Troms
Fylkesmannen på «signingsferd»: - Tonene for en ny kommunereform skinner igjennom
FINNSNES: For første gang møtte Fylkesmannen i Troms og Finnmark kommunen i Midt-Troms. Ordførerne i Indre Troms syntes møte hadde en tydelig undertone.
21:00 Nye Troms
Miljøbevisste speidere i Nordkjosbotn
BALSFJORD: De lokale speiderne hadde 15. mai ryddeaksjon i nærområdet til Nordkjosbotn kirke. Aksjonen innbrakte blant annet 24 slitte bildekk.
18:00 Nye Troms
Skolene i nord helt på bunnen i landssammenheng
Store sprik skiller skolene i Norge og deres bidrag til barnas læring. I Finnmark ligger nesten halvparten av skolene under landssnittet på de yngste trinnene.
16:00 Nye Troms
Fokuserer på tid i psykisk helse
MÅLSELV: Planlegginga av høstens markering av Verdensdagen for psykisk helse er godt i gang. I år kommer lege og forfatter Audun Myskja til Bardufoss for å holde foredrag om temaet «Gi tid».
14:00 Nye Troms
Håper på bistand til snøproduksjon
MÅLSELV: Bardufoss skisenter har lagret mellom 1500-1800 kubikk med kunstsnø like ved skistadion på Rustahøgda. Målet er at de hver høst skal kunne garantere skiføre allerede i slutten av oktober måned.
11:00 Nye Troms
Millionoverskudd for Rema-Yngve
MÅLSELV: Det har gått halvanna år sia Yngve Hakestad ble Rema-sjef både på Setermoen og Bardufoss. Begge Rema 1000-butikkene på innlandet kan skilte med millionoverskudd i 2018.
09:00 Nye Troms
Overtok langrenns-ledelsen
BARDU: Toralf Heimdal er den nye lederen av langrennskomiteen til Troms skikrets. Han håper å kunne innføre enda mer «råskap» i langrennsmiljøet.
fredag 21:00 Nye Troms
Enig om kryssløsning
BARDU: Stor trafikk i Rema-krysset var et av ankepunktene Statens Vegvesen hadde til den nye områdeplanen for Setermoen Nord. Men Rema skal flyttes til sentrum - det kan endrer trafikkbildet i dette krysset.
fredag 19:00 Nye Troms
Må punge ut 72.000 kroner i husleie
BALSFJORD: Hamnvåg familiebarnehage hadde en avtale med Balsfjord kommune om å få leie lokalene gratis. Det får de ikke lengre.
fredag 17:00 Nye Troms
Bygger opp Hærens kampkraft i lufta
NESMOEN: Hærens kampluftvern er nå i støpeskjea på Setermoen. Det første luftvernsystemet ankom Bardu i april.
fredag 15:00 Nye Troms
Byr på latter på låven
MÅLSELV: For første gang byr Moen kulturlåve på stand-up. Komiker Trine Lise Olsen gleder seg til å fylle låven med latter.
fredag 13:00 Nye Troms
Nordkjosbotn barnehage skal oppgraderes: Nesten 17 millioner kroner til renovering
BALSFJORD: Det er på høy tid at noe gjøres med barnehagen i Nordkjosbotn, mener et samlet formannskap i Balsfjord som nå går inn for å oppgradere det slitte bygget.
fredag 11:00 Nye Troms
Tinestafetten på Moen stadion
MOEN: Tinestafetten ble torsdag arrangert på Moen stadion. Sola satte en ekstra fin spiss på løpsfesten.
fredag 09:07 Nye Troms
Dollarkurs kan gi milliardsprekk i kampflykjøpet
Dollarkursen regjeringen har lagt til grunn for resten av kampflykjøpet, vil medføre at det finansielle taket for prosjektet blir sprengt, ifølge Klassekampen.
fredag 09:00 Nye Troms
Fortsetter i Visma Ski Classics
BARDU/MÅLSELV: Reistadløpet presenteres ventelig til helga som fortsatt en del av langløpscupen til Visma Ski Classics. Nå forventer arrangørene at det snart skal dryppe kroner på klubbene som arrangerer turrennet.
fredag 07:10 Nye Troms
Både søya og bøndene er i lammetåka: Sekslinger i sauefjøset
MALANGSEIDET: To dager etter nasjonaldagen var det hurrarop i fjøset til Elisabeth og Torbjørn Rognseth. Da fødte en sauemamma seks lam som alle klarte seg gjennom fødselen.
torsdag 21:00 Nye Troms
Kun en av fem offentlige virksomheter bruker kunstig intelligens
Under 20 prosent av landets offentlige virksomheter tar i bruk kunstig intelligens i sin digitale tjenesteutvikling. Manglende kompetanse oppgis som hovedårsak.
torsdag 19:05 Nye Troms
Gir deg en ny sjanse til å gi bygdebok-innspill
BARDUFOSS: Snart skal den oppdaterte versjonen av bygdebok nummer 3 i trykken. Før det håper bygdebokkomiteen å få flere innspill til rettelser i boka.
torsdag 17:00 Nye Troms
Flertallet av nordmenn vil ha forbud mot privat bruk av fyrverkeri
Nordmenn vil ha forbud eller strengere regler for privat bruk av fyrverkeri. Vi er bekymret både for brann og personskader.
torsdag 15:05 Nye Troms
Tinestafetten på Moen stadion
(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.) Det var 21 lag fra skolene i hele Målselv kommune som stilte opp på årets Tinestafett. Det var andre klasse...
torsdag 13:35 Nye Troms
Fortsatt uenighet etter vannskaden på flyfag
MÅLSELV: Troms fylkeskommune ønsker drøye 9 millioner kroner i erstatning for vannskaden på flyfagavdelinga til Bardufoss videregående skole. Forsikringsselskapet If tilbyr 4,5 millioner.
torsdag 13:00 Nye Troms
Sikkerhetsregler for campingplasser utsettes
Fra 1. juli skulle regjeringen innføre nye sikkerhetsregler for campingplasser, men innføringen er foreløpig satt på vent.
torsdag 11:02 Nye Troms
Nå kan du få målt blodsukkeret ditt på gata
BARDU: Lørdag settes fokus på Diabetes i Bardu. Det er bygdas lokale Lions Club som sammen med Diabetesforbundet kommer til sentrum med egen informasjonsstand om sykdommen.
torsdag 09:00 Nye Troms
Siste sjanse for unge kvinner som vil ha gratis HPV-vaksine
I juni avsluttes programmet som har gitt nesten 120.000 unge kvinner gratis HPV-vaksine de siste to årene. Vaksinen reduserer risikoen for livmorhalskreft.
torsdag 07:00 Nye Troms
Vått og fuktig over hele landet
Sommeren lar fortsatt vente på seg. De nærmeste dagene er det mye nedbør og synkende temperaturer som er fellesnevneren. Noen steder får sol, og noen får snø.
torsdag 06:32 Framtid i Nord
LEDER: En reform på vei fra stupet?
mye av det som har vært bra med politiet er i ferd med å gå tapt på veien mot det som skal bli et bedre politi. Paradoksalt nok.
onsdag 21:00 Nye Troms
Kommunen bruker 175.000 på bedre arbeidsmiljø her
Organisasjonspsykolog skal bedre arbeidsmiljøet i barnevernstjenesten i Nordreisa.
onsdag 19:11 Framtid i Nord
Nyrenovert krigshistorieinfo
MÅLSELV: På Skjomnes, Bjørnfjell, Herjangen, Øse, Fossbakken og Bardufoss har informasjonstavlene stått siden 2009. Og i framtida kan de sågar beskues i en renovert utgave.
onsdag 19:00 Nye Troms
Fiskeriministeren åpner for støttetiltak til lakseoppdrettere
– Vil være naturlig å drøfte behovet for avbøtende tiltak knyttet til produksjon, sier Harald Tom Nesvik (Frp), etter at over 10.000 tonn oppdrettslaks har dødd som følge av algeforurensning.
onsdag 17:43 ABC Nyheter
– Følger nøye med på utviklinga
Ved Arnøy Laks følger man algesituasjonen nøye, og med en viss grad av bekymring.
onsdag 17:17 Framtid i Nord
Nå blir det fart for nedsatt fart
BARDU: Bardu kommune gjør sitt, og en underskriftsaksjon sitt. Nå ligger alt til rette for at en to år gammel sak blir satt ny fart i. Det kan gi Bonesveien lavere fart.
onsdag 17:00 Nye Troms
Bilbrann i Nordreisa
Alle som var i den brennende bilen kom seg ut.
onsdag 16:45 Framtid i Nord
Ber regjeringen vurdere erstatningsordning for algerammede oppdrettere
Sjømatbedriftene ber regjeringen opprette en erstatningsordning etter algeoppblomstringen som har tatt livet av laks verdt 720 millioner kroner.
onsdag 16:24 $ Aftenposten
11.600 tonn oppdrettslaks rammet av dødsalge
Den dødelige algen i nord har tatt livet av oppdrettslaks verdt 720 millioner kroner, ifølge nye beregninger fra Fiskeridirektoratet.
onsdag 16:05 Framtid i Nord
Målselv er føre var: Har høyna flomberedskapen
(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.) Våren har for alvor meldt seg, og snøen i lavlandet er stort sett smelta. Etter flere uker med kalde temperaturer...
onsdag 15:00 Nye Troms
Justervesenet: - Norwegian bruker ulovlige bagasjevekter
Justervesenet ber Avinor ta affære fordi det mener Norwegian bruker bagasjevekter som er ulovlig å bruke for å kreve inn gebyr for overvekt på bagasje.
onsdag 14:46 Nye Troms
Nødetatene har rykket ut til brann: – Det brenner godt
Klokken 13.37 rykket politiet ut fra Storslett med blålys og sirener.
onsdag 13:40 Framtid i Nord
Svein Ludvigsen må forklare seg for åpen rett
Tidligere fiskeriminister og fylkesmann Svein Ludvigsen må forklare seg i åpen rett under rettssaken mot ham i juni. De fornærmede blir imidlertid skjermet.
onsdag 13:28 Framtid i Nord
Tok kvelertak på kona - må i fengsel
INDRE TROMS: En mann i 30-åra må i fengsel etter å ha utøvd vold mot sin daværende ektefelle.
onsdag 13:00 Nye Troms
For 30 år siden gjorde en giftig alge massiv skade på norskekysten. Nå herjer den igjen i oppdrettsanleggene
En dødelig alge sprer seg i Troms og Nordland og tar livet av tusenvis av tonn oppdrettsfisk. Store summer er på spill for næringen. Giftalgen gjorde enorm skade langs kysten i 1988 og 1991 – og varte i en hel måned.
onsdag 12:21 Framtid i Nord
Kystkulturfestivalen legges til sankthanshelga: En festival for hele familien
BALSFJORD: En hurtiggående rib-transport skal frakte midtsommergjestene mellom de ulike aktivitetene under den ferske festivalen i Malangen. Her er programmet.
onsdag 11:00 Nye Troms
Giftige alger herjer: Et varslingssystem som kunne begrenset skadene ble avviklet i 2010
Flere forsikringsselskaper sørget for at norske oppdrettere visste når dødsalgene spredte seg. Men etter flere år uten alger, stoppet finansieringen fra forsikringsbransjen.
onsdag 10:39 Framtid i Nord
Fortsatt røde Rema-tall
BALSFJORD: Rema 1000 i Nordkjosbotn gikk med underskudd i fjor, til tross for høyere omsetning. Bedriften sliter med å komme seg på føttene igjen etter året før, forteller daglig leder.
onsdag 09:00 Nye Troms
Elleve kjørte for fort i 50-sone
Flere fikk bot på Storslett tirsdag.
onsdag 08:29 Framtid i Nord
Har en plan for livets slutt
BARDU: Palliativt team i Bardu har planen klar for å sikre et forutsigbart og godt behandlingsopplegg for personer som er på sitt mest sårbare i livet.
onsdag 07:00 Nye Troms
Inviterer til bursdagsfeiring med fest og moro
BARDUFOSS: I 40 år har Kulturskolen i Målselv lært unger alt fra å spille gitar til å lage god mat. Lørdag feirer kulturskolen sine fire tiår med å invitere hele kommunen på gratis bursdagskonsert.
tirsdag 21:00 Nye Troms
Stenger nattefisket etter sjøørret
MÅLSELV: Den nederste delen av Målselva blir nattestengt fra og med denne fiskesesongen. Og sjøørretkvoten blir innskjerpet.
tirsdag 19:00 Nye Troms
Langt unna godkjent
RUSSENES: Tor Erik Fossli var langt fra fornøyd med innsatsen på standplass under Sommerstarten i Balsfjord. Fortsatt er lysta til å prestere godt stor hos den tidligere skytterkongen.
tirsdag 17:00 Nye Troms
Elever ga 47 000 til Målselv syke- og aldershjem
ØVRE MOEN: I vinter jobba Bardufoss-elevene en dag til inntekt for et lokalt og veldedig formål. Nå har de overrakt 47 000 kroner til Målselv syke- og aldershjem.
tirsdag 15:00 Nye Troms
Statkraft: Norge vil ha nok strøm i årene fremover
Statkraft mener Norge vil ha mer enn nok strøm i årene fremover med de vindkraftverkene som allerede har fått konsesjon.
tirsdag 13:00 Nye Troms
Ny sesong med friluftstilbud for de unge
BARDU: Midt-Troms friluftsråd har fått statlig støtte for å gjennomføre friluftsskoler og friluftscamper for barn og ungdom i ferien.
tirsdag 11:00 Nye Troms
Her blir det klesbutikk
STORSTEINNES: Noen måneder etter at «Gofoten» flyttet ut av lokalet i Mathiesen-bygget på Storsteinnes, overtar Aleksandra Bakkevold (26) med et konsept hun har valgt å kalle «Karla».
tirsdag 09:00 Nye Troms
En seier og to kvartfinaler
MÅLSELV: Marcus Kongsvold kunne reise hjem fra verdenscupstevnet i Ungarn med en seier og to 5. plasser i bagasjen. Troen på et EM-uttak ble styrket etter stevnet i Budapest.
tirsdag 07:00 Nye Troms
Gjør mindre enn halvparten så mange turer til Lo-Ve
Ambulansehelikopteret på Evenes rykker ut mer enn dobbelt så ofte per innbygger i nærområdet, som i Vesterålen og Lofoten.
mandag 22:42 Bladet Vesterålen
LEDER: Ikke glem Bardufoss
Bardufoss flystasjon har vært og vil fortsatt være en viktig base for mottak av allierte bakke- og flystyrker. Siden 1960-tallet har flystasjonen vært sentral i de norske og allierte forsterkningsplanene for Troms.
mandag 21:00 Nye Troms
Kjørte fra Harstad til Bardufoss i 80 år gammel bil: - Det er en arbeidshest
BARDUFOSS: I strålende solskinn inviterte Målselv American Car Club (ACC) og Gammelhorken veterankjøretøyklubb til oppvisning på Bardufoss. Enkelte hadde kjørt langt i godt voksen bil.
mandag 19:00 Nye Troms
Glad for at ungdommen kommer etter
RUSSENES: Roy Håkstad har ikke gitt opp å vinne sin femte seier i felthurtig på Landsskytterstevnet. Samtidig vil det glede han enda mer om noen av de yngre gjør det godt og lykkes i hans favorittdisipliner på skytebanen.
mandag 17:25 Nye Troms
Regjeringen vil fjerne sang fra norskfaget
Regjeringen foreslår å fjerne sangen fra det nye norskfaget som skal gjelde fra høsten 2020.
mandag 17:00 Nye Troms
Lover Petter Solberg «stryk» i drag-racet: - Det er godt Petter har lagt opp allerede
MÅLSELV: Vidar Svedenborg i en Porsche 911 turbo S med originalt 580 hestekrefter mot Petter Solberg og hans Volkswagen Polo med over 600 hestekrefter. Det blir den store duellen under drag-kjøringa som arrangeres under Norges Råeste Bakkeløp til sommeren.
mandag 15:00 Nye Troms
Folketallet synker i våre kommuner
BALSFJORD: Samtidig som den norske befolkninga vokste med 6 600 personer i første kvartal i år, opplever både Bardu, Målselv og Balsfjord en nedgang. -Det dør flere enn det fødes, sier ordfører Gunda Johansen (Ap).
mandag 13:00 Nye Troms
Flytter nordover igjen
MÅLSELV: Fredrik Mack Rørvik bytter bort Lillehammer og fortsetter skiskyttersatsinga si fra Målselv og Tromsø.
mandag 11:00 Nye Troms
Jakter verdige priskandidater
BARDUFOSS: Målselv trenger din hjelp til å finne kandidater til Ildsjelprisen, Kulturprisen, Ungdommens inspirasjonspris og Ungdommens kulturpris for 2019. PRISNOMINASJON
mandag 09:00 Nye Troms
Skal hylle Kløvkompaniet
MÅLSELV: Kløvkompaniet er årsaken til at Nasjonalt senter for nordlandshest/lyngshest finnes i dag. Det skal de hylle med en helt egen fotoutstilling.
mandag 07:00 Nye Troms
Har sett seg lei på konteinerløsninga
BALSFJORD: Etter sist helg så det ut som at noen hadde forsøkt å stappe et flyttelass inn i en hyttekonteiner ved Laksvatn. Nå har Senja Avfall sett seg lei på konteinerløsninga for hyttefolket.
søndag 19. mai Nye Troms
Kurs for nye golfere
MÅLSELV: De som har lyst til å forsøke seg på golfspill, har nå sjansen på Finnkroken-banen.
søndag 19. mai Nye Troms
Klare for Tinestafetten
MÅLSELV: Elevene ved idrettslinja på Bardufoss videregående skole er mer enn klare for å ta imot skolelevene til årets store Tinestafett.
søndag 19. mai Nye Troms
Klinker til med minifarmen for barna
BALSFJORD: Det skal sages, smis og slås med slegge. I år er det barna som står i høysetet under Landbruksmessa i Balsfjord.
søndag 19. mai Nye Troms
Utstillingen har vekket interessen for Iran
BARDU: Mange har fått se installasjonene til Sefideh Sami i Bardu og i Tromsø. Nå venter Sverige og Tyskland.
søndag 19. mai Nye Troms
Musikkorpset tonelegger Balsfjord i rødt, hvitt og blått: Er lyden av 17. mai
BALSFJORD: Erlend og Olav slår takta i åtte kilometer og fire tog i Balsfjord på nasjonaldagen. Det er den eneste dagen i året de finner fram korpstromma.
lørdag 18. mai Nye Troms
BOIF skåret tre siste kvarteret og vant
GEITNES: Hjemmelaget ledet til det var et kvarter igjen. Da satte BOIF inn sluttspurten.
lørdag 18. mai Nye Troms
Mener fiskevann ødelegges etter at nasjonalparken kom
BARDU: Kvaliteten på fisken i Gebna og Ærtebel i Bardu blir dårligere og dårligere. Det mener Ragnar Kaino som tror kvalitetsforringelsen skyldes at nasjonalparken er etablert og det fiskes for lite i de to vannene.
lørdag 18. mai Nye Troms
Håp om gatelys igjen på Bardujord
BARDU: Plan-teknisk utvalg i Bardu vil ha på bordet en prioriteringsliste for veilys i kommunen. På den lista vil politikerne blant annet ha Bardujordveien.
lørdag 18. mai Nye Troms
Kan få 900.000 i støtte av kommunen
MÅLSELV: Rådmannen er innstilt på å støtte Reistadløpet med 900 000 kroner de neste tre årene.
lørdag 18. mai Nye Troms
Utbygginga går etter planen
BALSFJORD: Snart har det gått et halvt år siden første spadetak for utbygginga av Tine på Storsteinnes. Foreløpig går prosjektet på skinner.
lørdag 18. mai Nye Troms
17. mai i bilder
Gratulerer så masse med dagen!
fredag 17. mai Nye Troms
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL