Tyrkia
Minst elleve drept i bombeangrep da Afghanistans visepresident vendte tilbake fra eksil
Minst elleve ble drept og 14 såret i et selvmordsangrep i Kabul da Afghanistans visepresident Abdul Rashid Dostum ankom landet etter 14 måneder i eksil.
søndag 17:26 $ Bergens Tidende
Tyrkisk comeback
Nå vil nordmenn til solrike Tyrkia igjen. Terrorfrykt og politisk uro har veket plass for luksus, flotte strender og gode hotellpriser.
søndag 14:15 Dagbladet
Tolvåring ble skutt i hodet på vei til bakeren
DIYARBAKIR Helin skulle bare handle brød til frokost, forteller moren Nazmiye Sen (30). Tolvåringen er ett av ofrene for krigen mellom den tyrkiske hæren og PKK.
lørdag 19:17 VG
Kurdiske Helin (12) ble skutt i hodet på vei til bakeren
DIYARBAKIR Helin skulle bare handle brød til frokost, forteller moren Nazmiye Sen (30). Tolvåringen er ett av ofrene for krigen mellom den tyrkiske hæren og PKK.
lørdag 19:12 VG
Et gjensyn med Çıralıs fjell og strender
Familievennlige strender, evighetsflammer i bakken, gåturer i fjellet og den fantastiske maten gjør denne stille landsbyen til et spesielt sted. Selv andre gang man besøker den.
fredag 19:12 ABC Nyheter
Tyrkia kritiserer tysk etterforskning av nynazistiske drap
Tyrkia er misfornøyd med Tysklands etterforskning av en rekke rasistisk motiverte drap og kritiserer også at en domfelt mann allerede er løslatt.
torsdag 14:13 ABC Nyheter
Disse ferielandene gjør oss mest bekymret
Ny undersøkelse viser at kriminalitet, terror og den politiske situasjonen preger nordmenns valg av ferieland mer i år enn i fjor.
torsdag 12:27 ABC Nyheter
Aftenposten mener: EU bør ikke gi opp Tyrkia
torsdag 06:00 $ Aftenposten
VERDEN

Turismen på vei tilbake til Tyrkia: «Vi føler oss helt trygge her»
SIDE Etter to år med terrorfrykt og politisk uro er norske turister i ferd med å vende tilbake til den tyrkiske solkysten.
onsdag 15:12 VG
Rettssaken mot amerikansk pastor fortsetter i Tyrkia
Rettssaken mot Andrew Brunson fortsetter i Tyrkia. Den amerikanske pastoren kan få 35 år i fengsel for å ha samarbeidet med predikanten Fethullah Gülen.
onsdag 13:19 ABC Nyheter
Tyrkia avslutter unntakstilstanden
Tyrkia avslutter unntakstilstanden innført etter kuppforsøket i 2016. Opposisjonen frykter at et nytt lovforslag vil gi nye oppsigelser i offentlig sektor.
onsdag 12:14 VG
Tyrkia avslutter unntakstilstanden
Tyrkia avslutter unntakstilstanden innført etter kuppforsøket i 2016. Siden den gang er 80.000 mennesker blitt fengslet, mens enda flere har mistet jobben.
onsdag 09:20 $ Stavanger Aftenblad
Tyrkia avslutter unntakstilstanden
Tyrkia avslutter unntakstilstanden innført etter kuppforsøket i 2016. Siden den gang er 80.000 mennesker blitt fengslet, mens enda flere har mistet jobben.
onsdag 08:11 ABC Nyheter
Fra bordell til restaurant-sjef: Nå hjelper hun andre utstøtte | Sidsel Wold - Journalist
ISTANBUL En gang var hun prostituert, utstøtt og så langt nede et menneske kan komme. Nå er hun sjef på en restaurant der hun gir andre utstøtte og hjemløse en ny start.
søndag 15. juli NRK
Offshore-formann frykter fengsel i Tyrkia
STAVANGER: Han har sonet nesten tre år i fengsel for narkotikakriminalitet. Nå vil Norge sende ham til Tyrkia, hvor 29-åringen risikerer å bli fengslet uten dom.
søndag 15. juli $ Stavanger Aftenblad
Tyrkia erklærer slutt på unntakstilstanden etter to år
Unntakstilstanden som har rådet i Tyrkia siden kuppforsøket for to år siden, skal oppheves 18. juli, opplyser president Recep Tayyip Erdogan.
fredag 13. juli $ Aftenposten
Tyrkia anklages for okkupasjon
AFRIN Tyrkiske myndigheter har tatt full kontroll over Afrin, og anklages for ikke å la kurdere få flytte hjem til enklaven.
fredag 13. juli VG
Tyrkia nekter for at de okkuperer Afrin
AFRIN Tyrkiske myndigheter har tatt full kontroll over Afrin, og anklages for ikke å la kurdere få flytte hjem til enklaven.
fredag 13. juli VG
– Trump har langt på vei rett
STØTTER TRUMP: Forbundsleder Torbjørn Bongo i Norges Offisersforbund mener president Donald Trump (bildet) og USA med full rett kan stille krav til sine allierte i NATO. – Trump har også gode poeng når har kritiserer Tyskland for å gjøre seg avhengige av russiske...
torsdag 12. juli Aldri mer
Tyrkisk maktkonsentrasjon
Erdoğan blir Tyrkias mektigaste president sidan Mustafa Kemal Atatürk.
onsdag 11. juli $ Bergens Tidende
Erdogan lover et sterkere Tyrkia: – En ny æra
ANKARA Til applaus fra flere tusen gjester, lot president Recep Tayyip Erdogan (64) seg hylle i sitt overdådige palass.
mandag 9. juli VG
Erdogan tatt i ed som tyrkisk president med større makt
Recep Tayyip Erdogan er tatt i ed som første tyrkiske president med kraftig utvidet makt.
mandag 9. juli $ Aftenposten
Minst 24 mennesker omkom i togulykke i Tyrkia - titalls skadet
Minst 24 mennesker mistet livet da et passasjertog sporet av i det nordvestre Tyrkia, opplyser landets myndigheter. I tillegg er titalls personer skadet.
mandag 9. juli $ Aftenposten
Løve holdes i glassbur som underholdning på kafé
Kafeen har også andre dyr i bur, som krokodiller og fugler.
mandag 9. juli Dagbladet
Løve holdt i glassbur som gjesteunderholdning
Flere raser mot en kafé i Istanbul som holder en løve fanget i et trangt glassmonter, mens gjestene spiser og konverserer rundt den. Kafeen har også andre dyr som krokodiller og flere fugler.
mandag 9. juli NRK
Minst 24 mennesker omkom i togulykke i Tyrkia
Minst 24 mennesker mistet livet da et passasjertog sporet av i det nordvestre Tyrkia, opplyser landets myndigheter. I tillegg er titalls personer skadd.
mandag 9. juli ABC Nyheter
Minst ti omkom i togulykke i Tyrkia
Minst ti mennesker mistet livet da et passasjertog sporet av i det nordvestre Tyrkia. Over 70 er skadd, opplyser tyrkiske myndigheter.
søndag 8. juli VG
Minst ti omkom i togulykke i Tyrkia
Minst ti mennesker mistet livet da et passasjertog sporet av i det nordvestre Tyrkia. Over 70 er skadd, opplyser tyrkiske myndigheter.
søndag 8. juli ABC Nyheter
Minst ti omkom i togulykke i Tyrkia
Minst ti mennesker mistet livet da et passasjertog sporet av i det nordvestre Tyrkia. Over 70 er skadet, opplyser tyrkiske myndigheter.
søndag 8. juli $ Aftenposten
Nær 20.000 offentlig ansatte sparket i Tyrkia
Tyrkiske myndigheter har beordret at mer enn 18.500 offentlig ansatte skal sparkes fra jobbene sine. Blant dem er politifolk, soldater og akademikere.
søndag 8. juli VG
Kurdisk PKK-soldat uttransportert fra Norge – fengslet i Tyrkia
ISTANBUL/OSLO Gülizar Tasdemir (42) søkte om beskyttelse i Norge fordi hun fryktet forfølgelse i Tyrkia. Nå er hun arrestert og terrortiltalt i hjemlandet.
fredag 6. juli VG
Kvinne pågrepet i Tyrkia etter å ha blitt utvist fra Norge – advokaten frykter for hennes liv
– I beste fall tror jeg hun blir dømt til en veldig lang fengselsstraff. I verste fall tror jeg hun blir torturert og utsatt for så umenneskelige forhold i fengselet, at hun kommer til å dø, sier advokat Jan Birkeland.
fredag 6. juli NRK
Kurdisk kvinne ble utvist fra Norge – fengslet i Tyrkia
Norge kan ha brutt menneskerettskonvensjonen da kurdiske Gülizar Tasdemir ble uttransportert til Tyrkia, mener advokat. UNE benekter feil.
fredag 6. juli ABC Nyheter
ASIA

UDI stanser behandlingen av tyrkiske asylsøknader
I juni har tyrkiske asylsøkere stått for om lag halvparten av alle asylsøkere i juni. Nå vil UDI gjøre grundig gjennomgang av hvorfor så mange søker seg til Norge akkurat nå.
fredag 6. juli VG
Norge avslo hennes asylsøknad og sendte henne hjem. Der ble hun stemplet som terrorist og sendt rett i fengsel.
ISTANBUL : Norge mente Gülizer Tasdemir ikke trengte beskyttelse og sendte henne til Tyrkia. Der ble hun pågrepet idet hun landet på flyplassen.
fredag 6. juli $ Aftenposten
Kvinne pågrepet i Tyrkia etter å ha blitt utvist fra Norge
En tyrkisk kvinne som ble utvist fra Norge etter å ha fått avslag på asylsøknaden sin, er pågrepet av tyrkiske myndigheter for tilknytning til PKK-geriljaen.
fredag 6. juli NRK
Sjekk reiseforsikringen før du drar til disse landene
Dette er det lurt å være klar over før du skal på ferie.
torsdag 5. juli ABC Nyheter
UDI vil granske hvorfor tyrkere søker asyl i Norge
De siste månedene har det kommet flere hundre asylsøkere fra Tyrkia. Nå vil Utlendingsdirektoratet finne ut hvorfor.
torsdag 5. juli ABC Nyheter
Tapte mot Erdogan – nå krangler de om makten
ISTANBUL Det har brutt ut full strid i landsfader Atatürks parti CHP. Valgnederlaget har ført til en maktkamp om ledervervet.
onsdag 4. juli VG
– Vi er alle villige til å ofre våre liv for Erdogan
ISTANBUL Tyrkiske islameksperter og skriftlærde er uenige om hvorvidt Erdogan er en god muslim. Men de har alle forklaringer på hvorfor han er høyt elsket av så mange.
onsdag 4. juli NRK
Tyrkia: Kan gjøre F-35 til lett offer
URO I USA OG NATO: Presset øker for å stanse salget av F-35 kampfly (bildet) til Erdogan-regimet. Årsaken er faren for at forsvarshemmeligheter rundt flyene kan havne hos russerne. I et nytt senatsforslag foreslås det at Tyrkia gis et ultimatum; De må skrinlegge S-400 luftvern for...
onsdag 4. juli Aldri mer
Styrer fra Oslo med hjertet i Bergen
Håkon Randgaard Mikalsen er ny leder av Norsk studentorganisasjon. Det var i Bergen han lærte det politiske livet å kjenne.
tirsdag 3. juli $ Bergens Tidende
Bestillingsstress kan straffe seg
Mens mange planlegger ferien sin i god tid, er det andre som kaster seg på i siste liten. Da kan det være viktig å ta enkelte forholdsregler.
tirsdag 3. juli ABC Nyheter
Han skrev boken «Kunsten å styrte en diktator». Nå er han blitt fengslet.
ISTANBUL : Den tyrkiske politikeren Eren Erdem mistet sin parlamentariske immunitet på søndag. Fredag ble han arrestert.
mandag 2. juli $ Aftenposten
Pride-paraden i Istanbul stanset av opprørspoliti
Opprørspoliti tok i bruk tåregass for å jage bort hundrevis av mennesker som trosset forbudet mot årets pride-parade i Istanbul søndag.
søndag 1. juli ABC Nyheter
Derfor valgte de Erdogan
ISTANBUL Religionsfrihet, megaprosjekter, sosiale goder og terrorkrig. Slik har den tyrkiske presidenten vunnet halve befolkningens hjerter.
fredag 29. juni VG
Observatører fra 42 land følger russisk øvelse
INTERNASJONAL INTERESSE: Hele 42 land har sendt militærattachéer til Russland for å observere  øvelsen Slavic Brotherhood 2018, der styrker fra Russland, Hviterussland og Serbia trener på fredsbevarende operasjoner og antiterroroperasjoner. Foto: MIL.RU Norge er blant de 42...
fredag 29. juni Aldri mer
- Vesten må vise Erdogan respekt
ISTANBUL president Erdogans nære venn og mangeårige rådgiver, Egemen Bagis, mener Vesten hverken forstår eller respekterer Tyrkia.
onsdag 27. juni VG
– Vesten må vise Erdogan respekt
ISTANBUL president Erdogans nære venn og mangeårige rådgiver, Egemen Bagis, mener Vesten hverken forstår eller respekterer Tyrkia.
onsdag 27. juni VG
Siste skrik fra Lesvos
Framtida for «Europas Guantanamo» ser mørk ut, men de har heldigvis Dirty Girls.
onsdag 27. juni ABC Nyheter
Kurdiske velgere er splittet
Tyrkias kurdiske velgere klarte å føre det kurdiske partiet over sperregrensen i søndagens valg. Men mange kurdere stemte også på andre partier – inkludert Erdogans regjeringsparti, AKP.
onsdag 27. juni $ Bergens Tidende
Demokratiet blir dårligere i en tredjedel av verden
2,5 milliarder mennesker lever i land der demokratiet er på tilbakegang. Det er pressefriheten, ytringsfriheten og rettsstaten som svekkes.
tirsdag 26. juni ABC Nyheter
Erdoğans frisør: – Vi er bekymret for presidentens hår
ISTANBUL : – Med all jobbingen, alt stresset og det høye tempoet er det ikke rart håret hans blir gråere og tynnere, sier frisøren til Tyrkias president.
tirsdag 26. juni NRK
Over 60 pågrepet i ny aksjon knyttet til kuppforsøket i Tyrkia
Tyrkiske myndigheter har pågrepet ytterligere 66 personer som hevdes å ha tilknytning til mannen Tyrkia mener sto bak kuppforsøket i 2016.
tirsdag 26. juni ABC Nyheter
Erdogans valgseier
President Recep Tayyip Erdogan fikk 53 prosent av stemmene i søndagens valg. Valgresultatet betyr et mer autoritært Tyrkia. Erdogan samler enda større makt i egne hender.
tirsdag 26. juni VG
Aftenposten mener: Nedslående valgresultat i Tyrkia
tirsdag 26. juni $ Aftenposten
Merkel gratulerer Erdogan med valgseieren
Tysklands statsminister Angela Merkel gratulerer Recep Tayyip Erdogan med valgseieren og håper på tettere samarbeid med Tyrkia.
mandag 25. juni ABC Nyheter
Tyrkia-valget: Dette er observatørenes knusende dom
ANKARA Det tyrkiske valget var ikke fritt eller rettferdig, konkluderer valgobservatørene. Selv ble de systematisk motarbeidet, truet og sjikanert.
mandag 25. juni VG
VERDEN

EU nekter å gratulere Erdogan
EU nekter å gratulere Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan med valgseieren og mener at valgkampen var urettferdig.
mandag 25. juni TV 2
EU nekter å gratulere Erdogan med seieren
EU nekter å gratulere Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan med valgseieren og mener at valgkampen var urettferdig.
mandag 25. juni ABC Nyheter
Behov for hevn, trygghet og religiøs frihet: Derfor velger Tyrkia Erdogan
ISTANBUL : En frigjører og en leder av internasjonalt format. Slik ser Recep Tayyip Erdogans velgere på Tyrkias sterke mann.
mandag 25. juni $ Aftenposten
Tapte mot Erdogan – advarer mot enmannsstyre
ANKARA Opposisjonens Muharrem Ince (54) er bekymret for Tyrkias fremtid. Demokratiet er over, mener han.
mandag 25. juni VG
OSSE kritiserer valget i Tyrkia
Det var ikke like vilkår for kandidatene som deltok i valget i Tyrkia, mener Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE).
mandag 25. juni ABC Nyheter
Erdogan allmektig
President Recep Tayyip Erdogan sitter etter søndagens valg med all politisk makt, og litt til, i Tyrkia. Spørsmålet er hva han vil bruke makta til og hvordan.
mandag 25. juni Dagbladet
Tyrkia er splitta på midten
Tyrkia er splitta på midten
mandag 25. juni $ Bergens Tidende
Valget i Tyrkia: Putin en av de første til å gratulere
Tyrkias forhold til Nato vil forbli omtrent som i dag etter helgens valg, mener Tyrkia-kjenner: – Putin ønsker seg et Tyrkia som er litt illojalt mot Nato og Europa.
mandag 25. juni ABC Nyheter
Erdogan er mektigere enn noensinne
ISTANBUL : President Recep Tayyip Erdogan tok en stor sjanse da han fremskyndet valget med ett og et halvt år. Nå er han blitt den mektigste presidenten siden landsfader Atatürk.
mandag 25. juni NRK
Putin hyller Erdogan etter valget
Russlands president Vladimir Putin er en av de første til å gratulere Recep Tayyip Erdogan med gjenvalget i Tyrkia.
mandag 25. juni $ Aftenposten
«Bølla» kan sitte i 14 år: - En tilbakegang
Dagen etter valget stilles det spørsmål ved hvorvidt man skal stole på valgresultatet.
mandag 25. juni Dagbladet
Tyrkias valuta stiger etter valget
Den tyrkiske valutaen styrker seg etter valget hvor president Recep Tayyip Erdogan er erklært som vinner.
mandag 25. juni ABC Nyheter
Erdogan får fem nye år som president. Dette er de viktigste nyhetene fra valget i Tyrkia.
Valgkommisjonen bekrefter seieren, men hovedutfordreren har fortsatt ikke erkjent nederlag.
mandag 25. juni $ Aftenposten
Mer makt i Erdogans hender
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan er gjenvalgt og styrer videre med en ny grunnlov som gir ham mer makt.
mandag 25. juni $ Stavanger Aftenblad
Seier for Erdogan
Valgkommisjonen i Tyrkia bekrefter at president Recep Tayyip Erdogan vant presidentvalget i landet søndag.
mandag 25. juni TV 2
Valgkommisjonen bekrefter Erdogans seier i Tyrkia
Valgkommisjonen i Tyrkia bekrefter at president Recep Tayyip Erdogan vant presidentvalget i landet søndag.
mandag 25. juni Dagbladet
Mer makt i Erdogans hender
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan er gjenvalgt og styrer videre med en ny grunnlov som gir ham mer makt.
mandag 25. juni ABC Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

FAVORITTER

Hordaland Utenriks IT Innenriks Sarpsborg 08 Telemark Kjendis Nordland Båt Karlskrona Svedala Næringsliv Oppland Bergen Vestfold Hedmark Aust Agder Mobil Sport Møre og Romsdal
flere?
Oslo Kalmar Østfold Rogaland Vest Agder Hässleholm Fotboll Kultur Akershus Sogn og Fjordane Kvinnherad Odda Skåne Buskerud Trøndelag Mat Forsvar Troms Menn Kristianstad Oskarshamn Inrikes Thailand Rendalen Kongelig Eslöv Fiske Vellinge Tynset Finnmark Sandnes Kragerø Fotball Skien Sport Vær Karmøy Åstorp Mandal Kultur Molde FK Musikk Bolig Norway Cup Sverige Blekinge Politikk Fredrikstad Trening VM Tinn Mote Malmö Stavanger Stockholm Trav Spill Reise Russland Barn Grue Lyngdal Kunst IK Start Sigdal Kristiansand Lesja Helse Tesla Risør Tvedestrand Grane Vestby Håndball Askvoll Nittedal Lindås Sjakk Stord Fauske Aurskog-Høland Motor 17. mai Lund Røros Økonomi Turn Tranøy Kampsport Moss Nore og Uvdal Salangen X-games Hvaler Nesodden Näringsliv Lillesand Horten Steigen Askøy Ringsaker Øksnes Boksing Film Landbruk Seljord Hälsa Sortland Osterøy Bamble Båstad Sund Jølster Vadsø Vågan Andøy Solund Strängnäs Suldal Ronneby Aurdal Narvik Alstahaug Karasjok Enebakk Eurovision Alpint Åmot Lund Leirfjord Gausdal Bremanger Høyanger Friidrett Helsingborg Bil Android Landskrona Bromölla Teknik Hyllestad Drangedal Kongsvinger Sogndal Hemnes Eidskog USA Fedje Gjøvik Nybro Kommunesammenslåing Kvinesdal Porsgrunn Vefsn Gjerstad SK Brann Stor-Elvdal Staffanstorp Meløy Bodø/Glimt Polen Tønsberg Ski Trøgstad Eidfjord Tomelilla Moskenes Øygarden Løten Hörby Sandefjord Fotball Stranda Voss Rælingen Rygge Jönköping Østre Toten Kvinner Flekkefjord Russ Austrheim Gloppen Dovre Mat Nes Lødingen E-sport Karlshamn Radøy Dyr Nordre Land Masfjorden Rauma Musik Tyrkia Tysvær Friluftsliv Vitenskap Jakt Arctic Race Øyer Bundesliga Kviteseid Nissedal Hobøl Motorsport Engerdal Ballangen Nord-Korea Time Saltdal Stryn Skedsmo Bærum Interiør FK Haugesund Frankrike Svelvik Spania Klima Liverpool Meland Kvalsund Champions League Evenes Danmark Mörbylånga NM Re Politik Lillehammer Mjölby Lillestrøm SK La liga Flora Torsken Skånland Giske Norway Chess World Series of Poker Toyota Eid Bil OBOS-ligaen Hamar Stabæk Asker Halden Mjøndalen IF Utrikes Skodje Forskning Målselv Israel Fildeling Jevnaker Volvo Holtålen Skisport Sjöbo Valle Ukraina Mönsterås Flakstad Øystre Slidre Sölvesborg Rakkestad Svalöv Skiptvet Nordkapp Film Vinje Askim Søgne Vestre Slidre Odds BK Aure Utsira Bodø Foto Ulvik Hockey Brønnøy Hadsel Klatring Nannestad Bømlo Kina Sykkylven Motorsport Modum Emmaboda Skiskyting Hole Tingvoll Roing Litteratur Rana Jobb Rennesøy Skurup Tysfjord Porsanger Værøy Frogn Lier Sandøy Audnedal Hamarøy Sola Tromsø IL Vindafjord Ulstein Grimstad Fjaler Molde Eidsberg Birkenes Larvik Poker Båt Sørfold Olofström Australia Syria Hammerfest Nord-Odal Arendal Tour of Norway Åsnes Farsund Östra Göinge Kryptovaluta
ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL