Forsvar
Føler seg svikta av Forsvaret etter ho politimelde ei valdtekt
Forsvaret kan ikkje berre sitje og vente på at politiet skal løyse saka, seier tidlegare soldat i førstegongstenesta.
21:25 NRK
Hver dag denne vindmåleren snurrer for fort koster det Norge tre millioner kroner
Prislappen for å heve fregatten KNM Helge Ingstad stiger etter det TV 2 erfarer med minst tre millioner kroner for hver dag heveoperasjonen utsettes. Det er det denne vindmåleren som avgjør.
21:20 TV 2
Avslører en rekke feil på nye CV90 stormpanservogner
Hydraulikkolje som lekker inn i vogna og gummibelter som ryker.
15:14 Teknisk Ukeblad
F-35-innfasingen kan være i fare
TEKNIKERMANGEL: Luftforsvaret mangler nesten halvparten av de 220 teknikerne som er nødvendig for å sikre normal drift av de nye F-35-kampflyene. F-35 skal fases inn innen 2025, mens det vil ta minst fem-seks år å utdanne helt nye teknikere, opplyser forsvarskilder. Her fra da tre nye F-35...
04:28 Aldri mer
200 soldater blir igjen i Syria
FREDSBEVARENDE STYRKE: USA etterlater seg en “fredsbevarende styrke” på 200 soldater i Syria. De øvrige 1800 soldatene blir trukket ut av landet. Den amerikanske hærgeneralen Joseph Votel, sjef for den amerikanske Central Command, besøkte en amerikansk flybase på ukjent...
03:00 Aldri mer
Preges fremdeles etter nakentvangen
Alice Asplund ble tvunget til å kle seg naken sammen med 30 mannlige medsoldater. Nå er hun sjokkert over tallene fra Forsvarets undersøkelse om mobbing og seksuell trakassering.
torsdag 21:53 Dagbladet
Avdeling i Forsvaret delte ut «gullkuk» til ansatte
Tre år på rad fikk ansatte ved en avdeling i Luftforsvaret en «vandrepokal» kalt «Gullkuken». Utdelingen ble først stoppet da den ble gjort kjent for øverste ledelse i forsvarsgrenen.
torsdag 20:42 VG
Forskere: Seksualisert kultur er et stort problem i Forsvaret
Det er mer fokus på seksualitet i Forsvaret enn på andre arbeidsplasser, ifølge forskere.
torsdag 20:05 NRK
Press skaper forskningsetisk dilemma
Sentrale forsvarsforskere sier at de til tider opplever press fra oppdragsgivere og forskningsledere, og at både presentasjonsform og resultater påvirkes.
torsdag 19:51 DN.no
Forsvarsministeren registrerte ikke teppegave fra afghanske myndigheter
Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen fikk i fjor tre gulvtepper fra afghanske myndigheter. Gaven ble ikke registrert hos Stortinget, slik reglene krever, da han tok med teppene hjem.
torsdag 16:25 DN.no
Forsker kritisk til tiltak fra Forsvaret: – Holdningskampanjer er neppe nok
Forsvaret må gi sine ledere kunnskap om hvorfor seksuell trakassering skjer, mener forsker Ulla-Britt Larsen. Hun har ikke tro på at en holdningskampanje vil føre til de store endringene.
torsdag 11:49 VG
Saab og Lockheed Martin lanserer konkurrent til Kongsbergs luftvern
Falcon heter luftvernsystemet som skal konkurrere med Nasams.
torsdag 09:51 Teknisk Ukeblad
Mitt møte med Forsvaret | Anonym - tidligere soldat i førstegangstjenesten
Jeg ble voldtatt under førstegangstjenesten og anmeldte saken. Det skulle jeg aldri gjort.
torsdag 08:01 NRK
Norges første kvinnelige admiral: – Vi må stille krav om økte kvinneandeler
Louise K. Dedichen refser ukulturen i Forsvaret. Hun mener ledere må bli målt på hvor mange kvinner de ansetter.
torsdag 05:40 VG
Sjokkerende og alvorlig
Forsvarets egen undersøkelse avdekker at et sjokkerende høyt antall kvinner og menn i uniform er blitt utsatt for voldtekt eller seksuell trakassering i ulike former. Funnene er så alvorlige at Forsvaret trenger full mobilisering mot ukultur og lovbrudd i egne rekker.
torsdag 05:22 VG
Forsvaret har mottatt flere varsler
Forsvaret har mottatt flere varsler om seksuell trakassering etter at forsvarssjefen oppfordret til å si fra.
torsdag 05:06 ABC Nyheter
Avviser hastekjøp av nye helikoptre fra USA
VIL VENTE: Forsvarsdepartementet vil vente og se. Først skal den nye langtidsplanen for Forsvaret for 2021-2024 utarbeides og vedtas. Noe impulskjøp av potensielt billige amerikanske helikoptre som allerede står på lager hos US Navy er ikke aktuelt, fastslår FD. Her et amerikansk...
torsdag 02:59 Aldri mer
Planla massedrap tilsvarende 22. juli 2011
OMFATTENDE VÅPENLAGER: Den 49-årige løytnanten i US Coast Guard planla massedrap, inspirert av Anders Behring Breivik. Da han ble pågrepet, var 49-åringen i besittelse av et omfattende våpen- 0g utstyrslager. Foto: U.S. ATTORNEY MARYLAND/VIA REUTERS/NTB SCANPIX Inspirert av...
torsdag 02:30 Aldri mer
Uavklart trussel fra fremmedkrigere
USIKKER PÅ TRUSSEL: PST er usikker på hvilken trussel norske fremmedkrigere kan utgjøre for det norske samfunnet etter at de har sonet sine fengselsstraffer. Her PST-sjef Benedicte Bjørnland (t.h.) og justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) i forbindelse med at PST la fram sin åpne...
torsdag 02:00 Aldri mer
Unge på sesjon reagerer på ukultur i Forsvaret
Ungdomar frå Innlandet og Buskerud møtte til sesjon på onsdag. Dei skal kanskje inn i forsvaret og det Ombudsmann for Forsvaret omtalar som ein ukultur etter ny undersøking om seksuell trakassering.
onsdag 21:39 NRK
– Fregatten vil aldri seile igjen
Eksperter avviser muligheten for at milliard-fregatten noen gang vil seile igjen.
onsdag 11:23 ABC Nyheter
«Lisa» (24) ble utsatt for overgrep i Forsvaret: – Skjønner at folk ikke vil anmelde
Hun sluttet i Forsvaret etter å ha blitt utsatt for overgrep og diskriminerende «humor». – Det skjer så ofte og gjelder så mange at det blir normalt, sier «Lisa».
onsdag 07:35 NRK
Gummibeltene på CV90 ryker hyppig
GUMMIBELTER: Det er ikke bare fordeler med gummibelter på Hærens CV90-stormpanservogner. Gummibeltene ryker ganske hyppig, spesielt i skråninger og annet ulendt terreng. Levetiden på gummibeltene er kortere enn hva produsenten oppga. Her en CV90 stormpanservogn fra Panserbataljonen i Brigade...
onsdag 07:32 Aldri mer
Gamle synder blir granska etter «Helge Ingstad»-ulykka
VHF-radio som ikkje fungerer, skipstelefonar med flatt batteri, varsling som blir gløymt. Havarikommisjonen ser på tidlegare regelbrot etter «Helge Ingstad»-ulykka.
onsdag 06:34 $ Bergens Tidende
Venstre-landsmøtet blir bedt om å sette ned foten for digitalt grenseforsvar
Etterretningsloven regjeringen har foreslått går så langt over streken at Venstres landsmøte må sette ned foten, mener Unge Venstre.
onsdag 06:25 ABC Nyheter
Blir bedt om å stanse digitalt grenseforsvar
KREVER STANS: Unge Venstre krever at Venstres landsmøte må si ufravikelig nei til regjeringens forslag om digitalt grenseforsvar, som har møtt kraftige reaksjoner og beskyldninger om å legge til rette for masseovervåking. Her Venstres partiledelse Ola Elvestuen (t.v.), Trine Skei...
onsdag 06:00 Aldri mer
Håpet svinner: Fregatten kommer ikke til å seile igjen, mener eksperter
Og skroget kan bli skadet under hevingen.
onsdag 05:05 Teknisk Ukeblad
Kripos kritiserer forslag om digitalt grenseforsvar
Kripos mener det er rettslig og etisk «uholdbart» at det digitale grenseforsvaret kan finne informasjon om seksuell misbruk av barn på nett, uten å dele det.
onsdag 02:25 ABC Nyheter
Fagforening om sjokkrapport om seksuelle overgrep i Forsvaret: – Ikke lett å si ifra
Norges offisers- og spesialistforbund mener Forsvaret må satse på forebygging etter tirsdagens oppsiktsvekkende rapport om seksuelle overgrep.
tirsdag 23:46 $ Aftenposten
Ble trakassert i Forsvaret: – Visste ikke hvem jeg skulle si det til
Tillitsvalgt Lise Veronica Huynh forteller at hun ble trakassert av en kollega, men at hun aldri turte å si fra.
tirsdag 21:36 VG
Stor undersøkelse: Slik trakasseres kvinner i Forsvaret  
Forsvaret har nulltoleranse på mobbing og trakassering, men i en fersk undersøkelse svarer en rekke kvinner at de har opplevd dette det siste året - enten i eller utenfor tjenestetid.
tirsdag 21:32 NRK
Sjokkert over hvor mange menn som sier de er voldtatt
20 menn oppgir å ha blitt voldtatt i Forsvaret det siste året, mens 53 melder at de har blitt utsatt for voldtektsforsøk. Dette overrasker flere.
tirsdag 20:39 TV 2
Frykter offiserer har begått overgrep: – Vær så snill å varsle
Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen oppfordrer alle som kjenner til tilfeller av seksuell trakassering og overgrep om å varsle.
tirsdag 20:22 TV 2
Frykter offiserer har misbrukt sin stilling
Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen oppfordrer alle som kjenner til tilfeller av seksuell trakassering og overgrep om å varsle.
tirsdag 19:25 TV 2
Frank Bakke-Jensen: – Tilstanden er verre enn jeg hadde håpet
Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) mener at funnene i Forsvarets undersøkelse er svært alvorlige. Han forventer at det nå blir tatt tak.
tirsdag 19:05 NRK
Forsvarssjefen oppfordrer alle som utsettes for overgrep, til å anmelde forholdene
Hvis Forsvaret skal klare å få bukt med overgrep og seksuell trakassering, er vi avhengig av at flere anmelder det de opplever. Det sier forsvarssjefen og landstillitsvalgt for soldatene.
tirsdag 17:30 $ Fædrelandsvennen
– Sier noe om at de ikke tør å si fra
Det er sterke reaksjoner på undersøkelsen som viser at over 160 personer i Forsvaret har opplevd voldtekter eller voldtektsforsøk. Leder for utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget, Anniken Huitfeldt (Ap) mener resultatene er urovekkende.
tirsdag 16:36 NRK
Forsvarssjefen: – Jeg er forbanna
Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen er ikke imponert etter at tallene som avslørte omfanget av seksuell trakassering og seksuelle overgrep i Forsvaret ble kjent tirsdag. Nå setter Forsvaret i gang en rekke tiltak.
tirsdag 16:09 TV 2
Mener Forsvaret har brutt HMS-regelverk
KRITISERER HÆREN: Direktoratet for Arbeidstilsynet mener Hæren ikke har gjort nok for å beskytte eget personell for eksponering av hydraulikkvæske under kjøring med Hærens nye CV9030N stormpanservogn (bildet). Direktoratet mener Hæren trolig har brutt lov- og regelverk...
tirsdag 15:55 Aldri mer
Forsvarssjefen oppfordrer alle som utsettes for overgrep til å anmelde forholdene
Hvis Forsvaret skal klare å få bukt med overgrep og seksuell er vi avhengig av at flere anmelder det de opplever, sier forsvarssjefen og landstillitsvalgt for soldatene.
tirsdag 15:15 $ Aftenposten
Stor undersøkelse avdekker mobbeproblem i Forsvaret: To av ti har opplevd plagsom erting
Nesten to av ti i Forsvaret har i løpet av det siste halvåret opplevd plagsom erting og ubehagelig fleiping. Hovedtillitsvalgt i Hæren mener at terskelen for å varsle er for høy.
tirsdag 14:57 VG
– Slik skal vi bli kvitt jævelskapen
Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen mener Forsvaret har vært for mannsdominert for lenge, og at de primitive delene av kulturen nå må vekk.
tirsdag 14:10 TV 2
Bakke-Jensen om fersk forsvarsrapport: – Veldig trist
Forsvarsminister Bakke Jensen kaller resultatene fra den ferske rapporten «veldig trist» og sier at man med gode varslingsrutiner skal sørge for å «få bukt med jævelskapen».
tirsdag 14:02 VG
Over 40 i forsvaret sier de har blitt voldtatt det siste året
24 kvinner og 20 menn i Forsvaret sier i en spørreundersøkelse at de ble voldtatt i løpet av det siste året. Ytterligere 123 sier de har blitt forsøkt voldtatt.
tirsdag 13:00 $ Bergens Tidende
Over 40 i forsvaret sier de har blitt voldtatt det siste året
24 kvinner og 20 menn i Forsvaret sier i en spørreundersøkelse at de ble voldtatt i løpet av det siste året. Ytterligere 123 sier de har blitt forsøkt voldtatt.
tirsdag 12:59 ABC Nyheter
Lovforslaget om E-tjenesten kan gjøre kontrollarbeidet vårt vanskeligere | Eldbjørg Løwer
Forslaget er inngripende og krevende for EOS-utvalget.
tirsdag 12:00 $ Aftenposten
Rapport om voldtekt i forsvaret
Over 40 personer sier at de har blitt voldtatt i forsvaret i fjor. Over 15 av dem er menn. Mens over 120 personer sier at de har blitt forsøkt voldtatt.
tirsdag 11:58 TV 2
Sjokkrapport fra Forsvaret: Over 40 menn og kvinner oppgir å ha blitt voldtatt det siste året
23 kvinner og 20 menn som har tjenestegjort i Forsvaret hevder de har hatt sex mot sin vilje i løpet av det siste året, viser en ny rapport. Kun to av dem har anmeldt.
tirsdag 11:55 VG
Helsefarlige feil på nye kampvogner
ALVORLIG HELSERISIKO: Det har vært lekkasjer av hydraulikkvæske på mange av de 144 nye CV90-stormpanservognene som er levert til Hæren siden september 2015. Eksponering for hydraulikkvæsken kan gi alvorlige helseplager, men det avviser Hæren. Vognførere har benyttet...
tirsdag 05:10 Aldri mer
Problemene ikke meldt videre
HVEM FIKK VITE? Det er uklart hvor høyt i Hæren rapporteringen har skjedd om problemene med lekkasjer av hydraulikkvæske på Hærens CV90-stormpanservogner. Før Trident Juncture 2018 var problemene ukjent for Hærens hovedverneombud. Bildet viser sjef Brigade Nord, brigader...
tirsdag 05:08 Aldri mer
Kan gi alvorlige helseplager
KVALME, BREKNINGER OG OPPKAST: Det er bare noen av de mulige bivirkningene ved eksponering for hydraulikkvæsken som det har vært lekkasjer av på mange av Hærens 144 nye og moderniserte CV-90 stormpanservogner. Hæren avviser likevel at problemene har representert en helsefare for eget...
tirsdag 05:08 Aldri mer
Hæren avviser helsefare
AVVISER HELSERISIKO: Hæren mener at lekkasjene av hydraulikkvæske på Hærens CV90-stormpanservogner ikke har representert en helserisiko for eget personell. Det er imidlertid ikke Nasjonalt folkehelseinstitutt eller Direktoratet for Arbeidstilsynet enig i. Her en CV90 fra Panserbataljonen i...
tirsdag 05:06 Aldri mer
NATO bekymret over Forsvarets kapasitet
Viseadmiral Ketil Olsen sier NATO er bekymret for Forsvarets manglende utholdenhet, og sier Norge må ha kapasitet til å ta vare på seg selv.
tirsdag 01:09 ABC Nyheter
Helikoptervraket fraktes ut av området
Helikoptervraket er delt i to. Det er helt smadret.
mandag 17:53 $ Fædrelandsvennen
Helikoptervraket fraktes ut av området
Helikoptervraket er delt i to. Det er helt smadret.
mandag 14:18 $ Stavanger Aftenblad
– Undersøkelsen av vraket en kamp mot klokken
Lensmannen i Hardanger håper å kunne frakte bort helikoptervraket allerede i kveld. Grunnen er dårlige værmeldinger. - Dette blir en kamp mot klokken, sier en av krimteknikerne.
mandag 14:01 $ Bergens Tidende
Forsvaret varsler rettslige skritt om Helge Ingstad
Mot det spanske verftet. 
mandag 07:23 Teknisk Ukeblad
Høyre-utvalg krever mer til Forsvaret
KREVER 2-PROSENTLØFT: Et enstemmig Høyre-utvalg krever at statsminister Erna Solberg trapper ytterligere opp bevilgningene til forsvarsformål, for å raskere nå 2-prosentmålet fra NATO-toppmøtet i 2014. Her er statsminister Erna Solberg på besøk hos Telemark...
mandag 06:46 Aldri mer
Varslar fregatt-verftet om mulig søksmål
Forsvaret og det spanske verftet som bygde KNM «Helge Ingstad» utvekslar brev med truslar om rettslege krav. Spanjolane fråskriv seg alt ansvar.
mandag 06:27 $ Bergens Tidende
Høyre-utvalg til Solberg: Bruk mer på Forsvaret
Med et stadig mer høylytt krav fra USA om økte forsvarsbudsjetter som bakteppe, ber et Høyre-utvalg sin egen regjering om å trappe opp pengebruken.
mandag 06:06 $ Aftenposten
Forsvaret varsler rettslige skritt om Helge Ingstad
Forsvarsmateriell har varslet Navantia, som bygde KNM Helge Ingstad, at det kan bli aktuelt å benytte seg av «alle rettslige skritt eller krav» mot selskapet.
mandag 05:53 $ Aftenposten
Forsvaret varsler rettslige skritt om Helge Ingstad
Forsvarsmateriell har varslet Navantia, som bygde KNM Helge Ingstad, at det kan bli aktuelt å benytte seg av «alle rettslige skritt eller krav» mot selskapet.
mandag 05:38 DN.no
Høyre-utvalg til Solberg: Bruk mer på Forsvaret
Med et stadig mer høylytt krav fra USA om økte forsvarsbudsjetter som bakteppe, ber et Høyre-utvalg sin egen regjering om å trappe opp pengebruken.
mandag 05:20 ABC Nyheter
Varsler rettslige skritt om Helge Ingstad
TOTALHAVARI: Det brygger opp til mulig konflikt mellom Forsvaret og det spanske verftet som bygget og leverte KNM Helge Ingstad. Fregatten sank i Hjeltefjorden etter å ha kollidert med tankskipet Sola TS natt til 8. november i fjor. Her avbildet 8. januar i år, to måneder etter kollisjonen....
mandag 04:31 Aldri mer
Hacket før valget – mistenker fremmed stat
AVANSERT CYBERANGREP: Australia er utsatt for et omfattende og avansert dataangrep i forkant av det føderale valget senere i år. Landets myndigheter mistenker at en avansert, statlig aktør står bak, men uten å navngi hvilket land som er mistenkt for å være ansvarlig....
mandag 04:15 Aldri mer
Australia hacket før valget – mistenker fremmed stat
Statsminister Morrison sier mandag at en «sofistikert, statlig aktør» har hacket landets største politiske partier og parlament, kort tid før valget.
mandag 03:39 ABC Nyheter
Forsvaret varsler rettslige skritt om Helge Ingstad
Forsvarsmateriell har varslet Navantia, som bygde KNM Helge Ingstad, at det kan bli aktuelt å benytte seg av «alle rettslige skritt eller krav» mot selskapet.
mandag 03:32 ABC Nyheter
USAs forsvarsminister har ikke bestemt seg om murpenger
USAs fungerende forsvarsminister Patrick Shanahan sier han ikke har bestemt seg for om en mur mot Mexico kan betraktes som en militær nødvendighet.
søndag 01:47 ABC Nyheter
Presten som fant ut hvordan det føles å drepe
– Det er ikke moralsk vanskelig for norske krigere, sier Gudmund Waaler. Bergens nye domprost dykket i soldatenes følelser.
lørdag 23:55 $ Bergens Tidende
Kort sagt, søndag 17. februar
Oslo-love. Ny etterretningslov. Forsvaret og Hærens 2. bataljon. Dette er dagens kortinnlegg!
lørdag 16. februar $ Aftenposten
Sea Kingens siste hvilested er som portvokter på Bardufoss
Britenes takk for 50 års helikoptertrening i Troms.
fredag 15. februar Teknisk Ukeblad
Stjernemusikarar på inspirasjonsbesøk
– Det er utruleg stas å få besøk av Sjørforsvarets musikkorps. Det varmar eit brennande korpshjarte, seier leiar i Osterøy skulebrass, Gunn Lohne.
fredag 15. februar $ Bygdanytt
Globale forsvarsutgifter fortsetter å øke
Stormaktene fortsetter den militære opprustningen. I 2018 økte forsvarsbudsjettene globalt med nesten 2 prosent, viser en ny rapport fra tankesmia IISS.
fredag 15. februar ABC Nyheter
Vi ba kjente norske menn dele et minne som sier noe om det fine ved å være gutt. Dette svarte de.
Problemene viser seg stadig i statistikk og debatt. Men hva med det fine ved guttelivet?
fredag 15. februar Aftenposten
Værforholdene hindrer heving av KNM Helge Ingstad
Vanskelige værforhold gjør at det kan drøye til etter påske før hevingen av KNM Helge Ingstad kan starte.
fredag 15. februar ABC Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL