Ukraina
Russlands etterretningssjef om russiske angrepsplaner: – Ondsinnet propaganda
Mens verdens øyne er rettet mot store russiske troppeansamlinger langs grensen til Ukraina, avviser etterretningssjefen i Russland påstander om invasjonsplaner.
lørdag 21:34 ABC Nyheter
Stoltenberg: Makt mot Ukraina vil ha en kostnad for Russland
Nato er usikker på Russlands intensjon med å samle store militære styrker langs grensen mot Ukraina. Men Nato-sjef Jens Stoltenberg sier at dersom Russland igjen bruker militær makt mot Ukraina, vil det ha en kostnad og konsekvenser for Russland.
fredag 21:42 VG
Etterretningssjefen slår alarm om russisk styrkeoppbygning rundt Ukraina
Russland har en styrke på rundt 100.000 soldater rundt Ukraina, sier Norges etterretningssjef og advarer mot faren for en krig i stort omfang.
fredag 21:27 ABC Nyheter
Slår alarm: – Kan lede til krig
Russlands styrkeoppbygging langs grensen til Ukraina vekker bekymring, og omtales av norske eksperter som urovekkende. – Det er cirka 100.000 styrker støttet med avanserte og tunge våpen, sier etterretningssjef Nils Andreas Stensønes om den russiske styrkeoppbyggingen rundt Ukraina.
fredag 20:51 TV 2
E-sjefen slår alarm: – Kan lede til krig i Ukraina
- Det er cirka 100.000 styrker støttet med avanserte og tunge våpen, sier etterretningssjef Nils Andreas Stensønes om den russiske styrkeoppbyggingen rundt Ukraina.
fredag 19:59 TV 2
Ordkrig Ukraina-Russland: Zelenskyj advarer om kupp og krig
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at det kan bli krig med Russland om kort tid. Han advarer også om at det kan bli et kupp. Russland avviser påstandene.
fredag 12:59 NRK
Ukrainsk president advarer om kuppforsøk
Ukraina har mottatt etterretningsinformasjon om et mulig kuppforsøk fra Russland i begynnelsen av desember, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.
fredag 12:40 ABC Nyheter
Ukrainas president hevder Russland er involvert i kuppforsøk mot ham
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier fredag formiddag at han har etterretning som tilsier at Russland er involvert i statskupp som skal skje i starten av desember.
fredag 11:38 VG
VERDEN

– Tredje verdenskrig banker på døren vår
Ukraina advarer mot russisk storoffensiv, mens russerne forberedes på krig.
fredag 06:15 TV 2
Norsk sjefsforsker: – Russland må regne med betydelige militære tap
Mens titusenvis av russiske kampstyrker står oppmarsjert langs grensen til Ukraina, pågår et farlig spill i kulissene hvor både Nato, USA, EU, Ukraina og Russland trekker i trådene.
torsdag 07:03 ABC Nyheter
Bekymring for at det kan gå mot en full krig i Ukraina
Ukrainske militære sier Russland kan komme til å angripe om vel to måneder og Nato snakker om stor russisk styrkeoppbygging. Russland kaller det hele krigshysteri.
mandag 22. november NRK
Setter flere dødsrekorder: – Det blir bare verre
Fortsatt mange uvaksinerte setter helsevesen i Europa under kraftig press. - Jeg er lei av å ikke bare kjempe mot sykdommen, men også folks idioti, sier lege.
mandag 22. november TV 2
Russisk militæraktivitet på grensa til Ukraina bekymrer USA
USAs utenriksminister Antony Blinken sier Russlands handlinger og uttalelser rundt Ukraina gir grunn til bekymring.
lørdag 20. november ABC Nyheter
Løyve om bruk av våpen på grensa
Parlamentet i Ukraina vedtok eit lovforslag torsdag som gir grensevaktene løyve til å bruke militært utstyr og skytevåpen, skriv nyheitsbyrået Reuters. Dette kom i ei tid der Russland byggjar opp troppane på grensene og ei immigrantkrise i nabolandet Kviterussland. Ifølgje...
torsdag 18. november NRK
Sammendrag: Bosnia-Hercegovina - Ukraina 0-2
Se gratis klipp og serier
tirsdag 16. november TV 2
Mål: Zinchenko (UKR) 0-1 (59)
tirsdag 16. november TV 2
Bruker vannkanoner og tåregass mot migranter på grensen
Polens sikkerhetstjeneste bruker vannkanoner mot migranter som befinner seg på Hviterusslands grense til landet, melder Reuters.
tirsdag 16. november VG
Macron med klar beskjed til Putin om Ukraina
President Emmanuel Macron var tydelig på at Frankrike er rede til å forsvare Ukrainas «territorielle integritet» da han snakket med sin russiske motpart mandag.
mandag 15. november ABC Nyheter
– 100.000 soldater ved grensen
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj uttalte lørdag at Russland har nær 100.000 soldater stasjonert langs landenes felles grense, melder Reuters. Han oppfordret vestlige land til å dele informasjon om de russiske troppenes bevegelser med Ukraina. – Jeg håper hele verden nå...
lørdag 13. november NRK
Mål: Stepanenko (UKR) 1-1 (79)
Se gratis klipp og serier
torsdag 11. november TV 2
90.000 kampklare russiske soldater står oppmarsjert nær grensen til Ukraina
Nye satellittbilder viser fullt utrustede militære avdelinger bestående av titusenvis av soldater med avanserte våpen, stridsvogner og kortdistanse ballistiske missilsystemer.
torsdag 11. november ABC Nyheter
Mål: Kirilov (BUL) 0-1 (35)
torsdag 11. november TV 2
USA bekymret over «uvanlig russisk aktivitet» nær grensen til Ukraina
USA er bekymret for at Russland vil gjenta 2014-invasjonen av Ukraina.
onsdag 10. november TV 2
Skyhøye dødstall i Ukraina - vaksineskepsis får skylden
Kun 17 prosent av ukrainere er fullvaksinerte. Nå har det fattige landet nådd en tragisk rekord i tallet på døde.
fredag 5. november VG
Disse bildene skaper frykt
Et halvt år etter en fryktinngytende styrkeansamling langs grensa til Ukraina, skaper nye russiske troppebevegelser bekymring i EU og USA.
torsdag 4. november Dagbladet
Dataangrepet på Hydro: Internasjonal politiaksjon mot kriminelle i Ukraina
Det har blitt gjennomført ransakinger på flere adresser tilknyttet 12 personer i en koordinert internasjonal politiaksjon mot organiserte digitale kriminelle i Ukraina.
fredag 29. oktober TV 2
Museer på Krim får ikke tilbake gullsamling
Forholdet mellom Ukraina og Russland har de siste årene vært iskaldt. Nå er et spørsmål om hvem som skal ha ansvar for en samling eldgamle gullgjenstander med på å forsure forholdet.
onsdag 27. oktober NRK
Rekordhøg smitte i Ukraina
Ukraina har rekord høge smittetal og dødsfall knytt til koronaviruset. Fredag vart det meldt om 614 dødsfall og 23.785 smittetilfelle i løpet av 24 timar. Pandemien er ein stor utfordring då berre 15 prosent av befolkninga i landet er fullvaksinert.
lørdag 23. oktober NRK
Russland åtvarar Nato
Den russiske viseutanriksministeren Andrej Rudenko seier at alle forsøk på å gjere Ukraina til Nato-medlem, vil få konsekvensar, melder Reuters, som siterer nyheitsbyrået RIA. Den amerikanske forsvarsministeren Lloyd Austin besøkte denne veka Ukraina. Då sa han at USA...
torsdag 21. oktober NRK
Norske observatører midt i tilspisset situasjon øst i Ukraina
Pro-russiske separatister øst i Ukraina holder i praksis en større gruppe observatører fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) innesperret, blant dem en nordmann.
mandag 18. oktober NRK
USAs forsvarsminister til Georgia, Romania og Ukraina
USAs forsvarsminister Lloyd Austin dro søndag til Svartehavsregionen for å styrke alliansene med Georgia, Romania og Ukraina.
søndag 17. oktober ABC Nyheter
Innstiller oppdrag i Ukraina
Organisasjonen for sikkerheit og samarbeid i Europa, OSSE, har sett oppdraget med å overvake Aust-Ukraina på vent. Det skjer etter at rundt 200 prorussiske demonstrantar protesterte like ved OSSE-hovudkvarteret i Donetsk, melder Reuters. Demonstrantane kravde at ein opprørsleiar som blei arrestert...
søndag 17. oktober NRK
Russland avskriver Ukraina
Det er grunn til å spørre hvilket grunnlag russiske myndigheter har for å tro at et mindre anti-russisk regime vil komme til makten i Ukraina.
torsdag 14. oktober ABC Nyheter
EUROPA

Sammendrag: Ukraina - Bosnia-Hercegovina 1-1
tirsdag 12. oktober TV 2
Sammendrag: Finland - Ukraina 1-2
lørdag 9. oktober TV 2
Mål: Yaremchuk (UKR) 1-2 (34)
lørdag 9. oktober TV 2
Mål: Pukki (FIN) 1-1 (29)
lørdag 9. oktober TV 2
Mål: Yarmolenko (UKR) 0-1 (4)
lørdag 9. oktober TV 2
Flyselskap bytter ut den klassiske uniformen – slutt på skjørt og høye hæler
Flyvertinnene i det ukrainske flyselskapet SkyUp Airlines skal fra i oktober av gå i løse dresser og joggesko.
fredag 8. oktober TV 2
Flyselskap dropper sexy uniformer
Det er slutt på korte skjørt, trange bluser og høyhælte sko.
torsdag 7. oktober Dagbladet
Formuene til statsledere og milliardærer avdekket gjennom massiv lekkasje
De skjulte formuene og forretningene til rundt 35 nåværende og tidligere statsledere er avslørt gjennom en stor dokumentlekkasje kalt «Pandora Papers».
søndag 3. oktober NRK
Åtvarar mot Nato-opptrapping
Ei opptrapping av Nato-soldatar i Ukraina vil vere å gå over ei grense, seier Russland og Kviterussland, ifølge Reuters. Presidentane i dei to landa har drøfta saka i samtalar dei har hatt måndag, og seier dei vil gjere det som trengst for å verne om eigen tryggleik.
mandag 27. september NRK
Drapsforsøk mot den fremste rådgiveren til Ukrainas president
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj lover «en kraftig reaksjon» etter at det i dag ble skutt mot bilen til hans viktigste rådgiver. Sergej Sjefir fikk ingen skader, men sjåføren ble alvorlig såret.
onsdag 22. september NRK
Attentatforsøk mot Ukrainas presidentrådgiver
Den ukrainske presidentens øverste rådgiver ble forsøkt drept onsdag da bilen han satt i, ble beskutt, opplyser innenriksdepartementet.
onsdag 22. september ABC Nyheter
Drapsforsøk på presidentens rådgjevar
Onsdag morgon blei det fyrt av skot mot rågjevaren til Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj. Det skriv Reuters. Meir enn ti skot trefte bilen han sat i, utanfor hovudstaden i Ukraina, Kiev. Rågjevaren, Serhiy Shefir, blei ikkje skada, men sjåføren hans skal blitt treft av tre skot....
onsdag 22. september NRK
Russisk militærøving i Svartehavet
Måndag starta ei storstilt militærøving i Svartehavet. Rundt 20 russiske krigsskip deltek, opplyser militære kjelder til Interfax, ifølge Reuters. Øvinga kjem etter at Ukraina har gjennomført ei felles øving med USA. Forholdet mellom Ukraina og Russland har vore...
mandag 20. september NRK
Tre ukrainske soldater drept i Øst-Ukraina
Tre ukrainske soldater er drept og ti såret i sammenstøt med prorussiske separatister øst i Ukraina, melder militæret i landet.
søndag 12. september ABC Nyheter
Soldater drept i Øst-Ukraina
Tre ukrainske soldater er drept og ti såret i sammenstøt med prorussiske separatister øst i Ukraina, melder militæret i landet. I løpet av det siste døgnet har separatister skutt mot ukrainske stillinger med artilleri av stort kaliber, granater og droner, opplyser det...
søndag 12. september NRK
Sammendrag: Ukraina - Frankrike 1-1
lørdag 4. september TV 2
Mål: Shaparenko 1-1 (44)
lørdag 4. september TV 2
Mål: Shaparenko 1-0 (44)
lørdag 4. september TV 2
Sist gang ble det krig
Ukrainas utenriksminister ber om Norges støtte til et Nato-medlemskap. Sist gang land med grense til Russland flørtet med Nato, ble det krig.
lørdag 4. september Dagbladet
Sammendrag: Kasakhstan - Ukraina 2-2
onsdag 1. september TV 2
Mål: Valiullin 2-2 (90)
onsdag 1. september TV 2
Mål: Sikan 1-2 (90)
onsdag 1. september TV 2
Mål: Valiullin 1-1 (74)
onsdag 1. september TV 2
Mål: Yaremchuk 0-1 (2)
onsdag 1. september TV 2
Massegraver fra Stalins tid avdekket i Ukraina
To massegraver med levninger av flere tusen mennesker som antas å være ofre for Stalins regime i det daværende Sovjetunionen, er funnet i Odessa i Ukraina.
onsdag 25. august ABC Nyheter
VERDEN

Massegraver funnet i Ukraina
To massegraver med levninger av flere tusen mennesker som antas å være ofre for Stalins regime i det daværende Sovjetunionen, er funnet i Odessa i Ukraina. Levninger av mellom 5.000 og 8.000 mennesker er funnet i massegravene like ved flyplassen i den ukrainske havnebyen. Sergej Gutsaljuk ved...
onsdag 25. august NRK
Nato-soldater paraderte i Ukraina
Soldater fra en rekke Nato-land var med på paraden i Ukrainas hovedstad Kiev under landets uavhengighetsdag. I tillegg til over 5000 ukrainske soldater, marsjerte også soldater fra USA, Canada og Storbritannia forbi president Volodymyr Zelenskij. Ukraina markerte tirsdag at det er 30 år siden...
tirsdag 24. august NRK
Lukasjenko nekter for innblanding i aktivistdødsfall
Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko nekter for at han har vært involvert i dødsfallet til aktivisten Vitalij Sjisjov.
mandag 9. august ABC Nyheter
Politiet advarer fotgjengere og bilister med denne videoen
Ukrainsk politi har frigitt denne overvåkningsvideoen for å advare både bilister og fotgjengere.
fredag 6. august TV 2
Aktivister hengt i trær: – Kjent metode
Etter at en død hviterussisk aktivist ble funnet hengende i et tre i Ukraina, er opposisjonen i eksil skremt. Det er ikke første gang døde aktivister er funnet hengende fra trær.
onsdag 4. august VG
Hviterussere i Ukraina skal få ekstra beskyttelse
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har beordret ekstra beskyttelse til hviterussere i eksil i landet etter at en dissident ble funnet hengt i en park.
onsdag 4. august ABC Nyheter
Hviterussere får ekstra beskyttelse
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har beordret ekstra beskyttelse til hviterussere i eksil i landet etter at en dissident ble funnet hengt i en park. – Alle hviterussere som kan bli et mål for kriminelle på grunn av sin offentlige politiske posisjon, må få spesiell og...
onsdag 4. august NRK
Sender 500.000 vaksiner til Ukraina
Danmark sender en halv million koronavaksiner til Ukraina, opplyser den ukrainske president Volodymr Zelenskij, ifølge Reuters. - Vi er takknemlig for at våre danske venner støtter oss i kampen for å overvinne denne globale utfordringen, skriver presidenten på Twitter. Det danske...
onsdag 4. august NRK
Danmark sender en halv million vaksiner til Ukraina
Danmark sender en halv million koronavaksiner til Ukraina, opplyser den ukrainske president Volodymr Zelenskij, ifølge Reuters.
onsdag 4. august ABC Nyheter
Mann med granat pågrepet i regjeringsbygning i Ukraina
En mann med en granat truet med å sprenge seg selv i luften i en regjeringsbygning i hovedstaden Kiev i Ukraina onsdag. Mannen ble pågrepet etter kort tid.
onsdag 4. august ABC Nyheter
Ble funnet hengt i Ukraina
Den hviterussiske aktivisten Vitalij Sjisjov ble tirsdag funnet hengt i en park i Ukrainas hovedstad Kiev.
tirsdag 3. august TV 2
Hviterussisk aktivist funnet død
Den hviterussiske aktivisten Vitalij Sjisjov ble tirsdag funnet hengt i en park i Ukrainas hovedstad Kiev. FN ber om at saken blir grundig etterforsket.
tirsdag 3. august TV 2
Ukraina lover etterforskning
Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba sier de skal gjøre alt i sin makt for å gjennomføre en ordentlig etterforskningen av den hviterussiske demokrataktivisten Vital Sjisjovs død. – Det er veldig viktig for oss å finne sannheten, sier Kuleba tirsdag. Tidligere på...
tirsdag 3. august NRK
Hviterussisk aktivist funnet hengt i park: Var kraftig forslått
Vitalij Sjisjov hjalp landsmenn med å flykte fra undertrykkelse i Hviterussland, og var selv i eksil i Ukraina. Han ble funnet død, hengt i en park i Kiev. Liket skal ha vært kraftig forslått.
tirsdag 3. august VG
FN ber om grundig etterforskning etter at hviterussisk aktivist ble funnet død i Ukraina
Den hviterussiske aktivisten Vitalij Sjisjov ble tirsdag funnet hengt i en park i Ukrainas hovedstad Kiev. FN ber om at saken blir grundig etterforsket.
tirsdag 3. august ABC Nyheter
Savnet menneskerettsaktivist fra Hviterussland funnet død
En hviterussisk menneskerettsaktivist som ble meldt savnet mandag, er funnet død i en park i Kiev, melder flere nyhetsbyråer.
tirsdag 3. august NRK
Hviterussisk aktivist funnet død
En hviterussisk aktivist er funnet død i en park i Kiev i Ukraina. Det melder Reuters, som siterer en uttalelse fra ukrainsk politi.
tirsdag 3. august NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

EUROPA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL