Bil
Person til sykehus etter ulykke
Flere peroner er skadd i en trafikkulykke i Porsgrunn fredag kveld.
19:44 TV 2
Bilen var ribbet for utstyr – likevel var prisen stiv
Diesel var fortsatt ingen vinner for folk flest mot slutten av 1970-tallet, men så begynte det å skje noe. En ny generasjon dieselbiler begynte å dukke opp, og en av dem var Audi 100 5D.
19:19 TV 2
Raymond Johansen varsler kø og kaos
– Dette er oppskriften på kø og kaos, sier byrådsleder Raymond Johansen. Han frykter kollaps for trafikksituasjonen i Oslo.
13:53 Bygg
Nå har mange blitt mer lunkne til elbil
Ikke overraskende handler det om innføring av moms.
fredag 10:51 ABC Nyheter
Må tilbakekalle over 5.000 biler i Norge
Kan plutselig begynne å akselerere.
fredag 10:42 TV 2
Nå har mange blitt mer lunkne til elbil
Norsk elbilforening er blant de som har kritisert denne ordningen sterkt. Nå har de gjennomført en spørreundersøkelse, etter at momsordningen ble lagt frem. Den viser at 24 prosent av alle som vurderer å kjøpe bil, sier at det blir mindre aktuelt for dem å velge elbil i...
fredag 10:15 TV 2
Nå skal fotoboksene ta mange flere
Justisdepartementet har bevilget 12 millioner kroner ekstra til politiets ATK-senter. ATK står for øvrig for automatiske trafikkontroller. De pengene skal brukes til å ta flere fartssyndere. Målet er at dette igjen skal gi økte inntekter fra fotoboksene på 132 millioner....
fredag 07:10 TV 2
En stor suksess i Norge blir snart ny
Mercedes GLC er en bil som har solgt svært bra i Norge, særlig som ladbar hybrid. Etter syv år er det nå straks klart for en ny modell. Den skal vi få se første gang 1. juni, nå har Mercedes akkurat sendt ut et teaserbilde av den.
torsdag 19:00 TV 2
MOTOR

Gode nyheter for deg som er lei av parkeringsbøter
– Dette er framtiden.
torsdag 17:40 ABC Nyheter
Det er én grunn til at de har doblet salget i Norge
Hyundai var tidlig ute med å fase ut fossile biler i Norge. Nå kommer belønningen: Fra en beskjeden 13. plass etter de fire første månedene i fjor, er Hyundai 5. mest registrerte nybilmerke hittil i år.
torsdag 11:47 TV 2
Tunge aktører advarer mot moms på elbil: – Må unngå å kødde det til
Bellona, Zero og Elbilforeningen går sammen i uttalelse.
torsdag 10:09 ABC Nyheter
Ga opp både Norge og Europa – nå kan det bli comeback
Elbilene snur opp-ned på mye.
torsdag 07:35 TV 2
Billig elbil: Nå er det mye å velge mellom på bruktmarkedet
Det er overraskende mye å velge mellom til en rimelig pris på bruktmarkedet. Samtidig er etterspørselen blitt betydelig høyere den siste tiden.
onsdag 19:14 TV 2
Oppfordrer kvinner til å kjøre mer
 
onsdag 18:54 Harstad Tidende
Mener regjeringen gambler med elbilpolitikken
Innføringen av moms har møtt motbør fra flere hold. Nå går Bellona-stifter Frederic Hauge, leder for Zero Sigrun Aasland og Christina Bu fra Elbilforeningen sammen for å rette en kraftig advarsel: − Regjeringens forslag til ny elbilpolitikk er gambling med en av Norges...
onsdag 12:18 TV 2
Ser kanskje ut som naboens elbil – men dette er et råskinn
BMW iX M60 heter den, BMWs nye SUV-flaggskip. M-betegnelsen forplikter. Vi har nå testet bilen - og kan bekrefte at den til tross for et diskret utseende så er dette et råskinn.
onsdag 09:44 TV 2
Snart klar med super-SUV – kan bli rekordsalg i Norge
Men potensielle kjøpere av Ferrari Purosangue kan få en liten utfordring. Det er nemlig skyhøy interessen for bilen - og begrenset produksjon. Eksisterende kunder prioriteres først.
onsdag 06:54 TV 2
Tesla-batterier kan vare i 100 år
Tesla forsker nå på batteri-teknologi som kan gjøre at batteriene varer i 100 år i stedet for dagens 35 år som maks.
onsdag 04:30 ITavisen
Ny momsregel: Det kan gi mange «gratis bil» en god stund
Nå blir det kappløp mot nyttår.
tirsdag 21:22 ABC Nyheter
Bilen til Jesper (20) vekker oppsikt: – Den går skummelt fort!
- Den går skummelt fort, sier Jesper Skjelland.
tirsdag 18:39 TV 2
Nå skal mange ha bil til ferien – dette er favorittene
Nå er sommer-rushet i gang hos bruktbilforhandlerne. Det er én biltype som alltid ert ekstra etterspurt før sommerferien.
tirsdag 16:44 TV 2
Gode nyheter for deg som er lei av parkeringsbøter
- Dette er framtiden.
tirsdag 10:29 TV 2
Ny momsregel: Det kan gi mange «gratis bil» en god stund
Registrerer du bilen fredag 30. desember, får du den langt rimeligere enn du vil gjøre mandag 2. januar. Dermed vil også verditapet bli langt lavere i starten. Her er det nok mange som i realiteten vil ha gratis bil ganske lenge, inntil verdien på bruktmarkedet synker ned til det man betalte...
tirsdag 06:55 TV 2
Her lokkar dei bilistane med billig bensin
Ein tank med to pumper tar opp kampen mot tradisjonelle bensinstasjonar. Gjev deg nesten fem kroner billigare drivstoff pr. liter.
tirsdag 06:26 NRK
Elsker du å kjøpe bil? Da kan du få drømmejobben nå
Nå skjer det store forandringer på bruktbilmarkedet. Noe av det om blir mest synlig, er at store forhandlerkjeder nå satser på bruktbil-outlet!
mandag 19:29 TV 2
Bilen mange trodde de aldri skulle lage
Ikke bare var dette kompakt flerbruksbil, en biltype BMW ikke hadde vært i nærheten av før. Den hadde også forhjulsdrift. Hos en del BMW-entusiaster falt ikke dette prosjektet i veldig god jord. Men bilen ble snart en stor suksess. Ikke minst var den viktig ved at rundt 80 prosent av...
mandag 14:55 TV 2
Mercedes sin fremtidsbil kommer tidligere enn du tror
Se bildene av Mercedes sin fremtidsbil Vision AMG som lanseres i 2025 med et veldig sportslig utrykk og mye kraft.
mandag 14:13 ITavisen
Nå blir dette «motorvogn» – og får mye strengere regler
Regelendringene trer i kraft 15. juni Dette blir endringene: Den alminnelige promillegrensen på 0,2 skal gjelde også for ruspåvirket kjøring med små elektriske kjøretøy. Aldersgrense på 12 år. Påbud om bruk av hjelm for barn under 15 år. Små...
mandag 12:29 TV 2
Norges-suksessen har blitt helt ny
Kia Niro har vært en suksess som har gått stille i dørene. Nå kommer en helt ny modell av familiebilen. Både som ladbar hybrid og som elbil. Her er den første testen av EV-utgaven.
mandag 09:52 TV 2
Nå blir bestselgeren ny
I dag er dette den mest solgte BMW-modellen på verdensbasis. Og før elbilenes inntog i Norge, var den også en storselger her hjemme. Det var mye takket være et bredt modellutvalg. Alt fra stasjonsvogn for kjøreglade familier som ikke hadde det aller største plassbehovet, via...
mandag 06:56 TV 2
Hylles: - Verdt de ekstra kronene
De er begge kåret til «Årets Bil» på hver sin kant. Nå har vi testet dem mot hverandre. Hvilken skal du velge? Se hva vi mener.
mandag 06:00 Dagbladet
“Tesla blir helt selvkjørende neste år”
Elon Musk sier at Tesla-er som kan kjøre helt av seg selv uten at føreren behøver å gripe inn lanseres allerede våren 2023.
mandag 04:30 ITavisen
Sjelden har så mange kjøpt en så dårlig bil
Selv om Land Rover Freelander tidlig ble herostratisk berømt for sine enorme kvalitetsproblemer, var bilen mest solgt av sin type i Europa fem år på rad!
søndag 20:18 TV 2
MOTOR

Derfor er denne i en klasse for seg
Ser vi på pris, rekkevidde og ikke minst plass, er ID.Buzz Pro egentlig i en klasse for seg. På plass har bilen en del konkurrenter som opprinnelig er bygget som varebiler. Blant dem biler fra både Peugeot, Opel, Citroën og Toyota. Men ingen av dem har like god rekkevidde som Buzz. Mercedes...
søndag 14:58 TV 2
Førerprøvekaos på Østlandet: – Vegvesenet må ta ansvar!
­
søndag 14:22 NRK
Ikke bare pynt – derfor er alle prikkene der
Både den sorte kanten helt innerst og prikkene utover, er en form for keramisk maling som er brent fast i glasset og derfor knapt lar seg fjerne. Dette tåler all salgs vær og også røff behandling, med for eksempel isskrape. Den helsorte kanten innerst har to formål. Det...
søndag 10:04 TV 2
I denne blir du en bedre bilist
 
søndag 09:39 Sunnmørsposten
Dette var drømmebil – slik er den 15 år senere
Mercedes ML var en drømmebil for mange. Prisen gjorde at det ofte forble med drømmen. Nå får du den rimelig, men er den fortsatt et godt kjøp? Broom-Benny har testet drømme-SUV-en som bruktbil, 15 år senere.
søndag 07:14 TV 2
NAF frykter full moms på elbiler
Regjeringen vil ha moms på nye elbiler for den delen av kjøpesummen som overstiger 500.000 kroner. – Frekt og provoserende, mener NAF.
søndag 02:52 ABC Nyheter
Range Rover Sport: Nå kommer den som elbil
lørdag 21. mai ABC Nyheter
Åpner ny butikk i Norge – og viser fram to elbilnyheter
Nå øker satsningen til elbilmerket fra Kina betydelig. Åpner ny butikk på Bjørvika i Oslo - og viser fram to nye modeller: Sedanen P5 og crossoveren G3i.
lørdag 21. mai TV 2
Denne er raskest, råest – og dyrest
Jeg kan vel trygt fastslå at det går fælt! Uten å komme mer inn på kjøreinntrykk, tar jeg sjansen på å si at dette må være den mest moderne og beste helelektriske SUV-en akkurat nå. Akkurat som det skal være når BMW dra på skikkelig
lørdag 21. mai TV 2
Kjører du for fort her i sommer – da kan bilen bli beslaglagt og solgt
Det danske politiet har hatt nok å henge fingrene i etter at det nye lovverket trådte i kraft. De har beslaglagt mange biler og motorsykler etter gris- og råkjøring.
lørdag 21. mai TV 2
Erlend startet med bilpleie: Full klaff med jenter på laget
 
lørdag 21. mai Sunnmørsposten
Sjekk lyktene – de forteller mye
Tidenes raskeste M-bil fra BMW. M4 CSL er et skikkelig råskinn - med 550 hestekrefter, bakhjulsdrift og ekstremt fokus på vektbesparelse og kjøreglede. Her er prisen:
lørdag 21. mai TV 2
Endelig – nå er prisene klare
Salget av ID.Buzz starter på mandag.
fredag 20. mai ABC Nyheter
Krigen i Ukraina kan gi et overraskende comeback
Moskvitch gikk konkurs i 2002.
fredag 20. mai ABC Nyheter
Noen har skadet bilen til Randi og ikke meldt fra: – Det er ergerlig
 
fredag 20. mai Harstad Tidende
Krigen i Ukraina kan gi overraskende comeback
Renault har til nå hatt en betydelig eierandel i AvtoVAZ som blant annet produserer Lada. I tillegg har det franske merket hatt egen fabrikk i Moskva. Og skal den kunne fortsette og arbeidsplassene reddes, må de produsere noe annet enn Renault. Byadministrasjonen i Moskva skal ta over fabrikken. Og...
fredag 20. mai TV 2
Tesla under etterforskning
Tesla undersøkes av amerikanske veitrafikkmyndigheter grunnet flere episoder der autopilot-funksjonen kanskje kan være involvert.
fredag 20. mai ITavisen
Nå kan det ble kjøresimulator-sjekk for å beholde førerkortet
Tenker nytt for eldre bilførere.
fredag 20. mai TV 2
Endelig – nå er prisene klare
ID. Buzz Pro har en startpris på 494.200 kroner, inkludert frakt og levering i Oslo. ID. Buzz Cargo har en startpris på 452.700 kroner. også denne inkludert frakt og levering. Europas første Personbilutgaven har et beregnet forbruk på 20,8 kWh/ 100 km, som betyr en rekkevidde på...
fredag 20. mai TV 2
Derfor må du følge ekstra godt med på de gule skiltene
Mange bilister irriterer seg over nedsatt hastighet og ventetid, og lar frustrasjonen gå ut over de som jobber langs veien. Det kan skape mange farlige situasjoner. Derfor gjelder det å være ekstra årvåken. - Ser du skilt med gul bakgrunn, betyr det at det er veiarbeid på...
fredag 20. mai TV 2
Koster over 1,1 millioner – likevel ble det rush hos norske forhandlere
Nå det straks klart for ny toppmodell. iX M60 heter den, norske forhandlere åpnet for bestilling tidligere i januar. Den globale lanseringen skal begynne i juni og prisen gjør at dette er en bil som kan skape skikkelig rush hos norske forhandlere. Det er ikke fordi bilen er rimelig. Tvert imot....
fredag 20. mai TV 2
Oslo skrur opp prisene for å lade og parkere elbil
Det blir stadig dyrere å bruke elbil i Oslo. Nå vil byrådet gjøre det dyrere å parkere og lade elbilen i hovedstaden.
torsdag 19. mai ABC Nyheter
Nesten bare menn var interessert i bilen – da tok de grep
Du ser kanskje hva som ble resultatet? 100 kvinner ble samlet til en egen presentasjon av den kommende el-stasjonsvogna Audi A6 Avant e-tron.
torsdag 19. mai TV 2
Denne motorlampen stopper kjøreskolelærer Jåhn - får ikke EU-godkjent skolebilen
 
torsdag 19. mai Harstad Tidende
Det gikk bra i 11 år – så fikk eieren en overraskende beskjed
Ingen bønn på EU-kontrollen.
torsdag 19. mai ABC Nyheter
MOTOR

Finn.no: Nå er det enorm etterspørsel
Brukte elbiler selges også raskere enn alle andre biler.
torsdag 19. mai ABC Nyheter
Det gikk bra i 11 år – så fikk eieren en overraskende beskjed
Mange biler blir ganske så bøse med en skikkelig kufanger, eller lyktebøyle. Men får man det godkjent? Det kommer litt an på. E-merking er viktig her, sier Broom-Benny.
torsdag 19. mai TV 2
Både Paven og Kongen har hatt én – nå er det kanskje din tur?
Her snakker vi sjelden luksusbil. VW Phaeton med W12-motoren på 6 liter, ble aldri en suksess. Men nå ligger det faktisk to slike til salgs på bruktmarkedet i Norge. Det er sjelden kost!
torsdag 19. mai TV 2
Finn.no: Nå er det enorm etterspørsel
Etterspørselen etter brukte elbiler vært helt enorm, spesielt fra mars av. Elbiler markert som solgt eller avpublisert på Finn har i mars og april ligget på ca. 20 prosent, sammenlignet med normalen som er 13-14 prosent
torsdag 19. mai TV 2
Sjelden mulighet: Nå selges Volvo-klassikerne på auksjon
Bilweb Auctions står bak, bilene kommer fra samme eier. Det er snakk om to gule eksemplarer fra 1995 - og en rød bil fra 1996. De tre virker å være i relativt normal bruksstand, prisene må også kunne sies å være overkommelige. Den rimeligste er en gul bil som har...
onsdag 18. mai TV 2
Avbrøt 17. mai-feiringen – for å teste verdens raskeste
- For å være ærlig, så var det ikke vanskelig, sier Broom-Vegard. Han var raskt ute med å reagere, da vi fikk en helt spesiell invitasjon. Aston Martin DBX707 er nemlig ingen hvilken som helst SUV. Den er verdens raskeste.
onsdag 18. mai TV 2
Kanskje har vi nordmenn endelig knekt denne koden
Mens det var 4.225 skadetilfeller i rundkjøringer i 2013, var det 1.889 i fjor og 1.998 i 2020. Tidligere har ulykkestallene i rundkjøringer ligget på rundt 3.500 tilfeller i året. - Utviklingen er gledelig. Å kjøre i rundkjøring er vel så mye en sosial ferdighet...
onsdag 18. mai TV 2
Skal være utsolgt til 2027
Nå har Tesla også droppet muligheten for å bestille bilen utenfor Nord-Amerika. Årsaken skal være at de allerede har solgt all estimert produksjon de første tre årene. Dermed er Cybertruck i realiteten utsolgt til 2027. Det er på mange måter et luksusproblem...
onsdag 18. mai TV 2
Slutt for stor bilsuksess – etter 26 år
Nå har Scenic kommet til veis ende, produksjonen er avsluttet. Grand Scenic skal være med oss litt til, den skal etter planen fases ut neste år. Dermed går det med disse modellene som med de fleste andre flerbruksbilene. Bilklassen er nesten borte. Fallende salg har gjort at den ene...
onsdag 18. mai TV 2
Bentley: Restaurerer glemt luksus
Bentley slår et slag for gamle T-Series, og restaurerer det første eksemplaret fra 1965.
tirsdag 17. mai ABC Nyheter
Denne er både dyr og deilig
Med sol og 20 varmegrader kan ikke timingen bli så mye bedre. Vi har testet nye E450 Cabriolet.
tirsdag 17. mai TV 2
Ventetiden kan bli mye kortere hvis du dropper elbil
Mange kunder må vente lenge på den nye elbilen sin - og hvor lenge kan være uforutsigbart. Men selv om det er kortere ventetid på fossile biler, er det ingen merkbar tendens til at folk flytter bestillingen sin til en slik.
tirsdag 17. mai TV 2
Perfekt bil til 17. mai: Det trenger ikke å koste penskjorta
Vi har sjekket bruktmarkedet.
tirsdag 17. mai TV 2
Den var nesten dobbelt så dyr i Norge som i Sverige
Tidlig på 1980-tallet var det omtrent som i dag - når Audi varslet nyheter, spisset vi ører. Slik også med Audi 80 quattro i 1983...
mandag 16. mai TV 2
Umiddelbart kjøreforbud for flere Mercedes-modeller
Eiere av bilmodellene ML, GL og R-klasse produsert mellom 2004 og 2015 bes om umiddelbart å stoppe og bruke bilen. Alle biler må sjekkes fordi enkelte av bilene kan ha en bremsefeil.
mandag 16. mai VG
Har 45.000 ansatte i Russland – nå trekker de seg helt ut
Nå er det nemlig klart at Renault selger seg ut av alt de eier i Russland. Det er akkurat bekreftet at det franske selskapet overfører hele eierandelen i AvotVAZ til forskningsinstitusjonen NAMI i Moskva. Prisen skal være én rubel, eller rundt 12 norske øre med dagens kurs....
mandag 16. mai TV 2
Tror «den lille bulkedagen» gjør comeback i dag
I 2018 var det 182 bulkeskader 16. mai, mot et gjennomsnitt på 108 skader per dag i mai. I 2019 var det 179 bulkeskader 16. mai, mot gjennomsnitt på 116 skader per dag i mai.
mandag 16. mai TV 2
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

MOTOR

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL