USA
3,8 milliarder i lottopremie i USA
En heldig vinner i USA kan innkassere en lottopremie tilsvarende 3,8 milliarder kroner. Trekningen i lotteriet Mega Millions skjedde fredag. Vinnerloddet ble solgt på en bensinstasjon utenfor Los Angeles, skriver New York Post.
36min NRK
3,8 milliarder i lottopremie i USA
En heldig vinner i USA kan innkassere en lottopremie tilsvarende 3,8 milliarder kroner.
49min ABC Nyheter
Slik kom det hemmelige Biden-møtet i stand
NEW YORK : Takket være et forsinket tog fikk Jonas Gahr Støre et privat møte med president Joe Biden foran peisen.
58min TV 2
«Tiger King» tapte ankesak og dømmes til 21 års fengsel
Joe Exotic, kjent fra serien «Tiger King», tapte ankesaken og dømmes til 21 års fengsel for drapsforsøk på den rivaliserende dyreparkeieren Carole Baskin. Exotic, eller Joseph Allen Maldonado-Passage, som han egentlig heter, ble dømt til 22 års fengsel i den...
07:42 NRK
Espen debuterte i Premier League som 19-åring. Seks år senere var all motivasjon borte
Historien om Espen Baardsen er historien om keeperen som forsvant. Men det er også historien om å møte veggen og stake ut en ny kurs i livet.
06:32 TV 2
Scoret på følelsesladd kveld
Mats Zuccarello fikk både mål og assist da Minnesota Wild vant 3-2 mot New York Rangers. Før kampen ble vennen Henrik Lundqvist hyllet for Rangers-karrieren.
05:03 Dagbladet
Ba sangstjerne kysse hunden bak
Den republikanske guvernøren i West Virginia, Jim Justice, tok svært grafiske virkemidler i bruk for å slå tilbake mot sangstjerna Bette Midler.
04:14 Dagbladet
Tusenvis hedret drepte kolleger
Tusenvis av politifolk fylte fredag gatene i New York for å minnes to kolleger som ble drept i tjeneste i forrige uke.
00:33 Dagbladet
VERDEN

Sender soldater til Øst-Europa
USAs president Joe Biden sier at han snart skal sende et lite antall amerikanske soldater for å styrke Natos tilstedeværelse i Øst-Europa.
00:12 TV 2
Kennedy-familiens «sorte får» håver inn millioner på konspirasjonsteorier
WASHINGTON D.C. Han er verdenskjent for navnet sitt og har vunnet flere store miljøsaker som advokat. I dag blir Robert F. Kennedy Jr. knyttet til konspirasjonsteorier og hyllet av USAs vaksinemotstandere.
fredag 22:55 VG
Pentagon: – Russland har store nok styrker ved Ukrainas grenser til å invadere hele landet
USAs forsvarsminister Lloyd Austin sier det fremdeles er mulig å finne en diplomatisk løsning, men at Russland har så mye militære ressurser langs Ukrainas grenser at de er klare for invasjon.
fredag 22:12 TV 2
USAs forsvarssjef Mark Milley advarer om «forferdelige konsekvenser» og store tap dersom Russland angriper Ukraina
– En russisk invasjon av Ukraina ville være grusomt for landet og vil resultere i betydelige tap.
fredag 21:47 ABC Nyheter
– Putin har nok styrker til å ta Ukraina
USAs forsvarsminister Lloyd Austin sier det er fremdeles er mulig å finne en diplomatisk løsning, men at Russland har så mye militære ressurser at de er klare for invasjon av Ukraina om de skulle bestemme seg for det. .
fredag 21:31 TV 2
USA og EU jobber for å finne alternative gassforsyninger
USA og EU samarbeider for å finne alternative forsyninger av naturgass til Europa dersom gassgiganten Russland beslutter å gjengjelde sanksjoner mot seg.
fredag 20:03 ABC Nyheter
Biden har fått katt
Den to år gamle katten Willow har flyttet inn i Det hvite hus til president Joe Biden og hans kone Jill. Det skal ha vært katten som valgte førstedamen.
fredag 19:11 NRK
Ung mann (21) falt i døden da han tok selfie i Superstition Mountains i Phoenix i Arizona
Da den spektakulære utsikten skulle foreviges, gikk det galt.
fredag 18:55 ABC Nyheter
Stoltenberg: Står klare til å ruste opp i Øst
Generalsekretær i Nato, Jens Stoltenberg sier Nato fortsatt står klare til å øke sin tilstedeværelse i Øst-Europa – stikk i strid med Russlands krav. Vladimir Putin raser mot Vesten.
fredag 16:01 VG
Henrettet med omstridt metode
Drapsdømte Donald Arthur Grant er første som er blitt henrettet i USA i 2022. Han ba om å få utsatt henrettelsen, i håp om å slippe den omstridte metoden med dødelige injeksjoner, men ble ikke hørt.
fredag 15:59 Dagbladet
Lavrov ber OSSE svare på russiske sikkerhetskrav
Russlands utenriksminister Sergej Lavrov ber Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) svare på Russlands krav om sikkerhetsgarantier.
fredag 15:49 ABC Nyheter
Advarer mot «covid-penis»
Amerikanske urologer hevder at «covid-penis» er en reell bekymring for de som får sykdommen. Norsk ekspert er mer bekymret for at begrepet skal skape frykt hos norske menn.
fredag 15:32 Dagbladet
Bro har rast sammen i Pittsburgh før Biden-tale
En veibro over en park i den amerikanske byen Pittsburgh har rast sammen. Senere fredag skal president Joe Biden tale om infrastruktursatsingen sin i byen. Flere biler og en buss ble med ned i raset, skriver den lokale TV-kanalen KDKA. En gassrørledning skal også ha blitt rammet av raset og det luktet...
fredag 15:04 NRK
Bro kollapset i Pittsburgh
Til alt hell er det ikke meldt om skadde etter brokollapsen, men flere personer er evakuert etter mistenkt gasslekkasje.
fredag 15:02 TV 2
Bro har rast sammen i Pittsburgh før Biden-tale
En veibro over en park i den amerikanske byen Pittsburgh har rast sammen. Senere fredag skal president Joe Biden tale om infrastruktursatsingen sin i byen.
fredag 14:57 ABC Nyheter
Putin raser mot Vesten i telefonsamtale med Macron
Vesten har ikke tatt Russlands bekymringer på alvor, sa Russlands president Vladimir Putin i en telefonsamtale med Frankrikes president Emmanuel Macron.
fredag 14:55 ABC Nyheter
Pentagon-sjefen lover reformer
USAs forsvarsminister Lloyd Austin vil iverksette reformer for å redusere antall sivile som blir drept i amerikanske militære angrep.
fredag 13:04 TV 2
Pentagon-sjefen lover reformer for å unngå sivile tap
USAs forsvarsminister Lloyd Austin vil iverksette reformer for å redusere antall sivile som blir drept i amerikanske militære angrep.
fredag 13:02 ABC Nyheter
Hurtigtoget Zyen (21) blir med Gutan til Marbella
 
fredag 11:49 Fædrelandsvennen
Domstol stanser oljeleting i USA
En domstol i USA har stanset et salg av lisenser for oljeleting i Mexicogolfen. Begrunnelsen er at klimakonsekvensene må vurderes nøyere.
fredag 09:48 TV 2
Lavrov: Russland vil ikke ha krig med Ukraina
Russlands utenriksminister sier fredag at det ikke blir krig med Ukraina - dersom det er opp til dem. Samtidig advarer Joe Biden om at Russland kan komme til å invadere Ukraina neste måned.
fredag 09:38 VG
Domstol stanser oljeleting i USA
En domstol i USA har stanset et salg av lisenser for oljeleting i Mexicogolfen. Domstolen i Washington erklærte torsdag at det må gjøres en ny klimavurdering eller iverksettes andre tiltak hvis salget skal gjennomføres, skriver NTB.
fredag 09:27 NRK
USA vil redusere sivile tap
USAs forsvarsminister Lloyd Austin ga torsdag ordre om reformer for å redusere antall sivile som blir drept i amerikanske militære angrep. Austin ga sitt embetsverk 90 dager til å legge fram en plan for hvordan sivile dødsfall kan unngås i kampsituasjoner. Han sa at beskyttelse av...
fredag 04:38 NRK
Bidens olje- og gassavtale ugyldiggjort
En føderal dommer har torsdag bestemt at Bidens olje- og gassavtaler på 80 millioner dekar i Mexicogulfen.
fredag 03:17 TV 2
Jubel for antivaksinekolonne i Canada
Kolonner med lastebiler på vei til et protestmøte i Ottawa mot vaksinekrav ble møtt av jublende mennesker med flagg og plakater i Toronto.
fredag 03:12 TV 2
VERDEN

Slaktes etter nytt restaurantbesøk
Den tidligere visepresidentkandidaten Sarah Palin (57) besøkte en restaurant i New York to dager etter at hun testet positivt for covid-19. New York-ordføreren er ikke nådig i sin dom over 57-åringen.
fredag 02:30 Dagbladet
En utvei for Putin
Russland har fått svar fra USA og Nato på sine sikkerhetspolitiske krav. President Vladimir Putin er gitt en mulighet til å velge en diplomatisk vei, bort fra en farlig konfrontasjon.
torsdag 22:53 VG
Peiskos med Støre i Det ovale kontor: Biden skal være villig til å møte Putin igjen
WASHINGTON Ved den brennende peisen i Det ovale kontor, ba USAs president Joe Biden om at statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) fortalte om Norges erfaringer med Russland som nabo.
torsdag 22:40 VG
Biden møtte Støre i Det hvite hus
USAs president Joe Biden møtte i dag statsminister Jonas Gahr Støre i Det hvite hus, for å bekrefte viktigheten av forholdet mellom USA og Norge, heter det i en pressemelding fra Det hvite hus. – De to snakket blant annet om deres felles innsats i Nato og OSSE, for å møte...
torsdag 22:38 NRK
Støre i improvisert møte med Biden i Det hvite hus
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) hadde torsdag et 20 minutter langt møte med USAs president Joe Biden i Det hvite hus.
torsdag 20:44 ABC Nyheter
Flere døde etter forlis utenfor Florida
Ytterligere fire døde er funnet i sjøen etter forliset utenfor Florida mandag. Men det er ikke lenger håp om å finne overlevende, og redningsarbeidet avsluttes. Det opplyser den amerikanske kystvakten torsdag ettermiddag lokal tid. En person ble funnet død onsdag, mens 34 andre...
torsdag 20:27 NRK
Støre møtte USAs president Joe Biden i Det hvite hus
– Det var et hyggelig og alvorspreget møte, sier statsminsiter Jonas Gahr Støre til TV 2. De fikk snakket om Afghanistan, Ukraina, klima og andre viktige temaer på det improviserte møtet torsdag.
torsdag 20:03 TV 2
Biden vil nominere svart kvinne som høyesterettsdommer
President Joe Biden sier han vil nominere en svart kvinne til høyesterettsdommer, noe som aldri tidligere har skjedd i USA.
torsdag 19:18 TV 2
Biden vil nominere svart, kvinnelig høyesterettsdommer
Den liberale amerikanske høyesterettsdommeren Stephen Breyer (83) bekrefter at han går av med pensjon. Biden sier at han skal nominere en svart kvinne til å erstatte Breyer, melder Reuters. Den nominerte personen vil bli den første svarte kvinnen som nomineres til USAs høyesterett....
torsdag 19:02 NRK
Forbyr studenter bøker om rasisme og LHBTQ
Studenter i flere amerikanske stater reagerer på at de ikke får muligheten til å lære om «hele» landets historie.
torsdag 18:08 VG
Russland varsler utplassering av nye raketter i Europa: – Uunngåelig
Samtidig som spenningen mellom øst og vest er på sitt høyeste på mange tiår, kommer det melding om at russerne vil utplassere nye mellomdistanseraketter i Europa og Asia.
torsdag 16:14 ABC Nyheter
USA: Høyeste vekst siden 1984
Amerikansk økonomi vokste med 5,7 prosent i 2021, ifølge tall fra handelsdepartementet. Det er den høyeste økonomiske veksten siden 1984. Det ventes at veksten vil fortsette i 2022, men i et lavere tempo grunnet omikronvariantens herjinger og høy inflasjon. Det internasjonale...
torsdag 15:46 NRK
USA og Europa i uttalelse om Taliban etter Oslo-møtene: Fortsatt bekymret
USA og de europeiske landene uttrykker i en fellesuttalelse at de fortsatt er bekymret for situasjonen i Afghanistan og kvinners rettigheter.
torsdag 14:46 ABC Nyheter
Støre er invitert til Det hvite hus
Jonas Gahr Støre (Ap) er invitert til Det hvite hus torsdag, for å møte president Joe Bidens nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan.
torsdag 14:14 TV 2
Diplomatiet skyter fart i Ukraina-konflikten
Håpet om en diplomatisk løsning på Ukraina-konflikten med Russland stiger. Selv om frontene fortsatt er steile, er det varslet nye møter de neste dagene.
torsdag 13:13 VG
- Uvaksinert mann nektes nytt hjerte
Sykehuset Brigham and Women"s i Boston stiller krav om coronavaksinasjon for transplantasjonskandidater. Familien til en 31 år gammel mann som nå kjemper for livet, fortviler.
torsdag 12:43 Dagbladet
Russland vil ikke trekke forhastede konklusjoner om forslag fra USA
Russlands krav og bekymringer ble ikke tatt i betraktning i USA og Natos forslag for å minke spenningen i Ukraina, mener Kreml.
torsdag 11:35 ABC Nyheter
QAnon-tilhenger dømt for kongresstormingen
En mann som kaller seg tilhenger av QAnon, er dømt til tre år og åtte måneder i fengsel for å ha angrepet politifolk under stormingen av kongressen i fjor.
torsdag 09:05 $ Dagen
Kina ber USA ta russiske bekymringer på alvor
Russlands sikkerhetspolitiske bekymringer bør tas på alvor, sa Kinas utenriksminister Wang Yi i en samtale med sin amerikanske kollega Antony Blinken.
torsdag 08:03 ABC Nyheter
Kina sier USA må slutte å blande seg inn i vinter-OL
Kinas utenriksminister mener USA bruker vinter-OL til politiske formål på grunn av landets diplomatiske boikott av lekene.
torsdag 07:42 ABC Nyheter
USA jobber på spreng – frykter at F-35 skal havne i kinesiske hender
Den amerikanske hæren forsøker å få tak i skroget av en F-35 som befinner seg på bunnen av Sør-Kina-havet. Frykten er at Kina skal få tak i flyet.
torsdag 06:56 ABC Nyheter
Russlands tilgang på egne prosessorer kan bli rammet dersom Ukraina invaderes
Både forsvaret og sivilsamfunnet i Russland kan bli berørt av amerikansk eksportforbud av teknologi til landet.
torsdag 05:00 digi.no
Gikk på nederlag på auksjon
Onsdag kveld auksjonerte tidligere førstedame Melania Trump bort en rekke gjenstander. Interessen var imidlertid langt mindre enn ventet.
torsdag 04:56 Dagbladet
Vaksinepåbud trer i kraft i halve USA
Helsearbeidere i halvparten av USAs delstater har frist til torsdag med å vaksinere seg mot koronaviruset. Mens mange er glad for kravet, frykter andre at det vil forverre mangelen på helsepersonell, om en del helsearbeidere heller slutter enn tar vaksinen. I noen republikanskstyrte delstater, som er...
torsdag 04:48 NRK
Frist for helsearbeidere i USA
Helsearbeidere i halvparten av USAs delstater har frist til torsdag for å vaksinere seg mot koronaviruset.
torsdag 04:04 TV 2
VERDEN

Støre i Washington: Russland må dempe spenningen før nye samtaler
WASHINGTON DC Russland må dempe den militære spenningen på grensen mot Ukraina. Det mener statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er et rimelig vilkår for å innlede videre forhandlinger med Nato og USA.
torsdag 03:13 VG
Lastebilprotest mot vaksinepass
Canadisk politi gjør seg klar for tøffe tak når en kolonne lastebiler kjører inn i Ottawa i protest mot krav om vaksinepass for å krysse grensa til USA. Ottawas politisjef Peter Sioly sier at protestlederne samarbeider, men at etterretning viser at «parallelle grupper»...
torsdag 03:06 NRK
Pengekrise i Kabul: - Står ikke på Taliban, men på USA, EU og Norge
NEW YORK Bernt Apeland i Norges Røde Kors beskriver en desperat pengekrise i Afghanistan. Problemet er ikke Taliban, men vestlige land, sier han. Fra Kabul ber han statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) tar opp saken i FNs sikkerhetsråd.
torsdag 01:04 VG
Amerikansk høyesterettsdommer går av – Biden vil trolig nominere en svart, kvinnelig erstatter
Den liberale høyesterettsdommeren Stephen Breyer går av med pensjon. President Joe Biden får dermed muligheten til å velge erstatter – trolig en svart kvinne.
onsdag 22:50 ABC Nyheter
Én person funnet død etter båtkantring
Den amerikanske kystvakten har funnet én død person etter at en båt med 40 migranter om bord kantret utenfor kysten av Florida i USA i helgen. Mannskapet om bord et av kystvaktens fly oppdaget personen flytende i vannet, kom det fram under en pressebrifing onsdag.
onsdag 22:45 NRK
Krever svar etter Laurens død
23 år gamle Lauren skulle bare på date. Kort tid senere ble hun funnet død.
onsdag 21:03 Se & Hør
USAs sentralbank varsler snarlig renteheving
USAs sentralbank Federal Reserve melder at de holder styringsrenten på null, men varsler at en økning snart vil komme.
onsdag 20:12 TV 2
USAs sentralbank varsler renteheving
USAs sentralbank Federal Reserve melder at de holder styringsrenten på null, men varsler at en økning snart vil komme. – Med en inflasjon på godt over 2 prosent og et sterkt arbeidsmarked, venter vi at det snart vil være hensiktsmessig å heve styringsrenten, melder bankens...
onsdag 20:11 NRK
Fersk studie: Giftige stoffer funnet i hverdagsprodukter – finnes «overalt» i Norge
Svært mange vannavstøtende og fett- og flekkavvisende produkter inneholder de giftige «evighetsstoffene» PFAS. Nå går amerikanske forskere ut og advarer mot den helseskadelige gruppen syntetiske stoffer.
onsdag 19:49 ABC Nyheter
Hvordan får USA en ny høyesterettsdommer?
Stephen Breyer (83) trekker seg og president Joe Biden får dermed mulighet til å nominere sin første høyesterettsdommer.
onsdag 19:30 AmerikanskPolitikk.no
Ukraina-konflikten: USA og Nato har svart skriftlig på russiske krav
NEW YORK/OSLO : USA og Nato vil fortsette på et diplomatisk spor med Russland om konflikten på grensen mot Ukraina. Men da må Russland redusere den militære trusselen, ifølge USAs utenriksminister Antony Blinken.
onsdag 18:47 VG
USA og Nato svarer Putin
USA og Nato har nå overlevert sine skriftlige svar på sikkerhetskravene som ble fremmet av Russland før jul.
onsdag 18:39 ABC Nyheter
USAs ambassade i Ukraina ber sine borgere vurdere å forlate landet
Den amerikanske ambassaden i Kiev har bedt amerikanerne i landet om å vurdere å forlate landet så fort som mulig.
onsdag 18:11 ABC Nyheter
Stoltenberg håpar på god løysing – men er førebudd på det verste
Russland la fram ei rekkje krav då dei kom med utkastet til to nye sikkerheitsavtalar dei ynsker å inngå. No skal utanriksministeren i USA halda pressekonferanse.
onsdag 18:11 NRK
Solid børsåpning i USA før rentebeslutning
Børsen åpnet med en oppgang i USA onsdag, mens markedet venter på en ny rentebeslutning fra landets sentralbank.
onsdag 16:43 TV 2
The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window
Lang tittel, langdryg parodi.
onsdag 16:30 NRK P3
Venter på svar, krig eller fred?
Det hvite hus sier at det er overhengende fare for en russisk invasjon av Ukraina. Men Kreml sier at de ikke har slike planer.
onsdag 16:07 VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL