Valg
Hareide: Mulig siste forhandlingsmøte denne uken
Forhandlingsmøtet om regjeringsspørsmålet onsdag kan bli det siste før KrF eventuelt velger å gå i opposisjon, sier partileder Knut Arild Hareide.
10:39 Nationen
Ole Paus: – Vi lager oss det hjerteløse samfunn
Sju av ti nordmenn mener innvandring er greit – samtidig vokser populismen.
08:02 TV 2
Distriktene har mistet troen på KrF
KrF går tilbake i 145 av 149 distriktskommuner. De får sammen med Ap oppleve baksiden av Senterpartiets framgang, mener valgforsker.
søndag 22:00 Nationen
En gørr kjedelig valgkamp, minner om en duett, ikke en duell
Bildet: Merkel driver valgkamp i Schwerin 19. september. Man kan si at hun kommer hjem til sine egne, de hun importerte. Mange tyskere gjør seg nok sine refleksjoner. Foto: Axel Schmidt/Reuters/Scanpix   Merkelig så kjedelig valgkampen har vært denne gangen. Ingen opphetede debatter og...
søndag 15:59 Document.no
Frp-topp vil endre valgloven 
Fremskrittspartiets Roy Steffensen mener det er på tide å gi velgerne større innflytelse over hvilke personer som velges ved stortingsvalg. 
søndag 13:13 Nationen
Karrieren, historien, og tingene du ikke visste om den tyske forbundskansleren
Angela Merkel håper på å bli kansler for fjerde gang når tyskerne går til urnene på søndag.
søndag 10:08 TV 2
En mann for distriktene?
Knut Arild Hareide har en stor oppgave foran seg. Lykkes han, kan KrF gjenreises som politisk kraft i Norge.
lørdag 22:00 Nationen
– Vi opplevde at vi gjorde gode valg i distriktene
Parlamentarisk leder i Høyre, Trond Helleland, opplever at Høyre gjorde et godt valg i distriktene, selv om de gikk tilbake og har mistet over 5000 stemmer fra forrige stortingsvalg.
lørdag 16:41 Nationen
KrF skal la folk utenfra evaluere dårlig valgresultat
Kristelig Folkeparti vil bruke både interne og eksterne til å undersøke hvorfor partiet gjorde det så dårlig i valget.
lørdag 15:40 Nationen
En regjering som splitter
Statsminister Erna Solberg mener distriktsopprøret er en myte. Da må hun snarest analysere valgresultatet i distriktene. Den politiske avstanden mellom sentrum og periferi øker kraftig.
lørdag 02:01 Nationen
Her er distriktsopprøret Erna avfeide
Statsminister Erna Solberg karakteriserte distriktsopprøret som en myte. Stemmene fra distriktene tegner et helt annet bilde.
fredag 13:54 Nationen
– Giske kan ikke slippe en fjert uten å bli beskyldt for maktposisjonering
Trond Giskes venn og partifelle Tore O. Sandvik reagerer kraftig på at anonyme Ap-ere lakk opplysninger om prosessen med å utnevne finanspolitisk talsperson.
fredag 10:51 NRK
Møter landsstyret etter fiaskovalg
På valgnatten ba KrF-leder Knut Arild Hareide om forlatelse for egen innsats i valgkampen og KrFs dårlige valgresultat. I dag får han vite om han er tilgitt av partiets landsstyre.
fredag 10:48 NRK
Enighet om å fortsette samtalene på borgerlig side
– Samtalene om borgerlig samarbeid fortsetter i et utvidet forum neste uke, sier statsminister Erna Solberg (H) som åpner for flere endringer i regjeringen.
fredag 10:33 Kommunal Rapport
Ap mister 11,5 millioner kroner av inntektene sine neste år
Arbeiderpartiet må kutte 11,5 millioner kroner i året etter valgnederlaget.
fredag 10:30 Kommunal Rapport
Solberg håper middagen kan overbevise KrF
Solberg vartet opp med cola, eplemost og alkoholfritt øl. Nå håper hun gårsdagens borgerlige middag gir KrF grunn til å bli med på et samarbeid, og aller helst regjeringsdeltakelse.
fredag 09:31 NRK
Dagen-redaktør ber KrF gå inn i Solberg-regjeringen
Redaktør Vebjørn Selbekk i den kristne avisen Dagen oppfordrer KrF-leder Knut Arild Hareide til å gå i regjering med Høyre, Frp og Venstre, selv om partiet har nektet for å styre landet sammen med Frp.
fredag 06:18 NRK
Matproduksjon og klima
Morten Nilsen skriver i Nationen at han er glad De Grønne kom under sperregrensen. Undertegnede er selvfølgelig ikke enig i det. Jeg var 1. kandidat fra Vestfold og hadde håpet å komme inn på Stor...
fredag 02:00 Nationen
Simen Ekern: AfD-koden
Høyrepopulistene ligger an til gjøre et historisk godt valg i Tyskland, skriver Simen Ekern.
fredag 00:00 Morgenbladet
– Enige om at vi skal møtes igjen
Torsdag kveld kom partilederne fra Venstre, KrF, Høyre og Frp ut fra statsministerboligen etter samtaler om regjeringssamarbeid.
torsdag 21:15 TV 2
Å ta tiden til selvhjelp | Lars Nehru Sand - Politisk kommentator
Valgetterspillet på borgerlig side vil ta tid. Alle ser seg tjent med å ta tiden til hjelp. Da passer det bra at tid er det eneste de har nok av.
torsdag 19:14 NRK
Møtt av demonstranter på vei til regjeringssamtaler hos Erna
Lederne for de borgerlige partiene møtes torsdag kveld i regjeringens representasjonsbolig
torsdag 19:08 TV 2
Siv Jensen: Urealistisk med blågrønn regjering 
Frp-leder Siv Jensen heller kaldt vann i blodet på KrF og Venstre og sier de to partiene ikke har en realistisk tilnærming til situasjonen på borgerlig side.
torsdag 18:22 Nationen
Nå møter Trine Venstres landsmøte
«Alle» lurer på om Venstre skal i regjering eller støtte en regjering av Høyre og Frp. I dag oppsummerer landsmøtet i partiet valgkampen og veien videre.
torsdag 11:54 NRK
Skogbruket vant valget
Stortingsvalget er over for denne gang, og de siste utjevningsmandater er fordelt. Men hvem vant egentlig valget? Alle partiene finner felter der de vant – det er viktig å lykkes og gjøre det synl...
torsdag 02:00 Nationen
Venstre møtes etter valget
Venstre har i dag hatt det første møtet i den nye stortingsgruppen på åtte etter valget. På møtet var det ventet at gruppen skulle diskutere å eventuelt forsøke å gå inn i regjeringen. Møtet startet kl. 14. NRK sender direkte fra Stortinget...
onsdag 16:10 NRK
Farstad ute av Stortinget: – Nordmørslista ødela mye for meg
Pål Farstad er ute av Stortinget. Han mener protestvelgere bidro til det dårlige valgresultatet.
onsdag 12:00 Nationen
Ønsker ikke å fortsette
Helge André Njåstad ønsker ikke å fortsette som leder i kommunalkomiteen den kommende stortingsperioden.
onsdag 10:57 Kommunal Rapport
Forklarer distriktstap med Frp-samarbeid
Venstre blør i Distrikts-Norge. Frp-samarbeidet er en hovedårsak, ifølge nestleder Terje Breivik.
tirsdag 22:45 Nationen
Støre oppildnet til ny kamp
Under sin tale til landsstyret tirsdag sa lanserte Ap-leder Jonas Gahr Støre tre oppgaver som partiet skal fokusere på fremover.
tirsdag 14:27 TV 2
Full Venstre-forvirring om samarbeid med Frp
Venstres landsmøte skulle legge føringer for borgerlig samarbeid etter valget. Men selv ikke Venstre-politikere forstår om vedtaket åpner for eller utelukker å gå inn i regjering med Fremskrittspartiet.
tirsdag 14:00 NRK
Støre varsler tøffere tone fra Arbeiderpartiet
FOLKETS HUS : Jonas Gahr Støre antyder at Arbeiderpartiet ikke var tøffe nok som opposisjonsparti, til å ta makten fra Erna Solberg (H). Han varsler en ærlig evaluering av hva som gikk galt.
tirsdag 13:55 NRK
Stortingskrøll på Høyskolen Kristiania
– Studentene ble sittende uten en foreleser den første forelesningen, på grunn av en kommunikasjonssvikt, forteller Arild Hamre, som er fagkoordinator i journalistikk Høyskolen Kristiania i Bergen. Han bekrefter at det fram til mandag uken etter valget fremdeles var usikkert hvem som...
tirsdag 12:52 Studvest
Støre: Ap skal ha tydelig innvandringspolitikk
Aps dårlige valgresultat blir temaet når Aps landsstyre møtes i Oslo tirsdag. Innvandring og integrering blir et stort tema, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.
tirsdag 11:36 Kommunal Rapport
Helga Pedersen: – Vi ble ikke trodd på distriktspolitikken
Tidligere Ap-topp Helga Pedersen mener partiet må innse at det ikke gjorde en god nok jobb med distriktspolitikken før årets valgnederlag.
tirsdag 08:41 Kommunal Rapport
To av sju Venstre-ordførere vil ikke ha regjering med Frp
Venstres sju ordførere er splittet i synet på å danne regjering med Fremskrittspartiet. Tre er for, to er mot og de to siste er avventende.
tirsdag 08:38 Kommunal Rapport
Støre forsvarer flørten med sentrumspartiene
Jonas Gahr Støre mener han var tydelig på hvilke partier han ville regjere med etter valget, og forsvarer flørten med KrF og Venstre.
tirsdag 08:12 NRK
VG: Støre har bedt Marthinsen om å vike for Giske som finanspolitisk talsperson
Ap-leder Jonas Gahr Støre skal ha bedt finanspolitisk talsperson Marianne Marthinsen om å rydde plass for nestleder Trond Giske. – Ikke nødvendigvis maktkamp, men et problem når noen internt i Ap oppfatter det sånn, sier NRKs politiske kommentator.
tirsdag 07:23 NRK
Fire nye år med SEG-isme
Som resultat av stortingsvalet, må me diverre innstille oss på fire nye år med ein regjeringspolitikk gjennomsyra av sneversyn, egoisme og grådigheit (SEG-isme), ord som beklagelegvis har alt for...
tirsdag 02:01 Nationen
Kommentator i strupen på Venstre: – Hyklere
Dagsavisen-kommentator Hege Ulstein kaller Venstre for hyklere og nyttige idioter etter at partiet åpnet for å gå inn i regjering med Frp. – Nedlatende overfor velgerne deres, svarer kommentator-kollega Kjetil Alstadheim i DN.
mandag 18. september NRK
Leserinnlegg: – Takk, Vestfold!
LESERINNLEGG: Kathrine Kleveland (SP) takker for demokratiet, takker for innsatsen til alle hun møtte i valgkampen, og takker for alle som stemte på Senterpartiet: 15. september var det FNs internasjonale dag for demokrati. Jeg setter demokratiet vårt høyt, og forrige mandag var...
mandag 18. september ReAvisa
Strøk listetopper og kandidater med utenlandske navn
Under årets valg strøk hovedstadens velgere profilerte politikere i de store partiene og kandidater med utenlandske navn i større grad enn andre. 
mandag 18. september Kommunal Rapport
Matproduksjon og klima
Først vil eg takka alle gode makter som heldt Miljøpartiet Dei Grøne (MDG) under sperregrensa. MDG framstår som ein samling entusiastar med begrensa kunnskapar. Ein slik kombinasjon er ikkje op...
mandag 18. september Nationen
Mektigere Sp vil presse fram økt bondeinntekt
Frp-statsrådens landbruksmelding kan legges i en skuff, ifølge Geir Pollestad (Sp). Han har utkastet klart til nye landbruksforslag som kan få flertall i det nye Stortinget.
søndag 17. september Nationen
Haugland om KrFs valg: – Det lakk i begge ender
Tidligere KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland tror en av årsakene til at partiet gjorde det så dårlig i stortingsvalget, var at velgerne var usikre på om de ville samarbeide med høyre- eller venstresiden.
søndag 17. september NRK
Utenlandske navn blir ofte strøket fra valglistene
Over 5 prosent av Senterparti-velgerne i Oslo strøk Aisha Naz Bhatti fra lista. Hun er ikke den eneste kandidaten med utenlandsk navn, som fikk mange strykninger.
søndag 17. september NRK
Kommentator: – Landbruk kan utløyse regjeringskrise
Kommentator seier KrF ikkje kjem til å vike ein tomme i landbrukspolitikken. KrF seier landbruk er viktig for partiet.
lørdag 16. september Nationen
Kunsten å smi et «nei» om til et «ja til noe bedre»
Grunnen til nedturen 1993–97 var også at Sp i stor grad forble et nei-parti. De klarte ikke å komme fram med alternativer som overbeviste velgerne om at partiet kunne tilby et «ja til noe bedre», skriver Erling Kjekstad.
lørdag 16. september Nationen
Fotball og hårete mål | Nils H. Sødal - Statsviter og forsker på prestasjonspsykologi, KHIO
Norsk toppfotball funker ikke. Det kan bety en enda tøffere hverdag for unge fotballspillere i Norge.
lørdag 16. september NRK
Kjetil Jakobsen: Hva skjer i Nord-Norge?
Nord-Norge var den røde bastionen. Hvorfor rotet Ap det vekk? spør Kjetil Jakobsen. 
lørdag 16. september Morgenbladet
Kjøret mot Jonas Gahr Støre
Arbeiderpartiet står foran en intern debatt som kan bli både vanskelig og vond. Men den er viktig. Ikke bare for partiet, men for hele Norge.
lørdag 16. september Nationen
Slik kan KrF og dei raudgrøne endre landbruket
KrF og dei raudgrøne partia er einige i ei rekke punkt i landbrukspolitikken. Saman har dei fleirtal på Stortinget.
fredag 15. september Nationen
Høyre-smell i nord i valget
Høyre har gått kraftig tilbake i vårt nordligste fylke. Men lokale politikere vil ikke kalle det et distriktsopprør.
fredag 15. september Nationen
Se første episode av Underhuset!
«Hvordan vinne valg»? blir diskutert i dagens episode av Underhuset. Gjester er blant andre Jan Erik Larsen og Sigbjørn Aanes.
fredag 15. september TV 2
Sein postgang gjer at fleire førehandsstemmer blir forkasta
I fleire kommunar må fleire førehandsstemmer forkastast fordi dei kom for seint inn. Sein postgang får skulda, ifølgje NRK.
fredag 15. september Nationen
Støre fikk stryk av velgerne
Ingen er mer strøket i Oslo enn Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre.
fredag 15. september TV 2
Sen postgang gjør at flere forhåndsstemmer forkastes
I flere kommuner må forhåndsstemmer forkastes fordi de har kommet for sent inn. Sen postgang får skylden, ifølge NRK.
fredag 15. september Kommunal Rapport
Hvordan vinne valg?
Statsministerens spindoktor Sigbjørn Aanes og Norges mest populære helsesøster Tale Maria «Helsesista» Krohn Engvik gir deg medisinen i nye Underhuset.
fredag 15. september TV 2
Ap ser ikke årsaken til egen kollaps
Arbeiderpartiet ble i 1903 for første gang representert på Stortinget da sogneprest Alfred Eriksen fra Karlsøy i Troms (bildet) tok sete på Løvebakken. Ved stortingsvalget mandag ble Fremskrittspartiet det største partiet i Karlsøy. Arbeiderpartiet gikk 10 prosentpoeng...
fredag 15. september Document.no
Willoch: – Sps linje vil skade distriktene
Tidligere Høyre-statsminister Kåre Willoch sier til VG at Senterpartiets motstand mot kommunesammenslåinger kan bevare behov for sentraliserte tjenester.
fredag 15. september Nationen
Valgdeltakelsen i år like høy som i 2013
Valgdeltakelsen ved årets stortingsvalg ser ut til å bli nøyaktig den samme som i 2013. For fire år siden deltok 78,2 prosent, som er samme andel som i år.
fredag 15. september Nationen
Senterpartiet ser flere muligheter for omkamp
Senterpartiet håper på omkamp om flystasjonen på Andøya, regionreformen, tvangssammenslåing av kommuner og rovdyrpolitikken i det nye Stortinget.
fredag 15. september Kommunal Rapport
Willoch: Frp kan takke Ap for valgresultatet
Tidligere Høyre-statsminister Kåre Willoch sier til VG at Fremskrittspartiet kan takke Ap for sine gode valgresultater.
fredag 15. september Kommunal Rapport
VG: Venstre kan nå regjere med Frp
Sentrale kilder i Venstre sier til VG at partiet neppe vil overleve et nytt nei til å sitte i regjering i høst.
fredag 15. september Nationen
KrF åpner for reversering
KrF-representanter åpner for å reversere tvangssammenslåinger i Stortinget, dersom kommuner ber om det.  
fredag 15. september Kommunal Rapport
Smartness og klokskap
Er kanskje mange av de smarte svarene og løsningene som politikerne serverte oss i valgkampen, nettopp først og fremst smarte i betydningen lure? Altså et forsøk på å lure oss – og kanskje dem selv?
fredag 15. september Nationen
Med vippemakt følger ansvar
Ettersom KrF i den kommende perioden er i posisjon til å snu flertallet i Stortinget, sitter partiet på betydelig politisk makt. Det medfører et stort ansvar, særlig for distrikts- og landbrukspolitikken.
fredag 15. september Nationen
Kartet som kan forklare Aps fall
Det snakkes om Støre, skatteløfter, Listhaug og krangling på partikontoret. Men kanskje forklaringen er så enkel som dette: Sosialdemokratenes epoke i Europa er over.
fredag 15. september Morgenbladet
Flere varsler utmeldelser om Venstre går i regjering med Frp
Politikere på grasrota i Venstre frykter et ras av utmeldelser dersom partiet går i regjering med Fremskrittspartiet. 
torsdag 14. september Nationen
Senterpartiet ser flere muligheter for omkamp
Senterpartiet håper på omkamp om flystasjonen på Andøya, regionreformen, tvangssammenslåing av kommuner og rovdyrpolitikken i det nye Stortinget.
torsdag 14. september Nationen
Ber KrF prioritere plass i næringskomiteen
Tidlegare KrF-toppar og bønder ber innstendig KrF prioritere ein plass i næringskomiteen på Stortinget. Fleire kandidatar har landbrukstilknyting.
torsdag 14. september Nationen
Raja og Grande nevnes som mulige statsråder
Trine Skei Grande, Abid Raja, Sveinung Rotevatn, Terje Breivik, Ola Elvestuen og Guri Melby oppgis som Venstres heteste statsrådskandidater.
torsdag 14. september Kommunal Rapport
Ap kan miste makt i byene
Om kommunevalget om to år går som stortingsvalget står Aps posisjon for fall i flere store kommuner, viser Kommunal Rapports valganalyse. Sjekk ordførerprognosen for de 354 nye kommunene her.
torsdag 14. september Kommunal Rapport
Kolberg tar ikke selvkritikk om økte skatter: - Vi har gjort tre ting riktig
– Det vil vise seg i den kommende stortingsperioden at det er nødvendig å øke skattene, for å unngå kutt til de som trenger det mest, sier Aps Martin Kolberg.
torsdag 14. september NRK
Venstre-ledere ser mot KrF, men utelukker ikke Frp
Bare to av Venstres fylkesledere avviser kategorisk et regjeringssamarbeid med Fremskrittspartiet. De fleste vil dog helst ha en ny Solberg-regjering med KrF.
torsdag 14. september Nationen
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

FAVORITTER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL