Tyrkia
Slik er Nato-enigheten
Sverige og Finland lover å tillate våpeneksport, slå ned på PKK og inngå utleveringsavtaler med Tyrkia. I bytte hever Tyrkia sitt veto.
22:15 ABC Nyheter
Tyrkia snur: Vil støtte svensk og finsk Nato-medlemskap
Tyrkia har snudd i Nato-spørsmålet og vil støtte både Sverige og Finlands medlemskap, melder Finlands president og en svensk statssekretær.
20:35 Nordlys
Tyrkia snur: Vil støtte svensk og finsk Nato-medlemskap
Tyrkia har snudd i Nato-spørsmålet og vil støtte både Sverige og Finlands medlemskap, melder Finlands president og en svensk statssekretær.
20:30 ABC Nyheter
Tyrkia slepp Sverige og Finland inn i Nato
Finlands president Sauli Niinisto stadfestar at Tyrkia har gått med på å støtte finsk og svensk Nato-medlemskap. Det melder Reuters. Ein avtale er signert mellom Finland, Tyrkia og Sverige. Ifølge svenske Aftonbladet, som siterer statssekretær Oscar Stenström, inneber...
20:25 NRK
Den «svenske» byen i Tyrkia er imot svensk Nato-medlemskap
I den tyrkiske byen Kulu har nesten alle en slektning i Sverige. De tviler likevel ikke på hvem de holder med i Nato-spørsmålet.
tirsdag 17:07 NRK
Erdogan: Vil ikke ha «tomme ord» fra Sverige og Finland
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sa ved avreise til toppmøtet at han ikke ønsker «tomme ord» fra Sverige og Finland når det gjelder deres Nato-søknader.
tirsdag 14:03 ABC Nyheter
Siste Nato-forsøk: Stoltenberg skal holde fireparts toppmøte
MADRID Tirsdag ettermiddag gjør Nato-sjefen Jens Stoltenberg et siste forsøk før alliansens toppmøte, for å få Tyrkia til å åpne døren til Nato-medlemskap for Sverige og Finland.
tirsdag 12:53 VG
Sverige før Nato-toppmøte: – Det pågår intensive og konstruktive forhandlinger
Om få timer samles NATO til toppmøte i Madrid, men fortsatt blokkerer Tyrkia for svensk og finsk Nato-medlemskap.
mandag 20:36 NRK
VERDEN

Sverige til Tyrkia: – Ingen frihavn for terrorister
Sveriges statsminister Magdalena Andersson og Nato-sjef Jens Stoltenberg kom med flere forsikringer til Tyrkia kvelden før de allierte samles til toppmøte.
mandag 18:55 ABC Nyheter
Stoltenberg: Varsler kraftig oppskalert Nato-styrke
Nato skal øke sine kampklare stryker kraftig - til over 300.000 soldater, sier generalsekretær Jens Stoltenberg.
mandag 13:55 VG
Svenske, finske og tyrkiske representanter møtes i Brussel mandag
Natos generalsekretær Jens Stoltenberg bekrefter at det holdes et møte i Brussel om Sveriges og Finlands Nato-søknader, med representanter fra de to landene og Tyrkia.
mandag 13:17 ABC Nyheter
Over 360 personer pågrepet i Pride-parade
Istanbuls pride-arrangører sier at over 360 personer ble pågrepet i en parade søndag. Pågripelsene skjedde etter at distriktsguvernøren i bydelene Beyoglu og Kadikoy i Istanbul forbød alle LHBTQ-arrangementer i forrige uke.
mandag 10:44 NRK
Flertall av finner vil ikke innfri tyrkiske krav
Et klart flertall av finnene vil ikke at regjeringen skal inngå kompromisser for å innfri Tyrkias krav for å slippe landet inn i Nato, viser en meningsmåling.
mandag 03:45 TV 2
Nato-toppmøtet: Tyrkia får egen sesjon om terrorisme
Nato-generalsekretær Jens Stoltenberg og det spanske vertskapet har innvilget Tyrkia en egen bolk på Nato-toppmøtet, for å diskutere Tyrkias sikkerhetsutfordringer. Håpet er at det kan medvirke til å få Tyrkia til åpne Nato-døren for Sverige og Finland.
søndag 20:45 VG
Politiet brøt opp pride-parade i Istanbul
I Istanbul Tyrkia har politiet gått til aksjon mot en pride-parade i dag. Flere tiltalls demonstranter er arrestert, blant dem også en fotograf fra nyhetsbyrået AFP. Det melder fotografens kolleger på stedet. Istanbuls guvernør hadde lagt ned forbud mot pride-paraden. De siste...
søndag 15:30 NRK
Erdogan snakket med Andersson – ingen tegn til Nato-framgang
Recep Tayyip Erdogan mener Sverige ennå ikke har tatt konkrete skritt for å dempe hans bekymringer knyttet Nato-søknaden, opplyser Tyrkias presidentkontor.
lørdag 19:55 ABC Nyheter
Jens Stoltenberg har snakket med Tyrkias president
Nato- sjef Jens Stoltenberg har snakket med Tyrkias president Recep Tayyip Erdoğan. Stoltenberg skriver på Twitter at de har hatt en god samtale om Sverige og Finlands Nato-søknader. Tyrkia har som det eneste medlemslandet i Nato sagt at de ikke vil godta Nato-søknadene til Sverige og Finland.
lørdag 12:26 NRK
Skogbrann i Tyrkia ute av kontroll
Myndighetene trodde brannen i nærheten av feriebyen Marmaris i Tyrkia var under kontroll onsdag, etter å ha begynt tirsdag. Det viste seg å ikke stemme, melder Reuters. Totalt er over 2600 personer involvert i slukningsarbeidet, mens 150 er evakuert fra sine hjem.
torsdag 08:55 NRK
Tyrkisk lasteskip har forlatt Mariupol
Et tyrkisk lasteskip seilte onsdag fra den russiskokkuperte havnebyen Mariupol i Ukraina etter konstruktive samtaler med Russland om korn, opplyser Tyrkia.
onsdag 22. juni ABC Nyheter
Nasjonalt ID-kort gyldig i Tyrkia fra onsdag
Tyrkias ambassade opplyser at norsk nasjonalt ID-kort er gyldig identifikasjon ved reise til landet fra onsdag.
onsdag 22. juni ABC Nyheter
Nasjonalt ID-kort gyldig i Tyrkia fra i dag
Nasjonalt ID-kort er gyldig identifikasjon ved reise til Tyrkia fra i dag og ut året 2022. Det vil si at man nå kan reise til Tyrkia uten pass, men da må fremvise norsk nasjonalt ID-kort. Det opplyser Tyrkias ambassade i en e-post til NRK.
onsdag 22. juni NRK
Nå er ID-kort gyldig i Tyrkia
Den midlertidige forskriften om å reise uten pass til Tyrkia har trådt i kraft.
onsdag 22. juni TV 2
Tyrkia-bråket: Nato jobber med tekstforslag
I møter med Tyrkia, Sverige og Finland har Nato lagt på bordet et konkret tekstforslag til hvordan partene kan bli enige i de betente sakene som splitter dem.
onsdag 22. juni ABC Nyheter
Saudi-Arabias kronprins besøker Tyrkia
Kronprins Mohammed bin Salman, som i praksis er Saudi-Arabias leder, besøker Tyrkia for første gang siden drapet på dissident og journalist Jamal Khashoggi. Forholdet mellom de to landene har vært anstrengt siden Khashoggi ble drept og partert i det saudiarabiske konsulatet i Istanbul i...
onsdag 22. juni NRK
- Føler meg som en kasteball
Både jubileet til Rolf Terje og svigermoren kan gå i vasken.
tirsdag 21. juni Dagbladet
Måtte reise uten pappa
Etter utenriksministerens gladmelding satte Stian Rasmussen kursen mot Tyrkia med familien og et nyanskaffet ID-kort. Han kom ikke lenger enn til passkontrollen.
tirsdag 21. juni Dagbladet
Disse detaljene kan potensielt redde ferien din
Frykter du at streike-faren kan ødelegge ferien din? Da kan kanskje dette være gode nyheter.
tirsdag 21. juni TV 2
Henrik (20) slapp inn i Tyrkia likevel: – Ferien er reddet
Henrik reiste til Antalya med nasjonalt ID-kort. Etter å ha vært i en «fengselscelle» på flyplassen siden lørdag, slapp han endelig inn i Tyrkia.
mandag 20. juni VG
Nato-bråket: Skal være nærmere løsning
Etter en lang dag med møter mellom forhandlere fra Tyrkia, Sverige og Finland, skal flere uenighetspunkter være ryddet bort og landene være nærmere en løsning, får VG opplyst.
mandag 20. juni VG
Stoltenberg: Konstruktivt møte mellom Tyrkia, Sverige og Finland
På invitasjon fra Natos generalsekretær møttes Sverige, Finland og Tyrkia mandag på forsvarsalliansens hovedkontor i Brüssel.
mandag 20. juni TV 2
Dette kan løse Nato-floken
USA kan være nøkkelen dersom Tyrkia skal tillate en utvidelse av Nato, mener tidligere toppdiplomat.
mandag 20. juni Dagbladet
Optimisme etter Nato-samtaler mellom Tyrkia, Sverige og Finland
Samtalene mandag mellom Nato, Tyrkia, Sverige og Finland om de to sistnevntes Nato-søknader har blitt avsluttet – uten en løsning på bordet.
mandag 20. juni ABC Nyheter
Henrik (20) reiste til Tyrkia med ID-kort: – Jeg føler meg som en fange
Etter utenriksminister Anniken Huitfeldts gladmelding om at nordmenn kan reise til Tyrkia uten pass, dro Henrik til Antalya med nasjonalt ID-kort. Nå sitter han fast på flyplassen.
mandag 20. juni VG
ASIA

Hun setter Sveriges Nato-søknad i fare
STOCKHOLM Den tidligere barnesoldaten krever at den svenske regjeringen ikke skal gi etter for Tyrkias krav. – Jeg har fått mye hat, sier Amineh Kakabaveh til VG.
lørdag 18. juni VG
Sverige, Finland og Tyrkia i nye Nato-samtaler
Det er planlagt nye samtaler om Nato-søknadene til Sverige og Finland mellom Tyrkia og de to nordiske landene mandag.
fredag 17. juni ABC Nyheter
Kilder til VG: Tyrkia avslo Nato-invitasjon
BRUSSEL Tyrkia takket nei til å møte representanter fra Finland og Sverige, i regi av Nato, tidligere denne uken. Formålet med møtet fra Natos side var å komme videre i medlemskapsprosessen.
torsdag 16. juni VG
Jens Stoltenberg om Tyrkia-floken: – Det skjedde et skifte
Nato-sjef Jens Stoltenberg erkjenner at medlemskapsprosessen for Sverige og Finland ble vanskeligere enn antatt. Han kan ikke si om det er en løsning i sikte.
torsdag 16. juni ABC Nyheter
Trenger ikke pass til Tyrkia ut 2022
Tyrkia godtar nasjonalt ID-kort i stedet for norske pass ut 2022, for nordmenn som ikke får fornyet passene sine. Tyrkias utenriksminister Mevlüt Cavusoglu møtte Anniken Huitfeldt i Ankara i dag, der de blant annet ble enige om dette.
onsdag 15. juni NRK
Huitfeldt i Tyrkia: Tror på snarlig Nato-løsning
Utenriksminister Anniken Huitfeldt ble varslet på forhånd om Tyrkias skepsis til svensk Nato-medlemskap. Nå vil hun forsøke å overbevise sin tyrkiske motpart om å snu.
onsdag 15. juni VG
Tyrkia kan utsette finsk og svensk Nato-medlemskap
– Tyrkia er innstilt på å utsette et svensk og finsk Nato-medlemskap i ett år hvis det er nødvendig, sier leder av det tyrkiske parlamentets utenrikskomité, Akif Çağatay Kılıç, ifølge The Guardian. Mandag ble det kjent at Sverige gjør endringer i...
onsdag 15. juni NRK
Her kan du gjøre et skikkelig sommerkupp: – Utrolig billig
Hvis du ikke har bestilt ferietur til sommerferien, er det ikke for sent. Og hvis du vil reise ekstra billig, kan Tyrkia være et godt alternativ.
tirsdag 14. juni TV 2
Stoltenberg om Tyrkia-floken: Av og til tar det litt tid å finne løsning
HARPSUND, SVERIGE Nato-toppmøtet om to uker overskygges av at Tyrkias blokkering av Sveriges og Finlands medlemskap ikke er løst. Nato-sjef Jens Stoltenberg sier at han er vant til å takle uenigheter.
mandag 13. juni VG
Sverige strammer inn lovverket rundt terrorisme – imøtekommer deler av Tyrkias krav
Sverige er veldig opptatt av å bekjempe terrorisme og får en enda sterkere antiterrorlovgivning fra 1. juli i år, opplyser statsminister Magdalena Andersson.
mandag 13. juni ABC Nyheter
Straffe: Çalhanoglu (TUR) 0-1 (37)
Se gratis klipp og serier
lørdag 11. juni TV 2
Åtte omkom da buss kolliderte med tankbil i Tyrkia
Minst åtte mennesker mistet livet da en minibuss med bryllupsgjester frontkolliderte med en tankbil vest i Tyrkia, ifølge lokale medier. Ytterligere ti mennesker skal ha blitt skadd i ulykken. Bryllupsgjestene var på vei fra Dursunbey til Balikesir, en reise på rundt 8 mil. Byen Balikesir...
lørdag 11. juni NRK
Bryllupsgjester omkom i ulykke
Minst åtte mennesker mistet livet da en minibuss med bryllupsgjester frontkolliderte med en tankbil vest i Tyrkia, ifølge lokale medier.
lørdag 11. juni TV 2
Politi pågriper demonstranter
Flere ganger tidligere har deltakere i Pride-parader i Tyrkia blitt møtt med tåregass og gummikuler. I år ser det ut til at historien gjentar seg.
fredag 10. juni NRK
Tyrkia-krisen i Nato: Sverige åpner for våpeneksport
Et avverget mistillitsforslag i den svenske Riksdagen skaper nye problemer for Finlands og Sveriges Nato-søknader. Om feiden ikke er løst innen 28. juni får ikke søkerlandene delta fullt ut på Nato-toppmøtet i Madrid, ifølge VGs opplysninger.
fredag 10. juni VG
Erdogan med klar advarsel til Hellas
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan oppfordret torsdag igjen Hellas til å avmilitarisere øyer i Egeerhavet, og la til at han «ikke tuller.»
torsdag 9. juni ABC Nyheter
USA advarer Tyrkia mot ny offensiv i Syria
USA er svært bekymret over Tyrkias trusler om å gjennomføre en ny militæroffensiv mot kurdisk milits nord i Syria. – Vi er dypt bekymret over den økende retorikken fra Tyrkia om mulige militære bevegelser nord i Syria, sier viseutenriksminister Barbara Leaf. Tyrkiske...
onsdag 8. juni NRK
«Balkongmannen» tatt etter sju år på rømmen
Bobel Barqasho har vært på flukt siden 2015. Nå er han pågrepet i Tyrkia.
onsdag 8. juni Dagbladet
Sammendrag: Litauen - Tyrkia 0-6
Se gratis klipp og serier
tirsdag 7. juni TV 2
Mål: Dervisoglu (TUR) 0-6 (90)
Se gratis klipp og serier
tirsdag 7. juni TV 2
Mål: Akgun (TUR) 0-5 (89)
Se gratis klipp og serier
tirsdag 7. juni TV 2
Mål: Dursun (TUR) 0-4 (81)
Se gratis klipp og serier
tirsdag 7. juni TV 2
Straffe: Dursun (TUR) 0-3 (56)
Se gratis klipp og serier
tirsdag 7. juni TV 2
Mål: Sinik (TUR) 0-2 (14)
Se gratis klipp og serier
tirsdag 7. juni TV 2
Mål: Sinik (TUR) 0-1 (2)
Se gratis klipp og serier
tirsdag 7. juni TV 2
VERDEN

Lavrov i Tyrkia for samtaler om ukrainsk korneksport
Russlands utenriksminister Sergej Lavrov har innledet et to dager langt besøk i Tyrkia, melder AFP. Temaet skal være korneksport fra Ukraina.
tirsdag 7. juni ABC Nyheter
Mistillitsforslaget fikk ikke flertall i Riksdagen
Justisminister Morgan Johansson blir sittende etter at mistillitsforslaget mot ham akkurat ikke fikk flertall i Riksdagen.
tirsdag 7. juni VG
Russisk avis: Russland vil ledsage ukrainske kornskip til Bosporos
Over 22 millioner tonn ukrainsk hvete står i fare for å råtne på lager. Ifølge den regjeringstro avisa Izvestija foreslår Russland at deres krigsskip skal ledsage ukrainske kornskip fram til Bosporos.
mandag 6. juni NRK
Erdogan nekter å heve renten
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan insister nok en gang på at renten ikke skal økes, trass i at inflasjonen er på det høyeste på 25 år. – Regjeringen vil ikke heve renten. Tvert imot, vi vil redusere den, sa Erdogan i en TV-tale etter det ukentlige...
mandag 6. juni NRK
Tyrkia hevder å ha drept «terrorister» i Syria
Tyrkiske soldater har «nøytralisert» 27 medlemmer av den kurdiske YPG-militsen nord i Syria, opplyser det tyrkiske forsvarsdepartementet.
mandag 6. juni ABC Nyheter
Erdogan varsler ny militæroffensiv i Syria
Tyrkias president forbereder alle sine styrker på å gå inn på bakken i nabolandet nok en gang. Målet er å knuse den kurdiske militsen som er i kjernen av Nato-striden.
søndag 5. juni VG
Expressen: Erdogan vil at Sveriges forsvarsminister går av
Tyrkias president mener at Sveriges forsvarsminister må få sparken etter at han for ti år siden deltok på en fest der en kurdisk leder ble hyllet, oppgir en kilde til Expressen.
søndag 5. juni ABC Nyheter
Sammendrag: Tyrkia - Færøyene 4-0
Se gratis klipp og serier
lørdag 4. juni TV 2
Mål: Demiral (TUR) 4-0 (85)
Se gratis klipp og serier
lørdag 4. juni TV 2
Mål: Dervisoglu (TUR) 2-0 (47)
Se gratis klipp og serier
lørdag 4. juni TV 2
Mål: Ünder (TUR) 1-0 (37)
Se gratis klipp og serier
lørdag 4. juni TV 2
Sveriges regjering kan bli felt av svensk-kurdisk politiker
Svensk-kurdiske Amineh Kakabaveh sier hun vil stemme ja til mistillitsforslaget mot justisminister Morgan Johansson hvis ikke regjeringen sier nei til Tyrkias krav.
lørdag 4. juni ABC Nyheter
Stoltenberg i ny samtale med Erdogan
Sverige og Finland var nok en gang tema da Natos generalsekretær Jens Stoltenberg snakket med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan på telefon fredag.
fredag 3. juni ABC Nyheter
73,5 prosent prisøkning i Tyrkia
Prisveksten i Tyrkia var på 73,5 prosent i mai, som var nok en måned med rekordhøy inflasjon. Prisveksten har ikke vært så høy på over 20 år. Den har holdt seg på rundt 70 prosent siden april. Den skyhøye inflasjonen henger ifølge økonomer...
fredag 3. juni NRK
Tyrkia har fått nytt navn i FN
Tyrkia vil ikke bli sammenlignet med en kalkun og har bedt FN endre navnebruken fra engelske Turkey til Türkiye.
torsdag 2. juni TV 2
Sverige fortsetter diskusjoner med Tyrkia
Diskusjonene med Tyrkia om svensk Nato-medlemskap fortsetter, sier Sveriges statsminister Magdalena Andersson.
onsdag 1. juni ABC Nyheter
Erdogan truer igjen med ny offensiv i Syria
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan truer igjen med å iverksette en ny militæroffensiv mot to kurdiskkontrollerte områder i Nord-Syria.
onsdag 1. juni ABC Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL