Troms
Du kan bli bøtelagt for å gjøre dette
MÅLSELV: I disse dager er det stort sett mørkt ute og mange føler behovet for å se godt framfor seg når de kjører. Feil lysbruk kan imidlertid straffe seg.
20:30 Nye Troms
Superspreke Vera (75) fra Malangen satte ny verdensrekord
BALSFJORD: Vera Nystad, opprinnelig fra Mestervik, begynte å løpe maraton som 40-åring. Med tiden 3.52.19 satte hun nylig ny verdensrekord for kvinner 75 pluss og ble nærmest rikskjendis over natten.
19:00 Nye Troms
Potensial for flere saker i Konfliktrådet
MÅLSELV: Konfliktrådet i Troms har hatt en nedgang i antall straffesaker. Det har trolig en sammenheng med koronapandemien. Likevel ser de en økning i antall henvendelser som omhandler private konflikter.
17:40 Nye Troms
Fire av de fem savnede etter hyttebrannen i Andøy er barn
Fire av de fem savnede etter hyttebrannen i Andøy, er barn under 16 år, opplyser politiet. Politiet bekrefter at det er en relasjon mellom de seks.
13:54 Nye Troms
Forsvaret skal levere på sin viktigste oppgave – også under en pandemi
Koronapandemien påvirker oss alle. Restriksjonene er krevende og får mange vanskelige konsekvenser. Samtidig må Forsvaret levere på den viktigste oppgaven vi har: å forsvare Norge.
13:40 Nye Troms
NM-sølv til Erik Valnes og Anna Svendsen
MÅLSELV: Både Erik Valnes fra Bardufoss OIF og Anna Svendsen fra Tromsø skiklubb gikk inn til NM-sølv på den klassiske sprinten i Trondheim.
13:40 Nye Troms
Går i gang med Bry Dæ – hvis restriksjonene tillater det
BALSFJORD: Dersom det lar seg gjøre med tanke på koronarestriksjoner vil Balsfjord-ungdom kunne delta på Bry Dæ om kort tid. Det tror arrangør Blanka Cysarczyk er viktig for mange.
12:00 Nye Troms
YTRING: Målselv kommune skal være et trygt lokalsamfunn med inkluderende tilbud og miljø for alle
Denne saken om utekontakten har vekket mye oppmerksomhet i det siste i Målselv kommune. For tiden bor jeg i Kongsberg, men jeg følger med på politikken hjemme i Målselv, da jeg alltid har vært politisk engasjert.
10:00 Nye Troms
TROMS OG FINNMARK

Importsmitten må under kontroll nå!
I frykten for en tredje smittebølge krevde Arbeiderpartiet obligatorisk testing for alle reisende til Norge allerede før jul, og fremmet forslag om dette på stortinget.
09:23 Nye Troms
Ingen streik for meieriansatte på Storsteinnes
BALSFJORD: Partene i meieriindustrien ble natt til lørdag enige i meklingen i årets lønnsoppgjør. Dermed blir det heller ikke streik ved anlegget på Storsteinnes.
09:21 Nye Troms
Fem personer fra Vågan savnet etter hyttebrann i Vesterålen
Det er fem personer som er savnet etter en hyttebrann på Risøyhavn i Andøy kommune i Vesterålen natt til lørdag, opplyser politiet i Nordland til TV 2.
08:58 Nye Troms
Barnehagestyrerne mener barna vil tjene på å komme inn i større miljøer – nå går de inn for å legge ned grendeskole
BARDU: Styrerne i Bardubarnehagen foreslår nedlegging av Nedre Bardu skole. Allerede fra høsten av.
08:00 Nye Troms
Grunneier «stenger» skiløype etter ubehagelig opplevelse
BARDU: En grunneier i Langvasslia i Bardu vil ha tidsbegrensning på preparering av skiløypa i området. Årsaken er en hendelse i høst der det var kjørt spor i området mens det ennå var mulig å kjøre bil og ATV på veien.
fredag 23:05 Nye Troms
– Kan knapt finne tryggere forhold for ei vannledning enn slik den ligger i vårt deponiområde
STORSTEINNES: Perpetuum gjorde sitt for å betrygge politikerne i formannskapet om at de følger strenge krav og forskrifter. Og at det ikke er noen fare for forurensing inn i hovedvannledninga fra Storvatn vassverk.
fredag 21:00 Nye Troms
Nå slipper frontmann Noah og bandet Murder Maids sitt aller første album
MÅLSELV: Frontmann i det trondheimsbaserte bandet er målselvingen Noah Valentin Foshaug, og han gleder seg veldig til å slippe den punkbaserte musikken ut til publikum.
fredag 19:00 Nye Troms
Siste i vinterflomsaken i Divielva: Elvenaboene vurderer å måtte flytte om ikke situasjonen endrer seg
MÅLSELV: Situasjonen rundt is-proppa som ble oppdaget i Divielva nyttårsaften har forverret seg. Nå frykter beboerne ved elva for konsekvensene.
fredag 15:30 Nye Troms
Vil ha mer industriaktivitet og utvidelse av kai-anlegget ved Bergneset havn
BALSFJORD: Balsfjord kommune søker om tillatelse til mudring, dumping og utfylling i sjøen, i forbindelse med utvidelse av Bergneset industriområde for å legge til rette for økt industriaktivitet.
fredag 13:00 Nye Troms
Laila Anita Bertheussen dømmes for angrep på demokratiet
Laila Anita Bertheussen (55) er i Oslo tingrett dømt til ett år og åtte måneders fengsel, blant annet for angrep på demokratiet.
fredag 12:48 Nye Troms
Snubler vi på startstreken?
Kommunestyret gjorde et godt vedtak våren 2020: Etablering av Utekontakten!
fredag 10:45 Nye Troms
I dag kommer de første britiske soldatene ut fra karantene: Forsikrer om at allierte soldater ikke medfører smittefare
BARDUFOSS: I disse dager vil trening mellom briter, amerikanere, nederlendere, nordmenn og snart også tyskere forekomme i de midtre og sørligere deler av Troms.
fredag 10:30 Nye Troms
Skal huse 50 britiske soldater i Rundhaug Gjestegård i to måneder
MÅLSELV: Rundhaug Gjestegård blir vertskap for nærmere 50 soldater fra Royal Marines. De skal være i karantene de første ti dagene de er på stedet.
fredag 08:00 Nye Troms
Målselv skal de neste årene bygge flere omsorgsboliger: – Husk at det ikke bare er eldre som trenger dem
MÅLSELV: Funksjonshemmedes fellesorganisasjon (FFO) Målselv er glad for at det skal bygges omsorgsboliger framover. De minner om at geografisk og aldersmessig spredning bør tas med i planlegginga.
fredag 05:30 Nye Troms
Nå ligger nysnøen klar – men det kan ikke arrangeres renn
RUSTAHØGDA: Tirsdag ble det lagt ut mer kunstsnø i skiløypa på Bardufoss skisenter. Selv om alt ligger til rette for å arrangere renn der, har både Bardufoss OIF Ski og Målselvs skiskyttere valgt å la være.
torsdag 22:00 Nye Troms
Kontakten må ikke bli borte
«Det er veldig lenge til sommeren. Ikke minst for ungdom som har et særskilt behov for lav terskel inn til ansvarlig voksenkontakt»
torsdag 21:15 Nye Troms
Regjeringa ser til Bardufoss vgs for å få flere elever til å lykkes i skolen: – Skolen er veldig flink til å tilpasse seg elevens behov
BARDUFOSS: Astrid er design og håndverk-elev. Janne-Marie går bygg og anlegg. De er begge glade for å gå på en skole hvor det satses hardt på å få alle elever til å fullføre hele skoleløpet.
torsdag 20:00 Nye Troms
Oppdrettsgener truer villaksen i Målselva, Salangselva og Nordkjoselva: – Dette er ikke god lesning – det må vi være enig om
MÅLSELV: En ny rapport slår fast at genene hos villaksen i Målselva, Salangselva, Nordkjoselva og en rekke andre laksevassdrag er sterkt påvirket av rømt oppdrettslaks. Det bekymrer lederen av Samarbeidsutvalget for Målselvvassdraget (SUM).
torsdag 18:30 Nye Troms
Nye vernepliktige med positiv covid-19-test
BARDU/MÅLSELV: Torsdag ble det klart at en vernepliktig soldat på Setermoen og en på Bardufoss har testet positivt på covid-19. Begge er smittet på sine respektive hjemsteder.
torsdag 16:18 Nye Troms
Statsforvalteren vil sette foten ned for reiselivsplanene ved Rostavatnet
MÅLSELV: Statsforvalteren i Troms og Finnmark oppgir tre grunner til at de har levert innsigelser på reguleringsplanen for reiselivsanlegget ved Rostavatn. Reiselivsgründer har ingen planer om å gi opp av den grunn.
torsdag 16:15 Nye Troms
Problematisk rollekonflikt avslørt i Balsfjord
BALSFJORD: Som arealplanlegger i Balsfjord kommune har en tidligere kommunalt ansatt fått legge til rette for egne utbyggingsplaner, som daglig leder i og utbygger av Tamok Fjellbygd.
torsdag 15:30 Nye Troms
Thor var på hytta ved Altevatn da telefonen ringte: Senere samme dag sto han klar i Gjerdrum for å bidra i skredområdet
BARDU: Sjef for Oslo og Akershus heimevernsdistrikt 02, Thor Andreas Kårsten bistod i etterarbeidet rundt kvikkleirskredet i Gjerdrum. En opplevelse som har satt inntrykk, men også gitt en følelse av å ha bidratt.
torsdag 15:01 Nye Troms
Fare for meieristreik: 54 ansatte på Storsteinnes kan bli tatt ut i streik
BALSFJORD: 537 Tine-ansatte kan bli tatt ut i streik dersom det ikke blir enighet i meklingen i meieriindustrien som starter i dag. 54 av de ansatte som kan bli tatt ut i streik jobber ved meieriet på Storsteinnes.
torsdag 14:35 Nye Troms
Går for ei plassering blant de 30 beste i NM
MÅLSELV: Lørdag starter NM-konkurransene i Trondheim. Der har BOIF-løper Maximilian Bie et ønske om å kjempe seg inn blant de 30 beste.
torsdag 14:11 Nye Troms
Eiere av utested beklager massesmitte etter musikkbingo
«Verftet» beklager at deres arrangement i romjula har ført til et stort smitteutbrudd i Harstad kommune. De mener likevel å ha fulgt smittevernreglene.
torsdag 13:57 NRK
TROMS OG FINNMARK

Halvparten av søkerne til toppjobben trakk seg før søknadsfristen gikk ut
BARDU: 13 søkte jobb som kommunedirektør i Bardu. Men lista er kortet ned til syv søkere allerede.
torsdag 12:15 Nye Troms
Her lages det kunstsnø for full rulle – og nå kommer natursnøen
MÅLSELV: Snøkanonene jobber på spreng for å snølegge bakkene i Målselv fjellandsby. I dag og i morgen får de etterlengta hjelp fra oven.
torsdag 11:00 Nye Troms
Nye tilfeller i både Bardu og Målselv: Vernepliktige soldater med positiv covid-19-test
BARDU: Sent onsdag kveld meldte Bardu kommune at de har fått et nytt positivt covid-19-tilfelle.
torsdag 07:15 Nye Troms
Nordmenn må være forberedt på fortsatt strenge koronatiltak
Helseminister Bent Høie (H) sier at de strenge smitteverntiltakene kan ha hatt effekt på smitten, men folk må forberede seg på at tiltakene fortsetter til uken.
torsdag 07:00 Nye Troms
Masse feilinformasjon? Fra hvem?
Min gamle nabo og skolekompis Arnulf Bergli gir Senterpartiet, Heidi Elvebo og meg en hilsning i siste nummer av Nye Troms.
torsdag 06:00 Nye Troms
Her bores det etter ny vannkilde: Nå skal bygdefolket endelig slippe å pusse tennene sine i brunt vann
BARDU: Arbeidet med å opprette en ny vannkilde ved Solbu vannverk er startet. Til stor glede for brukerne som har klaget på drikkevannet sitt i rundt 20 år.
onsdag 22:40 Nye Troms
Leger skeptisk til militærøvelse med over 3000 utenlandske soldater
– Det er vanvittig! Det er en usikker tid vi er i og det er ingen grunn til at vi skal ta den risikoen, sier kommunelege i Berlevåg.
onsdag 21:08 NRK
I offentlighetens lys
Derfor er det særdeles viktig at møter og saksdokument bekjentgjøres som loven sier. Hverken mer eller mindre.
onsdag 21:00 Nye Troms
Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen: – Ser ingen grunn til å avlyse de allierte soldatenes trening
BARDU/MÅLSELV: 3000 allierte soldaters inntreden for vintertrening i Indre Troms har så langt medført drøyt 50 importtilfeller av covid-19-smitte innenfor leirgjerdene. Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen mener Forsvaret er godt rustet til å håndtere dette.
onsdag 20:55 Nye Troms
Utekontakten i Målselv: Ordføreren mener videreføringa oppfyller intensjonen i vedtaket
MÅLSELV: Ordfører Bengt Magne Luneng (Sp) sier at intensjonen ikke var å redusere utekontakten med ei stilling. Men han mener likevel at rådmannen ivaretar intensjonen i kommunestyrets vedtak ved å videreføre utekontakten fram til ei permanent løsning er klar.
onsdag 19:50 Nye Troms
Reagerer sterkt på utekontaktkutt i Målselv: – Skuffende og uansvarlig av ordføreren
MÅLSELV: Målselv Arbeiderpartis leder reagerer sterkt på at utekontakttjenesten i Målselv nå blir redusert fra 1,5 til 0,5 årsverk. – Nå må ordføreren vise at han tar det forebyggende arbeidet på alvor, sier Henrik Stangnes.
onsdag 19:30 Nye Troms
Skal sikre arbeidsplasser og bidra til verdiskapning i Balsfjord
STORSTEINNES: Element Nor har rekordstor ordrereserve og har nå ansatt to nye konstruktører. Disse skal styrke selskapets evne til å selv utvikle og beregne nye bygg og bidra til at Balsfjord skal vokse og vitaliseres.
onsdag 18:00 Nye Troms
Slik blir vaksineringa i Balsfjord, Målselv og Bardu: Oppfordrer innbyggerne til å gjøre seg kjent med vaksinen og bestemme seg for om de vil ta den
ANDSLIMOEN: Vaksinering av sykehjemsbeboere og helsepersonell har gått bra hittil. Nå bes innbyggerne om å være informert, ta et valg, vente på sin tur og ikke belaste helsetjenesten unødvendig.
onsdag 17:37 Nye Troms
Økt smitte hos allierte i Norge
Tallet på smittede soldater i Troms har steget til 52. Hærens talsperson sier han ikke var forberedt på et så høyt smittetall.
onsdag 17:24 TV 2
Anmelder utested etter musikkbingo
Harstad kommune anmeldeler selskapet bak Verftet, STB Service AS for mulige brudd på smittevernlovgivningen.
onsdag 17:01 NRK
23 åring dømt for mordbrann
Kvinnen har forklart at hun valgte å brenne ned et hus med barn i, fordi barnedrap ga lengst fengselsstraff.
onsdag 16:05 TV 2
Avstand, tilgjengelighet og kurs i fundamentet for KOFA-klagen
MÅLSELV: Bedriftshelse Nord mener Målselv kommune handlet i strid med sine egne kravspesifikasjoner til kjøreavstand, tilgjengelighet og inkluderte kurs da de valgte å inngå avtale med Sør-Troms HMS-tjeneste om levering av bedriftshelsetjenester. Det mener ikke kommunen.
onsdag 16:00 Nye Troms
Kunnskapsministeren ville lære om koronahverdagen til Kaja, Markus og resten av Bardufoss vgs
BARDUFOSS: Onsdag morgen møtte utvalgte elever, lærere og ressursteam ved Bardufoss videregående skole kunnskapsministeren. Guri Melby (V) ønska å innta skolebenken for å lære.
onsdag 14:00 Nye Troms
Her lages det helt ny gang- og sykkelvei for skolebarna når E6 flyttes
BARDU: Bardu kommune har nå planen klar for å sikre trygg skolevei når anleggsarbeidet starter med omlegging av det gamle Rema-krysset på Setermoen.
onsdag 12:00 Nye Troms
Avtale om videre drift av legevakta på Setermoen kan være på plass før sommeren – Hæren deltar i utredningsarbeid
BARDU: En løsning der Forsvaret går inn i legevaktsamarbeidet i Indre Troms er nå kommet et stykke på vei. Etter at planene først ble lansert i november har et møte i desember staket ut kursen for at Hærens bruk av tjenesten kommer på plass.
onsdag 10:06 Nye Troms
Motstand mot oppdrett i Balsfjord – masse feilinformasjon
Senterpartiet er jo motstander av oppdrett i Balsfjord. Dette er noe som ikke er noe nytt. Partiet er jo imot alt som er positivt.
onsdag 08:25 Nye Troms
To utenlandske arbeidere med positiv covid-19-test i Målselv
MÅLSELV: To utenlandske arbeidere i Målselv har testet positivt for koronavirus.
onsdag 08:00 Nye Troms
Snart kan det bli ny samisk barnehage på Andslimoen
MÅLSELV: I løpet av vinteren 2020 søkte Málatvuomi Sámi Mánáidgárdi Målselv kommune om godkjenning til å opprette samisk barnehage i Målselv. Den fikk de.
onsdag 05:30 Nye Troms
Målselv skiftet leverandør av bedriftshelsetjenester: Innklaget til KOFA
MÅLSELV: I høst inngikk Målselv kommune avtale med Sør-Troms HMS-tjeneste om levering av bedriftshelsetjenester. Det har Bedriftshelse Nord klaget inn til Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA).
tirsdag 21:00 Nye Troms
Nå er U23-VM målet for Ingrid Andrea
MÅLSELV/LYGNA: Ingrid Andrea Gulbrandsen sin andre sprintfinale for sesongen kan fort sende BOIF-løperen til U23-VM senere i vinter.
tirsdag 19:00 Nye Troms
TROMS OG FINNMARK

Inngikk forlik etter tvist i arbeidsretten
En kvinne fra Sør-Troms fikk sparken av en stor arbeidsgiver i Harstad. Hovedbegrunnelsen var at hun hadde for mye sykefravær.
tirsdag 17:15 Harstad Tidende
Skoler og universiteter kan måtte vente lenger med åpning
Studenter og elever i videregående skoler må være forberedt på at krisetiltakene vil lamme utdanningssektoren også etter 19. januar, varsler regjeringen.
tirsdag 17:01 Nye Troms
Ønsker deling av kostnader ved nedstenging av Haraldvollen leirskole
MÅLSELV: Våren 2020 ble Haraldvollen leirskole stengt midlertidig ned som en direkte konsekvens av koronapandemiens framtreden. Det førte til en uønsket kostnad for Målselv kommune.
tirsdag 17:00 Nye Troms
– Kan ta tid før alle får vaksine
I løpet av denne uken vil alle sykehjemsbeboere ha fått første dose av koronavaksinene Pfizer og BioNTech, ifølge sjefhelsesykepleier Lise Voktor i Harstad kommune.
tirsdag 15:38 Harstad Tidende
Søker talerør til næringslivet i Balsfjord
BALSFJORD: Balsfjord Næringsutvikling søker ny daglig leder. Målet er at Balsfjord kommune skal framstå som en attraktiv kommune for næringsetablering og bosetting.
tirsdag 15:00 Nye Troms
Her kommer ingen forbi
I bitende kulde ble teststasjonen på Bjørnfjell åpnet tirsdag formiddag. Her kommer ingen forbi før de er koronasjekka.
tirsdag 14:44 Harstad Tidende
Over 500 ansatte i Tine kan bli tatt ut i streik
537 Tine-ansatte kan bli tatt ut i streik om det ikke blir enighet i meklingen i meieriindustrien som starter torsdag.
tirsdag 13:50 Nye Troms
Til tross for lite naturlig snø ser det lyst ut for alpinbakken: Satser på delvis åpning til helga om været holder seg stabilt
STEILIA: Lite snø, vind og milde temperaturer skaper utfordringer for anlegget i Steilia. Nå håper alpinklubben å kunne starte sesongen med deler av bakken ferdig.
tirsdag 13:30 Nye Troms
Perpetuum skal orientere om miljøkrav i formannskapet
BALSFJORD: Torsdag blir det avholdt et ekstra formannskapsmøte i Balsfjord. Ingen saker skal behandles, men blant annet skal Perpetuum orientere om gjennomføring av miljøkrav i sin virksomhet.
tirsdag 12:30 Nye Troms
Kystverket mener tiltakene har hatt god effekt: Har avsluttet forurensningssak på Takvatn
MÅLSELV: Kystverket mener tiltak som er gjort i etterkant av oljesølet på Takvatn i fjor har hatt god effekt. Nå avslutter de saken – men ber kommunen følge med.
tirsdag 11:30 Nye Troms
Forsvarssjefen om boforholdene i Forsvaret: – Jeg vet vi må gjøre noe
Elendige boforhold for de ansatte har fått skylda for at mange slutter i Forsvaret. Forsvarssjefen lover nå bedring, men tillitsvalgte er ikke trygge på at det vil skje med det første.
tirsdag 11:08 NRK
Eldre i fokus – en ny tvangs­fraflytting?
Det synes som at det nå er i ferd med å utvikle seg en ny og gjentatt tvangsflytting av gamle mennesker fra sine hjem i distriktene.
tirsdag 11:00 Nye Troms
Ishotellet i Tamokdalen: Kan bli aktuelt å starte omgjøringsprosess
STORSTEINNES: At Statsforvalteren og kommuner tolker regelverket ulikt er ikke noe nytt. Nå vurderer førstnevnte å omgjøre gjeldende vedtak Balsfjord kommune har gjort i saken om å gi tillatelse til oppføring av ishotell og servicebygg i Tamokdalen.
tirsdag 10:00 Nye Troms
Turistanlegg ved Lille Rostavatn – et kommunalt luftslott?
Innspill i forbindelse med at reguleringsplan/detaljregulering for turistanlegg ved Lille Rostavatn skal opp til behandling i kommunestyret neste måned.
tirsdag 08:30 Nye Troms
Navnebytte for gammel avdeling
MÅLSELV: Trenregimentet er det nye navnet for gamle Operasjonsstøtteavdelinen i Hæren. Før helga ble navnebyttet markert med en enkel lunsj på Bardufoss.
tirsdag 07:30 Nye Troms
400 millioner ekstra til fylkesveiene
Stortinget økte på tampen av fjoråret ramma til vedlikehold av fylkesveiene med 400 millioner kroner. Høyre sin toppkandidat i Troms håper det vil dryppe en god andel av disse ekstramidlene her i fylket.
tirsdag 05:30 Nye Troms
Peppersprayet Nav-ansatt i Harstad, må i fengsel
Harstadmannen i 20-årene som gikk på en smell i lokalene ved Nav Harstad i februar i fjor er dømt til 60 dagers ubetinget fengsel.
tirsdag 05:00 Harstad Tidende
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

TROMS OG FINNMARK

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL