Tyrkia
Tyrkias statistikksjef har fått sparken av Erdogan
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har sparket sjefen for landets statistiske sentralbyrå etter at byrået la fram en oversikt over høye inflasjonstall.
02:21 TV 2
Tyrkias statistikksjef har fått sparken
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har sparket sjefen for landets statistiske sentralbyrå. Den avsatte byråsjefen Sait Erdal Dincer havnet i hardt vær etter at statistikkbyrået la fram data tidligere denne måneden som viste at den årlige inflasjonen i Tyrkia i fjor nådde...
02:14 NRK
Fritidsbolig i utlandet: Corona rammer markedet ulikt
For snart to år siden snudde coronapandemien fritidsboligmarkedet i utlandet fullstendig på hodet, og slik er det fortsatt i dag. Mens tilbudssiden skrumper kraftig inn i Sverige og Frankrike, vokser utbudet stadig i Spania.
fredag 13:00 ABC Nyheter
Erdogan lover straff for journalist
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan lover at en velkjent tyrkisk TV-journalist ikke skal slippe straff etter at hun ble pågrepet for å fornærme ham. Den 53 år gamle TV-veteranen Sedef Kabas ble arrestert i sitt hjem natt til lørdag, noen timer etter at hun kom med de angivelig...
torsdag 01:46 NRK
Erdogan lover straff for journalist han beskylder for fornærmelse
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan lover at en velkjent tyrkisk TV-journalist ikke skal slippe straff etter at hun ble pågrepet for å fornærme ham.
torsdag 01:32 TV 2
Snøkaos stenger flyplass i Istanbul
Istanbul lufthavn måtte mandag stenge etter at kraftig snøvær fikk taket på et terminalbygg til å rase sammen. Ingen ble skadd da taket kollapset over et terminalbygg for lastefly. Men fly som skulle avgårde til destinasjoner i både Midtøsten, Europa, Afrika, USA og...
mandag 21:58 NRK
Hver dag blir mer enn en ung kvinne drept i Tyrkia – Elif nektet å bli en av dem
Da Elif Dağatar ba om skilsmisse, ble det begynnelsen på et liv i usikkerhet. Redselen for at ektemannen skulle ta livet av henne ble nesten til virkelighet på et kjøpesenter. Og hun er ikke alene.
mandag 09:43 NRK
Tyrkia vil bytte navn
President Recep Tayyip Erdoğan ønsker å endre Tyrkias internasjonale navn. Han vil ikke lenger at det skal forbindes med kalkun-fuglen.
søndag 18:21 TV 2
VERDEN

Tyrkisk journalist varetektsfengsla
Den tyrkiske TV-journalisten Seddef Kabas som blei pågripen av politiet i Tyrkia natt til laurdag, er no framstilt i retten og varetektsfengsla. Å fornærme presidenten kan bli straffa med fengsel i minst eit og maksimalt fire år. Minst 13.000 menneske er dømt for dette sidan 2014.
søndag 13:35 NRK
Utbrytarstaten Den tyrkiske republikken Nord-Kypros går til val
Veljarane i utbrytarstaten Den tyrkiske republikken Nord-Kypros, som berre er anerkjent av Tyrkia, går til val søndag etter ein valkamp preget av økonomisk krise. I motsetning til tidlegare val er årets val fokusert på dei økonomiske problema framfor å finne ei...
søndag 23. januar NRK
Tyrkisk journalist pågrepet for å ha fornærmet Erdogan
En kjent TV-journalist er pågrepet av politiet i Tyrkia etter anklager om at hun fornærmet president Recep Tayyip Erdogan under en sending. Sedef Kabas ble pågrepet i sitt hjem natt til lørdag, bare timer etter at hun kom med kommentarene og deretter publiserte dem på Twitter til sine...
søndag 23. januar NRK
Tyrkia vil ikke lenger forbindes med denne fuglen
President Recep Tayyip Erdoğan vil at Tyrkia skal bytte navn. Får han det som han vil, blir det offisielle navnet Türkiye på alle språk.
lørdag 22. januar NRK
- Har ikke blunket på tre år
Pete Broadhurst (79) fra Birmingham sier han er helt ute av stand til å lukke øyene sine. Nå vil han advare andre.
mandag 17. januar Dagbladet
Tyrkisk domstol nektet å løslate borgerrettsaktivist
Den tyrkiske borgerrettighetsaktivisten Osman Kavala, som har sittet i varetekt i 1.539 dager, blir ikke løslatt.
mandag 17. januar ABC Nyheter
Landslagsspiller død
Den tyrkiske fotballspilleren Ahmet Yilmaz Calik døde tirsdag, bare 27 år gammel.
tirsdag 11. januar Dagbladet
Tyrkisk toppspiller døde i bilulykke
Den tyrkiske midtstopperen og Konyaspor-spilleren Ahmet Yilmaz Calik omkom tirsdag i en trafikkulykke, 27 år gammel.
tirsdag 11. januar ABC Nyheter
- Redd for å seie kor eg er frå
ISTANBUL, TYRKIA : Då afghanske «Ali» (28) budde i Norge, var nasjonaliteten aldri eit problem. Lenge gjekk det bra i Tyrkia også. Men ikkje no lenger.
søndag 9. januar TV 2
Fremmedfrykten øker i Tyrkia: – Jeg tør ikke si hvor jeg er fra
En halv million afghanere flyktet over grensen til Iran i 2021. Mange har trolig satt kurs mot Tyrkia, og der øker fremmedfrykten. Det merker flyktningene godt, også Ali som tidligere bodde i Norge.
søndag 9. januar TV 2
Turister flokker til Tyrkia, men nå er det ikke strendene og varmen som lokker
Mens lokalfolk venter på lange køer for å kjøpe billig brød, flommer tusenvis av turister til grensebyer for å handle billig. Slik ser Tyrkias hverdag ut etter at president Erdogan har erklært krig mot høye renter.
onsdag 5. januar TV 2
Når båtflyktningar er i nød, ringer dei Tommy i Tromsø
Tromsøværingen Tommy Olsen blir flittig brukt som informasjonskjelde hos dei største mediehusa i verda. Han dokumenterer nemleg korleis Hellas på ulovleg vis pressar båtflyktningar tilbake til tyrkisk farvatn. Bruken av såkalla pushbacks har eksplodert det siste halvanna...
tirsdag 4. januar TV 2
Inflasjon på over 30 prosent i Tyrkia
Inflasjonen i Tyrkia lå på 36,1 prosent i desember, det høyeste nivået på 19 år. Det opplyser tyrkiske statistikkmyndigheter. I november var det tilsvarende tallet 21,3 prosent. Matprisene har steget hele 44 prosent på ett år. Samtidig har den tyrkiske valutaen lira...
mandag 3. januar NRK
Klimakrisen tvinger mennesker på flukt: – Slutt på å behandle naturen som et toalett
BEIRUT Midtøsten er blant områdene som rammes hardest av klimakrisen verden opplever. Slik blir mennesker drevet på flukt.
28. desember 2021 VG
Smitterekorder i mange europeiske land
Den femte smittebølgen skyller over Europa, og det meldes om nye smitterekorder i flere land.
28. desember 2021 VG
Kilder til TV 2: Tyrkisk dragkamp om RBK-stjerneskudd
Emil Konradsen Ceïde (20) kan være på vei vekk fra Rosenborg, får TV 2 opplyst.
24. desember 2021 TV 2
Amerikansk diplomat pågrepet i Tyrkia
Tyrkisk politi har pågrepet en amerikansk diplomat som anklages for å ha solgt et falskt pass til en syrisk statsborger, melder tyrkiske medier.
22. desember 2021 ABC Nyheter
Tyrkia lover millioner av vaksiner til Afrika
President Recep Tayyip Erdogan sier at Tyrkia vil sende 15 millioner coronavaksiner til afrikanske land så fort landets egenutviklede vaksine er nødgodkjent.
18. desember 2021 ABC Nyheter
56 døde i Tyrkia etter å ha drukket hjemmebrent
Minst 56 personer er døde i Tyrkia etter å ha drukket hjemmebrent, melder CNN Türk. I Istanbul er 22 personer døde. Situasjonen med hjemmebrent har forverret seg på grunn av inflasjon og høye priser.
18. desember 2021 NRK
Pressefriheten trues verden rundt
Med nye sofistikerte metoder sørger autoritære stater for å kneble kritiske medier. På dagen da to journalister mottar Nobels fredspris advarer Amnesty mot å ta pressefriheten for gitt. Også i vår del av verden.
10. desember 2021 VG
Khashoggi-mistenkt arrestert
En mann fra Saudi-Arabia ble pågrepet av politiet i Frankrike tirdag ettermiddag mistenkt for å ha hatt en rolle i drapet på den regime-kritiske journalisten Jamal Kashoggi, som ble drept i Istanbul i oktober 2018.
7. desember 2021 TV 2
Erdogans Tyrkia i valutakrise: Besøker styrtrike Qatar
Tyrkia står midt i en valutakrise, som president Recep Tayyip Erdogan får mye av skylden for. Samtidig knytter Tyrkia seg tettere opp mot utskjelte, og styrtrike, Qatar.
6. desember 2021 VG
Europarådet åpner sak mot Tyrkia
Europarådet åpner sak mot Tyrkia fordi landet nekter å løslate den fengslede aktivisten og filantropen Osman Kavala. 64 år gamle Kavala har sittet i fengsel i over fire år uten dom. Han er tiltalt for å ha finansiert anti-regjeringsprotester i 2013 og for å ha spilt...
3. desember 2021 NRK
Inflasjon på 21 prosent
Inflasjonen i Tyrkia lå på 21,31 prosent i november, etter en valutakrise der den tyrkiske liren sank til rekordlave nivåer mot dollaren. Det betyr at den tyrkiske befolkningen får mindre for pengene de har. På tross av stigende inflasjon har Tyrkias sentralbank kuttet styringsrenten...
3. desember 2021 NRK
Det militærindustrielle komplekset
NY TID-SAMTALEN: Fra en som burde kjenne utenrikspolitikkens og geopolitikkens irrganger: Thorbjørn Jagland om militæropprustning og fiendebilder – når det gjelder USA, Russland, Kina, Tyrkia og Libya.
1. desember 2021 Ny Tid
ASIA

Mursteiner faller ned i hodet på folk
Fire er døde og 38 skadet under en kraftig storm i Tyrkia i går. Uværet hadde vindkast på opp mot 36 meter per sekund.
30. november 2021 TV 2
Fire omkom i uvær i Tyrkia
Vind opp mot orkans styrke førte til at Bosporos-stredet i Tyrkia ble stengt mandag. Fire mennesker har mistet livet i uværet. Flytrafikken er omdirigert i Istanbul-området, og det er store skader på bygninger og infrastruktur, melder AFP/NTB.
29. november 2021 NRK
Kliss ny Sirena 68-foter – og 20 stykker er allerede solgt
Sirena 68 er «pepret» med glass. Sirena Yachts gjør det sterkt med den nye 68-foteren.
27. november 2021 ABC Nyheter
Avgjørende rettsmøte mot aktivisten Kavala i Tyrkia
Det holdes et nytt rettsmøte i Tyrkia i saken mot den tyrkiske aktivisten og filantropen Osman Kavala fredag, som har vært fengslet i over fire år uten dom.
26. november 2021 ABC Nyheter
Protesterte mot kvinnevold: Møtt med gummikuler og tåregass
Tyrkias kvinner tok til gatene i tusentall for å demonstrere mot vold mot kvinner – der sto politiet klare med pepperspray og våpen med gummikuler i.
26. november 2021 VG
Ber innbyggerne spise mindre
Grunnet den økonomiske krisen i Tyrkia har myndighetene i landet gitt innbyggerne sine råd om å spise mindre og å skru ned varmen. Siden begynnelsen av 2021 har den tyrkiske liraen tapt over en firedel av sin verdi. På tross av økt inflasjon har likevel Erdogan presset...
25. november 2021 NRK
Drømmen om Europa er 12.500 arbeidstimer unna
ISTANBUL, TYRKIA : Suleiman (20) har en drøm om å redde søstrene sine ut fra Talibans Afghanistan. Men når han tjener åtte kroner timen, blir det nærmest umulig.
24. november 2021 TV 2
Hus ødelagt i jordskjelv i Tyrkia
Et jordskjelv målt til 5,1 rammet Erzurum-provinsen øst i Tyrkia fredag. Flere hus ble ødelagt, men det er ikke meldt om dødsfall.
19. november 2021 ABC Nyheter
Presset til nye rentekutt
Tyrkias sentralbank har kuttet renten for tredje måned på rad etter at president Recep Erdogan oppfordret til lavere renter til tross for fallende valutakurs, skriver NTB. Sentralbanken kuttet styringsrenten fra 16 til 15 prosent torsdag til tross for stigende inflasjon og en raskt fallende valuta. NTB...
18. november 2021 NRK
Sammendrag: Montenegro - Tyrkia 1-2
16. november 2021 TV 2
Tyrkia gjorde jobben: Snudde etter norsk drømmeåpning
(Montenegro - Tyrkia 1–2) Norges fikk ingen VM-hjelp fra Montenegro i kveld, selv om hjemmelaget virkelig tente Norges håp tidlig i kampen.
16. november 2021 VG
Mål: Aktürkoglu (TUR) 1-1 (22)
Se gratis klipp og serier
16. november 2021 TV 2
Mål: Beciraj (MNE) 1-0 (4)
16. november 2021 TV 2
Sammendrag: Tyrkia - Gibraltar 6-0
13. november 2021 TV 2
Mål: Müldür (TUR) 6-0 (84)
13. november 2021 TV 2
Mål: Dursun (TUR) 5-0 (81)
13. november 2021 TV 2
Mål: Demiral (TUR) 4-0 (65)
13. november 2021 TV 2
Mål: Dervisoglu (TUR) 3-0 (41)
Se gratis klipp og serier
13. november 2021 TV 2
Mål: Dervisoglu (TUR) 2-0 (38)
13. november 2021 TV 2
Mål: Aktürkoglu (TUR) 1-0 (11)
13. november 2021 TV 2
Nekter flyktninger å fly til Minsk
Tyrkiske myndigheter nekter syriske, irakiske og jemenittiske borgere å fly fra Tyrkia til Minsk. Myndighetene har også bedt det hviterussiske flyselskapet Belavia om å nekte disse borgerne å gå om bord i selskapets fly. – I henhold til beslutningen til tyrkiske myndigheter vil...
12. november 2021 NRK
22 reddet ut av sammenrast bygning
21 mennesker er funnet i live etter at en tre etasjers bygning raste sammen i byen Battalgazi i Malatya-provinsen øst i Tyrkia tirsdag. 13 mennesker ble hentet ut fra ruinene av redningsmannskap. De øvrige åtte klarte å ta seg ut på egen hånd, opplyser myndighetene ifølge...
10. november 2021 NRK
Bygningkollaps i Tyrkia
Minst ti ble skadd og minst 20 personer er fortsatt fanget i ruinene etter at en bygning kollapset i det østlige Tyrkia tirsdag, ifølge lokale myndigheter.
9. november 2021 TV 2
- Ring hver dag!
Nato-sjefen langet ut mot Russland for å fengsle Aleksej Navalnyj, men da et Nato-land fengslet politiske motstandere, var Jens Stoltenberg taus: - Vi har ingen legitimitet, sier Ap-politiker.
8. november 2021 Dagbladet
Frekt og arrogant
Kommentaren som dukket opp i Dagbladet 25. oktober med tittelen «Europas sjuke mann», overveldet meg i sin formulering og avslørte et forhastet bilde av gammeldags hat og rasisme mot Tyrkia.
6. november 2021 Dagbladet
VERDEN

Erdogan dropper klimatoppmøtet i Glasgow
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har avlyst planene om å delta på klimatoppmøtet COP26 i Glasgow, melder statlige medier.
1. november 2021 ABC Nyheter
Erdogan dropper klimatoppmøtet
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har avlyst planene om å delta på klimatoppmøtet COP26 i Glasgow, melder statlige medier.
1. november 2021 TV 2
Tyrkias ambassadør: Forholdet til Norge trues av fordommer
Tyrkias ambassadør er så fortvilet over det han mener er antityrkiske fordommer i norsk presse at han gjør noe han sjelden går med på: Stiller til intervju med VG.
31. oktober 2021 VG
Svenske medier: Svensk mann omkom i bussulykke i Tyrkia
En svensk mann i 70-årene omkom natt til lørdag i en bussulykke i Tyrkia. Tolv andre svenske og danske passasjerer var om bord, og flere er sendt til sykehus.
30. oktober 2021 ABC Nyheter
8500 utenlanske krigere utvist
Mer enn 8500 utenlandske krigere er blitt utvist fra Tyrkia siden den syriske borgerkrigen begynte for ti år siden, ifølge landets innenriksdepartement. Terrormistenkte fra 102 ulike land er blitt utvist, deriblant 1075 fra EU-land. I løpet av de første ti månedene i år er 61...
30. oktober 2021 NRK
Tyrkia trekk tilbake «utvising»
Tyrkias president Erdogan trekk tilbake trusselen om å utvise visse vestlege ambassadørar, deriblant Noreg, skriv AFP. Ambassadørane frå Noreg og ni andre land blei erklært «persona non grata», som er steget før utvising, førre veke. Årsaka til det var...
25. oktober 2021 NRK
Norge lover å ikke blande seg inn i Tyrkias indre anliggender
Norge og andre vestlige land lover å ikke blande seg inn i Tyrkias indre anliggender og håper at det kan forhindre utvisning av ambassadører.
25. oktober 2021 ABC Nyheter
Europas sjuke mann
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan vil kaste ti vestlige ambassadører ut av landet. Presidenten ber om juling, og oppførselen hans fører tankene nesten 170 år tilbake i tid.
25. oktober 2021 Dagbladet
Det tyrkiske problemet
Det er alvorlig at Erdogan truer med å kaste ut Norges ambassadør fra Tyrkia.
25. oktober 2021 VG
Ingen informasjon fra Tyrkia om ambassadørene
Verken Norge eller de andre nordiske landene har hørt fra Tyrkia etter at president Recep Tayyip Erdogan ga ordre om at ambassadørene skulle kastes ut.
24. oktober 2021 ABC Nyheter
Ingen informasjon fra Tyrkia
Verken Norge eller de andre nordiske landene har hørt fra Tyrkia etter at president Recep Tayyip Erdogan ga ordre om at ambassadørene skulle kastes ut.
24. oktober 2021 TV 2
Ingen informasjon frå Tyrkia
Korkje Noreg eller dei andre nordiske landa har høyrt noko frå Tyrkia etter at president Recep Tayyip Erdogan gav ordre om å kaste ut ti ambassadørar. Danmarks utanriksminister Jesper Kofod seier at dei «står vakt om våre felles verdiar og prinsipp».
24. oktober 2021 NRK
Finland om Erdogans ordre
Finlands statsminister kallar Tyrkias president Recep Tayyip Erdogans ordre om å kaste ut ti ambassadørar, beklageleg. Sanna Marin seier det er viktig at slutningane til Den europeiske menneskerettsdomstolen blir respektert, og har difor bedt om at aktivisten blir lauslaten.
24. oktober 2021 NRK
Finland beklager Erdogans ordre om å kaste ut ambassadører
Finlands statsminister kaller Tyrkias president Recep Tayyip Erdogans ordre om å kaste ut ti ambassadører, beklagelig.
24. oktober 2021 ABC Nyheter
Kritisk til diplomatisk strid
Den politiske opposisjonen i Tyrkia er kritiske til at president Recep Tayyip Erdogan har erklært ti ambassadørar for uønskt i landet. Motstandarane til Erdogan seier at han kranglar med diplomatar for å ta fokus vekk frå den økonomiske krisa.
24. oktober 2021 NRK
Lasteskip kolliderte vest for Istanbul
To lasteskip har kollidert i Marmarahavet utenfor Tekirdağ-provinsen, vest for Istanbul. Det var to skip registrert i henholdsvis Panama og Barbados som var involvert i sammenstøtet, skriver Hurriyet Daily News. Ingen personer ble skadd, men skipene er påført materielle skader og fikk assistanse...
24. oktober 2021 NRK
Erdogan vil kaste ut Norges ambassadør: – Vil avlede oppmerksomhet
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier han vil kaste ut ambassadører, blant annet fra Norge. – Han prøver å få frem en konflikt som viser at Tyrkia trenger en sterk mann, mener Tyrkia-ekspert.
23. oktober 2021 VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL