Tyrkia
Nå er det bare 50 dagers vann igjen: – Jeg er livredd
- Når folk leser at isen smelter, skjønner ikke de fleste alvoret av klimaendringene. Men når de ikke får vann gjennom kranen, forstår folk hva som foregår, sier Duru Barbak.
10:49 TV 2
Mener terrorist hedres i Oslo
En norsk-tyrkisk gruppe ber Oslo kommune fjerne nytt verk av en kurdisk kunster. Kulturbyråden understreker at ytringsfriheten står sterkest.
søndag 22:21 Dagbladet
Demonstrasjoner i Tyrkia – 17 pågrepet
Politiet i Istanbul har tirsdag pågrepet minst 17 personer etter studentprotester mot president Recep Tayyip Erdogans utnevnelse av ny universitetsrektor.
tirsdag 5. januar ABC Nyheter
Jens Stoltenberg oppsummerer 2020: Slik har NATO-landene endret syn på Kina
2020 var året da NATO-landene endret syn på Kina, ifølge NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.
30. desember 2020 VG
Lavrov: Tyrkia og Russland vil fortsette å utvikle militært samarbeid tross sanksjoner
Russland og Tyrkia vil fortsette å utvikle sitt militære samarbeid til tross for amerikanske sanksjoner mot Nato-landet Tyrkia.
29. desember 2020 ABC Nyheter
Tyrkia advarer libyske opprørere
Tyrkia vil gå til motangrep dersom de tyrkiske styrkene i Libya blir angrepet av opprørere, advarer Tyrkias forsvarsminister Hulusi Akar.
27. desember 2020 ABC Nyheter
Fengsel i 27 år for å avsløre Tyrkias salg av våpen til islamister
Dommen stempler tidligere sjefredaktør Can Dündar som spion og terrorist. I 2015 avslørte hans avis at Tyrkia eksporterte våpen til islamister i Syria.
23. desember 2020 NRK
Journalist dømt til 27 års fengsel i Tyrkia
Den tyrkiske journalisten Can Dündar, som er bosatt i Tyskland, er dømt til 27 års fengsel i Tyrkia for spionasje og terroraktiviteter.
23. desember 2020 ABC Nyheter
VERDEN

USA og EU vil straffe Tyrkia – Stoltenberg beklager
USA og EU forbereder nå hver sine sanksjoner mot NATO-landet Tyrkia. Det beklager NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.
15. desember 2020 VG
Arrestert under Pride-feiring: – Risikerer over tre år fengsel
I 2019 ble studenter i flere tyrkiske byer arrestert under LHBT-markeringer. 10. desember må Melike Balkan og Özgür Gür møte i retten.
9. desember 2020 VG
Ingen siste Trump-sprell i NATO, lover USAs ambassadør (+)
President Donald J. Trump har ikke instruert sin egen NATO-delegasjon om å foreta noen siste markeringer i NATO før han går av. Det opplyser USAs ambassadør til NATO til Aldrimer.no. kjetil@aldrimer.no Mens avtroppende president Donald J. Trump fortsetter å hevde at det amerikanske...
1. desember 2020 Aldri mer
Koronatallene rett til værs i Tyrkia: – Akkurat nå er vi på vei inn i en katastrofe
ISTANBUL/OSLO : Tyrkia har lenge hatt stabile smittetall, ifølge statistikk fra myndighetene. Nå stiger tallene på koronasmittede rett til værs. Det gjør folk sinte og redde.
1. desember 2020 NRK
Tyrkia utvider portforbud for å få kontroll over coronaspredningen
Tyrkia innfører strengere smittevernrestriksjoner enn i våres. Portforbudet om kvelden utvides til å gjelde hverdager, og i helgene er det full nedstenging.
30. november 2020 ABC Nyheter
I dette landet kan det bli nærmest umulig å bruke Facebook og YouTube
Dersom ikke Facebook, Twitter, TikTok og Youtube utnevner en lokal og juridisk representant i Tyrkia innen mai, kommer det til å bli nærmest umulig å bruke de gigantiske medieselskapene i landet.
30. november 2020 TV 2
337 personer dømt til livstid
En tyrkisk domstol har dømt 337 personer til fengsel på livstid for kuppforsøket i Tyrkia i 2016, ifølge et rettsdokument nyhetsbyrået AFP har fått tilgang til.
26. november 2020 TV 2
Livstidsdommer for kuppforsøket i Tyrkia
En tyrkisk domstol har dømt 337 personer til fengsel på livstid for kuppforsøket i Tyrkia i 2016, ifølge et rettsdokument nyhetsbyrået AFP har fått tilgang til.
26. november 2020 ABC Nyheter
Tyrkia stanser tysk våpenembargokontroll på skip
Tyrkia satte foten ned da tyske soldater skulle sjekke et tyrkisk skip i tråd med våpenembargoen mot Libya, opplyser det tyske forsvaret.
23. november 2020 ABC Nyheter
Erdogan: Tyrkias fremtid er i Europa
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan strekker ut en hånd til EU. Samtidig advarer han unionen mot å la seg manipulere av økt spenning øst i Middelhavet.
21. november 2020 VG
Erdogan: Tyrkias framtid er i Europa
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan strekker ut en hånd til EU. Samtidig advarer han unionen mot å la seg manipulere av økt spenning øst i Middelhavet.
21. november 2020 ABC Nyheter
Tyrkia innfører røykeforbud mot pandemien
Tyrkiske myndigheter håper røykeforbud på offentlig sted skal bidra til å bremse spredning av koronasmitte. Årsaken er at røykere ofte trosser munnbindreglene.
12. november 2020 VG
Svigersønnen måtte gi seg: Får skylden for Erdogans økonomiske krise
Han var utpekt som en mulig arvtager, men er ute i kulden. Bitter kamp internt, skal ha ligget bak da president Recep Tayyip Erdogans svigersønn trakk seg fra jobben som finansminister.
11. november 2020 VG
Tyrkia hyller Aserbajdsjans seier i Nagorno-Karabakh
Tyrkia hyller de «betydelige framskrittene» gjort av Aserbajdsjan i konflikten med Armenia over utbryterrepublikken Nagorno-Karabakh. Ifølge det armenske militære har alle kamphandlinger opphørt.
10. november 2020 VG
Anbefaler bredt og omfattende norsk forsvarsforlik (+)
ANALYSE: Mens vi i realtid natt til onsdag var vitne til at Norges viktigste allierte, USA, nærmest revnet politisk på midten, skrev Høyres tidligere generalsekretær Trond R. Hole på Facebook at Stortinget og regjeringen må sørge for et bredt og ambisiøst norsk...
5. november 2020 Aldri mer
Fant treåring i live
Redningsarbeiderne fant Ayla Gezgin (3) levende i ruinene etter den sammenraste bygningen fire dager etter jordskjelvet i Tyrkia og Hellas.
3. november 2020 TV 2
Fireåring reddet ut av ruiner etter fire dager
Tyrkiske redningsarbeidere fant i dag Ayda Gezgin (4) i live i en sammenrast bygning, 91 timer etter det kraftige jordskjelvet i Tyrkia og Hellas.
3. november 2020 NRK
Jente funnet i live etter 91 timer under ruin i Tyrkia
Redningsmannskaper har funnet nok en overlevende, en liten jente, i ruinene av en bygning som raste sammen under jordskjelvet i Izmir i Tyrkia fredag.
3. november 2020 VG
Jente funnet i live etter 91 timer under ruin i Tyrkia
Redningsmannskaper har funnet nok en overlevende, en jente, i ruinene av en bygning som raste sammen under jordskjelvet i Izmir i Tyrkia fredag.
3. november 2020 ABC Nyheter
Jenter funnet i live etter jordskjelvet i Tyrkia
Redningsarbeidere har funnet to jenter i live under ruinene av en bygning som raste sammen under jordskjelvet i Izmir i Tyrkia fredag.
2. november 2020 ABC Nyheter
14-åring reddet: - Et mirakel
Håpet svinner om å finne overlevende etter fredagens jordskjelv i Hellas og Tyrkia. Søndag kveld ble likevel en 14-åring reddet ut av bygningsmassene etter 58 timer.
2. november 2020 Dagbladet
Håpet svinner for redningsinnsatsen i Tyrkia
Tiden er i ferd med å renne ut for håpet om å finne flere overlevende etter jordskjelvet i Tyrkia. 58 mennesker er funnet døde og over 800 er skadd.
1. november 2020 ABC Nyheter
Fravær av handlekraft
I tiårene etter Sovjetunionens fall har omkvedet vært at den uløste konflikten i Nagorno-Karabakh må finne en politisk, ikke en militær, løsning. Likevel ble det krig. 
1. november 2020 VG
Jordskjelvet i Tyrkia: 70-åring reddet etter 34 timer
Redningsmannskaper i Tyrkia reddet søndag en 70 år gammel mann ut fra bygningsmassene som kollapset i jordskjelvet fredag.
1. november 2020 TV 2
Talsperson for Erdogan coronasmittet
Ibrahim Kalin, som er talsperson for Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, har fått påvist coronasmitte.
31. oktober 2020 ABC Nyheter
VERDEN

37 funnet døde etter jordskjelvet i Tyrkia – redningsarbeid pågår
37 personer har mistet livet etter jordskjelvet som rammet vestlige Tyrkia på fredag, opplyser Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.
31. oktober 2020 ABC Nyheter
Erdogans Tyrkia på fremmarsj: Slik utvider han sin innflytelse
Mens president Recep Tayyip Erdogan hiver seg inn i stadig nye ordkriger med vestlige ledere, bygger Tyrkias mektige militære opp tilstedeværelse på stadig nye fronter.
30. oktober 2020 VG
Kraftig jordskjelv mellom Hellas og Tyrkia
Et kraftig jordskjelv har ført til store ødeleggelser i flere byer i både Tyrkia og Hellas. Over 700 er skadet i Tyrkia og 22 personer er bekreftet omkommet.
30. oktober 2020 VG
Tyrkia fordømmer knivangrepet i Nice
I en uttalelse fordømmer det tyrkiske utenriksdepartementet terrorangrepet som tok livet av tre personer i og ved en kirke i Nice torsdag.
29. oktober 2020 ABC Nyheter
Siv Jensen vil ha regjeringen på banen i den nye karikaturstriden
Frp-leder Siv Jensen vil at den norske regjeringen skal gi Macron sin uforbeholdne støtte og fordømme Erdogans atferd i den nye karikaturstriden.
29. oktober 2020 ABC Nyheter
Tyrkia raser mot fransk Erdogan-karikatur: – Rasisme
Tyrkiske myndigheter varsler onsdag at de vil ta juridiske og diplomatiske grep for å svare på en karikaturtegning av president Erdogan som ble trykket samme dag.
28. oktober 2020 VG
Frankrike truer Tyrkia med sanksjoner
Frankrike vil fortsette sin kamp mot islamsk ekstremisme til tross for kritikk fra Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.
28. oktober 2020 ABC Nyheter
Charlie Hebdo nede etter å ha publisert tegning av Erdogan
Tyrkia reagerer kraftig på at det franske nettstedet Charlie Hebdo publiserte en karikaturtegning av president Erdogan. Nå er nettstedet nede.
28. oktober 2020 NRK
Erdogan truer Europa
Etter at en ung ekstremist halshugde en fransk lærer har Frankrikes president Emmanuel Macron på forbilledlig vis stått opp for ytringsfriheten, og varslet kamp mot voldelig islamistisk fundamentalisme. For dette har Tyrkias øverste leder, Recep Tayyip Erdogan, bedt Macron sjekke sin mentale...
28. oktober 2020 VG
Erdogan-tegning i satiremagasin vekker raseri i Tyrkia
Tyrkia anklager satiremagasinet Charlie Hebdo for «kulturell rasisme» etter at den nyeste forsidetegningen karikerer president Recep Tayyip Erdogan.
28. oktober 2020 ABC Nyheter
Charlie Hebdo med Erdogan-karikatur på forsiden
Tyrkia raser mot det franske satiremagasinet Charlie Hebdo som har en karikaturtegning av president Recep Tayyip Erdogan på forsiden av sin siste utgave. – President Macron antimuslimske agenda har båret frukter! Charlie Hebdo har akkurat publisert en serie med såkalte tegninger fulle av...
28. oktober 2020 Aldri mer
Også ved Trump-tap er utfordringene enorme (+)
ANALYSE: Norge står overfor enorme sikkerhetspolitiske utfordringer selv om Donald J. Trump skulle tape presidentvalget i USA om få dager. Motsetningene innad i NATO er større enn noensinne. kjetil@aldrimer.no Om få dager er det presidentvalg i USA. Dersom president Donald J. Trump vinner...
28. oktober 2020 Aldri mer
Charlie Hebdo med Erdogan-karikatur på forsiden
Tyrkia raser mot det franske satiremagasinet Charlie Hebdo som har en karikaturtegning av president Recep Tayyip Erdogan på forsiden av sin siste utgave.
27. oktober 2020 ABC Nyheter
Selvmordsbombe i tyrkisk grenseby
En ukjent angriper skal ha utløst en selvmordsbombe i en by nær Tyrkias grense til Syria. Det er ikke meldt om andre døde enn angriperen selv.
26. oktober 2020 ABC Nyheter
EU refser Tyrkia om for utsagn om at «Macron bør sjekke sin mentale helse»
EUs utenrikssjef mener det er uakseptabelt av Tyrkias president å be den franske presidenten om å «få undersøkt sin psykiske helse». Frankrike har kalt hjem ambassadøren fra Tyrkia.
26. oktober 2020 NRK
Erdogan sier Macron bør sjekke sin mentale helse
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan slakter politikken som Frankrikes president fører mot muslimer og ber ham sjekke sin psykiske helse.
24. oktober 2020 ABC Nyheter
Tyrkia på tå hev etter varsel om mulig terror
Faren for terrorangrep i Tyrkia er økende, advarer USAs ambassade i Ankara, som har bedt alle amerikanere i landet være på vakt.
24. oktober 2020 ABC Nyheter
USA fordømmer tyrkisk test av våpensystem
Regjeringen i USA reagerer sterkt på at Tyrkia har testet sitt russisk-produserte luftvernsystem S-400.
23. oktober 2020 ABC Nyheter
Hvorfor er det krig i Nagorno-Karabakh – og finnes det en løsning?
Konflikten mellom Armenia og Aserbajdsjan om regionen er uoversiktlig. Hvordan startet det hele? Hva utløste kamphandlingene i høst? Og finnes det en fredelig løsning i sikte?
17. oktober 2020 VG
Hellas raser mot tyrkisk forskningsskip
– En trussel mot regional fred, hevder Hellas etter at Tyrkia besluttet å sende et forskningsskip tilbake til områder i Middelhavet med omstridte gassressurser.
12. oktober 2020 VG
Farlig konflikt
Det er lettere å starte en krig enn å avslutte den. EU, NATO og presidentene i Russland, Frankrike og USA har bedt om umiddelbar våpenhvile i Nagorno-Karabakh og forhandlinger uten betingelser. Likevel trappes krigen opp.
7. oktober 2020 VG
Canada innstiller våpensalg til Tyrkia
Canada innstiller alt salg av våpen til Nato-medlemmet Tyrkia. Landet gransker nå Tyrkias bruk av militær teknologi i konflikten mellom Armenia og Aserbajdsjan. – I tråd med Canadas robuste eksportkontrollregime og som følge av de pågående kampene, har jeg innstilt de...
6. oktober 2020 Aldri mer
Mann (33) døde under tannbehandlingstur til Tyrkia
Tre irske menn ble funnet bevisstløse i en leilighet i Marmaris i Tyrkia. Én er erklært død. Tilstanden for de to andre skal være kritisk.
5. oktober 2020 ABC Nyheter
Stoltenberg ber om stans i kampene i Nagorno-Karabakh
På et besøk i Tyrkia ba Nato-sjef Jens Stoltenberg opartene i Nagorno-Karabakh om umiddelbar stans i kamphandlingene.
5. oktober 2020 ABC Nyheter
Tyrkia fordømmer angivelig armensk angrep på sivile
Tyrkia fordømmer det de sier er armenske angrep på sivile i den aserbajdsjanske byen Ganja i forbindelse med konflikten over Nagorno-Karabakh.
4. oktober 2020 ABC Nyheter
VERDEN

Krever at Tyrkia forklarer jihadister i Aserbajdsjan
Frankrikes president Emmanuel Macron krever at Tyrkia forklarer det som han sier er jihadister som har tatt seg inn i Nagorno-Karabakh, og han ber Nato granske. – En rød linje er blitt krysset, noe som er uakseptabelt. Jeg oppfordrer alle Nato-partnere til å stille seg opp mot denne...
2. oktober 2020 Aldri mer
Trøbbel i øst dominerer på EU-toppmøte
Sanksjoner mot Hviterussland og det anstrengte forholdet til Tyrkia blir hovedtemaer når EU vier en hel toppmøtedag til utenrikspolitikk. Så fort møtet starter torsdag ettermiddag, vender lederne for de 27 EU-landene blikket østover. President Charles Michel skal orientere om...
1. oktober 2020 Aldri mer
Ønsketenkning som politisk metode (+)
ANALYSE: Det gir - egentlig - grunn til uro at general (p) og tidligere forsvarsminister James Mattis’ hovedbudskap på Army Summit denne uken var at Norge kan være sikre på at NATO vil bestå og at vi vil få hjelp fra USA dersom en fare truer. kjetil@aldrimer.no At Mattis bruker...
1. oktober 2020 Aldri mer
Sår tvil om smittetallene til Tyrkia
Endringer i bruk av ord for å beskrive de som er smittet av coronaviruset kan bety at antall smittede i Tyrkia er høyere enn rapportert.
30. september 2020 VG
Tyrkia nekter for å ha skutt ned armensk kampfly
Armenias forsvarsdepartement hevder at et tyrkisk F-16 har skutt ned et armensk Su-25-kampfly.
29. september 2020 ABC Nyheter
NYT: Trump betalte ikke skatt i ti av 15 år
USAs president Donald Trump betalte ikke inntektsskatt i ti av 15 år, melder avisen New York Times. Det viser opplysninger fra selvangivelser gjennom 20 år som New York Times har fått fatt i. Ifølge avisa betalte Trump 750 dollar (7.000 kroner) i føderal inntektsskatt i 2016,...
28. september 2020 Aldri mer
Tyrkia lover å støtte Aserbajdsjan med alle midler
Tyrkia lover full støtte til Aserbajdsjan og ber Armenia oppgi det de kaller «aggresjon» etter at det brøt ut harde kamper i og ved Nagorno-Karabakh.
27. september 2020 ABC Nyheter
Nøler med å dele etterretning om Russland (+)
ANALYSE: Den amerikanske etterretningstjenesten CIA er blitt stadig mer varsom med å dele etterretning om Russland. Spliden på amerikansk side skaper dype bekymringer langt inn i NATO. Uroen vil ikke bli mindre dersom Trump vinner valget i november eller nekter å gi fra seg makten frivillig....
25. september 2020 Aldri mer
Tyrkia varsler forhandlinger med Hellas
Hellas og Tyrkia er enige om å forhandle for å løse konflikten i den østlige delen av Middelhavet, opplyser tyrkiske myndigheter.
22. september 2020 ABC Nyheter
Det å bli truet på livet kan få de fleste til å holde en lav profil
YTRINGSFRIHET: Muligheten for å si noe er alltid meget begrenset, forteller NY TIDs faste skribent i dette essayet om forskjellige myndigheters bruk av makt. Vekk fra dagens massemedier har det nå oppstått et «underjordisk» nettverk av intellektuelle, inkludert erfarne journalister,...
17. september 2020 Ny Tid
– Sjelden to NATO-land krenker hverandres luftrom
Fjorten tyrkiske kampfly tok seg inn i gresk luftrom mandag. Espen Barth Eide mener det er grunn til bekymring.
8. september 2020 VG
Ut mot trend:- Selvdyrking
Debatten raser om emneknaggen #challengeaccepted.
31. juli 2020 Dagbladet
Angrep mot tyrkiske og russiske styrker
Tre russiske og flere tyrkiske soldater ble såret da en felles patrulje ble angrepet i Idlib-provinsen i Syria, ifølge Russlands forsvarsdepartement. Russland og Tyrkia opprettet patruljer langs en motorvei i Idlib i mars etter våpenhvileavtalen som skulle sikre stans i krigføringen i...
15. juli 2020 Aldri mer
Nedla veto mot Syria-resolusjon
Russland og Kina la tirsdag ned veto mot en resolusjon om å forlenge den internasjonale nødhjelpen til Syria gjennom to grenseoverganger. Resolusjonsforslaget ble lagt fram av Tyskland og Belgia, tross russisk motstand, opplyser diplomatiske kilder. Bare Russland og Kina stemte imot, mens alle de...
8. juli 2020 Aldri mer
Sultkatastrofe kan gi nye flyktningebølger fra Syria
Sju store hjelpeorganisasjoner advarer om en eskalerende sultkatastrofe i Syria. FN sier situasjonen kan føre til en ny flyktningkrise som i 2015. De sju organisasjonene, inkludert norske Flyktninghjelpen, går sammen om å advare om en stadig mer alvorlige sultsituasjonen i landet i forkant av...
29. juni 2020 Aldri mer
Sivile flykter fra tyrkisk offensiv i Nord-Irak
Sivile flykter fra landsbyer i Nord-Irak etter at Tyrkia har trappet opp angrepene mot militante kurdere i nabolandet. De tyrkiske angrepene er blitt kraftig fordømt av irakiske myndigheter. Nå har mange av innbyggerne i landsbyen Keshani lastet eiendelene sine opp på lastebiler og tatt med seg...
23. juni 2020 Aldri mer
I disse ferielandene har kurven flatet ut
Både Spania og Italia har sett drastiske fall i antall nye coronadødsfall. Flere av nordmenns mest populære ferieland er over den verste bølgen.
19. juni 2020 VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL