Corona
Slår alarm om Indias naboland: - Flere dør hvert minutt
Krisen i India rammer nabolandene hardt. Halvparten av alle som tester seg i Nepal, er smittet. Etter hvert kan hele kontinentet rammes, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad.
31min TV 2
FHI: Mulig barn slipper vaksine
En ny studie fra Israel, publisert i tidsskriftet The Lancet, viser at Pfizer-vaksinen omtrent utrydder korona i et samfunn, så lenge halvparten er vaksinert. I april var 4,7 millioner av Israels 6,5 millioner innbyggere over 16 år ferdigvaksinert. FHIs smitteverndirektør Geir Bukholm sier til VG...
39min NRK
Ny smittetopp i Porsgrunn
I Porsgrunn er det registrert 30 nye covid-19-tilfeller det siste døgnet. Det er 17 flere enn dagen før. Aldri før har det vært registrert så mange nye tilfeller i kommunen på ett døgn. På grunn av økende smitte i regionen, innførte regjeringen...
22:27 NRK
Dette er siste smittestatus lørdag kveld. – Smittetallene er fortsatt synkende
Her kommer en oppdatering på smittesituasjonen i de ulike kommunene på Romerike: HURDAL: Ordfører Paul Johan Moltzau i Hurdal skrev følgende på Facebook på fredag: Artikkelen fortsetter under annonsen – Vi har denne uka hatt en rolig situasjon uten nye smittetilfeller....
22:02 Eidsvoll Ullensaker Blad
Folk enig i åpningstempoet
I en ny undersøkelse kommer det fram at flertallet av den norske befolkningen synes åpningen av Norge går i riktig tempo. Kun 16 prosent mener det går for sakte, ifølge undersøkelsen Norsk koronamonitor som er utført av Opinion. 23 prosent synes det går for fort....
21:25 NRK
Undersøkelse: Folk flest er enig i åpningstempoet
Flertallet synes åpningen av Norge følger riktig tempo. Kun 16 prosent synes det går for sakte, ifølge en ny undersøkelse.
20:34 ABC Nyheter
27 i karantene i Hemsedal
27 personer i Hemsedal er satt i karantene etter at det er registrert ett nytt smittetilfelle i kommunen. Smittetilfellet er knyttet til private fester sist helg, skriver Hallingdølen.
20:25 NRK
Anbefaler å avlyse alle arrangement
Kriseledelsen i Risør kommune anbefaler at alle helgens arrangementer avlyses. Årsaken er en uavklart smittesituasjon
19:58 NRK
Anbefaler å avlyse alle arrangementer i Risør
Kriseledelsen i Risør kommune anbefaler at alle helgens arrangementer avlyses. Årsaken er en uavklart smittesituasjon.
19:56 ABC Nyheter
Virusutbrudd i India sprer seg til nabolandene
India er hardt rammet av et stort koronautbrudd. Viruset som spres, er ifølge eksperter farligere og mer smittsomt enn andre varianter.
19:47 TV 2
Press eller frihet? Ekspertene strides over koronasertifikatet
Mange er skeptiske til at vaksinerte får fordeler i samfunnet. Alternativet er begrenset frihet mye lengre, mener forsker.
18:51 TV 2
Espen Rostrup Nakstad om coronasituasjonen: – Lite sannsynlig med smitteøkning
Smittetallene i Norge faller, og assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad tror det er lite sannsynlig at de vil stige igjen med det første. Men skjer det, vil det få konsekvenser. Vi må være forberedt, mener Oslo-sjef Raymond Johansen.
18:48 ABC Nyheter
- Kan skje tidligere enn vi tror
Hvis alt går etter planen kan en stor andel av voksne i Europa være fullvaksinert innen utgangen av juli. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad er forsiktig optimist for utenlandsferie i sommer.
18:29 Dagbladet
Asker kommune lemper på tiltakene
Asker kommune åpner mandag treningssentre og tillater at serveringssteder kan skjenke alkohol ved måltider. Lørdag vedtok formannskapet flere lettelser.
18:22 NRK
Asker kommune lemper på tiltakene
Asker kommune åpner mandag treningssentre og tillater at serveringssteder kan skjenke alkohol ved måltider. Lørdag vedtok formannskapet flere lettelser.
18:14 ABC Nyheter
Alt var mye bedre under korona’n
Ja, da. Korona er noe dritt. Men det har sine lyse sider også. I dag er det frigjøringsdagen. 76 år er gått siden 2. verdenskrig var slutt. Til tross for at mine barn tror jeg var blant dem som overlevde Svartedauden, er ikke jeg blant den stadig krympende gruppa folk som husker krigen....
17:59 Eidsvoll Ullensaker Blad
Nye smittetilfeller
Gjøvik kommune melder om to nye påviste tilfeller av koronasmitte. Det er snakk om en mann i 60 årene og en gutt under 20 år, sier kommuneoverlege Siri Fuglem Berg til OA. I Lillehammer kommune er det registrert ett nytt smittetilfelle lørdag.
17:25 NRK
Odds åpningskamp utsatt etter smittetilfelle: – Konsekvensene er store
Odds førstelag er satt i karantene etter at en spiller har fått påvist coronasmitte. Klubbens åpningskamp mot Sandefjord i Eliteserien er utsatt.
17:12 ABC Nyheter
Positiv koronatest i Odd-leiren
Eliteseriekampen mellom Odd og Sandefjord er utsatt etter positiv koronatest i Odd-leiren.
17:08 NRK
21 nye registrerte smittetilfeller i Kristiansand
Det er registrert 21 nye smittetilfeller i Kristiansand det siste døgnet. Det er ni flere enn dagen før.
17:03 ABC Nyheter
21 nye smittede i Kristiansand
Det er registrert 21 nye smittetilfeller i Kristiansand lørdag - ni flere enn dagen før. Smitteveiene er kjent i 19 av tilfellene og det pågår smittesporing for de resterende, opplyser kommunen som foreløpig har satt 123 nye personer i karantene. Ifølge Fædrelandsvennen...
16:57 NRK
Flere lettelser i Moss kommune
Treningssentrene kan holde åpent og serveringssteder kan servere alkohol etter at formannskapet i Moss lørdag vedtok en ny og midlertidig koronaforskrift. Moss er en av de ti Viken-kommunene som fredag tok steget ut av tiltaksnivå 5B i koronaforskriften. Fra mandag vil kommunene være...
16:35 NRK
Strenge tiltak i Telemark
Regjeringen innfører strenge regionale tiltak i Telemarkskommunene Bamble, Porsgrunn og Skien.
16:04 NRK
Regjeringen innfører strenge regionale tiltak i Bamble, Porsgrunn og Skien
På grunn av smittesituasjonen i kommunene Bamble, Porsgrunn og Skien, innfører regjeringen strenge regionale tiltak i de tre kommunene.
16:04 ABC Nyheter
Anbefaler høyere nivå i Grenland
Statsforvalteren i Vestfold og Telemark anbefaler at regjeringen innfører statlige fastsatte tiltak på nivå 5B for de tre Grenlandskommunene Bamble, Porsgrunn og Skien. Det er resultatet etter et møte med kommunene, FHI og Helsedirektoratet i dag.
13:35 NRK
Åtte færre innlagte enn i går
106 pasienter er innlagt på norske sykehus med koronasmitte, åtte færre enn i går. 27 av dem får pustehjelp med respirator, og det er én færre enn i går, ifølge Helsedirektoratet. Siden viruset kom til Norge er det registrert 115.818 smittede i alt.
13:02 NRK
EU sikrer ytterligere 1,8 milliarder Pfizer-vaksiner
En ny avtale sikrer EU ytterligere 1,8 milliarder doser av vaksinen fra Pfizer/Biontech de kommende årene.
12:47 ABC Nyheter
Nabobyer uenige om smittetiltak
Kommunene i Grenland i Telemark har registrert flere nye tilfeller av koronasmitte det siste døgnet enn Oslo. Likevel er de ikke enige om å be staten sette inn tiltaksnivå 5B i regionen. Smitten i Skien og Porsgrunn rammer først og fremst yngre.
12:20 NRK
Opptil 2.000 russ deltok i russefeiringen: Over 80 bekreftet smittet på Jæren
Kommuneoverlege i Sandnes opplyser fredag at 84 russ på Jæren og Nord-Jæren har testet positivt på coronaviruset etter russefeiringen sist helg.
12:15 ABC Nyheter
Minst 20 soldater bekreftet smittet
Det svenske forsvaret sier at «et tjuetalls» soldater er smittet av koronavirus under den store militærøvelsen i landet. Det gir et smittenivå som i samfunnet forøvrig, sier en talsmann til TT. Om lag 200 soldater ble sendt hjem på grunn av smitten.
12:10 NRK
Mystisk mann identifisert
Mannen dukket opp i møter han ikke var invitert til, så forsvant han igjen. Nå er mysteriet oppklart.
11:56 Dagbladet
Åpner kafeer etter sju måneder
I Belgia får kafeer og restauranter fra i dag servere kunder utendørs. Landet har hatt svært strenge koronatiltak i sju måneder, etter at det ble spesielt hardt rammet i den første bølgen av koronasmitte. Bord må stå halvannen meter unna hverandre.
11:56 NRK
Vurderer servering i Bærum
Kommuneoverlegen i Bærum mener det er forsvarlig å åpne serveringssteder som normalt. Formannskapet i Oslos nabokommune skal behandle saken i ettermiddag, melder Budstikka. Bærum har noen lokale tiltak som er strengere enn det regjeringen har pålagt.
11:34 NRK
Tre nye smittetilfeller siste døgnet, men antallet koronapasienter fortsetter å synke
Det er meldt om tre nye smittetilfeller i to kommuner på Hedmarken. I går ble det meldt om fem nye smittetilfeller i Hamar. Kommuneoverlegene opplyst til
11:33 Hamar Arbeiderblad
FHI-tillitsvalgt ut mot regjeringen
NTL-hovedtillitsvalgt Marc Gayorfar ved FHI kritiserer regjeringens håndtering av smitte blant innvandrerbefolkningen i Norge.
11:23 Dagbladet
Paven støtter frie vaksinepatenter
Pave Frans støtter ideen om å oppheve patenter for koronavaksiner fram til også fattige land har fått vaksinert befolkningen. – Opphavsrett og markedskrefter må ikke dominere diskusjonen om vaksiner, sier paven ifølge Reuters.
11:20 NRK
Meksikansk virusvariant i Danmark
En meksikansk variant av koronaviruset er påvist i Danmark. 50 dansker er smittet i forbindelse med en smitteutbrudd på en restaurant på Sjælland, bekrefter Styrelsen for Patientsikkerhed. Varianten er ikke mer smittsom enn vanlig koronavirus.
11:10 NRK
EU kan diskutere vaksinepatenter
EU er klare til å diskutere å oppheve patenter på koronavaksine, dersom USA foreslår det, sier EU-president Charles Michel. Dersom patentet fjernes, kan flere land produsere vaksiner selv. USA har snudd og går inn for det, men Tyskland er skeptisk.
11:07 NRK
- Corona kan være utryddet i august
Britiske myndigheter tror pandemien er over i august.
11:04 Dagbladet
Smitteutbrudd på militærøvelse i Sverige
I Sverige holdes for tiden den første store militærøvelsen siden pandemien brøt ut. Flere soldater har testet positivt for korona, og flere hundre er hjemsendt.
10:44 ABC Nyheter
Flere hundre soldater sendt hjem
Flere hundre soldater er sendt hjem fra en militærøvelse i Sverige med symptomer på koronasmitte, melder TV 4. Den første store øvelsen siden koronapandemien brøt ut har flere enn 3500 deltagere fra 13 militære avdelinger.
10:00 NRK
Bør vi røske plasteret fort og brutalt av eller skal vi ta det litt forsiktig og gradvis?
FHI åpner for testkonserter med 5000 personer per konsert til sommeren. Er dette så lurt da? Jeg er nok ikke den eneste som savner å gå på konsert igjen. Tett i tett med mennesker, noe godt å drikke i hånda og god musikk fra scenen. Det virker som en evighet siden man kunne...
09:56 Eidsvoll Ullensaker Blad
Vaksinedoser ble ødelagt
48 vaksinedoser som sto i et kjøleskap på helsestasjonen i Måsøy i Finnmark, ble denne uken ødelagt etter et strømbrudd.
09:45 TV 2
Strømbrudd ødela vaksinedoser
I Måsøy er 48 doser med koronavaksine ødelagt. Kjøleskapet der vaksinen ble oppbevart, startet ikke igjen etter et strømbrudd, sier ordfører Bernth R. Sjursen til iFinnmark. FHI har lovet kommunen ekstra doser i neste runde.
09:35 NRK
Strømbrudd ødela vaksinedoser
I Måsøy kommune i Finnmark ble 48 vaksinedoser som sto i et kjøleskap ødelagt etter et strømbrudd denne uka. Det skriver ordfører Bernth R. Sjursen i sitt ukentlige brev til innbyggerne. Sjursen sier til iFinnmark at det rett og slett var uflaks.
09:11 NRK
Vaksinesjef: Coronaviruset vil være utryddet i Storbritannia i august
I løpet av august vil det ikke lenger være coronavirus i omløp i Storbritannia, anslår landets vaksinesjef.
09:00 ABC Nyheter
– Utryddet i Storbritannia i august
I løpet av august vil det ikke lenger være koronavirus i omløp i Storbritannia, mener den avtroppende sjefen for landets vaksineprogram. Clive Dix sier til the Daily Telegraph at alle briter skal ha fått minst én dose koronavaksine før den tid.
08:44 NRK
Vaksinemonopolet må brytes
Skal alle få tilgang til vaksiner må verden løsrives seg fra den makten som i dag er monopolisert i noen få store selskaper.
08:07 Dagbladet
India-bølgen ble varslet allerede i høst – nå kan coronakrisen få store globale konsekvenser
Allerede i november varslet en komite om mangelen på oksygen ved indiske sykehus. I februar advarte forskere mot en smitte-tsunami. Ingen av advarslene ble tatt på alvor, og nå kan krisen få store konsekvenser, mener eksperter.
08:03 ABC Nyheter
Danske leger ut mot vaksineplan
Danmark vil la frivillige ta koronavaksiner som er knyttet til sjeldne, men alvorlige bivirkninger dersom de har henvisning fra lege. Den danske legeforeningen er kritisk fordi leger ikke vet hvem som kan risikere bivirkninger, melder Danmarks Radio.
07:56 NRK
Vil forby bruk av gule stjerner
Tyske myndigheter oppfordres til å forby bruk av gule stjerner under demonstrasjoner mot koronatiltak, melder BBC. Motstandere av vaksiner og smittevern i flere land bruker symbolet for å sammenligne seg selv med forfulgte jøder i nazi-Tyskland.
07:36 NRK
4000 døde fredag i India
For første gang er det registrert over 4000 døde av koronaviruset på én dag i India. Fredag døde 4187, opplyste myndighetene lørdag. I alt er 238.270 indere døde siden pandemien brøt ut. 21,9 millioner indere er smittet hittil. Ekspertene mener imidlertid at det...
06:44 NRK
Briter kan reise fritt til 12 land
Reisende til og fra Storbritannia kan besøke 12 land uten å måtte gå i karantene fra 17. mai. Blant landene som det åpnes opp for reiser til er Australia, New Zealand, Portugal, Singapore og Israel.
06:16 NRK
75 nye koronasmittede i Oslo
Det er registrert 75 nye koronasmittede i Oslo det siste døgnet. Det er 40 færre enn samme dag forrige uke. Flest nye smittede ble registrert i Grünerløkka med 11. Smittetrykket er høyest i Bjerke, mens Ullern ligger lavest.
06:00 NRK
Mexico letter på koronatiltak
Koronatiltakene i Mexico by blir fra neste uke lettet på som følge av at smittesituasjonen er blitt gradvis bedre. Mexico by går til gult nivå, opplyser ordfører Claudia Sheinbaum. Det betyr lengre åpningstider for butikker, kinoer, kasinoer, fornøyelsesparker og banker....
02:51 NRK
Over 2000 døde i Brasil fredag
Tallet på koronasmittede steg med 79.000 i Brasil fredag,og 2165 nye dødsfall ble registrert. I alt er 15 millioner smittet og 419.000 døde i landet siden pandemien brøt ut.
01:41 NRK
407 nye koronasmittede i Norge
Det siste døgnet er det registrert 407 nye koronatilfeller. Det er 22 færre enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 406 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 415. Fredag var 114 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var...
00:17 NRK
13 nye smittede i Porsgrunn
Det er registrert 13 nye smittetilfeller i Porsgrunn kommune. Det er seks færre enn dagen før. På grunn av høy smitte i Grenland er det innført rødt nivå i barne- og ungdomsskolene. Det er ikke lov å ha flere enn fem gjester i private hjem.
fredag 23:12 NRK
- Massivt
Smitteutbruddet ved et klassetrinn ved Os ungdomsskole i Bjørnafjorden kommune vokser. Kriseledelsen skal ha møte lørdag morgen.
fredag 23:11 Dagbladet
Var mot bruk av munnbind
Den oppsagte helsearbeideren i Gran kommune sendte flere private høringsuttalelser. Hun tvilte på nytten av munnbind, og mente pandemien ikke var verre enn en influensa. 28. april ble det kjent at en helsefagarbeider ved institusjonen Solgløtt i Gran kommune ble sagt opp. Årsaken er...
fredag 21:15 NRK
FHI mener det kan lønne seg å vaksinere gamle og unge samtidig
Folkehelseinstituttet (FHI) mener det kan lønne seg med en vaksinestrategi der både yngre og eldre vaksineres samtidig. Det kan startet opp i Norge i juni.
fredag 20:55 ABC Nyheter
Nye koronaregler i Lindesnes
Fredag vedtok formannskapet i Lindesnes kommune nye lokale forskrifter. Blant dem er forbud mot å ha flere enn fem gjester på besøk.
fredag 20:48 NRK
Hetses etter smitteutbrudd: - Ganske drøyt
Etter at russeutbruddet har vokst i omfang, er det flere som ikke tør å gå med russedressen på gata, hevder russepresidenten.
fredag 19:56 Dagbladet
200 i karantene pga én smittet mann
I Risør er over 200 personer karantene etter at en mann har testet positivt på koronaviruset. Kommunen opplyser at det er satt i gang en omfattende smittesporing etter den positive testen, melder NTB. Smittesporingsteamet i Risør ringer nå de som må i karantene, og kommunen...
fredag 19:42 NRK
Nesten halvparten har bestemt årets sommerferie
Mer enn halvparten av oss drar på bilferie i år En fersk undersøkelse viser at over halvparten av alle nordmenn i år planlegger å ta med seg bilen på sommerferie.
fredag 19:37 TV 2
Oslo overkjørte råd fra FHI
Byrådet i Oslo overkjørte råd fra FHI da de åpnet for at opptil ti personer kan være samlet i private hjem. FHI sier de ikke har vært involvert i Oslos gjenåpningsplan, og at de hadde rådet byrådet til å gradvis øke fra to til fem i private hjem.
fredag 19:19 NRK
Nakstad: – Det er grunn til å tro at vaksinen er effektiv mot den indiske virusvarianten
Selv om vi foreløpig vet lite om den britiske virusvarianten, mener assisterende helsedirektør Espen Nakstad at vaksinen ser ut til å være effektiv også mot den.
fredag 18:42 TV 2
Krisemøter om Champions League-finalen etter ny vending
Champions League-finalen kan bli flyttet.
fredag 18:37 TV 2
226 nye koronadødsfall i Frankrike
I Frankrike ligger over 5000 koronapasienter på intensivavdelinger. Det siste døgnet har landet registrert 226 nye koronadødsfall.
fredag 18:32 NRK
Nyheten gjør at Raymond Johansen endelig tør å juble
Den svært oppløftende vaksinestudien fra Israel får både eksperter og en hardt presset byrådsleder til å slippe jubelen løs.
fredag 18:24 TV 2
WHO godkjenner kinesisk vaksine
Verdens helseorganisasjon (WHO) har utstedt en nødgodkjennelse til den kinesiske coronavaksinen fra Sinopharm. Gledelige nyheter, mener Statens legemiddelverk. Uaktuell for Norge, mener FHI.
fredag 18:05 Dagbladet
207 nye koronadødsfall i Italia
I Italia er det registrert 10.554 nye koronasmittede og 207 nye koronadødsfall det siste døgnet, melder Reuters.
fredag 17:44 NRK
WHO godkjenner ny vaksine
Verdens helseorganisasjon (WHO) gir en nødgodkjennelse til den kinesiske koronavaksinen Sinopharm. Det opplyste WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus fredag. – Dette er den sjette vaksinen som får WHOs godkjennelse for sikkerhet, effektivitet og kvalitet, sier WHO-sjefen. Dermed kan...
fredag 17:28 NRK
Regjeringen viderefører regionale tiltak i ni Viken-kommuner
Regjeringen viderefører regionalt tiltaksnivå B i ni Viken-kommuner til 21. mai. I ti kommuner avsluttes tiltakene ved midnatt, natt til mandag 10. mai.
fredag 17:20 ABC Nyheter
Viderefører tiltak i deler av Viken
Regjeringen viderefører regionale tiltak på nivå B i ni Viken-kommuner til og med 21. mai. Det gjelder Bærum, Drammen, Lier, Lillestrøm, Lørenskog, Nordre Follo, Ås, Rælingen og Ullensaker. Samtidig avsluttes de regionale tiltakene i ti Viken-kommuner. Det gjelder...
fredag 17:16 NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL