Tyrkia
Tyrkia fordømmer knivangrepet i Nice
I en uttalelse fordømmer det tyrkiske utenriksdepartementet terrorangrepet som tok livet av tre personer i og ved en kirke i Nice torsdag.
torsdag 13:00 ABC Nyheter
Siv Jensen vil ha regjeringen på banen i den nye karikaturstriden
Frp-leder Siv Jensen vil at den norske regjeringen skal gi Macron sin uforbeholdne støtte og fordømme Erdogans atferd i den nye karikaturstriden.
torsdag 12:11 ABC Nyheter
Tyrkia raser mot fransk Erdogan-karikatur: – Rasisme
Tyrkiske myndigheter varsler onsdag at de vil ta juridiske og diplomatiske grep for å svare på en karikaturtegning av president-Erdogan som ble trykket samme dag.
onsdag 23:47 VG
Frankrike truer Tyrkia med sanksjoner
Frankrike vil fortsette sin kamp mot islamsk ekstremisme til tross for kritikk fra Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.
onsdag 17:46 ABC Nyheter
Charlie Hebdo nede etter å ha publisert tegning av Erdogan
Tyrkia reagerer kraftig på at det franske nettstedet Charlie Hebdo publiserte en karikaturtegning av president Erdogan. Nå er nettstedet nede.
onsdag 15:56 NRK
Erdogan truer Europa
Etter at en ung ekstremist halshugde en fransk lærer har Frankrikes president Emmanuel Macron på forbilledlig vis stått opp for ytringsfriheten, og varslet kamp mot voldelig islamistisk fundamentalisme. For dette har Tyrkias øverste leder, Recep Tayyip Erdogan, bedt Macron sjekke sin mentale...
onsdag 10:22 VG
Erdogan-tegning i satiremagasin vekker raseri i Tyrkia
Tyrkia anklager satiremagasinet Charlie Hebdo for «kulturell rasisme» etter at den nyeste forsidetegningen karikerer president Recep Tayyip Erdogan.
onsdag 08:17 ABC Nyheter
Charlie Hebdo med Erdogan-karikatur på forsiden
Tyrkia raser mot det franske satiremagasinet Charlie Hebdo som har en karikaturtegning av president Recep Tayyip Erdogan på forsiden av sin siste utgave. – President Macron antimuslimske agenda har båret frukter! Charlie Hebdo har akkurat publisert en serie med såkalte tegninger fulle av...
onsdag 04:00 Aldri mer
VERDEN

Også ved Trump-tap er utfordringene enorme (+)
ANALYSE: Norge står overfor enorme sikkerhetspolitiske utfordringer selv om Donald J. Trump skulle tape presidentvalget i USA om få dager. Motsetningene innad i NATO er større enn noensinne. kjetil@aldrimer.no Om få dager er det presidentvalg i USA. Dersom president Donald J. Trump vinner...
onsdag 03:52 Aldri mer
Charlie Hebdo med Erdogan-karikatur på forsiden
Tyrkia raser mot det franske satiremagasinet Charlie Hebdo som har en karikaturtegning av president Recep Tayyip Erdogan på forsiden av sin siste utgave.
tirsdag 23:07 ABC Nyheter
Selvmordsbombe i tyrkisk grenseby
En ukjent angriper skal ha utløst en selvmordsbombe i en by nær Tyrkias grense til Syria. Det er ikke meldt om andre døde enn angriperen selv.
mandag 20:04 ABC Nyheter
EU refser Tyrkia om for utsagn om at «Macron bør sjekke sin mentale helse»
EUs utenrikssjef mener det er uakseptabelt av Tyrkias president å be den franske presidenten om å «få undersøkt sin psykiske helse». Frankrike har kalt hjem ambassadøren fra Tyrkia.
mandag 14:42 NRK
Erdogan sier Macron bør sjekke sin mentale helse
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan slakter politikken som Frankrikes president fører mot muslimer og ber ham sjekke sin psykiske helse.
lørdag 15:30 ABC Nyheter
Tyrkia på tå hev etter varsel om mulig terror
Faren for terrorangrep i Tyrkia er økende, advarer USAs ambassade i Ankara, som har bedt alle amerikanere i landet være på vakt.
lørdag 08:26 ABC Nyheter
USA fordømmer tyrkisk test av våpensystem
Regjeringen i USA reagerer sterkt på at Tyrkia har testet sitt russisk-produserte luftvernsystem S-400.
fredag 23. oktober ABC Nyheter
Tyrkias utvider redningstjenesteområdet sitt i Egeerhavet
Greske myndigheter er kritiske til Tyrkias offentliggjøring av et nytt kart som viser et redningstjenesteområde som er utvidet til midten av Egeerhavet.
søndag 18. oktober ABC Nyheter
Hvorfor er det krig i Nagorno-Karabakh – og finnes det en løsning?
Konflikten mellom Armenia og Aserbajdsjan om regionen er uoversiktlig. Hvordan startet det hele? Hva utløste kamphandlingene i høst? Og finnes det en fredelig løsning i sikte?
lørdag 17. oktober VG
Tyrkia har testet russisk missilforsvarssystem
Tyrkia har for første gang testet sitt russiske missilforsvarssystem S-400, som USA og Nato sterkt misliker at de har anskaffet.
fredag 16. oktober ABC Nyheter
Sveriges utenriksminister sendte stikk mot Tyrkia
Sveriges utenriksminister Ann Linde og hennes tyrkiske motstykke møttes tirsdag til samtaler i Ankara. Pressekonferansen i etterkant ble anspent.
tirsdag 13. oktober ABC Nyheter
– Folk aner ikke hvor farlig dette er
Veimaling, ecstacy og rottegift er blant ingrediensene medisinprodusenten Pfizer har funnet i piratkopierte versjoner av en rekke av dere deres medisiner.
mandag 12. oktober TV 2
Hellas raser mot tyrkisk forskningsskip
– En trussel mot regional fred, hevder Hellas etter at Tyrkia besluttet å sende et forskningsskip tilbake til områder i Middelhavet med omstridte gassressurser.
mandag 12. oktober VG
Skulle avsløre falske klokker: – Jeg ble holdt fanget i butikk
ISTANBUL : Advokat Yasemin Kenaroglu føler seg som «en ridder uten sverd, skjold og rustning» i krigen mot verdens største kriminelle virksomhet. Hun har selv fått oppleve hvor farlig piratvarebransjen er.
lørdag 10. oktober TV 2
Åpnet forbudt ferieparadis
Konflikten mellom Hellas og Tyrkia tilspisser seg etter at feriestedet Varosha ble åpnet etter 46 år.
lørdag 10. oktober Dagbladet
Slik er Tyrkias rolle i Armenia-konflikten
Etter ti dager med artilleriild åpner Armenia for å gi fra seg okkuperte landområder til Aserbajdsjan. Men nabolandet vil ikke forhandle og har mektige Tyrkia, Armenias erkefiende, på sin side.
torsdag 8. oktober VG
EU fordømmer gjenåpningen av det forlatte ferieparadiset på Kypros: – Et alvorlig brudd
Gjenåpningen av det forlatte ferieparadiset Varosha anses av EU som et «alvorlig brudd» på områdets våpenhvile-avtale med FN.
onsdag 7. oktober ABC Nyheter
Farlig konflikt
Det er lettere å starte en krig enn å avslutte den. EU, NATO og presidentene i Russland, Frankrike og USA har bedt om umiddelbar våpenhvile i Nagorno-Karabakh og forhandlinger uten betingelser. Likevel trappes krigen opp.
onsdag 7. oktober VG
Richard (33) og vennene skulle spare penger – nå er én død og to på intensiven
Fredag tok Richard Molloy og to kamerater en badeselfie i Marmaris i Tyrkia, hvor de skulle ha billig tannlegebehandling. Dagen etter ble de funnet livløse i leiligheten.
tirsdag 6. oktober TV 2
Canada innstiller våpensalg til Tyrkia
Canada innstiller alt salg av våpen til Nato-medlemmet Tyrkia. Landet gransker nå Tyrkias bruk av militær teknologi i konflikten mellom Armenia og Aserbajdsjan. – I tråd med Canadas robuste eksportkontrollregime og som følge av de pågående kampene, har jeg innstilt de...
tirsdag 6. oktober Aldri mer
Mann (33) døde under tannbehandlingstur til Tyrkia
Tre irske menn ble funnet bevisstløse i en leilighet i Marmaris i Tyrkia. Én er erklært død. Tilstanden for de to andre skal være kritisk.
mandag 5. oktober ABC Nyheter
Stoltenberg ber om stans i kampene i Nagorno-Karabakh
På et besøk i Tyrkia ba Nato-sjef Jens Stoltenberg opartene i Nagorno-Karabakh om umiddelbar stans i kamphandlingene.
mandag 5. oktober ABC Nyheter
Tyrkia fordømmer angivelig armensk angrep på sivile
Tyrkia fordømmer det de sier er armenske angrep på sivile i den aserbajdsjanske byen Ganja i forbindelse med konflikten over Nagorno-Karabakh.
søndag 4. oktober ABC Nyheter
Krever at Tyrkia forklarer jihadister i Aserbajdsjan
Frankrikes president Emmanuel Macron krever at Tyrkia forklarer det som han sier er jihadister som har tatt seg inn i Nagorno-Karabakh, og han ber Nato granske. – En rød linje er blitt krysset, noe som er uakseptabelt. Jeg oppfordrer alle Nato-partnere til å stille seg opp mot denne...
fredag 2. oktober Aldri mer
EU enige om Hviterussland-sanksjoner – men setter ikke Lukasjenko på listen
- Han er ikke på den nåværende listen. Men vi vil følge utviklingen, opplyser EU.
fredag 2. oktober TV 2
ASIA

Trøbbel i øst dominerer på EU-toppmøte
Sanksjoner mot Hviterussland og det anstrengte forholdet til Tyrkia blir hovedtemaer når EU vier en hel toppmøtedag til utenrikspolitikk. Så fort møtet starter torsdag ettermiddag, vender lederne for de 27 EU-landene blikket østover. President Charles Michel skal orientere om...
torsdag 1. oktober Aldri mer
Ønsketenkning som politisk metode (+)
ANALYSE: Det gir – egentlig – grunn til uro at general (p) og tidligere forsvarsminister James Mattis’ hovedbudskap på Army Summit denne uken var at Norge kan være sikre på at NATO vil bestå og at vi vil få hjelp fra USA dersom en fare truer. kjetil@aldrimer.no At...
torsdag 1. oktober Aldri mer
Sår tvil om smittetallene til Tyrkia
Endringer i bruk av ord for å beskrive de som er smittet av coronaviruset kan bety at antall smittede i Tyrkia er høyere enn rapportert.
onsdag 30. september VG
Kampene tar seg opp i Nagorno-Karabakh: – Putin har interesser på begge sider
– Den russiske presidenten Vladimir Putin har ingen interesse av at den militære konflikten mellom armenske separatister og aserbajdsjanere eskalerer, sier Nupi-forsker, Helge Blakkisrud, til VG.
tirsdag 29. september VG
Kan deres personlige forhold hindre full krig?
MOSKVA/ISTANBUL : Hverken Putin eller Erdogan ønsker storkrig om den omstridte regionen Nagorno-Karabakh. Men bryter det ut full krig mellom Armenia og Aserbajdsjan, kan Russland og Tyrkia bli tvunget med.
tirsdag 29. september NRK
Tyrkia nekter for å ha skutt ned armensk kampfly
Armenias forsvarsdepartement hevder at et tyrkisk F-16 har skutt ned et armensk Su-25-kampfly.
tirsdag 29. september ABC Nyheter
NYT: Trump betalte ikke skatt i ti av 15 år
USAs president Donald Trump betalte ikke inntektsskatt i ti av 15 år, melder avisen New York Times. Det viser opplysninger fra selvangivelser gjennom 20 år som New York Times har fått fatt i. Ifølge avisa betalte Trump 750 dollar (7.000 kroner) i føderal inntektsskatt i 2016,...
mandag 28. september Aldri mer
Erdogan og Putin dras inn i Armenia-konflikt
Konflikten i den lille enklaven Nagorno-Karabakh kan utvikle seg til en regional krig, der Russland støtter den ene siden og NATO-landet Tyrkia den andre.
søndag 27. september VG
De neste 48 timene blir avgjørende
Verdens øyne er rettet mot konflikten i Kaukasus.
søndag 27. september Dagbladet
Tyrkia lover å støtte Aserbajdsjan med alle midler
Tyrkia lover full støtte til Aserbajdsjan og ber Armenia oppgi det de kaller «aggresjon» etter at det brøt ut harde kamper i og ved Nagorno-Karabakh.
søndag 27. september ABC Nyheter
Fotballfruen hyret leiemorder for å kvitte seg med ektemannen
En stygg, langvarig og offentlig skilsmisse har tatt en alvorlig vending.
fredag 25. september TV 2
– Vil heller bli i Tyrkia enn å returnere til Syria
Antallet syrere som ønsker å vende tilbake til hjemlandet dersom krigen tar slutt er halvert. I en ny undersøkelse svarer bare 30 prosent at de vil dra tilbake «dersom krigen tar slutt og det dannes en regjering de liker», mot 59,6 prosent for tre år siden.
fredag 25. september TV 2
Nøler med å dele etterretning om Russland (+)
ANALYSE: Den amerikanske etterretningstjenesten CIA er blitt stadig mer varsom med å dele etterretning om Russland. Spliden på amerikansk side skaper dype bekymringer langt inn i NATO. Uroen vil ikke bli mindre dersom Trump vinner valget i november eller nekter å gi fra seg makten frivillig....
fredag 25. september Aldri mer
Tyrkia varsler forhandlinger med Hellas
Hellas og Tyrkia er enige om å forhandle for å løse konflikten i den østlige delen av Middelhavet, opplyser tyrkiske myndigheter.
tirsdag 22. september ABC Nyheter
– Er med på å finansiere terror
Advokat går hardt ut mot nordmenn som velger å kjøpe fake.
søndag 20. september TV 2
På dette bakrommet lages din falske luksus-veske
ISTANBUL/OSLO : Bryr du deg om at det du kjøper er en falsk kopi, eller ekte vare? Bli med TV 2 og piratjegere på innsiden av verdens største kriminelle virksomhet.
søndag 20. september TV 2
Rystende historier fra Lesvos: – De tvinger oss tilbake på sjøen
FN-organet UNHCR slår alarm etter å ha mottatt rystende vitnesbyrder fra asylsøkere i Hellas. 
fredag 18. september ABC Nyheter
Her får TV 2s team tilbud om å kjøpe falske Louis Vuitton-vesker
Med skjult kamera dokumenterer TV 2s team piratvareindustrien i Istanbul, Tyrkia.
torsdag 17. september TV 2
Det å bli truet på livet kan få de fleste til å holde en lav profil
YTRINGSFRIHET: Muligheten for å si noe er alltid meget begrenset, forteller NY TIDs faste skribent i dette essayet om forskjellige myndigheters bruk av makt. Vekk fra dagens massemedier har det nå oppstått et «underjordisk» nettverk av intellektuelle, inkludert erfarne journalister,...
torsdag 17. september Ny Tid
Høyspent mellom Hellas og Tyrkia
Derfor er situasjonen i det østlige Middelhavet så farlig akkurat nå.
mandag 14. september Morgenbladet
Falcao-show ga Elabdellaoui perfekt start i Tyrkia
Omar Elabdellaoui fikk en god start i sin nye klubb Galatasaray med 3-1-seier over Gaziantep i seriestarten. En tidligere Premier League-spiller stjal showet.
lørdag 12. september ABC Nyheter
Macron: – Tyrkia ikke lenger en partner
Tyrkia er «ikke lenger en partner» i det østlige Middelhavet, sier Frankrikes president i forkant av et uformelt møte for lederne i de sørlige EU-landene.
torsdag 10. september ABC Nyheter
Avis: Svenske IS-kvinner pågrepet i Tyrkia
Flere svenske IS-kvinner og deres barn er tatt i forvaring i Tyrkia, skriver avisa Expressen.
tirsdag 8. september ABC Nyheter
– Sjelden to NATO-land krenker hverandres luftrom
Fjorten tyrkiske kampfly tok seg inn i gresk luftrom mandag. Espen Barth Eide mener det er grunn til bekymring.
tirsdag 8. september VG
– Dette er en farlig lek
Tyrkia og Hellas var nær ved å gå til krig på grunn av Tyrkias gassjakt i et omstridt havområde. - Regjeringen har vært i panikk, sier professor Baskın Oran.
mandag 7. september TV 2
VERDEN

Hellas varsler militær opprustning
Hellas vil ruste opp landets forsvar, investere i nye våpensystemer og flere soldater og utvikle landets våpenindustri, opplyser en talsmann for regjeringen.
mandag 7. september ABC Nyheter
Szoboszlai med en vanvittig frisparkperle for Ungarn
Szoboszlai får drømmetreff og avgjør kampen for Ungarn mot Tyrkia.
torsdag 3. september TV 2
Erna Solberg etter Sians krenkefest: Ytringsfriheten har en kostnad
Tyrkia fordømmer Sians skjending av koranen i helgen. Statsminister Erna Solberg (H) frykter at det norske vernet om ytringsfriheten skal bli lest feil.
mandag 31. august ABC Nyheter
EU og Nato frykter krig mellom Tyrkia og Hellas
Tyrkias regjering raser over grekernes planer om å utvide havområdet sitt. Hellas på sin side er provosert fordi tyrkerne leter etter gass i et område grekerne mener tilhører dem. EU og Nato frykter krig mellom landene som begge er med i Nato.
søndag 30. august NRK
Tyrkia advarer mot krig om Hellas utvider territorialfarvannet
Hellas' planer om å utvide sitt territorialfarvann kan utløse væpnet konflikt mellom Hellas og Tyrkia, sa Tyrkias visepresident Fuat Oktay lørdag.
lørdag 29. august ABC Nyheter
Erdogans gassjakt skaper farlig krise
Tyrkia fortsetter å trappe opp sin jakt på gass i farvannet rundt greske øyer. Krisen fører til dyp konflikt i NATO, og har skapt en absurd situasjon på en liten gresk ferieøy.
fredag 28. august VG
Merkel sier konflikten mellom Hellas og Tyrkia må løses
Tysklands statsminister Angela Merkel sier det er viktig å løse krangelen mellom Hellas og Tyrkia – to Nato-allierte – om territorialfarvann øst i Middelhavet.
fredag 28. august ABC Nyheter
Tyrkia skal avholde militærøvelse i Middelhavet
Samtidig som forholdet til Hellas blir stadig mer anspent, kunngjorde Tyrkia at de fortsetter letingen etter gass i Middelhavet og skal avholde militærøvelser.
torsdag 27. august ABC Nyheter
NATO: Tyrkia hindrer Libya-samarbeid
Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier Tyrkia fortsetter å hindre Nato i å samarbeide med EU om å hindre våpensalg til Libya. Under et besøk i Berlin onsdag sa Stoltenberg at Nato undersøker muligheter for å samarbeide med EU om håndheving av FNs...
torsdag 27. august Aldri mer
Tyrkia sier landet har hatt militærøvelse med USA
Tyrkiske marinestyrker har hatt en øvelse med en amerikansk jager øst i Middelhavet, sier landets forsvarsdepartement i en uttalelse.
onsdag 26. august ABC Nyheter
Tyrkia advarer Hellas
Spenningen mellom Hellas og Tyrkia øker.
onsdag 26. august TV 2
Tyskland mener Hellas og Tyrkia leker med ilden
Den minste gnist kan føre til katastrofe, advarer Tysklands utenriksminister Heiko Maas, som forsøker å dempe konflikten mellom Hellas og Tyrkia.
tirsdag 25. august ABC Nyheter
Avviser våpenhvile i Libya
Styrkene til Libyas opprørsgeneral Khalifa Haftar sier nei til forslag om våpenhvile og hevder forslaget er et forsøk på å lure dem. Haftars styrker, som er basert øst i landet, uttalte søndag at den internasjonalt godkjente regjeringen og militser alliert med den,...
mandag 24. august Aldri mer
Eksplosivt farvann
Det haster med å finne løsninger på den langvarige konflikten om havdeling mellom Hellas og Tyrkia.
torsdag 20. august Morgenbladet
Elabdellaoui har signert for tyrkisk storklubb
Landslagsspiller Omar Elabdellaoui (28) ble mandag presentert som ny spiller for den tyrkiske storklubben Galatasaray.
mandag 17. august ABC Nyheter
Elabdellaoui nær en overgang til tyrkiske Galatasaray
Tyrkiske Galatasaray bekrefter at de er i forhandlinger med Omar Elabdellaoui (28). Etter det VG kjenner til er Norges landslagsback i Istanbul for å diskutere en treårsavtale.
lørdag 15. august VG
Erdogan og datteren uenige om vold mot kvinner
President Recep Tayyip Erdogan vil sette tyrkiske «familieverdier» foran internasjonale konvensjoner mot vold mot kvinner. Det skaper splid, også innad i presidentens familie.
lørdag 15. august VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL