Vietnam
My Lai-massakren: Fire timer som sjokkerte en hel verden
Folkemordet på forsvarsløse kvinner, barn og eldre - utført av amerikanske soldater - står som en av de største skamplettene i det forrige århundret. Fire timer i landsbyen My Lai viste mennesker fra sin aller verste side. Men historien inneholder også heltemodig innsats...
søndag 15. mai TV 2
Minst 13 turister omkom i båtulykke i Vietnam
Minst 13 turister er funnet døde, og fire er fortsatt savnet, etter at en turistbåt kantrert utenfor kysten av Hoi An i Vietnam lørdag. Lokale myndigheter opplyser til nyhetsbyrået Reuters at søket etter de savnede fortsatt pågår.
lørdag 26. februar NRK
Slik ble norsk laks smuglet inn i Kina
­
mandag 31. januar NRK
Vietnamesisk turistby vil stanse salget av hunde- og kattekjøtt
Mange i Vietnam anser hunde- og kattekjøtt som en delikatesse. Turistbyen Hoi An ønsker nå å fase ut salget.
10. desember 2021 TV 2
Tusener rammet av flom i Vietnam
Fire personer har omkommet og minst 23.000 hus har blitt oversvømmet etter to dager med kraftig regn og flom i det sentrale Vietnam. Ofrene er fire kvinner som ble tatt av den kraftige flommen i provinsene Kon Tum, Binh Dinh og Dal Lak, som ligger i den sentrale høylandsregionen i landet. Mer enn...
30. november 2021 NRK
Dung (22) forsvant sporløst i 2007 – nå blir forsvinningen true crime på TV 2
Dung Tran Larsen kom hjem med sitt nyfødte barn en sommerdag i 2007. Kort tid etter forsvant hun uten et spor.
28. oktober 2021 TV 2
Tremåneders nedstenging oppheves
Etter tre måneder med nedstenging i Vietnams største by, Ho Chi Minh-byen, får nå innbyggerne igjen forlate hjemmene og samfunnskritiske butikker kan gjenåpne. Skoler og kollektivtrafikk forblir stengt, og det vil ikke være lov å møtes flere enn ti personer...
30. september 2021 NRK
Nedstengingen oppheves i Ho Chi Minh-byen etter tre måneder
Etter tre måneder med nedstenging i landets største by, Ho Chi Minh-byen, får nå innbyggerne igjen forlate hjemmene og samfunnskritiske butikker kan gjenåpne.
30. september 2021 ABC Nyheter
VERDEN

Flere asiatiske land skroter «null covid»-strategien – helseeksperter advarer
Etter månedsvis med strenge smitteverntiltak og stengte grenser har deler av Sørøst-Asia besluttet å skrote strategien og bestemt seg for å leve med viruset i samfunnet. Det kan få store konsekvenser, frykter helseeksperter.
22. september 2021 ABC Nyheter
«Virkelighetens Tarzan» levde i jungelen i 40 år – nå er han død
Vietnameseren Ho Van Lang overlevde i jungelen i 40 år. Nå er han død etter åtte år i den «siviliserte verden». 
14. september 2021 ABC Nyheter
Mulig tilfelle av «Havanna-syndromet» forsinket visepresidentens reise til Vietnam
Visepresident Kamala Harris ble flere timer forsinket på sin reise til Vietnam etter at ambassaden rapporterte om en «unormal helsehendelse».
24. august 2021 TV 2
Rekordmange coronadødsfall i Vietnam
Det ble registrert 737 coronadødsfall i Vietnam søndag, det høyeste på én dag siden pandemien startet.
22. august 2021 ABC Nyheter
Ny smitterekord i Vietnam
I Vietnam er det registrert søndag registrert 5.926 nye tilfeller koronatilfeller, noe som er ny rekord. Myndighetene i Hanoi innfører nå de strengeste smitteverntiltakene til nå, og byen stenges i praksis ned. Strenge tiltak er også på plass i Ho Chi Minh-byen, som er blitt et...
18. juli 2021 NRK
Nedstengning i Ho Chi Minh-byen
De ni millioner innbyggerne i Ho Chi Minh-byen i Vietnam må holde seg innendørs de neste to ukene for å få bukt med koronasmitten. Storbyen sliter med det som er Vietnams mest alvorlige smitteutbrudd hittil i pandemien. Tusenvis av innbyggere er blitt smittet de siste dagene.
7. juli 2021 NRK
Østens mest eksklusive spa
Hverdagen gir ofte lite tid til avslapping og selvpleie – noe man gjerne vil ha fokus på i ferien. Kapital Reise har derfor plukket ut fem av Asias flotteste overnattingssteder som har din velvære som sin høyeste prioritet.
3. juli 2021 ABC Nyheter
Lansert lov for sosiale medier
Vietnam innfører nasjonale retningslinjer for atferd på sine digitale plattformer. Reglene ​​skal oppmuntre til å legge ut positivt innhold om sørøstasiatiske land. Loven forbyr innlegg som kan påvirke statlige interesser og gjelder for statlige organisasjoner, medieselskaper...
18. juni 2021 NRK
Kina sendte 28 fly mot Taiwan – hendelsen legger seg inn på en liste allerede full av provokasjoner
Største kinesiske luftkrenkelsen siden rapporteringen startet, hevder Taiwan.
16. juni 2021 ABC Nyheter
Dette vet ekspertene om den nye virusvarianten i Vietnam
Selv om vi foreløpig vet lite om den nye varianten, mener svenske helsemyndigheter at særlig én av beskrivelsene er usannsynlig.
2. juni 2021 TV 2
Vietnam vil coronateste hele befolkningen i Ho Chi Minh-byen
Ho Chi Minh-byen i Vietnam forbereder seg på å teste alle sine 13 millioner innbyggere for corona som følge av kraftig smittespredning, melder statlige medier.
30. mai 2021 ABC Nyheter
Ny virusvariant oppdaget i Vietnam: – Svært smittsom
En virusvariant som er en krysning av den indiske og den britiske varianten, er oppdaget i Vietnam. Ifølge landets helseminister er den svært smittsom, særlig via luften.
29. mai 2021 NRK
Krysset virusvariant oppdaget
En virusvariant som er en krysning av de indiske og britiske variantene er oppdaget i Vietnam. Ifølge helseminister Nguyen Thanh Long er den svært smittsom.
29. mai 2021 TV 2
Vietnam-virus spres via luft
Vietnam har registert en helt ny koronavariant som er en hybrid mellom det indiske og det engelske viruset, melder nettstedet VnExpress ifølge Reuters. Denen varianten skal spre seg raskt via luft, melder avisa. Helseminister Nguyen Thanh Long sa dette på en nasjonal koronakonferanse lørdag morgen.
29. mai 2021 NRK
Massevaksinering i Vietnam
Myndighetene i Vietnam har begynt å vaksinere hundrevis av fabrikkarbeidere nord i landet, for å forsøke å bekjempe koronautbruddet som pågår i området. Det melder nyhetsbyrået AFP. For to dager siden hadde landet sitt høyeste antall nye smittede så langt...
27. mai 2021 NRK
Smitterekord i Vietnam
Vietnam er nå midt inne i sitt verste koronautbrudd så langt i pandemien. Det siste døgnet har landet nådd 447 nye smittetilfeller - mer enn dobbelt så høyt som forrige smittetopp. Utbruddet har spredt seg til 63 byer og provinser, inkludert hovedstaden Hanoi, skriver Reuters.
25. mai 2021 NRK
Før tredje verdenskrig
Rapport fra Hanoi. Bøker om Vietnam.
27. september 2020 Ny Tid
Kvalmen
ORIENTERING 6.12.1969
1. desember 2019 Ny Tid
Palme øker Vietnam-støtten – økonomiske US-represalier?
ORIENTERING 11.10.1969 Etter at Sverige har bestemt seg for å gi omfattende økonomisk støtte til oppbyggingen av Nord-Vietnam, starter de amerikanske straffetiltak en ny runde.
1. oktober 2019 Ny Tid
Tilbakeblikk på verdens største hippiefest
WOODSTOCK: Det amerikanske fjernsynsselskapet PBS har produsert en ny dokumentar om en av nøkkelhendelsene i moderne amerikansk historie.
1. juli 2019 Ny Tid
Ordet som dreper
MUNNKURV: Maktovergrep, angrepskrig og massemord blir i dag utført uten at noen løfter en finger, siden all kritikk avfeies som «konspirasjonsteori».
3. juni 2019 Ny Tid
Slik kan toppmøtet bli en seier for dem begge
HANOI : Det er langt fra tilfeldig at toppmøtet mellom Donald Trump og Kim Jong-un holdes i Vietnam.
26. februar 2019 TV 2
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL