USA
En farlig opptrapping
USA, Storbritannia og Israel er overbevist om at Iran sto bak det dødelige angrepet mot en oljetanker i Omanbukta sist torsdag. Regjeringene i de tre landene sier angrepet vil bli besvart. Det usikre er når og hvordan.
09:50 VG
En nasjon uten Gud
Den største religiøse bevegelsen i USA består av dem som faller fra. For et land som bekjenner sin tillit til Gud på dollarseddelen, er det intet mindre enn dramatisk.
09:47 VG
«Skulle tatt den jævla vaksinen»
Michael Freedy ville vente med å ta coronavaksine til det kom bedre data om mulige bivirkninger. Torsdag døde fembarnsfaren, etter å ha blitt syk av viruset.
09:36 Dagbladet
Fredsnasjonen Norge blir en militær nasjon
16. april undertegna forsvarsminister Frank Bakke-Jensen en tilleggsavtale om forsvarssamarbeid med USA (Supplementary Defense Cooperation Agreement- SDCA), som ifølge regjeringa oppdaterer og regulerer praktiske forhold ved amerikansk militær aktivitet i Norge og utfyller de avtalene Norge allerede har...
09:27 Tidens Krav
Atomforhandlingenes fremtid ligger i hendene på Raisi
Ultrakonservative Ebrahim Raisi, som vant valget i juni, overtar denne uka som president i Iran. En rekke utfordringer venter ham.
08:07 VG
New York Times: Guvernør avhørt i 11 timer etter anklager om seksuell trakassering
NEW YORK Etterforskningen av New York-guvernøren Andrew Cuomo (63) er i full gang etter påstander om seksuell trakassering. Nå kan hans politiske fremtid stå på spill.
07:15 VG
Atomforhandlingenes fremtid ligger i hendene på Raisi
Ultrakonservative Ebrahim Raisi, som vant valget i juni, overtar denne uka som president i Iran. En rekke utfordringer venter ham.
06:14 ABC Nyheter
McDonald's med påbud om munnbind
McDonald's i USA innfører påbud om munnbind for sine ansatte og kunder innendørs i områder med betydelig høy koronasmitte, selv om personer er fullvaksinerte. Selskapet sier påbudet er i tråd med de nyeste retningslinjene fra smittevernetaten CDC, melder...
05:12 NRK
VERDEN

USA donerer bort pfizer-vaksiner
Pfizer skal på oppdrag fra USAs regjering produsere 500 millioner doser av sin koronavaksine. Dosene skal doneres til andre land. Oppdraget har en pris på rundt 3,5 milliarder dollar, tilsvarende drøyt 30 milliarder kroner. Arbeidet skal være ferdig innen året er omme, opplyser det...
03:18 NRK
– Jeg går inn på apoteket og gråter
Økende vaksineskepsis skaper store utfordringer i USA. Denne helgen gikk 80.000 vaksinedoser ut på dato i delstaten Arkansas.
00:59 TV 2
Munnbindpåbud innendørs
Sju fylker i California, blant dem San Francisco, innfører påbud om bruk av munnbind innendørs. Det nye påbudet, som gjelder for San Francisco, Alameda, Contra Costa, Marin, San Mateo, Santa Clara og Sonoma, gjelder også for fullvaksinerte. Helsemyndighetene oppfordrer samtidig folk...
00:44 NRK
På seks år har politiet i USA drept over 6000 mennesker
I 2020 døde 1021 mennesker etter å ha blitt skutt av politiet. Det til tross lovnader om bot og bedring, pandemi og nedstenging.
mandag 23:38 NRK
Lindsey Graham har fått påvist coronasmitte
Den republikanske senatoren Lindsey Graham har fått påvist coronasmitte, opplyser han selv.
mandag 22:56 ABC Nyheter
Bildene som sjokkerer en hel verden
Klimakrisen er her nå, mener forskere og FN. Her er de dramatiske bildene som viser hvordan ekstremværet har herjet med kloden vår denne sommeren.
mandag 22:52 VG
San Francisco gjeninnfører munnbindpåbud innendørs
Sju fylker i California, blant dem San Francisco, innfører påbud om bruk av munnbind innendørs.
mandag 22:39 ABC Nyheter
Russiske diplomater må forlate USA
24 russiske diplomater har fått beskjed om at de må forlate USA innen starten av september, opplyser landets USA-ambassadør.
mandag 22:15 ABC Nyheter
Kjenner du igjen skuespilleren?
GOD KVELD NORGE : Skuespiller Miranda Cosgrove (28) er tilbake i rollen som internettsuksessen «iCarly». Se hva hun sier om serieoppfølgeren her.
mandag 22:06 TV 2
Forbudet mot utkastelse forlenges ikke i USA
Biden-administrasjonen forlenger ikke forbudet mot å kaste ut leietakere som ikke kan betale husleia, men ber delstatene og lokale myndigheter om å gjøre det.
mandag 22:05 ABC Nyheter
Republikansk senator koronasmittet
Den republikanske senatoren Lindsey Graham har fått påvist korona, skriver han på Twitter. – Jeg har nettopp fått vite at jeg har fått påvist korona til tross for at jeg er vaksinert, skriver han. Graham fikk milde symptomer på lørdag. – Jeg har milde...
mandag 21:23 NRK
Sjeldent Beatles-klenodium legges ut for salg i Oslo
- Det er den hellige gralen, jubler brukthandleren om LP-platen hun holder.
mandag 20:59 TV 2
Her unngår mannen lynnedslaget med nød og neppe
Bob Brandon var på vei hjem fra jobb, da det nesten gikk galt. Overvåkningskameraet i oppkjørselen hans fanget øyeblikket.
mandag 13:13 TV 2
USA vil ta imot flere afghanske flyktninger
USA tar imot flere flyktninger fra Afghanistan, som hjelpearbeidere og journalister. Samtidig øker voldsnivået fram mot USAs tilbaketrekking 31. august.
mandag 13:07 ABC Nyheter
Biles på startlisten til OL-finalen i bom
Den amerikanske turnstjernen Simone Biles (24) er aktuell for OL-finalen i bom etter å ha stått over de tre siste øvelsene.
mandag 10:41 ABC Nyheter
Afghanistans president gir USA skylda for landets sikkerhetssituasjon
Washingtons plutselige avgjørelse om å trekke soldatene sine ut av Afghanistan er årsaken til landets sikkerhetssituasjon, mener president Ashraf Ghani.
mandag 09:58 ABC Nyheter
Vaksinerte amerikanere har fått nok: – På tide å gi de uvaksinerte skylden
Vaksinerte amerikanere er frustrerte over nye smitteverntiltak. Det hvite hus leier inn en «influenser-hær» for å få bukt med problemet.
mandag 05:12 TV 2
Mari (22): – Hadde det ikke vært for svømmestipendet, hadde jeg ikke hatt råd til å studere i USA
Mari Alvsaker oppfordrer andre unge til å sjekke hvilke studiemuligheter som finnes i USA. Det er faktisk ikke sånn at du må være veldig god i idrett for å få stipend, mener hun.
mandag 05:00 $ Laagendalsposten
Lovforslag på 2700 sider i Senatet
I USA har en gruppe senatorer lagt fram en infrastrukturpakke på nær 1000 milliarder dollar etter flere dager med forhandlinger. Dermed kan debatten om en av president Joe Bidens fremste prioriteringer begynne i Senatet. Hvis pakken blir vedtatt, vil det bety enorme pengesummer til nye motoreier, broer,...
mandag 04:40 NRK
10.000 innlagt med covid i Florida
Over 10.000 koronapasienter er innlagt på sykehus i Florida, og det er flere enn noen gang før, halvannet år etter at pandemien nådde USA. En femdel av alle nye smittetilfeller i USA kommer fra Florida, og sykehusene sliter med å håndtere pågangen. Lørdag ble det...
mandag 03:36 NRK
Fauci tror ikke på ny nedstenging
USAs smitteverntopp Anthony Fauci tror ikke en ny smittebølge med deltavarianten vil føre til nye nedstenginger i høst, selv om deltasmitten stiger i flere amerikanske byer og stater. President Joe Biden har varslet at deltasmitten trolig må møtes med nye tiltak, men Fauci sier...
mandag 01:16 NRK
Slutt på koronatiltak – 3,6 millioner kan bli hjemløse i USA
Pandemien har ført til at millioner av amerikanere ikke klarer å betale husleie. Til nå har de blitt reddet av et forbud mot utkastelse. Fra søndag går koronatiltaket ut på dato.
søndag 23:17 NRK
Musikkfestival dropper DaBaby
Musikkfestivalen Lollapalooza lar ikke lenger artisten DaBaby opptre på festivalen som holdes i Chicago. – Lollapalooza var grunnlagt på mangfold, inklusjon, respekt og kjærlighet. Derfor skal ikke DaBaby lenger fremføre på Grant Park i kveld, skriver festivalen på Twitter....
søndag 21:35 NRK
Iran anklages for skipsangrep og trues med reaksjoner
USA og Storbritannia gjør som Israel og anklager Iran for å stå bak angrepet mot et tankskip i Omanbukta. USA og Israel truer med reaksjoner.
søndag 20:15 ABC Nyheter
Oljekamp på tundraen
NUIQSUT President Joe Biden lovet å beskytte Alaskas villmark. Nå har han bestemt seg for å forsvare et oljeprosjekt Donald Trump banket igjennom.
søndag 20:08 VG
VERDEN

Satt i møte – så fikk Biden levert en lapp
Flere roser den våkne ansatte, mens andre mener hendelsen viser at den amerikanske presidenten ikke er i stand til å ta vare på seg selv.
søndag 16:54 TV 2
CIA-spionen Marc var på jobb i Russland da livet hans ble forandret
Rundt 200 amerikanere skal være rammet av det mystiske «Havana-syndromet».
søndag 08:20 TV 2
Mann drept av illsint bisverm
En mann døde og to personer ble innlagt på sykehus etter at de ble stukket flere hundre ganger av svermende bier nær Tucson i Arizona denne uken.
søndag 04:09 TV 2
Kritisk smittesituasjon i New Orleans: – Barna våre dør
New Orleans i USA er så hardt rammet av deltavarianten at nødetatene ikke lenger klarer å ta unna nødtelefonene.
søndag 02:25 VG
Ny smitterekord i Florida – guvernøren går til angrep på smitteverntiltak
Florida står for 20 prosent av alle nye smittetilfeller i USA. Guvernør Ron DeSantis kjemper med nebb og klør for å holde samfunnet åpent.
søndag 01:31 TV 2
Millioner frykter utkastelse i USA
Ved midnatt endte det midlertidige forbudet mot å kaste ut leieboere i USA. Forbudet ble innført under pandemien, og nå frykter millioner av leieboere at de vil bli kastet ut av boligene sine fordi de ikke makter å betale husleien. Da saken var oppe i Representanthuset i Kongressen fredag,...
søndag 01:28 NRK
Millioner kan bli hjemløse
Flere millioner amerikanere risikerer fra søndag av igjen å bli hjemløse dersom et midlertidig forbud mot å kaste ut leietakere utløper. En høyesterettskjennelse hindrer president Joe Biden i å forlenge forbudet som har rådet de siste elleve månedene, og han...
lørdag 19:58 NRK
Ansatte streiker etter seksuell trakassering-søksmål
Etter at staten California saksøkte spillprodusenten Activision Blizzard for seksuell trakassering og diskriminering, har tusenvis av ansatte streiket og demonstrert.
lørdag 08:53 ABC Nyheter
Økte med 50 prosent på en uke
Antall smittetilfeller i Florida i USA har økt med 50 prosent denne uken, og det ble registrert mer enn 110.000 nye koronasmittede i delstaten.
lørdag 05:54 TV 2
Trump prøvde å presse Justisdept.
Tidligere president Donald Trump skal ha lagt press på Justisdepartementet for å få dem til å erklære at presidentvalget var «korrupt». – Resten kan dere overlate til meg og republikanske kongressmenn, sa Trump på telefon til fungerende justisminister Jeffrey...
lørdag 01:28 NRK
Senator Carl Levin er død
Carl Levin, som satt 36 år i det amerikanske Senatet og var en markant forsvarspolitiker for Demokratene, er død.
fredag 22:32 TV 2
- Si at valget var korrupt
Donald Trump ba justisministeren om å erklære valget ugyldig.
fredag 22:03 Dagbladet
Anklages for å ville presse frem korrupsjonsanklager
Tidligere president Donald Trump forsøkte å presse USAs justisdepartement til å erklære fjorårets presidentvalg som «korrupt og ulovlig». Tjenestemennene nektet.
fredag 20:41 NRK
USAs finansdepartement må gi Trumps skattemeldinger til Kongressen
USAs justisdepartement har bedt finansdepartementet om å overlevere ekspresident Donald Trumps skattemeldinger til Kongressen.
fredag 20:05 TV 2
Må frigi Trumps skattemeldinger
USAs justisdepartement har bedt finansdepartementet om å overlevere ekspresident Donald Trumps skattemeldinger til Kongressen. Leder for Representantenes hus Nancy Pelosi sier at tilgang på Trumps skattemeldinger er nødvendig for nasjonal sikkerhet.
fredag 19:53 NRK
Trump presset justisdepartementet
Tidligere president Donald Trump skal ha medlemmer i justisdepartementet til å si at presidentvalget i 2020 var korrupt, skriver New York Times. Ifølge dokumenter avisen har fått tak i skal Trump ha sagt «bare si at valget var korrupt, overlat resten til meg» i en telefonsamtale med...
fredag 17:52 NRK
USA: Har siktet en militært ansatt i forbindelse med en brann på et krigsskip
En person er siktet i forbindelse med en skipsbrann i San Diego i fjor sommer. Krigsskipet i milliardklassen ble totalskadd under brannen som varte i fire dager. 
fredag 15:07 ABC Nyheter
Amerikanske myndigheter: Syke vaksinerte kan smitte andre vaksinerte
Vaksinerte kan være like smittsomme som uvaksinerte dersom de blir syke, og kan overføre deltavarianten til andre vaksinerte personer, advarer amerikanske myndigheter.
fredag 11:26 NRK
- R-tall på 9
En intern presentasjon som har sirkulert innad i amerikanske CDC slår alarm om at vaksinerte kan spre deltaviruset i stort omfang - og at R-tallet for deltavarianten i USA kan være så høyt som ni.
fredag 10:25 Dagbladet
USA svarer Kina etter anklager
Kina har anklaget BBC for å kringkaste falske nyheter i forbindelse med flom i landet. Amerikanske myndigheter svarer med å refse Kinas «trakassering» av journalistene. – USA er dypt bekymret over den stadig strengere overvåkingen, trakasseringen og skremselen mot amerikanske og...
fredag 07:24 NRK
Republikanere i munnbindprotest
Mer enn 20 republikanske kongressrepresentanter demonsterte med å gå uten munnbind etter at speaker Nancy Pelosi hadde annonsert at det var påbud om munnbind i bygningen. Pelosi har bedt politiet arrestere ansatte og besøkende uten munnbind, skriver Fox News.
fredag 04:00 NRK
USAs militære får vaksinekrav
Det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon sier at ansatte i forsvaret må rette seg etter de samme reglene for munnbindbruk, vaksine og testing som sivile statsansatte i USA. De som ikke vil vaksine seg, må bruke munnbind, holde sosial avstand, gjennomgå ukentlig testing og får...
fredag 03:40 NRK
CDC: Vaksinerte sprer deltaviruset
Vaksinerte kan være like smittsomme som uvaksinerte og kan overføre deltavarianten av covid-19 til andre vaksinerte, advarer USAs folkehelseinstitutt CDC. De viser til upubliserte data og studier som konkluderer med at vaksinerte som er smittet med deltavarianten, kan overfører covid-19 like lett...
fredag 03:34 NRK
Vaksinerte sprer coronaviruset: – Svært store mengder virus i nese og svelg
Vaksinerte kan være like smittsomme som uvaksinerte og kan overføre deltavarianten av covid-19 til andre vaksinerte personer, advarer amerikanske myndigheter.
fredag 03:10 ABC Nyheter
Texas avviser migranter pga. smitte
Guvernør Greg Abbott i den amerikanske delstaten Texas har utstedt en ordre om at delstatspolitiet skal stoppe biler med migranter og sende dem tilbake. Grunnen er frykt for at migrantene skal bringe smitte inn i USA, melder AP. Justisdepartementet ber Texas stanse praksisen og varsler søksmål.
fredag 01:43 NRK
VERDEN

Tidligere erkebiskop siktet for seksuelle overgrep mot tenåring
Washingtons tidligere erkebiskop Theodore McCarrick er siktet for gjentatte seksuelle overgrep mot en tenåringsgutt.
fredag 01:29 TV 2
Amazons overskudd opp 50 prosent
Overskuddet til netthandelsgiganten Amazon steg nesten 50 prosent i andre kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Resultatet ble på 7,8 milliarder dollar, tilsvarende over 61 milliarder kroner.
torsdag 22:43 NRK
Biden påbyr munnbind for uvaksinerte statstilsette: – Det handlar om liv og død
Alle statstilsette som ikkje er fullvaksinert mot korona, må bruke munnbind og gjennomgå regelmessig testing, ifølgje Det kvite huset.
torsdag 22:26 NRK
Påbyr munnbind for uvaksinerte
Alle føderalt ansatte som ikke er fullvaksinert mot korona, må bruke munnbind og underlegges regelmessig testing, ifølge Det hvite hus. De nye kravene gjelder for 4 millioner ansatte og innleide arbeidere i føderal sektor i USA.
torsdag 22:26 NRK
Mer penger til Kongress-sikkerhet
Senatet i USA har vedtatt en krisebevilgning på 2,1 milliarder dollar som blant annet skal gå til å styrke sikkerheten i Kongressen. Summen tilsvarer over 17 milliarder kroner. Pengene skal også brukes til å dekke skader etter stormingen av Kongressen i januar.
torsdag 21:58 NRK
Urovekkende video av politimann sjokkerer: – Det er ikke akseptabelt
Politibetjent John Haubert i Colorado USA står overfor alvorlige anklager etter at nye videoopptak viser at han slo en mann med pistol, forsøkte å kvele og truet med å drepe ham. 
torsdag 19:59 ABC Nyheter
Delte oppsiktsvekkende bilde med fansen
Kanye West har den siste uken nektet å forlate en stadion i Atlanta mens han ferdigstiller sitt siste album.
torsdag 17:57 TV 2
USA med økonomisk vekst
Offisiell statistikk viser at USAs bruttonasjonalprodukt vokste med 6,5 prosent. Snittprognosen blant analytikere var 8,5 prosent, melder Reuters. Antallet personer som søker ledighetstrygd, falt med 24.000 til 400.000.
torsdag 14:48 NRK
Russisk gass splitter Europa
Den store gassrørledningen mellom Russland og Tyskland er snart på plass. Det bekymrer mange. Blant dem er myndighetene i Ukraina og Polen. Og vårt eget Equinor.
torsdag 10:40 NRK
AFP: To raketter avfyrt nær USAs ambassade i Irak
To raketter er skutt mot ambassadestrøket i Iraks hovedstad Bagdad, i den såkalte grønne sonen, ifølge sikkerhetskilder.
torsdag 10:05 ABC Nyheter
Raketter traff nær USA-ambassade
To raketter skal ha truffet i nærheten av USAs ambassade i den irakiske hovedstaden Bagdhad. Iranske myndigheter sier at ingen er meldt skadet foreløpig, ifølge Reuters.
torsdag 09:34 NRK
Kraftig jordskjelv i Alaska
Det er registrert et jordskjelv utenfor Alaskas halvøy med en styrke på 8.2. Amerikanske myndigheter har sendt ut et tsunamivarsel.
torsdag 08:46 TV 2
Tsunamivarsel etter jordskjelv
Det er sendt ut tsunamivarsel for store deler av Stillehavet etter et kraftig jordskjelv på vestkysen av Alaska, melder Reuters. Skjelvet målte 8,2 og berørte et område i Alaska med lite folk, men det fins flere små samfunn langs kysten. Amerikanske myndigheter advarer om en at en...
torsdag 08:41 NRK
– Den største utvidelsen av det kinesiske atomarsenalet noen gang
Kina har startet store byggeprosjekter som kan tyde på en utvidelse av landets atomvåpenarsenal. Amerikanske eksperter frykter et nytt våpenkappløp.
torsdag 08:06 VG
USAs forsvarsminister advarer Kina
USAs forsvarsminister Lloyd Austin uttalte tirsdag at USA ikke ønsker konfrontasjoner med Kina, men advarer om at USA ikke vil vike hvis landets interesser blir truet i Sør-Kina-havet.
torsdag 07:47 ABC Nyheter
USA tilbakefører tusenvis av kunstskatter til Irak
USA vil tilbakeføre rundt 17.000 arkeologiske kunstgjenstander til Irak. En gjenoppretting uten sidestykke, sier Iraks kulturminister.
torsdag 07:41 VG
611.000 døde av covid-19 i USA
Tallet på amerikanere som har dødd med koronasmitte er nå 611.000, viser tall fra Johns Hopkins-universitetet. Brasil og India følger på plassene etter med henholdsvis 553.000 og 422.000 døde. På verdensbasis er over 4,1 milllioner mennesker døde.
torsdag 06:11 NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL