Foto
Vis alle hvor varmt det er der du befinner deg
Det kan hende du får noen uvenner, men ...
fredag 13:27 DinSide
Fotoreise på Kapp Verde
Fargerike landsbyer, øyhopping, hav og vill natur... Omlag 600 km ut vest for Senegal i Vest-Afrika finner vi øygruppen Kapp Verde. En perle, relativt uoppdaget, og et naturparadis. Her vil du møte varme, gjestfrie mennesker, vilt landskap, innbydende sandstrender, fargerike landsbyer og...
fredag 13:24 Foto.no
Fotoreise til Sri Lanka «Indias tåre»
«Den flotteste øya i verden» sa Marco Polo. Velkommen til «India’s tåre», tidligere Ceylon, den lille frodige tropiske øya i det indiske hav. Sri Lanka har blitt kåret til det beste landet å reise til av Lonely Planet og mange andre reisemagasin de siste...
fredag 13:23 Foto.no
Fotoreise i unike Myanmar
Myanmars skjønnhet er vanskelig å forklare fordi den henger sammen med landets sjel, og må oppleves. Selv den bereiste har garantert ikke sett noe som ligner. Et buddhistisk rike hvor religionen er kultur og kulturen er religion. Her venter alt fra de monumentale gullbelagte pagodene til de...
fredag 13:23 Foto.no
Vinneren av 'Familie og venner' kåret
Det ble Ine Husebø fra Rennesøy som vant med bildet Søskenkjærlighet.
fredag 10:34 Foto.no
Skuldervesken: Din beste venn
Skuldervesken er nærmest en uunnværlig del av fotografens utstyr. Få en flott veske med Digital FOTO nå.
fredag 09:42 digital foto
Ny sesong: Naturfotografens beste triks for fuglebilder
Nå kan du se 12 nye episoder av videoserien vår Seasons, hvor Morten Hilmer fotograferer fugler og landskap og forteller alt om innstillinger slik at du kan bli en bedre fotograf.
fredag 09:00 digital foto
9 funksjoner du må kunne i blitsen din
Med en ekstern blits til kameraet åpner det seg helt nye bildemuligheter. Her kan du se hva ni av de viktigste funksjonene brukes til.
fredag 01:59 digital foto
KULTUR

Workshop Nordlys / Mørketidslys Alta
Nordlyset i Finnmark er på sitt beste i oktober/november. På denne tiden kan flotte solnedganger skape et fantastisk fargespill over himmelen. I de mørkeste timene fyller ofte nordlyset himmelen. Med base i Alta drar vi på turer i regionen og oppsøker spennende natur og jakter...
torsdag 15:24 Foto.no
Festspillkunstner Torbjørn Rødland i samtale med Finn Skårderud: – Jeg har fått noen negative kommentarer på sosiale medier
– Det er veldig lett å se hva som er feil, og så forsøker vi å korrigere. Men så havner alt liksom skjevt, sier årets festspillkunstner Torbjørn Rødland i samtale med Finn Skårderud.
torsdag 15:20 $ Aftenposten
4 smarte fototriks med en plastpose
En hvit plastpose er et perfekt tilbehør i fotovesken – og det er (nesten) gratis. Her kan du se hvorfor posen er så uunnværlig på fototuren.
torsdag 10:40 digital foto
Fujifilm X-T100: Funksjonelt systemkamera til god pris
Fujifilm X-T100 er nyeste modellen i rekken av kameraer i X-systemet. Kameraet er spekket med funksjoner til en meget god pris.
torsdag 08:28 digital foto
Et skikkelig kamera på begrenset budsjett
Fujifilm lanserer ny innstegsmodell, X-T100, med mikrofoninngang og en skikkelig søker
torsdag 08:00 Foto.no
Bedre autofokus og nye funksjoner på GH5, GH5S og G9
Panasonic slipper nytt internprogram og gjør tre fantastiske kameraer enda bedre.
onsdag 15:06 Foto.no
Aage Villy Skåret - "Etterbilder II"
Fotomagiker, kunstner og skogmann Aage Villy Skåret fra Tangen åpner utstillingen «Etterbilder II» på Galleri Eirik Jeistad, Hamar, lørdag 2. Juni 2018 kl. 14.
onsdag 15:06 Foto.no
Still ut på Fotografiets dager i august!
Årets Fotografiets dager arrangeres 17. - 19. august, og nytt i år er at den Juryerte utstillingen skal stå ute hele tre dager til ende! I tillegg oppfordrer vi deg som sender inn bidrag til å fokusere på årets tema: musikkfotografi.
onsdag 11:36 Foto.no
Slik slipper du å fotografere reflekser i briller
Reflekser i briller er ofte en utfordring når man fotograferer portretter av personer med briller. Her får du en rask og god løsning på problemet.
tirsdag 14:11 digital foto
Praktisk fotokurs - Miljøportrett & lifestyle
Sammen med en profesjonell fotograf og modell kan du få lære å lage spennende og energiske bilder i vakre naturmiljøer. Det handler om god energi og livsglede, komposisjon, lys m.m.
tirsdag 13:40 Foto.no
Praktisk fotokurs - Natur & landskap
Bli med på vakre Jeløy i Moss på leting etter spennende naturmotiver, både små og store, med korte og lange lukkertider, og garantert honning!
tirsdag 13:39 Foto.no
Hva er en drone - og hvorfor bør du kjøpe en?
En drone kan løfte bildet ditt til nye høyder og gi deg enestående resultater, men hvor mye penger må du hoste opp, og hvor får du noe skikkelig for pengene dine?
tirsdag 13:11 digital foto
Bli med på portfoliovisning på Fotografiets dager
Preus fotomuseum arrangerer hver høst «Fotografiets dager» på Karljohansvern i Horten, med en lang rekke arrangementer. Deriblant blir det portfoliovisning. Hvis du vil sende inn bilder til det, bør du gjør det nå snart.
tirsdag 10:14 Foto.no
Slik kommer du i gang med boudoirfotografering
Hva er boudoirfotografering, og hvordan kommer du i gang med denne spesielle sjangeren? Vi har fått tips fra en profesjonell boudoirfotograf.
tirsdag 10:01 digital foto
Gled deg til videoserien Seasons 2
I 12 splitter nye episoder videoserien vår følger vi naturfototografen på tur til Bulbjerg i Danmark, hvor han fanger fugler og landskap - og guider deg til de beste innstillingene i kameraet.
tirsdag 09:29 digital foto
Gjenskaper over hundre år gamle bybilder
Fotograf Peter Lukas har dokumentert forandringer i bybilder verden over. Nå står Mandal for tur.
tirsdag 07:00 $ Lindesnes
Rødrevvalp vs. Nikon D4
Nå er tiden snart inne for at valpene kommer ut av hiet og utforsker det umiddelbare nærområdet.
fredag 18. mai Foto.no
OnePlus 6 har dobbelt mobilkamera til god pris
Den nye smarttelefonen OnePlus 6 har en rask prosessor og et avansert kamera, og den er langt billigere enn flaggskipene til konkurrentene.
fredag 18. mai digital foto
Se bildene fra 17. mai-feiringen
Sol, iskrem, russ, Kaptein Sabeltann og Star Wars – se forevigede øyeblikk fra årets feiring av nasjonaldagen!
torsdag 17. mai $ Aftenposten
Den store fotodagen: – Legger ikke ut bilder av andres barn
17. mai er en av dagene det blir tatt flest bilder på i løpet av året. Men tenker vi på hvem vi tar bilder av, og hvor vi legger dem ut? Vi tok en prat med sørlendinger om deres fotovaner.
torsdag 17. mai $ Fædrelandsvennen
Kromatisk aberrasjon: Derfor oppstår de merkelige fargene i bildene
Optiske feil, som fargefeil i kontrastrike overganger, kan ødelegge bildet ditt. Se hvordan kromatisk aberrasjon oppstår og hva du kan gjøre med problemet.
torsdag 17. mai digital foto
5 tips for å fotografere når solen skinner
Når solen slipper seg løs, kan fotografen få problemer. Men det kan også gi fantastiske og kreative bilder. Her har du fem ting du må vite for å få bedre bilder i solen.
torsdag 17. mai digital foto
Slik holder du mobilen trygg
Sikkerhetstips og bildetriksene du bør kunne.
torsdag 17. mai DinSide
Kromatisk aberrasjon: Derfor oppstår de merkelige fargene i bildene
Optiske feil, som fargefeil i kontrastrike overganger, kan ødelegge bildet ditt. Se hvordan kromatisk aberrasjon oppstår og hva du kan gjøre med problemet.
onsdag 16. mai digital foto
GUIDE: 10 fotofeil som er superenkle å unngå Disse feilene gjør vi når vi tar bilder
10 «hverdagsfeil» du kan unngå, selv med en billig smarttelefon.
onsdag 16. mai Tek.no
KULTUR

Stem på månedens bilde
Innsendingsperioden er over, og du kan nå stemme på favorittbildene dine
onsdag 16. mai Foto.no
Ta proffe 17. mai-bilder – med mobilen
Ser vi bort fra julaften, er kanskje 17. mai den dagen i året det tas flest bilder. Og ikke fortvil om du ikke har et avansert speilkamera til flere tusen: Mobilen er mer enn bra nok til å ta flotte bilder med, sier den anerkjente portrettfotografen Dag Thorenfeldt. Han gir sine eksperttips og -triks for...
onsdag 16. mai TV 2
Derfor er det ulovlig å fotografere Eiffeltårnet om kvelden
Paris er ofte blitt omtalt som «Lysenes by», men om du befinner deg i nærheten av byens mest kjente landemerke, bør du tenke deg om før du foreviger det med kameraet.
tirsdag 15. mai ABC Nyheter
Flashback: Selfie slo alle rekorder
Les historien bak denne selfien som kom på Time Magazines liste over de 100 mest betydningsfulle bildene gjennom tidene.
tirsdag 15. mai digital foto
El Torcal de Antequera - med fokus på landskap
Vi har funnet et fantastisk sted ved foten av El Torcal-fjellet. Et utsøkt lite boutique-hotell med 11 rom, nyoppusset og lekkert, som vi får helt for oss selv. Landskapet rundt er fullt av foto-motiver og på denne årstiden er det blomstrende valmueåkre og bugnende grønt over...
mandag 14. mai Foto.no
Vi legger ned Bruktmarked og Bildekritikk
Dette har ligget i kortene lenge, og nå med GDPR rett rundt hjørnet er det på tide å ta affære – vi legger ned våre to tjenester Bruktmarked og Bildekritikk.  Forklaringen er rett og slett at tjenestene nesten ikke blir brukt lenger. For å...
mandag 14. mai Tek.no
5 tips fra de beste fotografene
En rekke av de beste fotografene har delt der beste tipsene sine i Digital FOTO, og her får du fem sterke profftips som kanskje kan gjøre bildene dine enda bedre.
mandag 14. mai digital foto
Nye triks gjør deg raskere i Photoshop
Nå ligger det nye videoer i Fordelssonen. Her kan du lære nye triks som gjør deg mer effektiv i Photoshop, og du kan gjøre Lightroom mer personlig.
mandag 14. mai digital foto
Her er våre første digitalkameraer
Vi ser tilbake på vårt første digitalkamera. Og la det være sagt: Det har skjedd litt siden da 0,3 megapiksler ga skolekameratene bakoversveis og en fleksibel skjerm var det råeste nye.
mandag 14. mai digital foto
Panasonic Lumix DC-FT7 gir nye fotogleder på badeferien
Med hardføre kamera Panasonic Lumix DC-FT-7 er du sikker på at utstyret tåler en aktiv ferie, uansett om du skal snorkle, kjøre mountainbike, eller bare vil unngå sand i kameraet.
mandag 14. mai digital foto
Slik gjør du bildene dine bedre på mobilen
Se hvordan du lynraskt og helt gratis kan forbedre mobilbildene dine rett på Android-telefoner og iPhone. Du trenger ikke engang en spesiell app.
mandag 14. mai digital foto
Kontemplativ Helg
Er det mulig å fotografere kontemplativt i byen? Klart det! Bli med på denne helgeworkshopen i Oslo som handler mer om å ta imot enn å fange bildene. Passer for deg som er nysgjerrig på hva kontemplativ fotografering egentlig er, hva det kan gi og hvordan en slik tilnærming kan...
mandag 14. mai Foto.no
Jeg trives best i åpne (kontor)landskap!
Tiden er inne for sommer – og regn... Men etter regn, eller på samme tid om du vil, så kan regnbuen gi oss noe å bryne oss på!
fredag 11. mai Foto.no
Mandal Fotoklubbs aprilbilder
Her er aprilbildene til Mandal Fotoklubb med en hissig og fyrig svane på topp!
fredag 11. mai $ Fædrelandsvennen
Oslo Diary
Bli med på en intens uke med fotografi og faglig utvikling! Danny Wilcox Frazier og Linda Bournane Engelberth skal holde en workshop i Oslo 10-15 september 2018. Om du vil utvikle et prosjekt og lære mer om hvordan du kan komme et skritt nærmere menneskene du fotograferer, vil dette være noen...
fredag 11. mai Foto.no
Fotoklubbens beste aprilbilder
Fugler var i fokus, bokstavelig talt, i aprilkonkurransen til Mandal fotoklubb. Våre fjærkledde venner er tema på de fem øverste bildene på lista.
torsdag 10. mai $ Lindesnes
Canon-dager hos Foto.no
Kurs, påfyll av inspirasjon og gode tilbud fra Canon i butikken vår 24.-25. mai.
torsdag 10. mai Foto.no
Vil du seile langs norskekysten med workshops underveis?
Roar Bekkelund og kona har solgt huset, sagt opp jobbene og seilt jorda rundt. Nå er de i gang og seiler hele norskekysten, og vil gjerne ha med mannskap.
onsdag 9. mai Foto.no
Disse kameraene tok vinnerbildene under World Press Photo 2018
Hvilket kamera har tatt flest vinnerbilder? Vi går i dybden og ser på produsenter, modeller og innstillinger bak vinnerbildene i de store fotokonkurransene. Et merke dominerte totalt i årets World Press Photo.
onsdag 9. mai digital foto
Svensk nyhetsfotograf jakter på alt fra Trump til Twin Towers
Bli med på jakten etter verdens viktigste nyheter, når Thomas Nilsson forteller om sine fantastiske opplevelser som pressefotograf i USA – alt fra Trumps seier til fallet av Twin Towers.
onsdag 9. mai digital foto
VGs beste bilder i april
Hver måned kårer VGs bildesjefer de beste bildene tatt av avisens fotografer. Her er de beste bildene fra april 2018.
tirsdag 8. mai VG
Nytt blad: Lær deg å bruke blitsen din, og få tips fra proffene
Vi guider deg til å bruke blitsen din til portrett-, action- og makrobilder. Du får også tips fra proffene og hemmelighetene bak vinnerbildene i verdens mest prestisjefylte fotokonkurranse.
tirsdag 8. mai digital foto
Vil ha fem tusen mennesker til nakenbilde
Kunstneren Spencer Tunick planlegger nytt naken-stunt.
tirsdag 8. mai Dagbladet
Adobe RGB eller sRGB? Slik velger du riktig fargerom
I kameraet kan du typisk velge mellom fargerommene sRGB og Adobe RGB. Valget er ikke uten betydning, men i noen situasjoner trenger du ikke bry deg.
tirsdag 8. mai digital foto
Månedens bilde: Mystisk selvportrett
Et selvportrett med et enkelt laken fikk fotografens bilde inn i Digital FOTO. Se alle månedens beste leserbilder her.
tirsdag 8. mai digital foto
KULTUR

Konsertfotoworkshop på Månefestivalen i Fredrikstad
Lær å bli en bedre konsertfotograf på Månefestivalen i Gamlebyen i Fredrikstad i slutten av juli. En intens og lærerik weekend i flotte omgivelser, og med spennende artister på scenen.
mandag 7. mai Foto.no
Hvordan digitalisere sorthvitt-film med kamera
Det er relativt enkelt og raskt å digitalisere en negativsamling – ved ganske enkelt å makrofotografere negativene.
mandag 7. mai Foto.no
Siste salme for Europas glemte instrumenter
Fransk fotograf reiser rundt i europeiske land mens han tar slående vakre bilder av gamle instrumenter som både tiden og menneskene har etterlatt.
mandag 7. mai ABC Nyheter
Spanias nye ruiner
Vakre rundkjøringer, lekeplasser og friluftsområder. Men uten hus og uten mennesker.
søndag 6. mai NRK
Oslo får endelig sitt eget Fotografihus
En mangeårig drøm for fotointeresserte går i oppfyllelse. Oslo får sitt eget senter for fotokunst på Oslos kanskje beste tomt i Bjørvika.
fredag 4. mai Foto.no
Konsertfotoworkshop på Midgardsblot
Har du lyst til å lære hvordan ta bedre konsertbilder og samtidig få fotografere Dimmu Borgir, Watain og vikinger, bør du melde deg på konsertfotoworkshopen på Midgarsblot i august.
fredag 4. mai Foto.no
Paul McCartney donerer private fotografi til britisk museum
Beatles-legenda gir vekk 63 fotografi tatt av kona Linda McCartney i høve opninga av London-museumet V&A sitt nye fotosenter i oktober. Sjå åtte av bilda her.
fredag 4. mai NRK
Fotografihuset til Bjørvika
Det har vært jobbet lenge med å få et Fotografihus i Oslo, og nå er prosjektet et skritt nærmere å bli en realitet. Huset...
fredag 4. mai Fotografi
Havsulekoloni
Naturen er ikke alltid vakker – og som naturfotograf føler jeg det også som min plikt å dele det som ikke er det.
fredag 4. mai Foto.no
Lanserer nye briller selv om de første aldri slo an
Bedre, men dyrere enn originalen.
fredag 4. mai DinSide
Dyrt, men mye for pengene
Fujifilm har fulgt opp sin lyssterke f/2.8 telezoom med en ordentlig supertelezoom for natur- og sportfoto: Fujinon XF 100-400 f/4,5-5,6 R LM OIS WR.
torsdag 3. mai Foto.no
Fotosafari på prærieøya Smøla
Spennende fotosafari på Nordmøre, Smøla er en av norges største og mest særegne øygrupper. Du vil oppleve den dramatiske skjærgården, fiskevær hvor tiden har stått stille, værbitte fyr, vindmølleparken på prærien, de...
torsdag 3. mai Foto.no
Få perfekte bilder med et moderat teleobjektiv
Et moderat teleobjektiv bringer deg nærmere de spennende motivene enn du umiddelbart ville tro. Du kan ofte få det til med et kitobjektiv og mulighetene er mange. Her veileder vi deg for å få de beste bildene på 200-300 mm.
torsdag 3. mai digital foto
Månedens bilde - klar for innsending
Temaet denne måneden er 'Familie og venner' Finn fram det beste du har og send inn
onsdag 2. mai Foto.no
Her er 5 spennende fotokonkurranser du kan delta i
Det finnes mange gratis fotokonkurranser med flotte premier, som er åpne for alle – hvem vet om blinkskuddet ditt er det neste vinnerbildet?
onsdag 2. mai digital foto
Slik får du bedre bilder med gratis bildebehandling i Windows 10
Du trenger ikke et avansert program for å utføre vanlige justeringer av bilder. Se hvordan du løfter bildene dine i programmet Bilder i Windows.
onsdag 2. mai digital foto
Bli med til fjells med fotograf Olav Erik Storm. Få ny kunnskap, kreativitet og fotoglede på Venabu Fjellhotell helgen 15-17 juni.
Lær å få bedre kontroll på kamera, bevisste valg av eksponering og andre viktige innstillinger, samt et kreativt blikk på motivet. Vi har fokus på prosessen fra ide frem til ferdig sluttbilde.
onsdag 2. mai Foto.no
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

KULTUR

FAVORITTER

Sarpsborg 08 Hordaland Telemark IT Utenriks Innenriks Hedmark Oppland Næringsliv Bergen Nordland Kjendis Fotboll Østfold Akershus Vestfold Aust Agder Kultur Rogaland Vest Agder
flere?
Båt Mat Troms Mobil Oslo Skåne Sport Hässleholm Møre og Romsdal Buskerud Trøndelag Sogn og Fjordane Odda Kalmar Forsvar Fiske Svedala Kristianstad Finnmark Fotball Oskarshamn Molde FK Skien Molde Kvinnherad Fredrikstad Kongelig Inrikes Tinn Get-ligaen Karlskrona USA Kultur Sandnes Malmö Stabæk Karmøy Rendalen Sport Stavanger Sunndal Musikk Eslöv Blekinge Bolig Poker Barn Tesla Näringsliv Steigen Sørreisa Ringsaker Kongsvinger Lyngdal Kragerø Lillesand Porsgrunn Bodø Fauske Stord Aurskog-Høland Åstorp Sverige Grane Stockholm Vestby Meløy Hyllestad Askøy Politikk Motor Tvedestrand Bil Risør Drangedal Dyr Svelvik Landskrona Tomelilla Android Elverum Tynset Bamble Nittedal Haugesund Håndball 17. mai Kunst Mote Åsnes Lund Mandal Trening Sjakk Økonomi Drammen Helsingborg IK Start Nesodden Osterøy Eliteserien Vestvågøy Vietnam Sund Bil Eidskog Lier Turn Kryptovaluta Nordkapp Russland Kristiansand Universet Båt Fedje Salangen Narvik Hvaler Film Øksnes Lindås Reise Vefsn Ballangen Langrenn Trysil Klippan Moss Nedre Eiker OBOS-ligaen Sarpsborg Trav Vinje Forskning Tolga Grue Karasjok Staffanstorp Utsira Tranøy Filippinene Vågan Kvænangen Notodden Utrikes Førde Mörbylånga Hälsa Gloppen Sigdal X-games Berlevåg Friluftsliv Hemnes Farsund Svalbard Fitjar Porsanger Tana Vær Gjøvik Jevnaker Forskning Larvik Lyngen Tingvoll Jakt Austrheim Sande Bromölla Menn Øygarden Ronneby Gausdal VM Vitenskap World Series of Poker Spill Mat Askvoll Sölvesborg Askim Horten Aurdal Hörby Kävlinge Kongsberg Båstad Ski Skurup Skiskyting Eurovision Tønsberg Åmli Åmot Modum Ålesund Vadsø Radøy Målselv Meland Odds BK Sogndal FK Haugesund Frogn Jølster Russ Halden Skedsmo Våler OL Ekonomi Herøy Enebakk Nord-Korea Helse Stavanger Oilers Rauma Rana Eidfjord Stranda Hadsel Eiker Høyanger Norway Cup Valle Vålerenga Time Brønnøy Kviteseid Kvinesdal SK Brann Øyer Naustdal Selje Friidrett Re Teknik Moskenes Sauherad Alstahaug Bodø/Glimt Klatring Spania Hammerfest Masfjorden Sandøy Nord-Odal Sykkel Hamar Suldal Kommunesammenslåing Lesja Svømming Løten Landbruk Andøy Skiptvet Jönköping Skøyter Tromsø IL Halsa Olofström Påske Søgne Motorsport Klima Åseral Rygge Asker Voss Surnadal Ishockey Hattfjelldal Skodje Os Tour of Norway Rælingen Tysvær Volvo Kristiansund Roing Östergötland Tjeldsund Forsand Bundesliga Nybro Arendal Kvæfjord FA-cupen Flora Odal Interiør Karlshamn Fræna Arvika Sola Trollhättan NHL Sandefjord La liga Nesna Skånland Giske Borgholm Mjøndalen IF Liverpool Østre Toten Birkenes Google Boksing Polen Kvinner Trøgstad Hamarøy Viking FK Bærum E-sport Stryn Froland Flekkefjord Sørfold Rømskog Gran Råde Litteratur Eid Hockey Værøy Ås Syria Nes Fjaler Jobb Emmaboda Alpint Eidsberg Foto Mjölby Evenes Torsken Hole Dovre Modalen Lenvik Øvre Eiker Flakstad Røyken Skjervøy Leirfjord Tromsø Aure Årdal Skisport Svalöv Vennesla
ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL