Finnmark
Nergård ruster seg for full utskifting
Nergård-konsernet planlegger å skifte ut hele trålerparken, og har økt sin finansiering.
45min Kyst og Fjord
Vil lage ny søknad om båtutsett i Buholmen
– Vi har ikke gitt opp. Denne helgen ble det igjen bevist at det er behov for å gjøre noe med forholdene i Buholmen. Det er bare et under at det ikke skjer ulykker der, sier Rune Amundsen. Amundsen er den som på vegne av hytteeierne har fremmet søknaden om å etablere en ny...
46min Sør-Varanger Avis
Positivt overrasket over makrellen
Sildelaget gleder seg over interessen for fersk makrell fra Norge.
08:38 Kyst og Fjord
Ut på tur i merket løype
Sommeren på hjemmebane i Øst-Finnmark har så langt vært upåklagelig. Men uansett, i disse coronatider er beslutningen tatt. Ingen turer til andre steder enn de man kan nå frem til i løpet av dagen; til sjøs, på fire hjul eller på apostlenes hester.
08:15 Ságat
Tror på en dramatisk endring i norsk luftfart
Elektriske fly og flyplasser ved storbyene. Det er fremtiden, ifølge Widerøe-sjefen. Men Transportøkonomisk institutt mener ikke det er byene som vil vinne mest på teknologien.
07:17 NRK
Hun skal dele ut 25,5 millioner
Troms og Finnmark fylkeskommune skal i samarbeid med Nordland fylkeskommune dele ut 25,48 millioner kroner til prosjekter som støtter opp under regjeringens nordområdepolitikk.
06:45 Ságat
Kevin vert skjelt ut av sinte turistar: – Eg har blitt trua med å bli lagt i ambulanse
Ferjekøane i Nord-Noreg vil ingen ende ta. Det fører til høg temperatur hjå turistane.
06:20 NRK
Kommunal feilbehandling stoppet ny båtutsetting
– Det er kommunens ansvar å sørge for at de vedtakene som treffes er i tråd med plan- og bygningslovgivningen, og alminnelige forvaltningsrettslige krav som stilles til behandlingen av enkeltvedtak. Det sier Tone Selseth Bertheussen, som er leder for juridisk seksjon hos fylkesmannen. I...
05:59 Sør-Varanger Avis
TROMS OG FINNMARK

Med et liv bak rattet
Sankthansaften 1946 kom en 17-åring til Tana for å delta i arbeidene med bygging av Tana bru. Det var vadsøværingen Olav Karlsen, som 17. september blir 91 år. Dette var starten på hans lange yrkeskarriere i Statens vegvesen, en karriere som ble avsluttet da han var 70 år....
mandag 20:55 Ságat
Friesland: – Bedre bli døde enn slaver
Friserne er nesten usynliggjorte som folk, men langt fra utdødde. De har en lang og rik historie som kystfolk i Europa.
mandag 19:40 Ságat
Viktig klimaforskning reddet av lokale folk på Svalbard
En permittert grafisk trykker, en båtkaptein, en dyrepleier og en turistguide er blant de som har vært med på å sikre viktig klimaforskning.
mandag 19:03 NRK
– Reindriftssamer kan krysse grensa
Helseminister Høie redegjør for FrP-Amundsen om covid-19-reglene.
mandag 18:15 Ságat
Her var kun 4 av 100 hotellsenger ledig i natt
Clarion Aurora i Tromsø er blant mange hotell i landet som ennå ikke åpner dørene. Wiederstrøm Hotel Consulting advarer mot å tenke at hotellnæringen snart er på veg mot gamle høyder.
mandag 17:13 NRK
Forenkler eksportforskriften
Nærings- og fiskeridepartementet har sammen med Helse- og omsorgsdepartementet og Landbruks- og matdepartementet fastsatt en ny mateksportforskrift som gjelder all norsk mat.
mandag 16:20 Kyst og Fjord
Fra trange kår til grønne boliger
Fra en sped entreprenørstart på slutten av 1990-tallet har Enok Dahl Hansen og hans familie bygd opp et solid firma som nå går i bresjen for grønn, moderne og miljøvennlig boligbygging. – Viktig lærdom fikk jeg som ung forretningsmann i Finnmark i økonomisk...
mandag 16:20 Ságat
Gir etter for rasisme­beskyldninger – verdens 14. største klubb endrer navn
Blant annet har gigantene FedEx, Nike og Amazon krevd navneendring av Washington Redskins, som spiller amerikansk fotball.
mandag 15:57 NRK
Avventer navnebytte av Torget til ære for Savio
Avgjørelse om å omdøpe Torget til «John Savios plass» blir utsatt i påvente av mulig nytt Savio-museum og flere navneforslag. – John Savio er absolutt et godt forslag, men vi ønsker å avvente i forbindelse med mulig nytt museum og også slippe til andre...
mandag 15:53 Sør-Varanger Avis
Teknisk feil forsinker tirsdagsavisa på papir
Sør-Varanger Avis ble mandag dessverre rammet av en datafeil på trykkpressa som ikke lot seg løse med det første. Dermed kommer papiravisa en dag senere
mandag 15:31 Sør-Varanger Avis
Kommuner innenfor og utenfor samisk språkområde skal ha felles kulturskole
I flere tiår har Evenes, Tjeldsund og Skånland (ETS) kommuner samarbeidet om kulturskole. De to sistnevnte er slått sammen og har gått inn i forvaltningsområdet for samisk språk. Nå er avtale om fortsatt felles kulturskole signert.
mandag 14:39 Ságat
Herrefolket i Skoltelandet
Under krigen ble Kjelmøya brått endra til en dødsmaskin i Skoltelandet da den tyske marinen etablerte et kystfort her.
mandag 13:00 Ságat
Koronakrisa gir ekstra bekymringer i rusmiljøet
Under koronakrisa ble det satt i gang tiltak for å hjelpe rusavhengige mens Norge stengte ned. – Har ikke fungert godt nok, sier nestleder i Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon.
mandag 12:57 NRK
Leder: Når Tromsø-avisa Nordlys svikter
Det kan være god grunn til å vurdere andre debattsteder som er mer egnet
mandag 11:23 Ságat
Sør-Varanger trenger flere som Harriet og Håkon
– Vi ønsket å slå oss til ro et sted, sier Harriet Olaisen. Håkon Reutz brukte ikke lang tid på å overbevise samboeren, Harriet, om å flytte til Sør-Varanger fra Oslo. Færre unge og forgubbing står på trappene i Sør-Varanger. En...
mandag 11:00 Sør-Varanger Avis
Sol i nord og regn i sør de kommende dagene
Sør-Norge må belage seg på en regnfylt start på uka, mens Nord-Norge kan glede seg over sommervær og temperaturer på 20-tallet. Mot helgen ser det ut til å snu.
mandag 10:54 NRK
Scandic Kirkenes har blitt miljøhotell
– Vi har jobbet i ett års tid for å få miljøsvanemerket, sier hotelldirektør på Scandic Kirkenes, Anita Svortevik til Kirkenesby/Ifinnmark. Et hvit flagg med en grønn svane, som vaier utenfor inngangen til Scandic Hotell i Kirkenes, er prov på at hotellet...
mandag 10:21 Sør-Varanger Avis
Ser vi slutten for de store utkantsprosjektene?
mandag 09:56 Kyst og Fjord
Egil vil halvere utslippene
Reduksjon av utslippene har gjennomsyret hele prosjektet. Når nye Selvåg Senior står ferdig i 2023 vil Meløy-reder Egil Sørheim ha en båt med 42 prosent mindre utslipp.
mandag 09:45 Kyst og Fjord
Vil ha trålforbud på Spitsbergenbanken
Havforskningsinstituttet anbefaler å opprette verneområder sør for Svalbard for å beskytte sårbare brunpølse-samfunn. Det kan bety trålforbud på Spitsbergenbanken.
mandag 09:08 Kyst og Fjord
– Plutselig står det militære på grensen
Ministeren for utenrikshandel i Sverige mener stengte grenser og verbale angrep fører til gnisninger i samarbeidet mellom nordiske land.
mandag 07:55 NRK
Skal du på bilferie i sommer? Her er rådene fra dem som var før deg
­
mandag 06:37 NRK
Asger vil sitte på fjellet med et glass rødvin og se på sola
– Aller helst vil jeg sitte på en fjelltopp med et glass rødvin og se på midnattssola, sier Asger Kjærgård Pedersen fra København. Nylig besøkte han Bugøynes. Koronaviruset førte til at Norge blei ett av de få landene danske turister kan...
mandag 06:00 Sør-Varanger Avis
14 personer evakuert etter brann på aldershjem i Grovfjord
Brannvesenet er fremme på stedet og har kontroll på brannen.
søndag 18:34 NRK
Samisk storstue i Tromsø
Tromsø kommune vil nå gjøre alvor av de gamle planene om et samisk hus i ishavsbyen.
søndag 18:28 Ságat
TROMS OG FINNMARK

Insektjakt skal gi ny kunnskap om arktiske insekter
Denne sommeren fanges det tusenvis av arktiske insektarter. Målet er å lære mer om hvordan klimaendringer påvirker insektsamfunn.
søndag 17:16 NRK
Nye båter i fartøyregisteret
søndag 17:01 Kyst og Fjord
Finland skal endre sin samelov
Ifølge pressemelding fra det finske Sametinget skyldes dette at bestemmelsene i loven delvis er foreldet, og har behov for fornyelse. Arbeidet med lovendringene baseres blant annet på FNs erklæring om urfolksrettigheter.
søndag 16:00 Ságat
Kjøpte sin første nye sjark
Ekteparet Ørjan Nilsen og Åsne Hauge fra Kabelvåg har kjøpt sin første nye båt noensinne. – Gammelbåten ble for liten da vi ble to om bord, forteller 58-åringen til Kyst og Fjord. Nylig kom de hjem med spillernye «Klara» på 35 fot.
søndag 12:08 Kyst og Fjord
Foreldre fortviler etter gjentatte selvmordsforsøk i fengsel
Foreldrene frykter datteren aldri kommer levende ut av fengsel. «Dina» er som en niåring, og er en alvorlig trussel mot seg selv og andre. Nå sitter hun fengslet mot rettspsykiaternes råd.
søndag 11:44 NRK
Foreldre fortviler etter gjentatte selvmordsforsøk i fengsel
Foreldrene frykter datteren aldri kommer levende ut av fengsel. «Dina» er som en niåring, og er en alvorlig trussel mot seg selv og andre. Nå sitter hun fengslet mot rettspsykiaternes råd.
søndag 10:21 NRK
Innfører strengere regler for turistfiske
Fiskeri- og sjømatministeren har besluttet å gjennomføre endringer i regelverket for turistfiske. Endringene vil tre i kraft 1. januar 2021.
søndag 09:00 Ságat
Gal etter gull
Folk forlot sine hjem, stjal og drepte. Gullfeberen var ekte, og i Karasjok lever den fortsatt.
lørdag 19:34 NRK
Gal etter gull
Folk forlot sine hjem, stjal og drepte. Gullfeberen var ekte, og i Karasjok lever den fortsatt.
lørdag 19:30 NRK
Syv tips for en mer miljøvennlig bilferie
Fjelltur, overnatting i naturen og flerfoldige timer i bil. I år er det norgesferie som gjelder. Hvordan ta vare på miljøet samtidig? Vi har samlet flere tips som kan hjelpe deg på vei(en).
lørdag 17:25 NRK
Familieidyll på vigslet grunn
Tjelden er en fugl man forbinder med bølgeskvulp og vandring i fjæra. Men her om dagen hørte vi en kjent lyd ved kirka i Kirkenes. En voksen tjeld med ildrødt nebb og røde bein fløy opp innenfor gjerdet. Litt lengre bort landet den og dro meitemark opp av bakken før...
lørdag 16:25 Sør-Varanger Avis
Match-making i nord for å få ungdom til å bli
Flere samarbeid på tvers av grenser og næringsliv skal bremse fraflytting fra nord. – Folk tror det er lite å gjøre nordpå, sier hjemvendt 26-åring.
lørdag 15:51 NRK
– I år er været og elva på laksens side
Stengselfisker John Harald Johansen påpeker at laksen har alt under kontroll i år.
lørdag 13:10 Ságat
Planlegger storstilt havnefest
Det er bare småpusk igjen før det er klart for snorklipp i Breivikbotns nye fiskerihavn, «Lillehavet».
lørdag 13:00 Kyst og Fjord
Fikk dødsdom i Norge, men ble kreftfri i USA – nå kjemper hun for etterbehandling
Elisabeth Rasmussen er kreftfri etter en spesialtilpasset cellegiftbehandling og operasjon i USA. Men norske myndigheter anser behandlingen som eksperimentell og vil ikke ta regningen på 1,5 millioner kroner.
lørdag 11:01 NRK
Fikk dødsdom i Norge, men ble kreftfri i USA – nå kjemper hun for etterbehandling
Elisabeth Rasmussen er kreftfri etter en spesialtilpasset cellegiftbehandling og operasjon i USA. Men norske myndigheter anser behandlingen som eksperimentell og vil ikke ta regningen på 1,5 millioner kroner.
lørdag 09:31 NRK
Joakim søker etter krigshistorien
Joakim Andreassen (21) bruker en stor del av sin fritid til å søke etter etterlatenskaper etter andre verdenskrig, og finne historien bak det som dukker opp.
lørdag 09:00 Ságat
Svein satser på reker i Bugøynes
– Bygget er i god stand, og vi trenger ikke gjøre veldig mye før det hele er i gang, sier Svein Vegar Lyder. I første omgang satser han på kjøp av reker i Bugøynes. Svein Vegar Lyder er daglig leder i Lyder Fisk. Selskapet har leid lokalene som i si tid husa Varanger...
lørdag 06:00 Sør-Varanger Avis
Et annerledes turistfiske-år
Mens yrkesfiskerne stort sett har lagt båten i kai og er i feriemodus, har reiselivsnæringa i Hasvik rustet seg for norske gjester. Og trekkplastret er selvsagt torsken.
fredag 23:42 Kyst og Fjord
Norske turister strømmer til den finske rivieraen
Stengte grenser og smittefare i Sverige gjør at flere nordmenn velger Finland som reisemål. Nå fylles de finske campingplassene opp av nordmenn.
fredag 20:09 NRK
Golf for nybegynnere
På onsdag inviterte North Cape Golf Club til golf for barn, eldre og nybegynnere.
fredag 20:00 Ságat
Mener Norge setter reindriftssamer opp mot hverandre
– Jeg synes det er merkelig at den Norske staten later som om vi ikke har rett til området, sier Márjá-Liissá Partapuoli.
fredag 18:08 NRK
Her er det ikke gjort noe siden 1994: – Nå satser vi på at det blir bra
Etter 26 år blir nå uteområdene i Resikkaringen totalrenovert.
fredag 18:00 Ságat
Fikk så ørene flagret i kommunestyret, professor mener politikerne trenger hjelp
De opplevde kjeft og hersketeknikker på talerstolen. – Unge som engasjerer seg burde hylles, det er altfor mange middelaldrende i politikken, sier professor Asbjørn Røiseland
fredag 17:07 NRK
Ny oppfinnelse reduserer spøkelsesfisket
Tapte teiner gjenfinner seg selv. Nå lanseres en storskala pilottest av en ny oppfinnelse, der fiskere får utdelt gratis utstyr. Til sammen skal det deles ut utstyr til en verdi av 4,5 millioner kroner.
fredag 15:57 Kyst og Fjord
TROMS OG FINNMARK

Fikk så ørene flagret i kommunestyret, professor mener politikerne trenger hjelp
De opplevde kjeft og hersketeknikker på talerstolen. – Unge som engasjerer seg burde hylles, det er altfor mange middelaldrende i politikken, sier professor Asbjørn Røiseland
fredag 15:55 NRK
I land på Manalaissaari
Brev fra Periferien: I kveld har jeg dorget sei ved Valneset. Det blir noen stykker. De er ikke av de største, egentlig er de ganske små og jeg avslutter
fredag 15:00 Sør-Varanger Avis
Leserinnlegg: Debattklima i Nordkapp
I ly av den store mediainteressen angående debattklima under kommunestyremøter, så mener Nordkapp Ap (NAP) at det er trist at vi har et slikt «klima» i den politiske debatten i Nordkapp.
fredag 14:20 Ságat
Skipsfarten i Arktis får ny informasjonstjeneste
Sjøsikkerhet i de nordlige havområdene skal forbedres med Kystverkets nye informasjonstjeneste Arctic Info. Nettstedet gir informasjon om forholdene i de
fredag 14:04 Sør-Varanger Avis
«Marjata» flytter til Harstad
Hjemmehavna for «Marjata» flyttes fra Kirkenes til Harstad fra nyttår. Det skriver kommunikasjonssjef Ingrid Dåsnes i Forsvarsdepartementet i et innlegg på nettstedet aldrimer.no. – Da det nye Marjata-fartøyet ble faset inn i 2016 fikk det hjemmehavn i Kirkenes. Da ble det...
fredag 13:58 Sør-Varanger Avis
Flere ulykker med fiskefartøy
Etter at halve 2020 er unnagjort, har åtte personer omkommet som følge av ulykker med næringsfartøy til sjøs i 2020. Det har vært en økning i antall ulykker for alle fartøysgrupper, men fiskefartøy skiller seg særlig ut.
fredag 13:41 Kyst og Fjord
Spolert sesong selv om det lettes på restriksjonene
Justisminister Monica Mæland orienterte i dag om at reiserestriksjonene til det meste av Europa fjernes fra 15. juli. Det skaper ingen umiddelbar jubel hos Pasvikturist AS. – Det er ikke slik at turistene i Europa står klare til å kaste seg på et fly for å dra til Kirkenes, sier...
fredag 13:28 Sør-Varanger Avis
Hurtigruten: – Ekstremt gode nyheter
Konsernsjef i Hurtigruten, Daniel Skjeldam, er meget glade for at mange viktige turistland i Europa nå er unntatt UDs reiseråd.
fredag 13:12 NRK
Terje er lettet for at tyske turister får komme til Norge – bedriften er reddet
Turister fra flere europeiske land får komme til Norge 15. juni – det redder Terje Mosnes fra å gå konkurs. Mange reiselivsaktører er glade for at Norge i dag åpnet for turister fra flere europeiske land.
fredag 13:01 NRK
Blir et annerledes marked
Coronasituasjonen gjør at det i år blir et annerledes Vuonnamárkanat i Varangerbotn – men marked blir det.
fredag 13:00 Ságat
Øy på Helgeland: Tre turister korona-smittet
I den lille øykommunen Dønna på Hegeland, har tre turister fra Østlandsområdet testet positivt for korona.
fredag 12:37 NRK
No opnar dei store ferielanda for nordmenn
Nordmenn kan no reise karantenefritt til mellom anna Frankrike, Spania og Hellas, Italia og Tyskland, opplyser Monica Mæland.
fredag 12:05 NRK
Populær fiskeplass
Langs våre fjorder er det noen steder som er attraktive for sportsfiskere, og inn mot Vágge i Bugøyfjorden finnes flere.
fredag 11:59 Ságat
Grenseboerbevis fra krigen
Tyskerne er kjent for sin ordenssans, og under krigen ville de ha kontroll på beboerne i grenseområdene i nordøst.
fredag 11:56 Ságat
100 år siden samemøte i Bonakas: «Selve livet kalder os til kamp og vi kommer – vi kommer straks»
De samiske landsmøtene Tana i 1919 og 1920 versus landsmøtet i Trondheim i 1917. Tanker ved et 100-års minne. Denne helga er det 100 år siden Bonakas-møtet.
fredag 11:15 Ságat
Leder: Utflagginga av Rággočearru
Som å pisse i buksa: Litt varmere til å begynne med, etterpå enda kaldere
fredag 10:44 Ságat
Politiet har så langt bortvist 29 turister fra fylket
NTB melder at politiet den siste uken har bedt 29 turister forlate Troms og Finnmark fordi de kommer fra land som Norge ikke har åpnet for innreise fra. I følge meldingen er det flere som sniker seg inn over grensen på Bjørnfjell når politiet forlater stedet for kvelden. I...
fredag 10:23 Sør-Varanger Avis
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

TROMS OG FINNMARK

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL