Alpint
Windingstads lange vei tilbake mot toppen: – Du må tåle å være litt crazy
Få har kjempet mer for å nå verdenseliten enn alpinisten Rasmus Windingstad (27) i de to siste årene, og ennå er det ikke over.
07:07 ABC Nyheter
– Jeg skulle ønske jeg hadde besvimt
Alpinist Kajsa Vickhoff Lie (23) husker hver minste detalj fra skrekkulykken.
mandag 11:00 TV 2
Etter en blytung sesong løsnet det for Thea (24) – da kom følelsene til overflaten
SÖLDEN : Hun klarte ikke holde tilbake følelsene etter sesongens første omgang i alpinbakken. Etter all motgangen i fjor har hun endelig funnet noen svar – og de syntes allerede i første renn.
mandag 05:29 NRK
Lucas Braathen gnistret i alpincomebacket: – Rørende
Lucas Braathen suste ned til 7.-plass i storslalåmrennet i verdenscuppremieren i alpint. Etterpå var han rørt.
søndag 17:01 ABC Nyheter
Takk for i dag
Da takker vi for følget denne gangen. Her kan du lese mer om søndagens storslalåmrenn.
søndag 14:49 NRK
Falt flere plasser i finaleomgangen
Lucas Braathen imponerte i finaleomgangen og suste ned til 7.-plass i storslalåmrennet i verdenscuppremieren i alpint. Henrik Kristoffersen skuffet etter å ha skaffet seg et brukbart utgangspunkt i den første omgangen.
søndag 14:39 Romerikes Blad
Braathen fikk avgjørende beskjed av lagkameraten: – Da skylder han meg penger
21-åringen Lucas Braathen er tilbake for fullt etter forrige sesongs skrekkskade. Søndag ble han beste norske da Marco Odermatt tok seieren og Roland Leitinger overrasket.
søndag 14:36 NRK
Lucas (21) var beste nordmann – comeback med bravur
Hokksund-gutten Lucas Braathen har vært ute med skade siden januar. Søndag gjorde han et heftig comeback i sesongåpningen og kjørte seg opp til 7. plass etter å ha ligget på 19. plass etter 1. omgang.
søndag 14:32 $ Drammens Tidende
VINTERSPORT

Leitinger på andre
Roland Leitinger (30) klarte ikke å forsvare ledelsen fra førsteomgangen. Han kjørte i mål til en andreplass, syv hundredeler bak vinneren Marco Odermatt. – En aldri så liten bombe i verdenscupåpningen, mener NRK-ekspert Lars Elton Myhre. Dermed ble det to norske på...
søndag 14:31 NRK
Lucas Braathen imponerte
Lucas Braathen (21) imponerte stort i sitt comeback i alpinsirkuset under søndagens verdenscupåpning i Sölden. Etter en enorm prestasjon i finaleomgangen endte han som nummer sju.
søndag 14:31 TV 2
Fantomomgang sendte Braathen opp 12 plasser: – Mer å hente
Både Rasmus Windingstad og Lucas Braathen imponerte stort i andreomgangen av sesongåpningen i Sölden, og endte innenfor topp ti.
søndag 14:31 VG
Faivre i mål
Mathieu Faivre er i mål som nummer ti, også bak Windingstad på niendeplass. Nå gjenstår kun Roland Leitinger fra Østerrike, som aldri har vunnet noe i verdenscupen tidligere. Kan han ta seieren på hjemmebane?
søndag 14:29 NRK
Odermatt leder
Så var det Marco Odermatt sin tur til å ta ledelsen. Sveitseren i mål et tidel foran Kranjec. Braathen er nede på sjette nå.
søndag 14:27 NRK
Zan Kranjec leder
Nå drar det seg til her. Slovenske Zan Kranjec overtok nettopp ledelsen, tre tideler foran Caviezel. Braathen er nede på femteplass når tre løpere gjenstår.
søndag 14:26 NRK
Gino Caviezel i mål
Gino Caviezel med ny bestetid, to tideler foran Pinturault. Dermed er Braathen nede på fjerdeplass.
søndag 14:23 NRK
Pinturault med bestetid
Alexis Pinturault kjørte inn til ledelse, seks hundredeler foran Radamus og en tidel foran Braathen, som nå er nede på tredjeplass.
søndag 14:20 NRK
River Radamus tok ledelsen
Amerikanske River Radamus er fire hundredeler foran Lucas Braathen i mål og skyver nordmannen ned på andreplass. Dermed er Windingstad ute av pallen. Åtte løpere gjenstår.
søndag 14:12 NRK
Aliprandini splitter de norske
Luca De Aliprandini kjørte i mål til andreplass, syv hundredeler bak Lucas Braathen, og skyver dermed Rasmus Windingstad ned til tredjeplass.
søndag 14:11 NRK
Ikke helmaks for Kristoffersen
Henrik Kristoffersen kjørte i mål til en foreløpig femteplass. Han ledet store deler av løypa, men en feil i en av svingene på det flatere partiet ødela. Lucas Braathen og Rasmus Windingstad ligger foreløpig på første- og andreplass.
søndag 14:09 NRK
Henrik Kristoffersen neste
Henrik Kristoffersen er i gang med sin finaleomgang. Hva kan han få til her?
søndag 14:07 NRK
Haugen-skuffelse
Leif Kristian Nestvold-Haugen er i mål på en foreløpig 12.-plass, 1.10 bak ledende Lucas Braathen. Ikke den omgangen han hadde håpet på.
søndag 14:00 NRK
Haugen neste
Leif Kristian Nestvold-Haugen står nå klar på toppen. Klarer han å følge opp den gode kjøringen til sine to lagkamerater?
søndag 13:56 NRK
Dobbelt norsk
Lucas Braathen kjørte inn til ledelse, to tideler foran Rasmus Windingstad. Dermed er det foreløpig dobbelt norsk i Sölden. – Jeg er kjempeimponert og stolt over gutta, sier lagkamerat Atle Lie McGrath til NRK. – Jeg har fortsatt ting å hente, men med tanke på at dette var...
søndag 13:51 NRK
Lucas Braathen neste
Nå er det Lucas Braathen som står klar på toppen.
søndag 13:50 NRK
Windingstad med bestetid
Rasmus Windingstad er i mål til en foreløpig førsteplass, 57 hundredeler foran Erik Read. – Det var så solid fra start til slutt. Nydelig timing, han var tøff og god, og tar den risikoen som trengs. Vi har nesten aldri sett Rasmus bedre, sa NRK-ekspert Lars Elton Myhre etter...
søndag 13:46 NRK
Windingstad neste
Rasmus Windingstad står klar på toppen. Nå blir det spennende å se hva 27-åringen kan by på i finaleomgangen.
søndag 13:43 NRK
Klart for andre omgang
Da er vi i gang igjen i Sölden. Rasmus Windingstad er første norske i finaleomgangen, han starter som nummer ni. Så følger Lucas Braathen (startnummer 12) Leif Kristian Nestvold-Haugen (startnummer 16) og Henrik Kristoffersen (startnummer 20).
søndag 13:24 NRK
Kristoffersen på skuddhold i Sölden
Henrik Kristoffersen er på skuddhold etter 11.-plass i første omgang av storslalåmrennet i Sölden. Lucas Braathen sikret finaleplass i sitt skadecomeback.
søndag 11:29 Romerikes Blad
Kristoffersen beste norske
Den første omgangen er over, og Roland Leitinger fra Østerrike leder rennet med 19 hundredeler foran Mathieu Faivre og 21 hundredeler foran Marco Odermatt. De syv norske ligger slik an: 11.-plass: Henrik Kristoffersen +0,89 15.-plass: Leif Kristian Nestvold-Haugen + 1,18 19.-plass: Lucas Braathen +...
søndag 11:13 NRK
Haugan i mål
Timon Haugan, som den siste av syv nordmenn i første omgang, er i mål på en foreløpig 38.-plass, 3.12 bak lederen. Dermed blir det ingen finaleomgang på ham.
søndag 11:08 NRK
Fabian Wilkens Solheim kjørte ut
Fabian Wilkens Solheim gjorde det samme som Atle Lie McGrath, kjørte ut i førsteomgang. Fallet så noe stygt ut, men nordmannen virker å ha kommet greit fra det. – Vi får håpe det går bra med Fabian, sier NRK-ekspert Lars Elton Myhre.
søndag 10:59 NRK
Rasmus Windingstad i mål
Rasmus Windingstad er i mål på en foreløpig 22.-plass, 1.41 bak lederen Leitinger. – En ordentlig god omgang, mener NRK-ekspert Lars Elton Myhre.
søndag 10:58 NRK
Tre norske gjenstår
Rasmus Windingstad, Fabian Wilkens Solheim og Timon Haugan er igjen av de norske gutta. Windingstad er neste ut med startnummer 33, om tre løpere.
søndag 10:53 NRK
VINTERSPORT

Atle Lie McGrath kjørte ut
Atle Lie McGrath fikk ikke den sesongåpningen han hadde håpet på. Han kjørte ut midtveis i løypa og er ute av konkurransen. – Jeg følte jeg hadde full kontroll, men ytterskia glapp. Jeg må gå tilbake og se hva som skjedde, sier han til NRK. McGrath har, i...
søndag 10:37 NRK
Ny leder
Østerrikske Roland Leitinger (30) kjørte nettopp i mål til ny bestetid, to tideler foran Fairvre. Dette må sies å være en overraskelse!
søndag 10:34 NRK
Kristoffersen i mål
Henrik Kristoffersen ligger på en foreløpig ellevteplass, ni tideler bak lederen Roland Leitinger. – Han er med, men jeg tror ikke han er helt fornøyd, sier NRK-ekspert Lars Elton Myhre. Kristoffersen bekrefter den antagelsen: – Jeg sliter ned bratta der. I dag tror jeg at jeg faktisk...
søndag 10:26 NRK
Lucas Braathen i mål
Lucas Braathen er inne til en foreløpig tolvteplass, 1.19 bak tiden til franske Mathieu Faivre. 21-åringen er altså tilbake etter skrekkfallet i Adelboden for ti måneder siden. En lang og tøff opptreningsperiode er tilbakelagt for stortalentet som altså vant i nettopp...
søndag 10:24 NRK
To norske på rappen
Lucas Braathen og Henrik Kristoffersen er de to neste på startstreken. Dette blir spennende!
søndag 10:22 NRK
Haugen i mål
Leif Kristian Nestvold-Haugen er i mål som foreløpig syvendeplass, 0,99 bak lederen Faivre. – Det er deilig å merke at det sitter når det virkelig gjelder, sier han til NRK etterpå. Han er absolutt med i kampen om en god plassering.
søndag 10:13 NRK
Nestvold-Haugen neste
Leif Kristian Nestvold-Haugen står klar på start nå. Så får vi se om han klarer å nærme seg tiden til franske Mathieu Faivre, VM-vinneren i storslalåm fra Cortina, som leder med to hundredeler foran sveitseren Marco Odermatt
søndag 10:12 NRK
Da er vi i gang
Rennet har startet i Østerrike. Etter tre løpere er det den store forhåndsfavoritten Alexis Pinturault som leder med tiden 1.04.50.
søndag 10:04 NRK
Snart i gang
Nå er det straks start i Sölden. Løperne melder om perfekte forhold, så her er det duket for et meget spennende renn der det er forutsetninger for å gi full gass.
søndag 09:59 NRK
Alpintkometene forbauser etter comebacket – ga landslaget fartssjokk
SÖLDEN : - De kjører styggfort, forteller lagkameratene før duoens comeback i Sölden.
søndag 09:27 TV 2
Norge med syv til start
God morgen! I dag er det sesongstart for storslalåmgutta i østerrikske Sölden. Rennet starter klokka 10, og Norge stiller med følgende: 8: Leif Kristian Nestvold-Haugen 14: Lucas Braathen 15: Henrik Kristoffersen 22: Atle Lie McGrath 33: Rasmus Windingstad 35: Fabian Wilkens Solheim 44:...
søndag 09:17 NRK
Alpintkometene forbauser før comebacket – ga landslaget fartssjokk
SÖLDEN : – Atle Lie McGrath og Lucas Braathen kjører styggfort, forteller lagkameratene før duoens comeback i Sölden.
lørdag 20:30 TV 2
Her får hun seiersklemmen: – Forventet ikke at han skulle være her
- Vi kan bli gode sammen, sier Aleksander Aamodt Kilde.
lørdag 15:12 TV 2
Her får Shiffrin seiersklemmen av Kilde
De to turtelduene fant hverandre i målområdet etter Mikaela Shiffrins 70. verdenscupseier i Sölden.
lørdag 14:53 TV 2
Karrierebeste for Tviberg i sesongåpningen: – Det var på tide
Maria Therese Tviberg kjørte inn til karrierebeste i sesongåpningen i Sölden. Mikaela Shiffrin vant storslålomrennet.
lørdag 14:37 VG
Takk for i dag
Da runder vi av dagens live-dekning av storslalåm-åpningen fra Sölden. Vi er tilbake søndag med guttenes renn. Her kan du lese mer om Tvibergs imponerende femteplass lørdag. God lørdag videre!
lørdag 14:29 NRK
Mowinckel ganske fornøgd etter rennet i dag
27-åringen fikk en drømmestart på sesongen. Lørdag imponerte hun stort da kvinnene verdenscupåpnet med storslalåm i Sölden,
lørdag 14:20 NRK
Shiffrin vant sesongstarten
Lara Gut-Behrami klarte ikke å forsvare ledelsen fra førsteomgang og kjørte i mål til andreplass. Amerikanske Mikaela Shiffrin vant 0,14 foran sveitseren. Maria Therese Tviberg endte dermed med en bunnsolid femteplass. – Vi kan glede oss til fortsettelsen av denne alpintsesongen,...
lørdag 14:13 NRK
Shiffrin i mål
Mikaela Shiffrin kjørte i mål til en foreløpig bestetid og skyver samtidig Maria Therese Tviberg ut fra pallen og ned på fjerdeplass. Nå gjenstår kun lederen Lara Gut-Behrami før rennet er over.
lørdag 14:10 NRK
Brunner skuffet
Stephanie Brunner kjørte seg bort og gikk i mål på en 15.-plass, og dermed beholder Tviberg en foreløpig tredjeplass.
lørdag 14:09 NRK
Liensberger på andreplass
Katharina Liensberger er i mål på andreplass og dytter Maria Therese Tviberg ned på tredjeplass. Seks hundredeler skilte dem. Petra Vlhová leder fortsatt når tre løpere gjenstår.
lørdag 14:08 NRK
Petra Vlhová overtok ledelsen
Petra Vlhová dytter Maria Therese Tviberg ned fra førsteplassen, bare 15 hundredeler foran den norske jenta. Fem løpere gjenstår.
lørdag 14:04 NRK
Kan det bli topp fem?
– Jeg har tro på topp fem på Maria Therese Tviberg, sa NRK-kommentator Ole Kristian Stoltenberg på sendingen nettopp. Tviberg leder fortsatt når ni løpere gjenstår. Dette blir spennende! – Det var på tide at det endelig satt ordentlig. Alt klaffet i dag,...
lørdag 13:53 NRK
Mowinckel ferdig
Ragnhild Mowinckel klarer ikke å følge opp Maria Therese Tvibergs gode finaleomgang. I mål var hun 1.29 bak sin norske konkurrent og ligger på en foreløpig sjetteplass på plassen foran Stjernesund.
lørdag 13:48 NRK
Tviberg i ledelsen!
Maria Therese Tviberg imponerte i førsteomgangen, og fulgte opp med en glimrende finaleomgang. Den norske 27-åringen kjørte i mål og tok ledelen med 61 hundredeler. – Jeg får frysninger, sier NRK-ekspert Nina Haver-Løseth. – Det overrasker meg ikke. Dritkult, sier...
lørdag 13:46 NRK
VINTERSPORT

Stjernesund i mål
Der er også Thea Louise Stjernesund i mål. Hun passerte målstreken på en foreløpig fjerdeplass, 0.40 bak lederen. – En habil start og noe å bygge videre på, sa NRK-ekspert Nina Haver-Løseth etter målgang. Stjernesund selv er ganske fornøyd med egen...
lørdag 13:37 NRK
Holtmann i mål
Mina Fürst Holtmann skuffet i andreomgangen og kjørte i mål 2.09 bak, på en foreløpig tiendeplass. Dette var ikke helt det hun hadde sett for seg. – Jeg ble for opptatt av å kjøre henget uten å tenke arbeidsoppgaver, og da ble jeg tatt på det, sier hun...
lørdag 13:32 NRK
2.-omgangen i gang
Da er vi i gang med finaleomgangen. Første norske ut er Mina Fürst Holtmann som kjører som nummer ti.
lørdag 13:19 NRK
Fire norske til finalen
Etter den første omgangen av verdenscupåpningen i Sölden er det klart at fire av de norske storslalåmkvinnene skal kjøre finale lørdag klokken 13.10. Ragnhild Mowinckel og Maria Therese Tviberg ligger på foreløpig 13.-og 14.-plass, 1.42 og 1.46 bak ledende Lara...
lørdag 11:19 NRK
Kristin Lysdahl i mål
Kristin Lysdahl, som siste norske i første omgang, kjørte nettopp i mål. Hun ligger på en foreløpig 37. plass etter å ha passert målstreken på 1.06.26, noe som er 3,46 bak. Dermed blir det ikke noen finaleomgang på verken Lysdahl eller Monsen.
lørdag 11:12 NRK
Stjernesund i mål
Thea Louise Stjernesund har unnagjort førsteomgangen. Hun passerte målstreken på 1.04.57, det er 1,77 bak lederen Lara Gut-Behrami. Det holder til en foreløpig 18.-plass, og Stjernesund er tydelig fornøyd etter målgang. – Godt kjørt, altså, er dommen fra...
lørdag 11:03 NRK
Marte Monsen i mål
Marte Monsen er også i mål. Hun passerte målstreken på tiden 1.06.27, 3,47 bak lederen. – Hun er blant utøverne som er yngst i gamet og må gi seg selv litt mer tid før hun kan prestere på toppnivå, mener NRK-ekspert Nina Haver-Løseth.
lørdag 11:01 NRK
Godt kjørt av Tviberg
Norske Maria Therese Tviberg kjører i mål på en foreløpig 14.plass med tiden 1.04.26,1.46 bak ledende Lara Gut-Behrami. Hun er dermed på plassen bak Ragnhild Mowinckel. – Godt kjørt av Maria, mener NRK-kommentator Ole Kristian Stoltenberg. Tviberg oppsummerer...
lørdag 10:57 NRK
Skuffet Holtmann
Mina Fürst Holtmann er ikke fornøyd med egen innsats i første omgang. Hun ligger foreløpig på 18.-plass, 1,94 bak ledende Gut-Behrami. – Det er alltid fint å stå på ski i solen, men det er ikke alltid skikjøringen står i stil, sier hun til NRK....
lørdag 10:54 NRK
Fornøyd Mowinckel
– Det ble litt for statisk og urolig noen ganger, men generelt sett, når jeg ser ut til å bli topp 15 etter første omgang, er det noe jeg er fornøyd med, sier Mowinckel til NRK. Hun har slitt mye med skader de siste årene, og har kjempet seg tilbake fra blant annet to...
lørdag 10:47 NRK
Ny leder
Lara Gut-Behrami fra Sveits har nå overtatt ledelsen i rennet. Hun kjørte i mål på 1.20.80 og skyver dermed Mowinckel ned på en ellevteplass.
lørdag 10:42 NRK
Snart norske innslag
Det nærmer seg første norske utøver. Ragnhild Mowinckel kjører som nummer 18, og rett etter kjører Mina Fürst Holtmann som nummer 19. Mowinckel har femte- og syvendeplass på sin Sölden-CV fra før.
lørdag 10:22 NRK
Nå er vi i gang
Mikaela Shiffrin, som første løper, er i mål på tiden 1.02.82.
lørdag 10:04 NRK
Henrik Kristoffersen tilbake fra skade: – Kommer til å gjøre litt vondt
Alpinist Henrik Kristoffersen (27) ser positivt på at han fikk «ufrivillig hvile» etter en skade i mai, men er forberedt på smerte når sesongen kjøres i gang i Sölden denne helgen.
lørdag 09:38 VG
Lenge siden forrige pallplass
Vi må helt tilbake til Andrine Flemmens seier i 2002 for å finne sist gang Norge tok en pallplass på kvinnesiden under verdenscupåpningen i Sölden. Mina Fürst Holtmann har vært nærmest de siste to årene. Femteplass i fjor, og fjerdeplass året før. Kan...
lørdag 09:26 NRK
Slik starter de norske lørdag:
Ragnhild Mowinckel (18) Mina Fürst Holtmann (19) Maria Therese Tviberg (32) Marte Monsen (35) Thea Louise Stjernesund (43) Kristin Lysdahl (50)
lørdag 09:08 NRK
Møtte veggen etter mystisk problem
Alpinisten Thea Louise Stjernesund (24) skjønte ikke hvorfor hun falt og falt. Så fikk hun beskjeden som endret alt.
fredag 19:11 TV 2
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VINTERSPORT

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL