Troms
Statsministeren kommer til Målselv: Kjører tredje etappe i Arctic Race sammen med Dag Otto
MÅLSELV: Statsminister Erna Solberg skal følge hele den tredje etappen av Arctic Race. Hun kjører den sammen med Dag Otto Lauritzen og skal avslutningsvis være med på premieseremonien i Målselv Fjellandsby.
11:04 Nye Troms
Statsforvaltningens villfarelse om villmark, ATV-er og bygdefolk
Det er gått et par uker siden artikkelen om reindriftas ATV-bruk i Dividalen både i Nye-Troms og Nordlys. Det har tatt litt tid å fordøye Statsforvaltningens merkelige forståelse av dette. Den forståelsen er ikke til å bli klok av, og det var vel heller ikke meningen, og de...
10:21 Fremover
Store endringer i busstilbudet på grunn av Arctic Race - se oversikten
Mange holdeplasser i Tromsø stenges torsdag.
09:59 $ Nordlys
Mor og datter solgte hjemmelaga strikkevarer på Fossmodagan
FOSSMOTUNET: Vanligvis skal Fossmodagan gå over flere dager. Slik ble det ikke i år på grunn av koronaviruset, men det stoppet ikke mange fra å møte opp på «Fossmodagen» søndag.
09:00 Nye Troms
Korrigering av Jarl-Erik Nylunds påstander om Kartverket
I Nye Troms 30.7.2021 skriver Jarl-Erik Nylund at «Kartverket forsöker föra oss alla bakom ljuset – dom ljuger helt enkelt för att dölja sina misstag».
08:00 Nye Troms
Monica og Gitte brukte helga på å lære om laksefisking i Divielva
DIVIDALEN: Laksefisking for damer stod på dagsorden for de to damene fra henholdsvis Harstad og Gratangen i helga. De hadde reist helt til Dividalen for å lære om kunsten å fiske.
07:30 Nye Troms
Suksess med lokalkjøtt
MÅLSELV: Lokalmat og dyrevelferd er blitt viktigere for forbrukerne, ifølge en ny rapport fra NRK. Bondelagene og butikken Spar Heggmo liker utviklingen, og håper på at flere vil velge lokalkjøtt når de handler.
06:00 Nye Troms
Bjørnejakta i Bardu fortsetter
Statsforvalteren i Troms og Finnmark har forlenget skadefellingstillatelsen på en bjørn i Bardu i Indre Troms til 11. august.
mandag 22:33 ABC Nyheter
TROMS OG FINNMARK

Ingen bjørn i sikte den siste dagen med fellingstillatelse
BARDU: Skadefellingslaget gjør seg klar til å avslutte søket etter bjørn i Bardu for denne gang og muligens for denne beitesesongen.
mandag 22:30 Nye Troms
Det viktige og gode naboskapet
Slikt varmer, og gir meg trua på at medmenneskeligheta og viljen til å gjøre gode ting for andre, fortsatt ligger langt fremme i tankegodset til de fleste av oss.
mandag 21:00 Nye Troms
Har jobbet 49 år for samme firma: Nå blir Sigsten pensjonist
OLSBORG: Få har lengre fartstid som rørlegger enn Sigsten Nordgård. Nå takker han for seg etter imponerende 49 år i samme firma.
mandag 20:30 Nye Troms
Senja: Hentet turfølge med helikopter
På jakt etter nyheter fra Vesterålen? blv.no er regionens ledende nettavis. Vi gir deg nyheter, sport, kultur, underholdning, reportasjer og meninger fra distriktet.
mandag 19:04 Bladet Vesterålen
Jubileum med alternativ medisin: 40 år siden Reidun åpnet Westbytunet
NORDKJOSBOTN: 3. august 1981 tok Reidun Lydersen Dalheim i bruk første del av Westbytunet. 40 år senere strømmer fortsatt kundene til den naturmedisinske klinikken i Nordkjosbotn.
mandag 18:30 Nye Troms
Smitteøkning i Norge
Koronasmitten i Norge har økt med 53 prosent på bare én uke. Assisterende helsedirektør Espen Nakstad frykter nå en fjerde smittebølge før skolestart.
mandag 17:00 Nye Troms
Kom ikke helt opp mot sitt aller beste, men: Høstet mye erfaring i sin første NM-start
MÅLSELV/BERGEN: Stine Storaa maktet ikke å ta seg videre fra forsøkene i sine første NM-starter i juniorklassen. Nye erfaringer ble det likevel mange av.
mandag 16:17 Nye Troms
Arrangerte åpen dag i unike Elvis-omgivelser i Kirkesdalen
OLDERSKOG: Et godt stykke inn i Kirkesdalen finnes trolig det eneste huset og kapellet av sitt slag i Norge i tilknytning til en gård. Og der var det lørdag åpen dag.
mandag 13:53 Nye Troms
Etterkommerne til bryllupsbibelen er funnet
MÅLSELV: Det tok en lokal helt med nese for nettbasert detektivarbeid relativt kort tid å spore opp etterkommere til bibelen som Lillian Nyrud Johansen forrige uke etterlyste. Den 150 år gamle gjenstanden er nå på tur til "det søde sørland".
mandag 13:16 Nye Troms
Skal arrangere hundetreff på Artillerisletta kommende tirsdag
BARDU: Både to- og firebeinte har muligheten førstkommende tirsdag til å være med på et hundekurs i adferd og mentalitet. Der håper arrangøren så mange som mulig vil møte opp.
mandag 11:30 Nye Troms
Den som tiger samtycker
Det förefaller som om Kartverket valt att hellre tiga i ärendet Indseth/Innset än att presentera en ohållbar förklaring.
mandag 11:00 Nye Troms
I år trenger Kalottspel flere frivillige enn normalt
MÅLSELV: Folkemusikkfestivalen på Rundhaug nærmer seg med stormskritt. Mange har meldt seg som frivillige. Men flere hender trengs.
mandag 09:00 Nye Troms
Frank Bakke jensen lover null økning for Forsvarets ansatte i forvarets boliger? Julenissen kom tidlig i år!
Forsvarsminister Frank Bakke Jensen, proklamerer at husleieøkningen som organisasjonene har fått forelagt, bare er en «teknisk vri»? Ja vel, herr statsråd – betryggende.
mandag 07:00 Nye Troms
Ordføreren om Arctic Race: – Folk må skjønne at veien blir sperret
BALSFJORD: I forbindelse med sykkelrittet Arctic Race of Norway vil veistrekningen det skal sykles etter bli sperret for øvrig trafikk. Det mener balsfjordordfører Gunda Johansen at øvrige trafikanter må skjønne er nødvendig.
mandag 05:30 Nye Troms
Snø, sol og badetemperaturer. Det oppsummerer neste ukes værmelding for Troms
Meteorologen lover både temperaturer opp mot 20 grader og snø.
søndag 22:39 $ Nordlys
Bør beskytte barns øyne mot sterkt sollys
BARDUFOSS: Norges Blindeforbund la ut en nyhetssak 16. juli der de anbefaler barn å bruke solbriller, særlig på solrike dager. Optiker Vebjørn Strand Foshaug hos Synsam Bardufoss er helt enig.
søndag 22:30 Nye Troms
Fikk tandemhopp i 70-årsgave: – Dette kan jeg gjerne gjøre igjen!
MÅLSELV/SALANGEN: Den spreke og tøffe oldemora fra Storsteinnes ønsket seg tandemhopp i bursdagsgave. Onsdag gjennomførte hun sitt første hopp med Tromsø Fallskjermklubb på Elvenes i Salangen.
søndag 22:00 Nye Troms
Flaut cup-nederlag for Kent-Are og TIL
BALSFJORD/ALTA: Kent-Are Antonsen skåret på et frispark, med Tromsø IL røk søndag ettermiddag rett ut av NM-cupen mot "lillebror" Alta.
søndag 19:20 Nye Troms
Tidligere Storsteinnes-elev vant nasjonal illustratør-konkurranse
BALSFJORD: For to år siden vant Polina Vorobeva konkurransen om hvordan logoen til ungdomsrådet i Balsfjord skulle se ut. Nylig vant hun nasjonal konkurranse om å illustrere nytt seksualitetsundervisningsmateriell for videregående skole.
søndag 18:00 Nye Troms
Slik har koronasituasjonen vært i Målselv i juli
MÅLSELV: Juli har vært en måned med mange tilfeller av koronasmitte i Målselv. Senest onsdag ble det meldt om fem nye smittetilfeller.
søndag 14:00 Nye Troms
Gleder seg til å vise fram det nye bygget – og vil etablere camping-område
ANDSLIMOEN: Endelig er alt klart til byggestart for Lians Caravan og Fritid. Nybygget skal stå klart i mai neste år.
søndag 07:00 Nye Troms
Terje og Tor Gunnar skal lage bok om geografien i Målselv og Bardu fra istiden til nå: Nå reiser de rundt på befaring i kommunene for å lete etter motiver
BARDUFOSS: Oppe ved skytebanen ved Bardufoss står de to kompisene fra Bardu og skuer utover «bakkar og berg». Undersøkelsene deres skal de bruke i en ny og unik bok de lager.
lørdag 22:00 Nye Troms
Regn og tørråte truer poteten
BALSFJORD: Etter to uker med regn i Midt-Troms er det endelig sol igjen. For potetene betyr det en pause fra nedbør, men bønder må også se opp for andre trusler mot vekstene.
lørdag 18:00 Nye Troms
Sommer er høytid for ødelagte mobiler
Skader på mobil topper skadestatistikken i forsikringsselskapene. Vi er mest slepphendte om sommeren – og spesielt juni og august er høysesong for mobilskader.
lørdag 14:00 Nye Troms
To personer i 40-årene sendt til UNN etter ATV-ulykke
Skadeomfanget er ukjent.
lørdag 07:07 Nordlys
TROMS OG FINNMARK

Jørgen (25) er Malangen og Balsfjords strikkende vikarprest
MORTENHALS: I sommer deler sommervikaren bak alteret ut votter til dåpsbarna. De har Jørgen Johnsen både strikka og laget mønsteret til selv.
lørdag 07:00 Nye Troms
Har fått spillemidler til disse anleggene
MÅLSELV: Skiskytter-standplassen på Bardufoss skisenter er under rehabilitering. Nå har kommunen fått bekrefta at de får spillemidler til oppgraderinga.
fredag 22:30 Nye Troms
Jobben kan gi deg millionlønn. Likevel forventes det få søkere til stillinga
Nå er den profilerte Tromsø-jobben utlyst.
fredag 22:27 $ Nordlys
Dødsing i kortvarig sommervarme
OLSBORG: Etter to uker med pøsregn kan man endelig nyte sola på Olsborg. Da kan folk takke lokalt dugnadsarbeid for at man har et så fint sted å bade som Kuppelen med Takelvfossen.
fredag 21:00 Nye Troms
Beitenæringenes betydning
Det er med undring jeg er vitne til den kritikk som nå rammer beitenæringene. Enkelte fåkunnige forfekter at verken tamrein eller sau egentlig hører hjemme i norsk natur. Den skal nemlig være VILL -.
fredag 19:00 Nye Troms
Deltakerne i Arctic Race of Norway klare: Kristoff og Leknessund får tøff konkurranse
MÅLSELV: Thor Hushovd mener Kristoff er storfavoritt på de to første etappene i Arctic Race of Norway, men tror sammenlagtseieren går til Frankrike eller Belgia i år.
fredag 17:00 Nye Troms
Nok en person smittet i Balsfjord
BALSFJORD: For kun kort tid siden melder Balsfjord kommune om enda et smittetilfelle i kommunen.
fredag 15:54 Nye Troms
Følger regjeringens pollinatorstrategi
MÅLSELV: Målselv kommune har en plan for bevaring av artsmangfold og pollinerende insekter, og bruker kantklippinga til å fremme dette målet.
fredag 15:00 Nye Troms
Kommuneoverlegen sterkt bekymra for unges vaksineringsinnsats
MÅLSELV: Målselv og Bardu sliter med å få unge til å booke vaksinetime. Det gjør at kommuneoverlegen er bekymra for høsten.
fredag 13:15 Nye Troms
Her er jobben i gang – nå blir det asfalt fram til ett av fylkets største utfartssteder
BARDU: Arbeidet med Altevannsveien i Bardu er i full gang. I løpet av høsten kommer lenge etterlengtet asfalt på veien. Rundt 20 millioner ligger i potten på veiopprustinga.
fredag 11:00 Nye Troms
Stortingsveteran: – Ingenting er viktigere enn helse
STORSTEINNES: Senterpartiets Per Olaf Lundteigen er klar i sin tale og mener man må bort fra tvungen deltid for sykepleiere. – Hadde dette vært et mannsdominert yrke hadde det vært ryddet opp i for lenge siden, sier Lundteigen.
fredag 09:00 Nye Troms
Klar for å spre danse-glede i Bardu
BARDU: Wanja Merethe Nerli arrangerer også i år et dansekurs for barn i Bardu.
fredag 07:00 Nye Troms
Postjournalglipp i Bardu – sensitive opplysninger lå åpent på nett
BARDU: Sensitive personopplysninger knyttet til barnevern lå 15. april i år på Bardu kommunes postliste uten at dokumentet var tilgangsbeskyttet. Dermed kunne hvem som helst gå inn å lese posten. Datatilsynet ble koblet inn i saka.
fredag 05:30 Nye Troms
– Godt å kunne hjelpe
MESTERVIK: At så mange stiller opp og hjelper familien som mistet sønnen i den tragiske ulykka i Malangen for en måned siden, gleder Martin Brox. Han var en av initiativtakerne for å få gjort unna slåtta hos den hardt rammede familien bosatt på Malangseidet.
torsdag 22:30 Nye Troms
LEDER: Lyspunkter i koronaens tidsalder
Og dette er neppe et sommerblaff: Traasdahl Nilsen kan fortelle at utsiktene for høsten også er lyse.
torsdag 21:00 Nye Troms
Skadet gatelysanlegget i sentrum – nå jakter vegvesenet på de som skal erstatte det
BARDU: Statens vegvesen vil ha erstatning for at gatelysanlegget på Setermoen ble skadd for halvannet år siden.
torsdag 19:30 Nye Troms
Fiskeanda er en trussel mot laksen – mener det må tas grep
VARSLER: Roald Langnes varsler om trusselen fiskeanda gjør mot laksebestanden i Målselv. Nå mener han at jakt- og fiskelagene må ta grep.
torsdag 18:00 Nye Troms
To nye smittetilfeller i Balsfjord
BALSFJORD: De to nye tilfellene kan knyttes tilbake til tirsdagens fire smittetilfeller.
torsdag 17:03 Nye Troms
Kollisjon på E6: – Fire voksne og ett barn involvert
To biler har kollidert på E6 i Skibotn.
torsdag 16:22 Nordlys
Nå kan bedriftene i Målselv nok en gang søke på koronamidler
MÅLSELV: Mandag la Målselv kommune ut en utlysning for koronamidler fra to forskjellige potter på om lag 1,4 millioner kroner totalt. Nå håper næringssjefen i kommunen at bedriftene søker.
torsdag 16:00 Nye Troms
HomeNet er nesten ferdig med sin fiberutbygging på Rundhaug
MÅLSELV: Fiberleverandøren HomeNet vil om få uker være totalt ferdig med sitt fiberprosjekt på Rundhaug. Det er noe som gleder HomeNet-sjefen.
torsdag 13:00 Nye Troms
Senja: Fant død mann i vannet
TROMS: – Funnet av familie.
torsdag 12:02 Bladet Vesterålen
Mann funnet død i vannkanten på Senja
En mann i 70-årene er funnet død i vannkanten/havet i Steinfjord på Senja. Ambulanse var på stedet kort tid etter han ble funnet av familien.
torsdag 11:25 Nordlys
Tre ting Senterpartiet ikke forteller om samferdsel i nord
Senterpartiets Ivar B. Prestbakmo skriver i flere aviser om Høyres satsning på samferdsel i nord. Men det er spesielt tre ting han ikke forteller folk når han presenterer sin alternative historie.
torsdag 11:00 Nye Troms
Turister ødela bilene på veien: Nå er hullene i Målselvfossveien lappet
MÅLSELVFOSSEN: Forrige uke fikk to turister ødelagt bilen på den dårlige veien. Mandag gjennomførte entreprenør lapping av de verste hullene.
torsdag 09:00 Nye Troms
TROMS OG FINNMARK

Raser over smittekart: – Det er totalt misvisende
I Lyngen kommune befinner det seg kun én person som er registrert smittet. Likevel er kommunen rød på VGs kart over smittetrykket i landets kommuner.
torsdag 08:18 TV 2
Norge trenger en aktiv næringspolitikk
I 8 år har høyreregjeringen ført en næringspolitikk som lar næringslivet stå alene. I møte med de store utfordringene vi står overfor i fremtiden gir de uttrykk for at kun de største selskapene har livets rett, og at alle må rydde opp på...
torsdag 07:00 Nye Troms
Raser over smittekart
I Lyngen kommune befinner det seg kun én person som er registrert smittet. Likevel er kommunen rød på VGs kart over smittetrykket i landets kommuner.
torsdag 06:32 TV 2
Dette er statusen på Telenors fiberarbeid i Målselv
MÅLSELV: Siden før årsskiftet har Telenor jobbet med å sikre Målselvs innbyggere fibernett. Ferdig er de ikke, men det kan trygt sies at de er i god rute.
torsdag 05:30 Nye Troms
Dette er fremtidens jobber: – Kan velge og vrake i jobbtilbud
Mens mange i dag velger seg en lang, akademisk utdanning, ser jobbmarkedet lysest ut for en helt annen gruppe.
onsdag 23:43 $ Nordlys
Seks fikk bot og en mista lappen etter kontroll
Politiet hadde onsdag kveld fartskontroll i Kvænangsbotn.
onsdag 22:35 Nordlys
Nå er «hullene» i skolegården tetta
ØVERBYGD: I midten av juni sto en lærer fram og ba kommunen tette de fire år gamle asfalthullene ved to inngangspartier på Bjørkeng oppvekstsenter.
onsdag 22:00 Nye Troms
Bil har kjørt av veien i Salangen – ukjent skadeomfang
Nødetatene er på stedet.
onsdag 21:47 Nordlys
Feil om markedspriser på forsvarsboliger
Stortingskandidatene Sandra Borch og Bent-Joachim Bentzen fra Senterpartiet leverte i forrige uke en lengre tirade mot regjeringens forsvarspolitikk. Hovedpoenget til stortingskandidatene fra Senterpartiet er at markedspriser på forsvarsboliger betyr at kostnadene skal dekkes...
onsdag 20:30 Nye Troms
Mer støtte til rovdyrsenter i Bardu
BARDU: Rovdyrsenteret i Bardu får mer støtte. Denne gangen til senterets «rovdyrskole». Statsforvalteren støtter skolens søknad om transportstøtte slik at skolebarn fra et større distrikt kan besøke senteret ved Polar Park.
onsdag 19:00 Nye Troms
Grunnforhold skal være sjekket og funnet i orden
BALSFJORD: I risikovurderingsskjema for Balsfjord kommune i forbindelse med detaljregulering for boligfeltet er det krysset av at fare for skred, flom, erosjon, samt kvikkleire og grunnforhold skal være sjekket og funnet i orden av arkitekt.
onsdag 17:00 Nye Troms
Småhus-mysteriet i Hamnvåg har fått en lykkelig slutt
BALSFJORD: I helga forsvant de dekorative småhusene elever og barnehagebarn i Hamnvåg har laget, og tidligere i uka ble de etterlyst. Nå er de kommet til rette igjen.
onsdag 14:44 Nye Troms
Nå skal skinnet etter denne bjørnen brukes for å trene opp egne jakthunder i Indre Troms
BARDU: Bardu kommune vil beholde skinnet etter bjørnen som ble skutt i Øvre Bardu 21. juni. Foreløpig er ikke søknaden besvart, men saka er diskutert med direktoratet fordi man ønsker å bruke det til å trene opp jakthunder.
onsdag 13:00 Nye Troms
Kvinne døde i fallulykke ved Brustinden i Ibestad
En kvinne i 40-årene døde i en fallulykke ved fjellet Brustinden i Ibestad kommune i Troms tirsdag. Kvinnen var på tur i området.
onsdag 28. juli ABC Nyheter
Fastlegene skal teste hvem som kun trenger én vaksinedose
OSLO: Fra mandag er det mulig å ta en test hos fastlegen for å slå fast om du har hatt korona og kun trenger én vaksinedose.
onsdag 28. juli Nye Troms
To nye tilfeller av koronasmitte i Målselv
MÅLSELV: Fra mandag til onsdag denne uken er det meldt om 5 nye smittetilfeller i kommunen.
onsdag 28. juli Nye Troms
Ordfører tordner mot VGs smittekart: – Det er jævlig uhøvelig
På kartet er Lyngen rødt, men i realiteten har de ikke hatt smitte på flere uker.
onsdag 28. juli $ Lofotposten
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

TROMS OG FINNMARK

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL