jihadistisk angrepsbølge i Frankrike. I dag står broren til Toulouse-terroristen tiltalt for medskyld.
mandag 2. oktober NRK
Muslimsk terrorangrep i Frankrike: Skrek «Allahu akbar» og drepte to kvinner med kniv på togstasjon
Fransk politi informerer om at en gjerningsmann gikk løs på to kvinner på togstasjonen Saint-Charles. Begge kvinnene ble drept med kniv av mannen som skal ha ropt «Allahu akbar» før drapene. DREPT: De to ofrene i Marseille har blitt identifisert med fornavn og skal være...
søndag 1. oktober Frieord
– Ropte «Allahu Akbar» og drepte to med kniv
To personer er drept i et knivangrep på en jernbanestasjon i Marseille.
søndag 1. oktober NRK
To kvinner drept i Marseille
En knivmann gikk til angrep på folk med kniv i Marseille søndag, melder franske medier. To kvinner ble drept i angrepet. Fransk politi har skutt og drept mannen.
søndag 1. oktober TV 2
18 skadd i tribuneulykke
18 Lille-tilhengere ble skadd, tre av dem alvorlig, da et gjerde foran tribunen i Amiens i Frankrike brøt sammen under en fotballkamp lørdag.
lørdag 30. september TV 2
Norge med i europeisk cyber-program
NORGE MED: Kompetansesenteret i Tallinn som Norge skal bli med i er kjent for å arrangere sentrale cyber-øvelser, her fra «Locked shields» i år. Foto: CCDCOE. Forsiden: Bildet fra samme arrangement. Foto: CCDCOE Norge går inn i NATOs militære kompetansesenter for...
fredag 29. september Aldri mer
Macron bombarderer EU med reformforslag 
Frankrikes president Emmanuel Macron kaster en brannfakkel inn i de tyske regjeringssamtalene med ambisiøse nye ideer for EU og euroen.
tirsdag 26. september Nationen
Macron bombarderer EU med reformforslag 
Frankrikes president Emmanuel Macron kaster en brannfakkel inn i de tyske regjeringssamtalene med ambisiøse nye ideer for EU og euroen.
tirsdag 26. september NRK
Glyfosat kan få sjokk-nei av EU
Både den italienske lanbruksministeren og den franske miljøministeren vil si nei til å godkjenne glyfosat, mens tyskerne blir ikke enige.
tirsdag 26. september Nationen
— Russisk propagandafremstøt
GLISSENT: Det var glissent i rekkene og bare 13 deltakere da pro-russiske stemmer samlet seg i Helsinki i Finland mandag for å diskutere det man mener er NATOs hybridkrig mot Russland. Fra v. Agneta Norberg fra Sveriges fredsråd, idehistorikeren Bjørn Nistad fra Norge, den finske aktivisten Johan...
tirsdag 26. september Aldri mer
Frankrike vil forby mye brukt ugressmiddel innen 2022
Frankrike vil fase ut det mye brukte ugressmiddelet glyfosat innen 2022. Dette er vesentlig raskere enn det EU-kommisjonen legger opp til.
mandag 25. september Nationen
Tapte den franske presidenten det tyske valget?
BRUSSEL : En svekket Angela Merkel er et dårlig resultat for Emmanuel Macron.
mandag 25. september NRK
Ommund (22) savnet i Frankrike
Familien til Ommund Veim Eikje fra Tysvær i Nord-Rogaland har ikke hørt fra studenten på over to uker. Han dro til byen Avignon i Sør-Frankrike i slutten av august.
onsdag 20. september TV 2
Fire kvinner angrepet med syre på togstasjon i Frankrike
Fire amerikanske turister ble skadet i angrepet i den franske byen Marseille.
søndag 17. september TV 2
Fly i Paris evakuert
Passasjerene på et British Airways-fly ved Charles De Gaulle flyplass i Paris ble evakuert søndag formiddag. Årsaken var en sikkerhetsrisiko. Det hele viste seg å være falsk alarm.
søndag 17. september TV 2
EUROPA

AFP: Mann med kniv angrep soldat i Paris
En mann med kniv har angrepet en fransk soldat i Paris, melder nyhetsbyrået AFP. 
fredag 15. september TV 2
Jordmoren
To av Frankrikes flotteste skuespillere møtes i regissør Martin Provosts livsdrama Jordmoren. Catherine Deneuve og Catherine Frot får både tid og rom til å formidle figurer med distinkte særpreg og en meningsfull interaksjon med hverandre. Provosts eget manus forsøker...
onsdag 13. september NRK P3
Demonstrerer mot Macron over hele Frankrike
Fagorganiserte demonstrerer over hele Frankrike mot Emmanuel Macrons arbeidslivsreformer. I dag er det varslet 180 demonstrasjoner og 4000 ulike streiker.
tirsdag 12. september NRK
Sunderland-flopp med lekkert hælflikk-mål
Wahbi Khazri ble hentet til Rennes på lån etter et mislykket opphold i Sunderland. Denne scoringen viser litt av potensialet. Rennes vant 3-1 borte mot Marseille.
søndag 10. september TV 2
Ti minutter rå ondskap og fem år uten svar – de fire drapene er fortsatt en uløst gåte
For fem år siden ble Frankrike rystet av en grufull massakre av en britisk familie på bilferie.
søndag 10. september TV 2
Sportsnyhetene: Mbappé scoret i PSG-debuten
Kylian Mbappé debuterte og scoret for Paris Saint-Germain.
fredag 8. september TV 2
Jente (14) angrepet av rotter
En bevegelseshemmet 14-åring i Frankrike ble angrepet av rotter mens hun sov i byen Roubaix forrige helg. Jenta fikk alvorlige skader etter angrepet og er innlagt på sykehus.
fredag 8. september TV 2
Fant terrorbombe­fabrikk utenfor Paris – helt tilfeldig
En rørlegger oppdaget tilfeldigvis bombefabrikken gjennom vinduet, og meldte straks fra til politiet. Kort etter evakuerte politiet naboene og stormet leiligheten. Leiligheten var tom, men politiet fant gassflasker, elektriske ledninger og kjemikalier som kan brukes til å lage sprengstoffet TATP...
onsdag 6. september Document.no
Frankrike sier nei til EU-godkjenning av glyfosat
Kjemisk industri i USA går i strupen på WHO-organ over at franske myndigheter ikke vil være med på å fornye godkjenningen av glyfosat i EU.
tirsdag 5. september Nationen
34-åring vedgår at sakna niåring var i bilen hans
Ein mann er arrestert i samband med at ni år gamle Maelys de Araujo vart borte frå eit bryllaup i Dei franske alpane for vel ei veke sidan. Det er funne DNA-spor etter jenta i bilen til mannen.
mandag 4. september NRK
Mann siktet etter forsvinning
En 34-åring er siktet for kidnapping etter at ni år gamle Maëlys forsvant fra et bryllup i Frankrike forrige helg.
mandag 4. september TV 2
Sportsnyhetene: Utrolig poengtap for Frankrike i VM-kvaliken
Få det viktigste fra sportens verden.
mandag 4. september TV 2
Sjokkresultat for Frankrike
Frankrike klarte bare 0-0 hjemme i Toulouse mot Luxembourg i VM-kvalifiseringen. De topper likevel gruppe A, ett poeng foran Sverige.
søndag 3. september TV 2
Hegerberg scoret fire mål
Ada Hegerberg storspilte i sin første kamp etter landslagsnekten tidligere denne uken. 22-åringen scoret fire av målene i Lyons serieåpning mot Rodez.
søndag 3. september TV 2
Maelys (9) fortsatt savnet
Politiet i Frankrike har løslatt to menn som var mistenkt for å ha noe med forsvinningen til ni år gamle Maelys å gjøre. Søndag leter over tusen personer etter jenta.
lørdag 2. september TV 2
Amerikanerne på plass på Andøya
AMERIKANSK ÅPNING: Tre amerikanske P-8A Poseidon overvåkingsfly er i ferd med å forflytte sine operasjoner til Andøya og blir værende i Norge «inntil videre». Her et av de amerikansk P-8A-flyene som nå opererer fra Norge avbildet på Andøya flystasjon...
fredag 1. september Aldri mer
Her berges bilen som ble stjålet i 1979
Etter 38 år i en sump blir den blå Peugeoten gjenforent med eieren.
fredag 1. september TV 2
Stor leteaksjon etter Maelys (9)
Fransk politi har pågrepet to personer i forbindelse med forsvinningen til ni år gamle Maelys de Araujo. Niåringen forsvant under en bryllupsfest i de franske Alpene forrige helg.
fredag 1. september TV 2
Sportsnyhetene: Brennhete Lemar med to scoringer for Frankrike
Thomas Lemar viste hvorfor Arsenal og Liverpool var ute etter ham. Han scoret to da Frankrike knuste Nederland. Se scoringene i Sportsnyhetene her!
torsdag 31. august TV 2
VERDEN

Massiv ubåtjakt langs norskekysten
UBÅTJAKT I NORD: NATO driver en intens jakt langs norskekysten på en russisk angrepsubåt av Yasen-klassen. Trolig er det snakk om ubåten Kazan (K 561), som ble sjøsatt ved Sevmash-verftet i Severodvinsk 31. mars 2017. Foto: ROSSYIA 1 NATO har de siste par ukene drevet en massiv...
torsdag 31. august Aldri mer
Boksesjokk i Frankrike: Verdensmester død
Frankrike er i sjokk etter at verdensmester Angelique Duchemin (26) døde under forberedelser til tittelkamp.
onsdag 30. august TV 2
Niåring forsvunnet etter bryllup
Fransk politi har satt i gang et storstilt søk etter at en ni år gammel jente forsvant i Alpene søndag. Hun var med foreldrene i et bryllup i landsbyen Pont-de-Beauvoisin.
onsdag 30. august TV 2
Niåring forsvann frå bryllaup – fryktar bortføring
Politiet har sett i verk ein storstilt aksjon etter at ei ni år gammal jente vart borte frå eit bryllaup i byen Pont-de-Beauvoisin i dei franske alpane natt til søndag.
onsdag 30. august NRK
Nemo er Frankrikes nye førstehund
Frankrikes nye førstehund har tatt et byks fra kennel for hjemløse til presidentpalasset.
mandag 28. august NRK
Macron har brukt 240.000 kroner på pudder og brunkrem
I løpet av tre måneder er den franske presidenten blitt sminket for 26.000 euro, eller 240.000 kroner. Nå lover Elysée-palasset å redusere pudder-bruken.
torsdag 24. august NRK
Viviani overtok ledertrøya i fransk ritt
De første tre dagene av Tour du Poitou Charentes har endt i massespurter. Den første vant Elia Viviani, mens Nacer Bouhanni slo tilbake under dag to. Da tre ble ikke veldig forskjellig, men en velt like før kilometersmerket sendte flere ryttere i asfalten. Både Viviani og Bouhanni kom...
torsdag 24. august Procycling.no
Likfunn på Mont Blanc
Likene av tre personer, som trolig døde for over 20 år siden, er funnet på den italienske siden av Mont Blanc i Alpene.
torsdag 24. august TV 2
Juventus kjøpte PSG-profil for over 300 millioner kroner
Blaise Matuidi er presentert som Juventus-spiller.
fredag 18. august TV 2
De mistenkelige hjelperne
Når kampen mot ulovlig innvandring overskygger alle andre hensyn, havner godhetstyrannene i fengsel.
fredag 18. august Morgenbladet
Jente drept da bil kjørte inn i pizzarestaurant ved Paris
En ung jente døde da en bil kjørte inn i en pizzarestaurant utenfor Paris.
mandag 14. august NRK
Kamerater døde brått under en middag – nå er mysteriet løst
Dødsmysteriet i den lille landsbyen har rystet Frankrike. Nå offentliggjør myndighetene hva som tok livet av Olivier Boudin (38) og Lucien Perot (69) mens de spiste.
torsdag 10. august TV 2
Vår vingård i Bourgogne
Vår vingård i Bourgogne er et fransk drama om familiebånd som holder tre søsken sammen til tross for store uenigheter. Den originale tittelen kan oversettes til Det som binder oss, men den norske distributøren bruker en romantiserende tittel med et kjent stedsnavn, en kjent taktikk...
torsdag 10. august NRK P3
PARIS: Nytt terrorangrep mot franske soldater – seks påkjørt av bil – muslimsk terrorist skutt etter jakt
Det var rundt klokken 09.00 i dag at en muslimsk terrorist forsøkte å drepe en gruppe franske soldater i overklassestrøket Levallois-Perret i Paris. Les også: PARIS: Muslimsk student angrep politi med kniv og hammer – skrek «Dette er for Syria» Bachir Hamou (37) skal ha...
onsdag 9. august Frieord
Seks soldater påkjørt i Paris: Mann pågrepet etter bilangrepet
En mann er pågrepet etter at seks soldater ble såret da de ble påkjørt av en bil i en forstad til Paris, melder AFP. Ordføreren i forstaden er ikke i tvil om at det var en villet påkjørsel.
onsdag 9. august NRK
Bil kjørte på soldater i Paris
Politiet søker etter en bil som skal ha kjørt inn i flere soldater i Paris onsdag morgen. Seks skal være skadd etter hendelsen. Omstendighetene er foreløpig uklare.
onsdag 9. august TV 2
Bosse vant 800-meterfinalen etter favorittfall
Pierre-Ambroise Bosse stakk av med VM-gullet på 800 meter etter en fantomavslutning. Storfavoritten Nijel Amos skuffet stort og ble bare nummer fem.
onsdag 9. august TV 2
Wesley Sneijder klar for ny klubb
Wesley Sneijder blir lagkamerat med blant andre Mario Balotelli i Nice. Nice melder at det kun er den medisinske testen som gjenstår før nederlenderen er klar for ett av fjorårets overraskelseslag i Ligue 1. 33-åringen har tidligere spilt for Ajax, Real Madrid, Inter og Galatasaray....
mandag 7. august Fotballsonen
Frankrike forbyr politikere å ansette familiemedlemmer
Frankrikes nasjonalforsamling forbyr politikere å ansette medlemmer av egen familie, en praksis som felte den konservative presidentkandidaten François Fillon.
torsdag 3. august NRK
EUROPA

Flyplassansatt slo til småbarnsfar etter 14 timers forsinkelse
Utslitt far ble slått av flyplassansatt etter å ha klaget på kundebehandlingen.
tirsdag 1. august TV 2
Delie skyter fra skrå vinkel
Nære på for Frankrike
søndag 30. juli TV 2
Taylor sender England i føringen!
Setter 1-0 på en overgang
søndag 30. juli TV 2
Le Sommer header utenfor
Headingen går til side for mål
søndag 30. juli TV 2
Hevder Russland prøvde å spionere på Macron via Facebook
Russisk etterretning skal ha forsøkt å spionere på Emmanuel Macrons valgkampapparat gjennom falske Facebook-kontoer.
fredag 28. juli NRK
Reformer seiret over populisme
  Det er lenge siden jeg har opplevd så sterk optimisme blant økonomer fra eurosonen som tilfellet er nå. Tysk økonomi er fortsatt på en solid vekstbane og arbeidsledigheten har nådd svært lave nivå. For 12–15 år siden var Tyskland Europas syke mor....
torsdag 27. juli Civita
Måtte søke ly på stranda for kraftig skogbrann
Magdalena var ein av fleire hundre som ikkje fann nokon anna utveg enn å søke til stranda i natt – over 4000 brannfolk er sett inn for å få bukt med skogbrannane i Sør-Frankrike.
onsdag 26. juli NRK
12.000 evakuert etter skogbrann i Sør-Frankrike
De hylende, glohete skog- og buskbrannene i områdene vest for St. Tropez har tvunget fram evakuering av rundt 12.000 mennesker, både fastboende og ferierende.
onsdag 26. juli TV 2
Kjemper mot flere skogbranner
Det er skogbrann flere steder på den franske rivieraen og på Øya Korsika. Natt til onsdag ble 10 000 mennesker evakuert ved feriebyen Bormes-les-Mimosas ikke langt fra Saint-Tropez
onsdag 26. juli TV 2
10.000 evakuert fra skogbrann i Sør-Frankrike
Om lag 10.000 mennesker ble natt til onsdag evakuert sør i Frankrike som følge av en kraftig skogbrann, opplyser fransk brannvesen.
onsdag 26. juli NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

EUROPA

FAVORITTER

Hordaland Telemark IT Utenriks Innenriks Fotboll Get-ligaen Buskerud Båt Bergen Akershus Næringsliv Rogaland Aust Agder Vestfold Sport Hedmark Oppland Nordland Kjendis
flere?
Trøndelag Møre og Romsdal Troms Sogn og Fjordane Skåne Østfold Vest Agder Fiske Oslo Kultur Mobil Reise Kvinnherad Oskarshamn Game of Thrones Fotball Økonomi Grue Kalmar Helse Finnmark Film Svalbard Tesla Kultur Båt Spill Forskning Bil Vær Helsingborg Inrikes Sverige Arendal Östra Göinge Landbruk Norway Cup VM Mat Vestby Hässleholm Masfjorden Forsvar Boksing Tour of Norway Russland Malmö Sjakk Litteratur Sport Ishockey Brexit Landskrona Risør Musikk Sykkel Suldal Molde Nedre Eiker Hockey Arctic Race Jakt NM Tech Håndball Stavanger Lillesand Jobb Motor Mote Kongelig Stockholm Kristiansand Hammerfest Kristianstad Fjell Svømming Trondheim Kongsvinger Valg Skellefteå Verdal Sørreisa Agdenes Osterøy Voss Kävlinge Odds BK Lund Åsnes Politikk Bærum Tingvoll Emmaboda Langrenn Tyskland Vellinge Ledare SK Brann Ylvis Dyr Radøy Musik Menn Vitenskap Nord-Korea Kunst Vinje Olofström Holmestrand Eidfjord Eliteserien Skien Narvik Fedje Vevelstad Nannestad Kvænangen Tingsryd Svedala Steinkjer Jul Volda Stavanger Oilers USA Ålesund Klima Mjölby Strømsgodset Android Hopp Evenes Stord Svelvik Sarpsborg Trening Karmøy Frankrike Vestre Slidre Barn Lesja Kragerø Ås Åstorp Aurdal Askøy Eslöv Tvedestrand Tjøme Andøy Skiskyting Motorsport Lyngdal Rauma Kommunesammenslåing Bolig Austrheim Dovre Mandal Måsøy Odda Moss Friidrett Alpint Klatring Nybro Seljord
ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL