Troms og Finnmark
Henrik har inntatt vervet bestefaren hadde for omkring 50 år siden: – Han er en stor inspirasjon
MÅLSELV: I forrige uke ble Henrik Stangnes valgt som leder av Målselv Arbeiderparti. Han har nærmest ei levende politisk lærebok i bestefaren sin.
35min Nye Troms
Ny rapport om snøskredet hvor to omkom på Svalbard: – Bidro trolig selv til at skredet gikk
Utfordrende snøforhold og stor skredfare gjorde at skuterfølget trolig utløste snøskredet hvor to tyske turister omkom.
20:49 NRK
Får punktfeste etter åtte års kamp
Nyheten om at fylkesmannen nå åpner for at Odd Arild Hansen, Bengt Stokvold og Trond Iversen får punktfeste for hytta ble mottatt med stor glede da Ságat brakte dem vedtaket.
20:30 Ságat
Brann i bolighus
MÅLSELV: Det brenner i et bolighus på Karlstad.
20:09 Nye Troms
Knut Halseth fikk hederspris
Onsdag kveld ble Knut Halseth fra Honningsvåg tildelt hederspris fra Norges jeger- og fiskerforening for sin lange og gode innsats i Nordkapp jeger- og fiskerforening.
19:40 Ságat
Varslet om ras fem dager før skredet
Hytteboerne sendte bekymringsmelding til NVE og Alta kommune fem dager før det store jordskredet gikk på Kråkneset. Likevel ringte ikke alarmklokkene.
19:30 NRK
Her skal jentene spille kamp på eget kunstgress 10. august
Tirsdag begynte de første ivrige å sage ned busker og kratt. Onsdag var den store ryddedugnaden. Mandag setter entreprenørene i gang. – Vi gleder oss skikkelig til å spille kamper her på ordentlig kunstgress. Vår egen hjemmebane, det blir veldig bra, mener Hedda...
19:00 Sør-Varanger Avis
Nei, utlandet kan de ha for seg selv!
Lite vind, et godt vertskap og en flott gjeng å være sammen med.
18:20 Ságat
TROMS OG FINNMARK

Veinavndebatten eksploderte tett før endelig vedtak: Selv ordføreren hiver inn forslag
To år etter høringsrunden for nye veiadresser ble gjennomført, hiver til og med ordføreren inn et eget navneforslag, på et navn hun tror alle kan identifisere seg med.
17:10 Ságat
Inne i storhallen igjen
MÅLSELV: Etter at Bardufoss storhall har vært stengt siden slutten av april, ble deler av hallen gjenåpnet denne uka.
17:00 Nye Troms
Unge ører trenger pauser
Det er verd å merke seg at vi mennesker har individuelle grenser for hvor mye lyd som skal til for å skade hørselen. Barns hørsel viser seg å være ekstra sårbar for høy lyd og støy.
16:26 Nye Troms
Tross reiselivskrise velger de å tro på en fremtid: – Håper grensen til Finland åpnes snart
Det er ikke bare hjemlandet de har felles, Marjo og Heli. De er også i samme bransje i samme kommune – med tro på at bedriftene skal overleve coronatiltakene.
16:20 Ságat
Fortsatt fare for flom og jordskred: – Bare kvitt halvparten av snøen
Det gjenstår fortsatt mye snøsmelting før man kan avblåse faren for flom og jordskred. Nå håper ekspertene på minst mulig nedbør for å unngå de mest dramatiske situasjonene.
16:12 NRK
NHO: Krisa er ikke over
Én av fem bedrifter i Troms og Finnmark ser fortsatt en reell risiko for konkurs. Det viser NHOs medlemsundersøkelse der 18 prosent planlegger oppsigelser på grunn av koronaviruset. – Krisen er definitivt ikke over, sier regiondirektør i NHO, Målfrid Baik. I ei pressemelding...
16:05 Sør-Varanger Avis
Forsvarsindustri – også i nord!
Forsvaret er avhengig av næringslivet. Forsvarsindustrien er en forutsetning for militær stridsevne. Desto mer forunderlig er fraværet av forsvarsindustri i selve Forsvarets operative kjerneområde, Nord-Norge.
16:00 Nye Troms
Lars tester
Te
15:48 Ságat
Utsetter etablering av oppdrett i verdensarv-område
Etter klage fra bl.a. Riksantikvaren har Fiskeridirektoratet valgt å utsette etableringen av akvakultur-lokalitet i Vegaøyan verdensarvområde.
15:40 Kyst og Fjord
Gaupebestanden over bestandsmålet
Den norske gaupebestanden ligger på første gang på åtte år over det nasjonale bestandsmålet på 65 årlige familiegrupper. Det viser en ny rapport
15:30 Sør-Varanger Avis
Ulvekyss i Polar Park kan bli årets tv-øyeblikk
BARDU: Ulvene i Polar Park har kysset mange celebre gjester opp gjennom årene. Nå kan 71 grader nords kjendisutgave og Jon Almaas sitt ulvekyss få Gullruten.
15:10 Nye Troms
En annerledes sommer for Trine Lise
Trine Lise Olsen skal nyte livet og kjærligheten. Det blir en annerledes sommer.
15:05 Ságat
Regjeringspartiene og Frp enige om iskantgrense på 15 prosent
Regjeringspartiene Høyre, KrF og Venstre har kommet til enighet med Fremskrittspartiet om en iskantgrense på 15 prosent i Barentshavet.  Vi har kommet til en enighet med Fremskrittspartiet. For oss var det naturlig å gå til Frp først. De er vår nærmeste og viktigste...
14:20 Sør-Varanger Avis
Skatteinntekter på elleve millioner ble borte etter regnefeil
En regnefeil gjør at kommunen har overbudsjettert inntektene fra eiendomsskatt med 10,7 millioner. Nå stilles de overfor problemet med å dekke inn avviket. – Det er bare å beklage at det har blitt sånn. Vi var nok ikke helt klar over virkningene eiendomsskatteendringene gjorde...
14:16 Sør-Varanger Avis
Halvering for klippfisken
Det ble eksportert 4 500 tonn klippfisk til en verdi av 204 millioner kroner i mai. Det er nær en halvering av verdien i forhold til mai 2019.
14:10 Kyst og Fjord
Det satt langt inne, men: Rundhaugmartna’n er avlyst
MÅLSELV: Det ble bestemt onsdag på det ekstraordinære årsmøtet for den tradisjonsrike førjulsmartna’n på Rundhaug.
13:30 Nye Troms
System for de som skal langt ut
170 båter har så langt meldt seg på blåkveitefisket. For de som er mer enn 36 timer utenfor territorialgrensen, følger det en meldeplikt. – Det er lettvint å bruke systemet vårt, sier sjefingeniør Jarle Hauge i Kystverket.
13:01 Kyst og Fjord
Tror ikke det er noen fare på ferde
Flomvarsel gult og elver med noe synkende vannstand, er status for de store elvene i Karasjok kommune.
13:00 Ságat
Stort løft for sild og makrell
Det ble eksportert 10 800 tonn sild til en verdi av 151 millioner kroner i mai. Det er en reduksjon i volum på 6 prosent, mens verdien økte med 25 millioner kroner, eller 20 prosent.
12:22 Kyst og Fjord
Regjeringspartiene og Frp enige om iskantgrense på 15 prosent
Regjeringspartiene Høyre, KrF og Venstre har kommet til enighet med Frp om en iskantgrense på 15 prosent. Men detaljene i avtalen vil de foreløpig ikke ut med. ISKANTEN
12:08 Nye Troms
Forberedt på spesiell sesong
Erlend Skippervik Sætre er innstilt på at dette blir en spesiell sesong og idrettsår. Den dedikerte utholdenhetsutøveren skulle for lengst ha vært i gang med konkurransesesongen.
12:00 Ságat
Biler og bråk på gangvei
– Jeg ble vekket klokka tre i natt av en bil som ga gass på gang- og sykkelveien utenfor huset, forteller en mann til SVA. Han sier at gang- og sykkelstien mellom Lukassenveien og Solstadfeltet på Sandnes blir hyppig brukt av firehjulinger, mopeder og biler, gjerne på nattestid. – De...
11:59 Sør-Varanger Avis
Verdifall for kongekrabbe
Det ble i mai eksportert 46 tonn kongekrabbe til en verdi av 16 millioner kroner.
11:59 Kyst og Fjord
- Ap må stå opp mot oljegalskapen
I dag sikret FrP at regjeringas iskantgrense på 15 % isfrekvens får flertall på Stortinget. Dette kom like etter at også Ap i går kveld ga sin støtte til regjeringas iskantgrense. Det reagerer Natur og Ungdom sterkt på.
11:54 Kyst og Fjord
Leder: Vil svekke folkets røst fra nord
Konsekvensen av å svekke Nordland og Finnmark bør være egne samiske valgkretser
11:53 Ságat
TROMS OG FINNMARK

– Trodde vi bodde trygt
– Vi har alltid trodd at vi har bodd trygt, sier tanakvinnen Solvor Hagalid Isaksen om sjokkopplevelsen. På vei hjem fra jobb ble hun vitne til at familiens eiendom på Kråkneset raste ned i Altafjorden.
11:45 Ságat
Minneord: Fredskjemperen Arnulf Kolstad har forlatt oss
Arnulf Kolstad døde 21. mai 2020, 78 år gammel.
11:08 Ságat
Fra oppspist til frodig hage på ett år: – Det er bare helt fantastisk
NORDKJOSBOTN: Lenge før det var snøfritt hos naboene var det grønt i hagen til Veronica Ellburg på Steinvollan. Hageentusiasten hadde hastverk med å finne ut hva som befant seg under alt det hvite.
11:00 Nye Troms
AUF varsler opprør mot Aps oljepolitikk
Ap presser på for større skattefordeler til oljebransjen og sier ja til regjeringens nye iskant. Det får AUF-leder Ina Libak til å rive seg i håret.
10:18 Nye Troms
Har iverksatt pumping for å redusere flom i vannkjeden
Høy vannstand i både Førstevann, Andrevann og Tredjevann har medført at pumping er iverksatt for å forhindre ytterligere nivåøking. Det er avdelingsingeniør Tor Arne Limstrand ved Sør-Varanger kommune som forteller dette til SVA. – For å hindre...
10:16 Sør-Varanger Avis
Mye vei og lite penger
Fylkeskommunen er største veieier i nord, men mangler elleve milliarder kroner til dekning av vedlikeholdsetterslepet. Og svært få strekninger vil få ny asfalt.
10:00 Ságat
Bjørknesveien stengt – se bildene av 10-årsflommen i Neiden
Vannet i Neidenelva har steget så fort at Bjørknesveien ble stengt av politiet. Vannstanden har passert nivået for en 10-års flom, og den øker stadig. Ved Neiden fjellstue ble ferga tatt av vannmassene, men heldigvis berget like nedenfor. Der står vannet langt opp på...
09:30 Sør-Varanger Avis
«Vi måtte slakte dem»
Svein Lyder slår på stortromma når han skal beskrive rekene som ble fisket på Varangerfjorden nylig.
09:29 Kyst og Fjord
La fram regnskapet for 2019: Må dekke inn millioner
BARDU: Merforbruket i fjorårsregnskapet dekkes inn av fond. Formannskapet var imidlertid skeptisk til regnskapet for 1. tertial i år, hvor rådmannen gjør tekniske grep på det som skal spares inn på driften av kommunen i år.
09:06 Nye Troms
Leserinnlegg: Arbeidsplasser, skatteinntekter eller ei tom bygd?
Det er forunderlig stille i saken om Elkem sin utvidelse av kvartsbruddet, og reindriftas krav om å stoppe en videre drift. Hva skjer i denne saken, hvor er lokal politikerne, hvorfor er ikke for eksempel Austertana bygdelaget engasjert i dette?
08:50 Ságat
Ber om at legemiddelbruken rapporteres
Norges Fiskarlag forventer at forskriften om kontroll med lakselus må inneholde krav som per nå ikke er tatt inn i forslaget til forskrift. Mattilsynet har i sitt forslag verken lagt opp til at tidspunkt for behandling eller mengden legemiddel som brukes skal inn som et rapporteringskrav.
08:47 Kyst og Fjord
Glade for pub-åpning
Etter å ha vært stengt i over to måneder kunne Sjøgata pub i Honningsvåg igjen åpne mandag 1. juni. – Vi er svært glade for igjen å kunne åpne puben, og jeg synes det er flott at såpass mange kom hit på åpningsdagen, sier Birgit...
08:35 Ságat
Bønder dømt til fengsel: Ku måtte avlives
To bønder er av Øst-Finnmark tingrett dømt til betinget fengsel etter brudd på dyrevelferdsloven.
08:00 Ságat
Johan liker ikke at han utestenges fra Sametiveien
– Jeg har alltid hatt nøkkel til bommen på Sametiveien, og var alltid førstemann opp og kunne melde fra om veiens tilstand, sier Johan Beddari. Han er lite fornøyd med at han ikke har fått nøkkel til den nye låsen. – Det er viktig for meg å komme tidlig...
07:30 Sør-Varanger Avis
Tusenvis av tonn ferdigsortert plast kan bli brent: – En regelrett katastrofe
Tonnevis med sortert plastsøppel kan i verste fall ende opp med å bli brent. Norge har vært et foregangsland for gjenvinning av brukt plast. Nå er gjenvinningen i ferd med å rakne.
07:10 NRK
– Det er ikke i alle tilfeller nytt er best, men noen ganger er det faktisk sånn
BALSFJORD: Ungdomsrådet i Balsfjord føler at deres meninger og holdninger omkring skolestrukturen i Malangen er misforstått. Nå ønsker de å oppklare.
07:00 Nye Troms
Fortsatt fall i eksporten
Sjømateksporten opplever et verdifall for andre måned på rad. I mai eksporterte Norge sjømat for 7,8 milliarder kroner. Det er en reduksjon på 764 millioner kroner, eller 9 prosent, sammenlignet med mai i fjor.
06:31 Kyst og Fjord
- Det er ikke for seint å snu i krabbesaka!
De siste dagene har fiskere og andre spurt meg: «Hvorfor vil stortingsflertallet endre på kongekrabbereguleringene?» Det er det ikke gitt noen overbevisende forklaring på, skriver Helga Pedersen i dette innspillet.
06:21 Kyst og Fjord
Bivdu ber Stortinget utsette krabbesaken
Mener det er for lite kunnskap om saken til å gjøre en ansvarlig beslutning.
06:00 Ságat
- Ap kan ikke påstå at iskant-vedtaket bygger på oppdatert kunnskap
Onsdag kveld sikrer Arbeiderpartiet flertall for regjeringens forslag til iskant, med en grense for oljeaktivitet i nord på 15% isfrekvens. Natur og Ungdom mener Arbeiderpartiet er feige i møte med oljeinteressene. 
05:58 Kyst og Fjord
Skaffet seg båt med kvote
Med knappe 13 meters fartøylengde er den betydelig større enn gammelbåten hans.
05:45 Kyst og Fjord
Bonden har ikke sett maken til fødselsaktivitet i sauefjøset: Her skvetter det ut lam i ett sett
SALANGSDALEN: Femlinger, firlinger og trillinger. Det skvetter ut lam i ett sett som på det reneste samlebåndet. Bonde Hans Helge Høyland i Salangsdalen opplever tidenes lamme-boom i sauefjøset.
onsdag 21:00 Nye Troms
De var vitne til at hunden ble tatt av skredet - Nå er Raija (1) reddet
De var vitne til at hunden ble tatt av skredet, og fryktet de aldri ville se den igjen. Nå er Raija (1) reddet.
onsdag 19:45 NRK
– En roer seg ned når en har fått den første laksen
2. juni klokka 04.30 steg humøret til Henry Henriksen. En åtte kilos laks har den effekten.
onsdag 19:10 Ságat
Bjørnar har tro på byggevarehandel i Bardu: – Noe så vanvittig
BARDU: Montér er ute, og Byggfag er den kjeden som de nye eierne i Industriveien 10 har knyttet seg til.
onsdag 19:00 Nye Troms
TROMS OG FINNMARK

Jordras: – Flere hytter og hus er tatt
Et jordras i Alta har tatt med seg minst åtte bygninger, opplyser politiet i Finnmark.
onsdag 17:59 Nationen
Kommunene i Midt-Troms må overta gravferdsansvaret
Når det religiøse mangfoldet i folket er så stort, er det ikke lenger naturlig at ett av trossamfunnene har ansvaret for alle begravelser. Når Sto...
onsdag 17:39 Nye Troms
Fikk besøk av Sea Kingens arvtaker
– Dette er en milepæl, sier ordfører Aina Borch i Porsanger, som onsdag var til stede da Banak for første gang fikk besøk av Norges nye redningshelikopter AW101.
onsdag 17:17 Ságat
De har trivdes så godt i læretida at de forblir på Bardufoss
BARDUFOSS: Onsdag feira Maritim helikopterving fagbrevet til 12 flymekaniker-lærlinger. Markus Solvang, Terje Alexander Myrhaug, Sigve Haave og Daniel Andresen er blant de som nå forblir nå på Bardufoss.
onsdag 17:00 Nye Troms
Helsemyndighetene skal ta i bruk spyttprøver som koronatest
Helsedirektoratet skal sette i gang et prøveprosjekt for å benytte spyttprøver for å diagnostisere personer med covid-19. – Foreløpige undersøkelser viser at spyttprøver er et godt alternativ til den nese- og halsprøven som blir brukt i dag, sier...
onsdag 16:25 Sør-Varanger Avis
Hus og hytte tatt i jordras i Alta
En hund, en hytte og et hus skal være tatt i et stort jordras ved Kråkneset i Alta, skriver NRK. – En hund er tatt, en hytte og et hus er skylt på sjøen, forteller operasjonsleder Torfinn Halvari i Finnmark politidistrikt til NRK. Politiet mottok melding om raset kl. 15.45 onsdag...
onsdag 16:18 Sør-Varanger Avis
Minneord om Egil Grandhagen: Jeg vil takke Egil for det varme og gode vennskapet
Ved Egils bortgang har jeg mistet en meget nær og kjær venn.
onsdag 16:14 Nye Troms
Flere hus og hytter tatt av jordras i Alta
Et stort jordras har gått ved Kråkeneset i Alta, og flere hus og hytter er tatt.
onsdag 16:11 ABC Nyheter
Kommunen med koronapakke til næringslivet
23 millioner kroner bevilges for å igangsette ulike prosjekter innenfor bygg og rehabilitering. Altfor mange samtidige prosjekter mener noen. – Dette er vårt bidrag til næringslivet innenfor det økonomiske handlingsrommet vi har, sier fungerende ordfører, Pål Gabrielsen...
onsdag 16:00 Sør-Varanger Avis
Turistfiskebedrifter kan søke om å fange kongekrabbe
Turistfiskebedrifter har nå mulighet til å søke om tillatelse til å fangste kongekrabbe i kvoteregulert område siste halvår av 2020.
onsdag 15:56 Kyst og Fjord
Sauebonde fortviler: Ørn forsyner seg av lam
Bonde Arild Wiltmann Kero i Varangerbotn fortviler over at ørn forsyner seg av lam på jordene hans.
onsdag 15:30 Ságat
Håper at krabben skal snu negativ utvikling
På vegne av Vest-Finnmark Rådet vil vi takke for positiv innstilling fra et flertall av næringskomiteens medlemmer, der man går inn for å utvide områdeadgangen i det kvoteregulerte kongekrabbefisket til også å gjelde fiskere bosatt i Alta, Hammerfest (inkl. gamle...
onsdag 15:11 Kyst og Fjord
Tar på seg mesterskapet ett år på etterskudd
MÅLSELV: Tidligere i vår måtte de sammen med det nasjonale forbundet avlyse de tre norgesmesterskapene som de skulle ha til sommeren. Nå tar Målselv jeger- og fiskerforening på seg samme mesterskapene i 2021. SKYTING
onsdag 14:57 Nye Troms
Har vært i møte med GSV om skyting i Vestfeltet
Leder Egil Kalliainen sier at reinbeitedistriktet ikke nådde fram i møtet de tirsdag hadde med GSV. Dermed antar han at skyteøvelsen vil gå av stabelen fra onsdags kveld. – Den eneste lovnaden jeg fikk var at dersom det er reiner på østsiden av Noselva vil GSV holde...
onsdag 14:41 Sør-Varanger Avis
Overtramp mot Øst-Finnmark
I Øst- Finnmark er ikke jubelen like stor over vedtaket i næringskomiteen om å la fiskere fra Vest-Finnmark få kvote i østfylket. Dette er et overtramp
onsdag 14:22 Sør-Varanger Avis
Stabile og forutsigbare inntekter?
Hvordan sikre havbrukskommunene en rettferdig andel av inntektene fra havbruksnæringen, spør fylkesråd Karin Eriksen (Sp) i dette innlegget.
onsdag 14:03 Kyst og Fjord
YTRING: Siste ordet om Nord-Norgebanen er absolutt ikke sagt
Det er bare å konstatere at Nord-Norgebanen har vokst til et folkekrav i vår landsdel. For å makte dette har vi som velgere et stort ansvar.
onsdag 14:03 Nye Troms
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

TROMS OG FINNMARK

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL