Ukraina
Den tredje bølgen
En hel verden seigpines – 13 måneder etter at viruset kom på avveie. «Veldig snart» vil pandemien kreve mer enn 100.000 liv i uken, varsler Verdens Helseorganisasjon. Finnes det lys i det fjerne?
søndag 09:46 VG
Demokratene: Trump stilles for riksrett neste uke
Tiltalen mot Donald Trump blir etter planen sendt til Senatet mandag, hvilket blir startskuddet for riksrettssaken mot USAs tidligere president.
fredag 18:12 VG
Håp om rettferdighet i Ukraina
Vil Den internasjonale straffedomstolen tiltale Vladimir Putin for forbrytelser mot menneskeheten i Ukraina?
fredag 22. januar VG
Koronavaksinering har blitt et brennhett tema i flere land
Flere steder i verden er vaksineringen mot covid-19-viruset i ferd med å bli et brennbart politisk spørsmål.
søndag 3. januar NRK
Graver opp 100.000 kubikk ved Tsjernobyl – forskere advarer
Elven som renner forbi det ødelagte atomkraftverket ved Tsjernobyl blir nå gravd opp for å skape en vannvei mellom Østersjøen og Svartehavet.
30. desember 2020 NRK
Hevder Trumps advokat videreformidlet russiske «fake news» til presidenten
Nok en gang spiller Trumps omstridte advokat Rudy Giuliani hovedrollen i et skittent drama. Amerikansk etterretning mener han har latt seg lure av desinformasjon fra russiske myndigheter, skriver Washington Post.
16. oktober 2020 VG
Republikanere vil stevne Twitters toppsjef etter blokkering av omstridt artikkel om Biden
Senatets republikanskkontrollerte justiskomité vil stevne Twitters toppsjef etter at brukere ble hindret i å dele en artikkel om Joe Biden og sønnen Hunter.
16. oktober 2020 VG
Vi ser deg, Erna
ANALYSE: Nok en gang tar statsminister Erna Solberg og hennes regjering bevisst enorme sjanser med Norges sikkerhet, når det nok en gang legges fram et forsvarsbudsjett som ikke tilfredsstillende svarer på de store sikkerhetspolitiske utfordringene i vår tid. kjetil@aldrimer.no Selv Høyres...
8. oktober 2020 Aldri mer
VERDEN

Gi dem fredsprisen!
Nobelprisen bør gå til de tre kvinnelige lederne for de fredelige demonstrasjonene mot valgfusk og politivold i Hviterussland.
30. september 2020 VG
Ni dødsulykker siste fem år med samme flytype
Minst 25 mennesker døde i flyulykken i Ukraina fredag kveld. De siste fem årene har det vært ni ulykker med samme flytype med dødelig utfall. Mer enn 120 mennesker har mistet livet.
26. september 2020 VG
Militærfly har krasjet i Ukraina – 25 døde
Piloten skal ha meldt om motorsvikt før flyet gikk i bakken. 25 personer har omkommet og to er alvorlig skadet.
25. september 2020 VG
De ledet opposisjonen i Hviterussland. Nå er det bare én igjen
Én etter én forsvinner medlemmene av opposisjonsledelsen i Hviterussland. Nå er det bare Nobelprisvinner Svetlana Aleksijevitsj (72) igjen.
10. september 2020 VG
Hevder hun ble bortført med sekk over hodet og truet på livet
Den hviterussiske opposisjonspolitikeren Maria Kolesnikova sier kidnapperne hennes truet med å kutte henne i biter hvis hun ikke forlot hjemlandet.
10. september 2020 VG
Avis: Hviterussisk nobelprisvinner passes på av svenske diplomater
Alle av hennes nærmeste støttespillere er enten bortført eller har flyktet. Nå er det bare ett medlem igjen i Hviterussland av opposisjonens ledelse, nobelprisvinner i litteratur Svetlana Aleksijevitsj (72).
9. september 2020 VG
Opposisjonsleder forsvant - Erna reagerer skarpt
VILNIUS Erna Solberg reagerer skarpt på at en av lederne for Hviterusslands opposisjon forsvant på grensen mot Ukraina natt til tirsdag, Den norske statsministeren omtaler hendelsen som kidnapping eller bortføring.
8. september 2020 VG
Ukrainsk nyhetsbyrå: Kolesnikova ødela eget pass
Opposisjonspolitiker Maria Kolesnikova skal ha revet i stykker sitt eget pass fordi hun ble forsøkt tvunget ut av hjemlandet Hviterussland.
8. september 2020 VG
Ferrán Torres øker til 4-0 for Spania
Manchester Citys nysignering setter inn sitt første landslagsmål for Spania!
6. september 2020 TV 2
Her scorer Ansu Fati sitt første mål for Spania
Barcelona-spilleren dunker inn 3-0 for hjemmelaget
6. september 2020 TV 2
Ramos stanger inn 2-0 for Spania
Sergio Ramos setter inn sitt andre mål for kvelden
6. september 2020 TV 2
Ansu Fati nære ved å doble ledelsen med et brassespark
Vidunderbarnet setter nesten sitt første landslagsmål på spektakulært vis.
6. september 2020 TV 2
Leken Fati skaffet straffe
Spanias kaptein setter inn 1-0 for vertene før det er spilt tre minutter.
6. september 2020 TV 2
Det farlige tunnelsynet (+)
ANALYSE: At vi står midt oppe i en pandemi, har underlig nok svekket beredskapsfokuset og offentlig debatt om en mangelfull, norsk forsvarsevne. Men det er, dessverre, velkjente mekanismer som er i spill. kjetil@aldrimer.no Kanskje er det slik at menneskehjernen og dermed også norsk offentlighet er...
24. august 2020 Aldri mer
EU med sanksjoner mot hackere
EU har vedtatt sanksjoner mot russiske, kinesiske og nordkoreanske personer og organisasjoner som anklages for datakriminalitet. Dette er de første sanksjonene vedtatt i tråd med EUs regime for cybersanksjoner fra 2019. EU opplyser at sanksjoner innføres mot seks personer og tre organisasjoner....
31. juli 2020 Aldri mer
Forbereder våpenhvile i Øst-Ukraina
Midnatt natt til mandag starter våpenhvilen mellom den ukrainske hæren og opprørere i Øst-Ukraina. Begge parter var søndag i gang med forberedelser. Opprørsledere uttalte søndag at de har utstedt forbud mot våpenbruk. Også det ukrainske forsvaret sier de har...
27. juli 2020 Aldri mer
Avviser G7-retur for Russland
Tysklands utenriksminister Heiko Maas sier det foreløpig ikke er noen grunn til å innlemme Russland i G7 igjen, noe USAs president Donald Trump har åpnet for. I et intervju med den tyske avisen Rheinische Post sier Maas at det ikke er aktuelt for Russland å komme tilbake til gruppen av...
27. juli 2020 Aldri mer
Iran: Feiljustert radar årsaken til flystyrt
Nedskytningen av et ukrainsk passasjerfly utenfor Teheran i januar skyldtes en feiljustert radar og menneskelig svikt, ifølge iranske myndigheter.
12. juli 2020 VG
Pågrepet for nedskyting av MH17
Ukrainsk sikkerhetstjenesten har pågrepet en mann som mistenkes for å være involvert i nedskytingen av et passasjerfly over Ukraina i 2014.
9. juli 2020 TV 2
Oberstløytnant som vitnet mot Trump, går av
Oberstløytnant Alexander Vindman, som vitnet mot president Donald Trump i riksrettssaken, orker ikke mer mobbing og trekker seg fra hæren. Vindman fikk sparken fra sin stilling i det nasjonale sikkerhetsrådet i Det hvite hus i februar, to dager etter at president Donald Trump ble frikjent. Mister...
9. juli 2020 Aldri mer
100 surrogatbarn i Ukraina forenes endelig med foreldrene
Med lettelsen av enkelte restriksjoner har mange nybakte foreldre endelig fått komme og holde barna sine i armene.
10. juni 2020 NRK
Over 46 milliarder kroner i krisestøtte til Ukraina
Det internasjonale pengefondet IMF opplyser at Ukraina vil motta en støttepakke på 5 milliarder dollar som skal hjelpe landet å håndtere koronautfordringene. Ifølge meldingen fra IMF tirsdag vil 2,1 milliarder dollar – nærmere 19,5 milliarder kroner – utbetales...
10. juni 2020 Aldri mer
Leiesoldater strømmer til Libya
Borgerkrigen i Libya raser videre, og leiesoldater fra en rekke land deltar i opprørsgeneralen Khalifa Haftars forsøk på å innta hovedstaden Tripoli. Flere såkalte sikkerhetsselskap er involvert i krigføringen, og FN-eksperter har blant avdekket hvordan minst 20...
25. mai 2020 Aldri mer
På rekke og rad ligger de. Foreldrene sliter med å få hentet surrogatbarn i Ukraina.
Ukraina nekter utlendinger innreise i landet. Det har fått følger for overleveringen av barn født av surrogatmødre.
15. mai 2020 $ Aftenposten
100 babyer født av surrogatmødre kommer ikke ut fra Ukraina
I Ukraina har koronaepidemien ført til at mer enn 100 babyer født av surrogatmødre ikke kan komme til sine utenlandske foreldre. Tallet kan øke til 1000 hvis grensene ikke åpner snart, sier landets ombudsmann.
15. mai 2020 NRK
EUROPA

Surrogatbabyer strandet i Ukraina
Coronapandemien har ført til at over 100 babyer, født av surrogatmødre i Ukraina, er strandet fordi utenlandske foreldre ikke kan hente dem.
14. mai 2020 ABC Nyheter
— USAs hær har ingen sjans mot Russland (+)
Den amerikanske hæren vil trolig ikke ha en sjans mot den russiske landmakten, fastslår en ny amerikansk militærstudie. Studien har gransket den russiske krigføringen i Øst-Ukraina. kjetil@aldrimer.no Studien er utarbeidet av «The Institute of Land Warfare» og er skrevet...
4. mai 2020 Aldri mer
Mer forsvar for pengene – se til Finland!
Det norske forsvaret er en dyr affære. I et land med mye penger brukes det også mye penger – ofte unødvendig mye penger. Kunne Forsvaret lære noe av Finland? Finland har et langt billigere og mer kostnadseffektivt forsvar enn Norge. Finland får mer igjen for pengene. Av SANNA...
21. april 2020 Aldri mer
Kjærlighetspodden: «Jeg er sprelsk og livat og alltid i godt humør, min penis er stor og fin»
Før Tinder var det kontaktannonser. Har vi noe å lære av gamle dagers direkthet når vi er på leting etter en partner? Psykologene Sissel Gran og Catrin Sagen har besøk av Eirik Lande, mannen bak boken «Tinder i gamle dager».
22. januar 2020 VG
Drapsforsøket på Furuset i 2012: Strid om telefonbevis
OSLO TINGRETT Påtalemyndigheten mener en konkret telefon knytter det utpekte gjengmedlemmet (32) direkte til åstedet på Furuset da en mann (36) ble forsøkt drept i 2012. Selv avviser 32-åringen alt.
22. januar 2020 VG
Reagerer på to kamper på 25 timer: – Det må gjøres noe med dette
MALMÖ Både landslagssjef Christian Berge og de norske spillerne misliker sterkt at EM-lagene må spille to kamper på et drøyt døgn.
22. januar 2020 VG
Christian Berge: Skal spare nøkkelspillere mot semifinalen
MALMÖ Norge-trener Christian Berge kommer til å hvile viktige spillere i onsdagens kamp mot Slovenia – etter at laget allerede er klar for semifinalen i EM.
22. januar 2020 VG
Etterlyser mulig fluktbil etter sjokkbrekk
Politiet tror en stjålet bil ble brukt i brekket mot fotobutikken i Stavanger.
22. januar 2020 VG
Kjent gravejournalist siktet i Brasil
Den amerikanske journalisten Glenn Greenwald er blitt siktet for datakriminalitet og hacking i Brasil, hvor han er bosatt.
22. januar 2020 VG
Havarikommisjonen om Filipstad-ulykken: Manglene tenderer til å være grove
I februar i fjor omkom 15 gamle Even Warsla Meen da han fikk strøm i seg i en togtunnel på Filipstad i Oslo. Onsdag kom havarikommisjonens rapport. De ser svært alvorlig på hendelsen.
22. januar 2020 VG
Ni døde av lungevirus i Kina
): Antall mennesker som har dødd av det nye lungeviruset, har steget til ni. 440 personer er smittet i Kina, opplyser helsemyndighetene.
22. januar 2020 VG
Stavanger-hardhaus gjør comeback 12 dager etter stjernesmellen – har to stålplater i ansiktet
12 dager etter operasjonen hvor han sitter igjen med to stålplater i ansiktet, ni skruer og 40 sting, er Stavangers Dennis Sveum (33) tilbake på isen mot Sparta lørdag.
22. januar 2020 VG
Bolsonaros kulturkrig
Da Jair Bolsonaros kultursjef presenterte sine vyer for Brasil, viste det seg at de var plagiat av Joseph Goebbels. Han fikk sparken. Men Brasils president har vunnet flere slag mot «kulturmarxistene».
22. januar 2020 VG
Den borgerlige skuten seiler videre
Vi hadde selvfølgelig ønsket at Frp fortsatte i regjering, men vi vil alltid jobbe for å gjennomføre mest mulig borgerlig politikk, uavhengig av hvem som kjører rundt i sorte biler.
22. januar 2020 VG
Erna må kutte
Statsminister Erna Solberg har nå en god anledning til å gjøre noe hun har tenkt på lenge: Kutte i byråkrati og unødvendige lag i styringen av Norge.
22. januar 2020 VG
Solskjær stilt til veggs
MANCHESTER Ole Gunnar Solskjær (46) måtte svare på kritiske spørsmål om skader og spillerlogistikk før midtukekampen mot Burnley.
22. januar 2020 VG
Taylor Swifts mamma fikk kreft i hjernen: – En veldig tøff tid for familien
Popdronningens mor var midt i en cellegiftskur da hun fikk enda en nedslående beskjed.
22. januar 2020 VG
Svele om håndballens «overdose»: – Det handler bare om penger
Bent Svele mener at de mange håndballmesterskapene først og fremst handler om penger – og at det er spillerne som er de store taperne. – Det er galskap, sier han.
22. januar 2020 VG
Uvanlig værvarsel: Advarer mot fallende iguaner
På grunn av lave temperaturer har det blitt sendt ut et meget spesielt varsel i Miami. – Ikke bli overrasket om du ser iguaner falle fra trær i natt.
22. januar 2020 VG
Solskjær om spillerkjøp: – Kan ikke gi agenter kontrollen
MANCHESTER Ole Gunnar Solskjær (46) forklarer hvorfor Manchester United er forsiktige med å gå med på å betale urimelig pris og gi etter for krav fra agenter.
21. januar 2020 VG
Frp-topp vil ha innvandreropprør: – Nå skal silkehanskene av
Han leder grasrotopprøret i Frp. Dagen derpå prater Frank Sve rett fra levra. Han fremmer en rekke krav som skal frontes og gir statsminister Erna Solberg skylden for regjeringskollapsen.
21. januar 2020 VG
Pamela Anderson gift i hemmelighet
«Baywatch»- og Playboy-ikonet Pamela Anderson (52) har giftet seg med filmprodusent Jon Peters (74) – ekskjæresten til Vendela Kirsebom.
21. januar 2020 VG
Syria-guttens helsetilstand: Derfor ble det slått alarm
Journalene til gutten som ble hentet hjem fra Syria viser symptomer som tydet på en alvorlig sykdom, som feltsykehuset ikke kunne behandle. Nå reagerer Røde Kors-sjefen på at det er blitt en debatt rundt 5-åringens helse.
21. januar 2020 VG
Vil rasere viktige KrF-seire - ønsker abort-omkamper
Når Frp går ut av regjering, vil SV og Ap ha dem med seg på å gå i mot en rekke av KrFs viktigste seire i regjeringsplattformen.
21. januar 2020 VG
Én person omkom i småflyulykke i Kongsvinger
KONGSVINGER Politiet tror flyet med to menn i 70-årene traff en bil i forbindelse med havariet ved Gjølstad flyplass.
21. januar 2020 VG
VERDEN

Lagkameraten forklarer hvorfor Sagosen er så god
MALMÖ Gudjón Valur Sigurdsson (40) regner Sander Sagosen (24) som en av verdens tre beste håndballspillere. Og som klubbkamerat i Paris Saint-Germain mener islendingen han vet hemmeligheten bak Sagosen-suksessen.
21. januar 2020 VG
Arsène Wenger: – Arsenals sjel ble igjen på Highbury
Arsenal fikk en ny stadion. Men sjelen ble igjen på den gamle arenaen. Det mener klubbens legendariske manager Arsène Wenger (70).
21. januar 2020 VG
Russiske spesialstyrker på norsk jord
Taktiske innsatsgrupper av russiske spesialstyrker har de siste dagene operert på norsk jord, både på Svalbard og fastlands-Norge.  Spesialstyrkeoperatørene har utført rekognosering mot nøkkelobjekter og kritisk infrastruktur. Operatørene har også utplassert...
27. september 2019 Aldri mer
«Tilbakekjøp» etter amerikansk misnøye
FOR LANGT SØR: Det har manglet gode logistikk- og havnepunkter for amerikanske og allierte ubåter langs norskekysten. Allierte ubåter på oppdrag i nordområdene må ofte gå til havn på Haakonsvern utenfor Bergen. Det reduserer tiden i operasjonsområdet i nord. Her...
4. september 2019 Aldri mer
Russland driver et farlig spill
OFFENSIVE OPERASJONER: Den russiske Nordflåten har påfallende sterkt fokus på å trene på offensive operasjoner i Norges nærområder. Nordflåtens Kolaflotilje seilte mandag 5. august ut fra sine hjemmehavner for å gjennomføre en to måneder lang...
19. august 2019 Aldri mer
Nå trenger vi DIN hjelp!
KOMMENTAR: Aldrimer.no har rettet et kritisk søkelys mot Norges forsvarsevne, sikkerhet og beredskap helt siden 1. juni 2015. Etter fire år trenger vi nå DIN hjelp for å sikre videre drift. Av KJETIL STORMARK / ansvarlig redaktør / kjetil@aldrimer.no Er du blant de som har merket at...
4. juni 2019 Aldri mer
Slår fast at Russland simulerte storkrig
Estlands etterretningstjeneste fastslår at Russlands storøvelse «Zapad 2017» simulerte et massivt angrep på Vesten, og at øvelsen også inkluderte offensive operasjoner i Barentshavet. Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no Det fremgår av den åpne...
11. februar 2018 Aldri mer
Problembarn
Jørgen (26) har ADHD. Det hjelper ham.
28. september 2017 NRK P3
Vi er uendelig naive
Skandalen rundt den svenske Transportstyrelsen er dessverre ikke så unik som den burde være.
26. juli 2017 Dagbladet
NUPI-forsker: Gassen et tveegget sverd for Norge
Norge har passert Russland som den største eksportøren av gass til Europa. Det gjør oss sårbare, mener NUPI-forsker Ståle Ulriksen. Av RUNE S. ALEXANDERSEN /rubenperu@gmail.com – Dersom noen ønsker å ramme Europa og gå på energien, kan man gjøre...
28. mai 2015 Aldri mer
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

EUROPA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL