Valle
Hogst langs Bispevegen
AT Skog v/ skogbruksleiar Espen Myhre melder om at det vert utført skogsdrift i Valle/Tveitebø. Delar av hogsten er langs Bispevegen, noko som kan påverke framkomelegheita for turgåarar i perioden mai-juni. Hugs å halde minst 90 meters avstand til skogsmaskinane. Entreprenørane...
12:37 Valle kommune
Tour of Norway etappe 4, Hovden - Kristiansand, fredag 27.05.22
Kl. 1250 i dag går startskotet for etappen Hovden-Kristiansand i sykkelrittet Tour of Norway. På det tidspunktet rittet køyrer gjennom eit område vil vegen vere stengt i 30-45 minutt. Dette vil bli markert med raud flaggbil i front og grønn flaggbil bak.
fredag 10:48 Valle kommune
Søppelproblemet på Valle - slik løser de det framover
Virksomhetsleder Andre Lindkjenn Olsen og hans folk velger å låse opp dunkene for hytterenovasjon på Valle i helgene framover.
torsdag 07:02 $ Porsgrunns Dagblad
Trivselsteamet serverte lunsj til alle elevane
Trivselsteamet på Valle skule har mange idear og tiltak for å auke trivselen for alle elevane på skulen og i SFO. 
onsdag 12:45 Valle kommune
Ny tilskotsordning til mangfald- og inkluderingstiltak i idrett og fysisk aktivitet
Lotteri- og stiftelsestilsynet forvaltar en ny tilskotsordning som skal leggje til rette for økt deltakelse i idrett og fysisk aktivitet for alle barn og unge. Det kan gis tilskot til prosjekter eller eingongsutgifter. Det er opent for søknadar og
onsdag 08:17 Valle kommune
Satset stort på nøkkelkort til hytteeiere i Kragerø for å hindre forsøpling – slik gikk det
Til pinse i 2021 ble det innført en ordning med nøkkelkort for hytterenovasjon på Valle, blant annet for hytteeiere i Kragerø. I år flyter søpla igjen.
tirsdag 09:33 $ Kragerø Blad Vestmar
Klar tale fra RiG: – Ingen planer om andre løsninger
Daglig leder Anne Berit Steinseth hos Renovasjon i Grenland (RiG) sier at det ikke er planer om supplerende eller andre løsninger for hytterenovasjonen på Valle.
mandag 19:26 $ Porsgrunns Dagblad
Satset stort på nøkkelkort til hytteeierne for å hindre forsøpling – slik gikk det
Til pinse i 2021 ble det innført en ordning med nøkkelkort for hytterenovasjon på Valle. I år flyter søpla igjen.
mandag 19:26 $ Porsgrunns Dagblad
AGDER

Varsel om sykkelritt 28. mai 2022
Framside
mandag 12:28 Valle kommune
Barnas fjellsommar!
Tilbodet går primært til alle barn i aldersgruppa 1.-4. klasse i Setesdal. Påmelding innan 01.06 til: 47 907 122 65   e-post: guide@brattnorge.no- Ingen deltakaravgift Arrangør: Bratt friluftsliv
onsdag 18. mai Valle kommune
Valle legekontor held stengt 16. mai
Valle legekontor held stengt 16. mai, treng du hjelp kan du ringe legekontoret på Hovden. tlf. 37938680
fredag 13. mai Valle kommune
Kurs i Norsk PEFC Skogstandard
Kurs i Norsk PEFC Skogstandard laurdag 21. mai klokka 9-16 på Hornnes. Påmeldingsfrist 16. mai. Kurs i ungskogpleie fredag 17. juni klokka 18-21 og laurdag 18. juni klokka 9-16 på Evje. Påmeldingsfrist 10. juni.   Påmelding og meir info. finner du under
fredag 13. mai Valle kommune
Fv. 450 Brokke-Suleskard åpner lørdag 21. mai kl. 12
Laurdag 21. mai kl. 12 åpnar fv. 450 Brokke-Suleskard for sesongen. På grunn av vernebestemmelsane for villreinstammen skal vegen vere stengt kver vinter frå og med 1. november til og med 20. mai.
fredag 13. mai Valle kommune
Fv. 4224 Sirdal-Lysebotn åpner til 17. mai
Måndag 16. mai kl. 21 åpner fv. 4224 Sirdal-Lysebotn for sesongen. Dermed kan vegen benyttas på 17. mai.
fredag 13. mai Valle kommune
Høyring: Detaljregulering for Osenausen - Offentleg ettersyn
I Samsvar med plan- og bygningslova § 12-10 blir detaljregulering for Osenausen, planID 202001, lagt ut på høyring og offentleg ettersyn etter handsaming i plan- og miljøutvalet (sak 38/2022) den 10.05.2022 med fylgjande vedtak: 
torsdag 12. mai Valle kommune
– Det skum­leste jeg har gjort
 
onsdag 11. mai Fædrelandsvennen
Nytt kurs i meistring av den digitale kvardagen
Nytt kurs i meistring av den digitale kvardagen i biblioteket onsdag 18. mai kl. 1800. Kurset er gratis og ope for alle. Denne gangen vart det gjennomgang av dei forskjellige appane som kan gjera kvardagen enklare for oss.   Arr: Pleie og omsorg,
onsdag 11. mai Valle kommune
Kunngjering - Utbyggingsavtaler til offentleg ettersyn
Kunngjeringar
onsdag 11. mai Valle kommune
Hurra for 17.mai!
I år kan vi endeleg feire 17.mai som vi er vande med, både i Valle og i resten av Noreg. Tradisjonen tru startar dagen på Rysstad med skramletog kl. 07, og kl. 1100 køyrer bilkortesje med pynta bilar og veterankøyretøy mot vallebygda. Den offisielle delen av dagen startar med...
tirsdag 10. mai Valle kommune
Fv 450 Voilen - Lauvåsen
Vegen mellom Dalen og Valle er spesielt skredutsatt ved Lauvåsnuten, Voilen og Ullsteinskredene, hvor det ikke er sikringstiltak. Prosjektet skal sørge for tryggere ferdsel vinterstid, og bedre omkjøringsmulighet for Rv 9.
tirsdag 10. mai Valle kommune
Helleloftet tilbake: Til sommaren blir det åpning
.
lørdag 7. mai Fædrelandsvennen
Detaljregulering for Leite Sør, Valle – Varsling og høyring av mindre reguleringsendring. Plan ID: 201807.
I medhald av plan- og bygningslova § 12-14, søkar Valle kommune om mindre endring av reguleringsplan for Leite Sør, Gnr 40, Bnr 13, plan ID: 201807. Planområdet ligg i Valle sentrum. Endringar omfattar endringar i kart og i føresegner, og omhandlar
onsdag 4. mai Valle kommune
Velkomen til næringslivskonferansen UNG Innafor 5. mai 2022
Næringslivskonferansen Ung Innafor har fokus på korleis du som arbeidsgjevar kan bli meir lønnsom og i tillegg styrke kulturen i verksemda, samhald og effektivitet ved å tenke mangfald inn i organisasjonen
fredag 29. april Valle kommune
Gratis utlevering av pneumokokk polysakkaridvaksine (Pneumovax)
Som en følge av betydelig økt etterspørsel etter pneumokokkvaksinen Pneumovax tidlig i pandemien skaffet Folkehelseinstituttet langt flere doser av Pneumovax enn tidligere år, men etterspørselen etter Pneumovax vært lavere enn forventet i denne perioden.
torsdag 28. april Valle kommune
Etter flere år med motgang har det løsnet - Har solgt for 80 millioner
BAMBLE: Etter flere år med motgang har det nå løsnet for leilighetsprosjektet på Valle med 17 nye leiligheter ikke langt fra vannkanten.
onsdag 27. april $ Telemarksavisa
Kunngjering namnesak - Helle/Heddi i Valle kommune
Namnesak - Innspel til skrivemåte   Helle grendelag v/Bjarne Rysstad har reist namnesak for staden Helle i Valle kommune. Språkrådet har sagt at fylgjande namn skal med i namnesaka.   • Helle / Heddi (gard 70) • Helle (bruk 70/1, 70/3, 70/4, 70/6, 70/9)
tirsdag 26. april Valle kommune
Informasjon om Covid-19 og vaksinering
Informasjon om nye retningslinjer for nyoppståtte luftveissymptomer. Symptomer på luftveisinfeksjon kan begynne med vage symptomer som for eksempel hodepine og tett nese, eller symptomer som feber, hoste, sår hals og nedsatt allmenntilstand. Mange ulike
mandag 25. april Valle kommune
Passert tosifret i Eikvika – ny leilighet til 7,4 millioner solgt: – Det stopper garantert ikke der
Salget av leiligheter i Eikvika på Valle har nå passert tosifret. Det er solgt for over 70 millioner totalt i prosjektet Sjøsiden Valle.
lørdag 23. april $ Porsgrunns Dagblad
Brant friskt i terrenget rundt grendehuset: – Vi kom tidsnok
Mannskapene fra Grenland brann og redning klarte å hindre at en skogbrann nådde det gamle grendehuset på Kjørstad ved Valleveien.
fredag 22. april $ Porsgrunns Dagblad
Sigurd Helle & Norway Station Antarktis 1956-1960
Setesdalsmuseet på Rysstad laurdag 30. april kl. 14.00  
torsdag 21. april Valle kommune
Informasjon om heimevernsøvelse 21.-29. april 2022
21. - 29. april vil Agder og Rogaland heimevernsdistrikt 08 gjennomføre årets hovedaktivitet i Kristiansandsområde. Øvelsen samler militære og sivile kapasiteter som gir trygghet til samfunnet, med heimevernet som den største aktøren.
torsdag 21. april Valle kommune
Reguleringsplan for Kvisle - F-6, L2A og L2B, Valle - Varsling og høyring av mindre reguleringsendring. Plan ID: 200802
I medhald av plan- og bygningslova § 12-14, søkar Prosjekthuset AS og Simon Stulien på vegne av Brokke Panorama AS om mindre endring for reguleringsplan: Kvisle -  F-6, L2A og L2B, planID 200802. Planområdet ligg på Furåsen i Brokke i Valle kommune.  
onsdag 20. april Valle kommune
Båtliv ved sjøen er byttet ut med hytteliv på Brokke
 
lørdag 16. april Fædrelandsvennen
AGDER

Varsel om oppstart av forhandlingar om utbyggingsavtalar.
I medhald av plan- og bygningslova § 17-4, blir det varsla oppstart av forhandlingar mellom Valle kommune og Kent M. Lund (plan ID 202102), Knut H. Nomeland (plan ID 202004 & gnr.64/Bnr.5), og Tarald J. Nomeland (plan ID 200603).
fredag 8. april Valle kommune
Etter 11 år har Tina og Sjøsiden Valle AS klart det: – Nå er det like før
Tina Vinje fra Sørmegleren ha solgt to nye ferieleiligheter i sameiet Sjøsiden på Valle. Etter 11 år med fånyttes forsøk går det nå mot utbygging i Eikvika.
fredag 8. april $ Porsgrunns Dagblad
Tannlegevakt for akutt hjelp
  Tannlegevakt for akutt hjelp.   Laurdag ,sundag, og høgtids - og helligdager klokka 11:00 - 13:00.   Telefon 970 07 821   Sørlandet sykehus, Egsveien 102, Kristiansand.
fredag 8. april Valle kommune
Agder Energi advarer om usikker is
Agder Energi ønsker at alle skal ha en god og trygg påske, og oppfordrer alle som ferdes på regulerte vann til å være svært forsiktige pga. usikker is. Meir informasjon på nettsida til ae.no
torsdag 7. april Valle kommune
Tilskot til tiltak i beiteområder
Frist for å søkje tilskot til tiltak i beiteområder er 1.juni. Elektronisk søknadsskjema ligg på landbruksdirektoratets nettside og i Altinn. Meir informasjon finn du her: Tilskudd til tiltak i beiteområder - Landbruksdirektoratet. 
torsdag 7. april Valle kommune
Utvida bandtvang i Valle, men forskrifta gjeld ikkje for alle hundar
I Valle kommune skal hund vere i band eller forsvarleg innestengd eller inngjerda i tida frå og med 1. april til og med 15. oktober. Bandtvang gjeld over heile landet, og den generelle perioden er 01.april.-20.august. Grunnen til at vi har utvida
torsdag 7. april Valle kommune
Kunngjering av vedtak - endring av detaljregulering for Garevasstøylen, del av gnr/bnr 68/5
Plan- og miljøutvalet vedtok i møte 05.04.2022, sak 26/22, mindre endring av Detaljregulering for Garevasstøylen , med planid 200603. Endringa omfattar endring i kart og føresenger. Endringa gjerast for å tilpasse tomter og veg i større grad til
onsdag 6. april Valle kommune
Åpningstider i påskeveka 2022
Kommunehuset og sentralbord: Måndag og tysdag frå kl. 10.00 til 14.00 Onsdag stengt.   Legekontoret:  Måndag og tysdag frå kl. 08.00 til 15.00. Onsdag frå kl. 08.00 til 12.00.   GOD PÅSKE!
onsdag 6. april Valle kommune
Honorarfond til folkemusikk - ei ordning for deg som vil ha eit arrangement i Valle, Bygland eller Bykle kommune
Føremålet med honorarfondet er å gjere folkemusikken i Setesdal kjent og høyrt, og å stimulere til aktivitet blant folkemusikkutøvarar, ikkje minst dei unge. Fondet kan dekke delar av honoraret når du som arrangør nyttar folkemusikarar med lokal
torsdag 24. mars Valle kommune
Kommuneveterinær fram til 20.11.22
Gunvald Mosdøl vikarierer som kommuneveterinær for Tone Haugetveit fram til 20.11.22 Han kan nåast på tlf. 909 33 139
torsdag 24. mars Valle kommune
Jodtabletter ved atomulykke
Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (DSA) får i desse dagar mange spørsmål om ein treng å ta jodtablettar som fylge av situasjonen i Ukraina. Svaret frå DSA er at den store geografiske avstanden gjer det svært lite sannsynleg at det vil bli
fredag 18. mars Valle kommune
Tilskot til miljøtiltak i skog 2022
Framside
torsdag 17. mars Valle kommune
Batterijakten 2022
Batterijakta er ein klassekonkurranse for 4.klasse, der elevane skal samle inn brukte batteri, og sørge for at desse vert gjenvunne i staden for at dei hamnar i søpla , eller endå verre - i naturen. 
tirsdag 15. mars Valle kommune
Distriktsvennlig barnehagelærerutdanning
Et nytt utdanningstilbud til deg som bor i Østre Agder, Setesdal eller Lister med samlinger i Risør, Evje og Lyngdal. Søknadsfristen er 20. april.
fredag 11. mars Valle kommune
Bygdenytt kjem ikkje ut i april
Bygdeytt for april må dessverre gå ut. Dette skuldast kapasitetsutfordringar i kommuneadministrasjonen. Innsendingsfrist for maiutgåva av Bygdenytt er 25.april.
fredag 11. mars Valle kommune
Straumstøtteordning for frivillige organisasjonar
Valle kommune har motteke 61.656 statlige kroner øyremerka straumstøtte for frivillige lag og foreiningar. Søknadsfrist er 15. mars kl. 13.00
torsdag 3. mars Valle kommune
Utlevering av sjølvtestar for koronavirus
Du kan få gratis sjølvtest frå kommunen dersom du har symptom. Ta kontakt med Velkomstsenteret på telefon 37 93 75 00 for å bestille test. Telefontida er 09.00-14.00. I helgene ringer du bygdeheime på telefon 94504440. . Dersom du får positivt resultat
tirsdag 1. mars Valle kommune
Eigedomsskatt 2022
Framside
tirsdag 1. mars Valle kommune
Nytt låsesystem på Møykjeromet
Viktig! Alle som har brikke må kontakte Velkomstsenter for å få tilgang til nytt system. Ny brikke kan hentast frå fredag 4. mars
mandag 28. februar Valle kommune
Agder Angus - Busstur og fagmøte
Endelig ruller Agder Angus-prosjektet videre til Setesdal!  Sist busstur ble utsatt. Det blir gratis busstur lørdag 19. mars - frå Hornnes til Haukeli  med Angus-program! Påmelding er åpen for alle som har lyst!
fredag 25. februar Valle kommune
Varsel om igangsetting av detaljregulering - Kvisletoppen Vest
Avgrensing av planområdet I henhold til Plan- og bygningslovens §§ 12-3 og 12-8 meldes det oppstart av detaljregulering for gnr./bnr. 64/101 og 64/2 m.fl. i Valle kommune. Planid 202201
torsdag 24. februar Valle kommune
Varsel om endring av detaljregulering for Garevasstøylen, del av gnr/bnr 68/5
På vegner av Tarald Johan Nomeland, søker Prosjekthuset AS og Simon Stulien Plan om mindre reguleringsendring av reguleringsplan «Detaljregulering for Garevasstøylen, del av gnr/bnr 68/5», planID 200603, jf. plan- og bygningsloven § 12-14. Planområdet
tirsdag 22. februar Valle kommune
Kompensasjonsordning for lokale verksemder del VI - søknadsfrist 04.03.2022
KMD har utvida den kommunale kompensasjonsordninga for lokale verksemder og løyvd nye 354 000 kroner til Valle kommune. Målet med ordninga er å sette kommunane raskt i stand til å avhjelpe situasjonen for lokale verksemder for å oppretthalde
tirsdag 22. februar Valle kommune
Høyring - adressenamn, Langfitvegen
Valle kommune legg ut forslag til adressenamn for veg i Brokke hyttepark på offentleg høyring. Vegparsellen er merkt med raudt på biletet.
fredag 18. februar Valle kommune
Nye nasjonale reglar gjeldande frå 12. februar kl. 10:00
Du finn detaljert informasjon om endringane på regjeringa.no Her er ei oversikt over endringane . • Ha god hand- og hostehygiene  • Følg vaksinasjonsprogrammet  • Test deg ved symptom. Det er ikkje lenger naudsynt å teste seg dersom du ikkje har
mandag 14. februar Valle kommune
AGDER

Status koronasituasjonen 14.februar 2022
mandag 14. februar Valle kommune
Gammel støyl brant ned til grunnen
 
lørdag 12. februar Fædrelandsvennen
Valle-ordfører inn i Protest-styret
.
torsdag 10. februar Fædrelandsvennen
Søknad om kulturmidlar og utviklingsstipend idrett og kultur for ungdom
Valle kommune lyser ut kulturmidlar til frivillige lag og organisasjonar. Den totale summen som blir delt ut er kr 75 000, Søknadskriteria og søknadsskjema finn du HER. Søknadsfrist 15.mars.  . Valle kommune deler ut utviklingsstipend for ungdom i
onsdag 2. februar Valle kommune
Nye nasjonale reglar gjeldande frå 1. februar kl. 23:00
Regjeringa har, tysdag 1. februar, fatta vedtak om endringar i covid-19 tiltak   Alle endringane gjeld frå kl 23.00 tysdag 1. februar 2022   Du finn detaljert informasjon om endringane på regjeringa.no   Her er ei oversikt over endringane ....
onsdag 2. februar Valle kommune
Her er det solgt seks leiligheter: - Vi regner med at det blir byggestart i år
BAMBLE: De ligger fantastisk til, men de koster. De 17 leilighetene som ligger ute for salgs på Valle i Bamble. Utbyggeren regner med at det blir byggestart i år.
torsdag 27. januar $ Telemarksavisa
Viktig informasjon om sjølvtestar, PCR-test og sjølvregistrering av positiv sjølvtest
Helsedirektoratet har sendt ut eit brev med informasjon om nye rutinar i høve PCR-testing og sjølvregistrering av positiv sjølvtest Smittetrykket er stort i Noreg, og det aukar. Dette medfører ei stor belasting på kommunar og laboratorium for å få
tirsdag 25. januar Valle kommune
Informasjon om vaksinering mot korona av born frå 5 år til 16 år
Framside
tirsdag 25. januar Valle kommune
Spørsmål om korona?
Framside
mandag 24. januar Valle kommune
Tilskotsordningar for kulturminnevern og lokale historiske ferdselsårer
Framside
fredag 21. januar Valle kommune
Informasjon om vaksinering Covid-19 og tilbodet til barn og unge
Framside
torsdag 20. januar Valle kommune
Kompensasjonsordning for lokale verksemder del VI - søknadsfrist 31.01.2022
fredag 14. januar Valle kommune
Nye nasjonale retningsliner frå og med midnatt natt til 14. januar.
Regjeringen la fram nye retningsliner i ein pressekonferanse den 13.1.22. Retningslinene gjeld frå og med midnatt natt til fredag 14. januar . Praktiser god hand- og hostehygiene Vaksiner deg Hald deg heime ved sjukdom Test deg for covid-19 ved noe
fredag 14. januar Valle kommune
Status koronasituasjonen 14.februar 2022
Referat frå møte i kriseleiinga 02.02.2022.pdf Referat frå møte i kriseleiinga 17.01.2022.pdf Referat frå møte i kriseleiinga 07.01.2022.pdf Referat frå møte i kriseleiinga 03.01.2022_.pdf Referat frå møte i kriseleiinga 30.12.2021.pdf Referat...
fredag 7. januar Valle kommune
Kommunalt utdanningsstipend for ungdom - frist 15. februar
Framside
torsdag 6. januar Valle kommune
Status smittesituasjonen pr. 04.01.2022 kl. 16.30
Kommuneoverlegen melder om 3 nye positive hurtigtester i dag.  Vi minner alle om å bruke munnbind innandørs, berre gå ein eller to frå kvar hushaldning samtidig på matbutikken, og å halde seg heime ved sjukdom. Ha låg terskel for testing ved symptom, og
tirsdag 4. januar Valle kommune
Informasjon frå legekontoret - utlevering av hurtigtester 1 og 2 januar
Framside
31. desember 2021 Valle kommune
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

AGDER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL