Tyrkia
Landene med størst fare for terrorangrep
Ifølge ekspertene er risikoen for terror lav. Likevel er flere norske feriefavoritter på listen over hvilke reisemål med høyere risiko for terrorangrep.
lørdag 06:43 TV 2
Våpnene strømmer til Libya fra rivaliserende aktører i Midtøsten
Selv om FN har innført våpenembargo mot Libya, strømmer våpnene inn til landet. Situasjonen risikerer å eskalere til krig mellom ulike aktører i Midtøsten.
tirsdag 06:35 NRK
Tyrkia samarbeider med Russland om nytt rakettforsvarsanlegg
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier Tyrkia og Russland skal samarbeide om produksjon av rakettsystemet S-500. Tyrkia har også kjøpt luftforsvarssystemet S-400.
søndag 19. mai $ Aftenposten
Influensere ville avsløre sannheten om ferieparadis
På Instagram så det ut som at influenserne Kristine Ullebø, Gisle Agledahl og Maria Stavang aka Piateed var i Tyrkia på ferie sammen. Men det var rett og slett et skalkeskjul. De dro til Tyrkia sammen med Amnesty for å avsløre menneskerettighetsbruddene som skjuler seg utenfor...
mandag 13. mai TV 2
Mann dømt til fengsel på livstid etter bombeangrep i Tyrkia
En mann er i en tyrkisk domstol idømt 53 livstidsdommer etter å ha blitt kjent skyldig i et bombeangrep i 2013 der over 50 mennesker ble drept.
mandag 13. mai ABC Nyheter
Seks pågrepet etter angrep på tyrkisk journalist
Seks mistenkte personer er pågrepet etter at en tyrkisk journalist ble angrepet utenfor boligen sin i Ankara, melder avisen han jobber for.
søndag 12. mai ABC Nyheter
Norsk kjendistrio «undercover» i Tyrkia: Ble presset til å slette opptak
Kristine Ullebø (21), Gisle Agledahl (28) og Maria Stavang (23) trodde det skulle være enklere «å knuse Tyrkias fasade» enn det faktisk var.
torsdag 9. mai VG
Kampen om Istanbul er en kamp om demokratiet i Tyrkia
ISTANBUL : Tyrkia gjør seg klar til omkamp om landets viktigste by.
onsdag 8. mai NRK
VERDEN

Tåler ikke nederlag
Tyrkiske myndigheter har annullert valgresultatet i Istanbul, som førte til at regjeringspartiet mistet flertallet og borgermesteren i byen. Det er et bemerkelsesverdig eksempel på en svært alvorlig og urovekkende utvikling. I løpet av Recep Tayyip Erdogans 18 år ved makten er Tyrkia...
onsdag 8. mai VG
«Forrædersk» annullering av valget i Istanbul. – Erdogan kan ha noe i ermet.
ISTANBUL : Ekrem Imamoglu kunne ha gjentatt Recep Tayyip Erdogans suksess. Erdogan og partiet hans nektet å godta nederlag i Istanbul.
onsdag 8. mai $ Aftenposten
Tyrkias nye politiske stjerne må slåss for makten på nytt
To ganger er han erklært som vinner av borgermestervalget i Istanbul. Nå må Ekrem Imamoglu sikte seg inn på en tredje gang. For etter fem uker med massivt press, gav landets valgkommisjon etter.
tirsdag 7. mai NRK
Raser mot Erdogan – omvalg i Istanbul
President Recep Tayyip Erdogans parti AKP nektet å godta nederlaget. Nå raser opposisjonen mot beslutningen om å holde omvalg i Tyrkia.
tirsdag 7. mai VG
Erdogan slår tilbake mot kritikk fra NATO-allierte
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan nekter å bøye av for kritikken mot planene om boring etter gass utenfor Kypros.
mandag 6. mai ABC Nyheter
Fem barn druknet utenfor Tyrkia
Minst fem barn og to kvinner har ifølge tyrkiske myndigheter druknet i Egeerhavet idet de forsøkte å ta seg til den greske øya Lesbos.
fredag 3. mai $ Aftenposten
Drømmer og dagligliv på landsbygda
TYRKISK FILM: Nuri Bilge Ceylan følger opp Cannes-vinneren Vintersøvn med et nytt drama om troverdige karakterer i dagligdagse situasjoner – uten at resultatet blir trivielt.
fredag 3. mai Ny Tid
Fintfolk fra byen
Det finnes ikke gule vester på den tyrkiske landsbygda. Men den urbane arrogansen ligner vår egen, i Nuri Bilge Ceylans fantastisk velskrevne Det ville pæretreet.
fredag 3. mai Morgenbladet
Drømmer og dagligliv på landsbygda
TYRKISK FILM: Nuri Bilge Ceylan følger opp Cannes-vinneren Vintersøvn med et nytt drama om troverdige karakterer i dagligdagse situasjoner – uten at resultatet blir trivielt.
torsdag 2. mai Ny Tid
Fanger i Tyrkia sultestreiker for kurdisk opprørsleder
Nesten 3.000 fanger skal ha sluttet seg til en sultestreik for å presse Tyrkia til å avslutte isolasjonen av den kurdiske PKK-lederen Abdullah Öcalan.
tirsdag 30. april ABC Nyheter
Erdogan: F-35-programmet vil kollapse uten Tyrkia
Det amerikanske kampflyprogrammet F-35 vil kollapse dersom Tyrkia kastes ut, advarer president Recep Tayyip Erdogan.
tirsdag 30. april ABC Nyheter
Advarer mot Gülen-bevegelsen
Tyrkerne Özlem Gürakar og Idil Eser advarer mot et naivt syn på Gülen-bevegelsen i Norge og Vesten.
søndag 28. april VG
Tyrkisk politi stanset folkemord-markering
Tyrkisk politi har stanset en markering i Istanbul til minne om massakrene og deporteringen av armenere i 1915.
onsdag 24. april ABC Nyheter
Erdogans utstøtte organiserer seg i Norge
I Tyrkia er Gülen-bevegelsen stemplet som terrorister av Erdogan-regjeringen. Men i Norge danner tilhengerne av den omstridte imamen tette bånd, gjennom et nettverk av skoler og såkalte Mangfoldhus.
tirsdag 23. april VG
Nekter å rette seg etter Iran-sanksjoner
NEKTER Å GI ETTER: NATO-medlem Tyrkia og president Recep Tayyip Erdogan (bildet) nekter å gi etter for amerikanske sanksjoner mot import av olje fra Iran. Tyrkia mener sanksjonene ikke bidrar til fred og stabilitet i regionen. Iran mener sanksjonene er ulovlige. Foto: UMIT BEKTAS/REUTERS/NTB...
tirsdag 23. april Aldri mer
Stopp tiden i Tyrkias skjærgård
Øyene er populære utfluktsmål for ferierende i det sørlige Tyrkia. Bli med ut på havet i en de mange og flotte småcruisebåtene som trafikkerer sørøstkysten av det flotte ferielandet.
lørdag 20. april ABC Nyheter
Tyrkiske medier: Spioner fra Emiratene pågrepet i Istanbul
Tyrkia har pågrepet to etterretningsagenter fra Emiratene og etterforsker om de kan knyttes til drapet på Jamal Khashoggi, melder tyrkiske medier.
fredag 19. april TV 2
Opposisjonen vant i Istanbul
President Erdogans parti har tapt kampen om Istanbul. Ekrem Imamoglu fra opposisjonspartiet CHP er utnevnt til ny borgermester i byen.
onsdag 17. april VG
Var i Norge da hun fikk vite at hun var etterlyst i hjemlandet
Den tyrkiske journalisten Aysun Yazicis hjem ble raidet av tyrkisk politi mens hun var i Norge. Nå er hun etterlyst i hjemlandet og kan ikke dra tilbake.
lørdag 13. april TV 2
HRW med kraftig kritikk av Tyrkias rettsforfølgelse av advokater
Tyrkia har gjennomført vilkårlige pågripelser og rettsprosesser mot hundrevis av advokater siden kuppforsøket i 2016, ifølge en rapport fra Human Rights Watch.
onsdag 10. april ABC Nyheter
Erdogan: Leveranse av russiske missiler kan bli framskyndet
Tyrkias president Tayyip Erdogan sier at leveransen av avanserte luftvernmissiler fra Russland kan bli framskyndet, skriver Reuters.
onsdag 10. april ABC Nyheter
Nei til omtelling av samtlige stemmer i Istanbul
Tyrkias valgkommisjon har sagt nei til en omtelling av alle stemmene i samtlige 31 valgdistrikt i Istanbul.
tirsdag 9. april ABC Nyheter
– Et sjokk for Erdogan
Det er fortsatt strid om sluttresulatet av lokalvalget i Istanbul og Ankara, én uke etter det tyrkiske lokalvalget forrige uke.
mandag 8. april ABC Nyheter
Erdogan hevder tyverier fra valgurnene har påvirket valgresultatet
Tyrkias president Erdogan tviler sterkt på at resultatet fra lokalvalget i forrige uke er riktig. Han mener organisert kriminalitet har påvirket resultatet.
mandag 8. april ABC Nyheter
Erdogans parti krever omtelling i hele Istanbul
Det tyrkiske regjeringspartiet krever omtelling i samtlige valgdistrikter i Istanbul etter at omtellingen i noen distrikter peker mot seier for opposisjonen.
søndag 7. april $ Aftenposten
ASIA

Istanbuls nye flyplass åpnet
Alle avganger er nå flyttet til Istanbuls nye flyplass, og den gamle Atatürk-flyplassen er offisielt stengt, sier en talskvinne for operatøren IGA søndag.
søndag 7. april ABC Nyheter
IS-brud hentet hjem til Tyskland i hemmelig aksjon
Etter intense forhandlinger kunne tyske diplomater denne uken hente hjem en tysk IS-kvinne og hennes barn fra en interneringsleir i Syria i en strengt hemmelig aksjon.
søndag 7. april VG
Har funnet et av IS-krigeren Michael Skråmos barn i Syria
Morfaren til IS-krigeren Michael Skråmos sju barn, har funnet det yngste av barnebarna sterkt underernært på et sykehus i Syria, melder SVT Nyheter.
lørdag 6. april VG
Åpningen er blitt utsatt tre ganger. Men i helgen åpner det som kan bli verdens største flyplass.
Det er ikke bare bare å flytte 337 fly pluss utstyr og materiell som kan dekke 33 fotballbaner. Verdens største flyplassflytting vil ta 45 timer.
fredag 5. april $ Aftenposten
Tyrkisk opposisjonskandidat hevder han vinner lokalvalg etter omtelling
Opposisjonskandidat i Tyrkia hevder han har vunnet valget i Istanbul med 19.000 stemmer etter omtellingen av stemmer som president Erdogans parti krevde.
fredag 5. april ABC Nyheter
Stoltenberg forsøker å mekle mellom Trump og Erdogan
NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg har engasjert seg personlig for å forsøke å finne en løsning i den tilspissede konflikten mellom USA og Tyrkia.
fredag 5. april $ Stavanger Aftenblad
Omtellingen av stemmer i Istanbul etter lokalvalg
Omtelling av stemmene i Istanbul etter helgens lokalvalg i Tyrkia er i gang etter at partiet til president Erdogan klagde på valgresultatet.
onsdag 3. april ABC Nyheter
Valgkaos i Tyrkia: Erdogan nekter å gi fra seg Istanbul
Tre dager etter lokalvalget i Tyrkia er det fortsatt ikke avklart hvem som skal styre landets to viktigste byer. I Istanbul har president Erdogan hengt opp enorme plakater for å takke for seieren – selv om opptellingen tyder på at hans parti tapte makten.
onsdag 3. april VG
NATO feirer jubileum med krangel om raketter og jagerfly: «Putin utnytter selvsagt det som er NATOs svakeste punkt»
ISTANBUL : USA krever at Tyrkia stanser kjøpet av S-400-raketter fra Russland. Hvis ikke stanser USA salget av F-35 jagerfly til Tyrkia.
tirsdag 2. april $ Aftenposten
Washington Post: Saudi-Arabia gir Khashoggis barn luksushus og penger
Barna til regimekritikeren Jamal Khashoggi, som ble drept av saudiarabiske agenter i fjor, skal ha fått store pengesummer og luksusboliger av myndighetene i landet.
tirsdag 2. april VG
Erdogan erklærer seier, men taper i storbyene
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan erklærer seier i lokalvalgene, men antatt tap i Istanbul og Ankara kaster en skygge over regjeringspartiets dominans.
tirsdag 2. april NRK
Erdogan erklærer seier, men taper i storbyene
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan erklærer seier i helgens lokalvalg, men ligger an til å tape i storbyene Istanbul og Ankara.
mandag 1. april ABC Nyheter
Valgdrama i Tyrkia: Mot storbynederlag for Erdogan
President Recep Tayyip Erdogans parti AKP går mot et overraskende nederlag i Tyrkias største by. Fortsatt hevder begge sider å ha vunnet.
mandag 1. april VG
Erdogan gikk på historisk smell. Går mot tap i både Ankara og Istanbul.
ISTANBUL : President Erdogans parti har tapt i hovedstaden Ankara og ser ut til å tape i megabyen Istanbul også.
mandag 1. april $ Aftenposten
Erdogan erklærer seier i lokalvalget i Tyrkia, men kan likevel gå på valgsmell.
Recep Tayyip Erdogan erklærer seier for hans moderate islamistiske parti AKP i lokalvalget i Tyrkia, men ser ut til å tape den største prisen: Ankara
mandag 1. april $ Aftenposten
Erdogan erklærer seier i lokalvalget i Tyrkia
President Recep Tayyip Erdogan erklærer seier for hans moderate islamistiske parti AKP i lokalvalget i Tyrkia, men ser ut til å tape den største prisen: Ankara
mandag 1. april NRK
Erdogan erklærer valgseier
Recep Tayyip Erdogans moderate islamistiske parti AKP ligger an til å få flest stemmer i lokalvalget i Tyrkia, men hovedstaden Ankara ser ut til å være tapt.
mandag 1. april TV 2
Erdogans parti leder lokalvalget – men ser ut til å tape hovedstaden
Recep Tayyip Erdogans moderate islamistiske parti AKP ligger an til å få flest stemmer i lokalvalget i Tyrkia, men hovedstaden Ankara ser ut til å være tapt.
søndag 31. mars VG
Erdogan risikerer tilbakeslag i lokalvalg: – Økonomien er kaputt
Store økonomiske problemer i Tyrkia gjør at president Recep Tayyip Erdogan risikerer et tilbakeslag i søndagens lokalvalg.
søndag 31. mars ABC Nyheter
– To drept under lokalvalget i Tyrkia
To mennesker skal ha blitt drept i forbindelse med lokalvalget i Tyrkia søndag.
søndag 31. mars ABC Nyheter
– Jeg vil ikke være i et land der Wikipedia er blokkert
Akademiker Ekin Baris Sah er en av mange tyrkere som har kommet til Norge fordi de ikke vil bo i et land der ytringsfriheten er under press.
lørdag 30. mars TV 2
Erdogan på krigsstien for å holde på lokalmakt
OSLO/ISTANBUL Recep Tayyip Erdogan har brukt valgkampen til å hisse mot Vesten for å vinne velgere på hjemmebane. Her grunnene til at søndagens lokalvalg er så viktig for den tyrkiske presidenten.
lørdag 30. mars VG
Ingen vet hva som skal til for å bli kastet ut av Tyrkia | Sidsel Wold - NRK i Tyrkia
En krypende uro preger journalistene i Tyrkia for hver dag som går uten at pressekortet kommer. For kan vi skrive hva vi vil? Kan jeg sende dette korrespondentbrevet? Og om ikke, hva gjør jeg i Istanbul da?
lørdag 30. mars NRK
Khashoggis forlovede til VG: – Jeg føler skyld
TØNSBERG Mens Hatice sto utenfor og ventet, ble forloveden Jamal Khashoggi drept og partert på innsiden av det saudiske konsulatet. I dette eksklusive intervjuet forteller hun om dagen som forandret alt.
fredag 29. mars VG
Erdogan ber igjen om velgernes gunst. En sviktende økonomi kan ødelegge for ham.
ISTANBUL : Voldsom prisstigning får tyrkiske velgere til å tvile på president Recep Tayyip Erdogan. Han fant en uvanlig løsning.
fredag 29. mars $ Aftenposten
VERDEN

Kapret tankskip har lagt til kai på Malta
Maltas marinestyrker har geleidet tankskipet som ble kapret av migranter i Middelhavet, i havn på Malta, der migrantene blir overlevert til politiet.
torsdag 28. mars $ Stavanger Aftenblad
Mann med parasoll tas av vinden
Tyrkiske Sadik Kocadilli ble tatt av et voldsomt vindkast og løftet flere meter til vers i Osmaniye-provinsen onsdag. Han og to andre menn forsøkte å holde igjen en parasoll da vinden plutselig rykket til. De to andre slapp taket, men Kocadilli, ble med parasollen opp i lufta. Avisen Daily Sabah...
torsdag 28. mars TV 2
Hit bør du reise i Tyrkia
Sommeren 2019 kan du fly direkte fra Norge til fem ulike flyplasser i Tyrkia. Her er en oversikt over feriesteder det er lett å reise til fra Norge.
tirsdag 26. mars VG
Tyrkiaturen rammes av økt norsk flyskatt
Fra 1. april senkes flyavgiften til europeiske destinasjoner. For alle andre reisemål blir avgiften økt til 200 kroner. Det slår uheldig ut for et av nordmenns mest populære ferieland.
tirsdag 26. mars ABC Nyheter
Bodrum: Landet i det evige blå
Den idylliske havnebyen Bodrum er tyrkernes eget ferieparadis – en by preget av historien, og full av muligheter mye takket være det krystallklare Egeerhavet som omfavner den.
mandag 25. mars ABC Nyheter
Ayhan legger på til 4-0
Midtstopperen stanger inn hjemmelagets fjerde mål for dagen
mandag 25. mars TV 2
Tosun scorer sitt andre for dagen
Cenk Tosun stanger inn 3-0 for vertene
mandag 25. mars TV 2
Yilmaz bommer på straffe for Tyrkia
TV 2 er Norges beste nettsted for nyheter, sport, underholdning, vær, tv-guide og video.
mandag 25. mars TV 2
Çalhanoglu med stolpetreff for Tyrkia
Çalhanoglu blir spilt opp av Tosun, og bredsider ballen i stolpen.
mandag 25. mars TV 2
Tosun dobler for Tyrkia
Cenk Tosun dunker inn hjemmelagets 2-0 mål
mandag 25. mars TV 2
Kaldirim sender Tyrkia i ledelsen
Hasan-Ali Kaldirim setter inn 1-0 for hjemmelaget etter et fantastisk forarbeid av Hakan Çalhanoglu
mandag 25. mars TV 2
Jordskjelv i Tyrkia
Et jordskjelv med styrke 6,4 har rystet det vestlige Tyrkia, melder Reuters.
onsdag 20. mars ABC Nyheter
Tyrkias Erdogan fortsetter å vise video fra terrorangrep
OSLO/ISTANBUL : Til tross for skarp kritikk, fortsetter Tyrkias president å vise drapsvideoen fra New Zealand valgkampmøtene. Opposisjonen reagerer, og mener han misbruker terrorangrepet for å skaffe seg flere velgere.
tirsdag 19. mars NRK
Terrormotiv kan ligge bak skytingen på trikken i Utrecht
Funn av en papirlapp i fluktbilen gjør at påtalemyndigheten ikke avskriver terror som motiv for skytingen i Utrecht.
tirsdag 19. mars $ Stavanger Aftenblad
Tyrkia fisker i rørt vann
Hans Rustad
tirsdag 19. mars Document.no
Iran avviser Tyrkias påstand om felles operasjon med PKK
Iran benekter påstanden fra Tyrkia om at de to landene har innledet en felles militæroperasjon mot kurdiske opprørere, ifølge iranske medier.
tirsdag 19. mars ABC Nyheter
Tyrkia og Iran med felles operasjon mot PKK
Tyrkiske og iranske styrker har innledet en felles operasjon mot kurdiske opprørere, melder det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu.
mandag 18. mars ABC Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL