Vietnam
Tyfonen «Noru» rammer Vietnam
I Vietnam fører tyfonen «Noru» til store skader. I storbyen Da Nang har kraftig vind revet taket av en rekke bygninger og veltet trær, og høyblokker beveger seg i vindkastene. Kraftig regn fører til oversvømmelser og strømforsyningen er brutt i store...
onsdag 28. september NRK
Seks neshorn døde av ukjente årsaker i Vietnam
Politiet i Vietnam har startet etterforskning etter at seks neshorn døde i en økoturisme-park for å finne ut hva som forårsaket dødsfallene.
onsdag 21. september ABC Nyheter
Eier av karaokebar pågrepet etter dødsbrann i Vietnam
Vietnamesiske myndigheter har pågrepet eieren av karaokebaren nord for Ho Chi Minh der en brann tok livet av 32 mennesker tidligere i september. Politiet bekrefter i en uttalelse lørdag at eieren, 42 år gamle Le Anh Xuan, er pågrepet og siktet for brudd på brannforebyggende regler....
lørdag 17. september NRK
Minst 32 døde etter karaokebrann
Dødstallet stiger etter brannen i en karaokebar sør i Vietnam tirsdag. Sendt onsdag meldte statlige medier at minst 32 er døde.
torsdag 8. september TV 2
32 døde i karaokebrann i Vietnam
Dødstallet stiger etter brannen i en karaokebar sør i Vietnam tirsdag. Sendt onsdag meldte statlige medier at minst 32 er døde. Det var tirsdag kveld at det brøt ut brann i karaokebaren i byen Thuan An i Binh Duong-provinsen. Brannmannskapene fikk fort kontroll over brannen, men den ulmet...
torsdag 8. september NRK
Dødstallet stiger etter karaokebrann i Vietnam
23 personer er så langt bekreftet omkommet etter en brann på en karaokebar i landsbyen Thuan An sør i Vietnam. Det opplyser lokale myndigheter, ifølge AFP. Elleve mennesker er også bekfreftet skadet etter brannen. Letearbeidet pågår fremdeles.
onsdag 7. september NRK
Tolv døde etter brann i karaokebar i Vietnam
Tolv personar omkom og tolv vart skada etter ein brann i ein karaokebar i landsbyen Thuan An sør i Vietnam tysdag kveld. Naudetatane leitar framleis etter personar i karaokebaren, seier den offentlege tenestepersonen Nguyen Thanh Tam til AFP tysdag kveld. Brannen ramma heile bygget på tre etasjar tysdag...
onsdag 7. september NRK
Vietnam har mer enn dobblet tilfellene av dengue-feber
Vietnam har hatt 53184 flere tilfeller av dengue-feber første halvår av 2022 enn samme periode i fjor. Det er en økning på 148 prosent. Dødsfall på grunn av sykdommen har tredoblet seg inn samme periode, skriver Reuters. Dengue-feber er en myggbåren sykdom som er vanlig i...
torsdag 14. juli NRK
VERDEN

Femti år etter bombingen er «Napalm-jenta» endelig ferdig med behandling mot brannskadene
Uken etter at Phan Thị Kim Phuc mottok siste behandling mot krigsskadene, hjalp hun 236 ukrainske flyktninger til Canada.
lørdag 9. juli NRK
Brukte 60.000 kroner – mistet både flyreisen og pengene
Mai-Bente Paulsen skulle på bryllupsreise til Vietnam - reisen ble kansellert, men pengene så hun ikke snurten av. Og hun er langt fra den eneste.
mandag 4. juli TV 2
Nytt år med utfordringer for bønder med sesongarbeidere
Gunn Jorunn Sørum, rådgiver i Gartnerhallen, opplever at det også i år er utfordringer for bønder som søker etter sesongarbeidere fra tredjeland.
onsdag 25. mai Nationen
My Lai-massakren: Fire timer som sjokkerte en hel verden
Folkemordet på forsvarsløse kvinner, barn og eldre - utført av amerikanske soldater - står som en av de største skamplettene i det forrige århundret. Fire timer i landsbyen My Lai viste mennesker fra sin aller verste side. Men historien inneholder også heltemodig innsats...
søndag 15. mai TV 2
Minst 13 turister omkom i båtulykke i Vietnam
Minst 13 turister er funnet døde, og fire er fortsatt savnet, etter at en turistbåt kantrert utenfor kysten av Hoi An i Vietnam lørdag. Lokale myndigheter opplyser til nyhetsbyrået Reuters at søket etter de savnede fortsatt pågår.
lørdag 26. februar NRK
Slik ble norsk laks smuglet inn i Kina
­
mandag 31. januar NRK
Vietnamesisk turistby vil stanse salget av hunde- og kattekjøtt
Mange i Vietnam anser hunde- og kattekjøtt som en delikatesse. Turistbyen Hoi An ønsker nå å fase ut salget.
10. desember 2021 TV 2
Tusener rammet av flom i Vietnam
Fire personer har omkommet og minst 23.000 hus har blitt oversvømmet etter to dager med kraftig regn og flom i det sentrale Vietnam. Ofrene er fire kvinner som ble tatt av den kraftige flommen i provinsene Kon Tum, Binh Dinh og Dal Lak, som ligger i den sentrale høylandsregionen i landet. Mer enn...
30. november 2021 NRK
Dung (22) forsvant sporløst i 2007 – nå blir forsvinningen true crime på TV 2
Dung Tran Larsen kom hjem med sitt nyfødte barn en sommerdag i 2007. Kort tid etter forsvant hun uten et spor.
28. oktober 2021 TV 2
Tremåneders nedstenging oppheves
Etter tre måneder med nedstenging i Vietnams største by, Ho Chi Minh-byen, får nå innbyggerne igjen forlate hjemmene og samfunnskritiske butikker kan gjenåpne. Skoler og kollektivtrafikk forblir stengt, og det vil ikke være lov å møtes flere enn ti personer...
30. september 2021 NRK
Nedstengingen oppheves i Ho Chi Minh-byen etter tre måneder
Etter tre måneder med nedstenging i landets største by, Ho Chi Minh-byen, får nå innbyggerne igjen forlate hjemmene og samfunnskritiske butikker kan gjenåpne.
30. september 2021 ABC Nyheter
Flere asiatiske land skroter «null covid»-strategien – helseeksperter advarer
Etter månedsvis med strenge smitteverntiltak og stengte grenser har deler av Sørøst-Asia besluttet å skrote strategien og bestemt seg for å leve med viruset i samfunnet. Det kan få store konsekvenser, frykter helseeksperter.
22. september 2021 ABC Nyheter
«Virkelighetens Tarzan» levde i jungelen i 40 år – nå er han død
Vietnameseren Ho Van Lang overlevde i jungelen i 40 år. Nå er han død etter åtte år i den «siviliserte verden». 
14. september 2021 ABC Nyheter
Mulig tilfelle av «Havanna-syndromet» forsinket visepresidentens reise til Vietnam
Visepresident Kamala Harris ble flere timer forsinket på sin reise til Vietnam etter at ambassaden rapporterte om en «unormal helsehendelse».
24. august 2021 TV 2
Rekordmange coronadødsfall i Vietnam
Det ble registrert 737 coronadødsfall i Vietnam søndag, det høyeste på én dag siden pandemien startet.
22. august 2021 ABC Nyheter
Ny smitterekord i Vietnam
I Vietnam er det registrert søndag registrert 5.926 nye tilfeller koronatilfeller, noe som er ny rekord. Myndighetene i Hanoi innfører nå de strengeste smitteverntiltakene til nå, og byen stenges i praksis ned. Strenge tiltak er også på plass i Ho Chi Minh-byen, som er blitt et...
18. juli 2021 NRK
Nedstengning i Ho Chi Minh-byen
De ni millioner innbyggerne i Ho Chi Minh-byen i Vietnam må holde seg innendørs de neste to ukene for å få bukt med koronasmitten. Storbyen sliter med det som er Vietnams mest alvorlige smitteutbrudd hittil i pandemien. Tusenvis av innbyggere er blitt smittet de siste dagene.
7. juli 2021 NRK
Østens mest eksklusive spa
Hverdagen gir ofte lite tid til avslapping og selvpleie – noe man gjerne vil ha fokus på i ferien. Kapital Reise har derfor plukket ut fem av Asias flotteste overnattingssteder som har din velvære som sin høyeste prioritet.
3. juli 2021 ABC Nyheter
Lansert lov for sosiale medier
Vietnam innfører nasjonale retningslinjer for atferd på sine digitale plattformer. Reglene ​​skal oppmuntre til å legge ut positivt innhold om sørøstasiatiske land. Loven forbyr innlegg som kan påvirke statlige interesser og gjelder for statlige organisasjoner, medieselskaper...
18. juni 2021 NRK
Kina sendte 28 fly mot Taiwan – hendelsen legger seg inn på en liste allerede full av provokasjoner
Største kinesiske luftkrenkelsen siden rapporteringen startet, hevder Taiwan.
16. juni 2021 ABC Nyheter
Dette vet ekspertene om den nye virusvarianten i Vietnam
Selv om vi foreløpig vet lite om den nye varianten, mener svenske helsemyndigheter at særlig én av beskrivelsene er usannsynlig.
2. juni 2021 TV 2
Vietnam vil coronateste hele befolkningen i Ho Chi Minh-byen
Ho Chi Minh-byen i Vietnam forbereder seg på å teste alle sine 13 millioner innbyggere for corona som følge av kraftig smittespredning, melder statlige medier.
30. mai 2021 ABC Nyheter
Ny virusvariant oppdaget i Vietnam: – Svært smittsom
En virusvariant som er en krysning av den indiske og den britiske varianten, er oppdaget i Vietnam. Ifølge landets helseminister er den svært smittsom, særlig via luften.
29. mai 2021 NRK
Krysset virusvariant oppdaget
En virusvariant som er en krysning av de indiske og britiske variantene er oppdaget i Vietnam. Ifølge helseminister Nguyen Thanh Long er den svært smittsom.
29. mai 2021 TV 2
Vietnam-virus spres via luft
Vietnam har registert en helt ny koronavariant som er en hybrid mellom det indiske og det engelske viruset, melder nettstedet VnExpress ifølge Reuters. Denen varianten skal spre seg raskt via luft, melder avisa. Helseminister Nguyen Thanh Long sa dette på en nasjonal koronakonferanse lørdag morgen.
29. mai 2021 NRK
ASIA

Massevaksinering i Vietnam
Myndighetene i Vietnam har begynt å vaksinere hundrevis av fabrikkarbeidere nord i landet, for å forsøke å bekjempe koronautbruddet som pågår i området. Det melder nyhetsbyrået AFP. For to dager siden hadde landet sitt høyeste antall nye smittede så langt...
27. mai 2021 NRK
Smitterekord i Vietnam
Vietnam er nå midt inne i sitt verste koronautbrudd så langt i pandemien. Det siste døgnet har landet nådd 447 nye smittetilfeller - mer enn dobbelt så høyt som forrige smittetopp. Utbruddet har spredt seg til 63 byer og provinser, inkludert hovedstaden Hanoi, skriver Reuters.
25. mai 2021 NRK
Før tredje verdenskrig
Rapport fra Hanoi. Bøker om Vietnam.
27. september 2020 Ny Tid
Kvalmen
ORIENTERING 6.12.1969
1. desember 2019 Ny Tid
Palme øker Vietnam-støtten – økonomiske US-represalier?
ORIENTERING 11.10.1969 Etter at Sverige har bestemt seg for å gi omfattende økonomisk støtte til oppbyggingen av Nord-Vietnam, starter de amerikanske straffetiltak en ny runde.
1. oktober 2019 Ny Tid
Tilbakeblikk på verdens største hippiefest
WOODSTOCK: Det amerikanske fjernsynsselskapet PBS har produsert en ny dokumentar om en av nøkkelhendelsene i moderne amerikansk historie.
1. juli 2019 Ny Tid
Ordet som dreper
MUNNKURV: Maktovergrep, angrepskrig og massemord blir i dag utført uten at noen løfter en finger, siden all kritikk avfeies som «konspirasjonsteori».
3. juni 2019 Ny Tid
Slik kan toppmøtet bli en seier for dem begge
HANOI : Det er langt fra tilfeldig at toppmøtet mellom Donald Trump og Kim Jong-un holdes i Vietnam.
26. februar 2019 TV 2
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL