Troms og Finnmark
Full stopp på Storskog
– I dag har det ikke vært grensepasseringer, verken den ene eller den andre vegen, forteller grensekontrollør Trond Viggo Berg ved Storskog grensestasjon. Siden 12. mars har det vært strenger restriksjoner for dem som krysser grensa mellom Norge og Russland. Begge land krever at den som...
10min Sør-Varanger Avis
Føler alt endret seg da Mesta ble etablert
BALSFJORD: Yrkessjåfør Oddleif Larsen skjønner godt at flere entreprenører på veivedlikehold sliter økonomisk. Han mener forutsetningene endret seg etter Mesta ble etablert.
16min Nye Troms
Har utsatt oppstarten av den nye direkteruta
Den nye direkteruta mellom Oslo og Lakselv starter likevel ikke opp i april.
37min Ságat
Leserinnlegg: Corona-virus og kommunens handlingsrom
Arbeidslivet i Nordkapp er jevnt fordelt på tre pilarer.
44min Ságat
Etablerer isolat på Prestøyhjemmet
Sør-Varanger kommune åpner ei egen avdeling på Prestøyhjemmet som skal ta imot pasienter med koronasmitte. Kommuneoverlege Mona Søndenå sier det blir ni sengeplasser der. – De ni sengeplassene vil være forbeholdt pasienter som trenger behandling og pleie i...
13:44 Sør-Varanger Avis
Frp støtter nye snøskuterregler for hyttefolk
Fremskrittspartiet støtter Senterpartiets forslag om å myke opp reglene for bruk av snøskuter i hytteområder. Dermed er det flertall for forslaget.
13:35 Nye Troms
Her lever de coronafritt langt fra folk
Når man bor nesten så langt man kan kjøre unna allfarvei, og trives med folk og turisme, så kan coronaen gjøre dagene stille nå for tiden.
13:25 Ságat
Kartlegger fuglebestandene over tid
BARDU: Hvert år lander det et helikopter i fjellet ved Altevatnet med folk som registrerer fuglelivet. Så også til sommeren.
13:06 Nye Troms
TROMS OG FINNMARK

Funnet død på sneskuter ved Porsangmoen
En mann i 60-åra ble søndag funnet død på en sneskuter i Porsanger.
12:55 Ságat
Mange butikker har mistet mellom 50 og 90 prosent av omsetningen
Over natten forsvant inntektene for handelsstanden. Nå skal de på nett for å gjenvinne kundene. Staten vil dekke faste utgifter, men det løser ikke etterspørselssvikten. – Det er jo selvfølgelig en tøff tid for handelsnæringen. Noen butikker har fått...
12:52 Sør-Varanger Avis
Thormod Hoel: «Til minne om Thorvald»
MINNEORD: Det er underlig hvordan tankene raser bakover i tid når en mottar dødsbudskapet til en venn. Det var heller intet unntak da jeg fikk melding om
12:52 Sør-Varanger Avis
Ulykke mellom lastebil og tankbil ved Takvatn: Mannen som satt fastklemt er frigjort
MÅLSELV: Ambulansehelikopteret sto klart til å fly mannen direkte til UNN.
12:35 Nye Troms
Leder: Hodeløs nedlegging av ungdomshjem
Hvorfor sitter statsråden stille i båten og ser på at omsorgen for svake grupper drukner?
12:17 Ságat
Kommunene gir blaffen i Høies bønn – svarer med å utvide «søringkarantene»
Nord-Norge stenger grensene ved grensen til Trøndelag. – Vi ser at smitten rykker stadig nærmere. Vi har lite smitte i nord, og det prøver vi å begrense, sier ordfører Sture Pedersen i Bø i Vesterålen (H).
11:23 NRK
- La fiskeindustrien få drifte normalt
Sjømat Norge-sjef Geir Ove Ystmark oppfordrer kommunene til å forholde seg til de nasjonale veiledningene for lokale koronabestemmelser, slik at sjømatproduksjonen kan gå tilnærmelses vist normalt. 
11:22 Kyst og Fjord
Fører frigjort etter kollisjon med tankbil
Føreren av en lastebil er sendt til sykehus med ambulansehelikopter etter at en tankbil og en lastebil kolliderte på E6 utenfor Heia i Målselv i Troms.
11:05 ABC Nyheter
Butikkene gjør det de kan for å overleve
Skal vi ha noe å komme tilbake til etter «Coronakrisen», er det viktig å være bevisst på å støtte den lokale handelen. Ulike tiltak har raskt blitt satt til verks for å gjøre handel i Kirkenes sentrum trygg og sikker, både for kundene og alle andre.
11:00 Ságat
En fasklemt etter kollisjon mellom tankbil og lastebil ved Takvatn
MÅLSELV: Det melder Troms politidistrikt på Twitter.
10:45 Nye Troms
Nytt koronatilfelle i Sør-Varanger
Enda en person i Sør-Varanger har fått påvist covid-19. Sør-Varanger kommune skriver i ei pressemelding at den positive prøven ble avlagt i forbindelse
10:26 Sør-Varanger Avis
Båtbrann i Breivikbotn
En sjark som lå i Breivikbotn på Sørøya fikk natt til mandag store skader etter at det brøt ut brann om bord.
10:16 Kyst og Fjord
Kronikk: Rapport fra helvete
Nær 6.000 er døde. Blant disse er nøkkelpersonell som leger og sykepleiere. Helsevesenet har blitt den største smittekilden. Her er en leges rapport fra Barcelona.
10:09 Ságat
Leserinnlegg: De uerstattelige fagarbeiderne
I disse dager får vi tydelig demonstrert hvor viktig fagarbeidere er for at Troms og Finnmark skal kunne fungere i en krise. Fra helsefagarbeidernes og renholdernes omsorg og kontroll på smitte, via industribedrifter som legger om driften nærmest over natten for å produsere smittevern. Til...
10:06 Ságat
Barnesko fra Kirkenes til Moria på Lesvos
1. april står det 7499 par barnesko på ei strand i Oslo. 40 av disse kommer fra Kirkenes. – Skoene skal representere barna som er i den greske flyktningeleiren Moria, og budskapet er klart: Barna må evakueres. Nå! – skriver Negar Bajoghli i ei pressemelding. Hun er en av...
10:06 Sør-Varanger Avis
Slapp til etter straks været roet seg
Etter at været bedret seg kom den pelagiske flåten seg endelig på kolmulefeltene og klarte sist uke et gjennomsnitts godt resultat.
10:05 Kyst og Fjord
Et levende forbrukersamvirke
«De lokale samvirkelagene er kanskje ikke så små lenger, men verdiene våre står vi fortsatt for.»
09:59 Nye Troms
Leserinnlegg: Småbyens Gunnisons barrikader
Gunnison er navnet på en jordbruks- og gruveby i fjellstaten Georgia i USA. Høsten 1918 hadde byen 1.300 innbyggere. Spanskesyken nærma seg byens grenser, men folk barrikaderte seg og unngikk en katastrofe. En medarbeider ukeavisa Guardian Weekly skrev 13. mars [2020] om hva som skjedde der for...
09:45 Ságat
Leserinnlegg: 1,5 milliard kroner og 2.000 arbeidsplasser i Finnmark?
Kampen for «lys i husan», en kamp for fiskerisamfunnenes eksistens.
09:45 Ságat
Her er landets ferskeste fiskere
09:05 Kyst og Fjord
Forsvaret tvinges til å kjøre E6 med sitt tyngste materiell: Nå ønsker FOH bedre fylkesvei til Blåtind
MÅLSELV: Forsvarets operative hovedkvarter ønsker bedre militær tilgang til Blåtind skytefelt. Da må to fylkesveier dimensjoneres for Forsvarets tyngste kjøretøy.
09:00 Nye Troms
Kommuner i nord nekter å oppheve strenge karanteneregler
Flere kommuner i nord vil fortsette med den såkalte «søringkarantenen», til tross for at regjeringen mener det ikke er behov for lokale karanteneregler.
08:34 Nye Troms
Ingen forskningspause på fiskefeltene
Mens forskningstoktene har fått seg et kraftig skudd for baugen på grunn av korona, gjør hjelpefartøyene jobben sin. De samler inn viktig data havforskerne kan bruke.
08:22 Kyst og Fjord
Skal gjøre levendefangst enklere
En ny veileder skal gjøre det enklere for både fiskere og produsenter å forholde seg til regelverket rundt levendelagring av torsk.
08:03 Kyst og Fjord
Kronerulling for Perleporten
Endre Clemens Hoff fra Alta har via Facebook startet opp kronerulling for Perleporten kulturhus i Honningsvåg. I løpet av ett døgn kom det inn nær 30.000 kroner.
07:57 Ságat
TROMS OG FINNMARK

Fikk bruksforbud, men nå får Betel et sted å være
– Jeg er veldig glad for at det ble et enstemmig vedtak, sier forstander Jakob Lanto.
07:40 Ságat
Vedlikeholder verneverdige bygg og anlegg i Troms: Fylkeskommunen bidrar med små summer for å holde bygninger i stand
BARDU: Skoelvbrua i Nedre Bardu og et fjøs i Balsfjord har fått pengestøtte fra Troms og Finnmark fylkeskommune til å holde stand. Tilleggsordningen kalles "Redningsplanken" og er ment som førstehjelp for verneverdige bygg og anlegg
07:00 Nye Troms
Kortreist mat er sikker mat – verden i lock-down
– Om noe, så har denne pandemien lært oss at vi er sårbare. Vi lever med korttidsperspektiver og har fått oss en vekker, skriver fylkesråden for næring og miljø.
søndag 22:00 Nye Troms
En snørik vinter, skuteropprør og ei perfekt veksling
MÅLSELV: Her kan du mimre i ukas fotominner.
søndag 21:00 Nye Troms
Regjeringen vil ikke forby «Søringkarantene»
Sør-Varanger ordfører Rune Rafaelsen sier de vil opprettholde «søringkarantenen». Regjeringen vil ikke gripe inn mot lokale karanteneregler, men oppfordrer sterkt til å følge den nasjonale veileder. Regjeringen sin veileder for nasjonale karanteneregler skal legge...
søndag 20:58 Sør-Varanger Avis
Millioner til restaurering av kulturbygninger
BARDU: Fylkesrådet har fordelt 14 millioner til antikvarisk restaurering av freda og fredningsverdige bygninger og anlegg. Midt-Troms Museum er tildelt 1,2 millioner kroner til restaurering av Strømsør Fjellgård.
søndag 19:00 Nye Troms
Første koronasmitte påvist i Bardu: Mann ble smittet på reise i Norge
BARDU: Ordfører Toralf Heimdal bekreftet søndag ettermiddag at Bardu nå har fått sitt alle først tilfelle av koronasmitte.
søndag 18:04 Nye Troms
Beboerne på mottaket holder seg i ro
BARDU: Mottaket på Setermoen gir beboerne fyldig informasjon om koronasituasjonen og har satt i verk tiltak i tråd med kommunale og nasjonale bestemmelser.
søndag 17:00 Nye Troms
Oppretter henstillingsområde for snurrevad i Henningsværstraumen
Fiskeridirektoratet region Nordland viser til henvendelse fra Norges Fiskarlag av 26. mars 2020, der det bes om at det opprettes et henstillingsområde for snurrevad i Henningsværstraumen.
søndag 15:39 Kyst og Fjord
Krisesamtaler om lokale karanteneregler
Bedriftene var så misfornøyde med en ny veileder om lokale karanteneregler at de ikke kunne stille seg bak den. Søndag var partene samlet til
søndag 15:16 Sør-Varanger Avis
Bardu jeger og fisk vil kjøpe Steiland
BARDU: I 20 år har foreningen leid den gamle gården de har brukt som klubbhus og som utleieobjekt. Nå vil de overta tomta fra kommunen.
søndag 15:00 Nye Troms
Mann funnet død på snøscooter i Finnmark
En mann er funnet død på en snøscooter ved Porsangermoen i Finnmark.
søndag 14:57 $ Aftenposten
Uvær stenger fortsatt fjelloverganger
Lørdagens uvær i Nord-Norge og pågående snøvær i Sør-Norge skaper fortsatt problemer på fjellovergangene flere steder.
søndag 14:43 ABC Nyheter
Alta-kafé ble hardt rammet - så måtte den få tilbake permitterte
Corona-krisen rammet også Uno Café i Alta da den måtte stenge for servering 12. mars. Men du verden som det går nå!
søndag 14:04 ABC Nyheter
Utviklinga av Høgtun kulturklynge satt på koronavent
MÅLSELV: I alle fall når det kommer til avklaringa rundt bygget.
søndag 13:00 Nye Troms
Spent på fortsettelsen etter bråstopp på kjempesesong
Jørgen Sæternes Ulvang fikk ikke mulighet til å fullføre sin beste sesong noensinne. Før helga sprakk nyheten om at regionlandslagene mister hovedsponsoren. Det innebærer at Jørgen og Team Veidekke Trøndelag og de andre regionlagene kan få trøbbel med...
søndag 12:34 Sør-Varanger Avis
Totalt ni koronasmittede i Hammerfest
To nye, relativt unge pasienter er koronasmittet i Hammerfest. Det tar antallet opp til ni bekreftede tilfeller i kommunen. Begge de nye tilfellene har vært holdt i isolasjon. En er nesten helt frisk og den andre har god allmenntilstand. Begge har vært i karantene etter hjemkomst fra utlandet. The post...
søndag 09:50 Sør-Varanger Avis
Geir er slogkongen fra Myre
Det finnes ikke noe slog-NM her i landet. Men om det fantes, ville trolig Geir Olsen (53) fra Myre tronet på toppen. Bare de siste fem årene har satsinga hans gitt kysten ekstra verdiskaping på 65 millioner kroner.
søndag 09:24 Kyst og Fjord
Her er det ni ledige tomter og ingen nybygg på flere år: Nå vil kommunen gjøre resttomter billigere
MÅLSELV: Onsdag halverte formannskapet kvadratsprisen på resttomter i Takelvlia. Og de vil vurdere å gjøre kommunale resttomter enda billigere.
søndag 09:00 Nye Troms
Sjøgata er sentrum
– Når det gjelder fiskeri, så kan du godt si at jeg befinner meg midt i sentrum, når jeg nå har åpnet butikk i Sjøgata i Honningsvåg.
søndag 08:30 Ságat
Vurderer barnas behov fortløpende
BALSFJORD: Til sammen er det nesten 50 barn i de ulike skolene og barnehagene i Balsfjord i disse dager. Om flere har rett til og behov for det, vurderes fortløpende.
søndag 07:00 Nye Troms
Signe også videre til neste Idol-runde
Signe Sparby (18) fra Bjørnevatn reddet seg videre igjen. Livesendingene i årets Idol på TV2 går uten publikum i salen, men deltakerne står på for å
lørdag 23:13 Sør-Varanger Avis
Har punget ut 70 millioner til private firmaer: – En ond sirkel
I løpet av åtte år har Finnmarkssykehuset betalt 70 millioner kroner til private firmaer på grunn av fristbrudd innen psykisk helsevern. Nå vil helseforetaket ha en lovendring.
lørdag 22:59 NRK
Kalottspel avventer
MÅLSELV: Kalottspel håper i det lengste på at sommerens konsertprogram kan gå som planlagt. Om koronasituasjonen ikke tillater det, kan alternativet bli digitalt.
lørdag 21:45 Nye Troms
Grønt lys for busselskap i boligfelt
BARDU: Statens Vegvesen godkjenner at en omregulering i Fredly boligfelt i Bardu skal gi plass til bussparkering og bussgarasjer.
lørdag 19:40 Nye Troms
TROMS OG FINNMARK

Forsvarsansatte nektes permisjon
MÅLSELV: Hæren nekter ansatte å reise ut av leiren før slutten av måneden som et tiltak for å begrense spredning av koronavirus.
lørdag 19:00 Nye Troms
Corona-smittet i Nordkapp
Om kvelden fredag 27. mars fikk en innbygger i Nordkapp konstatert Covid-19. - Vi må forvente flere syke i tiden som kommer, mener Nordkapp-ordfører Jan Olsen.
lørdag 18:06 Ságat
Helene Rognli har gått bort
MÅLSELV: Hun var Målselvs første kvinnelige ordfører da hun i 2011 ble valgt til kommunens øverste folkevalgte leder. Nå er Helene Rognli død.
lørdag 18:05 Nye Troms
Bekymret for konsekvensene av hjemmekarantene
BARDU: Krisesenteret i Midt-Troms har ikke hatt økt pågang i etter koronatiltakene, men de er bekymret for det sitter flere hjemme med behov for hjelp.
lørdag 17:30 Nye Troms
Mange melder seg til tjeneste ved Finnmarkssykehuset
Flere registrerer seg for å hjelpe under koronakrisen. Det øker kapasiteten. I en pressemelding lørdag opplyser Finnmarkssykehuset at kapasiteten ennå er god ved alle sykehusene. Finnmarkssykehuset er dermed stadig rustet for å kunne håndtere stor pågang av pasienter ved...
lørdag 17:21 Sør-Varanger Avis
Uten en eneste turist om bord fikk hurtigruten problemer med uværet
Hurtigruten fikk problemer da den ankom Kirkenes idag. Det er ingen turister om bord, men kystruten fortsetter å gå. – Det var mye vind da vi kom, så det var rett og slett uforsvarlig å gå til kai, sier overstyrmann på «Vesterålen», Tore Nilsen. Store deler...
lørdag 17:02 Sør-Varanger Avis
Blinis-russiske pannekaker med herlig fyll
Det russiske kjøkkenet er kjent for Biff Stroganoff, smetana og ikke minst blinis, som er tykke pannekaker hevet med gjær.
lørdag 17:00 Ságat
Sjekk den iskalde gjengen
BALSFJORD: Det er mye å gjøre også utenfor husets fire vegger i disse karantenetider. Spesielt om man er elev ved Sand skole, eller har barn der.
lørdag 15:30 Nye Troms
Deler ikke frykten for fall i kvoteverdi
Jacob West i Hammerfest er en av fiskerne som er godt lastet med strukturkvoter. Han frykter ikke verdifall som følge av den pågående krisa. 
lørdag 15:03 Kyst og Fjord
Norge trengte donasjon fra Kinas rikeste mann for å skaffe mer smittevernutstyr
Store mengder munnbind og annet smittevernutstyr ankom Norge med fly fredag. Utstyret er gitt av Alibaba-gründer Jack Ma, Kinas rikeste mann. Flyet er det
lørdag 14:56 Sør-Varanger Avis
Frykter for sommeren
Olderfjord turistsenter AS er blant reiselivsbedriftene som nå går usikre tider i møte. Etter at de nylig fikk beskjed om at årets påske går i vasken, har de også begynt å få inn avbestillinger for sommeren.
lørdag 14:20 Ságat
Kommunen kjøper brannstasjonstomta
BARDU: På forespørsel har Forsvarsbygg gitt kommunen tilbud på tomta som Bardu brann og redning disponerer.
lørdag 13:30 Nye Troms
Utsetter bolystukene
Finnmark fotballkrets har vedtatt å flytte alle de fem gjenstående bolystukene i Finnmark til neste år.
lørdag 13:00 Ságat
Bilberging pågår ved Bergneset
BALSFJORD: Troms politidistrikt omdirigerer trafikken på E6 ved Bergneset.
lørdag 12:50 Nye Troms
Selvforsyning av mat vil få et før og etter-skille
«De norske matprodusentene bør ha høy status og man bør slå ring rundt dem, om det er krisetider eller ikke.»
lørdag 12:30 Nye Troms
– Jeg er dypt bekymret for næringslivet
Ordfører Rafaelsen foreslår mere kommunale investeringer for å stimulere aktivitet. Staal Nilsen (Frp) vil ha reduserte avgifter. Kommunen er i kriseberedskap og kan vente seg baksmell. – Jeg er dypt bekymret for næringslivet i kommunen. Nå er det sånn at vi ikke kan...
lørdag 12:22 Sør-Varanger Avis
Uvær stenger veier rundt om i Finnmark
Flere veistrekninger i Troms og Finnmark er stengt som følge av uvær lørdag. Det skaper økte utfordringer for nødetatene. E6 er stengt både ved
lørdag 12:22 Sør-Varanger Avis
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

TROMS OG FINNMARK

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL