Film
Oslos helsebyråd: Smitten vil øke i kjølvannet av fellesferien
Oslo-smitten er på sitt høyeste på to måneder og vil nok fortsette å stige etter ferien, ifølge helsebyråden, som likevel mener man er langt unna smertegrensen.
10:35 VG
Hviterussisk aktivist funnet hengt i park: Var kraftig forslått
Vitalij Sjisjov hjalp landsmenn med å flykte fra undertrykkelse i Hviterussland, og var selv i eksil i Ukraina. Han ble funnet død, hengt i en park i Kiev. Liket skal ha vært kraftig forslått.
10:28 VG
DaBaby beklager uttalelser: – Jeg vil si unnskyld
På noen få dager har rapperen mistet sponsoravtaler, samarbeidspartnere og jobber. Nå sier Jonathan Lyndale Kirk (29) unnskyld for kommentarene som fikk store konsekvenser.
10:18 VG
På tide med et språkløft for arbeidsinnvandrerne
Samarbeid mellom myndighetene og partene i arbeidslivet om et språkløft for arbeidsinnvandrere er et viktig og helt nødvendig integreringstiltak.
09:55 VG
Warholms kjæreste om rekordløpet: – Det kom både tårer og latter
Da Karsten Warholm løp inn til OL-gull og verdensrekord natt til tirsdag, satt kjæreste Oda Djupvik alene hjemme i Oslo. I ettertid er hun glad for det.
09:51 VG
En farlig opptrapping
USA, Storbritannia og Israel er overbevist om at Iran sto bak det dødelige angrepet mot en oljetanker i Omanbukta sist torsdag. Regjeringene i de tre landene sier angrepet vil bli besvart. Det usikre er når og hvordan.
09:50 VG
En nasjon uten Gud
Den største religiøse bevegelsen i USA består av dem som faller fra. For et land som bekjenner sin tillit til Gud på dollarseddelen, er det intet mindre enn dramatisk.
09:47 VG
Norge må anerkjenne folkemordet på jesidiene
I dag for sju år siden drepte IS 12.000 av jesidi-minoriteten og kidnappet nesten 7.000 unge jesidi-kvinner som sexslaver. IS gikk aller hardest frem mot jesidiene i Sinjarfjellet vest for Mosul. Fremdeles lever flere hundre tusen i flyktningleirer. Skjebnen til 3.000 av disse kvinnene er ennå ikke blitt...
09:36 VG
KULTUR

Svar til Morten Christophersen om formuesskatt
Formuesskattedebatten handler selvsagt om landets aller rikeste. Om Gustav Witzøe, Stein Erik Hagen og Kjell Inge Røkke. Om mange av landets aller rikeste som i praksis ikke lenger vil betale personlig skatt dersom formuesskatten forsvant. Men først og fremst handler debatten om hva slags...
09:35 VG
Harry Kane-sagaen: – Fremstått veldig arrogant
Harry Kane (28) møtte ifølge britiske medier ikke opp på trening med Tottenham mandag. Nå setter ekspertene spørsmålstegn ved både spillerens oppførsel, profesjonalitet og fremtid.
09:24 VG
Spiller norsk russelåt på OL-arena
Den fire år gamle russelåten «Chernobyl 2017» spilles fortsatt i Japan etter at den gikk viral i landet i starten av coronapandemien. – Det er helt sykt, sier Mathias Haukeland etter at han hørte låten på en OL-sending.
09:19 VG
Matt Damon slår tilbake: – Har aldri kalt noen for soper
Etter at filmstjernen ble sitert på at han har brukt skjellsordet «soper» har kritikken haglet mot han. Nå sier han at det hele var en misforståelse
09:11 VG
Atomforhandlingenes fremtid ligger i hendene på Raisi
Ultrakonservative Ebrahim Raisi, som vant valget i juni, overtar denne uka som president i Iran. En rekke utfordringer venter ham.
08:07 VG
Ekspertene om Warholms løp: – Tidenes største idrettsøyeblikk for Norge
TOKYO/OSLO Karsten Warholms utrolige prestasjon beskrives «som et løp for evigheten». NRKs eksperter mener at ingen norske idrettsprestasjoner er bedre enn Warholms vanvittige triumf.
07:40 VG
Alt er snudd på hodet
TOKYO August 2016: En uferdig utøver ryker ut før finalen i et brasiliansk lurveleven. August 2021: Gåsehud-faktoren er uvirkelig selv om 68.000 seter står tomme.
07:34 VG
New York Times: Guvernør avhørt i 11 timer etter anklager om seksuell trakassering
NEW YORK Etterforskningen av New York-guvernøren Andrew Cuomo (63) er i full gang etter påstander om seksuell trakassering. Nå kan hans politiske fremtid stå på spill.
07:15 VG
To av tre nordmenn har nå fått første vaksinedose
66,8 prosent av Norges befolkning – 3.602.592 personer – har nå fått første dose av coronavaksine, viser FHIs statistikk natt til tirsdag.
06:12 VG
Tirsdag 3. august: Dette skjedde i natt
Her er noe av det som skjedde mens du sov.
06:02 VG
Slik forklarer Warholm rekordsjokket: – Gikk ut som aldri før
TOKYO/OSLO Karsten Warholm (25) rystet en hel idrettsverden da han senket verdensrekorden på 400 meter hekk med 76 hundredeler. På slutten var et taktisk grep med på å gjøre at han ble den første i historien under 46 sekunder på øvelsen.
05:59 VG
Warholm etter OL-gull og rekordsjokket: – Det er så sykt. Er det mulig?
TOKYO Karsten Warholm (25) både gråt og jublet vilt etter sitt første OL-gull på 400 meter hekk. Det ble verdensrekord på vanvittige 45,94 (!).
05:22 VG
Jakob Ingebrigtsen enkelt videre: – Akkurat som jeg håpet det skulle bli
TOKYO/OSLO Jakob Ingebrigtsen sprang relativt enkelt videre fra sitt heat. Han løp inn på 3.36,49 og ble nummer fire.
02:45 VG
Filip Ingebrigtsen ute etter svakt forsøksheat: – Ingenting i en finale å gjøre
TOKYO/OSLO Mens Jakob Ingebrigtsen (20) lekte seg videre fra forsøksheatet, greide ikke bror Filip (28) å henge med løperne i teten.
02:10 VG
Les dagens eavis her
Les kommuneoverlegens advarsler. Han var fullvaksinert - og ble smittet av corona.
23:49 VG
Slår ned på smitte i Kina - millioner har fått portforbud
Så langt er millioner blitt beordret til å holde seg hjemme. Eksperter spør seg om Kinas mål om null smitte er realistisk i møte med deltavarianten.
mandag 23:33 VG
«Sau eller ulv?» Slik tenner treneren Warholm
TOKYO De to VM-gullene har begge kommet etter at trener Leif Olav Alnes (64) har tent Karsten Warholm (25) med noen saftige engelske gullkorn. Kanskje gjør han det igjen i Tokyo.
mandag 22:57 VG
Bruce Springsteens hilsen til det norske OL-håpet
TOKYO I høst skal Geir Gulliksen (61) ri på lag med Jessica Springsteen (29). Til bursdagen fikk han en hyggelig hilsen fra faren Bruce (71).
mandag 22:57 VG
Bildene som sjokkerer en hel verden
Klimakrisen er her nå, mener forskere og FN. Her er de dramatiske bildene som viser hvordan ekstremværet har herjet med kloden vår denne sommeren.
mandag 22:52 VG
Showdown for evigheten
TOKYO Det hele er over på langt mindre enn et minutt, men showdown i Tokyo kan bli en snakkis i årevis.
mandag 21:26 VG
Smitte knyttes til småbruk-rave – politianmelder arrangøren
Opp mot 200 personer skal ha deltatt på en technofest i Vestby. Minst to av festdeltagerne er coronasmittet – og smittesporerne sliter med å få tak i resten av festen.
mandag 21:25 VG
VGs analyse av monsterløpene: Derfor vinner Warholm gullduellen mot Benjamin
TOKYO/OSLO VG har i samarbeid med verdensmester på 400 meter hekk fra 2011, David Greene, analysert Karsten Warholm (25) og Rai Benjamins (23) raskeste løp. Briten forteller hvorfor han tror Warholm vinner gullet i Tokyo.
mandag 21:23 VG
Premieredato klar for «Ringenes Herre»-serie
Amazon-serien basert på «Ringenes Herre»-universet til J.R.R. Tolkien vil gå på lufta 2. september 2022.
mandag 21:12 VG
13-åringens OL-nei: – Jeg ba og tryglet
Snart vil hun bli tidenes yngste sommer-OL deltager for Storbritannia, men et stygt fall og ung alder gjorde det slettes ikke sikkert at Sky Brown (13) skulle få delta i den nye OL-grenen skateboard.
mandag 21:05 VG
Flygende dør traff nesten Wenche og Eli: – Glasset eksploderte foran oss
Wenche Weyer (68) og Eli Kirkhus (65) hadde englevakt da en dør falt over en balkong i Haugesund mandag ettermiddag.
mandag 20:42 VG
KULTUR

Myrhol vil ikke ta mer smertestillende: – Det ble veldig avgjørende
TOKYO OL-kvartfinalen kan bli Bjarte Myrhols siste kamp. Landslagskapteinen kan ikke kaste ball med sønnen sin uten å varme opp. Nå vil 39-åringen ikke ta mer smertestillende for å få kroppen til å fungere på banen.
mandag 20:23 VG
«Ex on the Beach»-villa ble evakuert etter brann
På lørdag oppsto det et flammehav like ved «Ex on The Beach»-villaen sør i Hellas. – Det kunne potensielt blitt veldig farlig, sier produsent Ante Bjelland som var den som oppdaget brannen.
mandag 19:55 VG
Ble «grønt» i dag: - Dette har vi ventet på lenge
ÄRJÄNG Fornøyde rusler mor og sønn ut ut fra Systembolaget etter første «grønne» dag i svenske Värmland. De er hjertens enige om at dette er en god dag.
mandag 19:37 VG
Ny utfordring for Norges gullhåp: – Døgnrytmen vår er helt fjern
TOKYO Anders Mol og Christian Sørum har spilt alle OL-kamper til nå sent på kvelden i Japan. I kvartfinalen må de stå opp tidlig – og håndtere Tokyo-varmen for første gang.
mandag 19:06 VG
Student ble anklaget for å være KGB-agent – tilbake i Norge
I mai fikk hviterussiske myndigheter et Ryanair fly til å nødlande i Minsk og arresterte en opposisjonell aktivist. En hviterusser bosatt i Norge som også gikk av flyet, ble anklaget for å være KGB-agent.
mandag 18:24 VG
De beste OL-bildene fra Tokyo
OL ruller videre, og vi har samlet et utvalg av de beste bildene fra noen av de siste dagenes øvelser i Tokyo.
mandag 18:08 VG
Nå kan du kjøpe den 40 år gamle bryllupskaken til prinsesse Diana og prins Charles 🎂
Se bilder og pris!
mandag 17:54 730.no
Sagosen om forloveden: – Hun betyr alt for meg
TOKYO I juni fridde Sander Sagosen (25) til Hanna Bredal Oftedal (27). Før OL-kvartfinalen mot Danmark gir Norges stjernespiller forloveden en stor del av æren for håndballsuksessen.
mandag 17:42 VG
Mistet kona til kreft: – Hun var min store kjærlighet
Tidligere stortingspolitiker Vidar Kleppe sin kone Elin fikk påvist kreft i februar. Søndag kveld sovnet hun stille inn.
mandag 17:16 VG
Desperat bønn fra Tyrkia: – Det vakreste brenner
Et inferno av ild truer feriesteder langs kysten i hele Tyrkia, som ikke har nok brannfly til å slukke skogbrannene. – Europa må hjelpe oss, ber fortvilte tyrkere.
mandag 16:18 VG
Folkebørsen: Takk for seier nummer fem
TOKYO (Norge - Japan 37–25) Nora Mørk var påskrudd. Norge vant transporsportetappen enkelt. Nå venter kvartfinalen.
mandag 15:54 VG
Håndballjentene stor favoritt mot Ungarn: – Kvartfinaler er ekle uansett
TOKYO/OSLO (Norge – Japan 37-25) Fem strake seirer og eneste OL-nasjon ubeseiret i gruppespillet. Håndballjentene smadret vertsnasjonen – og sendte et kraftig skremmeskudd i retning kvartfinalemotstander Ungarn.
mandag 15:53 VG
DaBaby droppet fra festival timer før konserten
Den amerikanske rapperen fikk ikke opptre på Lollapalooza etter uttalelsene sine sist uke. Flere har nå brutt avtaler med DaBaby (29).
mandag 15:16 VG
Karoline Bjerkeli Grøvdal roser gullvinneren: – Vanskelig å fatte at det går an
TOKYO Karoline Bjerkeli Grøvdal (31) ble tidlig hektet av på 5000 meter-finalen i OL og endte på nest sisteplass. Etter målgang hyller hun gullvinner Sifan Hassan (28), som gikk i bakken på 1500 meter-forsøket tidligere på dagen.
mandag 14:56 VG
Amalie Iuel i hekke-drama: – Jeg klarte ikke å fokusere
TOKYO Amalie Iuel (27) var i et ekstremt drama i semifinalen på 400 meter hekk i Tokyo mandag, og røk til slutt ut av OL.
mandag 13:39 VG
Kari (16) omkom i traktorulykken: – Fryktelig at vi har mistet henne
Det var 16 år gamle Kari Krogstad (16) som omkom i traktorulykken i Skjåk. Snill, omgjengelig og omtenksom, minnes onkelen henne.
mandag 13:11 VG
Smitten opp over 50 prosent på én uke – Nakstad slår alarm
Coronasmitten i Norge har økt med 53 prosent på bare én uke. Assisterende helsedirektør Espen Nakstad frykter nå en fjerde smittebølge før skolestart.
mandag 12:30 VG
Lindeberg-drapet: Drapssiktet var i politiets søkelys allerede i fjor høst
Mannen i 30-årene som er siktet for å ha drept Muhammad Shahzad Aslam (40) på Lindeberg i 2015, ble siktet i drapssaken allerede i fjor høst.
mandag 11:56 VG
Matt Damon sluttet å bruke grovt skjellsord om homofile i 2021
Nå blir han latterliggjort på nettet. Se reaksjonene!
mandag 11:55 730.no
Svar til Mímir Kristjánsson
Mimir fra Rødt skriver om hva han anser som et problem. At rike er rike. At de driver med romfart. At de kjøper dyre båter. Mimir har selvsagt mange gode poenger, men jeg er dypt uenig med grunntanken. At det finnes en enkel løsning. At å gjøre slik han tenker får bedre...
mandag 11:52 VG
TV2: Tom Cruise kan komme tilbake til Norge
Ifølge TV2 skal filminnspillingen av Mission Impossible 8 etter planen starte i september. Innspillingen vil muligens skje i Aurland i Norge.
mandag 11:31 VG
Den glemte gruppen i debatten om formuesskatt
Jeg er selv offer for ungdommelig korttenkthet etter et hardt møte med autovernet da jeg kjørte lett MC som 17-åring. Det førte til brukket rygg og ødelagt ryggmarg. 
mandag 11:09 VG
Dette gjenstår av norske OL-håp: – Flere medaljemuligheter
Norge står med tre medaljer når den siste uken i Tokyo-OL er i gang. Dermed mangler fem medaljer for å nå Olympiatoppens målsetting. Her er en oversikt over de resterende norske OL-håpene.
mandag 10:48 VG
For 13 år siden fikk Petter (23) besøke «Lange Flate Ballær II»- settet – nå er han regiassistent på oppfølgeren
– Jeg føler at filmregi er mitt kall her i livet. Det er det eneste jeg har lyst til å jobbe med. Jeg har ingen plan B, sier Petter Grindahl (23) fra Fredrikstad.
mandag 10:48 $ Fredriksstad Blad
Pappa Gjert overlater makten til sønnene: – Jeg har ikke noe jeg skal ha sagt
TOKYO Ingebrigtsen-sønnene bestemmer alt selv under OL, ifølge faren Gjert (55). Natt til tirsdag det klart for forsøk – noe som ofte har endt dramatisk for familien fra Sandnes.
mandag 10:47 VG
KULTUR

Ny 4. plass til Norge: – Jeg mister kontrollen
TOKYO Jon-Herman Hegg (21) lå an til OL-medalje, men skjøt seg bort på slutten av finalen på helmatch. For tredje gang i Tokyo fikk Norge 4. plass i skyting.
mandag 10:40 VG
FHI vil avkrefte at Norge sliter med vaksineringen av de unge
Flere kommuner melder at de sliter med å få de unge til å ta dose én. Likevel mener FHI det ser bra ut.
mandag 10:05 VG
Rødt-kandidat: – Bare flytt, Witzøe!
Rødts Sofie Marhaug ber laksemilliardær Gustav Witzøe flytte hvis han er så misfornøyd med formuesskatten – og mener at staten kan kjøpe opp og drive hele oppdrettsnæringen selv.
mandag 10:00 VG
Kjære Kaski og Tajik!
Skjønner dere virkelig ikke hva dette handler om? Etter så mange år i politikken; tror dere fortsatt at dette handler om Gustav Witzøe, Stein Erik Hagen, Kjell Inge Røkke eller John Fredriksen?
mandag 08:56 VG
Kulturarv på lat
Immateriell kulturarv på museum framstår gjerne som overflatisk formidling av eldre handverksteknikkar og kulturelle uttrykksformer. Det er ikkje tilfelle på Skålbergsetra i Austvatn i Nord-Odal.
mandag 08:48 VG
Sakura fra Bergen har ikke lyst til å møte Norge: – Det blir veldig merkelig
TOKYO Hun har vokst opp i Bergen og har spilt 24 ganger med det norske flagget på brystet. Mandag spiller Sakura Kametani Hauge (34) for Japan mot sine norske venninner. Det gruer hun seg litt til.
mandag 08:37 VG
Vil legge ned UNE etter Mustafa-saken: Rettsikkerheten er fraværende
– Det er så mange saker der UNE står i kontrast til domstolene at man må stille spørsmål ved om de i det hele tatt oppfyller sitt mandat, sier MDG-politiker Farid Shariati, etter at dommen i Mustafa-saken falt denne uken.
mandag 08:21 VG
Billie Eilish om selvbilde: – Jeg er ikke fornøyd med kroppen min
I et nytt intervju åpner Billie Eilish opp om hvordan sosiale medier preger hennes syn på egen kropp.
mandag 08:09 VG
Svinaktig dårlig dyrevelferd
For et par uker siden ble Argentina det første i land i verden som forbyr lakseoppdrett. En vesentlig årsak er motstand mot rovdrift fra norske selskaper, slik de har sett i Chile. I Norge derimot, synes lakseindustrien å være beskyttet fra det meste.
mandag 07:33 VG
Nervene i helspenn!
Coronaviruset har tatt fra oss publikumsstemningen, men like fullt kan det bli enorme norske idrettsøyeblikk denne uken.
mandag 07:31 VG
Sky: Hviterussisk sprinter ankom Polens ambassade i Tokyo
TOKYO Sprinteren Kristina Timanovskaja (24) tilbrakte natten på et flyplasshotell i Tokyo. I dag skal hun ha ankommet den polske ambassaden i millionbyen.
mandag 07:01 VG
Mandag 2. august: Dette skjedde i natt
En 75 år gammel mann ble funnet omkommet etter en større leteaksjon i natt.
mandag 06:11 VG
Fryktet for OL-formen etter bivirkninger fra coronavaksine – satte ny norsk rekord
Eivind Henriksen (30) satte natt til mandag norsk rekord i slegge. For bare én måned var tanken hans å i det hele tatt rekke OL.
mandag 05:31 VG
Her er Vedums mål: Vinne regjeringsmakten og halve kongeriket
MOLDE Senterpartiets store mål er å bli største parti i åtte av de 19 gamle fylkene. – Ap er vår hardeste konkurrent, sier Trygve Slagsvold Vedum.
mandag 04:56 VG
Pandatvillinger født i Frankrike
Pandaen Huan Huan fødte to tvillinger natt til mandag, ifølge dyrehagen Beauval. Det er den andre gangen en panda føder i Frankrike.
mandag 04:46 VG
Infrastrukturpakken er omsider lagt fram for Senatet
En gruppe senatorer la søndag fram en infrastrukturpakke til nesten 1.000 milliarder dollar for Senatet, etter flere dager med forhandlinger.
mandag 04:39 VG
Såpestjernen Jay Pickett (60) døde under filminnspilling
Pickett spilte i blant annet «I gode og onde dager». Han ble bare 60 år. 
mandag 03:09 VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

KULTUR

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL