Corona
Smitteutbrudd ved skole og en barnehage: – Vi har situasjonen under kontroll
Det har blitt avdekket et smitteutbrudd av korona ved en skole og i en barnehage i Eidsvoll. – Smittesporingsteamet kartlegger smitten og deler ut hurtigtester til nærkontakter. Alle elever ved skolen er oppfordret til å teste seg ved symptomer, skriver Eidsvoll kommune på sine nettsider....
13min Eidsvoll Ullensaker Blad
Amerikanske barn under 12 år kan være fullvaksinert før jul – slik svarer FHI
Tirsdag er det ventet at amerikanske myndigheter vil gi grønt lys for vaksinering av barn mellom 5-11 år.
19min TV 2
FHI-ansatte ba forsker endre på konklusjon i barnesmitte-rapport
Infeksjonsmedisiner og forsker Nina Langeland fikk i januar en epost fra FHI-ansatte der de ba henne endre deler av en konklusjon i en rapport om barnesmitte.
51min ABC Nyheter
Viruset dreper globaliseringen
Viruset dreper ikke bare mennesker. Det dreper også mye av den tilliten som er en forutsetning for globaliseringen, skriver Morten Strand.
14:53 Dagbladet
– Viktig å se på om barnet faktisk har behov for den beskyttelsen
Behov må veies opp mot eventuelle vaksinebivirkninger, mener FHI.
13:42 TV 2
Skal levere vaksinedoser til Afrika
Legemiddelselskapet Moderna opplyser at det skal levere opptil 110 millioner doser med koronavaksine til det afrikanske markedet. Ifølge en uttalelse tirsdag skal selskapet være klar til å levere 15 millioner doser innen utgangen av året. Resten skal leveres i to omganger, den siste ved...
13:11 NRK
19 færre koronapasienter på sykehus
Tirsdag var 106 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en nedgang på 19 pasienter fra dagen før. 14 av pasientene får respiratorbehandling, og 30 ligger på intensivavdeling, viser tall fra Helsedirektoratet, ifølge NTB.
13:04 NRK
FHI-leger ba forskere endre studie
En gruppe ansatte ved Folkehelseinstituttet ba forskere ved Universitetet i Bergen endre deler av konklusjonen i en studie om barn og koronasmitte. – Jeg ble jo irritert, sier Nina Langeland, professoren bak studien, til NRK.
13:02 NRK
Moderna vil levere 110 millioner vaksinedoser til afrikanske land
Legemiddelselskapet Moderna opplyser at det skal levere opptil 110 millioner doser med coronavaksine til det afrikanske markedet.
12:29 ABC Nyheter
Tomac etter koronasmitten: – Jeg må hive etter pusten for å få inn nok luft
Marta Tomac var en av ti i håndballjentenes tropp som ble koronasmittet. 31-åringen ble hardest rammet.
11:31 TV 2
Færre innlagte med covid-19
Antall koronainnlagte ved Universitetssykehuset Nord-Norge går ned. Mandag var det 17 innlagte pasienter, tirsdag er det 13. Pressekontakt Jørn Resvoll opplyser til Nordlys at det er godt voksne og eldre som er innlagt med covid-19. Sykehuset har fortsatt gul beredskap.
11:29 NRK
Stenger ned by med fire millioner
Myndighetene innfører portforbud i byen Lanzhou i det vestlige Kina på grunn av seks nye tilfeller av covid-19. Innbyggerne får ikke forlate hjemmet med mindre det dreier seg om et nødstilfelle, ifølge AFP. Kina har en nullsmitte-strategi mot korona.
11:20 NRK
Fullvaksinerte smittet i Trondheim
Trondheim kommune har den siste uken sett en markant økning av smittede. Smitten er blant annet registrert blant uvaksinerte, delvis vaksinerte og fullvaksinerte, sier kommuneoverlege Tove Røsstad i en pressemelding. Den siste uken fikk 250 personer påvist koronasmitte i Trondheim. 141 av de...
10:41 NRK
Nok en koronarekord i Russland
Russland har registrert 1106 koronarelaterte dødsfall det siste døgnet, det høyeste tallet siden pandemien startet. Det er registrert 36.446 nye smittetilfeller, ifølge Reuters. Den forrige rekorden kom i går, da det ble registrert 1069 nye dødsfall.
10:37 NRK
Flere fullvaksinerte smittet av corona i Trondheim
Trondheim kommune har den siste uken sett en markant økning av smittede. Flere av de smittede er fullvaksinerte.
10:10 ABC Nyheter
Nakstad urolig etter smitteøkning: Kan bli aktuelt med munnbind, testing og avstand
Smittetallene i Norge skyter på nytt i været. Nå tar Espen Nakstad til ordet for økt bruk av munnbind og nye, lokale tiltak hvis den negative utviklingen fortsetter.
10:02 ABC Nyheter
Kina: Koronavaksine til treåringer
Barn helt ned i treårsalderen vil snart bli vaksinert mot koronaviruset i Kina. Minst fem provinser i landet har innført regler som sier at barn mellom tre og elleve år må ta vaksinen, melder AP. Kina har investert tungt i sin vaksinasjonskampanje. 76 prosent av befolkningen, altså...
09:27 NRK
Økning i smittetilfeller i Oslo
Det er registrert 285 nye koronasmittede i Oslo det siste døgnet. Det er 165 flere enn dagen før og 166 flere enn samme dag forrige uke, melder NTB. De siste to ukene er det i snitt registrert 126 koronasmittede per dag i Oslo. Den siste uken er det registrert 1.115 smittetilfeller, mens tallet for de...
09:22 NRK
Savner tiltak
Selv om smitten i nord aldri har vært så høy som den er nå vil ikke kommunene sette inn nye smitteverntiltak. Kommuneoverlege i Alta, Anne Davidsen sier de har en pedagogisk utfordring med å forsvare mangel på smitteverntiltak samtidig som man har den høyeste smitten...
08:21 NRK
Dyster rekord i Ukraina
Ukraina har registrert rekordhøye 734 koronarelaterte dødsfall det siste døgnet, ifølge landets helsedepartement. Det er det høyeste tallet siden pandemien startet. Den forrige toppnoteringen var 22. oktober, da det ble registrert 614 dødsfall, skriver Reuters.
07:39 NRK
Fortsatt høyt smittepress
Det er fortsatt høyt og økende smittepress i Alta. Antall nye testpositive siste døgn: 12. Tallene tyder på at smitten sprer seg mest blant uvaksinerte barn og unge, noe som er forventet. 57 personer er nå i isolasjon.
06:25 NRK
Even (10) ble hasteinnlagt på sykehus – foreldrene ante ikke at han hadde korona, og at han kunne bli så syk
Uten å vite at han hadde hatt korona, ble Even (10) hasteinnlagt med en potensielt livstruende følgesykdom. Nå håper foreldrene at myndighetene får øynene opp for den økende barnesmitten.
06:15 TV 2
Frykter konsekvensene
Sårbare grupper som ikke er vaksinerte frykter nå konsekvensene av det store korona smitteutbruddet i Nord-Norge. I Alta er smitten på sitt høyeste siden pandemien startet, samtidig som smitteverntiltakene ikke lenger er til stede og folk møtes som aldri før.
05:48 NRK
Presidentens AIDS-påstander ble for mye for Facebook
Facebook og Instagram fjernet en video av Brasils president, Jair Bolsonaro, hvor han hevdet at koronavaksiner kunne føre til at folk kunne utvikle AIDS hyppigere.
04:13 TV 2
893 nye koronasmittede
Det siste døgnet er det registrert 893 koronasmittede i Norge. Det er 348 flere enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 644 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 408, så trenden er stigende. Mandag var 125 koronapasienter...
00:20 NRK
893 nye coronasmittede registrert siste døgn
Det siste døgnet er det registrert 893 coronasmittede i Norge. Det er 348 flere enn samme dag i forrige uke.
00:17 ABC Nyheter
USA opphever reiserestriksjoner
President Joe Biden har underskrevet et dekret om å oppheve innreiserestriksjoner for reisende fra 33 land, opplyser Det hvite hus. Opphevelsen av reiserestriksjonene omfatter land som Kina, India og det meste av Europa og vil gjelde fra 8. november. De nye reglene omfatter også krav om koronavaksine,...
mandag 21:30 NRK
Smitten i Alta fortsetter å stige
Ti personer har testet postivt siden mandag morgen. Det vil si at det er totalt 67 personer i isolasjon i Alta kommune. Smitten sprer seg mest blant uvaksinerte under 18 år, noe som er forventet, skriver kommunen på sine hjemmesider.
mandag 17:03 NRK
Drude friskmelder Bilteknikk
– Vi anser saken som avsluttet. Covid19 – utbruddet er over, fastslår kommunens smittevernlege Drude Bratlien. – Siden bedriften så raskt valgte å teste alle ansatte ble smitteutbruddet oppdaget veldig tidlig, forklarer hun, og berømmer daglig leder Stig Hjelm for...
mandag 17:00 Sør-Varanger Avis
- Ingenting hjelper mot smertene
Ni uker etter at Thea (14) fikk corona, sliter hun fortsatt med å komme seg ut av senga.
mandag 15:48 Dagbladet
Koronavaksine dose 3 til innbyggere fra 65 år og eldre
Innbyggere fra 65 år og eldre kan få oppfriskningsdose 3 mot covid-19. Se hvor og når du kan komme på drop-in.
mandag 14:24 Røros kommune
Ny russisk smitterekord
Mandag meldes det om 37.930 nye koronatilfeller i Russland, det høyeste registrert siden pandemien tok til. Det er også registrert 1.069 nye dødsfall siste døgn, marginalt mindre en den dystre rekorden på 1.075 døde som ble satt for få dager siden.
mandag 13:38 NRK
Ny russisk smitterekord
Russland har registrert nok en smitterekord. Mandag meldes det om 37.930 nye coronatilfeller.
mandag 13:24 ABC Nyheter
125 koronasmittede på sykehus
Mandag var 125 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en økning på fire pasienter fra fredag. 14 av pasientene får respiratorbehandling, og 28 ligger på intensivavdeling. Det er én flere på respirator og tre færre på intensivavdeling enn...
mandag 13:05 NRK
SAS-sjefen sier selskapet kjemper for å overleve
SAS falt over 9 prosent på børsene i Oslo og Stockholm mandag. Ifølge SAS-sjef Anko Van der Werff kjemper flyselskapet for å overleve.
mandag 12:50 ABC Nyheter
Færre på UNN med covid-19
Mandag er 17 pasienter innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge på grunn av covid-19. Det er tre færre pasienter enn på fredag. UNN er for tiden i gul beredskap på grunn av de mange koronapasientene.
mandag 12:44 NRK
Fortsatt smitte i flere kommuner
Tre beboere og to ansatte ved Ibestad sykehjem er bekreftet smittet av koronaviruset. Totalt åtte er smittet i dette utbruddet. Kommunen viderefører anbefalingen om bruk av munnbind ved blant annet butikkbesøk. I Tromsø har 46 personer testet positivt på covid-19 siste døgn. I...
mandag 10:53 NRK
Får meldinger om langvarige plager
Sigurd Hortemo ved Legemiddelverket sier at de vil se nærmere på mulige langvarige bivirkninger etter coronavaksinasjon. Hittil har de mottatt 221 meldinger om langvarig hodepine.
mandag 10:22 Dagbladet
Beijing utsetter maraton
Søndagens maraton i Kinas hovedstad Beijing er utsatt. Årsaken er en økning i koronasmitte. 30.000 deltakere var ventet til Beijing 31. oktober, men natt til mandag utsatte arrangørene hele arrangementet. I Wuhan, der koronaviruset først ble oppdaget, skulle det vært maraton...
mandag 08:00 NRK
Polen: Smitten øker med 90 prosent
I Polen har koronasmitten økt med 90 prosent siden forrige uke. Det fortalte viseminister for helse i landet, Waldemar Kraska mandag morgen til Polskie Radio 1. Landet er nå inne i sin fjerde smittebølge.
mandag 07:39 NRK
Labour vil ha strengere smittevern
Labour-partiet i England vil ha strengere smitteverntiltak og utvidet bruk av hjemmekontor og munnbind, skriver BBC. Partiet oppfordrer regjeringen til å sette i verk Plan B med raskere vaksinering og nye, strenge tiltak for å stoppe smitteøkningen.
mandag 01:46 NRK
424 nye koronasmittede søndag
Det siste døgnet er det meldt om 424 nye koronatilfeller i Norge. Det er 215 flere enn forrige søndag. De siste sju dagene er det i snitt registrert 595 smittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 398, så trenden er stigende.
mandag 00:15 NRK
Wuhan Marathon utsatt – smittefrykt før OL
Maratonløpet i Wuhan i Kina ble utsatt på kort varsel før det skulle arrangeres søndag. Smittehopp skaper frykt før OL i Beijing neste år.
søndag 12:28 ABC Nyheter
11 nye smittede i Alta
Alta kommune melder på sine hjemmesider at kommunen har 11 nye smittede med covid -19 siste døgn. Totalt antall i isolasjon er 63 personer.
søndag 11:38 NRK
Smitteutbrudd ved omsorgsbolig
13 beboere og åtte ansatte ved Belset omsorgsbolig er smittet med koronavirus, opplyser kommuneoverlegen i Bærum. Én er innlagt på sykehus, skriver Budstikka.
søndag 10:39 NRK
Smitteutbrudd ved omsorgsbolig i Bærum
13 beboere og åtte ansatte ved Belset omsorgsbolig er smittet med coronavirus, opplyser kommuneoverlegen i Bærum. Én er innlagt på sykehus.
søndag 10:39 ABC Nyheter
25 nye smitta i Tromsø
Lørdag ble det registrert 25 nye koronasmitta i Tromsø. Fredag var det registrert 49 nye smitta. Ifølge kommuneoverlege Trond Brattland er det for tidlig å si om trenden virkelig er nedadgående. 106 personer i Tromsø er isolert på grunn av covid-19.
søndag 10:13 NRK
300.000 svensker uten luktesans etter coronasmitte
Om lag 300.000 svensker anslås å ha mistet luktesansen etter å ha hatt covid-19. Hundrevis av pasienter står i kø for å få hjelp.
søndag 08:51 ABC Nyheter
300.000 svensker uten luktesans
Om lag 300.000 svensker anslås å ha mistet luktesansen etter å ha hatt covid-19. Hundrevis av pasienter står i kø for å få hjelp, skriver NTB. Sverige har to mottak for lukt- og smaksforstyrrelser, det ene på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge, det andre i...
søndag 08:50 NRK
300.000 svensker uten luktesans
Om lag 300.000 svensker anslås å ha mistet luktesansen etter å ha hatt covid-19. Hundrevis av pasienter står i kø for å få hjelp.
søndag 08:50 TV 2
Ny smittetopp i Tyskland
De siste sju dagene er det registrert 100 koronatilfeller per 100.000 innbyggere i Tyskland. Det er den høyeste smitteraten siden mai. Lørdag ble det registrert 15.145 nye smittetilfeller, en økning på 31 prosent på en uke, viser tall fra Robert Koch-Institut.
søndag 06:36 NRK
543 nye smittetilfeller lørdag
Det siste døgnet er det registrert 543 nye koronasmittede i Norge. Det er 209 flere enn forrige lørdag. Den siste uka er det i snitt meldt om 564 smittede daglig. Tilsvarende snitt for en uke siden lå på 409, så smittetrenden er stigende. Tallet på smittede i Norge har nå...
søndag 00:55 NRK
Trugar med nye smitteverntiltak
Regjeringa i Austerrike vurderar nye smitteverntiltak som berre skal gjelde dei som ikkje har vaksinert seg mot korona. Om ikkje presset på intensivavdelingane i landet går ned, vil dei uvaksinerte få mindre rørslefridom, skriv The Guardian.
lørdag 18:31 NRK
Sprer corona-rykte: - Koordinert innsats
Kinesiske diplomater og statlige medier skal ha lagt skylda amerikanerne, og mener en av havets skapninger brakte coronaviruset til Kina.
lørdag 17:37 Dagbladet
For 70 år siden var det 40 personer igjen av stammen, nå trues de igjen
En Reuters-fotograf har fått en sjelden tilgang til Yawalapiti-stammen i Amazonas. Høvdingen deres er død av korona, og de står uten lederskap til å håndtere en rekke prøvelser.
lørdag 16:39 TV 2
Rekordhøg smitte i Ukraina
Ukraina har rekord høge smittetal og dødsfall knytt til koronaviruset. Fredag vart det meldt om 614 dødsfall og 23.785 smittetilfelle i løpet av 24 timar. Pandemien er ein stor utfordring då berre 15 prosent av befolkninga i landet er fullvaksinert.
lørdag 15:04 NRK
Coronautbrudd på sykehjem i Skjåk – pasient død
En pasient på Skjåkheimen i Gudbrandsdalen døde etter coronasmitte. 14 personer på sykehjemmet er smittet.
lørdag 14:43 ABC Nyheter
Uvaksinerte fyller sykehusene i Ukraina
Ukraina har aldri tidligere hatt så mange dødsfall knyttet til coronaviruset som nå. Smittetallene er også rekordhøye.
lørdag 14:10 ABC Nyheter
Rekordmange coronadødsfall i Russland
Russland har det siste døgnet registrert 1.075 coronarelaterte dødsfall, noe som er ny rekord i landet.
lørdag 13:29 ABC Nyheter
- Klart høyest blant uvaksinerte
Smitten øker flere steder i landet - og særlig i Troms og Finnmark. Assisterende helseminister Espen Rostrup Nakstad mener vi har nådd til et punkt der pandemien først og fremst rammer de uvaksinerte.
lørdag 13:07 Dagbladet
Roper varsko
Lederen for koronastudien ved OUS slår alarm om stigende smittetall og innleggelser. Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) vil ikke be kommunene om å innføre tiltak.
lørdag 12:28 TV 2
Coronasmitte ved sykehjem i Bodø
Det er påvist et coronatilfelle ved en avdeling ved Sølvsuper helse- og velferdssenter i Bodø. Pårørende er varslet om smittesituasjonen.
lørdag 12:15 ABC Nyheter
37 nye smittede i Tromsø
37 personer har det siste døgnet fått påvist koronasmitte i Tromsø. Det er 12 færre enn dagen før. 113 personer sitter isolert som følge av covid-19 i kommunen, og 20 personer er innlagt med koronarelatert sykdom ved Universitetssykehuset Nord-Norge.
lørdag 11:08 NRK
FHI: Du er bedre beskyttet med Moderna enn Pfizer
Møter du på coronaviruset, har du større risiko for å bli syk hvis du har fått Pfizer-vaksinen istedenfor Moderna-vaksinen.
lørdag 10:22 ABC Nyheter
Nye høye dødstall i Russland
For femte dag på rad opplever Russland de høyeste koronadødstallene til nå i pandemien. Fredag ble det registrert 1075 koronarelaterte dødsfall i landet. Også smittetallene er de høyeste til nå. 37.678 russere er registrert smittet siste døgn. I Moskva har...
lørdag 10:08 NRK
200.000 koronadøde i Peru
Peru har det siste døgnet passert 200.000 koronarelaterte dødsfall, opplyste helsedepartementet i Lima i natt norsk tid. Med 6065 dødsfall per 1 million innbyggere, har landet verdens høyeste dødsrate.
lørdag 05:56 NRK
Dødsrekord: - Utslitte
Singapore hadde en suksesshistorie med corona, nå har problemene ingen ende.
lørdag 05:56 Dagbladet
Effektiv vaksine til barn
Koronavaksinen som Pfizer og Biontech har utviklet, viser seg å være 90,7 prosent effektiv mot koronavirus hos barn fra fem til elleve år, viser en studie.
lørdag 02:49 TV 2
642 nye koronasmittede fredag
Økningen i antallet nye koronasmittede fortsetter. Det siste døgnet er det registrert 642 nye tilfeller i Norge. Det er 231 flere enn forrige fredag. De siste sju dagene er det i snitt registrert 505 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 393.
lørdag 00:40 NRK
4000 politifolk kan miste jobben
4000 politifolk i Chicago kan bli suspendert uten lønn fordi de ikke vil opplyse om de er vaksinert eller ikke. Ifølge BBC kan det skje etter at borgermesteren har krevd at alle offentlige ansatte må opplyse om de er vaksinert.
fredag 23:45 NRK
Espen Nakstad: Tydelig at smittetrenden er økende igjen
Det er tydelig at smittetrenden er økende igjen, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad. Særlig i Nord-Norge øker smitten.
fredag 22:39 ABC Nyheter
13 i Norge smittet av coronavariant britene følger nøye med på
I alt 13 personer er smittet av undervarianten AY. 4.2 av delta-varianten av coronaviruset i Norge. Den er foreløpig ikke på FHIs bekymringsliste.
fredag 21:48 ABC Nyheter
Stjerneforslag om fyrverkeri
Vi må ikke bli mer katolske enn paven. Alt det jeg virkelig liker, er enten ulovlig, umoralsk eller fetende, er et sitat som prydet russekort i gamle
fredag 21:04 Hamar Arbeiderblad
Dette kan utløse ny coronabølge i Norge: – Vi er på vakt
Selv om 4,2 millioner nordmenn nå er vaksinerte med én dose, og vel 3,7 millioner er fullvaksinerte, ber FHI nordmenn forberede seg på nok en smitteboom.
fredag 21:03 ABC Nyheter
Hol innfører nye og strengere coronatiltak
Hol kommune innfører en egen lokal forskrift om at alle nærkontakter til coronasmittede skal gå i karantene i sju dager.
fredag 20:30 ABC Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL