Curling
Svensk VM-gull i curling
Sverige vant VM-finalen i curling over Skottland og tok sitt tredje strake gull. Gullet er Sveriges tiende på herresiden. Etter åtte omganger var stillingen 5–5, men Sverige fikk seg et fantastisk utgangspunkt før siste stein. Skip Niklas Edin sendte ut de to skotske steinene, og igjen...
mandag 12. april NRK
Curling-VM stoppet
Curling-VM er satt på vent etter et coronautbrudd.
lørdag 10. april Dagbladet
Curling-VM satt på vent etter positive koronatester
Det er uvisst når curling-VM i Canada kommer igang igjen. Mesterskapet er midlertidig satt på vent på grunn av flere positive covid-19-tester.
lørdag 10. april ABC Nyheter
Norge ute av curling-VM
Norge tapte 6-7 for Skottland i den siste kampen i VM i Curling i Calgary, og er slått ut. Steffen Walstads menn greidde heller ikkje å bli direkte-kvalifisert til OL. Norge leia 5-2 etter sju omgangar, men tapte den åttande med 0-4. Det greidde dei ikkje å hente inn igjen. Norge enda dermed...
fredag 9. april NRK
Curlingherrene slått ut av VM – må ut i OL-kvalifisering
(Skottland - Norge 7–6) Norge kunne kvalifisere seg til OL med VM-seier over Skottland. Slik gikk det ikke. Curlingherrene er ute av VM og må spille OL-kvalifisering i desember.
fredag 9. april VG
Nytt norsk tap i curling-VM
Det norske curlinglandslaget tapte sin tredje strake kamp i curling-VM da vertsnasjonen Canada vant 6-4 over Norge natt til fredag. Det betyr at Norge har sju seirer og fem tap på tolv kamper, noe som gjør veien til 2022-OL enda lengre.
fredag 9. april NRK
Nytt norsk tap i curling-VM
Det norske curlinglandslaget tapte sin tredje strake kamp i curling-VM da vertsnasjonen Canada vant 6-4 over Norge natt til fredag.
fredag 9. april ABC Nyheter
Nytt VM-tap for Norge
De norske herrecurlerne tapte 6-8 etter ekstraomgang mot det russiske laget (RCF) i VM i Canada. Det betyr at Norge har sju seirer og fire tap på elleve kamper. Nederlaget gjør også at veien mot direktekvalifisering til OL 2022, blir mer vrien. I VM går de to beste lagene fra grunnserien...
torsdag 8. april NRK
VINTERSPORT

Norge knust av Italia i curling-VM
Italienerne var overlegne i nattens VM-kamp mot Norge og vant til slutt 10-3. Tapet var Norges tredje i VM, mens laget har vunnet sju kamper. Det er jevnt i teten etter at de fleste av lagene har gjennomført ni kamper. Sverige, som har spilt ti, topper statistikken i grunnspillet med åtte seirer og to...
torsdag 8. april NRK
Norge knust av Italia i curling-VM
Norge berget ekstraomgang i onsdagens kamp mot USA i curling-VM, mens dagens andre kamp endte med stortap for Italia.
torsdag 8. april ABC Nyheter
Knepent tap mot USA
Norge berget ekstraomgang i onsdagens kamp mot USA i curling-VM. Der ble amerikanerne for sterke og vant 6–5. Skip Steffen Walstad og hans lag har åpnet turneringen forrykende, men det ble jevnt og tøft mot sterke USA. Tapet var Norges andre i VM, mens laget har vunnet sju kamper. Det er...
onsdag 7. april NRK
Norges curlinglag reiste seg i VM
Norges lag i curling-VM reiste seg tirsdag mesterlig etter tapet mot Tyskland og er oppe i sju seirer etter å ha slått Japan og Sveits. Skip Steffen Walstad og hans lag fikk et ordentlig løft etter tirsdagens overraskende nederlag og utklasset Japan 10-2 i første kamp tirsdag. Senere ble...
onsdag 7. april NRK
Curlingherrene tilbake på vinnersporet – slo Japan og Sveits i VM
Norges lag i curling-VM reiste seg mesterlig etter tapet mot Tyskland og er oppe i sju seirer etter å ha slått Japan og Sveits.
onsdag 7. april ABC Nyheter
Norge vant i VM
Norges lag i curling-VM reiste seg mesterlig etter tapet mot Tyskland og er oppe i seks seirer etter å ha slått Japan 10-2 tirsdag, melder NTB. Skip Steffen Walstad og hans lag var overlegent best fra starten av kampen. De seks beste lagene i VM er direktekvalifisert til neste års OL, og Walstads...
tirsdag 6. april NRK
Bråstopp for Norges seiersrekke
Etter fem strake seirer ble det tap for Steffen Walstad og resten av det norske laget i curling-VM mandag. Tyskland ble for sterke med 8-6. Seieren var tyskernes første i turneringen. Fem strake tap var fasiten foran mandagens møte med ubeseirede Norge.
tirsdag 6. april NRK
Bråstopp for Norges seiersrekke i curling-VM – Tyskland overrasket
Etter fem strake seirer ble det tap for Steffen Walstad og resten av det norske laget i curling-VM mandag. Tyskland ble for sterke med 8-6.
tirsdag 6. april ABC Nyheter
Ny norsk seier i curling-VM
Norge tok sin femte strake seier i starten av curling-VM da Sverige ble slått 9-8 søndag. Tre poeng i siste omgang avgjorde. Mandag venter Tyskland. De seks beste i grunnspillet tar seg til sluttspill og får med seg OL-billett neste år.
mandag 5. april NRK
Mirakelseier for Norge i curling-VM
Norge tok på usannsynlig vis sin femte strake seier i starten av curling-VM da Sverige ble slått 9-8 søndag. Tre poeng i siste omgang avgjorde. Seiersrekken så ut til å få en brå slutt for Steffen Walstads lag da meritterte Niklas Edin (fire VM-gull, sju EM-gull) og hans...
mandag 5. april NRK
Mirakelseier for Norge i curling-VM – Sverige slått 9-8
Norge tok på usannsynlig vis sin femte strake seier i starten av curling-VM da Sverige ble slått 9-8 søndag. Tre poeng i siste omgang avgjorde.
mandag 5. april ABC Nyheter
Fjerde strake seier curling-VM
Norges sterke start i mennenes curling-VM fortsatte da Kina ble slått 9-5 søndag. Norge har vunnet sine fire første kamper i grunnspillet. Blant annet knust Sør-Korea 9-2 og slått henholdsvis Danmark og Nederland 7-6 og 7-4 fredag. De seks beste i grunnspillet tar seg til sluttspill...
søndag 4. april NRK
Ny norsk seier i curling-VM
Norge har fått en bra start på curling-VM i Calgary. I natt vant laget 7-4 mot Nederland, og i går kveld ble det 6-5-seier over Danmark. Neste kamp er klokken 22.00 mot Sør-Korea, etterfulgt av et oppgjør mot Kina klokken 03.00. VM-et fungerer også som OL-kvalifisering, der de...
lørdag 3. april NRK
Norge til VM uten matching og uten trening: – Men vi har erfaring
Uten en syk Thomas Ulsrud (49), men med fire sultne karer, skal Norge prøve å sikre seg OL-plass i curling.
fredag 2. april VG
Skandalen som reddet OL-bragden: – Det var ikke noen bestilling fra vår side
I VG-podkasten Ekstraomgang forteller Pål Trulsen og Lars Vågberg om hendelsen som sendte Norge videre til OL-finalen i 2002.
18. oktober 2020 VG
Her får han kjennelsen
SKYLDIG: Den tidligere politimannen Derek Chauvin er kjent skyldig i drapet på George Floyd. Video: AP
12. august 2020 Dagbladet
Ulsrud OL-forsterker med «klovnebukse-kompis»
Norges curlingstjerne Thomas Ulsrud (48) har hentet inn sin gamle venn og tidligere «klovnebukse-curler» Torger Nergård (45) som forsterkning i satsingen mot Beijing-OL om to år.
2. mai 2020 VG
Slått ut av EM
Thomas Ulsrud og co. er ute av EM med knapp margin.
21. november 2019 Dagbladet
Viktig seier for Ulsruds lag
Norges curlinglag med Thomas Ulsrud som skip holdt liv i sjansen til semifinaleplass i EM med 6-5-seier over Russland onsdag.
20. november 2019 Dagbladet
Russland feide Norge av banen
Norges kvinnelag i curling-EM ga opp da Russland ledet 9-2 etter seks omganger. Det var det femte tapet på sju kamper for de norske kvinnene i mesterskapet.
20. november 2019 Dagbladet
Curling-EM: Norge fratatt seier etter bruk av feil kost
Det norske EM-laget i curling er fratatt søndagens seier over England som følge av at innbytter Magnus Nedregotten brukte sin egen kost.
18. november 2019 Dagbladet
Norge brukte feil kost – tapte EM-kamp: - Vi er ganske forbannet på dommerne
Norge knuste England i Curling-EM, men ble dømt til tap etter at de brukte feil kost. Nå frykter de at det kan koste dem en sluttspillplass.
17. november 2019 VG
Curling-Thomas (48) satser mot Beijing-OL – uten klovnebuksene
Thomas Ulsrud (48) har kassert klovnebuksene, men ikke forlatt curlingmanesjen. Nå satser han mot Beijing-OL 2022 som skip for et nytt lag. Første stopp er EM i Sverige kommende helg, snart 10 år etter «Team Ulsrud» vant OL-sølv for Norge i Vancouver.
16. november 2019 VG
«Bukse-laget» gir seg etter VM-gull og OL-sølv
Thomas Ulsruds curlinglag tok VM-gull, OL-sølv og to EM-gull. Nå er det slutt. – De vil bli husket lenge, sier landslagssjef Pål Trulsen.
15. mars 2019 VG
Russisk OL-utøver utestengt i fire år for doping
Curlingspilleren Aleksandr Krusjelnitskij fikk ikke medhold i Idrettens voldgiftsrett (CAS). Russeren er dermed utestengt i fire år for brudd på dopingreglene.
5. desember 2018 Dagbladet
VINTERSPORT

Tok OL-gull i 2014. Ble diska i helga etter fyllekalas på isen
- De var ekstremt fulle, sier arrangøren om oppførselen til de kanadiske curlingspillerne.
20. november 2018 Dagbladet
Ble OL-kjæledegger. Nye detaljer knuser glansbildet
Det sørkoreanske curlinglaget trollbandt hjemmepublikumet under OL i Pyeongchang. Nå går de til angrep på eget forbund.
15. november 2018 Dagbladet
Russerne bruker «dopingfilm-avsløring» for å ta tilbake norsk OL-medalje
Journalisten Hajo Seppelt har stått sentralt i avsløringene av russisk doping og nærmest blitt en folkefiende i landet. Nå bruker russerne en film av nettopp tyskeren for å få tilbake den norske OL-bronsen i curling.
25. oktober 2018 VG
Russisk curlingpresident: Norsk OL-bronse kom etter provokasjon
MOSKVA Curling-president Dmitrij Svisjtsjov mener at den russiske dopingsaken i OL kom som følge av en provokasjon. Avsløringen gjorde at Norge fikk OL-bronse.
23. mai 2018 VG
Sverige tok VM-gull i curling
De svenske curlingherrene utklasset Canada med 7–3 og fikk hevn for fjorårets tap i VM-finalen.
9. april 2018 Dagbladet
Ute av curling-VM etter playoff
Norge klarte ikke ta semifinalebilletten i curling-VM i duell med Sør-Korea lørdag, og må se resten av mesterskapet fra tribuneplass.
7. april 2018 Dagbladet
Doptatte russere om norske OL-rivaler: – Motbydelig
Positiv dopingprøve gjorde at russerne mistet OL-medaljen i curling. Nå raser de mot det norske laget som overtok bronsen.
7. mars 2018 VG
Her får curling-paret medaljene 11 dager etter bronse-tapet
PYEONGCHANG/OSLO På grunn av en russisk dopingsak ble Norges curlingpar i mixed double tilkjent tredjeplass i OL. Først i dag – 11 dager etter bronsefinalen – mottok Kristin Moen Skaslien (32) og Magnus Nedregotten (27) medaljene.
24. februar 2018 VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VINTERSPORT

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL