Forsvar
Amerikanske soldater savnet utenfor Japan erklært døde
Fem savnede besetningsmedlemmer etter en kollisjon mellom to amerikanske militærfly utenfor Japan i forrige uke er erklært døde.
07:53 ABC Nyheter
NH-90 gir Kystvakten mer penger til drivstoff
DRIVSTOFFKOSTNADER: Kystvakten har til nå i år brukt mer penger på drivstoff enn planlagt. Hvorfor får vi først vite i januar 2019. Men utilsiktede besparelser som skyldes NH-90-problemene redder drivstofftilgangen for Kystvaktens fartøyer. Foto: KYSTVAKTEN Kystvakten har...
02:50 Aldri mer
Russiske bombefly langs norskekysten
PÅ VEI TIL VENEZUELA: Mandag formiddag fløy to russiske Tupolev TU-160 strategiske bombefly langs norskekysten og videre sørover, trolig på vei til Venezuela. Det medførte scrambling av allierte og norske kampfly i QRA-beredskap. En amerikansk forsvarsekspert spår ytterligere...
mandag 20:30 Aldri mer
I denne industrien har USA tatt overtaket på Russland
USAs største våpenprodusenter solgte i fjor for seks ganger mer enn Russlands største, viser ferske tall fra det svenske fredsforskningsinstituttet SIPRI.
mandag 12:40 DN.no
Nye ubåter styrker Nordflåten
NYE UBÅTER: Russland fortsetter arbeidet med å oppgradere sin ubåtflåte i nord. Nordflåten får snart ubåt nummer to av den russiske Yasen-klassen, Kazan (K 561), i ordinær operativ drift. Snart venter viktige missiltester. Kazan (bildet) ble sjøsatt ved...
mandag 11:42 Aldri mer
Forsvarskvinner forteller om trakassering
Da metoo-historiene kom fram i ulike deler av samfunnet for et år siden, var det stille fra kvinnene i Forsvaret. Nå står fire kvinner frem med sine historier om trakassering og ukultur.
mandag 07:46 VG
Russland verdens nest største våpenprodusent
Russland har passert Storbritannia og er nå verdens andre største våpenprodusent etter USA, ifølge det svenske fredsforskningsinstituttet SIPRI.
mandag 02:05 ABC Nyheter
Vikeplikt til sjøs
søndag 19:55 DN.no
Risikerer flere pengekrav etter forliset
Sjøforsvaret risikerer krav om bergelønn etter «Helge Ingstad»-forliset, til tross for at fregatten, som koster minst fire milliarder kroner, har store skader.
søndag 16:46 VG
Offiser hadde store mengder ulovlige våpen og ammunisjon heime
Offiseren i Heimevernet er også dømt for å ha oppbevart eit grovkalibra maskingevær. – Ein høg risiko for samfunnet at tiltale hadde eit slikt våpen, heiter det i dommen. 35-åringen vil anka.
søndag 16:42 NRK
Risikerer flere pengekrav etter «Helge Ingstad»-forliset
Sjøforsvaret risikerer krav om bergelønn etter «Helge Ingstad»-forliset, til tross for at fregatten, som koster minst fire milliarder kroner, har store skader.
søndag 16:40 VG
Minneboken
lørdag 10:53 $ Lindesnes
Forsvaret beklager feilinformasjon om ulykkesfregatten
Tidligere har Forsvaret sagt at ulykkesfregatten var på vei til Haakonsvern. Nå sier de at fregatten valgte en annen, mer komplisert rute, fordi mannskapet skulle trene.
fredag 21:31 $ Stavanger Aftenblad
Fregattnavigasjon, lys i mørket og Forsvarets forklaringsbehov
Forklaringen «forvekslet tankskip med terminal» var et merkelig forsøk på å stille fregattens seilas i et bedre lys. Hva foregår?
fredag 20:46 DN.no
Feilinformerte om «Helge Ingstads» reiserute
Forsvaret bekrefter til BT at KNM «Helge Ingstad» ikke var på vei til Haakonsvern, som de først informerte om.
fredag 17:41 VG
Forsvaret beklager feilinformasjon om ulykkesfregatten
Tidligere har Forsvaret sagt at ulykkesfregatten var på vei til Haakonsvern. Nå sier de at fregatten valgte en annen, mer komplisert rute fordi mannskapet skulle trene.
fredag 15:33 $ Bergens Tidende
Går gjennom rutiner for terrorberedskap
KARTLEGGER MISTENKTE: Skriftanalytikere i Kripos har natt til fredag analysert håndskriften på bombepakken som ble levert på politihuset i Ski i Akershus. Foto: FREDDIE LARSEN / NTB SCANPIX «Kan det sendes en bombe via posten til politihuset i Ski, er ingen i politiet unntatt fra trusselen....
fredag 11:30 Aldri mer
Assanges advokat avviser avtale
Advokaten til Julian Assange avviser en avtale som skulle gjøre det mulig for ham å forlate Ecuadors ambassade i London.
fredag 06:13 ABC Nyheter
USA utfordrer russisk territorialkrav til havs
For første gang siden den kalde krigen har USA sendt et marinefartøy gjennom en del av Japanhavet som Russland gjør krav på.
fredag 04:42 ABC Nyheter
USA støtter Kosovos planer om egen hær
USAs regjering støtter opp om Kosovos ønske om å bygge opp en egen hær, sier den amerikanske ambassadøren i Pristina. NATO er negative til planene.
fredag 02:41 ABC Nyheter
De andre fregattene har fått installert hasteløsninger
Oppblåsbare tettinger montert.
torsdag 12:38 Teknisk Ukeblad
Verftsansatte om KNM Helge Ingstad-teori: – Ansvarsfraskrivelse
– Norske myndigheter leter bare etter unnskyldninger, mener spanske verftsansatte som bygget KNM Helge Ingstad.
torsdag 08:27 $ Aftenposten
«Helge Ingstad»-ulykken: Nå sikrer de resten av flåten
Tre av de fire gjenværende fregattene får installert midlertidige tekniske løsninger som skal hindre at de fylles med vann slik som «Helge Ingstad» etter tankbåt-kollisjonen.
torsdag 08:08 VG
«Helge Ingstad»-ulykken: Installerer hasteløsninger på øvrige fregatter
Tre av de fire gjenværende fregattene får installert midlertidige tekniske løsninger som skal hindre at de fylles med vann slik som «Helge Ingstad» etter tankbåt-kollisjonen.
torsdag 08:03 VG
Minst 16 drepte funnet øst i Indonesia
Minst 16 personer er funnet drept i provinsen Papua lengst øst i Indonesia etter et massedrap som skal være utført av væpnede separatister.
torsdag 05:32 ABC Nyheter
Kongsberg er nær enda en våpenavtale verdt flere milliarder kroner i Qatar
Fra fjernstyrte våpenstasjoner og ubemannede tårn til luftvern.
torsdag 05:15 Teknisk Ukeblad
Vil øke tilstedeværelsen i Arktis
STRATEGISK OG POLITISK VIKTIG: Kystvaktsjef admiral Karl L. Schultz understreker viktigheten av at USA møter Russlands og Kinas offensiv med økt nærvær i Arktis. Schultz slår fast at uten tilstedeværelse taper man innflytelse. Bildet viser US Cost Guards isbryter...
torsdag 03:13 Aldri mer
Snøfall ga 10 mill. i verkstedskostnader
BLE KOSTBART: Denne garasjen på Sessvollmoen leir tålte ikke snøfallet 12. mars 2018. Kjøretøyene som stod lagret der ble skadet for ti millioner kroner. Foto: FORSVARET En 1500 kvadratmeter stor garasje med kjøretøy fra Forsvaret klappet sammen på grunn av...
torsdag 03:08 Aldri mer
Ulykke med amerikanske militærfly utenfor Japan
En person er reddet, mens seks fortsatt er savnet etter et uhell med to amerikanske militærfly utenfor kysten av Japan.
torsdag 01:22 VG
Ukrainas marinesjef tilbyr å bytte plass med arrestert mannskap
Sjefen for Ukrainas marine, admiral Ihor Vorontsjenko, sier han er villig til å sitte i russisk fengsel mot at 24 gaster og offiserer slippes fri.
torsdag 01:10 ABC Nyheter
Amerikanske militærfly kolliderte i luften utenfor Japan
En person er reddet, mens seks fortsatt er savnet etter at to amerikanske militærfly kolliderte i luften og styrtet i havet ved Japan.
onsdag 23:42 ABC Nyheter
Støre: – Vi må erkjenne at statsministeren ikke beklager
- Under Solbergs ledelse er tillit blitt til mistillit, sier Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre.
onsdag 13:28 DN.no
På disse punktene tar Solberg selvkritikk
Statsminister Erna Solberg (H) tar selvkritikk på at informasjonen til Stortinget om objektsikring burde vært kommunisert tidligere, tydeligere og mer samlet.
onsdag 13:09 DN.no
Første juledag er tidligste tidspunkt for heving av fregatten
Hevingen av fregatten Helge Ingstad er foreløpig utsatt på grunn av krevende værforhold. Nå anslår Forsvaret at fregatten vil bli hevet først etter jul. Forsvarsmateriell og Sjøforsvaret er bekymret for at fregatten kan skli ut på dypere vann,...
onsdag 12:40 Teknisk Ukeblad
Forsvaret: Fregatten blir trolig ikke hevet før etter jul
Hevingen av fregatten Helge Ingstad er foreløpig utsatt på grunn av krevende værforhold. Nå anslår Forsvaret at fregatten vil bli hevet først etter jul.
onsdag 12:35 ABC Nyheter
Fregatten blir ikke hevet før etter jul
Forsvarsmateriell og Sjøforsvaret er bekymret for at KNM «Helge Ingstad» kan skli videre ut på dypere vann.
onsdag 12:35 $ Stavanger Aftenblad
Fregatten blir ikke hevet før etter jul
Forsvarsmateriell og Sjøforsvaret er bekymret for at KNM Helge Ingstad kan skli videre ut på dypere vann.
onsdag 12:35 $ Aftenposten
Fregatten blir trolig ikke hevet før etter jul
Forsvaret opplyser at værforholdene gjør at de ikke lykkes med å heve KNM «Helge Ingstad» denne uken, slik de først håpet på. Nå anslår de at tidligste tidspunkt for hevningen vil være 25. desember.
onsdag 12:34 VG
Forsvaret: Fregatten blir trolig ikke hevet før etter jul
Hevingen av fregatten Helge Ingstad er foreløpig utsatt på grunn av krevende værforhold. Nå anslår Forsvaret at fregatten vil bli hevet først etter jul.
onsdag 12:24 TV 2
— Havarikommisjonen driver tåkelegging
SLUDDER: Havarikommisjonens foreløpige rapport etter kollisjonen med KNM «Helge Ingstad» er det reneste sludder, mener tidligere underdirektør Eivind Sanden Vågslid i Sjøfartsdirektoratet. Foto: JAN KÅRE NESS / NTB SCANPIX Uforsvarlig fart og uaktsom navigering fra...
onsdag 10:42 Aldri mer
Tiltalt for underslag av våpen
Gjennom elleve år skal en ansatt i Forsvaret ha bestilt våpen og ammunisjon til egen vinning. Mannen nekter straffskyld og sier han er en lidenskapelig våpensamler.
onsdag 5. desember TV 2
18.814 drept av terror i 2017
NESTEN 19.000: I underkant av 19.000 mennesker ble drept av terrorangrep i 2017. Det er en nedgang på 27 prosent fra året før, viser en ny rapport. De økonomiske kostnadene av terrorhandlingene er anslått i 2017 å ha vært 440 milliarder kroner. Her sikrer belgisk politi et...
onsdag 5. desember Aldri mer
Gir Russland 60 dagers INF-frist
ULTIMATUM: INF-avtalen var et viktig tema da USAs utenriksminister Mike Pompeo møtte NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg i Brussel tirsdag. Foto: YVES HERMAN / REUTERS / NTB SCANPIX USAs utenriksminister Mike Pompeo gir Russland frist på 60 dager til å slå retrett i konflikten om...
onsdag 5. desember Aldri mer
Erna Solberg må stå skolerett i Stortinget
Statsminister Erna Solberg (H) ble reddet av KrF, men blir møtt med mistillit fra den rødgrønne opposisjonen når Stortinget debatterer terrorsikring onsdag.
onsdag 5. desember ABC Nyheter
Amerikansk soldat dømt til 25 års fengsel for IS-støtte
En soldat på Hawaii med IS-sympatier er dømt til 25 års fengsel for å ha støttet ekstremistgruppen og diskutert voldshandlinger og planer om selvmordsangrep.
onsdag 5. desember ABC Nyheter
Hvis det smeller langs Bergensbanen, skal dette få beredskapen på skinner
Slik er det nye beredskapstoget.
tirsdag 4. desember $ Bergens Tidende
Nammo på våpenmesse i Egypt: Kritikere vil ha regler mot våpensalg til urolige områder
Changemaker: Ingen unnskyldning at salget skjer gjennom utenlandske datterselskaper.
tirsdag 4. desember Teknisk Ukeblad
Jublar over å ha fått eit beredskapstog
Det var ein stolt gjeng frå politiet, helsevesenet, Bane Nor og Sivilforsvaret som tysdag kunne presentera det rykande ferske beredskapstoget.
tirsdag 4. desember $ Bygdanytt
Er verneplikten god nok i dag?
DEBATT: Forsvaret er meget tilfreds med hvordan vernplikten praktiseres i dag, men er samfunnet vårt best tjent med det?
tirsdag 4. desember $ Stavanger Aftenblad
Han har Europas første kampklare F-35
F-35A er nå operative i Italia.
tirsdag 4. desember Teknisk Ukeblad
KNM Helge Ingstad tømt for missiler på dekk
Våpnene kunne kommet i konflikt med løftekjettingene under hevingen.
tirsdag 4. desember Teknisk Ukeblad
Helge Ingstad tømt for missiler på dekk
KOMPLEKS OPERASJON: Alle missiler er nå fjernet fra dekk på KNM Helge Ingstad. Fregatten fotografert onsdag 14. november. Foto: CORNELIUS POPPE / NTB SCANPIX Alle missiler er nå fjernet fra dekk på KNM Helge Ingstad, opplyser Forsvaret tirsdag. Værforholdene på...
tirsdag 4. desember Aldri mer
BFO-topp vil ha tankfly til Ørland
BEGRENSET REKKEVIDDE: Dersom Norge kjøper to nasjonale tankfly bør disse samlokaliseres med F-35-flyene på Ørland, mener BFO-tillitsvalgt. F-35 har vist seg å kunne være i lufta kortere enn antatt. Ved beslutningen om å samle kampflyene på én base midt i...
tirsdag 4. desember Aldri mer
Atlas Shrugged-tilstander i Sveriges helsevesen
Tilstanden i svensk helsevesen er så katastrofale at 12 % av de ansatte i helsesektoren har opplevd vold fra pasienter/besøkende, viktige sengeposter legges ned, og flere pasienter dør fordi det er…
mandag 3. desember Ekte nyheter
Forsvarsbygg og A-krim med samarbeidsavtale
Forsvarsbygg og A-krim i Nordland vil samarbeide for å bekjempe useriøse i utbyggingen av Evenes flystasjon.
mandag 3. desember Byggmesteren
KNM Helge Ingstad skulle hente reservedeler
NATO FOREVER: KNM Helge Ingstad var under NATO-kommando da ulykken skjedde og fartøyet havarerte natt til torsdag 8. november i år. Det bekrefter Sjøforsvaret. Den norske fregatten inngikk i NATOs stående maritime gruppe SNMG1. Det var mannskapet ombord i KNM Helge Ingstad stolte over. Her...
mandag 3. desember Aldri mer
NATO advarer: Vil svare på russiske raketter
NATO-sjef Jens Stoltenberg sier alliansen vil ta alle nødvendige skritt for å beskytte seg mot Russlands fryktede, nye SSC-8-raketter.
mandag 3. desember ABC Nyheter
– NATO må styrke maritim overvåking
FOR SVAK MPA-KAPASITET: Høytstående britiske offiserer mener Storbritannia og NATOs maritime overvåkingskapasitet er for svak. Det gjelder også med de ni Boeing P-8 Poseidon-flyene (bildet) som Storbritannia hittil har bestilt. Det kom fram i et møte i London nylig, der to britiske...
mandag 3. desember Aldri mer
Telenor granskes etter teletrøbbel i Finnmark
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) er bekymret over at Telenors nett i Øst-Finnmark var nede i over fem timer fredag kveld. Feilen rammet både fasttelefoner, mobilnettet, nødnettet, nødradioen til sjøs og bredbåndsdekningen. Politiet måtte be publikum bruke...
mandag 3. desember Aldri mer
Militæreksperter: Russland kan ikke invadere sentrale deler av Norge
Selv om supermakten Russland ruster kraftig opp, har ikke landet en sjanse til å erobre sentrale deler av Norge, sier russiske militæreksperter til Aftenposten.
mandag 3. desember ABC Nyheter
Kan Russland invadere Nord-Norge? – Vi har ikke en sjanse, svarer russerne.
MOSKVA : Russland ruster opp kraftig, og NATO øver på å stå imot et russisk angrep. Men Russland har ikke en hypotetisk sjanse til å erobre sentrale deler av Norge, konkluderer flere russiske militæreksperter.
søndag 2. desember $ Aftenposten
Forsvaret vil ikke lenger bruke bombehunder på norske byggeplasser
– Risikoen vil helt klart øke dersom hundene forsvinner.
søndag 2. desember Teknisk Ukeblad
Slutt for Forsvarets bombehunder på norske anleggsplasser
I snart tre år har Forsvarets eksplosivhunder stanset sprengingsulykker på norske anleggsplasser. Men over nyttår avvikles ordningen, skriver Bergens Tidende.
lørdag 1. desember ABC Nyheter
Suksessprosjektet med Forsvarets eksplosivhunder tar slutt
I snart tre år har Forsvarets eksplosivhunder forhindret sprengingsulykker på norske anleggsplasser. Men over nyttår avvikles ordningen.
lørdag 1. desember $ Bergens Tidende
Norsk selskap godkjente KNM Helge Ingstad
Fregatten KNM Helge Ingstad ble godkjent som sjødyktig av både DNV GL og senere Forsvarets materielltilsyn før kollisjonen med oljetankeren Sola TS.
lørdag 1. desember ABC Nyheter
Dykkere fra Sjøforsvaret på plass ved KNM «Helge Ingstad»
Været bedret seg tidligere enn ventet i området der KNM «Helge Ingstad» havarerte. Dermed kunne forberedelsene til hevingen av milliardfregatten fortsette lørdag.
lørdag 1. desember DN.no
Dykkere fra Sjøforsvaret på plass ved KNM Helge Ingstad
Været bedret seg tidligere enn ventet i området der Helge Ingstad havarerte. Dermed kan forberedelsene til heving av milliardfregatten fortsette lørdag.
lørdag 1. desember ABC Nyheter
Fregatt-skroget lite skadet
Her er planen for hvordan den havarerte milliardfregatten KNM «Helge Ingstad» skal heves. Skroget skal foreløpig være lite skadet av oppholdet i fjæresteinene.
lørdag 1. desember VG
Fregattskroget er lite skadet: Slik skal KNM «Helge Ingstad» heves
Her er planen for hvordan den havarerte milliardfregatten KNM «Helge Ingstad» skal heves. Skroget skal foreløpig være lite skadet av oppholdet i fjæresteinene.
lørdag 1. desember VG
Politiet har fremdeles ikke sett datamateriale fra KNM «Helge Ingstad»
Kompliserte datasystemer forsinker etterforskningen av ulykken.
fredag 30. november NRK
Utelukker ikke erstatningskrav mot verftet
SER PÅ JUSSEN: Statsminister Erna Solberg utelukker ikke erstatningskrav overfor det spanske verftet som bygde Helge Ingstad. Foto: BERIT ROALD / NTB SCANPIX Statsminister Erna Solberg kommenterte fredag opplysningen om at Havarikommisjonen har avdekket feil på alle fregattene i Nansenklassen i...
fredag 30. november Aldri mer
Solberg utelukker ikke erstatningskrav overfor spansk skipsverft
Statsminister Erna Solberg (H) avviser ikke at det kan bli fremmet krav om erstatning etter at det er avdekket feil ved alle de fem norske fregattene.
fredag 30. november $ Stavanger Aftenblad
Tre dager etter at fregatten sank mottok Forsvaret endelig sitt nye kjempeskip
Unngår det flere forsinkelser, kommer det til Norge før april.
fredag 30. november Teknisk Ukeblad
NRK: Forsvaret ønsket ikke at fregattbok skulle publiseres nå
Boka om forliset av KNM Oslo i 1994 beskriver blant annet en daværende ukultur i Sjøforsvaret. Boka kom ut fredag. Det er imot Forsvarets ønsker, ifølge NRK.
fredag 30. november ABC Nyheter
Bosnia nærmer seg NATO
Utenriksministrene i NATO ventes neste uke å ta grep for å forsøke å vekke til live Bosnia-Hercegovinas slumrende plan for medlemskap i alliansen.
fredag 30. november ABC Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL