Tsjekkia
Europa ruster opp, mens Norge nøler
FULL METAL ERNA: Europa ruster opp, og ordrebøkene til den tyske produsenten av det mest aktuelle stridsvognalternativet for Norge fylles opp. Det gjør at Norge risikerer å havne bakerst i køen dersom det ikke tas en snarlig anskaffelsesbeslutning. Det haster også med å...
29. november 2018 Aldri mer
Hannah (15) fra Tromsø er tatt ut på U18-landslaget: – Jeg ble skikkelig overrasket
Trener for Tromsø Hockeys damlelag Chris Steele var ikke overrasket da beskjeden kom om at Hannah Didriksen (15) er tatt ut til den internasjonale turneringen i Finland neste måned.
11. september 2018 $ Aftenposten
Ingrid lever pensjonistdrømmen
Drømmer du om å tilbringe pensjonisttilværelsen i sol, varme og et eksotisk miljø? Stadig flere nordmenn legger planer for et liv i utlandet når de blir eldre. Men gjør hjemmeleksen før du flytter. Dette bør du vite før du pakker kofferten.
3. september 2018 VG
Uro i hjertet av Europa
PRAHA For 50 år siden i dag bråvåknet Tsjekkoslovakia. 250 000 soldater og pansrede kjøretøy invaderte for å forsvare sosialismen, slik Bresjnev-doktrinen foreskrev.
21. august 2018 VG
Gjensyn med Praha´68
PRAHA For femti år siden rullet sovjetiske tanks over Václavplassen og knuste en fredelig reformbevegelse. I dag invaderer turister den vakre og historiske tsjekkiske hovedstaden.
17. august 2018 VG
Tørken gir behov for import av fôr. Det øker faren for sykdommer som salmonella.
Veterinærinstituttet advarer:
12. juli 2018 $ Aftenposten
Trenger vaktskifte
Dersom helgens utfall av første runde i det tsjekkiske presidentvalget blir resultatet også etter andre og avgjørende duell, kan landet de neste fem årene bli ledet av «Tsjekkias Trump» og «Tsjekkias Berlusconi»:
15. januar 2018 VG
Tsjekkias statsminister til EU: «Vi vil ikke ha noen flyktninger»
«Kommisjonen kan trekke vedtaket når som helst. Vi må forhandle om dette og tilby ulike modeller, som å bevare grensen eller hjelpe til i andre land. Men vi vil ikke ha noen flyktninger», sa Babis i et intervju med den tsjekkiske avisen Pravo, gjengitt av telegrambyrået Reuters. ...
20. desember 2017 Frieord
VERDEN

«Tsjekkias Trump» sikret klar valgseier
Den styrtrike populisten Andrej Babis og hans ANO-bevegelse har sikret en overbevisende valgseier i Tsjekkia. Partiet fikk rett under 30 prosent av stemmene.
21. oktober 2017 VG
Konservativ politikk mer populær i Europa – 47 prosent til PiS i Polen
Det polske nasjonalkonservative partiet PiS (Rett og rettferd) har aldri hatt en større oppslutning enn i dag. Over 47 prosent, nesten halvparten av velgerne i Polen, sier de støtter partiet. Partiet har stengt grensene for islamsk terrorisme, velferdsflyktninger som ikke ønsker å jobbe...
15. oktober 2017 Frieord
Tsjekkisk president: «Europeere bør få lov til å forsvare seg med våpen»
Den ærverdige statsmannen – en veteran fra Prahavåren i 1968, mot det gamle kommunistregimet, samt Fløyelsrevolusjonen i 1989, som endelig fikk slutt på det – kom med kommentarene under en tale til parlamentet til Europarådet, et forum for europeiske myndigheter som ble...
13. oktober 2017 Frieord
Norge med i europeisk cyber-program
NORGE MED: Kompetansesenteret i Tallinn som Norge skal bli med i er kjent for å arrangere sentrale cyber-øvelser, her fra «Locked shields» i år. Foto: CCDCOE. Forsiden: Bildet fra samme arrangement. Foto: CCDCOE Norge går inn i NATOs militære kompetansesenter for...
29. september 2017 Aldri mer
Polen trosser EUs dom – nekter å ta imot asylsøkere
Forrige uke besluttet EU-domstolen at den europeiske unionen har rett til å tvinge medlemsland til å ta imot et bestemt antall asylsøkere fra den tredje verden. Slovakia og Ungarn ønsket at EU-domstolen skulle avvise Europarådets beslutning om tvangskvoter, men domstolen avslo dette...
13. september 2017 Frieord
De vet at i Norge stjeler vi barn
Barnevernets rykte utenfor Norge ble veldig klart for meg en kveld på byen i Praha. Og det er alt annet enn godt.
25. juli 2017 VG
Dette bildet går verden rundt
Den 16 år gamle speideren konfronterte en nynazist som deltok i en demonstrasjon i den tsjekkiske byen Brno mandag. – Flere unge må stå opp mot fascisme, sier hun til BBC.
5. mai 2017 VG
Massedemonstrasjoner mot norsk barnevern i 19 land
Flere tusen mennesker demonstrerte mot norsk barnevern i Romania lørdag. Denne måneden holdes det nitten demonstrasjoner mot norske ambassader på tre kontinenter i forbindelse med en omstridt barnevernssak.
9. januar 2016 VG
Full strid om barnevernssak: Vil ikke lenger feire høytidsdag i Tsjekkia med Norges ambassadør
Ambassadør Siri Ellen Sletner er ute av det gode selskap i Tsjekkia. Årsaken er at et tsjekkisk foreldrepar ble fratatt omsorgen for sine to gutter i 2011.
8. oktober 2015 VG
Gjemte seg på do under massakre: – Jeg var så redd, så redd
UHERSKY BROD I to timer gjemte Petr Gabriel gjemte seg på toalettet. På utsiden, i restauranten, satt massedrapsmannen sammen med de åtte menneskene han hadde skutt og drept.
25. februar 2015 VG
Mann gjemte seg på do under Tsjekkia-massakre - overlevde
UHERSKY BROD Mens gjerningsmannen gikk rundt i restauranten med to våpen og drepte gjestene én etter én, klarte en mann å gjemme seg på toalettet. Der satt han i over en halv time, mens drapsmannen ventet utenfor.
25. februar 2015 VG
Får ikke vite hvorfor «John Smith» havnet i snøfonnen
Han ble funnet i en snøfonn i Norge med kutt og blåmerker. Nå har politiet henlagt undersøkelses-saken omkring den mystiske «John Smith», som viste seg å være fra Tsjekkia.
20. august 2014 VG
«John Smith»: - Jobbet med politiavsløring
Mannen med hukommelsestap sier han er livredd for det han ikke vet, og ønsker å starte et nytt liv langt borte fra Tsjekkia.
15. april 2014 VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

EUROPA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL