Troms
Voldsom svindel-økning etter nye krav om legitimasjon
Flere kunder risikerer å få kontoen sperret om de ikke oppdaterer gyldig legitimasjon i bankene. Dette utnytter svindlerne i en ny spekulert metode.
23:07 NRK
Balsfjord har gått inn for nytt landbruksprosjekt
BALSFJORD: Kort tid etter at Balsfjord kommune får kritikk fra det lokale bondelaget for å satse for lite på landbruket, ser politikerne på muligheten for å gå inn i et landbruksprosjekt for framtidsrettet og nyskapende landbruk.
21:00 Nye Troms
Sp vil sikre ni dedikerte hærhelikoptre på Bardufoss i 2020
MÅLSELV: Opposisjonspartiet vil gi 750 milloner mer til Hæren en regjeringa. De ønsker at pengene blant annet skal brukes til hærhelikoptre og 2. bataljon.
19:00 Nye Troms
En uke med fokus på gjenopprettende prosess: - Trenger å få livet mitt tilbake slik det var
«Konfliktrådet i Troms jobber med gjenopprettende prosess som metode - og har ca. 300 saker årlig. Vi er inne i uka for gjenopprettende prosess som markeres i uke 47 over hele Europa.»
tirsdag 17:00 Nye Troms
Terje ga seg ikke i kampen om å få ned farta på denne veien - plutselig kom det ti skilt på plass
BARDU: Skiltene er på plass og en ny 60-sone er etablert på Bonesveien i Salangsdalen. For Terje Øvergaard er det en to og et halvt års lang kamp for trafikksikkerhet som er kommet i mål.
tirsdag 15:00 Nye Troms
Målselvmann tiltalt for flere forhold
MÅLSELV: Politimesteren i Troms har tatt ut tiltale mot mannen for brudd på vegtrafikkloven, våpenloven og legemiddelloven.
tirsdag 13:00 Nye Troms
Ønsker å selge campingplassen på Setermoen
SETERMOEN: Det er flere som har meldt sin interesse for å kjøpe Bardu Camping og Turistsenter. Prisantydninga på campingplassen er 12 millioner kroner.
tirsdag 11:00 Nye Troms
Lysstøperdag hos Elin falt i smak hos barna
STORSTEINNES: Elin Johansen Jakobsen har aldri angra på at hun for nesten to år siden starta Elins Blomsterbinderi og lysstøperi. Lørdag var mange ivrige barn innom nisjebutikken i Balsfjord for å støpe sine egne lys.
tirsdag 09:00 Nye Troms
TROMS

BOIF har ikke ennå lyktes i trenerjakten
MÅLSELV: Jonas Bang varslet sin avgang som trener rett etter årets sesongslutt. Fortsatt har ikke klubben lyktes med å finne hans erstatter.
tirsdag 07:00 Nye Troms
Brannvesenet fryktet en katastrofe og ville begrense lastebiltrafikken, men Statens vegvesen sa nei
En lastebilbrann i tunnelene i Tromsø kan sette mellom 250–300 personer i livsfare. Men da brannvesenet ba om umiddelbar stopp i trafikken under byen sa Statens vegvesen nei.
mandag 21:35 NRK
Turneaktuelle Anne Nymo Trulsen byr på seg selv: Opptrådde med pulsklokke og ei strømpebukse med et hint av Bardu- og Målselvbunaden på Skafferiet
SETERMOEN: Anne Nymo Trulsen fra Målselv er musiker på heltid. Fredag holdt hun intimkonsert på Skafferiet i Bardu.
mandag 21:30 Nye Troms
LEDER: Et skolesteg i riktig retning
læringsmålene er blitt så mange og så detaljerte at det har innskrenket det rommet som må til for at elever og lærere sammen kan finne spennende veier til undringsbasert dybdelæring
mandag 21:00 Nye Troms
Ny byggevarekjede under Storala
SETERMOEN: Byggfag har overtatt for Montér. På nyåret blir det offisiell reåpning av byggevarehandelen i Kirkemoskogen industriområde.
mandag 19:30 Nye Troms
Malangseidet skole utelatt fra økonomiplanen: - Hvis noen er overrasket over det, så er de naive
BALSFJORD: Tino Schott i FAU ved Malangseidet skole er ikke overrasket over at kommunen ikke har bevilget noen midler til drift av skolen i årene som kommer.
mandag 17:30 Nye Troms
Her er gjengen som gleder seg til mandag
STORSTEINNES: Hver mandag møtes denne turglade gjengen for å strekke på beina sammen. De er turgruppa til LHL i Balsfjord.
mandag 15:30 Nye Troms
Rolf (79) fra Bardu kåret til årets ildsjel
TROMSØ: 79 år gamle Rolf Hansen fra Bardu IL ble fredag kveld tildelt Ildsjelprisen under avisa Nordlys sin fotballgalla fredag kveld.
mandag 13:31 Nye Troms
Endret rutinene etter klokkestuntet: – Vil unngå feil som dette i fremtiden
Ny rapport viser at kampanjen til Innovasjon Norge gjorde det den skulle: den satte Sommarøy på kartet. – Vi anser likevel ikke kampanjen som vellykket og endrer nå våre rutiner.
mandag 12:22 NRK
Viste oppløftende skyting på fellesstarten
MÅLSELV/SJUSJØEN: Fredrik Mack Rørvik lyktes ikke på sprinten under sesongåpninga. På fellesstarten gikk det mye bedre særlig på skytinga.
mandag 11:35 Nye Troms
Nytt ungdomsråd i Balsfjord: - Det er viktig at våre meninger slipper til og blir hørt
STORSTEINNES: Fredag ble det valgt nytt ungdomsråd for Balsfjord kommune. De ser fram til å engasjere seg i saker som rører seg i kommunen. UNGDOM
mandag 09:30 Nye Troms
Det offentlige brukte mer på miljøvern i fjor
Det offentlige Norge brukte 36,9 milliarder kroner på miljøvern i fjor. Det er en økning på 7 prosent fra året før, den største oppgangen siden 2015.
mandag 09:00 Nye Troms
Innlandskommunen har vurdert trusselen klimaendringer kan gi
BARDU: I år var det tid for å revidere ROS-analysen fra 2015. Denne gangen har klimaendringene fått en mer sentral plass.
mandag 07:00 Nye Troms
Branntilløp på UNN Åsgård slokket av sprinkler i natt
TROMSØ: Ingen er skadd etter branntilløp ved Åsgård sykehus i Tromsø i natt. Sprinkleranlegget slokket branntilløpet.
mandag 05:45 Bladet Vesterålen
André reiste 1400 kilometer for å få arbeidserfaring i Målselv
MÅLSELV: Det er ikke alle elever som setter seg på et fly for å være i praksis hos en bedrift. Men det gjorde André Moen fra Stryn.
søndag 20:30 Nye Troms
Chorus Borealis inviterer til førjulskonsert i kirka
MÅLSELV: Tradisjonen tro er det førjulskonsert med Chorus Borealis i Målselv kirke. Det blir korets 20. førjulskonsert i kirka.
søndag 20:00 Nye Troms
Susanne er en av 2000 nyansatte i reiselivet i Nord-Norge – har gjort hvalene til levebrød
SKJERVØY: Reiselivsnæringen i Nord-Norge har økt omsetningen med tre milliarder og fått 2000 flere ansatte på tre år. Susanne Strøm har gjort hvalene til attraksjon og fulltidsjobb.
søndag 18:32 NRK
Elevene på MKOS har fått mye lærdom om skolehverdagen de siste 50 årene: Glad de slipper tran og salmer
MELLOMBYGD: I år feirer Mellembygd kultur- og oppvekstsenter 50 år. I desember skal elevene på skolen sørge for ei aldri så lita jubileumsmarkering.
søndag 17:45 Nye Troms
Mestervik-legene flytter sin arbeidsplass midlertidig til Storsteinnes
BALSFJORD: På grunn av personellsituasjonen må pasienter som sokner til Mestervik legekontor møte opp på legekontoret på Storsteinnes resten av året.
søndag 14:30 Nye Troms
Lagrer datakoder i «dommedagshvelvet» på Svalbard
Ved bruk av norsk teknologi skal teknologiselskapet GitHub lagre åpne kildekoder, som blir brukt av programmerere over hele verden, i en nedlagt gruve på Svalbard.
søndag 12:43 NRK
Morten og Reidulf fra Rundhaug er klar med mer fotopoesi
MÅLSELV: To år etter forrige utgivelse kommer Morten Nilssen og Reidulf Larsen med ei ny fotopoesi-bok. Etter mange gode tilbakemeldinger på den første boka er duoen nå spent på mottakelsen av bok nummer to.
søndag 12:00 Nye Troms
Bardu vil ha de digitale talentene i sentrum
BARDU: Bardu kommune støtter prosjektet med å dyrke fram digitale talenter i Nord-Norge. Aller helst vil de ha et kompetansesenter på Setermoen.
søndag 10:00 Nye Troms
Mange ladestasjoner per elbil i Bardu, Målselv og Balsfjord: Gode muligheter for å få ladet batteriene lokalt
Indre Troms har 44 allment tilgjengelige ladestasjoner for elbiler. Fordelt på antall elbiler, så er dette relativt mye.
søndag 07:30 Nye Troms
Kristine (31) valgte tømreryrket: - Vi er like tøffe som guttene
BARDU: Flere og flere jenter velger en utradisjonell yrkesvei. Kristine Engmo hadde siden tiendeklassen lyst å bli noe innenfor bygg og anlegg.
lørdag 21:00 Nye Troms
Utvikling, utvikling, utvikling i nord
«Nei, kjære pessimister og andre som eventuelt føler seg skuffet etter valget, er det én ting jeg er sikker på, så er det at alle de 57 som er valgt inn på fylkestinget i det tvangssammenslåtte Troms og Finnmark, er opptatt av utvikling og framtidstro på vegne...
lørdag 19:30 Nye Troms
TROMS

Tromsø Arctic Pride: Forsvaret og Skjold fikk Homofrydprisen
Denne uka arrangeres den årlige festivalen Tromsø Arctic Pride i Tromsø. Lørdag fikk Forsvaret og Skjold Homofrydprisen 2019 for sitt engasjement i kampen mot diskriminering på grunn av legning.
lørdag 17:33 Nye Troms
Inviterer til MOT-foredrag på Bardufoss og i Øverbygd: Hverdagshelt skal fortelle om sine erfaringer
MÅLSELV: I 2015 ble Stein Bratseth hedret som en hverdagshelt gjennom programmet «Norske helter». I neste uke skal han dele sine erfaringer med voksne i Målselv.
lørdag 15:00 Nye Troms
UL Bardujord i tenkeboksen om Ski Village under Reistadløpet
BARDU: I tre år har ungdomslaget arrangert matsalg og fest i forbindelse med Reistadløpet. Men de mener det ikke er liv laga slik arrangement har vært drevet.
lørdag 12:30 Nye Troms
Frøydis stilte ut nordnorsk natur på pop-up-galleri hos Cafe Inklusiv
STORSTEINNES: Drømmen til Frøydis Dalheim er å kunne leve av fotograferinga si.
lørdag 10:00 Nye Troms
Ønsker tips om trafikkskoler som ikke gjør jobben godt nok
MÅLSELV: Statens vegvesen vil ikke ha trafikkskoler som ikke gjør jobben sin. Nå ønsker de inn spill og tips om noen vet av dem som ikke gjør opplæringsjobben sin skikkelig.
lørdag 07:30 Nye Troms
Ønsker ikke festeavgift på graver likevel
BARDU: Ved fjorårets budsjettbehandling vedtok kommunestyret å innføre festeavgift på gravene i kommunen. Nå har formannskapet vedtatt å sette festeavgifta til null kroner i 2020.
fredag 22:00 Nye Troms
Hvor er det kaldest i Troms?
«Men nå er Bardufoss og Øverbygd bare to punkter i et stort fylke. De fleste steder har jo ikke offisielle værobservasjoner. Så hvor kan man anta at det er kaldest i Troms?»
fredag 20:00 Nye Troms
Turnerer med forestilling om demens: - Det føles betydningsfullt
MÅLSELV: Hålogaland teater påpeker at dette kanskje er årets viktigste forestilling. Første stopp er Istindportalen i Heggelia.
fredag 18:00 Nye Troms
Høyesterett forkaster Svein Ludvigsens anke
Høyesterett forkaster anken til tidligere fylkesmann Svein Ludvigsen. Bare straffeutmålingen og ett tiltalepunkt skal dermed behandles i lagmannsretten.
fredag 16:05 Nye Troms
Høyesterett forkaster Ludvigsen-anke
Høyesteretts ankeutvalg har enstemmig bestemt at anken fra Svein Ludvigsen ikke fører frem.
fredag 15:51 NRK
Krever at lokaliseringa av redningsbasen i Troms utredes
MÅLSELV: En samlet Midt-Troms region ber Stortinget bruke nødvendig tid i spørsmålet om hvor Norges sjuende redningshelikopterbase skal lokaliseres.
fredag 15:00 Nye Troms
Stilte spørsmål om kommunens høye sykefravær
MOEN: Høyt sykefravær i kommunen opptar formannskapet. Temaet helse og omsorg gikk som en rød tråd gjennom gårdagens formannskapsmøte i Målselv da budsjettet ble framlagt.
fredag 13:21 Nye Troms
E6 blir stengt for tungtransport ved midnatt i Bardu etter vogntog-uhell
BARDU: Et vogntog har kjørt av veien ved Skjellmoen i Salangsdalen. Veien blir stengt mens berging pågår.
fredag 11:14 Nye Troms
Nå kan du ta dobbeltdekker til Tromsø og Narvik
MÅLSELV: Troms fylkestrafikks rute 100 har fått tre nye busser. De skiller seg ut fra alle andre busser som til nå har gått på strekninga.
fredag 11:00 Nye Troms
Skal spise taco hver dag i fem måneder: – Må prøve tacokrydder på grøt også
Ingrid Thu Frafjord og Anne Ingesdotter Tveito mener det ikke er mulig å bli lei av taco. De fikk derfor en utfordring de sent vil glemme.
fredag 10:27 NRK
Idrettskjendiser investerer millioner på Senja
Thor Hushovd og alpinist Aksel Lund Svindal er med i to store prosjekter på Senja. De ønskes velkommen, men oppfordres til å sørge for toaletter og søppeldunker før de bygger hotell.
fredag 10:01 NRK
Sjøvegan-drapet anket til Høyesterett
TROMS: En utenlandsk mann fikk straffen sin skjerpet i Hålogaland lagmannsrett, for en voldtekt og knivdrap som skal ha skjedd i Salangen i Troms, i juli 1998. Nå har saken blitt anket til Høyesterett, melder NTB.
fredag 09:56 Bladet Vesterålen
Balsfjordingere med hjerte for IRIS-Center i Hellas inviterer på ny til varm konsert for kalde flyktninger
BALSFJORD: Ett år etter at flere søskenbarn slo seg sammen for å hjelpe flyktninger i Chios, har de sendt av gårde rundt to tonn klær til den greske øya. Nå håper de å samle inn mer.
fredag 09:00 Nye Troms
Sjøvegan-drapet ankes til Høyesterett
Den srilankiske mannen som er dømt til 17 års fengsel for drapet på Marie-Louise Bendiktsen på Sjøvegan i 1998, anker dommen til Høyesterett.
fredag 08:46 Nye Troms
Elev fryser i nyskolen: - Må gå rundt og lete etter varme
MÅLSELV: En elev har klaget på det fysiske skolemiljøet på Bardufoss videregående skole. Ifølge klagen fryser eleven konstant og mister derfor konsentrasjonen.
fredag 07:00 Nye Troms
LEDER: Med rak rygg for et viktig anliggende
I den store sammenheng er det ikke veldig viktig om lederen for Krisesentert i Midt-Troms heter Gørill Traasdahl eller noe annet, men det er umåtelig viktig at de som søker dit får den hjelpa de trenger. Av flinke fagfolk som har både tid og empati
torsdag 21:00 Nye Troms
Håper å få flere profflag på startstreken til Reistadløpet 2020
MÅLSELV: I år var det løpere fra 16 pro-team med på Reistadløpet. Det antallet ønsker arrangørene gjerne å få opp en god del.
torsdag 19:00 Nye Troms
Rådmannen går inn for å legge ned skolen på Malangseidet
BALSFJORD: Rådmannen går inn for permanent nedleggelse av Malangseidet skole. Det kom frem på onsdagens formannskapsmøte der budsjettarbeidet til administrasjonen ble presentert.
torsdag 15:45 Nye Troms
Fredrik blir sørpå hele første del av sesongen
MÅLSELV: Fredrik Mack Rørvik er klar for helgas nasjonale sesongstart på Sjusjøen. Når den er unnagjort, blir han stasjonert på Lillehammer frem til juletider.
torsdag 15:00 Nye Troms
Mann uten førerkort mistenkt for ruskjøring
torsdag 14:05 Bladet Vesterålen
TROMS

Stemmen frå hornet på veggen
«At enkelte var redd for kaos med Rødt inn i posisjon, det har eg faktisk forståing for. Det er eit nytt parti, «et blodferskt fremadstormende parti», som leiar Tore Haugen i Rødt Målselv seier. Og at vi har klare avvikande meiningar om mangt er rett.»
torsdag 13:26 Nye Troms
Små og store møtte til åpninga av den nye sentrumsbutikken i Bardu
SETERMOEN: Det er ingen tvil om at mange i Bardu har venta på å få Rema 1000 til sentrum. Det var kun lovord om butikken fra de som møtte opp på åpninga torsdag formiddag.
torsdag 11:59 Nye Troms
Kjære politikere, gjør barna våre trygge!
«Vold og overgrep rammer barn oftere og nærmere enn vi tror. Det skjer over hele landet. Det skjer også hos oss, i kommunene i Indre Troms.»
torsdag 11:38 Nye Troms
De folkevalgte i formannskapet i Målselv stilte seg bak rådmannens stramme budsjett
MOEN: Formannskapet stiller seg bak rådmannens forslag til budsjett for kommende periode. Sia forrige møte har rådmannen funnet midler som gir rom for en buffer på 380 000 kroner i drift for 2020.
torsdag 11:05 Nye Troms
Kunne endelig feire at Gimlehallen har fått nytt gulv
MÅLSELV: Det har vært etterlengta. Onsdag feira brukere at det nye sportsdekket er på plass.
torsdag 09:00 Nye Troms
Forsvaret støtter ambulanseberedskapen i Finnmark med Bell-helikopter
Etter anmodning fra Helsedirektoratet stiller Forsvaret et Bell 412-helikopter med mannskap i ambulanseberedskap i Finnmark.
torsdag 08:18 Nye Troms
Bardu kommune forbereder seg på en tøff omstillingsperiode: - Det vil føles hardt for de som blir berørt
SETERMOEN: Ved utgangen av 2023 vil Bardu kommune ha ei lånegjeld på omtrent 771,5 millioner kroner. Nå må kommunen gjennom ei stor omstilling de neste fire årene.
torsdag 07:00 Nye Troms
Fredag blir det visesang av Anne i stua på Skafferiet
BARDU: Fredag kveld åpner Skafferiet dørene til musikkglade mennesker. Da blir det intimkonsert i stua med Anne Nymo Trulsen og gitarist Torje Åsali Jenssen.
onsdag 13. november Nye Troms
LEDER: All grunn til glede
etter vårt syn er Arctic Race-sirkuset et sommerlig vitamintilskudd og en lykkepille å se fram til i hverdagen vår, og det fine er at ettervirkningene er av en art som mange kan dra nytte av i næringssammenheng i år framover
onsdag 13. november Nye Troms
Arrangørene håper på gjensyn med «brudene» fra Balsfjord: - Veldig godt fornøyd med den ruta vi har funnet fram til
BALSFJORD/MÅLSELV: Arctic Race of Norway returnerer til Balsfjord for andre gang og til Målselv for tredje gang når den nordnorske sykkelfesten arrangeres for åttende gang i starten av august neste år.
onsdag 13. november Nye Troms
I dag åpner Remas nye storstue på Setermoen
BARDU: Rema 1000 lovte å ha nybutikken på Setermoen klar i god tid før julestria tar til. Det løftet har de holdt.
onsdag 13. november Nye Troms
Krisesenteret i krise: - Fryktelig trasig at kommunene ikke skjønner alvoret
MIDT-TROMS: Gørill Traasdahl ser ingen annen utvei enn å gå fra lederstillingen ved Krisesenteret i Midt-Troms fordi hun ikke kan ta ansvar for en bedrift med ansatte som brenner lysene i begge ender.
onsdag 13. november Nye Troms
Parkerte 40 snøskutere foran rådhusdøra i protest mot forslag om ny nasjonalpark
Bygdefolk i Storfjord i Nord-Troms sier livsstilen deres er truet og har gått til «snøskuterkrig» mot ledelsen av kommunen.
onsdag 13. november NRK
Politiet på plass i Nordkjosbotn: Tror politiflyttinga vil gi rekruttering og stabilitet
NORDKJOSBOTN: Tirsdag var det klart for offisiell åpning av Balsfjord lensmannskontor i Nordkjosbotn. Regionlensmann Andreas Nilsen tror flyttinga til Nordkjosbotn fører med seg flere fordeler.
onsdag 13. november Nye Troms
Norske vogntogsjåfører involvert i flest dødsulykker
Fra 2014 til 2018 var det 140 dødsulykker med tunge kjøretøy på norske veier. I 105 av ulykkene satt en nordmann bak rattet.
onsdag 13. november Nye Troms
Lovise Heimdal legger opp: Hadde ikke mer motivasjon til å fortsette
BARDU/LILLEHAMMER: Hun har gullmedalje fra stafett i junior-VM og bronsemedalje individuelt fra U23-VM å se tilbake på. Nå er langrennskarrieren til Lovise Heimdal (24) fra Bardu IL over.
onsdag 13. november Nye Troms
Gørill Traasdahl har sagt opp i protest: Vi ruinerer krisesentrene
«Gørill sier opp i protest. Hun sier opp for å synliggjøre og ansvarliggjøre. Hun sier ifra på en modig måte, og med respekt fra flere ansatte ved krisesentrene som er i samme situasjon.»
onsdag 13. november Nye Troms
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

TROMS

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL