Tsjekkia
Angrep på frie medier
I en pandemi er det nødvendig å innføre inngripende tiltak for å redusere smittefaren. I noen europeiske land har myndighetene brukt anledningen til å gjøre noe helt annet. De trapper opp angrepene på frie medier og organisasjoner.
mandag 5. april VG
Tsjekkia fra best til verst i corona-klassen: – Situasjonen er uholdbar
I fjor vår var Tsjekkia blant de landene som mest effektivt håndterte coronaviruset. Nå har én av ti innbyggere blitt smittet, samtidig som politikerne kjemper mot en utbredt vaksineskepsis.
lørdag 6. februar VG
Den tredje bølgen truer
Norge klarer seg fortsatt bra i coronapandemien. Men i landene rundt oss går det dårlig.
tirsdag 12. januar VG
Norge har lavest smittetrykk i EU og EØS: – Oppløftende
Ingen land i EU og EØS har så lavt corona-smittetrykk som Norge. Assisterende helsedirektør Espen Nakstad advarer likevel mot at vi kan få en ny smittebølge.
13. oktober 2020 VG
Europa strammer inn av frykt for en ny coronabølge
I flere europeiske land blir coronarestriksjonene nå skjerpet. Det skjer på grunn av frykt for en ny smittebølge etter økt reising i sommerferien.
7. august 2020 VG
Påbud om munnbind i stadig flere europeiske land
Stadig flere land innfører påbud om bruk av munnbind i butikker, banker, postkontor og på andre offentlige steder. Blant disse er England, Østerrike og Belgia.
24. juli 2020 VG
Ekssoldat på rømmen med tam puma overga seg
En tidligere polsk soldat og hans tamme puma har overgitt seg til politiet etter tre dager på rømmen. Store politistyrker har vært i aksjon for å finne Afghanistan-veteranen og det store kattedyret. Denne typen farlige dyr er ulovlig å ha som kjæledyr i Polen, og mannen ble...
13. juli 2020 Aldri mer
Maskepåbud i Tyskland: – Jeg liker det ikke, for jeg kan ikke se folks fjes
LEIPZIG Munnbind er nå påbudt i delstaten Sachsen i Tyskland, og det til tross for at coronasmitten har flatet ut.
21. april 2020 VG
VERDEN

Disse landene letter varsomt på restriksjonene
Ikke bare Norge planlegger snart å lette på noen av restriksjonene som skal hindre spredning av coronaviruset. Også andre land løsner forsiktig på grepet.
12. april 2020 VG
EU-dom: Ulovlig å ikke ta imot flyktninger
EU-domstolen fastslår at Polen, Ungarn og Tsjekkia brøt EU-traktatene da de nektet å ta imot asylsøkere som skulle fordeles mellom de ulike EU-landene.
2. april 2020 VG
Minst seks drept i skyting på sykehus i Tsjekkia
Minst seks personer ble drept og to er skadet i en skyteepisode på universitetssykehuset i Ostrava. – En ekstraordinær situasjon, sier Terje Engelund ved den norske ambassaden i Tsjekkia.
10. desember 2019 VG
Europa ruster opp, mens Norge nøler
ANALYSE: Ordrebøkene til den tyske stridsvognprodusenten Krauss-Maffei Wegmann (KMW) er i ferd med å fylles opp. De stadige utsettelsene på norsk side av beslutningen om kjøp av nye stridsvogner til Hæren kan dermed føre til at Norge havner bakerst i køen, mens resten av...
29. november 2018 Aldri mer
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

VERDEN

EUROPA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL