Vietnam
380 nye arter oppdaget langs Mekong
380 nye arter er de to siste årene oppdaget i Mekong-regionen, opplyser Verdens naturfond WWF. Mange av de nyoppdagede artene er allerede truet av utryddelse. Én av de nye artene som er oppdaget langs Mekong er blåkampraktøgle. Voksne øgler kan skifte farge som forsvarsmekanisme,...
mandag 22. mai NRK
Temperaturrekord i Vietnam
I Vietnam er det satt ny temperaturrekord med rett over 44 grader. Det har aldri vært målt en så høy temperatur i landet før. Rekorden ble satt i den nordlige provinsen Thanh Hoa, og folk ble bedt om å holde seg innendørs midt på dagen. Det melder BBC
søndag 7. mai NRK
Rekordvarmt i Vietnam
Vietnam koker. Lørdag ble det målt 44,1 grader, noe som er varmerekord i landet. Rekordmålingen ble gjort i Thanh Hoa-provinsen sør for Hanoi. Den forrige rekorden var 43,4 grader og var fra 2019.
søndag 7. mai NRK
Apple vil flytte til Thailand
Mens vestlige selskaper trekker seg ut av Kina, kommer Kina nærmere vesten.
lørdag 15. april TV 2
Ninh Binh – Vietnams skjulte perle
To timer sør for Hanoi ligger vakre Ninh Binh, et område fullt av fargerike rismarker, imponerende fjelltopper og en rik historie – et område som fortjent beskrives som et «Halong Bay på land».
lørdag 8. april ABC Nyheter
Militærfly krasjet i Vietnam
Et vietnamesisk militærfly har krasjet i Yen Bai-provinsen nord i landet under en treningsøvelse, melder statlig media. En pilot skal ha mistet livet, ifølge Reuters.
tirsdag 31. januar NRK
Hilsen til mordere
Apropos statsledere: Her er noen av de mørkeste kapitler i norsk pressehistorie i intim flørt med fascismen i trettiårene – der man hilste Adolf Hitlers maktovertagelse velkommen. Dessuten senere, en norsk statsminister hyllest til Nixon, mens USA sto bak overgrep etter overgrep.
fredag 20. januar Ny Tid
Vietnams president går av under korrupsjonsgransking
Vietnams president Nguyen Xuan Phuc har søkt om avskjed. I flere dager har det gått rykter om at han kunne få sparken som en del av kampen mot korrupsjon.
tirsdag 17. januar ABC Nyheter
VERDEN

Statlig nyhetsbyrå: Presidenten i Vietnam går av
Vietnams president Nguyen Xuan Phuc har levert en avskjedssøknad tirsdag, melder landets statlige nyhetsbyrå. Avgangen kommer etter at det regjerende kommunistpartiet har funnet ham ansvarlig for krenkelser og forseelser av en rekke tjenestepersoner under ham, skriver nyhetsbyrået. Phuc, tidligere...
tirsdag 17. januar NRK
Datakyndig ungdom blir lurt: – Jeg håper jeg får avslørt dem, før de får has på meg
Malaysiske Bilce Tan trodde han hadde fått jobb i et seriøst selskap i Kambodsja, men havnet i klørne på kriminelle. Han er ikke alene.
1. desember 2022 NRK
Tyfonen «Noru» rammer Vietnam
I Vietnam fører tyfonen «Noru» til store skader. I storbyen Da Nang har kraftig vind revet taket av en rekke bygninger og veltet trær, og høyblokker beveger seg i vindkastene. Kraftig regn fører til oversvømmelser og strømforsyningen er brutt i store...
28. september 2022 NRK
Seks neshorn døde av ukjente årsaker i Vietnam
Politiet i Vietnam har startet etterforskning etter at seks neshorn døde i en økoturisme-park for å finne ut hva som forårsaket dødsfallene.
21. september 2022 ABC Nyheter
Minst 32 døde etter karaokebrann
Dødstallet stiger etter brannen i en karaokebar sør i Vietnam tirsdag. Sendt onsdag meldte statlige medier at minst 32 er døde.
8. september 2022 TV 2
32 døde i karaokebrann i Vietnam
Dødstallet stiger etter brannen i en karaokebar sør i Vietnam tirsdag. Sendt onsdag meldte statlige medier at minst 32 er døde. Det var tirsdag kveld at det brøt ut brann i karaokebaren i byen Thuan An i Binh Duong-provinsen. Brannmannskapene fikk fort kontroll over brannen, men den ulmet...
8. september 2022 NRK
Dødstallet stiger etter karaokebrann i Vietnam
23 personer er så langt bekreftet omkommet etter en brann på en karaokebar i landsbyen Thuan An sør i Vietnam. Det opplyser lokale myndigheter, ifølge AFP. Elleve mennesker er også bekfreftet skadet etter brannen. Letearbeidet pågår fremdeles.
7. september 2022 NRK
Tolv døde etter brann i karaokebar i Vietnam
Tolv personar omkom og tolv vart skada etter ein brann i ein karaokebar i landsbyen Thuan An sør i Vietnam tysdag kveld. Naudetatane leitar framleis etter personar i karaokebaren, seier den offentlege tenestepersonen Nguyen Thanh Tam til AFP tysdag kveld. Brannen ramma heile bygget på tre etasjar tysdag...
7. september 2022 NRK
Vietnam har mer enn dobblet tilfellene av dengue-feber
Vietnam har hatt 53184 flere tilfeller av dengue-feber første halvår av 2022 enn samme periode i fjor. Det er en økning på 148 prosent. Dødsfall på grunn av sykdommen har tredoblet seg inn samme periode, skriver Reuters. Dengue-feber er en myggbåren sykdom som er vanlig i...
14. juli 2022 NRK
Femti år etter bombingen er «Napalm-jenta» endelig ferdig med behandling mot brannskadene
Uken etter at Phan Thị Kim Phuc mottok siste behandling mot krigsskadene, hjalp hun 236 ukrainske flyktninger til Canada.
9. juli 2022 NRK
Brukte 60.000 kroner – mistet både flyreisen og pengene
Mai-Bente Paulsen skulle på bryllupsreise til Vietnam - reisen ble kansellert, men pengene så hun ikke snurten av. Og hun er langt fra den eneste.
4. juli 2022 TV 2
My Lai-massakren: Fire timer som sjokkerte en hel verden
Folkemordet på forsvarsløse kvinner, barn og eldre - utført av amerikanske soldater - står som en av de største skamplettene i det forrige århundret. Fire timer i landsbyen My Lai viste mennesker fra sin aller verste side. Men historien inneholder også heltemodig innsats...
15. mai 2022 TV 2
Vietnamesisk turistby vil stanse salget av hunde- og kattekjøtt
Mange i Vietnam anser hunde- og kattekjøtt som en delikatesse. Turistbyen Hoi An ønsker nå å fase ut salget.
10. desember 2021 TV 2
Dung (22) forsvant sporløst i 2007 – nå blir forsvinningen true crime på TV 2
Dung Tran Larsen kom hjem med sitt nyfødte barn en sommerdag i 2007. Kort tid etter forsvant hun uten et spor.
28. oktober 2021 TV 2
Tremåneders nedstenging oppheves
Etter tre måneder med nedstenging i Vietnams største by, Ho Chi Minh-byen, får nå innbyggerne igjen forlate hjemmene og samfunnskritiske butikker kan gjenåpne. Skoler og kollektivtrafikk forblir stengt, og det vil ikke være lov å møtes flere enn ti personer...
30. september 2021 NRK
Nedstengingen oppheves i Ho Chi Minh-byen etter tre måneder
Etter tre måneder med nedstenging i landets største by, Ho Chi Minh-byen, får nå innbyggerne igjen forlate hjemmene og samfunnskritiske butikker kan gjenåpne.
30. september 2021 ABC Nyheter
Flere asiatiske land skroter «null covid»-strategien – helseeksperter advarer
Etter månedsvis med strenge smitteverntiltak og stengte grenser har deler av Sørøst-Asia besluttet å skrote strategien og bestemt seg for å leve med viruset i samfunnet. Det kan få store konsekvenser, frykter helseeksperter.
22. september 2021 ABC Nyheter
«Virkelighetens Tarzan» levde i jungelen i 40 år – nå er han død
Vietnameseren Ho Van Lang overlevde i jungelen i 40 år. Nå er han død etter åtte år i den «siviliserte verden». 
14. september 2021 ABC Nyheter
Mulig tilfelle av «Havanna-syndromet» forsinket visepresidentens reise til Vietnam
Visepresident Kamala Harris ble flere timer forsinket på sin reise til Vietnam etter at ambassaden rapporterte om en «unormal helsehendelse».
24. august 2021 TV 2
Rekordmange coronadødsfall i Vietnam
Det ble registrert 737 coronadødsfall i Vietnam søndag, det høyeste på én dag siden pandemien startet.
22. august 2021 ABC Nyheter
Nedstengning i Ho Chi Minh-byen
De ni millioner innbyggerne i Ho Chi Minh-byen i Vietnam må holde seg innendørs de neste to ukene for å få bukt med koronasmitten. Storbyen sliter med det som er Vietnams mest alvorlige smitteutbrudd hittil i pandemien. Tusenvis av innbyggere er blitt smittet de siste dagene.
7. juli 2021 NRK
Østens mest eksklusive spa
Hverdagen gir ofte lite tid til avslapping og selvpleie – noe man gjerne vil ha fokus på i ferien. Kapital Reise har derfor plukket ut fem av Asias flotteste overnattingssteder som har din velvære som sin høyeste prioritet.
3. juli 2021 ABC Nyheter
Dette vet ekspertene om den nye virusvarianten i Vietnam
Selv om vi foreløpig vet lite om den nye varianten, mener svenske helsemyndigheter at særlig én av beskrivelsene er usannsynlig.
2. juni 2021 TV 2
Vietnam vil coronateste hele befolkningen i Ho Chi Minh-byen
Ho Chi Minh-byen i Vietnam forbereder seg på å teste alle sine 13 millioner innbyggere for corona som følge av kraftig smittespredning, melder statlige medier.
30. mai 2021 ABC Nyheter
Ny virusvariant oppdaget i Vietnam: – Svært smittsom
En virusvariant som er en krysning av den indiske og den britiske varianten, er oppdaget i Vietnam. Ifølge landets helseminister er den svært smittsom, særlig via luften.
29. mai 2021 NRK
ASIA

Krysset virusvariant oppdaget
En virusvariant som er en krysning av de indiske og britiske variantene er oppdaget i Vietnam. Ifølge helseminister Nguyen Thanh Long er den svært smittsom.
29. mai 2021 TV 2
Vietnam-virus spres via luft
Vietnam har registert en helt ny koronavariant som er en hybrid mellom det indiske og det engelske viruset, melder nettstedet VnExpress ifølge Reuters. Denen varianten skal spre seg raskt via luft, melder avisa. Helseminister Nguyen Thanh Long sa dette på en nasjonal koronakonferanse lørdag morgen.
29. mai 2021 NRK
Massevaksinering i Vietnam
Myndighetene i Vietnam har begynt å vaksinere hundrevis av fabrikkarbeidere nord i landet, for å forsøke å bekjempe koronautbruddet som pågår i området. Det melder nyhetsbyrået AFP. For to dager siden hadde landet sitt høyeste antall nye smittede så langt...
27. mai 2021 NRK
Smitterekord i Vietnam
Vietnam er nå midt inne i sitt verste koronautbrudd så langt i pandemien. Det siste døgnet har landet nådd 447 nye smittetilfeller - mer enn dobbelt så høyt som forrige smittetopp. Utbruddet har spredt seg til 63 byer og provinser, inkludert hovedstaden Hanoi, skriver Reuters.
25. mai 2021 NRK
Før tredje verdenskrig
Rapport fra Hanoi. Bøker om Vietnam.
27. september 2020 Ny Tid
Kvalmen
ORIENTERING 6.12.1969
1. desember 2019 Ny Tid
Palme øker Vietnam-støtten – økonomiske US-represalier?
ORIENTERING 11.10.1969 Etter at Sverige har bestemt seg for å gi omfattende økonomisk støtte til oppbyggingen av Nord-Vietnam, starter de amerikanske straffetiltak en ny runde.
1. oktober 2019 Ny Tid
Tilbakeblikk på verdens største hippiefest
WOODSTOCK: Det amerikanske fjernsynsselskapet PBS har produsert en ny dokumentar om en av nøkkelhendelsene i moderne amerikansk historie.
1. juli 2019 Ny Tid
Ordet som dreper
MUNNKURV: Maktovergrep, angrepskrig og massemord blir i dag utført uten at noen løfter en finger, siden all kritikk avfeies som «konspirasjonsteori».
3. juni 2019 Ny Tid
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL