Volda
No opnar ein av landets farlegaste vegar igjen – bygdefolket fryktar nye skred
Reidun Otterdal var berre minutt unna å bli tatt då store steinar dundra i bakken. No ber ho om at vegen blir sikra før det går alvorleg gale.
lørdag 8. januar NRK
Ein av landets farlegaste vegar – ikkje ei krone til rassikring
­
onsdag 5. januar NRK
Bernt Marius føler seg fri idet han flyg gjennom lufta, men så går det gale. Fort
I løpet av nokre sekund endra livet seg for Bernt Marius Rørstad. Likevel var det aldri aktuelt for 24-åringen å slutte med ekstremsport.
29. desember 2021 NRK
Domstoler er til for folket
Domstolsreformen førte til at mange tingretter og jordskifteretter i vår ble underlagt andre domstoler, og videreføres som rene avdelingskontorer. Det er viktig å reversere reformen for å få tilbake selvstendige domstoler. Domstolsreformen, som Høyre-regjeringen...
14. desember 2021 Tidens Krav
Heimeskule i Volda
Kommuneoverlegen i Volda har gjort vedtak om heimeundervisning for elevane ved Dalsfjord skule og Øyra. Dette frå og med måndag 13. desember og til og med tysdag 21. desember. Kommunen skriv at dei gjer dette då det er ein del smitte knytt til dei to skulane i Volda.
10. desember 2021 NRK
Domstolstruktur og barns rettssikkerhet
I politisk kvarter 4.11.2021 fremhevet Barneombudet at det av hensyn til barns rettssikkerhet er viktig ikke å reversere domstolsreformen. Mange har i ettertid vist til denne uttalelsen. Jeg var leder av Barnelovutvalget som avga innstillingen sin i desember 2020. Utvalget fikk svært mange innspill under...
23. november 2021 Tidens Krav
– Ikke flytt Mork rehabiliteringssenter til uegnede lokaler
Norsk forening for slagrammede (NFS) Molde og omegn fikk i slutten av oktober kjennskap til forslag om at Mork Rehabiliteringssenter skal flyttes til DPS sine lokaler, Volda sjukehus og at antall plasser skal reduseres . Vi har før dette ikke hørt noe om denne saken og opplever at det har vært...
23. november 2021 Tidens Krav
Oppmodar til felles innsats
Volda kommune ber innbyggarane om å gjere ein innsats for å avgrense koronasmitten i lokalsamfunnet. Volda fekk meldt om sju nye smittetilfelle i dag og ventar fleire dei komande dagane. – Smittetilfella som vart meldt i går har stor spreiing i alder og tilhøyrsle. Dette stadfestar at...
10. november 2021 NRK
MØRE OG ROMSDAL

Møre og Romsdal tingrett: – Undrande til regjeringas reversering
Med verknad frå 26. april 2021 vart alle tingrettar i landet omgjort til rettsstadar innanfor 23 uliketingrettar. Det medførte at dei tidlegare tingrettane i Kristiansund, Molde, Volda og Ålesund vart førtvidare med alle tilsette, kontorstadar – og rettslokale i ein felles domstol....
28. oktober 2021 Tidens Krav
Deler ut hørselvern til pasienter og ansatte ved Volda sjukehus
Byggeaktiviteten er til plage for alle som befinner seg inne i sykehusbygget.
22. oktober 2021 $ Tidens Krav
–Vi fekk smaken på å vere lenge borte, gjerne 10–12 veker i slengen
Ragnhild Strømmen, Begnadalen, fødd 1939
26. september 2021 $ Avisa Valdres
Alvorleg ulykke i Hornindal – motorsyklist fekk livreddande førstehjelp
Tre personar er involvert i ei trafikkulykke ved Kjøs bru i Hornindal. Politiet opplyser at det blir gjennomført hjarte- og lungeredning på ein motorsykkelførar
13. september 2021 NRK
Fjellfast mann ble hjulpet ned fra fjell på Sunnmøre
En mann i 30-årene gikk seg tirsdag kveld fast ved fjellet Jakta på grensa mellom Ørsta og Volda på Sunnmøre. Han ble hjulpet ned av Røde Kors.
18. august 2021 Tidens Krav
Bygda gjekk i lag og kjøpte den lokale puben
Då puben «Det Grøne Treet» hadde stått mørk og tom i over eitt år, bestemte ein kompisgjeng seg for å gjere noko med det. Eitt døgn seinare var 40 sambygdingar med på laget.
6. august 2021 NRK
Mohamad (25) fekk ikkje napp hos utleigarane
Mohamad Nour Almaaz trur namnet hans er grunnen til at utleigarane ikkje svarte han eller tok kontakt. Han har tenkt det kanskje hadde vore lettare å bytte namn.
4. august 2021 NRK
125 personar smitta – innfører likevel ikkje lokal forskrift
Volda og Ørsta kommune vil ikkje innføre lokale tiltak. Ordførarane seier ungdommane har vore flinke gjennom helga.
2. august 2021 NRK
– Alt av regler som kunne brytes ble brutt
TV 2 har snakket med en kvinne som var på restauranten i Volda som nå har blitt anmeldt av kommunen. - Folk satt tett, på fanget og drakk av hverandres drinker.
31. juli 2021 TV 2
Volda kommune politimelder utestad etter smitteutbrot
– Vi er i ein prosess der vi skal melde dette til politiet. Det vert sendt frå kommunen i dag, seier ordførar i Volda, Sølvi Dimmen til TV 2. Over 80 personar er smitta i Volda og Ørsta på få dagar.
30. juli 2021 NRK
Skal ha blitt utsatt for angrep – slik går det med Svanhild nå
Svanen Svanhild var tydelig preget etter et basketak med en kvinne og hennes tre hunder på Grodås i Volda, tirsdag. Torsdag morgen er Svanhilds form på bedringens vei.
29. juli 2021 TV 2
Volda kommune vurderer å politimelde utestad etter stort smitteutbrot
­
29. juli 2021 NRK
Smitteutbrudd i Ørsta og Volda: Ber unge unngå sammenkomster
Mange unge folk i tidlig 20-årene er rammet av et smitteutbrudd i Ørsta og Volda. Kommunen har ikke kapasitet til å håndtere smitteutbruddet, og frykter flere smittede de neste dagene.
28. juli 2021 NRK
Starter etterforskning etter svaneangrep: – Hun prøvde virkelig å knyte om halsen på den
Politiet bekrefter at de etterforsker det som omtales som et «brutalt angrep» på en svane, på Grodås i Volda.
28. juli 2021 TV 2
Kokepåbod drikkevatn
Det er påvist E. coli i det kommunale drikkevatnet på Dravlaus i Volda. Det blir kokepåbod inntil nye prøver vert godkjent. Vatnet blir tidlegast godkjent fredag 16. juli melder avdeling vatn og avløp i Volda kommune.
14. juli 2021 NRK
Nominert til pris
Bygdepride er nominerte til Skamløsprisen i 2021. Det er Sex og Samfunn som deler ut denne prisen, til folk eller organisasjonar som bidreg til å fjerne skam og tabu i samfunnet. I tillegg til Bygdepride er blant andre Jan Thomas, Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne, og organisasjonen Salam...
29. juni 2021 NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

MØRE OG ROMSDAL

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL