Film
Trump vs. Biden - i natt møtes de til duell
CLEVELAND, OHIO Klokken 03.00 møtes Donald Trump og Joe Biden til den første av tre presidentdebatter. Følg den her.
52min VG
Les dagens VG her!
Kan du dra på jobb om du «bare» er forkjølet? Og hva om du bare er litt tett i nesen? Her får du tegnene og symptomene som kan hjelpe deg å skille mellom corona og forkjølelse - og rådene om hva du skal gjøre.
00:07 VG
– Trump kommer til å rive Biden i fillebiter
CLEVELAND, OHIO Dennis Hodges (50) har kjørt hele veien fra Dallas, Texas for å selge Trump-effekter i Cleveland foran årets første presidentdebatt. Han tror på «et blodbad».
23:35 VG
Kjersti Stenseng om nytt parti: – Meget overraskende
Tidligere Ap-byråd Geir Lippestad og en rekke KrFere planlegger et nytt politisk parti. Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng synes det er synd.
23:03 VG
Champions League-drømmen brast for Molde etter misbrukte sjanser: – Blytungt
(Ferencváros – Molde 0–0, 3–3 sammenlagt) For andre gang på få år gikk et norsk fotballeventyr til spille i Ungarn. Molde hadde sine muligheter, men drømmen om Champions League ble knust mot Tokmac Nguen & Co.
22:49 VG
Munnhuggeri da Mourinhos menn slo Chelsea ut av ligacupen etter straffer
(Tottenham - Chelsea 1–1) Timo Werner (24) scoret sitt første mål for sin nye klubb, men så sørget Erik Lamela for at det ble straffespark-konkurranse. José Mourinho var småamper, men kunne juble for avansement til kvartfinalen.
22:48 VG
Norsk fregatt seilte inn i Russlands økonomiske sone
USA og Storbritannia ønsker å øve mer med krigsskip i Barentshavet, i havområdene nær Russland. Det setter Norges ønske om å holde lav spenning overfor Russland, under press.
22:40 VG
Underhuset vedtok lov som bryter brexitavtalen
Flertallet i det britiske Underhuset har vedtatt en lov som delvis undergraver brexitavtalen med EU og dermed bryter folkeretten.
22:11 VG
KULTUR

Geir Lippestad og Bondevik-sønn starter nytt parti
Den tidligere Ap-byråden og en rekke KrFere planlegger et nytt politisk parti i sentrum av norsk politikk.
21:38 VG
Ser rødt etter Høie-utspill om dårlig økonomistyring: - Drøy påstand
Helseministeren mener enkelte kommuner ikke klarer å styre sin egen økonomi, og at de skylder på corona når de ber om hjelp fra staten. «Provoserende», sier flere ordførere VG har snakket med.
20:53 VG
Dokumenterte hittil ukjent skade på «Estonia»-vraket – risikerer to års fengsel
Funnet i dokumentarserien om «Estonia» kan gi nye svar på hva som forårsaket det tragiske fergeforliset i 1994. Nå risikerer regissør Henrik Evertsson fengselsstraff etter dykkeoperasjonen ved vraket.
20:47 VG
Kampene tar seg opp i Nagorno-Karabakh: – Putin har interesser på begge sider
– Den russiske presidenten Vladimir Putin har ingen interesse av at den militære konflikten mellom armenske separatister og aserbajdsjanere eskalerer, sier Nupi-forsker, Helge Blakkisrud, til VG.
20:18 VG
TV-sjekkere venter barn
«Jakten på kjærligheten»-frieren Else Strøm Larsen (38) og Peter Theolin (42) kjent fra «Gift ved første blikk» venter barn sammen.
20:07 VG
Nye reiseråd fra FHI: Flere regioner blir «røde» – ingen endringer for land
FHI anbefaler at tre nordiske regioner blir røde – blant annet den finske hovedstaden.
19:46 VG
Thiago har testet positivt for corona
Liverpools nysignering Thiago Alcantara har testet postivt for coronaviruset, melder klubben.
19:34 VG
Eliteserieprofilene om handsreglene: – Forstår ingenting
Mens dommersjef Terje Hauge ber fotballfolket gi handsreglene tid til å modne, mener Brann-trener Kåre Ingebrigtsen at de allerede er overmodne for endring. Rosenborg-trener Åge Hareide forstår ingenting av hands.
19:06 VG
Støre hardt ut mot minnesmerke-utsettelser: - Nok er nok
Ap-leder Jonas Gahr Støre sier det ikke er Norge verdig hvis man etter ti år ikke greier å få på plass et nasjonalt minnesmerke over 22-juli-terrorofrene på Utøya.
18:53 VG
Dro til Sverige: Mener Bertheussens harryhandling viser risikovilje
OSLO TINGRETT Etter å ha vært på ferie i coronaherjede Spania, brøt Laila Bertheussen karantenen og dro på harrytur til Sverige. — Turen gir henne alibi, mener forsvarer John Christian Elden.
18:16 VG
Opplysninger til VG: Bodø/Glimt har avslått bud på Kasper Junker
Det er ikke bare Jens Petter Hauge (20) som er en het mann i Bodø. Også interessen rundt Kasper Junker (26) har økt etter scoringen på San Siro.
18:02 VG
Hanekamp om smittevern
Fra utsiden ser det mer ut som revirmarkering enn felles dugnad. Håndteringen av covid-19 blir enda mer forvirrende når Høyreregjeringen og de Ap-styrte storbyene er i utakt.
18:01 VG
Helsedirektør «alvorlig bekymret» for coronasituasjonen Stockholm
Helsedirektør for Stockholm, Björn Eriksson, sier at de ser alvorlig på smittespredningen i hovedstaden.
17:57 VG
Trump-kampanjeleder pågrepet – kona varslet om mishandling
Kona til president Donald Trumps tidligere kampanjeleder, Brad Parscale, hevder ektemannen har slått henne, viser politirapporter.
17:15 VG
Mourinho mener Tottenham blir behandlet med mindre respekt
Tottenham er inne i en «helvetesuke», og José Mourinho (57) er klar på at pengene er viktigere enn klubbens første tittel siden 2008.
17:07 VG
Historisk debatt i natt: – Begge har mer å tape enn å vinne
CLEVELAND, OHIO En aggressiv tone med angrep begge veier, en presset president og mye som står på spill. Slik mener eksperter at den første debatten mellom Donald Trump og Joe Biden blir.
17:02 VG
Coronasituasjonen i Danmark: Smitte i 96 av 98 kommuner
Smittetrenden i Danmark er fortsatt stigende. Folk blir smittet på fest, arrangementer og i andre sosiale sammenkomster.
16:22 VG
Beyoncé?! Nettet gjøner med Khloé Kardashian
– Ikke engang Arya Stark...
tirsdag 15:19 730.no
Laila Mjeldheim tiltalt for grovt bedrageri
Laila Mjeldheim, eieren av Det norske kartselskapet, er tiltalt for å ha bedratt norske bedrifter og kommuner for 62 millioner kroner.
tirsdag 15:01 VG
Myrhol om marerittåret: – Jeg har hatt så mye vondt
Håndballspiller Bjarte Myrhol (38) er langtidsskadet etter en operasjon i skulderen. De siste månedene har landslagskapteinen vært innom tanken på å legge opp.
tirsdag 14:14 VG
Skatteavsløringen om Trump: Slik reddet reality-TV formuen hans
Deltakelsen i «The Apprentice» ga Donald Trump kjendisstatus og ble redningen for forretningsmogulens økonomi, viser en granskning av selvangivelsen hans.
tirsdag 13:28 VG
Nødvendig med påbud
Det er på høy tid at Oslo innfører påbud om munnbind i kollektivtrafikken. Bare et mindretall har fulgt oppfordringen om å bruke munnbind. I en tid med økende smitte er det åpenbart nødvendig at myndighetene sender et tydelig signal.
tirsdag 13:02 VG
Adressa: Hemmeligholder omstridt FIS-avtale
Samarbeidsavtalen mellom Trondheim kommune og Det internasjonale skiforbundet (FIS) blir unntatt offentligheten frem til den er signert. Nå utsetter formannskapet VM-avgjørelsen til torsdag.
tirsdag 13:02 VG
Chadwick Boseman ofret lønn for Sienna Miller
Visste ikke om hun skulle fortelle historien eller ikke.
tirsdag 12:59 730.no
Thingnes Bø og Olsbu Røiseland blir hjemme – dropper høydesamling
To av de største profilene blir hjemme når skiskytterne trosser reiserådene og reiser til «røde» Italia på høydesamling.
tirsdag 12:21 VG
KULTUR

Kan TV-debattene avgjøre presidentvalget?
TV-debattene blir den beste muligheten for kandidatene til å overbevise de usikre velgerne og dermed sikre seg nok stemmer til å lede USA de neste fire årene.
tirsdag 11:55 VG
Kommuner rundt Oslo går sammen: Vil innføre flere tiltak
Lunner kommune vurderer å fraråde eller å ikke anbefale innbyggerne å reise til Oslo. Tirsdag diskuterer en rekke kommuner rundt hovedstaden hvilke tiltak de skal innføre.
tirsdag 11:46 VG
Hauge får Zlatan Ibrahimovic som læremester: – Han skal få kjørt seg
Steinar Nilsen (48) var forrige nordmann som dro direkte fra Nord-Norge til et eventyraktig liv i AC Milan. Han tror Jens Petter Hauge (20) vil få seg noen aha-opplevelser.
tirsdag 11:36 VG
Gresk politi etterforsker menneskesmugling til Lesvos – mener nordmenn er involvert
Gresk politi har aksjonert mot det de kaller et menneskesmuglingsnettverk på den greske øya Lesvos. De mener ikke-statlige organisasjoner bak står og at nordmenn skal være blant de involverte.
tirsdag 11:28 VG
Ber politiet etterforske menneskehandel av utenlandske arbeidere
Lederen for organisasjonen Hope for Justice Norge vil at politiet, ikke bare Arbeidstilsynet, ser på saker der utenlandske arbeidere kommer til Norge for langt under den lovpålagte lønnen.
tirsdag 10:56 VG
Fortellerkunst fra øverste hylle! Bokanmeldelse: Lars Mytting: «Hekneveven»
Lars Myttings oppfølger til bestselgeren «Søsterklokkene» er rikholdig som trådene i en billedvev.
tirsdag 10:56 VG
Per Sandberg på Harley gjennom USA – med kjæresten som eksosrype
Per Sandberg (60) har fått ny jobb – som turguide på legendariske Route 66 i USA.
tirsdag 10:49 VG
Oslo-politiet: Vi kommer ikke til å bruke ressurser nå på å følge opp munnbind-påbud
Politiet kommer foreløpig ikke til å bruke ressurser på å håndheve påbudet om munnbind i Oslos kollektivtrafikk. Tiltaket trer i kraft fra tirsdag klokken 12.
tirsdag 10:38 VG
Å bekjempe mobbing og seksuell trakassering er vårt felles ansvar
Metoo handler om å ta inn over seg virkeligheten og opplevelsene til dem som ikke har blitt godt nok tatt vare på. Vi har alle et ansvar for å respektere hverandres grenser og lytte når noen opplever at grensene tråkkes på.
tirsdag 10:26 VG
Høie om kommuner som sliter etter corona: – Klarer ikke styre økonomien sin
Norske kommuner er bekymret for økonomien syv måneder etter pandemien rammet. Helseminister Bent Høie (H) ser en tendens til at kommuner skylder på corona når de legger opp til budsjetter som «ikke går i hop».
tirsdag 09:51 VG
Landslagssjefens nye bekymring: – Ikke optimalt
Med så mange utenlandsproffer i troppen har kvinnelandslaget i fotball plutselig fått et problem som herrelandslaget tidvis har slitt med.
tirsdag 09:49 VG
«Mamma Mia»-stjernen har blitt mamma igjen
Amanda Seyfried har fått sitt andre barn – en liten gutt.
tirsdag 08:59 VG
Her er Hauge på vei til Milano: – Spillestilen kan passe meg bra
Hvis alt går som planlagt blir Jens Petter Hauge (20) klar for Milan om kort tid. Stjerneskuddet innrømmer at det kan bli rart å forlate Glimt midt i drømmesesongen.
tirsdag 08:50 VG
NHO-rapport: – Krisen er foran oss
I en ny rapport fra NHO varsler rundt én av fem bedriftsledere at de tror krisen for norsk næringsliv vil forverres. NHO-sjefen frykter tusenvis kan miste jobbene sine.
tirsdag 08:42 VG
Russland og NATO møtes også i Kaukasus-krig
Russlands president Vladimir Putin og hans tyrkiske kollega Recep Tayyip Erdogan støtter hver sin side i konflikten om den lille enklaven Nagorno-Karabakh.
tirsdag 08:41 VG
Kjære lillebror!
Jeg synes det er tragisk og urovekkende å se og lese om hvor redde og skremte dere, vært kjære broderfolk, har blitt av vår corona-håndtering. Like tragisk er det at grensen mellom Sverige og Norge mer eller mindre har vært stengt i seks måneder.
tirsdag 08:35 VG
Tidligere «Estonia»-gransker til VG: Svenske myndigheter må ha visst om hullet i skroget
Margus Kurm ledet Estlands ekspertutredning om «Estonia»-forliset. Han tror svenske myndigheter har hemmeligholdt informasjon om hullet i skroget som Dplay og Monster har dokumentert.
tirsdag 08:02 VG
FHI-rapport: Stor sjanse for at en rekke fylker blir «røde»
Alle fylkene i Norge har over 50 prosent sjanse for å nå grensen for «rød» smittesituasjon, ifølge en ny modellering fra Folkehelseinstituttet (FHI).
tirsdag 06:59 VG
Slik unngikk Trump å betale skatt
USAs president har krevd foretaksfradrag for private fritidshus, fly og frisørutgifter. Han har også bokført gjeld fra flerfoldige år tilbake, viser avsløringer.
tirsdag 02:42 VG
Les dagens VG her!
Vi jobber hjemmefra, vi sykler, vi baker og pusser opp enda mer enn vanlig og drikkevarene handler vi på polet. Men hva gjør det med oss? Og Norge? Slik er Covid-19 hverdagen.
tirsdag 00:01 VG
Protester i Barcelona: Kastet grisehoder etter politiet
Rasende demonstranter marsjerte og kastet grisehoder etter politiet i Barcelona, etter at den katalanske presidenten Quim Torra (57) ble suspendert fra sitt embete.
mandag 23:49 VG
Hauge mot Milan-overgang: – Jeg skal ut på tur
Flere italienske medier skriver mandag kveld at Bodø/Glimts Jens Petter Hauge (20) er klar for å signere for Milan. VG har kilder på at bare detaljer gjenstår før Hauge blir lagkamerat med Zlatan Ibrahimovic (38).
mandag 23:30 VG
Svenske «Idol»: Halvparten av deltagerne coronasmittet
Seks av 13 gjenværende deltagere i svenske «Idol» er smittet av corona, skriver Aftonbladet.
mandag 23:25 VG
Jota debuterte med scoring da Liverpool vant toppkampen
(Liverpool - Arsenal 3–1) Nysigneringen Diogo Jota gjorde akkurat som Liverpool-yndlingene Mohamed Salah og Sadio Mané gjorde: Scoret i sin Liverpool-debut.
mandag 22:51 VG
Solgt til Netflix
Netflix tar over «Børning 3» etter nyttår. Filmen vil gå på kino fram til jul, sier produsenten.
mandag 22:33 Dagbladet
KULTUR

Jerven tar knekken på bøndene: – Ute av kontroll
SURNADAL Solmund Solstad har mistet rekordmange sauer til jerven. Det brune, lille dyret med det kraftige bittet har blitt en hodepine for bøndene i Surnadal. De ber staten skyte dyrene sine.
mandag 22:31 VG
Modelltopp anklaget for overgrep
Tidligere toppsjef i et av verdens største modellbyrå, Gérald Marie, etterforskes for voldtekt og seksuelle overgrep mot mindreårige. Det kom inn varsel mot mannen allerede i 1999.
mandag 22:07 VG
Henriksen vender hjem: – Jeg hadde aldri tenkt på å bli Rosenborg-spiller
TRONDHEIM Mandag formiddag ble Markus Henriksen (28) presentert som ny Rosenborg-spiller. Beslutningen om å vende hjem tok han i samråd med kona. Nå ser han for seg å bli i Trondheim ut karrieren.
mandag 21:47 VG
Forventer at statlige arbeidsgivere følger hjemmekontor-rådet
Byråd Raymond Johansen (Ap) ba statsråd Nikolai Astrup (H) om å oppfordre til hjemmekontorbruk. Det har han gjort, sier Astrup.
mandag 21:36 VG
Høie om coronakonflikten: – Stiller meg bak Oslo-pakken
Bent Høie (H) skulle gjerne unngått diskusjonen med Oslo om smitteverntiltak. Men helseministeren mener at hovedstaden er kommet frem til en god pakke.
mandag 21:26 VG
TV-anmeldelse «The Comey Rule»: E-postmannen ringer alltid to ganger
Den litt kjedelige historien om da FBI vant valget for Donald Trump.
mandag 20:51 VG
TV-anmeldelse «Fargo», sesong 4: Vill stillstand
Noe stagnert. Fortsatt smartere og stiligere enn det meste annet der ute.
mandag 20:49 VG
Petter Stordalen snakker ut om kjærligheten til Märta (30)
Hundre dager i samme hus midt i en pandemi førte til stormende forelskelse.
mandag 20:33 VG
Sykepleier i Bergen kom for sent til jobb på grunn av busstreik: – En kabal
8500 bussjåfører er tatt ut i streik, samtidig ser man en økende smittetrend flere steder i landet. Bussjåfør og tillitsvalgt i busselskapet Tide sier de kan streike til dommedag.
mandag 20:02 VG
Dommersjefen om hands: – Gi de nye reglene en sjanse
Dommersjef Terje Hauge mener det er for tidlig å felle noen dom over de nye handsreglene.
mandag 19:52 VG
Jim Mattis: Tror ikke Trump vil ta USA ut av NATO
USAs tidligere forsvarsminister, Jim Mattis, avviser at Donald Trump kan trekke USA ut av NATO om han blir gjenvalgt.
mandag 19:29 VG
Etterlyser VM-avtalen med FIS: – Uholdbart
Dagen før politikerne i Trondheim skal gi sin tilslutning til ski-VM i Trondheim i 2025, har de ennå ikke fått se innholdet i den omfattende avtalen med Det internasjonale skiforbundet (FIS).
mandag 18:31 VG
Raymond Johansen: – Jeg synes helseministeren gikk for langt
Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) tok et oppgjør med helseministeren under kveldens pressekonferanse.
mandag 18:29 VG
Ruud dominerte fullstendig: Enkelt videre i French Open
(Casper Ruud-Yuichi Sugita 6–1, 6–3, 6–1) Det tok bare ti minutter før Casper Ruud ledet 4–0. Det var aldri tvil om at Casper Ruud skulle sende sin japanske motstander ut av French Open
mandag 18:13 VG
Oslo-byrådet strammer inn tiltakene
Helsemyndighetene har bedt Oslo innføre strengere coronatiltak. Her er hovedstadens nye innstramminger.
mandag 18:10 VG
«Farmen»-Jostein ber om unnskyldning etter «butikk-kritikk»: – Mange føler seg nok litt såret
Flere reagerer på det de mener er en nedlatende holdning fra «Farmen»-deltageren (58), som nå legger seg flat.
mandag 17:50 VG
Konserntillitsvalgt om brannen: – Det er livsfarlig
Det brenner i Equinors gassanlegg på Melkøya. Konserntillitsvalgt kaller situasjonen dramatisk.
mandag 17:42 VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

KULTUR

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL