Utenriks
Tallet på ofre stiger i Tyrkia
Tallet på døde etter jordskjelvet i Tyrkia fredag, har steget til 29, opplyser redningstjenesten til tyrkiske medier. Samtidig finner de fortsatt overlevende.
49min TV 2
Tallet på jordskjelvofre stiger i Tyrkia - minst 29 døde
Tallet på døde etter jordskjelvet i Tyrkia fredag, har steget til 29, opplyser redningstjenesten til tyrkiske medier. Samtidig finner de fortsatt overlevende.
53min ABC Nyheter
Kaos etter storm i Spania
Minst 13 mennesker har mistet livet etter at stormen Gloria herjet i østlige deler av Spania denne uken.
18:59 VG
Advokatene lover rask prosess for å bevise at Trump er uskyldig
Advokatene til president Donald Trump startet i ettermiddag sine forsvarsprosedyrer. Samtidig raser Trump mot Demokratene på Twitter.
18:54 NRK
Amerikansk journalist: – Pompeo skjelte meg ut
USAs utenriksminister avbrøt et intervju om Ukraina-saken. Deretter skal han ha bannet mot journalisten og krevde at hun pekte ut Ukraina på et kart.
18:52 ABC Nyheter
Norske Lars (20) studerer i Hongkong: – Man blir litt redd
Myndighetene i Hongkong har erklært krisetilstand etter virusutbruddet i Kina. Norske Lars gjør flere tiltak for å unngå smitte.
17:58 TV 2
Trumps forsvarere til motangrep mot Demokratene
Forsvarerne til Donald Trump sier Demokratene ikke har noen sak mot presidenten, og de akter å få riksrettssaken raskt unnagjort. Lørdag brukte de kun to timer.
17:33 ABC Nyheter
I dag skal han slå tilbake
I en ny Twitter-tirade kaller Donald Trump profilerte demokrater for løgnhalser og stokk dumme. I dag slår advokatene hans tilbake i senatet.
16:48 TV 2
VERDEN

Trumps advokater vil gjøre kort prosess
Donald Trumps advokater hevder presidenten ikke har gjort noe galt, og sier de vil gjøre saken unna raskt og effektivt.
16:45 VG
Xi: Kampen mot viruset skal vinnes
Mens det meldes om stadig flere smittetilfeller og dødsfall, sier president Xi Jinping at Kina er i stand til å vinne kampen mot virusutbruddet i landet.
16:33 ABC Nyheter
Blodige sammenstøt i Irak
Minst tre demonstranter ble drept da irakiske sikkerhetsstyrker stormet leirene til aksjonister som i flere måneder har demonstrert mot myndighetene i Irak.
16:33 TV 2
Kinas president: – Kampen mot viruset skal vinnes
President Xi Jinping sier at Kina er i stand til å vinne kampen mot virusutbruddet, men advarer om at landet står overfor store utfordringer.
16:20 NRK
Klimaminister Rotevatn møter WTO-vegg når Norge skal jobbe for klimavennlig handel
I desember lanserte Norge og fire andre land initiativet ACCTS som skal få internasjonal handel til å bli klimavennlig. De omtaler ikke at WTO hindrer tollvern for å unngå karbonlekkasje.
15:53 ABC Nyheter
Brasils urfolk saksøker president Bolsonaro for rasisme
Urfolksorganisasjon med 300 urfolksstammer, saksøker president Jair Bolsonaro etter at han sa at urfolket har utviklet seg og «blitt mer og mer et menneske som oss».
15:07 NRK
Omtales som Storbritannias verste voldtektsmann – tok klokker, pass og telefoner som suvenirer
Etter at 36-åringen ble dømt til minimum 30 år fengsel for å ha lokket med seg, dopet ned og voldtatt over hundre menn har en rekke andre anklaget han for voldtekt.
14:54 TV 2
Fra toppkarakterer til mistenkt trippeldrapsmann
En svensk akademiker (28) har blitt varetektsfengslet, mistenkt for å stå bak trippeldrap og to grove ran på en time i Barcelona mandag. I Spania omtales hendelsen som «den svarte dagen».
14:23 TV 2
Politiet undersøker likfunn utenfor Landskrona i Sverige
Politiet undersøker funnet av det som kan være en død person ved Landskrona i Sverige. Funnet er gjort nær stedet der en kvinne fra Bergen forsvant julaften.
13:27 ABC Nyheter
Politiet undersøker om likfunn er savnede Eirin
Svensk politi har gjort funn av en død person i strandkanten sør for Landskrona i Sverige.
13:13 VG
Sjekker likfunnet opp mot savnede i området
En person ble funnet død i vannet i Landskrona i Sverige lørdag ettermiddag.
12:47 TV 2
Lette etter Eirin: Mistenkt likfunn
Norske Eirin savnet i samme område.
12:34 Dagbladet
Trumps valgseier stanset suksessduoens TV-serie
TRUMPS VERDEN: Varslerdramaet «Heksejakt» gjør det bra på norske TV-skjermer. Men enkelte ganger overgås fiksjonen av virkeligheten, noe serieskaperne fikk kjenne på i 2016.
12:21 TV 2
ABC News: Trump snakket om å sparke Ukraina-ambassadør i skjult opptak
En tidligere medarbeider av Trumps personlige advokat hevder å sitte på et skjult opptak, der Trump snakker om å sparke USAs ambassadør til Ukraina. «Bli kvitt henne! Gjør det!», sier Trump blant annet, ifølge ABC News.
11:51 NRK
Smittefrykt utløser unntakstilstand i Hongkong
Hongkong erklærer unntakstilstand etter virusutbruddet i Kina: Barnehager og skoler stenges, maraton avlyses. Fly og høyhastighetstog får ikke lenger ta med passasjerer fra smittesenteret Wuhan.
11:11 VG
Panikkscener: Unntaks­tilstand i Hongkong
Det mystiske viruset med navnet 2019-nCoV fortsetter å spre seg, og skaper frykt i Kina.
10:14 Dagbladet
Corona-viruset: Vil bygge sykehus med tusen senger på ti dager
En hær av anleggsmaskiner arbeider på spreng i Wuhan i Kina. Her skal et provisorisk sykehus med 1000 senger bygges på bare ti dager, for å ta imot pasienter som er smittet av corona-viruset.
09:52 VG
Mange hundre millioner gresshopper
Største gresshoppeinvasjon på flere tiår.
09:50 Dagbladet
Virus-dødstallene stiger: Lege (62) fra Wuhan blant de døde
Corona viruset fortsetter å kreve liv. Lørdag døde den første legen som har jobbet med å behandle smittepasienter i Wuhan, og Hong Kong erklærer utbruddet en nasjonal krise.
09:34 TV 2
Desperat jakt på overlevende
Dødstallene etter jordskjelvet i Tyrkia er nå oppe i 20.
09:05 Dagbladet
Flest nordmenn tror ikke Trump blir gjenvalgt
46 prosent tror ikke USAs president får fortsette. – Jeg tviler på om det er mulig å slå Trump, mener USA-viter Hilmar Mjelde.
08:17 ABC Nyheter
Kina innfører nasjonalt virus-tiltak blant reisende
Kinesiske myndigheter iverksetter landsdekkende tiltak blant reisende på tog, fly og busser for å identifiserte mistenkte tilfeller av det dødelige viruset.
07:36 ABC Nyheter
Nye dødsfall etter virusutbrudd: Hongkong erklærer krisetilstand
Myndighetene i Hongkong erklærer krisetilstand på grunn av coronaviruset. Millionbyen stenger alle skoler og stanser langdistansetog for å begrense smittefaren, ifølge Hongkongs leder Carrie Lam.
07:24 NRK
Tidligere toppstudent pågrepet for trippeldrap
En svensk mann i slutten av 20-årene er pågrepet for trippeldrap i Barcelona. – Han var sosial og hyggelig, sier tidligere studiekamerat til Aftonbladet.
07:21 VG
Oppdaget i nye land
Antall døde etter virusutbruddet som startet i Kina, har økt til 41, ifølge myndighetene i landet. Det er også påvist tilfeller i Australia og Malaysia.
06:36 Dagbladet
VERDEN

Menneskehjerne ble til glass
Et vulkanutbrudd for snart 2000 år siden har gitt ny innsikt om hva som skjer med menneskekropper som utsettes for ekstrem varme.
06:29 Dagbladet
Demokratene advarte igjen mot Trumps maktmisbruk
Aktoratets fullførte siste dag i riksrettssaken mot Donald Trump med å gjenta sine beskyldninger om presidentens maktmisbruk.
04:44 ABC Nyheter
Hevder å ha opptak hvor Trump beordrer ambassadør oppsagt
En nær medarbeider av Donald Trumps advokat hevder å ha levert inn et opptak til Demokratene hvor presidenten beordrer USAs Ukraina-ambassadør oppsagt.
04:41 TV 2
Hemmelig opptak avslører Trump
Et opptak fra 2018 med USAs president, Donald Trump, viser hvordan han tilsynelatende gir ordre om å sparke ambassadøren til Ukraina.
04:09 Dagbladet
Trump om Yovanovitch i angivelig opptak: «Bli kvitt henne»
En nær medarbeider av Donald Trumps advokat hevder å ha levert inn et opptak til Demokratene hvor presidenten beordrer USAs Ukraina-ambassadør oppsagt.
03:50 VG
Virus bekreftet i Australia
Australias helsemyndigheter bekrefter at en mann i 50-årene er smittet av det nye coronaviruset.
03:40 TV 2
Coronavirus bekreftet i Australia
Australias helsemyndigheter bekrefter at en mann i 50-årene er smittet av det nye coronaviruset.
03:36 ABC Nyheter
Giuliani-kontakt hevder å ha opptak hvor Trump beordrer ambassadør oppsagt
En nær medarbeider av Donald Trumps advokat hevder å ha levert inn et opptak til Demokratene hvor presidenten beordrer USAs Ukraina-ambassadør oppsagt.
02:27 ABC Nyheter
41 bekreftet døde av lungevirus
Antall døde etter virusutbruddet som startet i Kina, øker. Fredag melder myndighetene om 15 nye dødsfall. Tallet er nå 41.
01:54 VG
Minst 21 funnet døde etter jordskjelvet i Tyrkia
Tallet på omkomne stiger etter fredagens jordskjelv øst i Tyrkia. Minst 21 mennesker er funnet døde, og over 1.000 er skadd, opplyste myndighetene lørdag.
01:33 ABC Nyheter
Flere bekreftet døde av lungevirus – smitte oppdaget i nye land
Antall døde etter virusutbruddet som startet i Kina, har økt til 41, ifølge myndighetene i landet. Det er også påvist tilfeller i Australia og Malaysia.
00:43 ABC Nyheter
Brasils urfolk saksøker president Bolsonaro
Organisasjonen som representerer Brasils 300 urfolksstammer, saksøker president Jair Bolsonaro for rasisme etter han uttalte at de blir mer og mer menneskelige.
00:40 TV 2
Brasils urfolk saksøker president Bolsonaro
Organisasjonen som representerer Brasils 300 urfolksstammer, saksøker president Jair Bolsonaro for rasisme etter han uttalte at de blir mer og mer menneskelige.
00:07 ABC Nyheter
Kina: Set opp to nye sjukehus
Kinesiske styresmakter lovar å ha eit heilt nytt sjukehus, som skal behandle pasientar smitta av coronaviruset, klart i løpet av ti dagar. Anleggsarbeidet starta i dag.
fredag 23:39 NRK
Slik har vi takla tidlegare utbrot av virusepidemiar
WHO vurderer om vi er i ein global nødssituasjon, etter at eit nytt coronavirus har spreidd seg til fleire land. Historia har vist at det kan få store konsekvensar når virus spreier seg raskt over verda.
fredag 23:39 NRK
Jordskjelv i Tyrkia: 30 framleis sakna
Minst 14 menneske er stadfesta døde, og over er 300 skadde, etter eit kraftig jordskjelv i Elazig-provinsen nordaust i Tyrkia.
fredag 23:36 NRK
Kina-viruset påvist i Frankrike – første tilfeller i Europa
Tre personer i Frankrike har testet positivt på coronaviruset som trolig stammer fra Kina, opplyser helseminister Agnès Buzyn. De tre har nylig vært i Kina.
fredag 23:24 ABC Nyheter
Trump: Demokratenes abortsyn er ekstremt
For første gang deltar en amerikansk president i den årlige massemønstringen mot abort. – Ufødte barn har aldri hatt en sterkere forsvarer i Det hvite hus, sa Donald Trump.
fredag 22:42 NRK
Minst 18 døde etter jordskjelv
Over 650 skadd.
fredag 22:18 Dagbladet
Johnson har undertegnet brexitavtalen
Statsminister Boris Johnson har undertegnet Storbritannias skilsmisseavtale med EU og kaller det et nytt kapittel i britisk historie.
fredag 21:51 TV 2
Trump på anti-abort-arrangement: – De er ute etter å ta meg
WASHINGTON D.C. Donald Trump tordner på anti-abort-arrangementet «March for life» bare kort tid før senatorene samles for å føre riksrettssaken mot ham. Blant de oppmøtte er støtten hans stor.
fredag 21:50 VG
Over 20 funnet døde etter jordskjelv i Tyrkia
Tallet på omkomne stiger etter jordskjelvet i Tyrkia fredag kveld. Over 1000 er skadet, opplyser tyrkiske myndigheter.
fredag 21:40 VG
Trumps popularitet øker
44 prosent av amerikanerne mener at Donald Trump gjør en god jobb som president, flere enn noensinne siden han overtok, viser en ny meningsmåling.
fredag 20:47 ABC Nyheter
Kina-viruset påvist i Frankrike - første tilfeller i Europa
To personer i Frankrike har testet positivt på coronaviruset som trolig stammer fra Kina, opplyser franske myndigheter.
fredag 20:35 ABC Nyheter
Corona-viruset har tatt 41 liv
To personer i Frankrike har testet positivt på coronaviruset, opplyser franske myndigheter.
fredag 20:27 TV 2
VERDEN

Trump: – Demokratens abortsyn er ekstremt
President Donald Trump anklaget Demokratene for å ha radikale og ekstreme holdninger til abort da han talte til abortmotstandere på den årlige «March of Life».
fredag 20:21 TV 2
«Verdens verste katt» kan nå adopteres
Dyrebeskyttelsen i North Carolina i USA søker en eier til det de kaller for «verdens verste katt»
fredag 19:30 VG
Pentagon: 34 soldater fikk hjerneskade i iransk angrep
34 amerikanske soldater har fått diagnosen traumatisk hjerneskade etter det iranske missilangrepet mot Ain al-Asad-basen i Irak, opplyser Pentagon.
fredag 19:13 ABC Nyheter
34 soldater fikk hjerneskade
34 amerikanske soldater har fått diagnosen traumatisk hjerneskade etter det iranske missilangrepet mot Ain al-Asad-basen i Irak, opplyser Pentagon.
fredag 18:59 TV 2
«Du fortjener å dø»
Ti år gammel ble Tulsi Vagjiani alvorlig skadd i en flyulykke. Nå tar hun et oppgjør med hets og mobbing.
fredag 18:51 Dagbladet
Kineserne som var innom Norge på vei til Finland, har ikke coronaviruset
De to kineserne som denne uken kom til Finland via Norge, var ikke bærere av coronaviruset, melder den finske statskanalen Yle.
fredag 18:50 ABC Nyheter
Skal bygge to nye sykehus for å behandle smittede
Det er kaos på kinesiske sykehus etter at coronaviruset har gjort mange syke. I Wuhan skal de bygge et krisesykehus på seks dager.
fredag 18:46 TV 2
Kan ha løst en av jordas største gåter
Forskere har funnet verdens eldste krater, og mener med det at de har funnet svaret man har lett etter.
fredag 18:23 Dagbladet
«Dytte og rette»-Raja nesten helt lik Trump
Abid Rajas dytt for å komme foran, og retting av jakken når han er foran, er som tatt ut av læreboka til en amerikansk president.
fredag 18:12 ABC Nyheter
Se dokumentar: Kappkjører for å kapre pasienter
Med sine 9 millioner innbyggere er Mexico City en av verdens aller største byer. Myndighetene opererer 45 ambulanser fordelt på alle disse menneskene. Byens ytterligere behov for ambulansetjenester er vill vill vest – et heseblesende race for å være først på ulykkesstedet.
fredag 18:02 VG
Nytt tilfelle av Kina-virus bekreftet i USA
En amerikansk kvinne i 60-årene i Chicago er smittet av det kinesiske coronaviruset, bekrefter amerikanske helsemyndigheter.
fredag 17:24 ABC Nyheter
Bekrefter coronavirus i Chicago – avkrefter tilfeller i Finland
Det er bekreftet corona-virus i Chicago i USA.
fredag 16:23 TV 2
Russland inviterer Nato til kappestrid
Russland inviterer 90 land til vennlig militær kappestrid i Moskva, blant dem også Natos medlemsland.
fredag 16:22 ABC Nyheter
Spansk politi befridde hundrevis av hunder
Politi har sluppet 270 små hunder, mange i svært dårlig forfatning, ut fra en ulovlig oppdrettskennel i utkanten av Spanias hovedstad Madrid.
fredag 15:56 ABC Nyheter
London-politiet vil bruke ansiktsgjenkjenning
Politiet i London vil bruke overvåkingskameraer og teknologi for ansiktsgjenkjenning i områder hvor de leter etter ettersøkte.
fredag 15:06 ABC Nyheter
Seks skotne og drepne i tysk småby
Seks menneske er drepne og fleire er såra etter skyting inne i ein bygning i den vesle byen Rot am See i Tyskland, opplyser politiet.
fredag 14:20 NRK
Mann skjøt og drepte seks familiemedlemmer i tysk småby
En 26 år gammel mann er pågrepet og siktet for å ha skutt og drept seks familiemedlemmer og såret to andre i småbyen Rot am See sør i Tyskland.
fredag 14:20 ABC Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL