Troms
Innbyggerne i Bardu må belage seg på høyere avgifter
BARDU: I år koster det en drøy femhundrelapp i avløpsavgift for ei bolig på 120 kvadratmeter i Bardu. I 2022 kan avgifta ha økt med 2000 kroner.
22:00 Nye Troms
Får ungarsk motstand i første kamp
MARIBOR/BALSFJORD: I morgen debuterer Rachel Daughdrill i et internasjonalt mesterskap. Hun får da ungarsk motstand i sin første EM-kamp i Slovenia.
20:00 Nye Troms
Tiltalt for drapstrusler
BARDU: En tidligere beboer ved Setermoen mottak må møte i retten 16. februar. Mannen er tiltalt for å ha utsatt trusler mens han bar kniv.
18:00 Nye Troms
Fikk en hyggelig overraskelse under avdukinga av minibiblioteket
KJERKEVIKA: I 30 år har Vibeke Rollnes vært campinggjest på Staff ferie og fritid i Malangen. Lørdag fikk hun et splitter nytt minibibliotek på campingen oppkalt etter seg.
13:00 Nye Troms
Fredag var det vårlig på Bardufoss: Nå håper de på 20 cm snø
BARDUFOSS: Fredag krøp kvikksølvet opp til 10,6 grader på Bardufoss. Ungene koste seg i søledammene. Men de ville heller hatt snø.
tirsdag 11:00 Nye Troms
VG: 43 prosent settes under frivillig vergemål uten samtykke
Selv om de som settes under vergemål, etter loven skal samtykke, gjøres det unntak i 4 av 10 tilfeller, melder VG. Det er store geografiske ulikheter.
tirsdag 09:00 Nye Troms
Skapte julestemning med tradisjonell julemesse
KARLSTAD: Lørdag var det tid for folket på Karlstad og omegn å komme i julestemning. Da arrangerte grendelaget sin tradisjonelle julemesse på grendehuset på Holmen.
tirsdag 07:00 Nye Troms
Kultur i Troms lover ei gripende og vakker forestilling
MÅLSELV: «Velkommen, Regine» er ei stemningsfull og gripende konsertfortelling om landsdelens første kvinnelige forfatter. De starter turneen sin i Målselv bibliotek i Istindportalen allerede i kveld.
tirsdag 00:09 Nye Troms
Brann i forsvarsbygning i Heggelia
MÅLSELV: Det brenner mandag kveld i ei bygning i Heggelia leir.
mandag 21:32 Nye Troms
Mer pappapermisjon har ikke gitt mer likestilling i arbeidslivet
Utvidelsen av fedrekvoten fra seks til ti uker har hatt liten effekt på kvinners lønn og karriere, viser en ny rapport fra Institutt for samfunnsforskning.
mandag 21:30 Nye Troms
LEDER: Skittent spill om regjeringsmakt
alle med litt politisk innsikt vet at innstramninger i kvinners rett til selvbestemt abort har samme virkning på den konservative delen av KrF, som fløtekarameller har på en gjennomsnittlig femåring
mandag 21:00 Nye Troms
Gir ut sagnbok om døde piker, huldre og skikkelser uten fotspor
BALSFJORD: Både huldra og gjenferd som ikke etterlater seg fotspor, er Balsfjord-sagn som Roald Larsen har tatt med i sin niende bok i serien «Levende sagntradisjon fra Nord-Norge».
mandag 19:00 Nye Troms
Finvær på Vestlandet er positivt for bergingen av KNM «Helge Ingstad»
Et lavtrykk over Sør-Norge gir muligheter for fint vær på Vestlandet ut uken, det er fordelaktig for bergingsarbeidet av den havarerte fregatten KNM «Helge Ingstad».
mandag 17:04 VG
Rekordhøy eksport fra Norge i oktober
Varer for i underkant av 100 milliarder kroner ble eksportert fra Norge i oktober i år - det høyest registrerte i en enkelt måned noensinne.
mandag 17:00 Nye Troms
Kan få tomt for 1 krone
BARDUFOSS: Fylkeskommunen ønsker å bygge et internat til 80 elever nær nyskolen på Rustahøgda. Kommunen vil sannsynligvis selge tomt til formålet for en symbolsk sum.
mandag 15:00 Nye Troms
Nobelprisvinner advarer mot gratis tilgang til forskning
Nobelprisvinner Edvard Moser ved NTNU advarer mot planen om å gjøre all statsfinansiert forskning åpent tilgjengelig. Han mener det ødelegger for Norge.
mandag 13:00 Nye Troms
Finnsnes-drapet: Tiltalt 22-åring var psykotisk før drapet
SENJA (FOLKEBLADET) Den 22 år gammel kvinnen som står tiltalt for å ha drept Gudrun Myrvang Thomassen i fjor forklarte i retten mandag at hun led av vrangforestillinger.
mandag 12:09 VG
Finnsnes-drapet: Tiltalt 22-åring var psykotisk før drapet
SENJA (FOLKEBLADET) Den 22 år gammel kvinnen som står tiltalt for å ha drept Gudrun Myrvang Thomassen i fjor forklarte i retten mandag at hun led av vrangforestillinger.
mandag 12:03 VG
- Vi må bli en ja-kommune
BARDU: Noen opplever at Bardu kommune kan være litt for kritisk til nye ideer. Rådmannen ønsker nå at de skal bli en ja-kommune.
mandag 11:00 Nye Troms
Nesten halvparten av samiske kvinner utsettes for vold
Sametingspresidenten mener regjeringen ignorerer problemet når nesten 50 prosent av samiske kvinner utsettes for emosjonell, fysisk eller seksuell vold.
mandag 09:00 Nye Troms
Snart slutt på tålmodigheten for medlemmene: Har ventet lenge på den nye nærbutikken
OLSBORG: Nerbygda ve og vel håper at den nye Coop Extra-butikken på Olsborg nå kan realiseres etter at Vegvesenet omsider har kommet med ei tidsramme for detaljregulering av krysset i tilknytning til E6.
mandag 07:00 Nye Troms
Bytter ut en uniform med en annen: Nå blir han pendlerlensmann
BARDUFOSS: I dag har Ole Johan Skogmo (44) sin siste arbeidsdag som talsmann for Hæren. Fra mandag av skal han bekjempe kriminalitet i Nord-Troms.
søndag 21:00 Nye Troms
Gir en halv million til kirketaket
BARDU: Formannskapet ønsker å gi tilskudd på 500 000 kroner for å få ferdigreparert kirketaket til Bardu kirke.
søndag 20:30 Nye Troms
Seier og tap for Bardu
Bardu sine håndballjenter vant komfortabelt mot TSI 2. Mot serieleder TSI sitt førstelag ble det tyngre for slitne Bardu-bein.
søndag 18:50 Nye Troms
Feira 15 år med godt kameratskap
HEGGELIA: Søndag var det nøyaktig 15 år sia Brigadeveteranforbundet ble stifta. I alle disse årene har ivaretakelse av kameratskapet og verdier vært hovedfokus.
søndag 17:00 Nye Troms
Vil bli næringssjef igjen
BARDU: I januar sa Lennarth Kvernmo opp jobben sin som næringssjef i Bardu kommune. Nå vil han ha den tilbake.
søndag 15:00 Nye Troms
Tar med seg vedovn på ny ekspedisjon
BALSFJORD: Om to uker setter Kjell-Harald Myrseth ut på en ny ekspedisjon. Denne gangen skal han til ei hemmelig hytte - med vedovn i bagasjen.
søndag 12:00 Nye Troms
Påstand om tvungent psykisk helsevern for Finnsnes-drap
Rettssaken mot den 22 år gamle kvinnen som er tiltalt for å ha drept Gudrun Myrvang Thomassen (84) i fjor, starter i Senja tingrett mandag.
søndag 10:01 ABC Nyheter
Venstresiden vil hente milliarder i økt inntektsskatt
Ap, SV og Rødt vil alle øke inntektsskatten i sine alternative budsjetter, med henholdsvis 920 millioner, 3,8 milliarder og 12,3 milliarder kroner.
søndag 10:00 Nye Troms
Skrinlegger drømmen om lokalmedisinsk senter
BARDU: I høst skulle Bardu kommune utrede om de skulle bygge nytt eller bygge ut helsehuset på Setermoen. Det blir hverken eller.
søndag 08:00 Nye Troms
Bil havna på taket på Malangseidet
BALSFJORD: Lørdag kveld kjørte en bil av veien og havna på taket på Malangseidet.
lørdag 23:45 Nye Troms
Fikk 477 signaturer for Solvang
MÅLSELV: Underskriftskampanjen for å få kantor Sigbjørn Solvang reansatt som kantor i målselvkirka har ligget ute i halvanna uke. Nå håper de at støtten fører fram.
lørdag 22:00 Nye Troms
Barduhallen kan bli større
BARDU: Det har lenge vært behov for en utvidelse av Barduhallen. Nå ønsker formannskapet å se på muligheta til å utvide idrettshallen i forbindelse med bygginga av nyskolen.
lørdag 20:00 Nye Troms
Fylkesmannen på Mack-kontroll: Fant to alvorlige avvik
BALSFJORD: Renseanlegget til Mack har vært stengt siden juni i år, noe som kan ha medført ukontrollert forurensning. Nå skal vannet testes ukentlig.
lørdag 18:00 Nye Troms
Fem av ni partier vil ikke gi innsyn i egen bruk av offentlige midler
Stortingsgruppene til Ap, Høyre, Frp, Venstre og Sp sier nei til å gi Aftenposten innsyn i hvordan de bruker offentlige penger de bevilger til seg selv.
lørdag 16:00 Nye Troms
Tvillingabort - hva skjedde?
«Hvilke kvinner velger å ta bort det ene av to friske fostre, og med hvilken begrunnelse? Har det med økonomi å gjøre? Hvordan har kvinnen/familien det i ettertid, kanskje blir dette liggende som en mørk hemmelighet, som for alt i verden må holdes skjult?»
lørdag 14:00 Nye Troms
Taper 100 000 kroner i året på dårlige veier
MOEN: Potetbonde Olav Grundnes taper mye penger på at Målsnesveiens tåleevne kun er på åtte tonn. Onsdag fikk samferdeselskomitéen i Troms høre om utfordringene. VEISTANDARD
lørdag 12:00 Nye Troms
Oppfordrer Nedre Bardu til å mobilisere seg
BARDU: Formannskapet ønsker å støtte fiberutbygginga i Nedre Bardu med 4 millioner kroner. Dette forutsetter at det er nok innbyggere som er interesserte.
lørdag 10:00 Nye Troms
Piggsteinen overmalt
NORDKJOSBOTN: Det kjente landemerket i Balsfjord har i årtier vært en ruvende fargeklatt i stadig forandring ved E6/E8. Lørdag ble hele steinen overmalt med én farge.
lørdag 08:00 Nye Troms
Tiltalt for å ha drevet fram 43 marihuanaplanter
Statsadvokatene i Troms og Finnmark har tatt ut tiltale mot fire menn fra Indre Troms. De skal ha dyrket fram 43 marihuanaplanter.
fredag 21:00 Nye Troms
Naturvernere slåss mot flere vindmøller
Norske myndighetene utreder vindkraft på halve Norges landareal. Nå protesterer naturvernerne.
fredag 19:00 Nye Troms
Folk er splittet i synet på tvillingabort
Legger til info om utvalg og når undersøkelsen ble gjennomført.
fredag 17:00 Nye Troms
Eier lover å få båten fjernet
BALSFJORD: I halvannen måned har båten ligget i fjæra i Skutvik. Kommunen ønsker båten fjernet så raskt som mulig.
fredag 15:00 Nye Troms
Våpenhvile om landstyrkene på Stortinget?
«Tenk om alle, på Stortinget og i partiene, hadde den samme forståelse for nødvendigheten av et balansert forsvar med sterke landstridskrefter som kloke politikere og interesserte samfunnsborgere i Midt-Troms»
fredag 13:30 Nye Troms
Ap med støtte til Bardufoss-helikoptre
MÅLSELV: Arbeiderpartiet går i sitt alternative budsjett inn for å sikre Hæren dedikert helikopterstøtte. Partiet ønsker å sette av 75 millioner kroner til formålet.
fredag 13:00 Nye Troms
Venter ti tonn bygdebøker
BARDU: Fredag, mandag eller tirsdag ankommer noen bøker Bardu har venta på. Da leveres ti tonn med bygdebøker.
fredag 11:00 Nye Troms
Foreslår lovendring for neste års valg i tvangssammenslåtte Finnmark og Troms
Regjeringen har bestemt at kommune- og fylkestingsvalg neste år skal skje i de sammenslåtte fylkene og kommunene. Hva da med Finnmark og Troms?
fredag 10:26 ABC Nyheter
Hærverk på rundballer: - Må ha brukt en kraftig kniv
NORDKJOSBOTN: Fire av rundballene til bonde og Senterparti-politiker Jens-Olav Løvlid er skjært opp med kniv. Nå har han politianmeldt forholdet.
fredag 09:00 Nye Troms
Frykter farlige situasjoner ved steinbruddet
MÅLSELV: Målselv kommune er bekymra for manglende sikring ved Buktamoen og Berg steinbrudd. Bergmesteren mener kommunen selv må ta ansvar for at det gjøres.
fredag 07:00 Nye Troms
Kjørte bil berusa og uten førerkort
INDRE TROMS: I vinter kjørte en ung mann ut i grøfta mens han var berusa. Nå må han i fengsel.
torsdag 21:30 Nye Troms
LEDER: Nå må hallen bygges!
et nytt gymanlegg til skolebruk på Olsborg er helt nødvendig. Og den løsninga som nå foreligger er et fornuftig kompromiss som mange vil ha glede av
torsdag 21:00 Nye Troms
Jubler for etterlengta hall
OLSBORG: Onsdag sa målselvpolitikerne ja til å bygge en etterlengta flerbrukshall på Olsborg. Nå jubler elevene.
torsdag 20:45 Nye Troms
- Vi må komme oss igjennom denne armoden
MOEN: Ordføreren omtalte Målselvs økonomiske situasjon som ei armod. Formannskapet var tydelig på at noen vil juble og noen vil sørge over budsjettet for 2019.
torsdag 20:00 Nye Troms
Nominert til forskningspris
MÅLSELV: Et privat lag gjorde seg bemerket i First Lego League sin kunnskaps- og forskningskonkurranse på Finnsnes i helga. Belønninga var nominasjon til Scandinavian Science Award 2019.
torsdag 18:00 Nye Troms
Vi heier på Narvik
Narvik er den perfekte kandidaten til å arrangere alpint VM. Vi er ikke i tvil: Norges konkurransekraft i den internasjonale søkeprosessen vil stå sterkest med det vi har å by på i nord.
torsdag 17:00 Nye Troms
Tiltalt for grove overgrep mot mindreårig
En ungdom under myndighetsalder må møte i retten tiltalt for to tilfeller av grove overgrep mot en langt yngre gutt fra Indre Troms.
torsdag 16:00 Nye Troms
Økt trykk på trafikksikkerheten i Bardu
Det er gledelig å kunne lese at politikerne i Bardu nå skal legge trykk på trafikksikkerheten i møte med regionvegsjefen. De prosjektene som nevnes, er sikkert både ønskelig og høyt påkrevet. Men hvorfor er ikke Altevannsveien på politikernes ønskeliste?
torsdag 15:54 Nye Troms
Alle skoler oppfordres til å tilby skolegudstjenester
Alle skoler bør tilby skolegudstjeneste og et likeverdig alternativ for elever som ikke vil gå i kirken. Det slås fast i en ny veileder for skolegudstjenester.
torsdag 14:00 Nye Troms
Hvitvasken mer skitten etter vask: Klager på vannkvaliteten
BARDU: Solbu vannverk forsyner beboerne i området med vann av dårlig kvalitet. Nå er Mattilsynet satt på saken.
torsdag 12:00 Nye Troms
Bevarer legekontoret på Holt
MOEN: Formannskapet sa tydelig at Øverbygd helsehus skal bestå. Men det med samme administrasjon som Andslimoen legekontor.
torsdag 11:00 Nye Troms
Forlik sikrer pensjonen til oppsagte renholdere fra Forsvarsbygg
Tirsdag ble det inngått forlik mellom 11 NTL-medlemmer i Forsvarsbygg og staten. Bakgrunnen er at renholdet i Forsvaret ble privatisert og at lavlønnede renholdere med det fikk svekkede arbeidsvilkår og dårligere pensjon.
torsdag 09:00 Nye Troms
Malangseidet berget i denne omgang
STORSTEINNES: Det blir ingen endringer i skolestrukturen i Balsfjord fra neste høst. Nå skal politikerne vente på en sterkt forsinket mulighetsstudie før de tar noen grep angående skolenedleggelser.
torsdag 07:00 Nye Troms
LEDER: Unødvendig politikk i upolitisk innpakning
Vi unner alle politikere en trivelig ferd mot alderdommen, men det bør slett ikke være noen selvfølge at så mange av dem skal inn i ei retrettstilling som fylkesmann som en del av denne ferden
onsdag 14. november Nye Troms
Sier ja til flerbrukshall: - Er det lov å rope hurra?
MOEN: Formannskapet sa ja til å bruke inntil 39,5 millioner kroner på en idrettshall på Olsborg.
onsdag 14. november Nye Troms
Målselv-skolene får robot-støtte
MÅLSELV: Kommunen får 350 000 kroner i støtte til å kjøpe inn programmeringsutstyr som skal brukes i undervisninga. Elevene skal lære seg å programmere roboter.
onsdag 14. november Nye Troms
International Food Contest: Gull og sølv til ost fra Storsteinnes
TINE Meieriet Storsteinnes har fått tildelt gullmedalje for Nøkkelost lettere og sølvmedalje for Misværost på International Food Contest, ei av verdens største meieriutstillinger, i Herning i Danmark.
onsdag 14. november Nye Troms
Ap frykter økt lærermangel med KrFs høyresving
KrF har flere ganger funnet sammen med de rødgrønne i skolepolitikken, og Arbeiderpartiet frykter skolesakene vil tape hvis KrF går i regjering med høyresiden.
onsdag 14. november Nye Troms
Skriver om egne tippoldeforeldre: Skilsmisse for 114 år siden
STORSTEINNES: I arbeidet med den nye årboka for Malangen og Balsfjord ble Lill-Karin Elvestad bedre kjent med sine egne forfedre.
onsdag 14. november Nye Troms
Professor: Uetisk å tilby informasjon om avvik og så ikke abort
Berge Solberg underviser medisinsk etikk ved NTNU. Han mener det blir feil å nekte noen abort, om man først har tilbudt dem ultralyd som kan gi alvorlige funn.
onsdag 14. november Nye Troms
Tyske Berthold (67) spiller fløyte for spekkhoggerne
I fem år har tyske Berthold Hinrichs padlet kajakk mellom spekkhoggere på Troms-kysten. 67-åringen fra Tyskland spiller også på sin hjemmelagde hvalfløyte for gigantene.
onsdag 14. november TV 2
Får ikke bruke ei krone mer enn budsjettert
MÅLSELV: I forrige uke sa kommunestyret klart og tydelig at budsjettet for ombygginga ved Bjørkeng oppvekstsenter skal holdes. Nå leter rådmannen etter nye løsninger.
onsdag 14. november Nye Troms
Snart i mål med bredbåndsutbyggingen: Nå kommer turen til Nedre Bardu
BARDU: I formannsskapsmøtet onsdag blir det blant annet vurdere om Bardu kommune skal finansiere fiberutbygginga i nedre del av kommunen gjennom disposisjonsfondet.
tirsdag 13. november Nye Troms
Unge forskerspirer på First Lego League
BALSFJORD: Vet du hvordan man kan produsere strøm i verdensrommet eller forebygge ensomhet hos framtidas astronauter? Der har elevene fra Sand skole gode svar.
tirsdag 13. november Nye Troms
Flere områder står uten bredbånd i Målselv: Nå skal strategien for utbygging legges
Nå skal strategien for utbygging legges MÅLSELV: Det blir ingen enkel sak. For tilskuddsordninga kommunene benytter får nå mindre å rutte med. BREDBÅND
tirsdag 13. november Nye Troms
Åtte menn og tre kvinner druknet i oktober
Ved utgangen av oktober har 93 mennesker druknet i Norge, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk.
tirsdag 13. november Nye Troms
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL