Afghanistan
Solberg redegjør om Afghanistan
I løpet av året vil de siste norske soldatene forlate Afghanistan. Tirsdag blir det trolig kjent når og hvordan. Da redegjør statsminister Erna Solberg (H) for den norske tilbaketrekkingen fra Afghanistan i Stortinget. 15. april i år tok Nato en historisk beslutning om å trekke...
10:53 NRK
Kampane held fram i Afghanistan
Kampar mellom Taliban og regjeringsstyrkane i Afghanistan heldt fram søndag i Helmand-provinsen sør i landet. Kampane raste i utkanten av Lashkar Gah, provinshovudstaden i Helmand, etter at ei tre dagar lang våpenkvile som Taliban tok initiativet til i samband med id, var ferdig søndag....
søndag 21:07 NRK
Kampene i Afghanistan fortsetter
Kamper mellom Taliban og regjeringsstyrkene i Afghanistan fortsatte søndag i den voldsherjede Helmand-provinsen sør i landet.
søndag 21:03 ABC Nyheter
Afghanistan: Fra vondt til verre
søndag 11:01 Romerikes Blad
IS hevder å stå bak moskéangrep
IS påtar seg ansvaret for fredagens angrep mot en moské i Afghanistans hovedstad Kabul, der tolv mennesker ble drept. Det opplyser IS via gruppens nyhetsbyrå Nasheer på Telegram-appen lørdag, melder Reuters. En bombe var plassert inne i moskeen, der troende var samlet til...
søndag 02:37 NRK
Minst 23 drept til tross for våpenhvile i Afghanistan
Minst 23 personer er drept i Afghanistan, til tross for at partene i konflikten hadde kunngjort en våpenhvile.
lørdag 18:50 ABC Nyheter
23 personar drepne i Afghanistan
Minst 23 personar er drepne i Afghanistan, trass i at partane i konflikten hadde kunngjort våpenkvile. Det opplyser tenestemenn i landet. Sidan torsdag er nesten 40 såra i valdshendingar. Dei fleste har mista livet som følgje av bombeeksplosjonar. Taliban kunngjorde ein tre dagar lang...
lørdag 18:22 NRK
Bombeangrep mot moské i Kabul
Minst fire mennesker er drept i et bombeangrep mot en moské i Afghanistans hovedstad Kabul, opplyser afghansk politi. Det er foreløpig ikke kjent hvem som står bak angrepet. Torsdag inngikk afghanske myndigheter og Taliban en våpenhvile i forbindelse med feiringen av id al-fitr.
fredag 12:18 NRK
VERDEN

Afghanistan: USA har trukket seg ut av base ved Kandahar
Amerikanske styrker har forlatt det som tidligere var deres nest største base i Afghanistan, ifølge den afghanske hæren.
fredag 11:48 ABC Nyheter
USA trekker seg ut av base
USA har trukket seg ut av Kandahar-basen sør i Afghanistan, ifølge AFP. Området var USAs nest største militærbase i Afghanistan. – De har ikke offisielt overgitt basen til oss. Men jeg kan bekrefte at de forlot den onsdag, sier Khoja Yaya Alawi, en talsmann for den afghanske...
fredag 11:45 NRK
Våpenhvile i Afghanistan
I Afghanistan har Taliban og regjeringen begynt en tre dager lang våpenhvile slik at folk kan feire høytiden id. I hovedstaden Kabul feiret folk i parkene. Den islamistiske Taliban-bevegelsen tok initiativ til våpenhvilen i forrige uke. President Ashraf Ghani sa at også regjeringsstyrkene...
torsdag 13:56 NRK
Tre dagers våpenhvile i Afghanistan
I Afghanistan har Taliban og regjeringen begynt en tre dager lang våpenhvile slik at folk kan feire høytiden id. Den islamistiske Taliban-bevegelsen tok initiativ til våpenhvilen i forrige uke. President Ashraf Ghani sa at også regjeringsstyrkene ville overholde den. I dagene før...
torsdag 11:09 NRK
Taliban erobrer område i utkanten av Kabul
Taliban har erobret et strategisk viktig distrikt i utkanten av Afghanistans hovedstad Kabul fra regjeringsstyrkene.
onsdag 12. mai ABC Nyheter
Taliban erobret nytt område
Taliban sier de har erobret et strategisk viktig distrikt i utkanten av Afghanistans hovedstad Kabul, i byen Nerkh i Maidan Wardak-provinsen. En talsmann for innenriksdepartementet, Tareq Arian, sier at sikkerhetsstyrkene foretok en taktisk tilbaketrekning.
onsdag 12. mai NRK
Afghanistans president sier ja til tre dagers våpenhvile
Afghanistans president Ashraf Ghani har gitt regjeringsstyrkene ordre om å følge opp Talibans tilbud om en tredagers våpenhvile under id-feiringen.
mandag 10. mai ABC Nyheter
Afghanistan sier ja til våpenhvile
Afghanistans president Ashraf Ghani har gitt regjeringsstyrkene ordre om å følge Talibans tilbud om en tredagers våpenhvile under id-feiringen. Taliban kunngjorde våpenhvilen natt til mandag, og den vil trolig tre i kraft onsdag eller torsdag.
mandag 10. mai NRK
85 døde etter angrepet i Kabul
Så mange som 85 mennesker mistet livet i angrepet mot en skole i Kabul i helgen, opplyser afghanske tjenestemenn til CNN. Tidligere er det opplyst at 58 mennesker døde. Angrepet skjedde lørdag ettermiddag, da en kraftig bilbombe gikk av rett utenfor skolen.
mandag 10. mai NRK
Buss rammet av bombe i Afghanistan – minst elleve sivile drept
Elleve sivile afghanere ble drept og 28 såret da en buss ble rammet av en veibombe i Zabul-provinsen sør i landet natt til mandag, opplyser myndighetene.
mandag 10. mai ABC Nyheter
Taliban ber om våpenhvile
Taliban erklærer tre dager våpenhvile i Afghanistan når fastemåneden ramadan slutter. Uttalelsen kommer to dager etter terrorangrepet mot en skole i Kabul som krevde 68 liv, mange av dem jenter. Myndighetene mener Taliban-opprørere står bak, selv om Taliban selv nekter for dette.
mandag 10. mai NRK
Familier begraver skolebarn etter terroren som krevde over 50 liv i Kabul
Sørgende familier begraver sine kjære etter terrorangrepet mot en skole i Afghanistans hovedstad Kabul. Over 50 ble drept, mange av dem jenter.
søndag 9. mai VG
Dødstallet stiger etter skolebomber
Tallet på døde etter en bombeaksjon ved en skole i Kabul er steget til 58. Helsemyndighetene i Afghanistan sier de sliter med å gi god nok behandling til om lag 150 skadde, melder Reuters. De fleste døde og skadde skal være skolejenter.
søndag 9. mai NRK
Skolejenter mål for sjokkerende terrorangrep i Kabul
Mange av ofrene for lørdagens terrorangrep i Kabul var skolejenter i alderen 11 til 15 år. Angrepet er et illevarslende tegn for hvordan framtiden vil bli.
søndag 9. mai ABC Nyheter
Taliban tar ikke ansvar for bomber
Taliban-bevegelsen sier de ikke sto bak terroraksjonen utenfor en skole i Kabul i går. Presidenten i Afghanistan gir Taliban skylden for bombene som kostet 58 mennesker livet. Shia-muslimene i bydelen har tidligere vært mål for IS, ifølge Reuters.
søndag 9. mai NRK
Eksplosjoner var fra bilbombe
Eksplosjonene ved en skole i Kabul i Afghanistan, som lørdag drepte minst 55 personer og såret 150, var knyttet til en bilbombe og eksplosiver fra bombekastere. Det melder afghanske sikkerhetsmyndigheter.
lørdag 8. mai NRK
Minst 55 drept i angrep ved jenteskole i Kabul
Minst 55 mennesker ble drept og 150 skadd da en bombe gikk av ved inngangen til en skole i Kabul, opplyser regjeringen i Afghanistan. Mange av ofrene er barn.
lørdag 8. mai NRK
Minst 25 drept og over 50 såret i angrep nær skole i Kabul
Minst 25 mennesker er drept og 52 såret i en bombeeksplosjon i nærheten av en skole vest i Kabul, opplyser regjeringen i Afghanistan.
lørdag 8. mai ABC Nyheter
Minst 55 drept i bombeangrep ved skole i Kabul
Lørdag gikk flere eksplosjoner av like ved en skole i den afghanske hovedstaden Kabul. Flere unge jenter er blant de drepte.
lørdag 8. mai VG
Minst 40 drept i angrep mot skole
Minst 40 personer, mange av dem elever, er omkommet etter at flere eksplosjoner rammet en skole i Kabul i Afghanistan lørdag. Det opplyser innenriksdepartementet i landet.
lørdag 8. mai NRK
Soldatenes innsats bør ikke glemmes
Nok et norsk militært engasjement drar seg mot slutten. I takt med demonteringen av de norske leirene i Afghanistan vil rapportene og analysene av vår deltakelse i det sentralasiatiske landet øke.
lørdag 8. mai VG
Minst 25 drept nær skole i Kabul
Minst 25 mennesker, mange av dem elever, ble drept da en bombe eksploderte i nærheten av en skole vest i Kabul, opplyser regjeringen i Afghanistan.
lørdag 8. mai NRK
Exit Afghanistan
Dette er norske soldaters ukjente historier, fra en krig som aldri blir vunnet.
lørdag 8. mai VG
Takk for innsatsen
Hver 8. mai markerer vi frigjørings- og veterandagen. I år er det 76 år siden Norge igjen var et fritt land etter fem års okkupasjon. Okkupert av en fremmed makt med en ideologi som brøt markant med de demokratiske og humanistiske verdiene vår nasjon er tuftet på.
lørdag 8. mai Lister24
USA og EU ber Taliban om møte
USA og EU ba fredag Taliban og den afghanske regjeringen gjenoppta fredsforhandlingene som har gått i stå, uten å sette betingelser om Afghanistans framtid. Partene må lage kompromisser om maktdeling som kan gi en legitim regjering, og at Taliban ikke må bruke tilbaketrekningen som et...
lørdag 8. mai NRK
ASIA

Les dagens VG her!
Siden mars 2020 har «alle legers drøm» vært å finne kuren på pandemien: Nå later det til at to medisiner i tablettform kan være på vei – og med litt flaks, kan de være klare til høsten. Les mer i dagens avis.
fredag 7. mai VG
Ekstra styrker til Afghanistan
USA sender ekstra styrker til Afghanistan for å bistå med tilbaketrekningen av amerikanske og allierte styrker.
fredag 7. mai TV 2
NATO pakker sammen i Afghanistan - Stoltenberg lover fortsatt støtte
NATO-landene ønsker å støtte Afghanistans væpnede styrker med trening og finansiering, også etter at NATOs styrke på omlag 10 000 soldater er ute av Afghanistan innen 11-september.
torsdag 6. mai VG
Fryktar dårleg tryggleik rundt privat omteljing i Arizona
Det amerikanske justisdepartementet er uroa over tryggleiken etter at eit privat firma no tel opp stemmer på ny i Arizona.
torsdag 6. mai NRK
Taliban tar kontroll over distrikt
Taliban har tatt kontroll over Burka-distriktet i provinsen Baghlan nord i Afghanistan etter kamper mot sikkerhetsstyrkene, opplyser lokale myndigheter. Store deler av Burka-distriktet har i flere år allerede vært under Taliban-kontroll.
onsdag 5. mai NRK
Krigen i Afghanistan har hatt en høy pris
USAs og Natos soldater er på vei ut av Afghanistan, og en kostbar krig går dermed mot slutten. Prisen har vært høy, både målt i menneskeliv og penger.
onsdag 5. mai NRK
Taliban på offensiven etter USAs tilbaketrekking i Afghanistan
Tusenvis av menneske flykta då det braut ut harde kampar mellom Taliban og afghanske regjeringsstyrkar i Helmand etter at USA starta tilbaketrekkinga.
onsdag 5. mai NRK
Taliban på offensiven i Afghanistan
Tusener av mennesker var på flukt etter at det brøt ut harde kamper mellom Taliban og regjeringsstyrkene i Helmand etter at USA startet tilbaketrekningen.
onsdag 5. mai TV 2
Rapport: Taliban truer kvinneretter
Dersom Taliban kommer tilbake til makten i Afghanistan står alt som er oppnådd for kvinner de siste 20 årene i fare, ifølge en amerikansk etterretningsrapport. Rapporten uttrykker frykt for hva som skjer når USA og Nato trekker seg ut av landet.
onsdag 5. mai NRK
Rapport: Taliban truer kvinners framgang
Dersom Taliban kommer tilbake til makten i Afghanistan, står alt som er oppnådd for kvinner i landet i fare, heter det i en amerikansk etterretningsrapport.
onsdag 5. mai TV 2
Tolv døde i styrtflom i Afghanistan
Minst tolv mennesker, blant dem fire barn, har mistet liv i styrtflommer i Herat-provinsen vest i Afghanistan, opplyser regionale myndigheter. Styrtflommene oppsto i distriktet Adraskan mandag kveld. To av de døde er foreløpig ikke identifisert, sier en talsperson.
tirsdag 4. mai NRK
21 skadde i Afghanistan
21 personar er skadde etter at ei bombe gjekk av nær ein skule i Farah-provinsen vest i Afghanistan. Fleire av dei skadde skal vere elevar, melder nyheitsbyrået AP. Ingen har så langt teke på seg ansvaret for angrepet.
mandag 3. mai NRK
Minst 15 drepne i Taliban-angrep
Minst 15 afghanske regjeringssoldatar er drepne i Taliban-angrep vest i landet, opplyser lokale styresmakter. Taliban har trappa opp angrepa i Afghanistan etter at USA og Nato formelt har begynt tilbaketrekkinga etter å ha vore landet i 20 år.
mandag 3. mai NRK
Over 100 Taliban-opprørere drept siste døgn, melder afghanske myndigheter
USA iverksatte formelt uttrekningen fra Afghanistan lørdag. Søndag har det vært harde kamper i landet.
søndag 2. mai VG
De var naboer til Osama bin Laden: – Han var en modig mann
BEIRUT I byen hvor han endte sine dager, er meningene delte om han som en gang var verdens mest ettersøkte mann.
søndag 2. mai VG
Tankbiler i brann i Kabul
En kraftig brann spredte seg fra tankbil til tankbil nord i Kabul lørdag. Minst ti personer ble skadd. Det dreier seg trolig ikke om et angrep. Det er ikke kjent hva årsaken til brannen.
søndag 2. mai NRK
FN fordømmer i Afghanistan
FNs generalsekretær António Guterres fordømmer bombeangrepet i Logar-provinsen i Afghanistan fredag. Han ber om nye forsøk på å skape fred. Minst 24 sivile ble drept og 110 ble såret i angrepet, som var rettet mot et gjestehus.
søndag 2. mai NRK
Amerikansk rapport: Kraftig økning i sult og vold i Afghanistan
USA og Nato startet 1. mai å trekke styrkene sine ut av Afghanistan. Samtidig rapporterer USAs generalinspektør for afghansk gjenoppbygging om at forholdene i landet er verre enn noen gang.
lørdag 1. mai NRK
Frykter terroroppblomstring i Afghanistan: – All grunn til å være urolig
Fristen for at amerikanske styrker skulle trekke seg ut av Afghanistan gikk egentlig ut 1. mai. De siste ukene har landet blitt rammet av flere dødelige terroraksjoner. Denne helgen smalt det igjen.
lørdag 1. mai VG
Tilbaketrekningen fra Afghanistan har begynt
Den siste fasen i den lange krigen i Afghanistan startet lørdag da tilbaketrekningen av USAs og Natos soldater offisielt begynte.
lørdag 1. mai ABC Nyheter
Bombeeksplosjon i Afghanistan
To afghanske regjeringssoldater er drept og 18 andre er såret i en bombeeksplosjon på en militærbase ved Bagram-flyplassen nord for Kabul. Den afghanske basen ligger i tilknytning til den store Bagram-basen, der styrker fra USA og andre Nato-land er stasjoner. Ingen har tatt på seg ansvaret...
lørdag 1. mai NRK
Dødstallet stiger etter bombeangrep
Minst 24 sivile ble drept og 110 ble såret i et bilbombeangrep i Logar-provinsen i Afghanistan fredag. Presidenten anklager Taliban, som nekter for å stå bak. De fleste ofrene var studenter, mødre og barn. Angrepet skjedde akkurat da folk var i ferd med å bryte fasten under ramadan.
lørdag 1. mai NRK
21 drept i angrep i Afghanistan
Minst 21 mennesker ble drept og 90 såret i et bilbombeangrep i Logar-provinsen i Afghanistan fredag. Presidenten skylder på Taliban, som avviser at de sto bak. Angrepet skjedde ved et gjestehus i provinshovedstaden Pul-e-Alam.
lørdag 1. mai NRK
27 personer drept i Afghanistan
Minst 27 personer er drept i en eksplosjon i Logar-provinsen, øst i Afghanistan. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Ytterligere 60 personer ble skadet av eksplosjonen som ble forårsaket av en bilbombe, ifølge lokale myndigheter.
fredag 30. april NRK
Norske styrker blir blant de siste som forlater Afghanistan
Nato har startet tilbaketrekningen fra Afghanistan, men de norske styrkene blir ifølge Forsvaret blant de siste som forlater landet.
fredag 30. april ABC Nyheter
VERDEN

Blant de siste som trekkes ut
Nato har startet tilbaketrekningen fra Afghanistan, men de norske styrkene blir ifølge Forsvaret blant de siste som forlater landet. Norge har spesialstyrker og et militært feltsykehus. Forsvarssjefen mener dette viser hvor viktig det norske bidraget er.
fredag 30. april NRK
Økning i voldsbruken i Afghanistan
Voldsbruken i Afghanistan har økt siden årsskiftet, til tross for fredsstamtalene som pågår, ifølge USAs generalinspektør for afghansk gjenoppbygging. I årets første tre måneder ble 573 sivile drept og 1.210 såret, 29 prosent flere enn i samme periode i...
fredag 30. april NRK
NATO bekrefter tilbaketrekking
Norges militære innsats i Afghanistan har kostet 10,5 milliarder kroner.
torsdag 29. april TV 2
Tilbaketrekking fra Afghanistan
Nato har startet tilbaketrekkingen fra Afghanistan, bekrefter en ikke-navngitt kilde i forsvarsalliansen torsdag. USAs president Joe Biden har satt som mål at amerikanske styrker skal være ute av Afghanistan innen 11. september, som er 20-årsdagen for terrorangrepene som førte til...
torsdag 29. april NRK
Krigen har kostet Norge milliarder
Afghanistankrigen har kostet Norge 10,5 milliarder kroner fra 2002 til 2020, ifølge Forsvarets Forum. Om man regner med sivil bistand, som kommer på 12,3 milliarder kroner, blir beløpet mer enn doblet. 14. april sa Nato at de vil trekke seg ut.
torsdag 29. april NRK
Ber ambassadeansatte forlate Kabul
USA har bedt ikke-essensielt personell forlate landets ambassade i Afghanistan som følge av økte trusler, melder AFP. Det skjer samtidig som USA forbereder seg på å trekke alle militære styrker ut av Afghanistan, innen 11. september.
tirsdag 27. april NRK
Vi må ikke frykte
I VG-artikkelen «Frykt i Kabul: − Taliban står klare til å overta» formidles det liten tillit og tro på den afghanske befolkningen og de afghanske styrkene. Men er det virkelig slik at Afghanistan står i fare for å falle sammen når internasjonale styrker forlater...
mandag 26. april VG
12 drept i angrep i Afghanistan
Minst tolv politimenn ble drept i to ulike angrep i Afghanistan søndag, ifølge myndighetene. Sju av dem døde i et bakholdsangrep i Logar-provinsen sør for Kabul. I Kandahar angrep en selvmordsbomber et politikjøretøy. Fem ble drept.
søndag 25. april NRK
Åtak fleire stader i Afghanistan
Minst 22 personar er drepne i åtak og attentat ei rekke stader i Afghanistan, opplyste styresmaktene i landet laurdag. I hovudstaden Kabul er fire politibetjentar, ein førelesar ved eit universitet og ein offentleg tilsett vorte drepne i tre ulike hendingar.
lørdag 24. april NRK
Tyskland vil være ut av Afghanistan før 4. juli
Tyskland planlegger å hente hjem alle sine soldater fra Afghanistan før 4. juli, opplyser forsvarsdepartementet i Berlin.
onsdag 21. april ABC Nyheter
Frykt i Kabul: – Taliban står klare til å overta
Taliban kontrollerer halve landet og regjeringen i Kabul er svak og upopulær. Forhandlingene om fred står i stampe. Det er realiteten når NATO trekker seg ut av Afghanistan etter 20 år.
mandag 19. april VG
Afghanistans katastrofer
USAs og Natos krig i Afghanistan har vært en katastrofe, som etterfulgte en katastrofe, som vil bli etterfulgt av enda en katastrofe.
søndag 18. april Dagbladet
- Forberedt på Taliban-angrep
Forsvarssjef Eirik Kristoffersen sier det var en politisk, ikke militærfaglig avgjørelse å forlate Afghanistan nå. Forsvaret er forberedt på økt trusselbilde.
søndag 18. april Dagbladet
Forsvarssjefen forberedt på at Taliban vil angripe et Nato på vei ut av Afghanistan
Forsvarssjef Eirik Kristoffersen sier det var en politisk, ikke militærfaglig avgjørelse å forlate Afghanistan nå. Forsvaret er forberedt på økt trusselbilde.
søndag 18. april ABC Nyheter
Minst åtte drept i angrep mot moské i Afghanistan
Minst åtte personer ble drept da væpnede menn tok seg inn i en moské i Nangarhar-provinsen øst i Afghanistan søndag.
søndag 18. april ABC Nyheter
Åtte drept i moské i Afghanistan
Minst åtte personer ble drept da væpnede menn tok seg inn i en moské i Nangarhar-provinsen øst i Afghanistan søndag. Provinsguvernør Ziaulhaq Amarkhail sier at hendelsen antakeligvis skjedde som følge av en strid om eiendom.
søndag 18. april NRK
Gir opp USAs lengste krig
Krigen er snart over for USA og de allierte. De trekker seg ut av Afghanistan. Men for afghanerne går krigen inn i en ny og farligere fase.
onsdag 14. april VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL