Usbekistan
Fattige asiater kan bli statsborgere ved å krige for Russland: – Hvis de overlever
Russland tilbyr fattige utlendinger – ofte fra Sentral-Asia – kjappere statsborgerskap mot at de går i krigen. Eksperter frykter at de kan bli kanonføde.
lørdag 20. mai VG
Toppmøte: Putin roser Xi for «balansert posisjon» i Ukraina-konflikten
Kina, Russland og flere andre mektige asiatiske land samles torsdag i Usbekistan for å diskutere blant annet handel og sikkerhet. Invasjonen i Ukraina danner et mørkt bakteppe for møtet.
15. september 2022 VG
Skilt av Taliban
14. november 2021 VG
Diplomater krever slutt på Taliban-offensiv
En rekke lands ambassader i Afghanistan krever at Taliban straks avslutter sin offensiv og vender tilbake til forhandlingsbordet. Norge har ikke signert.
19. juli 2021 VG
Voldelig vårslepp i Ferganadalen
Det finnes ingen enkle forklaringer i en konflikt om nedarvede kruseduller på kartet.
9. mai 2021 VG
Norge ber om diktatur-støtte til plass i Sikkerhetsrådet
Norge er på stemmejakt i noen av verdens verste diktaturer for å få plass i FNs sikkerhetsråd. Tidligere toppdiplomater er vervet til jobben.
26. november 2019 VG
«Jetsett-prinsesse» satt i straffeleir i Usbekistan
Hun var «stan-landenes» mest glamorøse ansikt utad. Så kom korrupsjonsavsløringene i Vimpelcom-skandalen. Denne uken ble Gulnara Karimova (46) plassert i en straffeleir hjemme i Usbekistan.
9. mars 2019 VG
Rettssaken mot seks terrortiltalte i Sverige i gang
Seks personer er stilt for retten i Sverige, tiltalt for terrorplanlegging og for å ha sendt penger til ekstremistgruppen IS.
7. januar 2019 VG
VERDEN

Dødsstraff avskaffet og homofili avkriminalisert: Dette kan verden juble for i 2018
Despoter klamrer seg til makten og demokratiet er under press i store deler av verden. Men menneskerettighetene kan også notere mange seire i året som gikk.
31. desember 2018 VG
De glemte diktaturene
Skyting av streikende arbeidere, angrep på journalister og statsdrevet slavearbeid. Diktaturene i Sentral-Asia plager bokstavelig talt livet av egen befolkning – til øredøvende stillhet.
27. november 2018 VG
Terrorens bakteppe
«Vi skal kverke terroristene i utedassen om nødvendig!», sa Vladimir Putin for 15 år siden. Så slo de til igjen i hans egen hjemby St. Petersburg, mens presidenten selv var i byen.
10. april 2017 VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL